Buitenland
  • 1
Weinige inheemse Palestijns-Arabische families – en die stammen af van JodenZondag, Oktober 22, 2017Egyptians SaudisZelfs Hamas wijst er op dat de Palestijnen recente immigranten zijn (klik op de link voor de video).Bij JCPA heeft Pinhas Inbari een fascinerende studie gedaan naar d ...

11 maanden geleden door Gershom

REAGEER MET EEN EMOJI
3
1
1
2
1
LEES MEER OVER

* Verwijderd door de redactie *

1 Gershom    
11 maanden geleden door Gershom

Knap hoor als je je druk gaat maken wie 2000 jasr geleden ergens als eerste is gaan wonen. "Jullie kwamen hier pas 1500 jaar geleden. En daar dan jarenlang politiek gemotiveerd onderzoek naar doen om groepen mensen binnen of buiten te sluiten. Get a life....

2 BlackNinja    
11 maanden geleden door BlackNinja
15
Meld

- "Geen enkele Palestijnse stam kan zijn wortels identificeren met Kanaän." -

Dat kunnen Joden ook niet, zij hebben de kanaänieten immers uitgemoord en verdreven.
Libanezen daarentegen hebben wel een relatie tot kanaän:
http://www.sciencemag.org/news/2017/07/ancient-dna-counters-biblical-account-mysterious-canaanites

3 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
10
Meld

* Verwijderd door de redactie *

4 Dian    
11 maanden geleden door Dian

* Verwijderd door de redactie *

5 Gershom    
11 maanden geleden door Gershom

* Verwijderd door de redactie *

6 Gershom    
11 maanden geleden door Gershom

* Verwijderd door de redactie *

7 Gershom    
11 maanden geleden door Gershom

* Verwijderd door de redactie *

8 radicalenradar    
11 maanden geleden door radicalenradar

en hoe zit het met die Askhenazi's die zelfbenoemde...

9 Jongens van de Witt    
11 maanden geleden door Jongens van de Witt
2
Meld

@9 Daar zit het wel goed mee.

10 Gershom    
11 maanden geleden door Gershom
5
Meld

@8 Dat jij maar wat raaskalt zonder enige onderbouwing is aan de ene kant zorgwekkend, maar aan de andere kant geeft dat duidelijk aan dat je geen zinnige argumenten kan inbrengen tegen dat artikel over Adrian Reland.

11 Gershom    
11 maanden geleden door Gershom
6
Meld

@7 [De auteur Hadriani Relandi staat ook bekend als Adrian Reland (1676-1718 ), een Nederlands geboren oriëntalist, die professor in Oriëntaalse talen was in Holland. Hij sprak vloeiend Hebreeuws, Arabisch, en oud Grieks, en ook de Europese talen. In 1965 was hij op een sight seeing tour in Israel, wat toen bekend stond als Palestina. Op zijn reizen onderzocht hij ongeveer 2500 plaatsen waar mensen leefden die vermeld worden in de Bijbel of de Mishna. Hij had een interessante onderzoeksmethode.]

Ik meen dat die bron ook op nujij als eens voorbij is gekomen. Volgens mij was de oriëntalist in kwestie nooit in het Midden-Oosten geweest. Ik zal het even opzoeken.

12 Civ    
11 maanden geleden door Civ
1
Meld

@9 https://www.trouw.nl/home/dna-wijzigt-joodse-geschiedenis~a8daf52a/

Bij veel genetisch onderzoek van joodse populaties ontbreekt overigens, zo merkte Van Straten, een controlegroep van niet-joden uit dezelfde omgeving. Daarmee zou je kunnen aantonen dat een joodse gemeenschap in een bepaalde regio genetisch niet of weinig afwijkt van de niet-joodse buren. Die waarneming blijft zonder de juiste controlegroepen al bij voorbaat buiten beeld.

13 Dian    
11 maanden geleden door Dian
11
Meld

https://www.dekennisvannu.nl/site/artikel/Verwantschap-Joden-uitgeplozen/4821

Het Russisch/Europese onderzoek laat zien dat zo’n menging ook plaatsvond bij Somalische en Indiaase Joden. Vandaar dat Somalische en Indiase Joden eruit zien als Somaliërs en Indiërs, en niet als mensen die hun roots in het Midden-Oosten hebben. Die roots konden in beide onderzoeken trouwens ook worden aangetoond. Na de hun verwantschap met leden van niet-Joodse gemeenschappen waar zij tussenin leven, bleken de proefpersonen de meeste genen te delen met mensen uit de streek die historisch de Levant wordt genoemd. Inderdaad, waar het huidige Israël ligt. En met welke aldaar levende volken zijn ze dan het meest nauw verwant? Dat is waarschijnlijk de meest gevoelig liggende uitkomst van het onderzoek: de Bedoeïenen, de Druzen, en, jawel: de Palestijnen.

14 Dian    
11 maanden geleden door Dian
11
Meld

Uit nieuw genetisch onderzoek is gebleken dat Palestijnen en een deel van de Joden dezelfde HLG genen pool hebben. Dat laat zien dat men 1 dezelfde voorouder uit Kanaan gehad moet hebben. Het toont dus aan dat Palestijnen net zo recht hebben op Israel dan de Joden. Waarschijnlijk zijn de Joden afstammelingen van de Kananieten. The Origin of Palestinians and Their Genetic Relatedness With Other Mediterranean Populations Human Immunology 62, 889-900 (2001) ã American Society for Histocompatibility and Immunogenetics, 2001 Published by Elsevier Science Inc Both Jews and Palestinians share a very similar HLA genetic pool (Table 3, Figures 4, 5 and 6) [/B]that support a common ancient Canaanite origin.

15 Dian    
11 maanden geleden door Dian
11
Meld

Ik had er dit over geschreven:

In het voorwoord van de Nederlandse uitgave van de ‘Palaestina’ (beschikbaar op Google Books) staat dat hij zich bij zijn beschrijvingen heeft gebaseerd op oude schriftelijke bronnen (vandaar dus de 'Vetera Monumenta' of 'Gedenkstukken der Ouden' uit de titel). Als auteurs worden Flavius Josephus en Hiëronymus genoemd, en anderen die 'Palestina als met treden hebben afgemeeten'. Vervolgens heeft Renardus met behulp van zijn kennis van de 'Wis-konst' zelf nieuwe kaarten gemaakt en die bij zijn werk gevoegd. Uit niets blijkt dat Relandus het gebied ooit heeft bezocht.

Van een reis naar het Midden-Oosten wordt geen gewag gemaakt in de biografieën, noch in de zeer uitgebreide necrologie in de Nederlandse (postume) uitgave, waarin zijn academische carrière, zijn verblijf in Leiden, Utrecht en Harderwijk en zijn persoonlijke leven worden beschreven.

Ik ben een paar passages tegengekomen waarin Relandus ook, min of meer terloops, de eigentijdse situatie in Israël/Palaestina bespreekt. In een uiteenzetting over de (kennelijke) hedendaagse onvruchtbaarheid van het land, die hij problematiseert omdat ze strijdig lijkt met de bijbelse verslagen (deel I, p. 380 e.v.), maakt hij gebruik van het werk van een tijdgenoot, Henry Maundrell, die in 1697 door die streek was getrokken. Hij gebruikt in die passage vage aanduidingen als 'schriftelijke bronnen en de ogen van degenen die daar geweest zijn' (p. 380) en 'iedereen die de reisverslagen heeft gelezen' (p. 389). Ook bij de beschrijving van Jeruzalem (deel II, p. 837) wordt gebruik gemaakt van het werk van Maundrell (in dit geval een meting van de omtrek van de stad) in een poging de topografische informatie van de antieke schrijvers te interpreteren. Relandus is er dus zelf niet geweest, zoals eigenlijk ook al uit de necrologie was gebleken.

16 Civ    
11 maanden geleden door Civ
1
Meld

Er zou ' nada niks' van de Arabieren meer staan. Had ik toch kunnen zweren dat er boven op de ouwe troep op de Tempelberg xe Rotskoepel en Al Aqsa moskee zijn gebouwd en er nog steeds staan.... Of is dat in Israel " fake news" ?

17 BlackNinja    
11 maanden geleden door BlackNinja
7
Meld

@15 Van de Kanaänieten? Niet van de Hyksos?

18 Reagurius    
11 maanden geleden door Reagurius
1
Meld

@18 Is de etnische of genetische achtergrond van de Hyksos bekend?

19 Civ    
11 maanden geleden door Civ
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

20 Gershom    
11 maanden geleden door Gershom

@11

- "Dat jij maar wat raaskalt zonder enige onderbouwing is aan de ene kant zorgwekkend" -

Schrijft de persoon die feiten negeert als ze niet passen in zijn religieuze wereldbeeld.

21 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
2
Meld

@21 En zo ontken jij feiten die niet passen in jouw politieke wereldbeeld.

22 Gershom    
11 maanden geleden door Gershom
2
Meld

@22

Dus je geeft toe wat niet in je religieuze beeld past te ontkennen, zijn we daar ook over uit.
Welke feiten ontken ik precies, geef eens wat voorbeelden?

23 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

@23 Je ontkent het feit dat Joden VEEEL intelligenter zijn dan niet-Joden, hetgeen aangetoond wordt met een 20.000% oververtegenwoordiging in Nobelprijswinnaars, en een 25.000% oververtegenwoordiging in wereldschaakkampioenen.

24 Gershom    
11 maanden geleden door Gershom
2
Meld

@24

Dat heeft niet perse iets met intelligentie te maken, maar met stimulering en scholing.
Hoeveel genialiteit denk je dat er overal ter wereld 'verloren' gaat bij mensen die geen toegang hebben tot fatsoenlijk onderwijs of niet gestimuleerd worden in hun passie?

Dus ja, ik ontken dat joden een hyperintelligent verheven volk is. Dat is ook geen feit, maar slechts jouw subjectieve interpretatie.

(gek eigenlijk dat het hier met name de mannen zijn, zijn joodse vrouwen niet gezegend?)

25 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

@25 Dat heeft niet te maken met studie. Studeren geeft je veel kennis. Maar het maakt je niet slim. Slim zijn is iets wat aangeboren is.

Vooral bij het schaken is het duidelijk dat je een enorm aangeboren talent nodig hebt om wereldkampioen te worden, en daarbovenop nog een fotografisch geheugen.

Zonder dat kom je helemaal nergens, ongeacht hoeveel en hoelang je ook leert.

En talent, net als slimheid, is aangeboren, en niet aangeleerd.

Dus het is onzin om de genialiteit (aangeboren) van de Joden te ontkennen.

26 Urk    
11 maanden geleden door Urk
1
Meld

@24 Gershom

Dit is weer een staaltje van onvervalste discriminatie. U schuwt ook geen enkel middel om te laten zien hoe vergiftigd uw brein is. U moet dan ook niet verbaasd zijn dat sommige mensen een hekel aan uw smerige manier van discussiëren hebben, en daarmee aan u.

Hiermee bewijst u normale joden met een gezond brein geen dienst mee. Maar jah, omdat u niet gezegend bent met overmatig snel werkende grijze cellen is dat inzicht misschien net iets te hoog gegrepen.

Ik vraag me af waar de ethische grens bij NK ligt. U zoekt 'm in elk geval wel op.

27 ~ Echelon II ~    
11 maanden geleden door ~ Echelon II ~
13
Meld

@26

- "Vooral bij het schaken is het duidelijk dat je een enorm aangeboren talent nodig hebt om wereldkampioen te worden, en daarbovenop nog een fotografisch geheugen." -

een talent dat alleen tot bloei komt wanneer het gekoesterd en gestimuleerd wordt.
Hoeveel potentiele grootmeesters in het schaakspel zullen er wel niet zijn die nooit de kans hebben gekregen zich te verdiepen in het spel? Zij zijn echt niet minder getalenteerd dan hen die wel dat geluk hebben gehad.

28 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
1
Meld

@28 En jij gelooft dat de talenten van Joden 20.000% meer gestimuleerd en gekoesterd worden??

29 Urk    
11 maanden geleden door Urk
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Mueller onderzoek gebaseerd op drijfzand
Uit recente verklaringen van Lisa Page (vorig...

1 dag geleden door Proemevla

Rusland: “MH17 neergeschoten door Oekra...
Volgens het Russische leger is de MH17 neerge...

1 dag geleden door goudisgeengeld

Verklaring van de perssecretaris VS inzake FI...
Bovendien heeft president Donald J. Trump het...

15 uur geleden door Chaimileh

Verkrachter moest en zou verblijfsvergunning...
De rechtbank in Amsterdam heeft een 38-jarige...

9 uur geleden door Hans Brinker

Veganisten: 'Wij willen ook een broodje...
Een lekker vettig broodje kebab met knoflooks...

23 uur geleden door DagmarA


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Rapunzel
Verkrachter moest en zou verblijfsvergunning ...
Persoonlijk heb ik het helemaal gehad met die...

minder dan een minuut geleden door Rapunzel

De Vliegende Brabander
Contactloos betalen nu populairder dan ouderw...
@4Dat zal snel zijn. U bent niet het protot...

minder dan een minuut geleden door De Vliegende Brabander

field-replaceable unit
Kabinet: plan voor snellere asielprocedures...
zowieso alle moslims weigeren, en de rest in ...

minder dan een minuut geleden door field-replaceable unit

toppopyeah
AfD royeert leden om deelname neonazi-festiva...
@30 nee dat was ik niet...

1 minuut geleden door toppopyeah

Smiling
Veganisten: 'Wij willen ook een broodje döne...
@245 In dit geval is dit echt volslagen onzin...

1 minuut geleden door Smiling

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig