U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 23
In een interview met The Hill heeft de Amerikaanse president Donald Trump de oorlogen in Irak en Afghanistan van voormalig president George W. Bush de “ergste fout” in de Amerikaanse geschiedenis genoemd. “De ergste fout die ooit in de geschiedenis van ons land is gemaakt ...

9 maanden geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
24
1
2

@61 @82
https://www.factcheck.org/2016/02/donald-trump-and-the-iraq-war/

En hij heeft John Bolton aangenomen een van de architecten van de Irak oorlog ...

101 Trompetsignaal    
9 maanden geleden door Trompetsignaal
4
Meld

@95
schei ff uit met de pvv , zijn mss jouw vriendjes , niet de mijne.

102 Jongens van de Witt    
9 maanden geleden door Jongens van de Witt
7
Meld

@4 Irak had niets met 9/11 te maken, dat was Afghanistan (al-Qaeda en bin Laden).

103 Bluth    
9 maanden geleden door Bluth
3
Meld

Nee, de ergste fout in de geschiedenis van de USA is de verkiezing van Trump tot president.... maar daar komen ze nog wel achter.

104 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
11
Meld

@104 Nog steeds traantjes Tedje .,wat een ellende he Tedje.

105 Bollieboos    
9 maanden geleden door Bollieboos
6
Meld

@52 Scherpe observatie +++

Hun gedachtengang is het schoolvoorbeeld van inconsistentie. Je moet jezelf een delirium zuipen wil je hun argumentatie kunnen volgen. Voorbeeld: Greyb. Pro NATO, anti Putin. Ok, dat kan. Maar als Trump de overige NATO-leden vraagt ook de portemonnee te trekken, is het ook niet goed. 't Is ze vooral te doen om draagvlak voor Trump in NL -voor zover dat er toe doet- te ondermijnen. Voor wie of met welk doel doen ze dat? Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.

Deze is nog is steeds actueel: https://youtu.be/bX3EZCVj2XA

106 Botter    
9 maanden geleden door Botter
8
Meld

Trump heeft gelijk.

107 Wil je niet weten    
9 maanden geleden door Wil je niet weten
3
Meld

Een andere grote fout was die van Obama die probeerde Asad weg te krijgen nadat het met Ghadafi en Moebarak wel was gelukt

108 wijs    
9 maanden geleden door wijs
5
Meld

Mee eens, hoewel mijn geest destijds niet scherp genoeg was om te beoordelen en je makkelijk achteraf kan lullen. Als alles goed was gegaan had niemand het er meer over gehad. Blijft staan dat Amerika zich regelmatig teveel bemoeit met andere landen.

109 view2006    
9 maanden geleden door view2006
2
Meld

@62
@72
" nooit van Shiieten en Soennieten gehoord " ???
Er zat wel vaak een overtuigde wahhabi aan tafel.
De Saoedische ambassadeur at wel heel vaak mee .
Zo vaak dat ie de bijnaam Prins Bandar Bush had.
De vader van Bandar was één van de Sudairi Seven , zeven zonen van dezelfde moeder , die bekend staan als meest conservatief in het koningshuis.
Later werd hij , als directeur -generaal van de Saoedische geheime dienst ook de verantwoordelijke voor het sturen van jihadisten naar Syrië.
Ook eerdere familie van Bush zou al Saoedische relaties hebben.

110 eh    
9 maanden geleden door eh
1
Meld

@103 ".... Irak had niets met 9/11 te maken, dat was Afghanistan (al-Qaeda en bin Laden)…."

Irak was juist een van de weinige Arabische landen waar AlQaida géén poot aan de grond kreeg dankzij de efficiënte anti-terreurpolitiek van Saddam. Bovendien streefde Saddam naar een min of meer seculiere moderne staat en bestonden er programma's voor vrouwenemancipatie.

Opvallend dat juist zulke vooruitstrevende Arabische landen als Libië, Syrië en Irak aangevallen en verwoest worden door het westen en de Moslim Brotherhood gesteund wordt in Egypte! het Westen wordt al decennialang gestuurd door linkse moslimknuffelaars die de Jihad steunen onder voorwendselen als: 'vrijheid, democratie en mensenrechten'....!

111 CoolMemories    
9 maanden geleden door CoolMemories
5
Meld

@104 "....de ergste fout in de geschiedenis van de USA is de verkiezing van Trump tot president.... maar daar komen ze nog wel achter....."

Dat zie jij helemaal verkeerd!
....maar daar kom jij wel achter....

112 CoolMemories    
9 maanden geleden door CoolMemories
7
Meld

@111 En als je geen fan van Saddam was, was je je leven niet zeker. Vrouwenemancipatie, alleen voor de juiste vrouwen van de juiste mannen

113 Bluth    
9 maanden geleden door Bluth
1
Meld

@108 "....Een andere grote fout was die van Obama die probeerde Asad weg te krijgen nadat het met Ghadafi en Moebarak wel was gelukt...."

Obama was gewoon een andere puppet in een ander jasje en met een ander kleurtje...maar dezelfde politiek, dezelfde lobby van linkse globalisering, islamisering en valse vlaggen

114 CoolMemories    
9 maanden geleden door CoolMemories
6
Meld

@110 "...Ook eerdere familie van Bush zou al Saoedische relaties hebben...."

De Bushfamilie en de Bin-Ladenfamilie waren hechte (zaken)vrienden en de Bin-Ladenfamilie kreeg vrijgeleide de VS daags na de aanslagen van 9-11 het land te verlaten ...ondanks het algehele vliegverbod...!

In plaats van uitgebreid verhoord te worden door de CIA/FBI omdat een familielid zojuist de moeder van alle aanslagen had gepleegd en de meest gezochte terrorist ter wereld was...

115 CoolMemories    
9 maanden geleden door CoolMemories
5
Meld

@113 "...was je je leven niet zeker. Vrouwenemancipatie, alleen voor de juiste vrouwen van de juiste mannen..."

Is geen enkel probleem voor het westen dat namelijk wèl goede vrienden is met het tirannenhuis Saoed dat nog nooit van vrouwenemancipatie of mensenrechten gehoord heeft! Alle westerse elites, Alexander en Maxima voorop, komen op hun feesten en de begrafenis als de koning van deze Islamitische Staat en hoofdsponsor van IS, sterft!

116 CoolMemories    
9 maanden geleden door CoolMemories
5
Meld

@116 Je bent aan het raaskallen.

117 Bluth    
9 maanden geleden door Bluth
3
Meld

Alle presidenten van de VS hebben misdaden tegen de menselijkheid gepleegd inclusief de huidige president. Het zijn allemaal kleine hitlertjes.

118 samcash    
9 maanden geleden door samcash
5
Meld

Dan viel Obama dus toch mee, hè Trump.

119 Vilseledd    
9 maanden geleden door Vilseledd
2
Meld

Hadden ze Saddam maar in 1991 moeten wegsturen dan was dit ook niet gebeurd

120 rawplayer    
9 maanden geleden door rawplayer
3
Meld

Zijn 2e grote fout was wel de Twin Towers. Zowel direct als indirect is dit aan hem te danken. De reactie daarna a la Timmermans is gespeelde emotie.

121 Verwonderd    
9 maanden geleden door Verwonderd
4
Meld

@20 Neen. Je begrijpt het weer eens niet.

122 profdrmrir    
9 maanden geleden door profdrmrir
6
Meld

@119

Nee Obama destabiliseerde Syrië en Libië ... waar toevallig al die honderdduizenden vluchtelingen vandaan zijn gekomen waar Europa nu zo'n probleem mee heeft ...

Thanks Obama

123 Vageali6888    
9 maanden geleden door Vageali6888
4
Meld

Zoals gebleken is uit vrijgekomen documenten (en al vaker gepost hier) is de oorlog in Afghanistan onder een leugen gestart (911 is gebruikt om de schuld daarvan te leggen bij Bin Laden en het te behandelen als een aanval op een Navo staat, dus twee vliegen in één klap, oorlog in Afghanistan, inschakelen van de Navo).
En dat is tot heden zo, ondanks dat de leugen nu openbaar is.

Oorlog in Irak, onder een leugen gestart, Saddam luisterde niet meer, Sadam die eerder een oorlog startte tegen Iran, waarbij chemische wapens gebruikt werden, geen haan kraaide er naar.
Maar plotseling werd Saddam een gruwelijke dictator met weapons of mass destruction (dat eerste klopt maar dat was ie ook al toen ze nog vriendjes waren)
De opgezette uitgelokte aanval tegen een golf staat waarbij (propaganda) zogenaamd babies uit couveuses werden getrokken en vermoord deed natuurlijk de deur dicht.

Het is niet anders daarna verlopen, Lybië onder leugens, Syrië onder leugens en nu Iran, onder leugens, weinigen geloven nog dat men na Irak plotseling eerlijk werd, democratie wilde brengen.

124 Proemevla    
9 maanden geleden door Proemevla
3
Meld

Trump: “Irakoorlog van Bush ergste fout in geschiedenis VS”

Ik krijg niet de indruk dat de huidige president van de VS gemakkelijk vrienden maakt; hij doet tenminste erg zijn best om dat te voorkomen. question

125 Gandalf    
9 maanden geleden door Gandalf
1
Meld

Trump is beter dan die obama's, bushs, en clintons, mccains.

Trump is antiglobalist en daarom beter dan smerige globalisten die altijd maar oorlog voeren en dus de rest van de wereld weer meesleuren in die ellende daarbij.
neo-cons is slechts een andere woord voor smerige imperialist.

126 Handalf    
9 maanden geleden door Handalf
3
Meld

Heeft Trump toch nog eens ergens gelijk in.

127 A Passenger    
9 maanden geleden door A Passenger
1
Meld

Trump heeft gelijk. Jammer dat hij er niet direct bij zet dat zijn ergste fout is dat hij destijds de oorlogen steunde. Achteraf kwam hij daar op terug. Maar achteraf praten is natuurlijk wel heel gemakkelijk.........

128 Tismewat    
9 maanden geleden door Tismewat
1
Meld

Daarmee stoot hij nog meer republikeinen van zich af. Deze hebben meer waardering voor Bush dan voor Trump.

129 Johnboy    
9 maanden geleden door Johnboy
0
Meld

@106
Jij hebt blijkbaar goed gevolgd wat die mensen die jij "trumphaters" noemt, allemaal ingebracht hebben?
Van Trump's opmerking dat de VS meer bijdraagt aan de NAVO dan de rest van de leden bij elkaar, blijkt geen barst te kloppen. Hij rekende namelijk alle defensiebijdragen van de VS als zijnde NAVO-uitgaven. Als je bedenkt dat de VS de NAVO-partners regelmatig een oorlogje in trekt, en bovendien wegens eigen belangen overal ter wereld haar leger stationeert (Filippijnen, Zuid Korea, etc.) is dat een grove leugen. Het meeste amerikaanse geld gaat naar de oorlogen die ze zelf zijn begonnen, en op dit moment gaat het meeste geld naar de oorlogjes die Trump zelf steunt, waaronder die in Jemen. Syrië is geen NAVO-actie, maar ook daar wordt goud geld in gepompt. Bovendien heeft Trump de bescherming van de burgers in oorlogsgebied met een decreet op een lager pitje gezet, zodat de burgers die sneuvelen in Syrië en Jemen door amerikaanse bommen, gezien worden als collateral damage.....
Trump zelf is alleen maar fout. Als president en als zakenman. Over een paar jaar weet ook jij dat.

130 Tismewat    
9 maanden geleden door Tismewat
0
Meld

Door deze "interventie" is de stabiliteit in het gehele MO onderuitgehaald door de regering Bush II, nu ondervinden we de gevolgen, alles gedestabiliseerd.
Een erg hoge prijs voor het "eergevoel" van het Bush-volk.

131 Wil je niet weten    
9 maanden geleden door Wil je niet weten
1
Meld

@128
Wat mij vaak hindert aan de uitspraken die ik van president Trump hoor, is dat de man zo vaak de overtreffende trap gebruikt. Waarom niet melden:
"Irakoorlog van Bush erge fout in geschiedenis VS"

Of het daadwerkelijk de aller aller ergste fout was, is niet aan hem, maar aan geschiedschrijvers.
Ik weet niet of de Bush-Irak-oorlog de grootste fout van de USA is, hij weet dat ook niet. Ik vraag me wel af wat op nr. 2 staat, want kennelijk heeft Trump een lijstje met enormste politieke en militaire blunders... question

[ Wat mij betreft had de man predikant moeten worden: hij weet altijd alles het beste, nooit zal hij zeggen : "Volgens mij is het zus en zo", maar hij zegt "Zus en zo is het, en niet anders". Dat is tenminste de indruk die ik van hem heb, maar misschien is mijn indruk niet juist... question ]

132 Gandalf    
9 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

@18 En heks Clinton ???????

133 Bollieboos    
9 maanden geleden door Bollieboos
2
Meld

@133 pas jij maar op dat zij niet op haar bezemsteel achter jou aankomt om je in de soep pan te stoppen!

Snel! Achter je!

134 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
0
Meld

Die steel is inmiddels in de fik gevlogen door de hete adem van gerechtigheid.

135 Proemevla    
9 maanden geleden door Proemevla
0
Meld

Debunking a century of war lies: https://www.youtube.com/watch?v=Yw0-ASR4sr8

136 Proemevla    
9 maanden geleden door Proemevla
0
Meld

@134 Een leuke.
Maar die heks zat ook bij degene die jij veroordeelde of niet ?

137 Bollieboos    
9 maanden geleden door Bollieboos
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Mazelenuitbraak op Urk: negen kinderen en &ea...
Op Urk zijn de mazelen uitgebroken. Negen kin...

18 uur geleden door AD

'Google wil voorkomen dat iemand als Tru...
Project Veritas ontdekte dat het doel van de...

19 uur geleden door Proemevla

LIVE | Wilders vol in de aanval bij hoger ber...
Geert Wilders zal vandaag alles op alles zett...

19 uur geleden door AD

Alleen VVD, DENK en FvD steunen PVV-voorstel...
Belangrijk onderdeel Nederlandse autosporttra...

13 uur geleden door Inter

Als realistisch beleid uitblijft wordt Europa...
'Gelukkig beschikken de burgers in Europa nie...

10 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
semperpenis
'Nederlanders zijn het eens over Nederlandse ...
goedemorgen allemaal. iemand iets gevraagd hi...

1 minuut geleden door semperpenis

Spraypaint
Warmste 25 juni ooit gemeten met 33,1 graden ...
@23, de laatste elfstedentocht was in 1997. T...

14 minuten geleden door Spraypaint

Spraypaint
Warmste 25 juni ooit gemeten met 33,1 graden ...
Inmiddels is het 26 juni en de warmste 26 jun...

20 minuten geleden door Spraypaint

nosuchname
Overal een warme zomerdag, toch grote verschi...
BlueLabel En dat is ? de site 'over ons'...

26 minuten geleden door nosuchname

RoosjeB
Denk aan daklozen met de hitte: 'Geef een fle...
@41Het zjjn vaak ook mensen met ernstige ps...

28 minuten geleden door RoosjeB

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig