Politiek
  • 10
De Partij voor de Arbeid en Groenlinks willen een spoeddebat naar aanleiding van de vondst van een onthoofde pop bij de Emir Sultan moskee in Noord. 'De moskee verdient nu onze steun en alertheid', zegt aanvrager Sofyan Marki (PvdA). ...

ongeveer 1 jaar geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
7
2
33
4
1
3

@96 Am*dam heeft dus nog nooit eerder incidenten meegemaakt tegen moskeeen
volgens hun eigen rapport van de UvA. Ze zitten dus gewoon te zeiken omdat Moslims een beschermde soort is. Maak liever een lijst van geweldsincidenten van Moslims, dan heb je een lijst van hier tot Tokyo.

101 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
5
Meld

En, zijn er al “Ik keur het niet goed maar” (lees: “Ik sta hier volledig achter en als ik durfde deed ik mee”), “actie=reactie” en andere laffe wegkijkerij commentaren?

102 Ketter    
ongeveer 1 jaar geleden door Ketter
13
Meld

@102 Dat las je bijvoorbeeld ook bij de aanslagen en protesten na de Mohammed-cartoons. "Ik keur het niet goed, MAAR (stiekem sta ik er volledig achter)".

103 Bluth    
ongeveer 1 jaar geleden door Bluth
3
Meld

@102 Wat ik er nog even aan toe wil voegen, is dat de "maar" in het geval van dit topic een voor mij wel te begrijpen "maar" is omdat men zo weinig doet tegen radicaal/fundamenteel islamisme. Je hoeft het alleen maar te benoemen en je bent direct een nazi en een racist.

De actie slaat compleet nergens op, heeft geen enkel nut, zal niks bewerkstelligen, behoudens misschien een averechts effect. Alleen moet je je ogen ook niet stijf op elkaar houden wat betreft de 'actie' die deze idiote reactie 'uitlokte'.

Met de cartoons van Mohammed, of aanslagen in Israël gaat die vlieger niet op natuurlijk. Of je moet echt van mening zijn dat je Mohammed niet af mag beelden ook al ben je geen moslim en dat je hiervoor vermoord mag worden, bijvoorbeeld.

104 Bluth    
ongeveer 1 jaar geleden door Bluth
3
Meld

@103 Over moslimgeweld, en zeker hier in Europa, is mijn mening dezelfde: geen mitsen en maren. Dat autochtonen en allochtonen boos zijn om hun moverende redenen is hun recht, en als ze protesteren mogen ze best afentoe overlast veroorzaken (zolang het geen ongelukken veroorzaakt). Bij geweld, dreiging en intimidatie houdt het op.

105 Ketter    
ongeveer 1 jaar geleden door Ketter
7
Meld

@105 Ik heb het dan ook niet over jou persoonlijk. Mag ik zeggen dat het raar is dat je dit zo persoonlijk opvat terwijl je zegt zelf de retoriek niet te bezigen?

Natuurlijk is met deze actie een grens overschreden. Alleen is de "maar" hier niet hetzelfde als de "maar" in de Mohammed-cartoon discussie, of zoals de "maar" bij verkrachtingen (had ze zich maar niet zo moeten kleden). Voor die "maren" is geen enkele rechtvaardiging. De "maar" waar we het in dit draadje over hebben is tot op zekere hoogte uitgelokt door het jaren lang negeren van het probleem omtrent de islam en fundamentalistische/radicale moslims.

Begrijp ik de letterlijke actie? Nee, daar kan ik geen enkel begrip voor opbrengen. Maar (question) ik kan goed begrijpen dat er een reactie komt op het negeren van de problemen.

106 Bluth    
ongeveer 1 jaar geleden door Bluth
3
Meld

Valt trouwens wel op dat de CPN/Groen en de Pvdanderen op allerlei plaatsen verschijnen om fiks in de modder te roeren.

Zo ook in Groningen waren ze gisteren aktief, maar de afgelopen jaren sliepen ze waarschijnlijk of het kwam ze niet goed uit!

107 Zie Hier    
ongeveer 1 jaar geleden door Zie Hier
4
Meld

Titel kan niets met de onthoofde pop te maken hebben. De actie met onthoofde pop is namelijk geen geweld maar een vorm van misselijk makende kritiek.

108 De Haring-ingenieur    
ongeveer 1 jaar geleden door De Haring-ingenieur
4
Meld

Minder geweld bij afnemende bouw van intimiderende moskeeën.

Minder opdringerige,
eisende,
zichzelf in de slachtofferrol plaatsende,
en snel trekkende van discriminatiekaart
en de door linkse beschermende moslims.

Zal heel gauw Nederland ten gunste veranderen.

109 Dachtutniet    
ongeveer 1 jaar geleden door Dachtutniet
3
Meld

Wat een pertinente onzin. Veel mensen durven nauwelijks langs een moskee te lopen vanwege de agressieve types die er rondhangen.

110 Soare    
ongeveer 1 jaar geleden door Soare
3
Meld

PvdA en GL, in hun virulente jodenhaat dé bondgenoten van de moslims.

111 grovi    
ongeveer 1 jaar geleden door grovi
3
Meld

@111

Haat? Klopt. Onzin? Klopt. Idioot? Volstrekt. Off-topic? Zeker.

112 hippodepippo    
ongeveer 1 jaar geleden door hippodepippo
10
Meld

Als er zoveel agressie richting moskeetempels komt, waarom stoppen die mensen dan niet met het bouwen ervan?

113 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
2
Meld

Op zoek naar het artikel in de koppeling hieronder kwam ik een hoogst verontrustende lijst tegen, in Trouw en het NRC van nieuwe moskeegebouwen. Het aantal neemt schrikbarende vormen aan. En waarom? Ze staan de hele week leeg, alleen op vrijdag komen die mannen daarbinnen luisteren naar voorgangers en om op hun knieën te liggen.

Hier zegt zelfs een moslimman dat het bouwen van nog meer moskeetempels onzin is en slecht.

== De islamitische gemeenschap in Nederland moet de hand in eigen boezem steken en zichzelf liever vandaag dan morgen een spiegel voorhouden waar het gaat om een gezonde opvoeding van hun kinderen.

Nog meer moskeeën bouwen draagt niet bij aan een positieve ontwikkeling van je kind. Islamitische mannen moeten inzien dat vrouwelijke familieleden niet hun eigendom zijn. Islamitische mannen moeten weten dat eer veel meer betekenis heeft dan alleen de vagina, borsten, lippen van een vrouw.

Mijn oproep aan islamitische ouders: leer je jongens respect te hebben voor vrouwen. Leer je jongens niet dat zij de hoeders zijn van de kuisheid van hun moeder, zusjes, nichten, maar dat zij juist hun eigen handen, mond en piemel moeten bewaken. ==

https://www.trouw.nl/opinie/rapper-boef-is-het-slachtoffer-van-zijn-islamitische-opvoeding~a5737c80/

114 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
3
Meld

Hebben jullie die Rutger Groot Wassink wel eens in debat gezien? Moet je maar eens kijken, dan krijg je een beeld hoe bijvoorbeeld Stalin en Lenin spraken. Zelden zo een enge man gezien en gehoord.

Maar ja, het is verkiezingstijd dus wordt er een blik Halal Moslimliefde uit de kast gehaald.

115 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
3
Meld

@32 Dan is het D66 de partij van W.D

116 Bollieboos    
ongeveer 1 jaar geleden door Bollieboos
3
Meld

@112
Moslim?..zeker, hand in eigen boezem, nooit, ook off topic, altijd.

117 Mesjokke    
ongeveer 1 jaar geleden door Mesjokke
4
Meld

Als de titel 'Geweld door de islam is stelselmatig en bleef te lang onderbelicht " had geweest dan was het meer realistischer, nu lijkt het gewoon op een titel van een carnavalshit.

118 ActiveRush    
ongeveer 1 jaar geleden door ActiveRush
3
Meld

@114 Mijn oproep aan islamitische ouders: leer je jongens respect te hebben voor vrouwen. Leer je jongens niet dat zij de hoeders zijn van de kuisheid van hun moeder, zusjes, nichten, maar dat zij juist hun eigen handen, mond en piemel moeten bewaken. ==

Dit zou al zoveel uitmaken, maar dat is niet in die botte koppen te prenten.
Ook niet van de aanwezige moslims/lovers hier, ze vinden het onderdrukken van vrouwen en als een neanderthaler hun gang gaan wel lekker blijkbaar.
Anders verklaar mij waarom dit in stand gehouden moet worden?

119 jomakece    
ongeveer 1 jaar geleden door jomakece
3
Meld

.
Elke dag feest met ideologie der haat question

124 Ook maar gewoon een duts    
ongeveer 1 jaar geleden door Ook maar gewoon een duts
1
Meld

Een spoeddebat over een pop nota bene. Tja, voor deze partijen gaat geen brug te ver om stemmen te vergaren. Misschien kunnen ze beter een spoeddebat over de schadevergoeding van de Groningers beleggen, om maar een voorbeeld te noemen, maar vanzelfsprekend zijn de zielige moslims belangrijker omdat zij potentiële kiezers zijn. Er komt echt nog wel een tijd dat ook deze partijen zich achter de oren gaan krabben maar dan is het leed al geschied waarschijnlijk. Aan de tolerantie van de Nederlander komt namelijk ooit een keer een eind. Ondanks dat, is die actie met de pop wel fout natuurlijk. (Ik had iets met bulldozers gedaan of zo. question)

125 Dirk2137    
ongeveer 1 jaar geleden door Dirk2137
2
Meld

@125

Nee. Een spoeddebat over langdurig en stelselmatig geweld tegen Moskeeen.
Geweld waarvan in Nederland te lang is weggekeken.
.

126 hippodepippo    
ongeveer 1 jaar geleden door hippodepippo
3
Meld

@124

Elke dag Haat met de ideologie op rechts.
.

127 hippodepippo    
ongeveer 1 jaar geleden door hippodepippo
3
Meld

@126 Zeg je dat ook over het geweld tegen de homo's? Laat die moslims is niet zo zeuren en hun tuig gaan opvoeden. Een spoeddebat voor zoiets laat me niet lachen. Er zou een spoeddebat moeten komen over het geweld tegen homo's .ik ben helemaal klaar met die huilebalken die een spoeddebat wensen over een pop.

128 Saviro    
ongeveer 1 jaar geleden door Saviro
0
Meld

@128

Geweld tegen homos? Jazeker.
En laat dat geweld tegen homo's nou in het overgrote deel gepleegd worden door lelieblanke tokkies met gender issues.
Dus, mag ik je verzoeken je te richten op het opvoeden van tokkietuig?

En nogmaals, dit debat gaat niet over een pop.
.

129 hippodepippo    
ongeveer 1 jaar geleden door hippodepippo
2
Meld

@129 Ga toch weg. De meeste geweldplegers tegen anders geaarde is islam tuig.

130 Saviro    
ongeveer 1 jaar geleden door Saviro
0
Meld

Wat het een moslimapop?

131 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
0
Meld

@129 . Je liegt. Afhankelijk van het onderzoek komen er steeds andere dadertypen tevoorschijn.
Punt is, Marokkanen vormen een kleine minderheid. Uit die minderheid komen in vergelijking met gewone Nederlanders de meeste daders van anti-homo geweld.

Als een Marokkaanse Kansenknul thuis vertelt dat hij, in naam van Allah een homopersoon de tanden uit de mond heeft geschopt, dan krijgt Pareltje snoep en geld.

Als een boerenzoon, of een buitenwijkblanke jongen thuis hetzelfde vertelt, dan krijgt hij op zijn lazer.

132 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
0
Meld

@132 . Sorry, ik raakte off-topic maar dat is die Pipo zijn schuld, hij leidde me van de draad af.

In Amsterdam-Noord is een grote en al langdurende beweging bezig de gewone Nederlandse bewoners uit die wijken weg te jagen. Daarom gaan er steeds auto's in de fik.

133 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
0
Meld

@130

De onderbuik!
Bij het totaal aantal meldingen in Amsterdam over het jaar 2007 was 96% van de slachtoffers man. Van de daders had 38% een Nederlandse, 28% een Marokkaanse, 7% en Surinaamse, 5% een Turkse, 15% een andere niet-Westerse en 7% een andere etnische achtergrond. Bij fysiek geweld hadden 36% van de daders een Nederlandse achtergrond.

En aangezien niet alle Mocro's en Turken Moslim zijn, lijkt het met dat je de feiten niet onder ogen wilt zien.

Maar het geeft niet hoor. Moslimhaat is tegenwoordig gewoon in Nederland.
En dat je leugens, halve waarheden en andere flauwekul verkoopt om je gelijk te halen?
Ook dat is een bekend gegeven.
Racisten en fascisten hebben hele logische verklaringen voor hun haat.
Zo ging het bij al die bevolkingsgroepen.

Sterker nog: Homo haters weten ook precies waarom Homo's het best maar eens goed afgetuigd kunnen worden.

Vraag het eens een Jood. Daarvan wist men ook precies te vertellen waarom ze gehaat mochten worden.
.

134 hippodepippo    
ongeveer 1 jaar geleden door hippodepippo
4
Meld

De Angst van de Nederlander:

== Bewoners van de bouwlocatie en omliggende straten zijn op zijn zachtst gezegd niet blij met de plannen, meldt Het Parool. Hans Ernestus (5question: ,,We vrezen grote parkeerproblemen. Ik kan nu mijn auto al bijna niet kwijt.

Bovendien is het een onprettig gevoel om in de toekomst ingeklemd te zitten tussen een school en een gebedshuis waar één uitgesproken geloofsovertuiging overheerst.'' ==

Tussen een moskee en een islamitische school; dáár wil je echt tussen wonen.

Kijk naar de foto's en lees de teksten.

== Onze Visie

“De moskee heeft een sociaal, open en maatschappelijk karakter”

Moskeevereniging Arrayan beoogt een constructieve bijdrage te leveren aan de wijk/stad en een breed en gemengd publiek uit Amsterdam-Noord en omstreken te bereiken. De moskee hoopt de onderlinge saamhorigheid en respect te bevorderen ongeacht afkomst, door samen te werken op lokaal niveau, met de wijkbewoners en sociaal-maatschappelijke instellingen.

Daarnaast is Moskeevereniging Arrayan een plek waar de moslimbezoeker zijn of haar religieuze verplichtingen kan voldoen en religieus onderwijs kan krijgen. We geven de mogelijkheid het gezamenlijk gebed te verrichten, faciliteren het vrijdagspreek, koranlessen, Arabische les en lezingen over religieuze onderwerpen. ==

http://www.moskeearrayan.nl/

135 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
0
Meld

Op 21 maart sol PvdA Groen-Lings VVD CDA D66 CU geen steun krijgen ( te minst niet uit Limburg) dat te voor nog meer moslim en moskee zint in alle Gemeenten op kosten van alle NL belastingbetalers.

136 Gunther    
ongeveer 1 jaar geleden door Gunther
0
Meld

@134 Als je de procenten telt bewijs je toch mijn gelijk. Dank je wel daarvoor. U bent dus degene die onzin verkoopt zoals bekend is.
Het vergelijk moslim, jood gaat niet op doe zielige toer gaat niet werken daarin krijgt u pas gelijk als de moslim op treinen naar kampen gaan.
Bij mij staan andersgeaarden of ook wel LGBTers genoemd hoger dan zij die ze aftuigen.

137 Saviro    
ongeveer 1 jaar geleden door Saviro
0
Meld

@134 . Je raakt van de draad af. Daarnaast zijn alle Marokkanen moslim, of ze nou van Berbers of van Arabieren, net als hun koning afstammen. Ze zijn allemaal moslim, of ze nou willen of niet.

Hier gaat het over onbegrepen angst voor de Islam en voor vele moslims. De stroeve houding tegenover een geloof dat ons, het ontvangende land niets bracht. Alleen armoe, uitbuiting van alle uitkeringsinstanties, oplichting, fraude, haat en onderdrukking.

Wat haat betreft, daar zijn moslims mee begonnen, zeker toen duidelijk werd dat zij, die gastarbeiders niet meer terug zouden gaan, hun familie lieten invliegen en vervolgens met hun rug naar de ontvangende samenleving gingen staan.

Er moet een stop komen op het bouwen van moskeeën, er zijn er inmiddels genoeg om die miljoen moslims tegelijk in op te sluiten.

Het spijt me, maar anders kan ik het niet zien.138 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
0
Meld

@138 Ken zelf toch een paar Marokkanen die geen moslim zijn

139 RonMVV    
ongeveer 1 jaar geleden door RonMVV
0
Meld

@134
Dus moslim staat gelijk aan afkomst? dat je het verschil niet kent tussen moslim of de Islam weten we al, maar je gaat nu nog een stapje verder.
Voor iemand die hele verhalen op NK schrijft en zichzelf zeer serieus neemt, best wel lachwekkend.

140 Mesjokke    
ongeveer 1 jaar geleden door Mesjokke
0
Meld

en geweld tegen niet moslims word onder het tappijt geschoven, en aanslagen worden ontkend, verdonkermaand, homo's worden in elkaar geslagen, dit alles in ons eigen land! schijt en schijtziek word ik ervan

141 tougher than the rest    
ongeveer 1 jaar geleden door tougher than the rest
3
Meld

@134 "moslim haat is tegewoordig grwoon in NL". je draait het om, de haat komt van moslims, zelfs in moskeeën roepen de imams dood en verderf, meerendeel is anti westers, en 65% vind de islam belangrijker dan onze wetten, niet omdraaien he! denk je dat NL'ers zich blijven laten intimideren door islam tuig?! natuurlijk krijg je haat terug als je dagelijks gehaat word door een haat ideologie, aanhangers daarvan!! je draait oorzaak gevolg om, echt zooo dom en achterlijk

142 tougher than the rest    
ongeveer 1 jaar geleden door tougher than the rest
3
Meld

@126 "Een spoeddebat over langdurig en stelselmatig geweld tegen Moskeeen."

Onzin, dis was de eerste keer dat er in Am*dam een incident was bij een moskee door niet-moslims en er is ook nog geen eens geweld gebruikt. Zie het rapport van de UvA.

143 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
0
Meld

@143

Wegkijker. Wél discrimineren. De consequenties van je/jullie gedrag niet onder ogen willen zien.
.

144 hippodepippo    
12 maanden geleden door hippodepippo
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Beelden van blanke jongens die in elkaar gero...
Ik zie ze steeds vaker: Beelden van blanke jo...

19 uur geleden door Hangingmen

’Vlees moet op rantsoen’
Nederlanders mogen zich opmaken voor een vlee...

24 uur geleden door in holland

Wilders ziet samenwerking met FvD wel zitten:...
Geert Wilders ziet een samenwerking met Thier...

16 uur geleden door Inter

Eu wil niet heronderhandelen als Brexit akkoo...
Volgens minister buitenlandse zaken Heiko Maa...

19 uur geleden door kovichni

Brits Lagerhuis keurt Brexit-deal af, uittred...
Het is de Britse premier Theresa May niet gel...

11 uur geleden door Nu.nl


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Vaartuig
'Ex-vrouw PVV-Kamerlid Dion Graus doet aangif...
@10Moet je dat zijn om er over te oordele...

1 minuut geleden door Vaartuig

Montségur
'Windmolens en zonnepanelen gaan ons klimaat ...
Windmolens draaien niet op wind, die draaien ...

1 minuut geleden door Montségur

Lidpver
'Ex-vrouw PVV-Kamerlid Dion Graus doet aangif...
@4 @5Tuurlijk is het een hetze. Arme arme D...

1 minuut geleden door Lidpver

solidsteel
'Ex-vrouw PVV-Kamerlid Dion Graus doet aangif...
@9 Jij bent zo'n drama queen?...

4 minuten geleden door solidsteel

solidsteel
Nieuwe migrantenkaravaan op weg naar VS...
"Meer dan tweeduizend migranten uit de vorige...

5 minuten geleden door solidsteel

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig