U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 42
Een reportage van de nieuwszender France 2 heeft ophef veroorzaakt in Frankrijk. Uit de korte documentaire blijkt dat in specifieke straten en plaatsen in Frankrijk vrouwen niet welkom zijn. ...

meer dan 2 jaar geleden door JackKropotkin

REAGEER MET EEN EMOJI
18

@2 @3 Ja hoor, ik ben feminist. Wat wil je weten? Ik vertelde vraag welke punten mij aan t hart gaan.

Maar ben jij dan geen feminist?

101 just_a_thought    
meer dan 2 jaar geleden door just_a_thought
2
Meld

@25 Als jij nou zelfs eens feminist werd en hiertegen ageerde, in plaats van alleen maar te roepen wat je *denkt* dat feministen vinden... Doe self eens wat.

Onthoud: je hoeft geen vrouw te zijn om feminist te zijn. Zo ben ik zelf (ook) masculinist maar geen man.

102 just_a_thought    
meer dan 2 jaar geleden door just_a_thought
1
Meld

Dat zouden wij eens moeten doen: "verboden voor moslims" op de ruiten van winkels plakken. Zal je zien, dan is de wereld te klein.
Alleen moslims hebben kennelijk het recht om straffeloos te discrimineren. De vraag is, hoelang pikken we dit nog ???

103 B55    
meer dan 2 jaar geleden door B55
0
Meld

@103 Ik geloof altijd graag dat wij toch wel ietsje ontwikkelder zijn dan de booslims in de Franse Ghetto's.

104 Wild Rover    
meer dan 2 jaar geleden door Wild Rover
0
Meld

Op 15 maart 2017 kun je, als je het er niet mee eens bent, het verschil maken. De Nederlanders kennende, denk ik overigens dat dat niet gebeuren zal op 15 maart. Tevelen van de Nederlandse bevolking zullen toch traditioneel blijven stemmen. Oke, we gaan ten onder, de toekomst is weg enz. Maar we hebben wel GL, CDA, SP enz. gestemd, dat dan weer wel. Let maar eens op.

105 Flipper    
meer dan 2 jaar geleden door Flipper
0
Meld

Google eens op banlieue , het word bijna oorlog daar, de burgemeester wil de wijken terug en daar is het leger voor nodig.

106 Eastwood    
meer dan 2 jaar geleden door Eastwood
0
Meld

@105 dat komt vooral door het zwart maken van de ander ook in de media.
Let maar op.

Wilt u geen Wilders, stem .... ( vul zelf maar in)

107 Eastwood    
meer dan 2 jaar geleden door Eastwood
0
Meld

@104 "booslims"

Zodra in een wijk het percentage hoog genoeg is dan komt hun ware aard naar boven en worden het booslims. Zo gaat dat overal.

108 Dune    
meer dan 2 jaar geleden door Dune
0
Meld

@24 Luythaegen
"de Franse kolonisatie politiek....En ook het islamitische terrorisme in Frankrijk is voornamelijk daarop terug te voeren."

Dus daarom vielen terroristen een Joodse supermarkt aan en de redactie van een Stripblad ? Om de kolonisatie politiek ?
Wat had die Joodse winkelier daar precies mee te maken ?

109 Big Tony    
meer dan 2 jaar geleden door Big Tony
0
Meld

De islam hoort op 1 plek thuis, in de woestijn. Geen islamiet had ooit toegelaten moeten worden, maar nu we met dat afval zitten is puinruimen de allereerste prioriteit.

110 grivots    
meer dan 2 jaar geleden door grivots
0
Meld

@108 Dat heeft niks met moslims te maken maar met minderheden en hun sociaal-maatschappelijke status.
Hier zijn het voornamelijk moslims maar in de VS bijv. zijn het de zwarten.
Exact hetzelfde fenomeen, andere bevolkingsgroep.

111 Wild Rover    
meer dan 2 jaar geleden door Wild Rover
1
Meld

Nou ik heb een gouden regel in mijn eigen huis, boven mijn voordeur hangt een bord met de tekst VERBODEN VOOR MOSLIMS en het werkt echt

112 Pffff    
meer dan 2 jaar geleden door Pffff
0
Meld

@68 Dus ik begrijp dat het weren van vrouwen door moslims komt door de kolonisatie van Frankrijk destijds..?
Oké dan...
Dit soort logica is bijna knap.
Bijna dan hè...
* zucht *

113 Lara    
meer dan 2 jaar geleden door Lara
1
Meld

@30 (quote) “Die "gebruiken, gewoonten en geloofsovertuigingen" zijn ofwel wettelijk toegestaan, of niet. Wat wettelijk toegestaan is, is dus ook verenigbaar met de westerse samenleving, en wat niet toegestaan is moet gewoon bestraft worden volgens de wettelijke bepalingen.”

Daar zit hem waarschijnlijk ook het probleem. In die geloofsovertuiging zitten zaken verweven die de vrijheid beperken van anderen. Omdat men vanwege de anti discriminatie wetgeving in Nederland lastig is iemand aan kan pakken op zijn geloofsovertuiging en de theologie die daarmee samenhangt. Blijkt het in de praktijk moeilijk om de wet en vrijheid van geloof te scheiden. Een mooi voorbeeld daarvan is de melding bij “Meldpunt Internet Discriminatie” (MiND). Een homo deed die melding naar aanleiding van de reacties op de Nederlands-Marokkaanse website Bladna.nl over een homovereniging in Marokko. Onder het artikel werd een aantal bedreigende en gewelddadige reacties over homo’s en LHBT’ers geplaatst. Na beoordeling van het MiND kreeg deze man te horen dat ondanks dat dit soort uitlatingen in de wet strafbaar is, de aanklacht niet in behandeling werd genomen of geen kans van slagen had omdat de uitlatingen gedaan waren vanuit het islamitische geloof. Het is een feit dat er steeds meer mensen hier in Nederland vertoeven die er vanuit hun cultuur of geloof andere normen en waarden op na houden, en hier blijkbaar dit soort dingen kunnen doen die onbestraft blijven. Het lijkt erop dat de letteren in onze wet ons ook belemmeren om zaken te handhaven die in bepaalde geloven als normaal ervaren worden.
Jij zegt dus in je relaas dat gewoonten en geloofsovertuiging die in de wet toegestaan zijn verenigbaar zijn met de Westerse samenleving. In theorie zou dit verhaal sluitend moeten zijn, dus dat geloof en rechtsstaat gescheiden is. In dezelfde wet staat dat vrijheid van geloof of geloofsovertuiging een burger recht is. Echter wat is nu belangrijker, de godsdienstvrijheid of onze wetgeving t.a.v. discriminatie. Ik zie hier dus ook een kleine overeenkomst met de discussie vrijheid van meningsuiting, en de grens die hierbij gehanteerd moet worden.
Jarenlang is er strijd geweest t.a.v. de vrouwenrechten in Nederland maar ook in Europa. Deze rechten zijn universeel vastgelegd in de grondwet van vele landen in ons heen zo ook in Nederland. Gaan we door invloed van de opkomende islam deze vrijheden of rechten stukje bij beetje inleveren om de vrijheid van godsdienst een toleranter aanzien te geven. De islam groeit in Europa, de invloed daarvan automatisch ook. Sommige mensen vinden dat we er alvast aan moeten gaan wennen. Je kunt je ook de vraag stellen of dat de juiste weg is en of wij ons zorgen moeten gaan maken over onze manier van leven in de nabije toekomst waar onze voorgaande generaties zo hard voor gevochten hebben.
http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/12/waarom-toch-subsidie-voor-meldpunt-dat-homohaat-toeliet-414519/?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

114 Mvid-    
meer dan 2 jaar geleden door Mvid-
0
Meld

Er is nog een gigantische inhaalslag te maken op het gebied van emancipatie binnen een groot deel van de moslim gemeenschap.
Wat me stoort in dit soort discussies is dat het zelden gaat over die vrouwen en hun problemen maar dat hun problemen een mooie springplank zijn om tegen de islam en immigratie in zijn algemeen te ageren.
Aan de ene kant wordt er moord en brand geschreeuwd over vrouwen onderdrukking als het de eigen agenda goed uitkomt tegelijkertijd worden die zelfde "arme onderdrukte"moslimvrouwen op de zelfde hoop gegooid bij de groep die men graag terug de woestijn in zou willen sturen.

115 Tralalala    
meer dan 2 jaar geleden door Tralalala
1
Meld

@109

Ken je het gezegde 2 vliegen in 1 klap?!
Ben je bekend met het feit dat vele moslims zich enorm opwinden over de situatie tussen de Palestijnen en Israël?
1(Frankrijk kolonisatiepolitiek)+1(Israël Palestijnen politiek)=2(vliegen in 1 klap)!
1(Frankrijk kolonisatiepolitiek)+1(provocatie hebdo)=2(vliegen in 1 klap)

116 Luythaegen    
meer dan 2 jaar geleden door Luythaegen
4
Meld

@113
"Dus ik begrijp"

Nee, je begrijpt het duidelijk niet.
Tenzij je hier wil beweren dat het weren van vrouwen onder terrorisme valt, maar dan hebben de Britse "gentleman's club's ook nog wat uit te leggen).


"Dit soort logica is bijna knap."

Ja, inderdaad een knap staaltje niet begrijpen wat je leest, wat je hier ten toon spreidt, of een knap staaltje andermans woorden verdraaien.

117 Luythaegen    
meer dan 2 jaar geleden door Luythaegen
6
Meld

@114
"In die geloofsovertuiging zitten zaken verweven die de vrijheid beperken van anderen."

Nope; die beperking zit niet in "de" geloofsovertuiging, maar in de interpretatie van een aantal stromingen binnen die geloofsovertuiging.


"Een mooi voorbeeld daarvan is de melding bij “Meldpunt Internet Discriminatie” (MiND)."

Het enige waarvan dat een "mooi voorbeeld" is, is van de rigide denkwijze van sommige mensen.
Die denkwijze, als ook het oordeel, is achteraf dan ook terecht bekritiseerd en verworpen door zowel de overheid als MIND zelf.


"Echter wat is nu belangrijker, de godsdienstvrijheid of onze wetgeving t.a.v. discriminatie."

Zoals ook uit het achteraf verwerpen en rectificeren van die bewuste uitspraak blijkt, heeft de antidiscriminatie wet in deze de hoogste prioriteit.
Het recht op vrijheid van religie is dan ook beperkt door de toevoeging "binnen de grenzen van de wet".


"Gaan we door invloed van de opkomende islam deze vrijheden of rechten stukje bij beetje inleveren "

Nee, natuurlijk niet.
En de overgrote meerderheid van de moslims in Europa streeft daar ook niet naar.
Het is slechts een klein groepje fundamentalisten die dit gedachtegoed aanhangen, maar door de overdreven aandacht die op deze groep gelegd wordt, ontstaat de perceptie dat deze groep veel groter is;
Daarnaast loopt dan ook nog de hetze tegen ieder uiterlijk kenmerk van het moslim zijn (kleding, baard) die een groot deel van de discussie domineert doordat een politieke stroming in haar haat kampanje tegen moslims een frame heeft geschapen alsof alle moslim's onderdrukt zouden worden, en iedere moslima met een hoofddoekje deze verdrukking symboliseert.
Deze gevaarlijke nationaalsocialistische ideologie is al eerder de basis geweest voor een slachting die vele slachtoffers heeft gemaakt onder verschillende bevolkingsgroepen, en is opnieuw hard bezing om zich te nestelen in de "westerse" politiek.

Zoals in een ander draadje op deze site terecht wordt gesteld, wordt iedere geweldpleging voorafgegaan door haatpraat.
Zo wordt ook iedere genocide voorafgegaan door een politiek van ontmenselijking en criminalisering van een bevolkingsgroep.
Iedere genocide wordt voorafgegaan door haat retoriek en uitsluitingspolitiek.

118 Luythaegen    
meer dan 2 jaar geleden door Luythaegen
6
Meld

@115
"Er is nog een gigantische inhaalslag te maken op het gebied van emancipatie binnen een groot deel van de moslim gemeenschap.
Wat me stoort in dit soort discussies is dat het zelden gaat over die vrouwen en hun problemen maar dat hun problemen een mooie springplank zijn om tegen de islam en immigratie in zijn algemeen te ageren. "

Ik kan het niet beter zeggen.

119 Luythaegen    
meer dan 2 jaar geleden door Luythaegen
5
Meld

Een moslim enclave in je eigen land. Godgeklaagd van die linkse politiek correcte schoften.

120 sparta    
meer dan 2 jaar geleden door sparta
0
Meld

Gewoon de fik erin of torenhoge boetes uitdelen. Walgelijk volk

121 Zeekomkommer    
meer dan 2 jaar geleden door Zeekomkommer
0
Meld

Wat een 'verrassing' ! We moeten echt werken aan oplossingen om een einde te maken aan dit soort religieuze waanzin.

122 Gräf und Stift    
meer dan 2 jaar geleden door Gräf und Stift
0
Meld

De pvv geeft geen zak om moslim vrouwen; dus non-nieuws.

123 ReactiePolitie    
meer dan 2 jaar geleden door ReactiePolitie
9
Meld

@105

Dat we nog zoveel impact hebben dat onze verkiezingen nog wat kan veranderen aan de Franse Situatie

124 DaStef    
meer dan 2 jaar geleden door DaStef
0
Meld

Als vrouwen worden verbannen uit die moslimwijken, mag Europa dan ook die mannen verwijderen uit Europa? Ik zou er blij mee zijn.

125 gaulette    
meer dan 2 jaar geleden door gaulette
0
Meld

@123 Dat is op de vroege ochtend wel een heel erg idiote tokkie-redenering.

126 JackKropotkin    
meer dan 2 jaar geleden door JackKropotkin
0
Meld

@118 : Luyt, je bent een verstandig persoon, maar ga aub geen Godwins gebruiken om je punt te verstevigen. De paralellen die je trekt zijn daarbij totaal niet vergelijkbaar.

Wat ik persoonlijk vind dat in je argumentatie mank gaat, zijn je vergelijkingen die je bijvoorbeeld tussen moslims maakt of the british gentlemens club. Je gaat hier micromaatschappelijke regels met macromaatschappelijke regels vergelijken. Die laatste hebben een veel grotere invloed en moeten daarom ook veel kritischer bekeken worden dan een gentlemens club.

Als je een dergelijke vergelijking wilt maken dan zou je naar een Amerikaanse stad moeten gaan waar 25% KKK-aanhanger is en dat in bepaalde wijken geen negers meer mogen komen. Is dit normaal? Zou je dit toestaan? Nee, uiteraard niet. Nu hebben we het echter over 1 stad. Stel je nu voor dat dit in 20 grote steden gebeurt in Amerika en je gaat een trend ontdekken waar je kritisch over wordt. En terecht. Bekijk de film Die Welle eens en je begrijpt hoe gevaarlijk zaken kunnen worden als er een kritische massa wordt bereikt die dusdanig veel invloed uit kan oefenen en beleidsregels kan bepalen. Dat is het punt waar veel mensen zich druk over maken. Men begrijpt misschien niet goed waarom men kritisch over bepaalde gedragingen is, maar men voelt instinctief aan dat bepaalde zaken niet kunnen.

Dit soort zaken waar compleet andere regels gaan gelden dan de normen en waarden van een land welke op een steeds grotere schaal toegepast gaan worden zijn niet goed. Dit is een soort van langzame veroveringstechniek, het langzaam koken van een kikker in een pan met water. Of het daadwerkelijk ook echt zo is, kan ik niet aangeven. Wat ik wel weet is dat we voor dit soort praktijken heel goed moeten waken, vooral omdat religieuzen over het algemeen denken dat ze het gelijk aan hun zijde hebben en daarom erg fanatiek kunnen worden.

127 Gezond boerenverstand    
meer dan 2 jaar geleden door Gezond boerenverstand
0
Meld

Islam dient verboden te worden. Zijn we eindelijk van de Nazis af en dan zitten we met islam opgescheept. Een verbod op deze intolerante ideologie is echt wat er nodig is. Zo kan het niet langer doorgaan. Hopelijk wordt LePen President en doet ze wat aan deze grove misstanden aan deze kaping van onze steden en vrijheden.

128 PFL    
meer dan 2 jaar geleden door PFL
0
Meld

Nou als alle vrouwen verwijderd worden dan zien we toch dat het allemaal geitenneukers zijn.

129 niet-alles-geloven    
meer dan 2 jaar geleden door niet-alles-geloven
0
Meld

@128 Islam en moslims zijn veel gevaarlijker.

130 Positivo    
meer dan 2 jaar geleden door Positivo
0
Meld

Wanneer komen vrouwen in opstand tegen onderdrukking of vinden ze het normaal 2de rangs burgers te zijn?

131 Rattocasi    
meer dan 2 jaar geleden door Rattocasi
0
Meld

@131 Ik mag hopen dat u met 'vrouwen' op moslima's doelt en niet vrouwen in het algemeen?

132 Bluth    
meer dan 2 jaar geleden door Bluth
0
Meld

@127
"maar ga aub geen Godwins gebruiken om je punt te verstevigen."

Het is geen Godwin als de vergelijking juist is.
Het nationaalsocialisme is(!) aan een gevaarlijke revival bezig, maar dit wordt ontkent omdat er nog niet (veel) geweld vanuit die hoek gebruikt is.

Men roept dat het geen nationaalsocialisme is, omdat "ze" zeggen pro Joden te zijn, en (nog) geen massaal geweld gebruiken.

Men negeert echter het feit dat ook de nationaalsocialisten van destijds ook begonnen zijn met retoriek en propaganda om bevolkingsgroepen te ontmenselijken en te criminaliseren.

Men roept dat het geen nationaalsocialisme is, omdat moslims/Marokkanen/allochtonen/buitenlander werkelijk crimineel zijn, terwijl Joden dat niet waren.
Men vergeet echter dat er destijds ook gewoon criminele Joden waren, die misbruikt werden om de gehele groep als crimineel weg te zetten, zoals dat nu gebeurt bij moslims/Marokkanen/allochtonen/buitenlanders.

nogmaals:
Zoals in een ander draadje op deze site terecht wordt gesteld, wordt iedere geweldpleging voorafgegaan door haatpraat.
Zo wordt ook iedere genocide voorafgegaan door een politiek van ontmenselijking en criminalisering van een bevolkingsgroep.
Iedere genocide wordt voorafgegaan door haat retoriek en uitsluitingspolitiek.


" je vergelijkingen die je bijvoorbeeld tussen moslims maakt of the british gentlemens club."

Ik denk dat je dat niet helemaal juist begrepen hebt.
Ik vergelijk die situaties niet met elkaar, in de zin van de reikwijdte, maar ter illustratie om de absurditeit aan te geven van @113 waar mijn toelichting op de terroristische motieven in Frankrijk gekoppeld worden aan de uitsluiting van vrouwen, alsof die twee zaken (terrorisme en uitsluiting van vrouwen) hetzelfde zouden zijn.

133 Luythaegen    
meer dan 2 jaar geleden door Luythaegen
3
Meld

Ja dames. In de islam is jullie vrijheid prima gewaarborgd. Nergens zullen jullie het zo goed hebben of krijgen dan binnen de veilige en door God gewilde grenzen van de islam.

Wordt moslima allemaal. En ga een gezegend leven tegemoet. Ontdoe je van al die westerse leugens en verdorvenheden die jullie vrouwzijn niet op waarde weten te schatten en treedt het licht binnen van de islamitische heerlijkheid. Allah wacht op u. En Allah is geduldig en alwetend.


134 De Vliegende Brabander    
meer dan 2 jaar geleden door De Vliegende Brabander
1
Meld

@134
En misschien wordt ik zelf ook wel moslim. Ik betrap me de laatste tijd erop dat ik wel eens fantasieën heb over een relatie met 4 vrouwen. En als ik het nog wil moet ik het nu gaan doen. Anders is straks de energie er niet meer.

En nu zal ik mijn pilletje maar weer eens in gaan nemen en stoppen met dat idiote gedroeftoeter. Het is al erg genoeg wat er zich allemaal afspeelt in ons mooie Europa. En het zal alleen maar erger gaan worden. Alleen maar erger. Verschrikkelijk.

135 De Vliegende Brabander    
meer dan 2 jaar geleden door De Vliegende Brabander
0
Meld

@133 : Naar jouw mening is die stelling juist over de godwin. Dat moet je er wel bij vertellen. Dit blijft het belangrijkste onderdeel. Het is bijna onmogelijk om zo'n opmerking te staven. De moslims worden niet ontmenselijkt naar mijn mening. Er worden kritische noten bij gezet. Ik distantieer me hier heel bewust van de randdebielen die verderferlijke zaken roepen, zeker omdat goede vrienden van me moslim zijn. Die zeggen ook echter van het onaangepaste moslimdeel dat het tuig van de richel is en beter op kan zouten.

Mensen willen niet direct van de islam of moslims af. Mensen willen duidelijkere regels voor deze religie en geen uitzonderingen meer. Dat de regels die voor hen gelden ook voor moslims gelden. Moslims willen vaak uitzonderingen op de regel vanwege hun religie terwijl dat niet terecht is. Soms moet er gewoon NEE gezegd worden om iedereen gelijk te behandelen.

Het vergelijk van moslims met Joden gaat ook niet op omdat het aantal moslims een factor 10 groter is dan het aantal joden toendertijd in Europa. De kritische massa is dus momenteel veel en veel groter en daarom mag en moet er ook kritischer naar gekeken worden. Moslims laten een erg grote verbondenheid zien, een groot fanatisme richting hun geloof, ze kijken met een ander oog naar andersgelovigen of ongelovigen en zien hun religie als de enige echte. Dat groepsgevoel is heel erg sterk en daarom blijf ik herhalen dat er heel erg kritisch naar gekeken moet blijven worden. Zeker als je daarbij nog eens betrekt dat er op deze aarde nog eens 1,5 miljard moslims zijn die diezelfde band voelen.

136 Gezond boerenverstand    
meer dan 2 jaar geleden door Gezond boerenverstand
0
Meld

@31 "Landjepik" is van alle tijden en is nooit met een aai over de bol gegaan. Een boel landen hebben bloed aan hun handen. Ik ben daarentegen in de overuiging dat wanneer de geschiedenis anders was gelopen en deze landen nog onder Frans bewind zouden vallen er meer vrede en stabiliteit zou zijn. Mensen die na de zogenaamde "bevrijding" aan het bewind zijn gekomen hebben er een teringtyfuszooi van gemaakt. Dat is overigens bijna bij alle ex-kolonies. Zie ook bij ons eigen Nederlands-Indië. Zelfstandigheid heeft ze veel gebracht. NOT !

137 NICOLINO    
meer dan 2 jaar geleden door NICOLINO
0
Meld

@136
"Naar jouw mening is die stelling juist over de godwin."

Helaas niet. Helaas is het gewoon een feit;
Ik verwijs maar even naar die postbesteller, die het spijtig vindt dat er niet meer doden gevallen zijn onder de Turkse bevolking, bij die aanslag, en de vele commentaren hier op het forum die de haat en de ontmenselijking bevestigen.


"Er worden kritische noten bij gezet. Ik distantieer me hier heel bewust van de randdebielen die verderferlijke zaken roepen,"

Dat je je daarvan distantieert is heel goed.
Dat neemt echter niet weg dat de geluiden er zijn, steeds harder klinken, en ook in aantallen toenemen.
En daarbij blijft het niet bij "kritische noten", maar (zie A4-tje Wilders) wordt er steeds grover ingezet op het verwijderen van islam/moslims uit de samenleving.
Verbod op het hebben van de Koran, alle moskeeën dicht, e.d.. Dat zijn geen "kritische noten", maar ronduit pogingen om het land te ontdoen van alle moslims door het hen onmogelijk te maken hun geloof te belijden.
Wat is de volgende stap als deze poging niet slaagt? Hoe ziet dan "de oplossing" eruit?!

Je stelt dat mensen "niet van de moslims/islam af willen, maar dat A4-tje, en de peilingen spreken je tegen.


"Het vergelijk van moslims met Joden gaat ook niet op omdat het aantal moslims een factor 10 groter is dan het aantal joden toendertijd in Europa."

Je vergeet dat de totale bevolking ook fors ie toegenomen, dus ik denk niet dat het percentage moslims veel scheelt met het percentage Joden destijds.
Nederland had een bevolkingsaantal van 8 à 9 mljn. in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog.
Dat betekent dat de 6 mljn. Joden die deze oorlog gekost heeft plm. 2/3 van de totale Nederlandse bevolking was!

Daarnaast gaat het ook niet om aantallen, maar om het toegepaste principe van ontmenselijking en criminalisering, wat in beide gevallen gewoon hetzelfde is.


"Moslims laten een erg grote verbondenheid zien, een groot fanatisme richting hun geloof, ze kijken met een ander oog naar andersgelovigen of ongelovigen en zien hun religie als de enige echte."

En dat is dus de perceptie die gecreëerd wordt door de propaganda en de overdreven media aandacht.
Veruit het grootste deel van de moslims draait gewoon mee in de maatschappij, mengt zich met de overige bevolking op school, op het werk, bij sportclubs en noem maar op.
Maar over die grote groep hoor of lees je nooit iets.
Waarom niet? Gewoonweg omdat het geen clickbait is; het trekt geen lezers, dus is het commercieel niet interessant om daar aandacht aan te besteden.


"Zeker als je daarbij nog eens betrekt dat er op deze aarde nog eens 1,5 miljard moslims zijn die diezelfde band voelen."

Als dat waar zou zijn, waarom hebben die 1,5 mljrd moslims dan onderling zoveel ruzie en oorlogen?
Het is een (propaganda)fabel dat alle moslims een band zouden voelen.
De meeste moslims hebben helemaal niets met IS of dergelijke groepen.
En ook onderling hebben zij over het algemeen veel minder binding met elkaar dan bijvoorbeeld nationalistische groeperingen onderling hebben, of neonazi groeperingen.

Je eigen reactie @136 laat duidelijk zien dat de anti-moslim/-islam propaganda wortel begint te schieten in de beeldvorming van mensen.
Het veralgemeniseren en stereotyperen van moslims is gemeen goed aan het worden.

Ik las op NK ergens in een draadje een reactie van iemand die vertelde dat hij in Servië in de praktijk heeft gezien hoe de retoriek van Mladic en co de sfeer heeft geschapen die het mogelijk gemaakt heeft om genocide te plegen op de daar wonende moslims.

Diezelfde retoriek wordt hier nu gebezigd, waarmee ook de gevolgen van die retoriek een reële dreiging vormt voor onze toekomst.

138 Luythaegen    
meer dan 2 jaar geleden door Luythaegen
0
Meld

@136
Sorry dat het zo'n verhaal is geworden.
Dat heb je niet altijd in de gaten in zo'n klein venstertje....

139 Luythaegen    
meer dan 2 jaar geleden door Luythaegen
0
Meld

@137
" Ik ben daarentegen in de overuiging dat wanneer de geschiedenis anders was gelopen en deze landen nog onder Frans bewind zouden vallen er meer vrede en stabiliteit zou zijn."

Dat ligt er maar aan welke zetbaas "het westen" daar in dat geval geplaatst zou hebben, en hoe gehoorzaam die zetbaas zou zijn geweest.
Kijk naar landen als Lybië, Iran en Irak die bloeiden en grote welvaart kenden, totdat "het westen" vond dat de heersende zetbazen te eigengereid werden, en dus vervangen moesten worden.
kijk hoe Syrië er aan toe is, omdat "het westen" een andere zetbaas wilde in dat land.


"Zie ook bij ons eigen Nederlands-Indië."

Niet te vergelijken.
Nederland heeft haar ex-koloniën geen wurgcontracten opgedrongen, die ons de macht gaf over een groot deel van de grondstoffen van onze ex-koloniën, zoals Frankrijk dat wel gedaan heeft.

140 Luythaegen    
meer dan 2 jaar geleden door Luythaegen
1
Meld

@138 : Het is en blijft jouw mening. Je moet de zaak wel van alle kanten belichten. Je hebt het nu over de postbesteller, maar kijk eens op andere media en je ziet dat de moslims net zo schuldig maken en sommigen nog veel bonter maken dan die persoon. Kijk eens op Turksemedia om te zien hoe vertekend bepaalde beelden zijn bij personen. Ik probeer het van alle kanten te belichten.

Ik ben niet antimoslim, verre van. Ik ben me alleen wel bewust van het gevaar dat kan ontstaan als een bepaalde groep ontspoort. Nogmaals als dezelfde groep fanatieke Christenen waren geweest, had ik dezelfde kritiek geuit. Kritische massa's moet je niet onderkennen. Ik zie momenteel tactieken gebruikt worden die onder langzame verovering geschoven kunnen worden.

Je hebt het over de grote groep die zich netjes aan past. Vrienden van mij passen in dat plaatje. Totdat je aan Turkije komt of aan het geloof en opeens is het niet meer zo vanzelfsprekend. Dit zijn echt jongens die gezond boerenverstand hoog in het vaandel hebt staan. En toch daar heel strikt in zijn.

De vergelijking met de aantallen die je maakt, gaan totaal mank. Je gaat de 6 mln joden vergelijken met de bevolking van Nederland. Ik geef al aan dat het aantal moslims 10 keer zo groot is als de totale populatie in Joden toen in Europa. Dat aantal is simpelweg zo groot dat er kritisch naar gekeken mag of zelfs moet worden.

Ondanks alle oorlogen tussen moslims blijft de verbondenheid door de religie groot. Stel er komt een oorlog tussen een Westers land en een moslimland en 1% is genegen om de wapens op te pakken dan heb je al met een leger van 15 miljoen mensen te maken. 15 miljoen kan een wereld ontwrichten. Ik zeg niet dat het gebeurt, maar wel dat je er kritisch over moet blijven en dat je er ook kritisch naar moet kijken.

Je blijft aandringen op veralgemeniseren of stereotyperen van moslims. Voor een deel zal dit waar zijn en onderschrijf ik het ook. Voor een deel klopt die stereotypering echter wel. Dat mag je niet ontkennen. Je moet de zaak van beide kanten blijven belichten. Jij zit momenteel in de beschermmodus van alles wat met moslims heeft te maken. Ik zit in de modus dat je je moet beseffen dat de situatie is zoals die is maar dat de status quo wel beschermd moet blijven en dat je daar voorzichtig maar vooral goed mee om moet gaan

141 Gezond boerenverstand    
meer dan 2 jaar geleden door Gezond boerenverstand
0
Meld

@141
"Het is en blijft jouw mening. Je moet de zaak wel van alle kanten belichten. Je hebt het nu over de postbesteller, maar kijk eens op andere media en je ziet dat de moslims net zo schuldig maken en sommigen nog veel bonter maken dan die persoon."

Doet het enen iets af aan het andere?
Als als ik een peer chocolade steel, en jij steelt een auto, betekent dit dan dat ik geen reep gestolen heb omdat jij iets groters en van meer waarde gestolen hebt? Nee toch?

We hebben het over de postbode gehad; nu even wat voorbeelden van NK:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/40240-geef-meer-geld-anders-vermoorden-we-jullie
reactie 2: Geef ze lekke rubberboten.
reactie 3: Heel rap op dat bootje stampen en midden op zee droppen.
reactie 4: Kunnen ze dit uitschot niet terugsturen naar apenland?
reactie 7: Minderwaardige levensvormen.
reactie 8: sprinkhanen..... de plaag houdt pas op als er niets meer te halen valt.
reactie 10: Die lui in een vliegtuig proppen met in de bodem een luik wat boven zee dan open gaat.
reactie 14: @8 Tenzij de sprinkhanenplaag wordt verdelgd.

Ga je nu nog beweren dat er geen sprake is van ontmenselijking, als je leest dat er over deze mensen gesproken wordt als minderwaardige levensvormen en ongedierte dat verdelgd moet worden?!


"Ik ben me alleen wel bewust van het gevaar dat kan ontstaan als een bepaalde groep ontspoort."

En dat ontsporen zie je niet bij een steeds groter wordende groep mensen die achter de anti-islam/-moslim propagandisten aan hobbelt? Bij personen die bijvoorbeeld bovenstaande quotes produceren?!


" Ik zie momenteel tactieken gebruikt worden die onder langzame verovering geschoven kunnen worden. "

Klopt; en het zijn de nationaalsocialisten die aan het veroveren zijn!


"Totdat je aan Turkije komt of aan het geloof en opeens is het niet meer zo vanzelfsprekend."

En denk jij dat dat anders is als je bij Nederlanders die in het buitenland wonen anders is als het over Nederland gaat?
Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dat exact hetzelfde is hoor.
En wat dacht je van "wetenschappers" als je aan hun dierbare evolutietheorie of de BB komt? Die zijn bijkans nog fanatieker dan religieuzen....question.


"Stel er komt een oorlog tussen een Westers land en een moslimland"

Wat denk je dat er al jaren gaande is in landen als Irak, Afghanistan en Syrië?!
De koerden die tegen IS vechten halen dagelijks je theorie onderuit dat moslims zich aan 1 kant zouden stallen als het gaat om de strijd tegen "het westen"!


"Voor een deel klopt die stereotypering echter wel. Dat mag je niet ontkennen. Je moet de zaak van beide kanten blijven belichten. "

Nee!
Die stereotypering klopt van geen kant.
Er is niet 1 stereotypering die op alle moslims van toepassing is.
Je kan de kant belichten van welke kant je wil, feit blijft dat niet 1 stereotypering op alle moslims van toepassing is.
Als je blijft beweren van wel, zou ik daar graag een voorbeeld van willen zien.
Ik ben zeer benieuwd met welke stereotypering je alle moslims over 1 kam weet te scheren.


"Jij zit momenteel in de beschermmodus van alles wat met moslims heeft te maken."

Nee, wat ik doe heeft niets met moslims op zich te maken, en ook niets met bescherming van een bevolkingsgroep.
Het heeft alles te maken met het bestrijden van nationaalsocialistische denkbeelden en retoriek.
Met de bescherming van de Nederlandse samenleving tegen haat, polarisatie en het overleveren van onze samenleving aan die haat en polarisatie.


" Ik zit in de modus dat je je moet beseffen dat de situatie is zoals die is maar dat de status quo wel beschermd moet blijven"

En dat is dus de grootste fout die je kunt maken; de zaak willen laten zoals deze is.
Want daarmee speel je het nationaalsocialistische- en vreemdelingen hatende deel van de bevolking volop in de kaart.

Het enige dat het kwade nodig heeft om te overwinnen, is dat goede mensen het kwade geen strobreed in de weg legt!

142 Luythaegen    
meer dan 2 jaar geleden door Luythaegen
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Pelosi nodigt Trump uit om te getuigen terwij...
WASHINGTON (AP) — De Democratische Huis van A...

16 uur geleden door Crannbuidhe

40.000 meisjes in Nederland zijn besneden &nd...
Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, o...

16 uur geleden door Moskowfiets

Havertong: niets veranderd sinds racismesketc...
Een ruim dertig jaar oude sketch van Sesamstr...

5 uur geleden door Hadito

Speelgoedketens hebben liever geen Zwarte Pie...
Het is niet mogelijk om op dit artikel te rea...

8 uur geleden door ontken

Racisme in Den Bosch gaat de wereld rond
Het racistische incident dat zondag plaatsvon...

11 uur geleden door RTL Nieuws


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Robbedoes
Nederlands meisje (13) in bad geëlektrocutee...
De kinderen moeten eens aanleren om zonder te...

2 minuten geleden door Robbedoes

Captain Hero
Nederlands meisje (13) in bad geëlektrocutee...
Raar geval. Zolang de adapter zelf niet nat w...

10 minuten geleden door Captain Hero

Arno82
CDA en D66 kritisch over gezichtsherkenning: ...
Goed dat CDA en D66 wakker worden. ...

22 minuten geleden door Arno82

Merlinswit
Havertong: niets veranderd sinds racismesketc...
@126 precies wat ik bedoel, ze zien een neder...

28 minuten geleden door Merlinswit

Arno82
Salarissen hogeropgeleiden stijgen, mbo’ers...
De MBO mensen kunnen wel geld verdienen, maar...

31 minuten geleden door Arno82

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig