door Havermout in Binnenland  ·  175 Reacties

  • 6
  • 1251x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@132 Kom nou zeg. Je schrijft dat, omdat je een complotter en pro-Russische useful idiot bent. Met een hekel aan de EU. Elke reactie die jij plaatst zou ik kritisch bekijken. Dan ben je er zo uit dat het gaat iemand not so logikus.

@143 https://www.onderzoeksraad.nl/uploads/phase-docs/1005/77f9f29c9220rapport-mh17-crash-nl.pdf#page=124

Er is helemaal niets zeg je? Natuurlijk dat roep je al vanaf dag 1 en dat rapport van hierboven zal je nog niet 1x gelezen hebben.

4
151 VaY

128 hey Krim is altijd al onafhankelijk geweest maar sloot zich deels aan met Oekraïne . Het referendum was iet illegaal. Illegaal waren van balen en vanhoofstad die daar mede een burgeroorlog ontketende in het belang voor Europa

6
152 Ivo

@150 jij hebt geen idee hoe vliegtuig rampen dienen te worden onderzocht schijnbaar, het land waar de ramp heeft plaatsgevonden is verantwoordelijk voor het uitvoeren van een onderzoek, in dit speciale geval om ieder vorm van belangenverstrengeling te vermijden heeft Oekraine de leiding van het onderzoek overgedragen aan Nederland.

Waarom zou Nederland het onderzoek niet mogen doen dan? Buiten het feit dat er 198 Nederlanders zijn omgekomen en het toestel uit Amsterdam kwam was Nederland niet betrokken daar. Het feit dat Oekriane betrokken is bij het onderzoek dat zou niet anders kunnen want de moet ter plaatsen onderzoek kunnen doen en de ramp is nu eenmaal in Oekraine gebeurt. Naast Oekraine en Nederland zijn er overigens nog 3 landen betrokken bij het onderzoek.

Maar ik begrijp natuurlijk dat Rusland liever zelf het onderzoek had gedaan dan was het inderdaad ook allang klaar geweest, even bellen met her Kremlin wat de uitslag zou moeten zijn en opgelost!

5
153 mike45

@152 de krim was helemaal niet onafhankelijk dat was onderdeel van Oekraine, en de EU is pas polshoogte komen nemen nadat de vorige president was weggestuurd omdat hij 3 miljard smeergeld had aangenomen van Poetin nadat hij al voor miljarden had gestolen uit de staatskas van Oekraine en als laatste wanhoopsdaad maar 100 onschuldige mensen heeft laten doodschieten.

Die leeft nu als god in Frankrijk met al die miljarden waar hij de hand boven het hoofd wordt gehouden door Poetin!

5
154 mike45

@152 Want zonder van Baalen en Verhofstadt was er niets aan de hand? Volgens mij heb je wat gemist. Het referendum was illegaal en dat is gewoon een feit. Het is ook niet alleen een burgeroorlog. Het Russsiche leger zit er ook gewoon tussen. Daarbij begon dat pas nadat de Krim al was overgenomen. Dus eerst een Russische invasie dan pas oorlog. Kan je het volgen meneer naif vanhoofstad?

5
155 VaY

@144
Is niet zo moeilijk, als het bewijs sluitend is wordt vervolgd, zo lang dat niet het geval is kan dat niet omdat dan de aanklacht afgeschoten wordt.

4
156 Proemevla

@154
Krim was Chroesjtsjovs cadeautje

Het is maar een smalle strook land die de Krim verbindt met de rest van Oekraïne. Op sommige stukken is de Landengte van Perekop slechts 4 kilometer breed. Het is een passend symbool voor de kwetsbare banden tussen het schiereiland en de rest van het land. Het is een gespannen situatie die voortkomt uit een pennenstreek van Sovjetleider Chroesjtsjov.

Van oudsher heeft de Krim meer met Rusland dan de rest van de Oekraïne. Het is eeuwenlang Russisch geweest, 60 procent van de bevolking noemt zich nog Rus en de machtige Zwarte Zeevloot van Moskou heeft er nog altijd zijn thuisbasis.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat een groot deel van de bevolking op de Krim de ontwikkelingen in Kiev met argusogen volgt. Ook in Moskou houdt men nauwlettend in de gaten of de Russische belangen niet zullen lijden onder de veranderingen.

Verbannen

Vanwege de strategische ligging in de Zwarte Zee is de Krim al eeuwenlang gewild. In de dertiende eeuw werd het gebied door de Tataren uit Azië veroverd, die er eeuwenlang een kanaat hielden. In 1783 werd het schiereiland bij Rusland gevoegd.

Daarmee was de strijd zeker niet voorbij. In de negentiende eeuw voerden Frankrijk en Groot-Brittannië namens Turkije er de Krimoorlog tegen Rusland. In 1918 werd het schiereiland bezet door de Duitsers, die ook in de Tweede Wereldoorlog het gebied weer veroverden.

Toen Stalin het gebied terugveroverde, rekende hij genadeloos af met de Tataarse bevolking, die hij beschuldigde van collaboratie met de Duitsers. In 1944 werd het hele volk verbannen naar Siberië, hun plek werd ingenomen door etnische Russen. De onafhankelijke Krimrepubliek werd bij de Sovjetunie gevoegd.

Geschenk

Pas in 1954 komt Oekraïne voor in het verhaal. Op 19 februari nam Chroesjtsjov het besluit de Krim te schenken aan zijn geboorteland. Hij redeneerde dat het gebied "economisch, territoriaal en cultureel" beter bij Oekraïne paste.

Het besluit werd enkele dagen later bekendgemaakt in de staatskrant Pravda; het bericht was nog geen tien regels lang. Het besluit veranderde dan ook weinig aan de situatie: doordat Sovjetrepubliek Oekraïne met Rusland was verenigd in de USSR, veranderde er enkel op papier iets.

Ingewikkeld

Dat veranderde door het uiteenvallen van de USSR in 1991. Waar het eerst slechts om puur formele grens ging, raakte de Krim nu de aansluiting met Rusland kwijt.

Bovendien maakten veel Tataren gebruik van de mogelijkheid eindelijk terug te verhuizen, waardoor de situatie alleen maar ingewikkelder werd. Ze eisten hun voormalige huizen en terreinen weer op, waar anderen al tientallen jaren woonden.

2
157 chouffleur

Na al die tijd vertrouw ik helemaal niemand meer om het ware verhaal te vertellen aangezien er veel te grote politieke belangen spelen. Onduidelijke opnames van telefoongesprekken en foto's zijn totaal geen echt bewijs. Het enige dat heel duidelijk is dat Ukraine bewust passagiersvliegtuigen over oorlogsgebied het gestuurd terwijl een paar dagen eerder zelfs een militair vliegtuig op grote hoogte was afgeschoten. Die steen van Rutte zal nooit boven komen.

2
158 niet-alles-geloven

Pleur Oekraïne gewoon weer uit de associatie contracten.
Gezien de feiten..

4
159 chouffleur

@157 bedankt voor de uiteenzetting van de geschiedenis van de Krim, het lijkt me correct behalve dat van de Russische populatie, De Russen die in Oekraine wonen zijn tijdens de USSR naar Oekraine getransporteerd maar de inmiddels 3e en 4e generatie is heeft gewoon de Oekrainse nationaliteit.

Het klopt er maar een land verbinding met de Krim en dat is die met Oekraine, er is geen enkele land verbinding met Rusland is er ook nooit geweest.

In 1992 is er een verdrag gesloten tussen Oekraine, Ruslande, de USA en het VK dat Oekraine in ruil voor het inleveren van hun nucleaire arsenaal Rusland de soevereiniteit van Oekraine zou garanderen. Dat heeft verdrag heeft Rusland dus op grote schaal geschonden de afgelopen jaren. En is daarmee in overtreding niet alleen op dit verdrag maar op alle internationale verdragen en het oorlogsrecht!

@158 Er zijn geen onduidelijke foto's of telefoonopnames alles is authentiek en dubbel gecheckt bovendien zijn dat niet de enige bewijzen alle bewijzen ondersteunen elkaar.

@159 Slaat nergens op waarom zou Oekraine geen verdrag met de EU mogen hebben dat is goed voor de EU landen en speciaal Nederland die krijgen er een gebied met 45 miljoen consumenten.

4
160 mike45

@158
"Onduidelijke opnames van telefoongesprekken "
Die zijn geverifieerd
De zendmasten waren tot medio 2015 in bezit van Vodaphone
Dus eenvoudig te veriferen of deze werkelijk plaats vonden

" een militair vliegtuig op grote hoogte was afgeschoten"
Klopt, op 6,3 km,door een buk afgeschoten vanaf Russisch grondgebied
Had het Russisch luchtruim dan ook gesloten moeten worden?

2
161 LGK

@160 "alle bewijzen ondersteunen elkaar"

Kom op zeg. Zelfs jij weet beter.

4
162 Dune

@161 telefoongesprekken zijn afkomstig van de Oekraïense geheime dienst, alsof die te vertrouwen zijn. Oftewel de pot verwijt de ketel.

5
163 Snuggles

@160 het verdrag is goed voor Nederland en de EU?? Het verdrag is alleen goed voor multinationals als Monsanto en Shel (mits schaliegas weer rendabel wordt)

Het verdrag is slecht voor de Oekraïense burgers en de EU burgers want wij betalen miljarden wat verdwijnt in corrupte zakken van Oekraïense politici en de bevolking wordt opgescheept met vervuild grondwater ed.

45 miljoen consumenten erbij? Ze hebben geen rode cent om uit te geven, en het land wordt alleen maar opgezadeld met meer schulden vanuit het IMF waarna Oekraïne alleen maar meer staatseigendom mag gaan verkopen.

5
164 Snuggles

@163
Ja en?

Of deze gesprekken hebben plaatsgevonden is eenvoudig te veriferen omdat de data in bezit is van Vodaphone
Of is Vodaphone onderdeelvan SBU?

2
165 LGK

@164
De Eu heeft vele verdragen met andere landen
Ook allemaal slecht?

2
166 LGK

@161 "Klopt, op 6,3 km,door een buk afgeschoten vanaf Russisch grondgebied"

Hoe weet je dat toch zo zeker? We hebben wel eens eerder hier discussie over gehad en overtuigend bewijs moet ik nog zien. Het komt ook niet overeen met wat onze eigen inlichtingendiensten hierover kunnen vertellen.

2
167 User76

@162 Zegt iemand, die met nep analyses komt m.b.t. mitrailleurvuur @62 , zelfs jij zou beter moeten weten, toch?! Of misschien is schade analyse toch niet zo je ding?

1
168 User76

@167
Als het niet waar is,waarom zo'n heisa maken over briefing van 14 juli in Kiev?
Volgens sommige lieden moest dit toch de reden zijn om luchtruim te sluiten?

2
169 LGK

@168 Heb jij een betere verklaring voor perfect ronde en precies even grote gaten? Diverse deskundigen trekken de conclusie dat dit kogelgaten zijn.

3
170 Dune

@169 Omdat sommigen dat net iets beter uitkomt. Maar lees eens dit rapport van CTIVD t.a.v. MH-17 (pag 24 - 25).

https://www.ctivd.nl/documenten/rapporten/2015/10/13/rapport-mh17

Een luchtruim sluiten is weer een Russische leugenachtige manier om de schuld bij Oekraine te leggen. De Russen zouden trouwens zelf ook behoorlijk getroffen worden, dan is er namelijk bijna ook geen corridor over Rusland mogelijk..

0
171 User76

@170 Welke perfect ronde gaten bedoel je, toch niet hopelijk die van de klinknagels?

1
172 User76

@170
"Diverse deskundigen trekken de conclusie dat dit kogelgaten zijn."

Ohh, wie?

1
173 LGK

@164 het is goed voor alle bedrijven die exporteren en investeren in Oekraïne, het is goed voor de Oekraïeners want die de concurrentie die toeneemt dalen de prijzen van met name import levensmiddelen heel snel.

Oekraïeners hebben gewoon geld te besteden het land staat vol met moderne winkelcentra en moderne supermarkten die 7 dagen 24 uur per dag open zijn vaak. En daar lopen met zoveel mensen als in Nederlandse winkelcentra en supermarkten.

1
174 mike45

@170
https://www.onderzoeksraad.nl/uploads/phase-docs/1005/77f9f29c9220rapport-mh17-crash-nl.pdf#page=124

Lees dat even door en stop dan met dat gedoe over die kogelgaten.

1
175 VaY

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
RobP
China geeft ERNSTIGE waarschuwing af aan VS en NAVO

Gaap.... 😴...

5 minuten geleden geplaatst door RobP

Immanuel
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@4 "Overigens heb ik echt nog nooit iemand problemen horen hebben met Aziatische mensen."Lol... jullie stompzinnigrechtszwatelendevreemdel...

6 minuten geleden geplaatst door Immanuel

LoydMorris
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@48 Nee hoor. . . Ik kan best aardig en begrijpend lezen. . . Hoe dan ook, niemand wil gediscrimineerd worden. . . Als men zonodi...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Graaier1000
Voor Europa, dus tegen de EU! - NieuwRechts.nl

"Een technocratische superstaat geleid door een almaar uitdijende anonieme autoritaire bureaucratie in Brussel en Straatsburg. Waar op alle denk...

8 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

RobP
Twee profvoetballers storten in met hartproblemen op live tv in afgelopen 2 dagen

ALARM!!!Gevaccineerd!!! Gevaccineerd!!! Gevaccineerd!!!...

8 minuten geleden geplaatst door RobP

Defcte burger
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@46Werkelijk, scheldnamen als discriminatie zien ? het is pas discriminatie als de uitgescholdende daadwerkelijk wordt uitgesloten. Dat schel...

8 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Bram brabant
Waarom lukt het maar niet om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten?

Omdat dat asielgespuis gewoon opgehaald wordt. 🤬🤬...

9 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Skunk
China geeft ERNSTIGE waarschuwing af aan VS en NAVO

https://www.frontnieuws.com/china-geeft-ernstige-waarschuwing-af-aan-vs-en-navo/https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/...

15 minuten geleden geplaatst door Skunk

icnivad
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

Nu nog een onderzoek bij blanke mannen 😁...

15 minuten geleden geplaatst door icnivad

RobP
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@49 Probeer zelf eens wat beter te lezen in plaats van steeds zaken voor anderen in te vullen vanuit je onderbuik. Succes!!!...

19 minuten geleden geplaatst door RobP

NK. App
Granny DidloOnlyfans Nudes LeaksHandjob TubePorn LesiansTufos XxxStarwars PornAmatuer MilfWives Who MasturbateCreampie ViedosSofia Ansari Viral VideoBel Ami GayOdia New Xxx VideoDownload Video Sex KoreaBbc SuckingFree You PronForum EscortNaked MenChuukese PornEthiopian PornosAdult SeriesXnxx FomFinger BangForced.cumshotBigtitspics4 Girls Fingerpai.tMom Step BrothersHottest Black Porn StarsNsfw NewgroundsTwitter Gay AmadorMaria Brink NudeStep Sis Lesbian PornSalma Hayek NaketNude Video CallWww Miya Khalifa ComTamil Porn TwitterParineeti Chopra Sexy PicsKarlee Grey AssPineapple Brat NudeShow Me PornSofia Vergara PornU-18chanOil Massage XvideosTamil Fat Aunty SexDelhi Hot SexBig Anal SexBrazzers Sex GamesCathouse HboXvisiosDid XxxLois Griffin PorncomicsMom Sex RepGrinch PornJamie Valentine FootjobReddit FemboyPorn PhototsXxxxxcxxYasmine Lopez LeakedJpn Massage PornPornos PerfectXnxx Mom Nd SonGoodra PornDesi 49 PornRiding Sex PositionSexx SisterPorn Black PeopleXxxvidiyoMarley XxxLivestream NudesBbc AmbushEvil Angel.comMmf VideosLexi Lore NudeXxx Movies ComTelugu Xnxx Videos ComSex Milk VideoLegendarylootz FaceOvertime MeganFtv SexBig Tit Lesbians ScissorNudes Vazados De FamosasXxxx VodoXxx Oil HdHot XxBussexvideoHindi Sex Romantic MoviePornos InsestosGina Valentina BbcZero Suit Samus NakedBend Me OverHentain VideosTove Lo NudeNudes With Short HairMady_gio NudeHoneymoon Hot VideoSpank BamgCute Little ButtsHentia.20Gif PornôsMila Monet NudeFoking VideoFamily Sex Video ComSex Video Boobs HdReal Brother And Sister Porn VideosTeens Anal DestroyedMeilleur Films PornosLesbian XnxxXxx Video GfNeelam Kudale NudeNudes CuteTamil Actress Xnxx VideosHomemade Three SomeRocki RodesAbdl VidepsTouch PornWww MalayalamsexvediosCum On GlassesWeirs PornCatwoman FutaHustler Porn VideosLesbian Forced Face SittingPornstar Brandi LovePasionuruguayFatalmodenTamil Outdoor SexPorni GrannyLelu LoveAnoncouplestuffSexy Nanga SceneStarxxxDesimms CoXnxx Pakistani MmsFree OornHoneymoon Sex Video IndianWww Sali Sex ComJasmine Sex ChatKelsi Monroe JmacGirlfriendsfipmsAlohateubeXxxsix VideosBrazzers BoobsHindi VideoxxxxEifel Tower Sexual PositionHot Wife SuzanneErotic Nude MassagePorn CompletosHqpornroAmerican Doctor Sex VideosSexy Porn PicturesBunnyblairxoClit Pleasure