Media
  • 17
Het gaat om de ondoordachte keuzes en de arrogante houding van witte mensen en organisaties om te beslissen over het lot van zwarte mensen, zonder enige aandacht voor hun eigen aandeel in het probleem. De zelf-feliciterende hand, terwijl men geen weet heeft van wat ik allemaal tegen mijn k ...

ongeveer 1 jaar geleden door Moskowfiets

REAGEER MET EEN EMOJI
1
24
3

https://www.youtube.com/watch?v=VPFtwMcjzRs en dan zeker straks ook huilie huilie doen als Le Pen wint en de racisme kaart danweer trekken en naar de witte mensen wijzen. Wij witte mensen geven de kleurlingen hier vele kansen en dat op de kosten van wie??,, Juist ja van de witte mens die de kleurlingen graag alle kansen wilde geven. maar door ons witte mensen als oud vuil te behandlen en door de ondankbaarheid en onze dochters als hoeren uit te maken moet je niet raar kijken dat we heel die racisme kaart trekken zat zijn. Hier gaat mijn middelvinger echt omhoog staan en hoe zou dat toch komen.

1 trixie    
ongeveer 1 jaar geleden door trixie
4
Meld

** gebruiker verwijderd **

We kunnen als roomblanken niet echt veel goeds meer doen he?

2 gebruiker verwijderd    
ongeveer 1 jaar geleden door gebruiker verwijderd

@1 ++++,

3 Moskowfiets    
ongeveer 1 jaar geleden door Moskowfiets
3
Meld

Getinte mensen moeten zef kansen gaan pakken en niet lopen janken heel de tijd.

4 Crazy    
ongeveer 1 jaar geleden door Crazy
1
Meld

@2 Probleem is dat de grenzen nog wijd openstaan ! En dat de zieligheidsindustrie nog vol zit met u bent welkom koortjes, Die maar niet begrijpen dat al deze mensen straks MET verblijfsvergunning allemaal staan roepen hoe zij gediscrimineerd worden in dit Land.

5 Moskowfiets    
ongeveer 1 jaar geleden door Moskowfiets
2
Meld

Racisme los je sowieso niet op want het is mens eigen.

6 Wild Rover    
ongeveer 1 jaar geleden door Wild Rover
3
Meld

Wordt een beetje niet goed van al dat racisme-gedoe, en dan met name tegen de "blanken".
Laten we eens "gewoon" proberen naast elkaar te leven, zonder dat elke keer die "kaart" getrokken wordt.
Het gaat om je eigen persoonlijkheid en die van anderen en heeft niets met een "kleurtje" te maken.
Je mag iemand, of zijn of haar standpunten, óf niet. Punt uit.

7 Dieke    
ongeveer 1 jaar geleden door Dieke
2
Meld

Ze mieten de zwarte mede mensen vragen die WEL met hun anders gekleurde landgenoten omgaan hoe fijn die het hebben
Die klagen niet over racisme en onderscheid

8 Thei    
ongeveer 1 jaar geleden door Thei
2
Meld

Get a life. Dat eeuwige gezever door gasten die alles uit de kast trekken om maar bij een minderheid te kunnen behoren. Aziaten lossen dat toch beter op. Zelfs ongeschoold vinden ze vrijwel allemaal werk, klagen nooit en zelfs de eerste generatie is al succesvol. Kunnen die luie, verongelijkte klagers een voorbeeld aan nemen. Als je het in pamperparadijs Nederland niet redt, dan red je het nergens.

9 Soare    
ongeveer 1 jaar geleden door Soare
1
Meld

Die lange teentjes en gekwetste zieltjes kunnen niet verdragen dat anderen door hard werken iets bereiken en dan proberen ze maar met zeiken en klagen mensen te beschadigen. Het gaat niet meer lukken, we schrikken niet meer van woorden als racisme. Kijken naar wie het zegt is al voldoende.

11 Soare    
ongeveer 1 jaar geleden door Soare
2
Meld

Een Ghanees die de boel wilt opfucken, zal ik het maar zeggen dan....
Lever je paspoort in en donderstraal op als je het hier niet goed hebt.

12 Mesjokke    
ongeveer 1 jaar geleden door Mesjokke
2
Meld

@2 caso
"We kunnen als roomblanken niet echt veel goeds meer doen he?"

Ik ga morgen een abonnement afsluiten bij de zonnebank , wil niet langer meer wit zijn . Ben er nu echt klaar mee . Zodra ik een kleurtje heb ga ik ook klagen over van alles en nog wat. Kan best nog wel wat opleveren.

Misschien mag ik ook wel bij de DWDD aansluiten?

13 Natayo the Bobcat    
ongeveer 1 jaar geleden door Natayo the Bobcat
1
Meld

En deze negert heeft de wijsheid in pacht?

14 Winnetou    
ongeveer 1 jaar geleden door Winnetou
6
Meld

En andersom. Maar ja, niet blanken zijn wettelijk vrijgesteld voor veroordeling voor discriminatie. Wat ze ook zeggen en doen.

15 Merlanni    
ongeveer 1 jaar geleden door Merlanni
1
Meld

Witten worden door licht-t/m zwart getinten veracht en zijn alleen maar goed genoeg om van te profiteren en erop te schelden. Als ik dan om me heen kijk in de wereld en zie hoe het eraan toegaat in de landen waar die getinten het voor het zeggen hebben ben ik, ondanks de fouten die de witten maken, toch blij daar bij te horen.

16 hk-sr    
ongeveer 1 jaar geleden door hk-sr
3
Meld

Wat een gefrustreerd schrijven van deze man. Zo over de witte mens praten is zelf erg racistisch.

17 FUBAR76    
ongeveer 1 jaar geleden door FUBAR76
2
Meld

Deze meneer doet dus zelf wat hij anderen verwijt , men moet vooral naar hem luisteren en dan komt het wel goed .
tikje arrogant .

18 agent 357    
ongeveer 1 jaar geleden door agent 357
1
Meld

Het artikel is zelf racistisch, en met zulke artikelen die dit blijven aanjagen los je racisme dus inderdaad niet op. Telkens heeft de witte het weer gedaan en vertel me maar waarom?
Is dit wellicht een extensie van de "boze blanke man", en wordt hier wellicht sluipenderwijs de eurofiele kaart gespeeld omdat er opgetreden moet worden tegen Rutte's "verkeerde populisme"? Het doel heiligt de middelen zo lijkt het, en de middelen mogen dan best racistisch zijn wanneer het gaat om geopolitieke belangen. Geen enkel probleem voor de neoliberalen.
Oorlogen zijn gestart om geopolitieke belangen, dus een beetje racisme is nog niets vergeleken bij dat...

19 Cadeautje    
ongeveer 1 jaar geleden door Cadeautje
1
Meld

Niks bijdragen, je handje ophouden en een grote bek als extraatje. Ik snap wel welke kant het op zal gaan jammer genoeg stikt het in Nederland van de zweverige types die het anders zien.

20 Al    
ongeveer 1 jaar geleden door Al
1
Meld

Er zijn miljarden in dat hopeloze Africa gepompt, maar men wil niet echt daar.

21 case    
ongeveer 1 jaar geleden door case
2
Meld

In eerste instantie zou ik zeggen..wat houd je tegen? Hoeveel mensen met een kleur soliciteren dan naar dat soort banen? Ik zou dat toch eerst even tegen het licht houden voordat het fenomeen van door wit bezette banen te bombarderen tot racisme.
Anderzijds heeft hij het over elitaire hypocrisie...en dat geloof ik dan ook wel weer; met een braaf diploma en een braaf praatje plotseling een elitair baantje opeisen...eerder als hobby en in het weekend in een mooie, veilige buitenwijk iedereen moreel de les lezen...
Tja...."join the club" zou ik zeggen...we hebben allemaal last van die elitaire lui...heeft niks met racisme te maken.

22 MarkUg    
ongeveer 1 jaar geleden door MarkUg
1
Meld

Het zoveelste opjut-artikel dat opzettelijk in Nederland in het Nederlands wordt gepubliceerd om zoveel mogelijk echte Nederlanders pissig te maken. DAT is het enige doel. Opruien en ophitsen en dan citeren, wat wij daar allemaal op zeggen, als excuus wanneer, niet als, er straks een false-flag aanval komt op bruine mensen, zogenaamd door ons begaan.

23 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
2
Meld

De figuren, die blanke Europeanen in hun enige thuisland ondergeschikt willen maken aan moslims, proberen ruzie te stoken tussen ons en bijvoorbeeld Surinamers, zodat wij niet eensgezind ons tegen islamisering en de dictatuur van de EU zullen verzetten.

24 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
3
Meld

Onderscheid maken naar huidskleur is in Nederland gek genoeg verboden. Dus als een krant dat zo expliciet doet is ze dan niet strafbaar? En de verenigde naties? Zijn die dan niet strafbaar?

Ik snap wel dat het een drogreden is om geen onderscheid te mogen maken. Maarbeleid om mensen van een bepaalde huidskleur te bevorderen boven mensen met een andere huidskleur is zo diametraal tegengesteld aan de geformuleerde doelstelling dat ik me afvraag of deze organisatie en deze krant niet veel te ver gaan in het misleiden en verstoren van de Nederlandse maatschappij.

25 Phiteceen    
ongeveer 1 jaar geleden door Phiteceen
3
Meld

Het woord racisme is zijn hele waarde verloren. Het wordt te pas en te onpas gebruikt. Zint het een gekleurd iemand niet dat hij niet mag voordringen bij de kasse? "racist" wordt er dan gelijk gezegd. Als ze het al gaan gebruiken om overal hun zin te krijgen, is het woord voor mij alleen nog maar een paar letters aan elkaar gezet, maar heeft geen waarde meer. Je zou er zelfs, wat mij betreft, een carnavalslied over kunnen maken. Hoe minder zwaar de "witte" mens(hoezo mogen de getinte mensen dit wel zeggen, maar de blanke mag geen 'zwarte' zeggen, want dan zijn de rapen gaar) eraan tilt, hoe harder de getinte mens het gaat gillen tot ook zij er achter komen dat het woord te veel, te vaak, en te verkeerd is gebruikt.

26 gaulette    
ongeveer 1 jaar geleden door gaulette
1
Meld

@23 Goed gezegd Wendel! Het feit dat er zoveel shit over ons heen komt, getolereerd door politici, geeft aan of bewijst dat het gepland is.

27 case    
ongeveer 1 jaar geleden door case
0
Meld

Deze blankenhater zou geen podium moeten krijgen. Ik zou haast een abonnement nemen op de trouw om hem vervolgens weer op te zeggen wegens racisme en haatzaaien.

28 Kaffer    
ongeveer 1 jaar geleden door Kaffer
0
Meld

"Zwarte mannen veroorzaken problemen" mag je NIET zeggen. Maar "witte mannen veroorzaken problemen" is verder geen probleem. Dat wordt gewoon in de krant geschreven. Wat een pauperblad dat Trouw, verschrikkelijk.

29 Kaffer    
ongeveer 1 jaar geleden door Kaffer
0
Meld

Arrogante houding ? Man o man hou nou eens op met zeuren als een gekleurd iemand een keer zijn zin niet krijgt komt bij deze als eerste boven "ik word gediscrimineerd" alsof wij witte mensen zoals jij ons noemt altijd hun zin krijgen.

30 jbruntink    
ongeveer 1 jaar geleden door jbruntink
0
Meld

"Ik hoor ook de leerkracht niet, die van buitenaf in Zuidoost les komt geven aan zwarte kinderen, wanneer wij het over etnisch profileren in het onderwijs hebben. Ik hoor ook niet de politici die met een duivelse glimlach onze stemmen in hun zak steken, wanneer wij het over herstelbetaling hebben. Iedereen is stil."
Herstelbetaling ? waarom ? en die leraar van "buiten" is waarschijnlijk capabeler gezien de huidige eisen aan het onderwijs.
Weer iemand die incapabel verwart met discriminatie.

31 charmeur    
ongeveer 1 jaar geleden door charmeur
1
Meld

Racisme met racisme bestrijden Jerry?
Als je een opinie tegen racisme begint door met de eerste twee woorden al een racistische uitspraak te doen, dan kom je niet erg snugger over.

32 beastyboy    
ongeveer 1 jaar geleden door beastyboy
0
Meld

Voor de witte mensen onder ons.

Ignorance is bliss!!! Genoeg gezegd!

33 Raffa    
ongeveer 1 jaar geleden door Raffa
10
Meld

Misschien zouden al die jankerds hier eens een voorbeeld aan kunnen nemen: http://braboneger.com/social/

34 netcat    
ongeveer 1 jaar geleden door netcat
1
Meld

Zo slecht was de slavernij ook weer niet. Matige werkuren, gratis kost en inwoning, medische verzorging, vrije seks, geen stress over de toekomst, niet totaal vereenzaamd op een flatje, etc...

35 Commodus    
ongeveer 1 jaar geleden door Commodus
3
Meld

@33 : En de R van je avatar is de R van Racist?

36 solidsteel    
ongeveer 1 jaar geleden door solidsteel
0
Meld

Maar het geld van die blanke man is wel goed genoeg!
Lekker hypocriet het is nu zo dat een "blanke" werkt en voor voldoende inkomen zorgt zodanig dat de "niet blanke" geld krijgt! Terwijl het bij slavernij toch echt anders om was ! Dus in dat opzicht is de "blanke" de moderne slaaf en werk voor de "niet blanke".
Stop nu eens met het trekken van de discriminatie kaart, een ieder in nederland heeft in beginsel gelijke kansen het is er maar wat je ermee doet! En dat zegt ik als een getinte nederlander, die niet zielig thuis blijft zitten. Discriminatie zit tussen je oren je zult het alleen zien als jij jezelf ook schuldig aan maakt.

37 psje    
ongeveer 1 jaar geleden door psje
0
Meld

Wordt de vergoeding voor dit stukje wel ingehouden op zijn bijstand?

38 psje    
ongeveer 1 jaar geleden door psje
0
Meld

Ik zou niet weten waaraan dit figuur zijn rechten denkt te ontlenen aan herstelbetalingen ?
In nederland is er vrijwel geen sprake van racisme maar meer sprake van een attitudeprobleem.

39 charmeur    
ongeveer 1 jaar geleden door charmeur
1
Meld

Als men hier in nederland, als gekleurde vind dat men gediscrimineerd word door blanken, dient men zo spoedig mogelijk op te zouten naar de plaats van herkomst.

40 Positivo    
ongeveer 1 jaar geleden door Positivo
1
Meld

Zet een meisje in een jongensvoetbalelftal en je weet dat ze zich een stuk meer zal moeten bewijzen dan de jongens. Genoeg films over gemaakt. In het begin altijd lacherig doen en de jongens moeten wennen aan de situatie. Als op het einde het meisje dan hard genoeg werkt en er zelfs voor zorgt dat ze winnen, is ze de held van de groep. Het motto hierbij is dus niet klagen, hard werken en jezelf bewijzen om een eind te komen.

Wat het opiniestukje betreft, ondanks dat de schrijver echt wel een paar goede punten aan haalt (zieligheidsindustrie) maakt hij de grote fout door zeer generaliserend en zelfs discriminerend te zijn naar de blanke in het algemeen. Denkt hou nou echt dat dat mee gaat helpen. Er is zeker een groep die er misbruik van maakt. Maar die groep is klein. Het wordt al lang aangegeven door de gewone man dat er misbruik wordt gemaakt. Deze is ook niet blij met het misbruik. Maar stel nu eens niet de personen met een machtspositie gelijk aan de het overgrote deel van de bevolking. Als het bij de moslims niet mag met terrorisme (logisch idd), dan mag het hier ook niet. Maar meneer bedient zich er wel lekker van. Fout dus.

41 Gezond boerenverstand    
ongeveer 1 jaar geleden door Gezond boerenverstand
0
Meld

@40 Nee hoor die moeten gewoon hun mond los trekken als ze dat vinden, het is net zo goed hun land, en het is een vrij land. Als jij hun boodschap niet wil horen ga jij maar weg.

42 Spandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Spandalf
12
Meld

Krijg het idee dat de schrijver van dit stuk gewoon een onbeperkte toegang wil tot de rekeningen van de landen in de VN, de hulporganisaties zijn alleen goed als ze niet blank zijn en de uitgereikte hand door de 'witte' hulporganisaties wordt niet gewaardeerd, want hypocriet.
Ok.

Zinloze discussie. Ik denk dat de schrijver nooit, maar dan ook nooit tevreden zal zijn met hulp, in welke vorm dan ook.

43 Partijdig    
ongeveer 1 jaar geleden door Partijdig
0
Meld

Ik vraag mij toch af WAAROM bijv. in Zuid-Afrika genoeg Multimiljonairs rondlopen ( zelfs miljardairs) .... maar er toch zo weinig welvaart is (volgens de vluchtelingen stromen) 2014: https://www.intereffektfunds.nl/blog/nigeria-geen-gezeik,-iedereen-rijk/1

44 FeHa    
ongeveer 1 jaar geleden door FeHa
0
Meld

Hoe zou hij aan zijn geld komen?

45 Jan met de korte achterlul    
ongeveer 1 jaar geleden door Jan met de korte achterlul
1
Meld

@41 U heeft een ander stuk gelezen dan ik, dat kan niet anders. Ik zie Jerry Afriyie niets generaliserend laat staan discriminerends over blanken zeggen.

Nu heb ik dat probleem wel vaker, als iemand uit de zwarte gemeenschap iets schrijft of zegt over wit privilege of instutioneel racisme, dat ik denk een heel ander stuk gelezen te hebben dan de reageerders hier, die voor mij over het algemeen bevestigen wat ik gelezen heb: dat er wordt weggekeken van dat institutionele racisme.

46 Smiling    
ongeveer 1 jaar geleden door Smiling
9
Meld

@46 +++ Dat is precies het schisma waar we met elkaar inzitten idd.

47 Spandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Spandalf
9
Meld

@44 Hmmm in Nederland hebben we voedselbanken toch hebben we vele malen meer miljardairs dan Zuid-Afrika dus wat is je punt?

48 Spandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Spandalf
8
Meld

Ik was vroeger volledig tegen elke vorm van rassen discriminatie en trok me ook helemaal niets aan welke kleur iemand had maar hoe hij/zij zich gedraagt en zelf ook zo denkt. Helaas heb ik moeten constateren dat er vrijwel geen niet-blanken zijn die zich ook zo willen opstellen want elke keer als ze geen gelijk krijgen of het niet positief voor hun uitvalt dan trekken ze zelf dat kaartje. Ik ben er dus ook maar mee gestopt want ik kan toch niet winnen van mensen die zichzelf niet willen verbeteren en maar steeds denken dat anderen hun moeten helpen.

49 niet-alles-geloven    
ongeveer 1 jaar geleden door niet-alles-geloven
0
Meld

Rustig maar. witte mensen geven niets om zwarte mensen, zwarte mensen geven ook niets om witte mensen. Maar wat wil men precies met die 10 organisaties die subsidie krijgen mee bereiken? De zwarte mensen boos laten?

50 DikkeTor    
ongeveer 1 jaar geleden door DikkeTor
0
Meld

"Ik hoor ook niet de politici die met een duivelse glimlach onze stemmen in hun zak steken, wanneer wij het over herstelbetaling hebben."
Ik neem aan dat hij Artikel1 gestemd heeft.
Waar heeft hij het dan nu eigenlijk over?

51 Vogelverschrikker    
ongeveer 1 jaar geleden door Vogelverschrikker
0
Meld

@26 "Het woord racisme is zijn hele waarde verloren. Het wordt te pas en te onpas gebruikt."

Precies; het lijkt op het schelden met ziektes als 'tering' en 'klerelijer' of in sommige kringen met het woord 'homo'.

52 Vilseledd    
ongeveer 1 jaar geleden door Vilseledd
0
Meld

@46 : Zoals al gezegd hij maakt een aantal zeer terechte opmerkingen maar als je niet gelezen hebt hoe vaak de witten het doen, de witten racistisch zijn, de witten het beter denken te weten, de witten er geld aan verdienen en dat niet generaliserend vindt, dan vind ik dat wat vreemd.

Institutioneel racisme is in ons land aanwezig. Maar dat geldt voor elk land. Dat geldt voor elk persoon. Dat geldt voor elke cultuur. Daar moeten we het een keer over eens zijn. Dat is echt niet iets voor alleen Nederland. Iedereen heeft eigen ervaringen met bepaalde mensen, iedereen heeft bepaalde opleidingen gehad, etc... Dat is allemaal gebouwd op eeuwenlange ervaring. Het is aan verandering onderhavig, maar je moet het niet te snel willen vormen. Je moet mensen de tijd geven om het te realiseren zodat hun denkpatroon aangepast kan worden (meisje in een jongenselftal).

53 Gezond boerenverstand    
ongeveer 1 jaar geleden door Gezond boerenverstand
0
Meld

De beste man heeft gewoon niks begrepen van Martin Luther King. Niet oordelen over huiskleur maar het karakter van die persoon zelf.

54 DikkeTor    
ongeveer 1 jaar geleden door DikkeTor
1
Meld

@53 Kijk, dat verklaart het een en ander. U leest 'de witte mensen' en ik lees 'witte mensen'. Daar zit mijns inziens een belangrijk verschil tussen.

En ja, verandering heeft tijd nodig. Maar als niemand zegt dat die verandering nodig cq wenselijk is, dan gebeurt er natuurlijk helemaal niets.

55 Smiling    
ongeveer 1 jaar geleden door Smiling
4
Meld

Al die kleurlingen zouden eens beginnen met te weigeren in talkshows te komen, als er minstens een deel van de tijd over hun kleurtje gepraat moet worden. Maar daar werken ze graag aan mee, dus blijven blanken ze altijd zien als iets bijzonders. Ze beginnen over hun onderwerp. De oude blanke witte man denkt: "Ze is wel zwart; dat ziet Pauw toch hopelijk wel?" En inderdaad ziet Pauw dat, want even later begint hij erover.

56 Vilseledd    
ongeveer 1 jaar geleden door Vilseledd
0
Meld

Zwarte racisten moeten zelf eens de hand in eigen boezem gaan steken, want zij zij de oorzaak van het verdelen van de massa, zodat we niet meer effectief een front kunnen vormen tegen de macht. Zwarte Piet was en blijft een volksheld vanwege de afschaffing van de slavernij, waardoor hij een symbool is van de emancipatiestrijd, en van de pogingen van blanken om bruggen te slaan tussen blank en zwart. Deze racisten proberen alle bruggen weer af te breken en alle blanken voor te stellen als koloniale uitbuiters. Zij willen niet inzien dat in het westen ook de blanke bevolking werd uitgebuit en met geweld op hun plaats gehouden, ze doen net of wij ons met ons allen hebben verrijkt aan de slavernij. Maar onze emancipatiestrijd in het westen gold ook de afschaffing van slavernij en kolonialisme. Terwijl wij solidair waren met de zwarten, doen deze huilnegers die het maar hebben over de 'witten', terwijl ze zelf niet 'neger' willen worden genoemd, niet anders dan alle blanken verdacht maken en tot dader bestempelen.
We hebben hier ons best gedaan om voor iedereen het recht op scholing en ontwikkeling af te dwingen, en het recht op vrijemeningsuiting te verwerven zodat we ons tegen de manipulaties van de macht en religie kunnen verweren. Dit recht geldt ook voor de zwarten, maar dit soort lieden gebruikt het alleen maar om de blanke bevolking verdacht te maken, in plaats van om zichzelf te emanciperen en zich te verzetten tegen de werkelijke machten zoals kapitalisme en religie.

57 zewa    
ongeveer 1 jaar geleden door zewa
1
Meld

@57 En witte racisten die moeten wat?

58 Spandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Spandalf
9
Meld

@51 Die man snapt het leven niet, herstelbetalingen bereik je niet via een marginaal partijtje, en er is geen leed meer bij nog in leven zijnde belanghebbenden

59 charmeur    
ongeveer 1 jaar geleden door charmeur
2
Meld

@59 Dan heb jij je niet verdiept in de gevolgen van de koloniale tijd voor mensen. De koloniale tijd ging door tot in de jaren 80 die hield niet op toen de slavernij is afgeschaft. Dus er zijn nog plenty mensen in leven die met de gevolgen moeten leven.

60 Spandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Spandalf
11
Meld

@9 : inderdaad, een hele andere grondhouding in aziaten...

61 maarten1234    
ongeveer 1 jaar geleden door maarten1234
0
Meld

Herstelbetalingen voor voormalig koloniën. Strak plan, mag tijd worden.

62 Spandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Spandalf
10
Meld

@10 : haha, goed bezig die gast... ironisch... begin nu wel aan zn capaciteiten te twijfelen

63 maarten1234    
ongeveer 1 jaar geleden door maarten1234
0
Meld

@62 : waarom moeten wij daarvoor inleveren? ik zie niet wat de huidige mens met handelingen uit t verleden te maken hebben.

64 maarten1234    
ongeveer 1 jaar geleden door maarten1234
0
Meld

@62 Alleen is Ghana nooit een Nederlandse kolonie geweest. Aan de Goudkust had Nederland een aantal forten, van waaruit handel werd gedreven met het machtigste volk van Ghana, de Ashanti.

65 Vogelverschrikker    
ongeveer 1 jaar geleden door Vogelverschrikker
0
Meld

@64 It's all about the money, money, money.

66 gaulette    
ongeveer 1 jaar geleden door gaulette
1
Meld

@64 Waarom niet? Als Duitsers voor Joden betalen en dit terecht gevonden wordt, waarom Hollanders niet voor hun slachtoffers ik zeg doen!

Ik heb het niet over Ghana ik heb het over Nederlandse koloniën. Laten betalen of aanklagen bij het mensenrechtenhof, goed plan man, mag tijd worden ook! Al is het alleen om al die Calimero's te zien zeuren.

67 Spandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Spandalf
11
Meld

Herstelbetalingen voor Irakezen lijkt me ook prima na wat Nederland daar met de VS heeft uitgespookt. Iedereen die slachtoffer is van het westen moet het westen gewoon aanklagen.

68 Spandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Spandalf
13
Meld

@64 ; Over de Duitsers zijn we er al uit dat we de huidige generatie niet moeten aankijken op 80 jaar terug, maar over dingen die 400 jaar terug dateren, mogen (lees moeten) we ons nog steeds schuldig voelen enzo. Ben een beetje klaar daarmee. Ja, dingen zijn onrechtvaardig in de wereld, ja, het zou fijn zijn als dat verandert, ja, daar zijn stappen voor nodig om te zetten, maar om het simpelweg te botvieren op mensen die hier niets mee te maken hebben onder de noemer van 'racisme', dat is pas armoede.

69 Partijdig    
ongeveer 1 jaar geleden door Partijdig
0
Meld

Een diepgeworteld probleem als racisme, dat onderdeel uitmaakt van ons dna, los je niet op met wit privilege.

70 manpower    
ongeveer 1 jaar geleden door manpower
0
Meld

"Een diepgeworteld probleem als racisme, dat onderdeel uitmaakt van ons dna, los je niet op met wit privilege."

Je lost het ook niet op met zwart privilege. Als het in je DNA zit dan los je het voorlopig nog niet op.

Met onderwijs van jonge kinderen kun je wel wat bereiken, een soort van conditionering. Ook kun je wat bereiken met racistische ouders uit de ouderlijke macht zetten. Dus er zijn wel mogelijkheden, maar DNA-wijziging is nog grotendeels toekomstmuziek.

71 manpower    
ongeveer 1 jaar geleden door manpower
0
Meld

@67 De beste man die dit stukje in het Parool schrijft komt wèl uit Ghana en denkt te kunnen beginnen over herstelbetalingen.
Waarom? Omdat hij dezelfde kleur heeft als mensen die daar eventueel wèl recht op hebben?
Dat is het probleem met sommige mensen, vingerwijzen vanwege een huidskleur of denken dat ze ergens recht op hebben vanwege hun huidskleur.
Klinkt behoorlijk racistisch, maar het zal wel weer aan mij liggen.

72 Vogelverschrikker    
ongeveer 1 jaar geleden door Vogelverschrikker
0
Meld

Wat is dit voor een gek figuur.
Laat hij lekker terug gaan naar Afrika.
Ze voeren hier geen pest uit.
Werken doen ze echt niet zijn ze te lui voor.
Ze houden alleen dr hand op.
Dit soort figuren ben je liever kwijt

73 annie    
ongeveer 1 jaar geleden door annie
1
Meld

Deze man is een voorbeeld van "bijten in de hand die je voedt". Hij is destijds als asielzoeker hier binnengekomen, heeft hier veel kansen gehad en dan vervolgens zeggen dat blanken niet deugen.
Weerzinwekkend gewoon. Hij is ook een van de iniatiefnemers van het anti zwartepiet kamp.
Laat deze man maar orde op zaken stellen in zijn thuisland Ghana i.p.v. hier zijn wil aan de autochtone bevolking opnieuw leggen

74 Kaksaboemsa    
ongeveer 1 jaar geleden door Kaksaboemsa
0
Meld

Als je als zwarte wat wilt bereiken in een witte maatschappij, zul je toch echt zelf de schouders eronder moeten zetten. Gewoon als zwarte wat harder gaan fietsen bij blanke tegenwind, succes verzekerd.

75 Black65    
ongeveer 1 jaar geleden door Black65
1
Meld

Oh wat een huilie huilie.. zielig hoor (sarc)
Wel frappant dat b.v. chinezen en indo's niet zeuren en continue de racisme kaart trekken en zich niet gediscrimineerd voelen. Dit heerschap lijkt zich vooral bezig te houden met het verkrijgen van de zieligheidsstatus en een 'free ride'
Hou gewoon eens op met zeuren en doe mee met de maatschappij en anders ga je toch fijn terug als het je hier niet bevalt. Dit is mijn land en iedereen die zich ervoor in wil zetten en een aanwinst wil zijn is welkom, maar zeikerds hebben we zelf al genoeg.

76 Bamischijf    
ongeveer 1 jaar geleden door Bamischijf
0
Meld

Zwarte mensen moeten de ruimte krijgen om uit de as van slavernij en kolonialisme te herrijzen.

Welke slavernij??? En als het dan al zo is, door wie?? Niet door Nederland, eerder Afrikaanse landen..
En het kolonialisme is ook als jaren geleden afgeschaft. Als ze daar over willen klagen, mogen ze naar Engeland, Frankrijk of Duitsland. Wij hadden twee havens, en daar houd het een heel eind op.

Nederland had trouwens bijna of geen Afrikaanse slaven... de VOC transporteerden alleen slaven naar Amerika. En die kochten slaven van ..........Andere Afrikanen......

77 Logic    
ongeveer 1 jaar geleden door Logic
0
Meld

Als ze nu nog in die as zitten dan ligt dat toch echt aan henzelf. Ze vinden dat een prettig bed lijkt het.

78 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
0
Meld

@68 : van heeft jan modaal er nou mee te maken (die bijv. niet eens gestemd heeft op het beleid)? ga het geld halen bij de mensen die de keuzes hebben gemaakt en ga dan even terug in de tijd ipv nu generaliseren dat iedereen er schuld aan heeft of zo.

79 maarten1234    
ongeveer 1 jaar geleden door maarten1234
0
Meld

@67 : vind t onzin dat duitsland moet betalen voor de joden... het gedrag van die groep in het verleden is niet hetzelfde als de huidige generatie. als je buurman wat flikt in de straat en jij daarvoor opdraaien moet omdat je toevallig in de straat woont, is dat ok?

80 maarten1234    
ongeveer 1 jaar geleden door maarten1234
0
Meld

@68 ik krijg nog geld van u.
De Barbarijse slavenhandel verwijst naar de bloeiende handel van blanke slaven tussen de 16e en 19e eeuw aan de Barbarijse kust van Noord-Afrika, het hedendaagse Marokko, Algerije, Tunesië en het westelijk deel van Libië. De markten beleefden een periode van voorspoed toen de gebieden officieel onder de heerschappij van het Ottomaanse Rijk vielen, maar officieus een grote autonomie genoten. De Noord-Afrikaanse slavenmarkten handelden in slaven uit Europa, aangevoerd door piraten vanuit de kustplaatsen van Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk, Engeland tot zelfs IJsland toe. Mannen, vrouwen en kinderen werden gevangengenomen in een dergelijke verwoestende mate, dat hele kuststreken werden verlaten.

81 Truffelaar    
ongeveer 1 jaar geleden door Truffelaar
0
Meld

Geef maar een pm voor mijn rekening nummer.

82 Truffelaar    
ongeveer 1 jaar geleden door Truffelaar
0
Meld

Zonder de slavernij te willen goed praten, natuurlijk was dat niet goed maar bekijk het is van een andere kant en daarmee bedoel ik de nakomelingen van die slaven, de eersten hebben geleden de hedendaagse kleurige mensen plukken daar nu de vruchten van. Welke vruchten vraagt u zich af ? Wat denk je van de kennis die is opgedaan in de westerse beschaving zonder die slavernij hadden ze daar geeneens kennis mee gemaakt en liep men in een stro-rokje door de rimboe en dat is niet neerbuigend bedoelt dat is de realiteit.

83 jbruntink    
ongeveer 1 jaar geleden door jbruntink
1
Meld

@68
Ik ben niet gelovig. Ik geloof niet dat de zonden van iemand zicht 'magisch' kan verplaatsen naar een ander persoon. Ik ben niet verantwoordelijk voor de acties van een ander, ook niet als die ander dezelfde huidskleur heeft als ik.

Mensen die dit wel denken zijn racisten. Klaar. Dit is het soort denken dat nazi duitsland gebruikte om jodenhaat aan te wakkeren. Kijk naar die joden, die hebben het beter dan dat ik het heb, dat MOET wel te maken hebben dat ze allemaal in-slecht zijn.

Wil je geld zien, dan moet je daarvoor werken. En voel je je schuldig omdat je dezelfde huidskleur hebt als iemand die je niet mag, het staat je vrij alles wat je hebt weg te geven en de voeten te likken van degenen die jij denkt dat verdient te hebben. Dat te verwachten van anderen is te idioot voor woorden

84 Shangori    
ongeveer 1 jaar geleden door Shangori
0
Meld

De enige beschavingen die niets met slaven deden, waren degenen die leefden in overvloed. Kan je zeggen dat dat er verdomd weinig zijn. En hint: geen enkele van deze beschavingen komen uit afrika.

Maar dan hebben we het wel over beschavingen, niet over specifieke individuen. En dat is dan precies de reden waarom het me een rotzorg zou wezen wie er ooit slaven heeft gehad (buiten degenen die dat nu nog doen - hint: it ain't us) want ze zijn morsdood. En dode mensen kan je maar lastig in een gevangenis stoppen, laat staan ze geld laten geven.

85 Shangori    
ongeveer 1 jaar geleden door Shangori
0
Meld

Elke keer hetzelfde gezeur. Mensen die maar slecht met de maatschappij meekunnen en de schuld dan maar bij anderen leggen. Ook binnen de club van witte mensen kent men dit soort volk, maar die hoor je niet. Het uitbuiten van de racisme kaart is een obsessie op zich geworden. Een ongezonde indoctrinatie die negatief uitpakt. Men zal steeds naar anders getinte kijken als een mogelijke zeurkous over racisme. Ze stellen zich zelf achter.
Verder zullen ze moeten accepteren dat Nederland van een blank ras afstamt. Als ze dat niet aanstaat, kunnen ze ook gewoon naar Afrika en ervaren hoe ze door hun eigen ras gediscrimineerd worden.

86 sparta    
ongeveer 1 jaar geleden door sparta
0
Meld

Elke keer hetzelfde gezeur. Mensen die maar slecht met de maatschappij meekunnen en de schuld dan maar bij anderen leggen. Ook binnen de club van witte mensen kent men dit soort volk, maar die hoor je niet. Het uitbuiten van de racisme kaart is een obsessie op zich geworden. Een ongezonde indoctrinatie die negatief uitpakt. Men zal steeds naar anders getinte kijken als een mogelijke zeurkous over racisme. Ze stellen zich zelf achter.
Verder zullen ze moeten accepteren dat Nederland van een blank ras afstamt. Als ze dat niet aanstaat, kunnen ze ook gewoon naar Afrika en ervaren hoe ze door hun eigen ras gediscrimineerd worden.

87 sparta    
ongeveer 1 jaar geleden door sparta
0
Meld

Als er geen slavernij was geweest dan zou Jerry nu niet onder het witte juk gebukt gaan, maar gezellig in Afrika wonen onder een liefhebbende zwarte dictator of warlord. Geen last van discriminatie of een 'traumatisch' slavernijverleden.

88 Dune    
ongeveer 1 jaar geleden door Dune
0
Meld

Waarom is die Ghanees überhaupt naar Nederland gekomen. In Ghana zou hij helemaal niet gediscrimineerd worden en Nederlandse ontwikkelingshulp in zwarte clubjes helemaal zelf mogen verdelen, mensen aansporen naar de locale PaBo's te gaan etc. etc.

Dat laatste zou hij zelfs hier kunnen doen. Nederlandse pabo's staan open voor iedereen met een havodiploma en voor het werven van studenten heb je geen diploma nodig. Dat kan gewoon tijdens een gezellig samenzijn met gelijkgestemden.

89 ~ Echelon II ~    
ongeveer 1 jaar geleden door ~ Echelon II ~
0
Meld

Stel je voor dat wij anno nog continu liepen te zeuren en jankballen over de Duitsers in de 2e wereldoorlog. Nee dat doen wij niet, en dat is pas ca. 70 jaar geleden. Wij kijken vooruit. Voor slavernij anno nu moet je in het midden oosten en Rusland zijn.

90 Ook maar gewoon een duts    
ongeveer 1 jaar geleden door Ook maar gewoon een duts
2
Meld

En dat er 600,000 blanke mannen en vrouwen zijn gesneuveld om de 388,000 slaven in de U.S te bevrijden hoor ik nooit iets over.
Dat er maar 2% blanken waren die slaven hielden wereldwijd en de rest van de 98% in zuid amerika en de arabische landen hoor je ook nooit iets over.
Dat er 25 miljoen zwarte slaven door hun eigen stamhoofden verhandeld werden naar de arabische landen hoor ik niets over.
Dat van die 25 miljoen slaven er ruim 11 miljoen zijn vermoord door arabische slaven handelaars hoor ik niets over.
Ik hoor wel altijd dat blanke mensen zich moeten schamen voor het slavernij verleden.
Sorry hoor ik heb nooit geen slaven gehad,en mijn witte privilege moet ik nog steeds vinden.

91 Truffelaar    
ongeveer 1 jaar geleden door Truffelaar
2
Meld

@91 : En vergeet vooral niet dat de blanken de enige zijn die slavernij hebben verbannen.

92 solidsteel    
ongeveer 1 jaar geleden door solidsteel
2
Meld

@92 ++++++

93 Truffelaar    
ongeveer 1 jaar geleden door Truffelaar
1
Meld

@91 @92
Het is nog veel erger dan we denken met het slavernijverleden van de zwarte slavenhandelaren.

http://www.ninefornews.nl/meer-blanke-dan-zwarte-slaven-hoe-de-geschiedenis-van-de-slavernij-verdraaid/

"De Amerikaanse samenleving en de westerse beschaving keerden zich uiteindelijk tegen slavernij, terwijl het in niet-westerse landen nog de gewoonste zaak van de wereld is. Sommige landen verzetten zich zelfs tegen druk vanuit het Westen om een einde te maken aan slavernij."

“Mensen die diep in de geschiedenisboeken graven op zoek naar zondes, zoeken niet naar de waarheid maar naar kansen om een bepaald volk te denigreren of om een slaatje te slaan uit het leed van anderen,” zegt Sowell. “En dat ten koste van mensen die er helemaal niets mee te maken hebben gehad.”

Al die donkere mensen moeten zich kapotschamen om bij het vrije westen aan te kloppen om herstelbetalingen op basis van huidskleur.

Ze vinden dat blanken moeten betalen omdat onze voorouders in slaven hebben gehandeld.

Hun eigen voorouders hebben echter ook in slaven gehandeld, al veel langer en veel meer, en de nakomelingen doen dat nog steeds.

Ook blanken zijn slaaf geweest van zwarten. Nog meer zelfs dan er zwarte slaven zijn geweest dan blanken.

https://tallsay.com/page/4294967892/er-zijn-meer-blanke-slaven-verkocht-aan-noord-afrika-dan-zwarte-slaven-aan-blanke-landen-deel-dit-artikel-aub

Duidelijk is dat de zwarte mens geen enkele reden heeft om te klagen bij blanken, anders dan gedreven door hebzucht en niet je eigen geschiedenis onder ogen willen zien.

94 Sterke    
ongeveer 1 jaar geleden door Sterke
2
Meld

Moskowfiets, je heb het er maar weer druk mee he.
Hoe goed had de blanke het voor de oorlog in Nederland en tot 1965 of was je dat even vergeten.

95 corretje    
ongeveer 1 jaar geleden door corretje
1
Meld

@92 + @94 ++++++++++++++

96 Logic    
ongeveer 1 jaar geleden door Logic
0
Meld

"En terwijl dit schouwspel plaatsvindt staan wij, de nakomelingen van de tot slaaf gemaakten en de nakomelingen van het gekoloniseerde Afrika aan de kant toe te kijken. "

Er wordt gedaan of slavernij een soort witteman erfzonde is. Dat kan natuurlijk niet zo zijn. Je kunt niet een heel ras veroordelen voor de wandaden van enkelen.
Verder is het zo dat er meer blanken in slavernij zijn weggevoerd dan negers. Lees maar na.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Slavernij
Dus als het een erfzonde zou zijn dan hoorde die ook toe aan Afrikanen die levendig handelden in hun eigen rasgenoten .
Als je ergens de schade wilt verhalen, dan moet je zijn bij de christelijke religies en de islam die het verkondigden in hun leer.

97 manpower    
ongeveer 1 jaar geleden door manpower
0
Meld

Met het verdwijnen van sylvana en de rest van haar dubieuze volgers is dit probleem geen probleem meer, en de VN is inmiddels verworden tot een rotary club van arabieren en heeft geen mandaat over herstelbetalingen.
Dus kwaak maar lekker door en doe je ding op jouw gebied..
De tijd heb je in ieder geval niet mee, en de tweede kamer en de eerste kamer zien er vrij wittig uit ..

98 charmeur    
ongeveer 1 jaar geleden door charmeur
1
Meld

Racisme los je niet op met zwarte privileges.
Dus geen voorkeur behandeling bij politie en overheid.

99 meneer van het nieuws    
ongeveer 1 jaar geleden door meneer van het nieuws
0
Meld

" Trekt een lange witte neus naar die oproerkraaier" question

100 charmeur    
ongeveer 1 jaar geleden door charmeur
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump haalt opnieuw uit naar Macron
De Amerikaanse president Donald Trump heeft d...

1 dag geleden door 7Butterfly7

Sinterklaasjournaal verliest bijna 300.000 ki...
Het kinderprogramma Sinterklaasjournaal van d...

7 uur geleden door Moskowfiets

Asha ten Broeke ‘fucking verdrietig&rsq...
Een onhandige uitspraak in een interview kan...

18 uur geleden door Moskowfiets

Piet-haters schofferen rechtbank
De tegenstanders van Zwarte Piet die een rech...

1 dag geleden door Moskowfiets

Anti-piet activist aangehouden, ook gebiedsve...
Anti-Piet activist Michael van Zeijl is aange...

21 uur geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
eh
Zweedse onderzoekers komen met molecuul waari...
Het mooie van deze vinding is dat het kleinsc...

minder dan een minuut geleden door eh

LoydMorris
Gemeente Den Haag serveert alleen halal vlees...
Och.... afdeling "sociale zaken"...... ...

minder dan een minuut geleden door LoydMorris

Congo
Rechter oordeelt over landelijke intocht Sint...
@22Da's waar ook. Dat clubje heeft grot...

1 minuut geleden door Congo

Wilmama
Vaccinatieprogramma van de overheid moet op d...
@44[.......hoe ouder de persoon hoe lager d...

1 minuut geleden door Wilmama

Graaier1000
Amsterdam krijgt nieuw Sintverhaal zonder sto...
Het Sinterklaasverhaal wordt exclusief stoomb...

1 minuut geleden door Graaier1000

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig