U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 37
De Tweede Kamer wil een groot onderzoek naar de bevolkingsgroei. Mogelijk telt Nederland in 2060 zo’n twintig miljoen inwoners. Belangrijkste oorzaak: immigratie. Partijen vragen zich af of dat wel goed gaat. ...

10 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
25
2
14
1
1
3

@93 Hoe weet jij dat toch allemaal van uit Frankrijk

Je woont hier niet eens meer maar je weet alles beter en je heb ook nog eens de grootste waffel.
101 bosco    
10 maanden geleden door bosco
2
Meld

@101 U kunt dat heel zelf eenvoudig nazoeken. Uw waffel is trouwens groter dan de mijne.
Ik praat niet over waffels namelijk.

102 E.Meel    
10 maanden geleden door E.Meel
28
Meld

@81 .... Behalve de problemen die @83 heeft aangedragen hebt mogelijk geen rekening gehouden dat Australie voor ca. de helft uit woestijn bestaat. Leuk te bedenken als u huizen "onder de takken van bomen situeert".

https://previews.123rf.com/images/bogdanserban/bogdanserban1604/bogdanserban160400002/64788251-australia-physical-map.jpg

103 Snowflake    
10 maanden geleden door Snowflake
1
Meld

@102 Ik hoef het niet na te zoeken ik woon er met mijn ogen boven op en ik zie meer als jij.

En toch weet jij alles beter dan de mensen die in Nederland wonen.104 bosco    
10 maanden geleden door bosco
3
Meld

@104 E.Meel heeft wel gelijk. Ik woon in de provincie Groningen. Van files heb je daar, behalve rond de stad Groningen, geen last. Het dorp waarin ik woon had 100 jaar geleden wel minstens 3 maal zoveel woningen en inwoners, zolang is de krimp al aan de gang.

105 Myth63    
10 maanden geleden door Myth63
11
Meld

@105 Jaja en de stad Groningen is vele malen groter geworden het gaat niet alleen om dat dorp maar om het totaal. De autochtone bevolking wordt juist kleiner reken er maar op dat de autochtone bevolking tot de dood moet werken om de nieuwkomers van hun natje en droogje te voorzien. Onder dergelijke omstandigheden kun je beter niet hard werken en iets opbouwen je bent dan gewoon een slaaf van het systeem.

106 de kikker    
10 maanden geleden door de kikker
4
Meld

@105 Het gaat dan ook niet over voldoende ruimte, maar over voldoende grondstoffen, waaronder levensmiddelen om de aantallen mensen te voorzien van alles wat zij nodig hebben om te overleven. Er zit namelijk een limiet aan grondstoffen, deze zijn niet oneindig.

Ik vraag mij oprecht af waar de mythe vandaan komt dat overbevolking een gebrek aan ruimte betreft? Weet iemand dit?

107 Bluth    
10 maanden geleden door Bluth
0
Meld

Om de bevolkingsgroei in te perken kan men bijv. de kosten voor energie verhogen , kinderopvang duurder maken , BTW op voeding verhogen , de lonen matigen ...
Zo ongeveer wat ons kabinet nu doet eigenlijk...
De vraag is dus ; doet ons kabinet momenteel aan heimelijke bevolkingsreductiepolitiek ??.

108 Chat Baker    
10 maanden geleden door Chat Baker
5
Meld

"partijen vragen zich af of dat goed gaat"....
Men heeft met 17 miljoen inwoners al spanningen, een woningtekort en laten wij het maar niet hebben over afnemende werkgelegenheid. Nee politiek, dat gaat niet goed.

109 Eric    
10 maanden geleden door Eric
4
Meld

@16 U heeft helemaal gelijk om weg te gaan van ons ooit zo mooie veilige Nederland.
Wij waren ooit ook trots op Nederland, maar dat is wel verleden tijd.
We worden aan alle kanten beroofd, pensioenen, belastingen, commerciële zorg, sluiting verzorgingshuizen, berovingen op straat, ouderen die niet meer veilig de deur kunnen open doen, idioot hoge huren zo ook de idiote prijs koop woningen, de hele woningmarkt wordt weer opgeblazen. Ons land is in een razend tempo verziekt.
Heel veel leefgenot in uw nieuwe land.

110 ilse1    
10 maanden geleden door ilse1
4
Meld

@107 onwetendheid en scholen die hun lesstof niet aanpassen. Misschien kent u de zweed Hans Rosling. Hij leeft niet meer maar zijn website gapminder.org is nog a tief. Hij laat studenten vragen over de wereldbevolking beantwoorden. Diezelfde vragen heeft hij ook aan Chimpansees gesteld. Wat blijkt, de apen 'weten' meer over de toestand van de wereldbevolking question Waarom? Omdat apen het nieuws niet volgen!

Hij maakt op eenvoudige wijze inzichtelijk dat het aantal babies niet meer groeit, maar het aantal volwassenen voorlopig nog wel (naijlend effect, vergelijkbaar met de babyboom hier). De wereldbevolking groeit van 7 naar 10 miljard tot de 'babyboomers' dood zijn.

111 Myth63    
10 maanden geleden door Myth63
0
Meld

@80 Ook FvD en PVV pleiten voor de import van arbeidsmigranten maar dan onder de bekende verdekte noemers. http://dnpp.ub.rug.nl/pp/fvd/geschied

"asielbeleid naar Australisch model: selectieve opvang van vluchtelingen en alleen tijdelijke arbeidsmigranten;"

FvD heeft het hier over tijdelijkheid bij arbeidsmigranten net zoals de VVD ons voorloog in de jaren 60 en 70. Dat is grote onzin want hun kinderen gaan hier naar school, ze krijgen hier een sociale omgeving en dan is het gedaan met die tijdelijkheid. Dat zou die 'intelligente' Baudet ook kunnen weten. En natuurlijk spreken ze niet over tijdelijke opvang van vluchtelingen maar slechts over beperking daarvan. Alsof we vluchtelingen niet tijdelijk hier zouden kunnen laten verblijven maar arbeidsmigranten wel ..... Neppers!

Inmiddels hebben 500.000 'tijdelijke' oostblokkers gekozen om zich in nederland te vestigen vanwege de opleiding van hun kinderen en hun sociale leven. Zeker een derde daarvan zit inmiddels in een uitkering, maar ja, die krijgen ze als ze hier wonen, he FvD? En dat gaat alleen maar erger worden.

De overbevolkingsproblematiek komt niet van de vluchtelingen want die overstijgen de sterftecijfers in nederland niet. Zonder massale (tijdelijke) arbeidsmigranten zou het bevolkingsaantal in nederland dalen. Maar het tegenhouden van arbeidsmigranten willen niet allean D66 niet maar ook de VVD, CDA, PVV (gedoogakkoord) niet maar ook de FvD niet.

Alle rechtse partijen zijn voorstander van arbeidsmigratie en dus van de voornaamste reden van overbevolking in nederland.

112 Hollander1967    
10 maanden geleden door Hollander1967
3
Meld

@111 aanvulling: we moeten ons als wereld daarom voorbereiden op de helft meer mensen.

113 Myth63    
10 maanden geleden door Myth63
0
Meld

@16
Jammer dat er met uw vertrek weer een stukje 'Nederlandse menselijke maat' uit Nederland vertrekt.
Maar begrijpen doe ik het helemaal.
Het gaat u goed.

114 tegenzinnig    
10 maanden geleden door tegenzinnig
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

115 field-replaceable unit    
10 maanden geleden door field-replaceable unit

@115 duizenden? Stel u hebt gelijk en het is 2 duizend per dag, dan zijn dat 730 duizend per jaar. Overdrijven is ook een kunst question

116 Myth63    
10 maanden geleden door Myth63
1
Meld

@111 Volgens mij komt het eerder door mensen die elkaar napraten. Ik heb op school gewoon geleerd dat teveel mensen op aarde zal betekenen dat dit voor de aarde niet te ondersteunen is, ik dacht altijd dat iedereen dit wel zou hebben geleerd.

En volgens mij gaan mensen vaak uit van hun onderbuik bij het lezen van "overbevolking", er niet bij stilstaande dat die term niets te maken heeft met een teveel aan mensen die een tekort aan ruimte veroorzaken.

@113 Dat heeft geen enkele nut, want dat zullen er teveel zijn om te kunnen ondersteunen. Buiten dat komt er vanzelf een grote natuurramp als we op deze voet door blijven gaan die de helft van de mensheid wegvaagt. Of, met een beetje geluk, de gehele mensheid uitroeit.

117 Bluth    
10 maanden geleden door Bluth
0
Meld

@83 Daarom pleite ik al om langs alle wegen fruitbomen zetten en de bermen kunnen gebruikt worden voor groentes en plaats van domme eiken en dennen in bossen te plaatsen kan je ook eetbossen aanleggen, ook voor de dieren natuurlijk. De wereld moet beter ingericht worden en dat kan als er en wil is. Er is gene over bevolking. Huizen dus ook onder de bomen, plaats van bomen te kappen om huizen te zetten.

118 vis    
10 maanden geleden door vis
5
Meld

De Tweede Kamer wil een groot onderzoek naar de bevolkingsgroei. Mogelijk telt Nederland in 2060 zo’n twintig miljoen inwoners. Belangrijkste oorzaak: immigratie. Partijen vragen zich af of dat wel goed gaat.

Eén partij, de PVV, roept dit al jaren. Toch hebben politici het gepresteerd Nederland af te breken en te laten verworden tot een bananenrepubliek. Een minister-president die denkt dat een visie hebben een enge ziekte is, de rest van het Haagse circus zet de stip op de horizon al jaren op de verkeerde plek. Een immens tekort aan woningen is ontstaan. Voor het bouwen van de nieuwe woningen ontbreken de vaklui, dus dat wordt een dubbel probleem. Niet bij machte zijn een invulling te geven aan- en handhaving van de leerplicht uit te oefenen vanwege het onverwachte tekort aan onderwijzers. Terwijl ze al minstens 20 jaar gewaarschuwd zijn. In ziekenhuizen staan operatiekamers leeg vanwege opnieuw een tekort aan personeel. De Belastingdienst die honderden miljoenen erfbelasting niet kan innen wegens personeelsgebrek. Hebben wij wel de juiste volksvertegenwoordigers gekozen?

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2580855/regeren-is-toch-vooruitzien

119 Moskowfiets    
10 maanden geleden door Moskowfiets
3
Meld

@118 Dat zal helemaal niets uithalen, je bekijkt de problematiek veel te beperkt. Buiten het feit dat dat fruit langs de snelweg niet te vreten zal zijn (uitlaatgassen, fijnstof) zal het probleem vele malen groter zijn, daar gaan wat fruitbomen in een berm geen enkel verschil in maken.

En bij grondstoffen moet je ook denken aan metalen, brandstoffen, bomen, planten, alles wat we gebruiken. Als de bevolking door blijft groeien, zullen we op een punt komen dat er van letterlijk ALLES een tekort is. Maar, ik denk dat we een grote natuurramp mee zullen maken voordat dat punt bereikt zal worden. Ik zie Moeder Aarde altijd als een zelfcorrigerend systeem. Bij een teveel van een bepaald soort, of wanneer een bepaald soort te dominant is, treed Moeder Natuur op. Zal tijd worden dat dit ons gaat overkomen!

120 Bluth    
10 maanden geleden door Bluth
2
Meld

@120 ++ De mening van @118 doet mij denken aan de mening die veel naïeve jonge linkse mensen hebben: als niemand meer vlees eet en vegetariër wordt kan de aarde vele malen meer mensen herbergen en is die hele overbevolkingsproblematiek flauwekul. En dan tegen elke vorm van geboortebeperking zijn want dat is racisme in hun ogen. Ik ben het met u eens dat er binnen de mensheid geen mechanismen zijn die overbevolking bestrijden (het tegendeel): maw: de wal keert het schip zoals u zelf al aangeeft.

121 Conradijntje    
10 maanden geleden door Conradijntje
2
Meld

@120 deels met je eens toch vindt ik bijvoorbeeld de voorspelde explosieve groei van bijvoorbeeld Afrika wel zorgwekkend.
De theorie dat het land dit nooit meer zelf kan voorzien en dus rondtrekkende bevolking gaat veroorzaken is niet heel vreemd her gevolg daarvan wordt dat er meer ingeteerd wordt op landen die stelsels hebben die dit niet kunnen bolwerken zoals economen als Dijsselbloem en anderen al voorspellen. Gevolg daarvan kan zijn dat in deze landen de standaard zo omlaag gaan dat daar ook gedragsveranderingen of consequenties uit voortkomen.
Het verbaasd mij ook zeer dat mensen die dit besef niet hebben en zelfs hogere functies bekleden het desastreuze effect niet kunnen voorzien afgezien van de dombos die welkom roepen.

Delen is goed jezelf in de uitverkoop doen niet dan stopt je ontwikkeling en kun je uiteindelijk niemand meer helpen omdat je in eenzelfde neerwaartse spiraal komt.
Bevolkingsstop in landen die amper zelfvoorzienend zijn en groeien als kool qua bevolking klinkt heel rigoureus maar is gewoon realistisch bekeken dat het opmaken van de aarde niet oneindig kan zijn.

122 Eastwood    
10 maanden geleden door Eastwood
1
Meld

Er is of was een science fiction schrijver die wel een originele manier had voor geboorteperking een spuit tegen hetero seksualiteit ...

123 MarcusCole    
10 maanden geleden door MarcusCole
0
Meld

@121 het probleem bij die naïeve mensen is dat ze leunen op het principe van alles komt goed vaak uitgesproken door mensen die er ‘verstand’ van hebben maar tegelijkertijd wel winstmodellen in hun achterhoofd houden.

Het meest zieke is dat een bedrijf met 1 miljoen kosten en 1,1 miljoen opbrengsten alleen het eerste jaar winst maakt. Het tweede jaar wordt dit als normaal gezien en moet de winst hoger zijn om rendabel genoemd te worden.
De eeuwige groei een economisch model wat desastreus is maar wel dagelijks mensen in hun kop wordt gestampt.

Tevreden is een woord wat langzaam verdwijnt.

124 Eastwood    
10 maanden geleden door Eastwood
1
Meld

Kijk kijk...
In de voorganger dezes, heb ik jaren geleden al de rekensom gemaakt dat Nederland onleefbaar wordt door overbevolking.
Helaas krijg ik ongelijk.
Want ik dacht dat we pas10 jaar later met 20 miljoen op deze postzegel zijn gepropt.
En zeker 3 miljoen moslims erbij voor de gezelligheid? Waarschijnlijk nog meer.
Leuke vooruitzichten.

125 Venividivici    
10 maanden geleden door Venividivici
1
Meld

@119 "Hebben wij wel de juiste volksvertegenwoordigers gekozen?"

Dat is een beetje rare vraag na 40 jaar neoliberaal VVD/D66/PVV/FVD beleid. De achterstand in woningbouw komt met name door die beslissingen van afschaffen van sociale woningbouw en het tekort in de zorg door wegsaneren van verplegend personeel. In 2012 zijn er nog 40.000 potentiele thuisverplegers met zorgachtergrond en zorghart ontslagen. Die zijn wat anders gaan doen en dan ontstaat een waterbedeffect bij tekort op de arbeidsmarkt. We zitten alleen door dat foute beleid ook nog eens met een lek waterbed. Want men wilde zo graag goedkope arbeidskrachten en daarom importeerde men zuid afrikaanse verpleegsters en zette de grenzen open voor oostblokkers die nu zijn geintegreerd en in de uitkering belanden. Het egoisme/neoliberalisme is hier de oorzaak van.

@120 U begrijpt de wereldvisie van VIS niet. In zijn wereldvisie leven we anders en zijn er geen uitlaatgassen, fijnstof en grondstoffentekorten. We moeten het alleen met wat minder doen en veel dingen op een milieuvriendelijkere wijze inrichten. Dan is er inderdaad geen overbevolking met 7 miljard mensen. Zoals een wijs man in deze documentaire zegt: "There is enough for everybody's need, but there is never enough for anybody's greed"

https://www.youtube.com/watch?v=5fbvquHSPJU

126 Hollander1967    
10 maanden geleden door Hollander1967
2
Meld

@124 Dat is precies wat ik @170 al schreef.

Ik hoop dat u degene was die mij een + gaf ......

127 Hollander1967    
10 maanden geleden door Hollander1967
2
Meld

#127 Ik bedoel natuur @70

128 Hollander1967    
10 maanden geleden door Hollander1967
1
Meld

We wonen met bijna 500 mensen per km2 in dit kleine minilandje.
Laten we eerst maar eens zien om daar 150 per km2 van te maken. Veel beter ook voor ons milieu.

129 Mollevanger    
10 maanden geleden door Mollevanger
1
Meld

Het is niet zo zeer zorgen om overbevolking, De meeste mensen kunnen prima overweg met elkaar in dit tentenkamp dat Nederland heet, het is meer zorgen om de niet aangepasten.....mijn naam voor autochtonen. En die niet aangepasten denken dat ze hier ook nog crimineel in hun C.V kunnen zetten.

130 Rapunzel    
10 maanden geleden door Rapunzel
4
Meld

@130 En dan vooral de autochtonen die denken dat ze het voor het zeggen hebben in Nederland,...sorry tentenkamp.

131 Rapunzel    
10 maanden geleden door Rapunzel
2
Meld

@105 ..... zolang is de krimp al aan de gang.

E.Mail had het dacht ik over Emigratie en dat is dus naar een buitenland. Wat wel heel veel is gebeurd, de mensen zijn naar de randstad verhuisd (werk) en dat is binnenlandse remigratie.
Ik herinner me dat destijds de Postbank naar Leeuwarden en het ABP naar Heerlen werd verhuisd om de arbeidsloze gebieden wat soelaas te bieden. Nou ja, Groningen had dus al een Universiteit met redelijk wat werkgelegenheid maar niet genoeg.

132 Snowflake    
10 maanden geleden door Snowflake
0
Meld

Ik kan inmiddels geen bnn,er of opgeschaalde parlementarier meer luchten of zien.

133 Rapunzel    
10 maanden geleden door Rapunzel
0
Meld

Wat een freakshow heeft Rutte van de politiek gemaakt.

134 Rapunzel    
10 maanden geleden door Rapunzel
0
Meld

zou de opkomst van de gekleurde medemens in oss een voorteken zijn voor de mate van slagen van integratie?

135 maarten1234    
10 maanden geleden door maarten1234
0
Meld

@130 : mijn naam voor ?? wat is dat voor uitdrukking?

136 maarten1234    
10 maanden geleden door maarten1234
0
Meld

Ooit werd er nog echt recht gesproken in dit land, ooit werd er echt politiek bedreven in dit land.

137 Rapunzel    
10 maanden geleden door Rapunzel
0
Meld

@131 : lijkt me redelijk duidelijk, in SA zou je als westerling ook het niet voor het zeggen hebben... daar zou je je ook moeten aanpassen.

138 maarten1234    
10 maanden geleden door maarten1234
0
Meld

@136 Mijn naam voor autochtonen die zich niet aanpassen aan dit beleid zijn de allochtonen van de toekomst.

139 Rapunzel    
10 maanden geleden door Rapunzel
0
Meld

Alles wordt omgedraaid door deze volksverlakkers.

140 Rapunzel    
10 maanden geleden door Rapunzel
0
Meld

@138 Precies.......

141 Rapunzel    
10 maanden geleden door Rapunzel
1
Meld

En wat ik in het debat zag van onze politiek was elkaar afmaken op de man....het heeft niets meer met debatteren te maken...een decadente kliek is het.

142 Rapunzel    
10 maanden geleden door Rapunzel
1
Meld

Dit kabinet is niet met Nederland bezig maar met elkaar...het lijkt de story wel.

143 Rapunzel    
10 maanden geleden door Rapunzel
1
Meld

En ondertussen .........

144 Rapunzel    
10 maanden geleden door Rapunzel
1
Meld

Misschien is nederland klaar voor een nieuw soort bestuur..niet meer volgens het democratische model..maar volgens een technocratisch model...

145 Gerritruyter    
10 maanden geleden door Gerritruyter
0
Meld

@145 Rutte pretendeert technocratisch te zijn....

146 Rapunzel    
10 maanden geleden door Rapunzel
1
Meld

@146 Rutte pretendeert vanalles...

147 Gerritruyter    
10 maanden geleden door Gerritruyter
1
Meld

Iedere paar jaar een kleine stad vol extra met voornamelijk kansarme immigranten ... en maar bouwen en bouwen...en betalen.

Zelfs al waren het hoogopgeleide zwitsers was het niet goed , met de huidige groep is het een drama

148 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
1
Meld

@148 De huidige groep gedraagt zich ook alsof ze nog in een tentenkamp zitten.

149 Rapunzel    
10 maanden geleden door Rapunzel
0
Meld

@148 En dan bedoel ik niet overbevolkt Nederland.

150 Rapunzel    
10 maanden geleden door Rapunzel
0
Meld

Waar het koningshuis de huisjesmelkers zijn...

151 Rapunzel    
10 maanden geleden door Rapunzel
0
Meld

Het is het probleem van een paar zeikerds. Laat die hun eigen probleem maar oplossen!

152 Hadjememaar    
10 maanden geleden door Hadjememaar
5
Meld

@16
Ik heb het in eerdere reacties al eens vermeld, maar oók wij gaan vertrekken binnenkort om precies dezelfde redenen, die u noemt.
Óók in een dorpje in een Europees land waar het leven nog puur is, niet gehinderd door allerlei beslommeringen Zoals yin Nederland.
Wij kunnen dat mede doen omdat wij dat óók financieel kunnen en niet van een staat afhankelijk zijn, om onze hand op te houden.
Wil mijn kinderen en kleinkinderen niet langer blootstellen aan de gekte die momenteel Nederland overspoelt.
Ik blijf hier nóg wél enige tijd aanwezig, omdat de koffers nog niet zijn gepakt en er nog wat dingen afgehandeld moeten worden.
Papieren en documenten zijn allemaal in orde, zélfs als Europeaan moet je dáár aan voldoen, wanneer je je ergens anders wilt vestugen. Maar anderen van buiten Europa wordt géén strobreed in de weg gelegd om hier binnen te komen.
Daaraan ziet men al het feit, dat dingen niet kloppen in de toewijzing van "verblijfsstatussen", die voor migranten worden gehanteerd.
Maar goed, dat terzijde.
Ik wens u en allen die hetzelfde willen en kunnen doen, alvast véél geluk.
Ik wil óók niet meer wonen in een land dat langzaam zijn eigen ondergang tegemoet gaat.
Wil inderdaad nog van het leven kunnen genieten zoals dat vroeger was, al is het in een iets andere setting en zonder invloed van hetgeen Nederland momenteel bedreigt. Ik wil daar géén deel meer van uitmaken, helaas...

153 Strongoli    
10 maanden geleden door Strongoli
4
Meld

@153 Houdoe.

154 Hadjememaar    
10 maanden geleden door Hadjememaar
5
Meld

@153 . Dramaqueen

155 mo    
10 maanden geleden door mo
8
Meld

@153 De koers van Rutte blijkt voor u ook de Titanic te zijn.

156 Rapunzel    
10 maanden geleden door Rapunzel
5
Meld

@153 Strongoli
Je hebt groot gelijk.
Als ik de kans krijg ben ik ook weg.

157 Minco    
10 maanden geleden door Minco
2
Meld

@157 Wat let je?

158 Hadjememaar    
10 maanden geleden door Hadjememaar
6
Meld

@158 Niet iedereen heeft de middelen, maar de achterblijvers zullen zeker van zich laten horen.

159 Rapunzel    
10 maanden geleden door Rapunzel
1
Meld

@157
Denk dat er nóg wel meer gaan, als het zo doorgaat in Nederland.
Nu kan het nog, straks verzinnen ze iets, dát óók dat niet meer makkelijk kan, of worden je bezittingen geconfisceerd door de overheid, omdat ze de uitkeringen voor de nieuwe Nederlanders niet meer kunnen betalen.. question
Zou zó maar kunnen, bij deze (r)overheid weet je het nóóit..

160 Dieke    
10 maanden geleden door Dieke
1
Meld

Berouw komt nader zonde. We hadden de afgelopen 40-50 jaar de grenzen gesloten moeten houden dan hadden we nu maximaal 16 miljoen inwoners. Dus sluit de grenzen en schaf alle fokpremies af.

161 PFL    
10 maanden geleden door PFL
4
Meld

@153 je kunt ook gewoon gaan zonder het hele bla bla verhaal hoor...

162 BlackNinja    
10 maanden geleden door BlackNinja
6
Meld

@2 Zo hard zal het wel niet gaan hoor...we zitten op een groei van een paar 100.000 per jaar, dus in 2020 zitten we misschien net op 18 miljoen, of nog niet eens.

163 rEmco44    
10 maanden geleden door rEmco44
7
Meld

@160 Gaat er zeker komen dat je bijvoorbeeld een miljoen Euro aan de roverheid moet betalen om te mogen emigreren, om het land blijvend te mogen verlaten. Als je alleen al hoort dat ze dit jaar ten behoeve van de onroerend goed belasting de huizen met zonnepanelen een hogere waarde hebben gegeven en de fiets van de zaak gaan belasten.

@161 Ik ben bang dat de christelijke partijen in de moslims een partner zien om de kinderbijslag te kunnen verhogen en alleenstaanden nog zwaarder te belasten. En de neoliberale partijen willen de alleenverdieners zwaarder belast hebben dus ben je alleenstaande/alleenverdiener dan ben je dubbel de sjaak.

164 Conradijntje    
10 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

@161 "Berouw komt nader zonde."

Ik denk niet dat er berouw is bij de politiek. Staat nu even op de agenda omdat een politicus wat lang in de file stond of uit opportunisme omdat er volgende jaar weer verkiezingen komen etc.
Nederland is het meest trouwe EU land en zullen de EU richtlijnen mbt immigratie gewoon blijven volgen.

165 Conradijntje    
10 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@161 Had u niet een buitenlandse vrouw?

166 E.Meel    
10 maanden geleden door E.Meel
9
Meld

Tja de Nederlanders krijgen minder kinderen. Voor velen die bewust geen kinderen willen is overbevolking een reden. Ik vind het dan ook idioot dat we duizenden nieuwe inwoners importeren terwijl de bevolking het aantal inwoners liever stabiel houdt of vermindert. We moeten maar andere oplossingen zoeken voor de personeelstekorten. Wat dacht je van werklozen omscholen voor een baan in de zorg? Beginnen in de schoonmaak of het restaurant met de mogelijkheid om via het UWV door te leren om zo de verpleging in te kunnen? Natuurlijk kan niet iedereen het werk in de zorg aan, maar daarvan zal een groot deel weer prima geschikt zijn voor een baan in de IT of een ander technisch beroep.

167 Elli    
10 maanden geleden door Elli
0
Meld

@167
Het antwoord is simpel....meer consumenten.

168 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
0
Meld

Fijn, dat is weer lekker op tijd. Mosterd na de maaltijd. Iedereen met een beetje verstand zag dit al decennia geleden dat NL overbevolkt was. De koning riep op, geen kinderen en emigreren want 10 miljoen was het streven om het land leefbaar te houden. En nu bijna 18 miljoen mensen en elk jaar een kleine stad aan migranten erbij.... hoeveel hersencellen heb je nodig om dat rekensommetje te maken. E dan haal je hier mensen naar binnen uit landen die een bizar bevolkingsgroei hebben zoals bv uit Afrika. Afrika ondanks het geweld, ondanks al die ziektes, ondanks hongersnood... de bevolking vervijfvoudigd in minder dan een eeuw. Fokke maar ervoor zorgen ho maar... Veel moslims erbij waarbij anticonceptie ook niet in het vaandel staat. Dramatisch!

169 Bleke Betty    
10 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

@168
Precies, het maakt ze niet ui hoe ze leven als ze maar consumeren. Al hebben ze alleen maar een uitkering ze hebben allemaal een tv, een magnetron, een telefoon en moeten eten en drinken en kleding... enz. Het is echt misdadig, pure vernietiging, voor geld voor rijken die pervers rijk nog niet rijk genoeg vinden. Het is gewoon vies! Walgelijk!

170 Bleke Betty    
10 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

@170

Klopt , de uitkering hoeven de multinationals toch niet te betalen...
Hoe meer mensen hoe beter voor hun , en hun aandeelhouders.

Groei, groei, groei...daar is het waar het hun om gaat , maakt niet uit hoe

171 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
0
Meld

@168 U heeft helemaal gelijk natuurlijk. En meer mensen om af te dragen voor de oude dag van onze politici.

172 Elli    
10 maanden geleden door Elli
0
Meld

@159 Tja, dat is waar. Je kunt wel kankeren op Nederland, maar ergens anders wordt niet voor je gezorgd.

173 Hadjememaar    
10 maanden geleden door Hadjememaar
7
Meld

@168 Inderdaad Spreadsheet fetishisten bij de handel/commercie en overheid: Nederland met 50 miljoen inwoners: 3x zoveel mensen = 3x zoveel belastinginkomsten = 3x zoveel klanten = 3x zoveel winst etc Doet het goed op de spreadsheet maar over de realisatie betreffende infrastructuur, huizen, werk, kwetsbaarheid van een land dat alleen maar consumeert etc denken ze niet na.

174 Conradijntje    
10 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

@172

"En meer mensen om af te dragen voor de oude dag van onze politici"

Voornamelijk ook weer betaald door de hardwerkende burger..

175 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
0
Meld

@166
Ergo, dit is off topic.
Dit kan naar de vuilnisbelt, onnozele stumperd!!

176 moeder    
10 maanden geleden door moeder
2
Meld

Goed idee, laten we achteraf eens gaan nadenken over overbevolking terwijl dit land niets meer te zeggen heeft over wie er binnenkomt dankzij allerlei verdragen die niet opgezegd gaan worden vanwege financiële consequenties. Alle koppen dezelfde kant op krijgen in de EU lukt niet. Zinloos dus.

177 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

Zie daar de geheime agenda!

Overbevolking -> Importeer crimigranten -> Burgeroorlog -> Overbevolking opgelost.

178 Rex    
10 maanden geleden door Rex
2
Meld

@120
Niets wat een stevige pandemie niet oplost.

Met een groeiend aantal mensen en mobiliteit is het niet de vraag of maar wanneer.

179 kenny013    
10 maanden geleden door kenny013
0
Meld

Hoe zou dat nu komen Regering.
Komt omdat jullie hier iedereen binnen laten.
En niemand terug naar zijn eigen land stuurt.
Stuur die gelukzoekers eens land uit.
Laten ze der land gaan opbouwen ween.
Niet der levenlang hier blijven op kosten van ons belastinggeld.
Ze waren hier tijdelijk niet voor eeuwig.
Als jullie daar eens wat aan gaan doen eest.
En de grenzen dicht dat niet iedereen hier zo makkelijk binnen kan komen.
Heel ons land is overvol.
Dat moet stoppen.!

180 annie    
10 maanden geleden door annie
1
Meld

Regeren is vooruitzien.... Dus NU ingrijpen voordat het te laat is......

181 LoydMorris    
10 maanden geleden door LoydMorris
0
Meld

Wij wonen allemaal 6 personen al meer dan 35 jaar buiten Nederland ...was voor ons toen al overbevolkt ..Hier hebben we onze vrijheid en leven zonder stress en voelen ons geen buitenstaanders

182 Gazelle    
10 maanden geleden door Gazelle
0
Meld

Wat wil men eigenlijk onderzoeken?

Het meeste was al heel wat jaren bekend, maar men wilde er niet van horen.

183 MARCUSAURELIUS    
10 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
0
Meld

@183
Nu nog steeds niet, want dacht u echt dat er iets tegen gaan doen? Misschien de autochtoon decimeren, maar meer echt niet.
Welkom, allen! Even geduld nog, en u bent hier in NL de baas, en de blanke, trappen we in een Blanke Bergen reservaat waar u op zondag met uw kindertjes wat soylent green mag voeren! question

184 Bleke Betty    
10 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

@184
Ze zullen er niets mee doen.
Ze verkeren in de veronderstelling dat er over praten genoeg is.

185 MARCUSAURELIUS    
10 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
0
Meld

Nederland was bij 10 miljoen inwoners al vol. Als je nu een huisje met tuin wil dan is er in veel steden al veel te weinig plaats over. De grote steden worden alleen maar ghetto's met enorme flats. Daar krijg je geen vitamine D binnen heel ongezond. Je moet in de zomer in je tuin kunnen zitten.

186 Jan met de korte achternaam    
10 maanden geleden door Jan met de korte achternaam
0
Meld

Zorgen om overbevolking

In Californië zijn er zo'n 10 miljoen "vluchtelingen" binnen gelaten.
Dit geeft daar al problemen, want deze tien miljoen mensen moeten ook stroomvoorzieningen hebben en daar is het net daar niet op berekend.
Dat wil zeggen meer opwekking en kabels met grotere capaciteit voor de stroomvoorziening zijner nu nodig.
En ook het elektrisch rijden vraag zijn tol nu in deze.
Grote en langdurige stroomstoringen zijn daar nu aan de orde van de dag.

Ook voedselvoorziening, watervoorziening, afvoer van zeer veel meer afval enzovoort, alles wordt daar nu al overbelast.

Leerzaam?

Het eigen beleid van Californië in het immigratiebeleid heeft ook zo zijn leermomenten, ook voor ons. Maar wij worden op eigen kosten van onder af aan letterlijk en religieus gekoloniseerd. DENK roept de mensen al toe om te vertrekken als zij ons niet bevallen. Duidelijker kan het niet.

187 Wil je niet weten    
10 maanden geleden door Wil je niet weten
0
Meld

** gebruiker verwijderd **

@24 - derhalve een deformatie) maar jammer genoeg zie ik toch een algemene verloedering.

Die zie ik ook hoor! question Maar veel geluk toegewenst. Ik kan de keus niet maken omdat ik in een mantelzorger situatie zit,maar had ik de keus was ik vandaag nog weg van het aankijken van deze dagelijkse afbraak. Mij rest de zorg om mijn kinderen en kleinkinderen,ik hoop dat zij wel de keus maken voor het te laat is. Ik heb al familie zien vertrekken!

188 gebruiker verwijderd    
10 maanden geleden door gebruiker verwijderd

** gebruiker verwijderd **

@57 Ik geloof niet in omvolking.

Echt wel, het gaat je niet snel genoeg maar dat is iets anders!

189 gebruiker verwijderd    
10 maanden geleden door gebruiker verwijderd

Eindelijk.

Nu inzetten op (iets) grotere autochtone gezinnen, door gerichte bevolkingspolitiek. Zeg maar 2,1 of 2,2 kind per autochtoon gezin. Daarnaast grenzen dicht en de verblijfsvergunningen van niet-Westerse statushouders herzien. Vervolgens een einde maken aan de dubbele loyaliteit door bij in Nederland geboren kinderen te eisen dat deze kiezen voor 1 paspoort.

190 Vaartuig    
10 maanden geleden door Vaartuig
0
Meld

Met zoveel immigranten en zo weinig integratie zijn we onze eigen burgeroorlog aan het opzetten.
Waar kunnen wij dan heen vluchten als dat gaat gebeuren. Praten over groei en immigratie is belangrijk maar nog veel belangrijker is een streng uitzet en asielbeleid. Wij kunnen deze mensen te weinig bieden en ze brengen ook te weinig mee. Dit is gewoon dagelijkse realiteit en heeft niets te maken met voor of tegen immigranten te zijn. Er zijn nu ook veel illegalen deze moeten direct uitgezet kunnen worden. Ze hebben het geprobeerd het is niet gelukt en ja dan moet je weg. Gaat in andere landen ook zo dus waarom hier dan niet.

191 jdj    
10 maanden geleden door jdj
0
Meld

@166 . Is trolletje kakkerlak weer onderhaar steen vandaan gekropen?

192 PFL    
10 maanden geleden door PFL
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Actiegroep hangt anti-islamspandoeken op bij...
Bij zwembad de Fakkel in Ridderkerk zijn in d...

21 uur geleden door Crezee

Kat Guus door hoofd geschoten met pijl: &lsqu...
Het moet een bizar gezicht zijn geweest. Vol...

21 uur geleden door AD

’Veiligheidsregio ook bang voor aanslag...
De Veiligheidsregio Fryslân deelde de angst v...

22 uur geleden door Telegraaf

Help, de jonge man komt niet meer mee
In de jaren zeventig behoorde bijna elke man...

1 dag geleden door Telegraaf

Hoogste percentage allochtonen van gemeenten...
Ranglijst van de 100 gemeenten in Nederland m...

15 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Seconda
Democraten en immigratie...
Wow.......De pot verwijt de ketel dat hij z...

minder dan een minuut geleden door Seconda

Zoefzoef
Actiegroep hangt anti-islamspandoeken op bij ...
En na 250 reacties gaat het al lang niet meer...

minder dan een minuut geleden door Zoefzoef

Wendel
Ambtenaren krijgen ’white privilege’ trai...
Ik heb jaren geleden eens per ongeluk instruc...

2 minuten geleden door Wendel

BlackNinja
‘Het Verenigd Koninkrijk zal in de afgrond ...
@7 er valt niks meer 'uit te pakken', er ligt...

2 minuten geleden door BlackNinja

maarten1234
Eigen huis voor onderwijzer en politieagent o...
Dan maar opzeggen en omscholen... Je gaat nat...

3 minuten geleden door maarten1234

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig