U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 23
Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff heeft vrijdagavond op een VVD-partijcongres aangekondigd dat wat hem betreft de bijstandsuitkering omlaag kan. Slechts voor ‘mensen die zich nuttig maken’ zou de bijstand omhoog kunnen in zijn nieuwe plannen. Hieronder zou vallen het volgen van een ople ...

ongeveer 1 jaar geleden door Febee

REAGEER MET EEN EMOJI
21
1
2
4
1
36

Rutte was de man die het had over fatsoen. Dijkhoff die de uitkeringsgerechtigden een loer wil draaien heeft kennelijk slecht geluisterd naar z'n baas...

301 Gurk    
ongeveer 1 jaar geleden door Gurk
1
Meld

@300 Waar zie je me voor aan. Ik ben niet zo activistisch ingesteld.

302 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
6
Meld

@295

Over dat vermogen is al belasting betaald. Via vererving gaat het naar de naasten. De overheid brengt hen vaak in de problemen bij bijv. de voortzetting van een familie bedrijf. Plotseling valt de overheid binnen, betaal sucsessie rechten of ik schiet. Waar moet dat geld vandaan komen als het vermogen in het bedrijf zit? Gelegaliseerde diefstal die sucsessie rechten.

303 Hendrianus    
ongeveer 1 jaar geleden door Hendrianus
11
Meld

De VVD wil terug in de tijd van de slavenhandel. Zij willen de werkgevers voorzien van vooral goedkope arbeidskrachten die ook nog eens worden betaald door de samenleving.
Deze regeling gaat natuurlijk alleen maar gelden voor autochtone Nederlanders. De allochtonen worden vrijgesteld onder de noemer discriminatie. Ik zie nu al verdacht weinig gekleurde mensen onder vrijwilligers. Veel minder dan wat verhoudingsgewijs verwacht mag worden op basis van bevolkingsaantallen. Vooral de licht getinte laten het wat dat betreft massaal afweten.

304 Johnboy    
ongeveer 1 jaar geleden door Johnboy
1
Meld

@296

Zonder een sociaal vangnet in de samenleving creëert die samenleving persoonlijk leed. De eigen verantwoording is fraai maar als het ècht niet kan moet je helpen.

305 Hendrianus    
ongeveer 1 jaar geleden door Hendrianus
12
Meld

@304

"Deze regeling gaat natuurlijk alleen maar gelden voor autochtone Nederlanders. De allochtonen worden vrijgesteld onder de noemer discriminatie."

Wat u hier zegt is pertinent niet waar. U bent aan het liegen. Ik hou ook niet van de VVD, maar wel graag bij de feiten blijven.

306 Kopkaas    
ongeveer 1 jaar geleden door Kopkaas
3
Meld

@305 Je moet niks.

307 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
5
Meld

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2010/31/sociale-bescherming-kost-169-miljard-euro
http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=82571ned

En bijstand is minder dan 5 miljard per jaar dus als je mensen kort bespaar je misschien een paar honderd miljoen op 169 miljard euro.. Het heeft weinig zin om met een geweer op muggen te gaan schieten.

Betere vraag is hoe zorg je dat de grootste 2 posten wat naar beneden gaan zie 2e link. Dat zijn ook de posten die het hardst groeien namelijk. De rest wordt al jaren op beknibbeld om de stijging van die 2 groten te compenseren dat houd een keer op.

308 Oebie    
ongeveer 1 jaar geleden door Oebie
1
Meld

@303 "Over dat vermogen is al belasting betaald."

Voor de ontvanger is het nieuw vermogen. Als die ontvanger het weer uitgeeft, betaalt de nieuwe ontvanger weer opnieuw belasting. De belasting wordt geheven over de transactie en niet op het geld.

309 Vilseledd    
ongeveer 1 jaar geleden door Vilseledd
2
Meld

@309

Belasting op inkomen prima natuurlijk. Een erfenis als inkomen zien en daar exorbitant, om de èèn of andere onduidelijke reden afhankelijk van de relatie met de overledene, veel belasting over heffen vind ik onterecht.

310 Hendrianus    
ongeveer 1 jaar geleden door Hendrianus
11
Meld

Hij neemt de tijd tot 2021. Tegen die tijd zullen de mensen toch wel beseffen dat ook nieuwe beloftes geen garantie zijn tot uitvoering. De VVD is zich aan het opsplitsen. Geert Dales bij 50 plus, Wilders PVV en Baudet is naar mijn mening ook wel een ex VVD geval.

311 Verwonderd    
ongeveer 1 jaar geleden door Verwonderd
1
Meld

Welnee..allemaal blablablablabla voor de buhne.

312 netcat    
ongeveer 1 jaar geleden door netcat
0
Meld

Belastingen omhoog BTW op gezond eten omhoog huur omhoog en als je boven de 50 bent kom je nog amper aan werk en dat houd dan in tot je 67 jaar op een houtje knauwen en met pech je huur huis uit getrapt worden omdat je niet al je rekeningen meer kan betalen. Maar Rutte zegt armoede bestaat niet dus kan je nog wel met minder doen. Stelletje rovers.

313 vis    
ongeveer 1 jaar geleden door vis
0
Meld

De vakantiebijslag voor bijstandsgerechtigden kan teruggebracht worden tot max. €1 per jaar.

314 Recovery Mode    
ongeveer 1 jaar geleden door Recovery Mode
6
Meld

Verhuftering neemt toe door de zichzelf sociaal benoemde partijen, spijtig dat enkel de VVD dit op de agenda plaatst. Ook dient er keihard ingegrepen geworden in het gemeentelijke toeslagen/ kwijtscheldingsbeleid. De meeste graaiers zitten in de uitkering.

315 Recovery Mode    
ongeveer 1 jaar geleden door Recovery Mode
5
Meld

Het stemrecht dient ook aangepast te worden voor bijstand-uitkeringsgerechtigden, het is volkomen ridicuul dat uitkeringsgerechtigden, uitkeringspartijen een mandaat geven. De stem van de uitkeringsgerechtigde moet minder wegen.

316 Recovery Mode    
ongeveer 1 jaar geleden door Recovery Mode
8
Meld

"Slechts voor ‘mensen die zich nuttig maken", zou mooi zijn als dit ook doorgevoerd gaat worden in Amsterdam en landelijk, , want lopen, zo te zien niet echt synchroon met het idee van deze VVD'er Dijkhoff, maar eerst zien, kan nog alle kanten uit, alles is mogelijk momenteel hier in de BVNL!

317 Widaan    
ongeveer 1 jaar geleden door Widaan
0
Meld

Met dank aan al die asielzoekers !

318 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
0
Meld

Bijstand is een "misdaad tegen de menselijkheid" het draagt ook bij aan verzuring, de uitkering is voor die groep het medicijn. De overheid dient deze verschraling van de bodem aan te pakken. bemesting door werkenden kan niet eindig doorgaan.

319 Recovery Mode    
ongeveer 1 jaar geleden door Recovery Mode
6
Meld

@316

Er dient helemaal niks te worden aangepast enkel omdat jij dat graag wil. Als je het allemaal zo verschrikkelijk vindt dan richt je toch een politieke partij op in plaats vanachter je laptopje op je zolderkamertje telkens weer je neo-liberale onderbuik leeg te spuiten.

320 toecutter    
ongeveer 1 jaar geleden door toecutter
0
Meld

@319

Jouw neo-liberale geleuter is een misdaad tegen de menselijkheid.

321 toecutter    
ongeveer 1 jaar geleden door toecutter
0
Meld

@316

Helemaal mee eens dat het stemrecht aangepast moet worden. Er moet een persoonlijkheids test afgelegd worden. Zij die laag scoren op empathie moet het stemrecht ontzegd worden.

322 Hendrianus    
ongeveer 1 jaar geleden door Hendrianus
15
Meld

Lijkt me een aanval op de islam !!

323 Gr@ndioos    
ongeveer 1 jaar geleden door [email protected]
0
Meld

@314 Hoezo 1 euro per jaar? Ze hebben het hele jaar al vakantie en daar hoeft niet ook nog vakantiegeld bij. Dat eindeloze gepamper moet helemaal afgeschaft worden.

324 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
8
Meld

@322 Weet je dat zeker
Mensen die laag scoren met empathie voor Nederland die vallen dan af
Dus alle D66 en GL stemmers

325 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
1
Meld

@323 Dat is het ook maar slim verpakt
We zullen wel zien hoe het met de krakers afloopt
dan weten we genoeg

326 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
1
Meld

@321 Zo wordt er beter onderscheid gemaakt tussen vakantiebijslag/ vakantiegeld. De uitkeringsgerechtigden gaan anders weer op kosten van bijdragers procederen , gooien het op discriminatie.

327 Recovery Mode    
ongeveer 1 jaar geleden door Recovery Mode
4
Meld

@308 . deze is ook wel leuk. Aardig om te zien hoe de bontkraagjes e.a. presteren hier.
http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=81959ned&D1=0-2&D2=0&D3=0&D4=a&D5=0&D6=l&VW=T

328 Dirk2137    
ongeveer 1 jaar geleden door Dirk2137
0
Meld

@319 Precies! Die verzuring, dat eeuwige geklaag van Calimero’s dat ze te weinig krijgen, zien we hier elke dag. Activering is noodzakelijk. Mensen opgeven dood ze een zak geld toe te werpen en aan hun lot over te laten, dwz toestaan dat ze niet meer bij de maatschappij betrokken zijn, is asociaal. Veel bijstandstrekkers hebben daardoor het bizarre idee gekregen dat gratis geld normaal is, terwijl gratis geld niet bestaat. Nergens. Gratis geld komt niet uit de lucht vallen en het groeit ook niet aan een boom, het is afkomstig van anderen die ervoor gewerkt hebben. Het is abnormaal om het normaal te vinden dat je recht hebt op andermans eigendommen.

329 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
5
Meld

@329 , ++++++

330 Dirk2137    
ongeveer 1 jaar geleden door Dirk2137
4
Meld

@322 . Dat lijkt me erg arbitraal. Mensen met een laag IQ , mensen in een terminaal stadium , oude mensen,beoefenaren van hoog- risicosporten, frauderende ambtenaren enz. dan ook maar het stemrecht ontzeggen ? Dat moet je niet willen........

331 Magister Nivardus    
ongeveer 1 jaar geleden door Magister Nivardus
0
Meld

@329 Leuke verspreking, Dood door ze een zak geld toe te werpen...met a-sociaal, niet betrokken bij de maatschappij in 1 adem. Hoe isoleer je een mens? door hem alles af te nemen, maar gelukkig is daar nu een pilletje voor, en voor degenen die zich echt schuldig voelen...uw organen zijn welkom.

332 Rapunzel    
ongeveer 1 jaar geleden door Rapunzel
1
Meld

@331 Mensen met een laag IQ zou best mogen.

333 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
2
Meld

@332 Als je niets hebt, valt er niets af te pakken.

334 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
3
Meld

verlagen, prima, maar dan ook criminaliteit 3 x zo hard aanpakken, en paspoorten afpakken en het land uit trappen, want moccros met minder outkiering gaan meer roven

335 floyd    
ongeveer 1 jaar geleden door floyd
1
Meld

@331 . ' arbitraal' moet zijn arbitrair. Sorry, soms gaat het te snel.....

336 Magister Nivardus    
ongeveer 1 jaar geleden door Magister Nivardus
0
Meld

@324

Kennelijk ben je er rotsvast van overtuigd dat je nooit enige uitkering hoeft te genieten. Ik hoop het voor je want de sociale afbraak is nog niet ten einde.

337 Hendrianus    
ongeveer 1 jaar geleden door Hendrianus
12
Meld

@324 Dus in de Kamer zelf broodjes en drinken mee nemen.....338 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
0
Meld

Klaasje is in de war met een baan, een "betaalde" baan. De naam zegt het al...."betaald".
Als je goed werkt verdien je in feite meer, of je het altijd krijgt is dan nog afwachten. Maar het is een baan in het bedrijfsleven waar dus geld verdiend wordt. Een bedrijf moet geld verdienen. (99,99 %van de gevallen).

Een uitkering, zeker bijstand, is een minimum, bedoeld om van rond te kunnen komen als je niks anders hebt.
Dat heeft dus niks met "inzet" te maken, "hard werken" of wat dan ook. Het is een vangnet voor wie geen werk heeft.

Klaasje weet dat allemaal niet want Klaasje heeft zelf nog nooit in het bedrijfsleven gewerkt.
Hij krijgt een vorstelijk salaris voor praatjes op te hangen bij de VVD.
En "opleiden"? Daar is al jaren geen sprake meer van. Gemeenten werken daar niet aan mee. Wordt zelfs soms verboden omdat dat solliciteren en gemeente trajecten in de weg staat.

339 Harry potter maar zonder bril en sportiever    
ongeveer 1 jaar geleden door Harry potter maar zonder bril en sportiever
0
Meld

@302 "Waar zie je me voor aan. Ik ben niet zo activistisch ingesteld. "

Dan had ik je kennelijk juist ingeschat; nl. veel geweld voor weinig geld!

340 Mappie    
ongeveer 1 jaar geleden door Mappie
1
Meld

@316 "De stem van de uitkeringsgerechtigde moet minder wegen."

Jij wilt dus terug naar "inspraak naar (belasting)inbreng".

Realiseer je wel dat de inbreng van de "grootbetaler" volkomen afhankelijk is van de arbeid die "Jan met de pet" voor hem verricht.
Heel leuk dat "Mijnheer" de financiele middelen heeft b.v. om goederen te importeren, maar diezelfde goederen zullen wel getansporteerd, verwerkt en aan de man gebracht moeten worden.
Zonder de inbreng van de "arbeiders" heeft de ondernemer maar heel weinig aan zijn spullen.

Oftewel:
men heeft zowel de ondernemer als de werkman nodig;
de vraag is alleen waarom het, veelal, niet meer dan normaal wordt gevonden dat het de ondernemer is die met de grootste winsen gaat lopen, terwijl die er eigenlijk het minste aan "doet".

Wat deze ondernemer inbrengt in de staatsschatkist is volkomen afhankelijk van de inbreng van zijn werknemers en die wil je, als zij in een uitkeringssituatie zijn beland, (wat maar al te vaak het gevolg is van de voor- en nadelen van de ondernemer om al dan niet failliet te gaan en onder een andere naam opnieuw op te kunnen starten), hun stemrecht ontnemen?

Schaam je!

341 Mappie    
ongeveer 1 jaar geleden door Mappie
0
Meld

Momenteel is de kloof voor werkenden met minimum loon en bijstand met toeslagen veel te klein, eigenlijk kun je beter thuiszitten met bijstand, je hebt dan geen auto nodig met werk normaliter wel.


Of het minimum loon moet fors omhoog, of de bijstand omlaag.

342 Positivo    
ongeveer 1 jaar geleden door Positivo
2
Meld

@333 "Mensen met een laag IQ zou best mogen."

Ik ben het niet eens met je oneens.

Je zou ook kunnen overwegen mensen met dementie uit te sluiten van het stemrecht, maar waar trek je de grens?

343 Mappie    
ongeveer 1 jaar geleden door Mappie
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump zegt dat hij "niet gelukkig"...
President Trump zei donderdag dat hij 'niet g...

6 uur geleden door Denisova

Trump roept KKK-slogan 'love it or leave...
De 'love it or leave it'-slogan is een grieze...

16 uur geleden door Denisova

Rotterdam of Maastricht, waar is de beste Son...
De organisatie van het Songfestival in Nederl...

4 uur geleden door NOS

Geen cent te verdienen aan elektrische auto v...
De opmars van de elektrische auto lijkt niet...

16 uur geleden door AD

"De ondergang van Duitsland": de sc...
Lara Trump heeft scherpe kritiek geuit op het...

9 uur geleden door Kiki


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Sjaak Trekhaak
CBS: Verdere stijging van welzijn in Nederlan...
@3Nou..., onderzoek.Beetje knip en plak w...

minder dan een minuut geleden door Sjaak Trekhaak

Positivo
Tegenslag voor Assad: laatste rebellenbolwerk...
@30 O, je kunt niet winnen en nu ga je nog sc...

2 minuten geleden door Positivo

ongelovenloos
Nida gaat boetes van nikabdraagsters betalen...
word onderhand tijd om vrijheid van godsdiens...

3 minuten geleden door ongelovenloos

LGK
Tegenslag voor Assad: laatste rebellenbolwerk...
@39Standpunten is iet andersMaar , taal...

6 minuten geleden door LGK

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig