De Oekraïense president Zelensky (links). Rechts een brandweerman aan het werk in Charkiv.
Volledig scherm
De Oekraïense president Zelensky (links). Rechts een brandweerman aan het werk in Charkiv. © AFP / REUTERS

LIVE OEKRAÏNE. Stroomuitval in Oekraïense regio Soemi door Russische droneaanvallen - VS: Rusland heeft waarschijnlijk antisatellietwapen in ruimte gestuurd

Volgens president Volodymyr Zelensky heeft Oekraïne dringend meer luchtafweersystemen en straaljagers nodig, maar “mist het vrije Westen snelheid in deze twee kwesties”. Dat zei de Oekraïense president maandag in zijn dagelijks videotoespraak. Het Westen beloofde een jaar geleden al F-16's aan Zelensky, maar die zijn nog steeds niet in Oekraïne aangekomen. Volgens deskundigen zorgen de lange levertijden ervoor dat Rusland zich kan voorbereiden op de nieuwe wapens. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

569 reacties

  • PASCAL HERMANS

    9 uur geleden
    Deze man denkt dat zijn land tot Europa en de NAVO behoort ?
  • Rudi Adriaensen

    10 uur geleden
    Nog meer en nog meer zal niets veranderen aan de zaak , dat hij eens naar zijn bevolking luisterd die nu alle wegen blokkeren en staken omwille van de algemene mobilisatie, duizenden staken de grens al over naar Rusland sommige staken de rivier over aan Roemenië maar werden gedood door de grenswachters en ondertussen word Zelensky niet meer erkend als president want die termijn is verstreken wat een tegenstrijdigheid met Rusland hier heerst totale stilte over ? democratie ?
  • gust van langenhove

    11 uur geleden
    President Volodymyr Zelensky ik denk dat je beter een opstapt en verkiezingen zo bespaar je de bevolking en ook Europa er is geen geld voor oorlog en de mensen willen geen oorlog in Europa.
  • Theo Schreurs

    11 uur geleden
    "maar het vrije Westen mist snelheid in deze kwesties”. Of wij in het westen zijn intelligenter en weten al langer dat dit een verloren zaak is. Nu moet Zelenskey zelf er nog achter komen dat het zo is, wat de zaak weer bemoeilijkt omdat hij het niet wil inzien.
  • tim jochmans

    12 uur geleden
    Na de zovele miljarden is het nog niet genoeg! EU, trek conclusies!