U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten
purelogica | Meld

purelogica

  • 0 x Bekeken
  • 560 Stemmen
  • 0 Berichten
  • 4010 Reacties


Ah the good old times. Om heel eerlijk te zijn is de slavernij afgeschaft met de uitvinding van de machines die werkten op steenkool. De industriele revolutie maakte het bezit van menselijke arbeid niet langer noodzakelijk.Maar als ik het goed begrijp werkt alles binnenkort op wind en zonne energie. De bestaande centrales gaan failliet of splitsen zich af in een good and bad centrale. En ineens werkt alles op molentjes en zonnecellen. Wat zoveel wil zeggen dat het niet meer werkt. De stroom valt een paar dagen uit, dan merken mensen al snel dat dat levensbedreigend is in ons land. Na de eerste week barsten voedselrellen uit. De week daarna de langverwachte burgeroorlog. En of de islamieten die winnen of de oorspronkelijke Nederlanders, de gene die overblijven zullen vast de slavernij weer invoeren op de rokende puinhopen van wat ooit was.Dus goed om alvast te leren van die tijd!

183 purelogica    
7 uur geleden door purelogica
0
Meld

Trump begrijpt tenminste wat een verkiezing is. Wat volksvertegenwoordiging betekent. Welke verantwoordelijkheid dat vraagt. Als jullie mij kiezen dan ga ik dit voor jullie doen en dat voor jullie doen.Die linksen doen het omgekeerd. Jullie moeten iets voor mij doen. Op mij stemmen zodat IK Trump kan verslaan.Het is te triest voor woorden.

6 purelogica    
7 uur geleden door purelogica
3
Meld

Het zijn geen ijsberen maar klimaatberen. En ze zijn aan het veranderen in woestijnberen.Vanwege de seeohtwee van de blanke slavendrijver. Zien jullie dat dan niet? Waarom zien jullie dat niet. Dat is kwaadaardig. Villein. rabiaat. (Weet iemand trouwens wat dat betekent?) Dat is toch makkelijk te begrijpen? Ik word er zo BOOS van. Stelletje klimaatberen-ontkenners! Jullie lijken wel de wolf in roodkapje. Die beet ook oma's dood. O jullie maken me zo boos. Zo boos. Stelletje racistische communistische Hitlers. Die maakte ook beren dood in de killingfields in Siberie. Dat vinden jullie leuk zeker? De botten liggen er nog. Oh wat zijn jullie toch DOM!!!

46 purelogica    
7 uur geleden door purelogica
1
Meld

Same all over. De enige reden die ze hebben is Trump verslaan.Waarom zou je dan zo iemand kiezen?Wat moet ie überhaupt gaan doen als het lukt?Weer zo'n "the democratic party" non-keuze. Het lijkt links-Nederland wel.

4 purelogica    
7 uur geleden door purelogica
6
Meld

@302 Haha ja helemaal waar. Er was een ongegrond vermoeden in de logica geslopen!

330 purelogica    
9 uur geleden door purelogica
4
Meld

@297 Dat laatste klopt niet denk ik. De mensen die tegen vaccinatie zijn verkopen immers niets. Het zijn juist mensen die voor vaccinatie zijn die dingen verkopen aan de staat die het laat toepassen op haar burgers. Het kan een persoonlijke zwakte zijn. Maar zodra over belangrijke beslissingen geen discussie meer wordt gevoerd, of de vrije keus wordt vervangen door dwang en oneigenlijke argumentatie ga ik mij zeer ongemakkelijk voelen. En als dat voor mij geldt zal dat voor veel of alle mensen zo zijn. Dus ik ben blij dat de discussie wordt gevoerd. En gezien de verhoudingen ben ik dus blij met wat u "antivaxxers" noemt. Ik denk zelfs dat zij noodzakelijk zijn voor het vaccinatie proces.Waarom zou je mensen niet de eigen keus gunnen ongeacht wat hun argumentatie daarvoor is?Als die argumentatie niet klopt kan ze worden weerlegd. Zodat anderen weer hun eigen keuze kunnen maken.

298 purelogica    
16 uur geleden door purelogica
7
Meld

@293 Ik zie twee elementen die altijd terugkomen. Het eerste argument is statistisch van aard. Als een kans 1% is dat iemand sterft aan een ziekte en er zijn 100 mensen die ik ga inenten dan heb ik een leven gered. Maar van wie dan? Je hebt het leven van iedereen veranderd. Je hebt iets gedaan waarmee je op iedereen ene risico neemt. En je kijkt alleen naar het originele doel. Namelijk het reduceren van die 1% kans naar 0 of tussen 0 en 1. En dat is per persoon een kleine kans. Het tweede argument is de doelstelling. Het voorkomen van sterfte. Dit doel is geen doel op zich. En het is triviaal onmogelijk. Alles dat leeft gaat immers dood. Stel alle mensen zouden een jaartje ouder kunnen worden door ze bij geboorte te steriliseren. Dan krijgt iedereen een jaar tijd erbij. Alle mensen zijn "gered van een wisse dood" En de mensheid is in 80 jaar uitgestorven als je het doet. maar dat was geen element dat je meenam in het onderzoek.Vaccineren is iets dat op massale schaal gebeurt. Ik vind het niet erg. Zolang er een zelf zuiverend principe blijft bestaan. De vrije keus. Samen met de goede discussie met alle argumenten. Als mensen keuze hebben dan blijft de druk bestaan om het goed te doen. Om je te blijven verantwoorden. Om andere keuzes te maken als het beter kan of denkt te kunnen.

294 purelogica    
17 uur geleden door purelogica
7
Meld

@288 Ik weet het ook niet @Doeslief. Zoals ik al heb aangegeven lijkt mij de vaccinatie tegen verschillende ziektes, met name polio dusdanig effectief dat het niet toedienen van de vaccinaties niet moreel te verantwoorden is. En meningitis tja. Dat is ook dodelijk. Mazelen, griepprikken, etc. daarentegen lijkt mij een stap te ver. Zeker als je ziet hoe de discussie gevoerd wordt op oneigenlijke argumenten. Experimenten zijn niet zonder risico. Maar ook niet zonder opbrengst. We zullen later zien wat de gevolgen zijn.

292 purelogica    
17 uur geleden door purelogica
7
Meld

@267 Sommige experimenten duren langer dan 200 jaar. En het meeste onderzoek is zelfbevestigend, of op zijn minst niet objectief. Dat is nu eenmaal de aard van de onderzoeksinstituten in een gemonopoliseerde markteconomie. Iedereen moet winst maken of budget verantwoorden.Wat mijn gebrek aan kennis betreft. Mea culpa. En ik wantrouw een ieder die met grote stelligheid dingen verkondigt onder het mom wel over alle kennis te beschikken, of zich te beroepen op deze of gene autoriteit als dooddoener om iets te verantwoorden. Simpelweg omdat zo iemand het belangrijkste kenmerk mist om zichzelf te verbeteren.Een kritische geest.

287 purelogica    
17 uur geleden door purelogica
9
Meld

@253 Dat kan wel zijn. Of dat kunnen zij denken. Of alleen maar zeggen. Omdat het goed uitkomt. Maar het zijn hun kinderen niet. Wat is eigenlijk een vaccinatiedeskundige?

258 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
7
Meld

@5 In Nederland. In arme landen ligt dat misschien anders. Omdat de stervenskans daar groter is.

6 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
3
Meld

Er is ook een kans dat van een groep van 10.000 kinderen die ergens heen moeten om zich te vaccineren er eentje verongelukt en overlijdt of ernstig gehandicapt raakt. De stervenskans van mazelen is zo laag dat zelfs de kleinste gevolgen van de inenting het statistische effect ervan teniet kunnen doen.

5 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
4
Meld

@243 Het uitvoeren van inentingen op een grote groep kinderen waarvan de gevolgen op korte en lange termijn niet zijn te overzien kun je denk ik met recht een grootschalig experiment noemen. De uitkomst daarvan zal over vele jaren bepalen hoe men er dan tegen aan kijkt. Dat is geen aanname maar een observatie. Simpele logica.

250 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
8
Meld

De kans om te sterven aan mazelen is 1:>10.000 in Nederland. [RIVM]Dat zijn dus >= 9.999 onnodige inentingen per 10.000. Als het gaat om voorkomen van sterfte.Dat is nogal wat.

2 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
4
Meld

Het idee dat de dood wordt veroorzaakt door iets is in een statistisch verband is op zijn zachts gezegd een nogal verwarrende veronderstelling.Voorbeeld:10 miljoen mensen moeten zich inenten. En hebben daarvoor een uur nodig inclusief vervoer, etc. Als gevolg daarvan gaat er statistisch gezien iemand minder dood aan de gevolgen van een ziekte. Maar statistisch is alle tijd gelijk. Je offert dus 10.000.000 x 60 minuten om 70 x 365 x 24 x 60 minuten te "redden". dat is 60.000.000 minuten geofferd om 37 miljoen minuten te redden. Of heb je dan juist iemand "vermoord"?Iedereen die leeft gaat zo ie zo dood. En als door een prikje iedereen een jaar minder oud wordt dan heb je best veel ziektedoden nodig om dat prikje te verantwoorden. Om nog maar te zwijgen over de vraag of het doel van het leven is om de tijd te maximeren. Ook dat lijkt mij logisch gezien een rare veronderstelling.Voeg daar nog bij dat die mensen die dood gaan de meest kwetsbaren zijn. Die heel waarschijnlijk ook aan andere zaken kunnen sterven. Als je een eerlijke kosten baten analyse zou maken op basis van levenstijd. (Dat kan natuurlijk niet omdat je de gevolgen van het prikje moeilijk kunt inschatten). Dan vraag ik me af wat er van over blijft.

1 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
4
Meld

@241 Dank je wel voor de opsomming. Wie beweert bewijst is inderdaad een goede stelregel. Dat onderschrijf ik. Ik ben alleen niet degene die beweert. Ik reageer op de stelling dat vaccinatie de juiste weg is. Zoals ik al aangaf weet ik het niet. (@228 "Ik laat mijn kinderen inenten voor alles dat verplicht is. Ik weet het gewoon niet. Ik twijfel wel.Mijn kinderen zijn geen experiment. Maar toch ook weer wel. Maar dan van anderen."En ik heb een aantal redenen opgesomd die mijn twijfel toelichten. En ik denk dat een strategie die gericht is op overtuigen van een axioma inferieur is aan een strategie die wordt bijgesteld naar gelang ervaring, argumenten en luisteren naar anderen. Als je alleen maar wilt overtuigen dan zit je vastgeroest in een bepaald idee. Denk ik.

243 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
6
Meld

Dit soort aanslagen zijn te voorspellen in elk land met een percentage moslims dat significant is In Thailand zie je dat. Sri Lanka. Myanmar. Frankrijk. Zweden. Duitsland. In landen met veel hogere concentraties moslims zijn de aanslagen zo frequent dat ze geen nieuws meer zijn. Irak, Pakistan, Afghanistan, Nigeria. Daar vallen jaarlijks tienduizenden doden direct door aanslagen. En daar hoor je weinig over.In Nederland zie je veel doden door straatovervallen, groepsgeselingen en steekincidenten.En daar hoor je ook niets over. Met name omdat de pers hier is gemonopoliseerd en voornamelijk wordt gebruikt om mensen te programmeren met Utopische schijnwerkelijkheden.Moslims zijn agressief. En groepsgedreven. Aanslagen zijn een logisch gevolg van islam. De kans dat je in Nederland slachtoffer wordt van de koran is denk ik groter dan in Sri Lanka. Het percentage moslims is groter. En de weerbaarheid van de mensen is veel lager.

237 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
1
Meld

Dus. Straks moet je weer kiezen tussen:Donald TrumpenEen genderverwarde multiculturele groenfundamentalistische moslimvrouw van de democraten.Die dan bij de campagnes hier en daar haar sluier oplicht en de kiezers domme tokkies noemt.Ik pak vast de popcorn. Dat wordt weer lachen als ze na de uitslagen in de ontkenning schiet.En alle kippen tegelijk gaan kakelen.

68 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
7
Meld

@231 Je kunt mij overtuigen met goede argumenten. Niet met deze dooddoener.Welke stellige bewering heb ik gedaan en waarom is die "nergens op gebaseerd"?

233 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
6
Meld

Als 80% een petitie tekent dat een manager aan de top van een overheidsdienst moet opstappen dan is er maar een conclusie mogelijk. Hij moet opstappen. En wel direct.Dat hij er nog zit is een absolute aanfluiting van elke morele code die er is onder bestuur. 80% van de brandweer (uitrukdiensten?) is belangrijk. Een omhooggevallen pief die niemand meer moet is dat niet. Wegwezen!

7 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
1
Meld

Ik lees net dat het een veenbrand is bij Losser.

117 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
1
Meld

@203 Met alle respect. Maar ik denk niet dat er iemand is die die conclusie verantwoord kan trekken met inachtneming van alle factoren die van belang zijn. Een probleem is dat er bij elk onderzoek wordt gekeken naar een klein facet van de werkelijkheid. De ontwikkeling van ons immuunsysteem gedurende het leven wordt daar niet in meegenomen. Nog zijn de effecten bekend en de oorzaken van de explosief toenemende allergieën en andere immuunziekten. Om nog maar te zwijgen over de effecten op evolutie en het leven zelf. Ziektekiemen als een kwaad bestempelen dat moet worden uitgeroeid is überhaupt een nogal fundamentalistische benadering. Die ziektes zijn onderdeel van ons zelf. Wie zegt dat we niet bezig zijn om betere ziektes te kweken? Of een deel van ons zelf stuk te maken? Hoe zullen mensen in de toekomst kijken naar de uitbreiding vaccinatieprogramma's.Geen kip die het weet. En de beslissingen worden deels gemaakt op verdienmodellen. Beperkt inzicht. geloof in het eigen geloof. "De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen" zegt men ook wel eens.Ik laat mijn kinderen inenten voor alles dat verplicht is. Ik weet het gewoon niet. Ik twijfel wel.Mijn kinderen zijn geen experiment. Maar toch ook weer wel. Maar dan van anderen.

228 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
7
Meld

Reactie op bericht: Fatshaming in de trein

@110 Letterlijk de eerste van de twee.

115 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
0
Meld

@12 "Iets is er pas als het wordt waargenomen".Ik denk ook dat dat zo is. Sterker nog, dat is zo ongeveer mij diepste overtuiging.En goed geformuleerd.

18 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
3
Meld

Wat een heerlijke lezing. Lange zit wel. Er zijn nog goede mensen op onze universiteiten.Het enige dat nodig is, is de indoctrinatie van mensen ongedaan maken met wat common sense.

3 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
0
Meld

@196 Als je andere mensen als een ongewenst opgedrongen risico beschouwt dan kun je maar het beste de planeet verlaten en in je eigen hermetisch afgesloten omgeving gaan leven. Het kan ook op aarde natuurlijk. Mensen interacteren met elkaar. Zowel chemisch, biologisch als psychisch. En als individu kun je wel willen dat iedereen zich aan jou aanpast. Maar het is makkelijker andersom. En realistischer. De wens om iedereen te (laten) dwingen naar jouw idee van zelfbescherming is misschien wat megalomaan.

198 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
7
Meld

@194 Dat argument heeft mij altijd verbaasd. Het argument is als volgt:Ik neem een vaccinatie zodat ik de ziekte niet krijg.Een ander neemt de vaccinatie niet en word misschien ziekEn steekt mij dan aanMaar als de vaccinatie zorgt dat je de ziekte niet krijgt hoe kan hij jou dan aansteken?

195 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
7
Meld

@8 Je kunt ze beschouwen als een verzameling op elkaar inwerkende puntmassa''s. maar dan heb je nog steeds het (3 of meer) lichamen probleem.Als je heel precies bent dan dan zijn er nog die stuiterende gluonen tussen de quarktriplets. 99% van de massa zit in de energie van die massaloze dingen. Die zijn lastig bij te houden als je er puntmassa's van wilt maken. En ook nog eens te klein om te kunnen zien. Oneindigheden, oneindigheden. Overal waar je kijkt. Je komt altijd weer terug bij Zeno!

9 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
3
Meld

Als je doel bij voorbaat is om iemand te overtuigen. Zonder eerst naar de ander te luisteren. Waar ben je dan mee bezig?Wat men eigenlijk wil is dwingen. Maar dat gaat dan weer ten koste van het zelfbeeld.Vele van de ziektes die we hebben zijn al heel lang onderdeel van onze wereld. Onderdeel van het proces van ontwikkelen van ons immuunsysteem. Het is heel moeilijk te zeggen waarom ons immuunsysteem zo overgevoelig wordt. Al die allergieën en andere auto immuunziekten. De wijsheid die men claimt is misschien wat overdreven. En het financiële belang is een verstorende factor in de beeldvorming.Misschien was de vaccinatie tegen polio een goed idee. En meningokokken is ook dodelijk. Misschien zijn mazelen gewoon een ziekte waar je doorheen moet. Als je er niet dood aan gaat dan maakt het je misschien sterker. Wie zal het zeggen? Het lijkt mij dat mensen daarin het best hun eigen afwegingen maken. Waarom zou je anderen moeten dwingen?

192 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
7
Meld

@5 Interessant. Het modeldenken versus het realisme. De realist zegt dat iets er altijd al was. De modeldenker kijkt alleen naar het model. Ik ben het met beide oneens. Quantum mechanica en relativiteitsleer leren ons dat iedereen zijn eigen werkelijkheid waarneemt en dat er geen externe allesomvattende realiteit bestaat. Er is geen goddelijk alles omvattende blik. Je kunt de werkelijkheid alleen stukje voor stukje bekijken. En het grotere geheel is niets meer dan een gedachtenspinsel. Oh... Nu ben ik het dan toch eens met de wijze dwaas. En met de wijze Aurelius. De conclusie is dezelfde. Alleen de weg er naar toe is vermoedelijk anders.

7 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
5
Meld

Oh dat is jammer. Dat lijkt me een leuk artikel. Maar ik kan het niet lezen. Het n-lichamen probleem. Bij alles groter dan twee faalt de makkelijke mechanica. In een universum met meer dan twee lichamen zijn de wetten van Einstein en Newton niet meer dan grove benaderingen. Modeldenken waarbij je voor het gemak 99,999999...9% van de werkelijkheid maar even weglaat.Er staat dat we zestig miljoen jaar vooruit kunnen kijken. Maar dat is denk ik niet zo. De waarheid is dat er geen enkele natuurkundige wet is die precies de bewegingen van al die op elkaar inwerkende lichamen kan voorspellen. Nog los van de onzekerheden van de diepste lagen van de kwantum mechanica. (Dobbelende goden), oneindige complexiteit en het vlinder effect.Het klokwerk universum is een illusie.

6 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
5
Meld

Reactie op bericht: Fatshaming in de trein

@105 Zeker. Er zijn er twee. En die andere vrouw is ook niet gelukkig met zichzelf. Anders zou ze die ander niet bevestigen in haar schaamte. Zij wil zichzelf groter maken door de ander te kleineren. Dus heeft zij ook weinig zelfvertrouwen. Weinig waardering voor haarzelf.Het is een heel subtiel proces. Interacties tussen mensen. Je kijkt naar elkaar en probeert elkaars gedachten te lezen. Dat gebeurt continu en bijna geheel onbewust. Daarop ontstaat een eerste indruk. En daar reageren mensen op. Als je onzeker bent zien mensen dat meteen. Interacties met andere mensen bepalen je status. Als je op je houding let en een houding kiest die niet te onderdanig is. Dan vertel je alle mensen om je heen al dat je geen musje bent dat door iedereen kan worden weggeblazen. Dat kun je gewoon leren. Als je zelfverzekerder bent kun je een minder dominante houding kiezen en (alle) mensen om je heen vriendelijk maar zelfverzekerd aankijken en glimlachen.Nog beter is de kunst om de eerste indruk te herkennen en dan te negeren. En de ander altijd vriendelijk te bejegenen. Gewoon omdat het kan. Mensen die dat gedisciplineerd kunnen krijgen vaak veel status en waardering.Als je beschaamd rondloopt met een lage eigendunk en lichaamshouding dan wacht je alleen maar op bevestiging. En die komt vanzelf.

108 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
1
Meld

Dat geeft goed weer hoe Amsterdammers denken. En het is typerend voor het soort mensen dat er woont.

88 purelogica    
1 dag geleden door purelogica
2
Meld

Reactie op bericht: Fatshaming in de trein

Mensen spiegelen vaak je eigen gedachten. Als je zelf beschaamd bent omdat je zo dik bent lezen andere mensen dat aan je af. En bevestigen die schaamte. Ze kan dus twee dingen doen. Stoppen met die schaamte. Die is nergens voor nodig. En wat afvallen. Dat is de simpele oplossing als je zelf denkt dat je te dik bent.Als je je niet schaamt dan kan het je ook weinig schelen dat andere mensen iets zeggen. Ze is dik. Of ze heeft een blauwe trui aan. Of ze heeft een veel te grote koffer. Ze is zo aangedaan omdat ze iets hoort dat ze zelf denkt. En daar wordt ze overstuur van. En dan wil ze graag horen van anderen dat het niet zo is.

104 purelogica    
2 dagen geleden door purelogica
3
Meld

Het gevaar van FvD is dat zij simpelweg wordt ingelijfd door de status quo. Die hebben zoveel geld, invloed en privileges dat ze mensen heel gemakkelijk kunnen kopen. Ik weet niet wie Otten is. Maar als hij belangen heeft als "zakenman" dan is hij extra kwetsbaar.Het is te verwachten dat het gaat gebeuren. Het is ook met de LPF gebeurd. Mensen worden gekocht en gaan stoken. Dat zal niet een keer gebeuren maar continu. Het is de enige effectieve verdediging die de status quo heeft tegen aanvallen gebaseerd op ratio en common sense.

2 purelogica    
2 dagen geleden door purelogica
6
Meld

Dat is typisch links gedrag. Morele drogreden praatjes. En in de praktijk opportunistische macht en geldzucht. Links ten voeten uit! (Links als in VVD, CDA, PVDA, christenunie, groenlinks)Het zijn goedkope boefjes, charlatans en toneelspelers. De leer is het eigene. Neoliberaal noemt men het ook wel. Het zelfontplooien als parasiet over een groter geheel waarbij men hypocriet naar de mond praat van gedrogredeneerde principes.De NPO doet niet anders. En niet alleen de baas maar al die mensen zijn zo.

14 purelogica    
2 dagen geleden door purelogica
0
Meld

@35 Er is geen rechts. Geen midden. Alleen maar links en de rest van de wereld. Die hele links-rechts meetlat is een intrinsiek onderdeel van de linkse hersenspoeling. Zij heeft geen logische grond anders dan het doel om zich af te zetten tegen een gefingeerde antipool.

38 purelogica    
2 dagen geleden door purelogica
1
Meld

@33 Is het jou nog nooit opgevallen dat linkse mensen niet alleen namen bedenken voor zichzelf maar ook voor anderen? Dat ze niemand hun eigen duiding gunnen?Linkse mensen noemen zichzelf links zodat ze anderen rechts kunnen noemen en dan generaliseren als groep. Ze noemen zichzelf "progressief" zodat ze anderen "regressief" kunnen noemen. Zij noemen zichzelf "hoogopgeleid" zodat ze anderen kunnen dwingen onder het moreel excuus dat ze dom zijn. Ze noemen zichzelf democraten zonder het te zijn, zodat ze democraten populisten kunnen noemen.Er is geen stroming van rechts. geen rechtse filosofie. Geen rechtse Marx, Engels of Hegel. Linksen noemen anderen nooit bij een naam die zij voor zichzelf kiezen. Zij bedenken altijd een naam voor anderen die hun goed uitkomt in hun gevoelsleer. En dat is zo effectief dat anderen dat soms accepteren en die namen zelf gaan gebruiken. Maar ze zijn uiteindelijk nergens op gebaseerd.Zij willen van Baudet een fascist maken. Wat nergens op slaat. Nog onderbuik, populist, nazi, nationalist, (extreem-)rechts. Het zijn niet meer dan linkse zelfontkenningswoorden om de werkelijkheid af te schilderen als onderdeel van hun geloof.Als je wilt weten hoe iets heet, kijk dan hoe het heet. PVV is partij voor de vrijheid. En forum voor democratie spreekt voor zichzelf. Heidenen heten niet zo omdat ze zichzelf zo noemen. Rechtsen ook niet. Kaffers ook niet. Het zijn slechts beschrijvingen vanuit het gezichtspunt van een bepaald geloof.Als je dat geloof niet hebt. Dan betekent dat ook niets.

37 purelogica    
2 dagen geleden door purelogica
0
Meld

@27 Rechts is een linkse uitvinding. Er bestaat geen rechts anders dan in de linkse belevingswereld.

28 purelogica    
3 dagen geleden door purelogica
1
Meld

De meeste verstandige mensen die ik ken zijn afkerig van de linkse media. De diep haatdragende antiburger sentimenten. De irrationele wens om mensen te verdrinken in woestijnislam. Het continu bestrijden van familiewaarden en het promoten van onvruchtbare relaties. De rancuneuze hysterie en onnavolgbare groene drogredenen. Het enige dat zij uit de continue linkse roddelbrij halen is de namen van de verguisde vijanden. Die namen blijven hangen. Aangezien ze zelf vijandig staan tegenover de preken van deze ongewenste priesters. En die namen worden helden. Ankers van verzet tegen de alomtegenwoordige linkse waanzin.De vijanden van onze onderdrukkers zijn immers onze potentiële vrienden.

24 purelogica    
3 dagen geleden door purelogica
1
Meld

"... feiten waaruit blijkt dat een vijandige buitenlandse regering onze verkiezingen in 2016 heeft aangevallen ..."En hier zien we de basis van de linkse hysterie."Een vijandige buitenlandse regering"Een voorname reden om op Trump te stemmen was voor veel mensen dat zij Hillary niet aan de macht wilden laten komen. Zij vreesden dat Hillary met haar irrationele oorlogszucht richting Rusland en haar onverkropte woede over het eindigen van de koude oorlog te stillen met het initiëren van een echte oorlog. Zo te lezen is er niets veranderd aan de wens van "The democratic party" om een oorlog te beginnen uit redenen van irrationele haat en oorlogszucht."Verkiezingen aangevallen door een buitenlandse regering"Dit is de basis van de beschuldiging. Zij is gespeend van logica. Een absurde drogreden. Een regering die zoiets abstracts als verkiezingen " aanvalt". Rijp voor het gesticht als je het mij vraagt.

249 purelogica    
3 dagen geleden door purelogica
5
Meld

@19 Het pure is gebed in zelf opgelegde regels. En kan alleen worden beoordeeld door de zelf.Aangezien niemand anders de normen en waarden kent die wij onszelf voorschrijven. Wij zijn zelf de enige benadeelden op momenten dat wij ze overschrijden.Het pure is streng voor zichzelf en vergevingsgezind naar anderen. Iets wordt immers alleen puur als zij zichzelf puur houdt. Niet als zij afkeurend kijkt naar anderen. Dat is moeilijk. Voor mij een nog niet naar tevredenheid vormgegeven wens. Een lange weg te gaan. Het heeft tijd nodig.

57 purelogica    
3 dagen geleden door purelogica
1
Meld

@15 Ik kan het duidelijker formuleren voor je.Minister Ollongren moet aftreden omdat ze haar positie misbruikt voor activstische linkse propaganda en dus niet de verantwoordelijkheid neemt die bij haar functie hoort.Verder moet ze aftreden omdat ze lid is van een partij die zich democratisch noemt en haar macht heeft misbruikt om de laatste inspraak (raadgevend referendum) af te schaffen. EN voor het negeren van de uitslag van een referendum. (Oekraine verdrag)Verder moet ze aftreden omdat ze continu handelt in strijd met het verdrag van Verlatinge, de democratuische principes, de grondvesten van de staat en de grondwet of wat daar nog van over is. Proberen om de censuur in te voeren en overheid propaganda als enige nieuws te bestempelen, afschaffen van de lichamelijke integriteit, continu wetten en nieuws te promoten die familiewaarden en man vrouw relaties ondermijnen, perverteren en daarmee de productie van kinderen. Liegen, huichelen en verdraaien van de principes van de staat en van de heersende ethiek. Totaal gebrek aan integriteit op zo'n manier geetaleerd dat het de integriteit zelf als principe ondermijnt en daarmee ons land laat afglijden naar een liegstaat waarin integriteit als waarde niet meer wordt ondersteund en erkend.Maar bovenal moet zij aftreden omdat zij door de meerderheid van Nederland wordt uitgekotst.

16 purelogica    
4 dagen geleden door purelogica
20
Meld

* Verwijderd door de redactie *

14 purelogica    
4 dagen geleden door purelogica

Klimaat is een vage term om de weertypen in een bepaald gebied te duiden. Nederland heeft een zeeklimaat. Tropisch, arctisch, woestijn en land klimaat. Het huidige gebruik van het woord is utopisch. Managers praat van mensen die een generieke blik hebben en dus nergens verstand van.Iedereen die praat over klimaatverandering is een oen.

295 purelogica    
4 dagen geleden door purelogica
7
Meld

Wat een idioterie. Van die rare rechters die buiten de werkelijkheid lijken te leven.

1 purelogica    
4 dagen geleden door purelogica
0
Meld

Een beetje zuiver houden dat ware geloof van de Soennieten.Het schijnt dat je anderen dan moet doden. Bv gematigde moslims (Sjiieten). En als die er niet zijn dan moet je ergens een verschil duiden. Bv iemand van een heidense provincie. Of je maakt elkaar wijs dat iemand een koran heeft verbrand. Of de profeet beledigd. Of dat de ze morgen met honderd meter stijgt vanwege het CO2 gehalte dat ANDEREN uitademen.Allah schijnt dat zelf niet te kunnen. En Mohammed is al meer dan 1300 jaar dood. De zee trekt zich weinig aan van doemverhalen natuurlijk. Noach is ook al 5000 jaar dood. Of Ziusudra zoals hij eigenlijk heette. En het voelt zo fijn om je hysterie samen op een buitenstaander te richten als je met zoveel bent. Dat weeë gevoel dat je vertelt dat je het niet zelf bent deze keer. De opluchting da het leed van de ander niet het jouwe is.En natuurlijk de ontkenning. Als je de zee ziet en ziet dat die gewoon op zijn plaats blijft. Of als je ie mensen hebt gemarteld en gedood en jezelf wijsmaakt dat het Allah was. Een vroom ding om te doen omdat god het wil. Zonder stil te staan bij de pretentie dat jij dat blijkbaar bepaalt. De tegenstelling tussen het leed dat je aanricht en de vrome woorden die je gebruikt om het te verkleden. De "wereld redden" door de mensen te reduceren of te doden. Alsof die wereld niet juist aan mensen haar waarde ontleent.Pech als je in zo'n bus zit. Of in een land woont met zulke mensen.

1 purelogica    
5 dagen geleden door purelogica
1
Meld

Reactie op bericht: "Staand plassen verbieden"

Snijd gewoon hun piemels er af. Dan ben je er klaar mee. Al die juffertjes penisnijd.

2 purelogica    
5 dagen geleden door purelogica
6
Meld

De EU is een "zero sum game". Dus zolang er verschillen zijn in welvaart tussen staten (let wel staten, niet burgers) zal het altijd leiden tot kapitaaloverdracht met meerderheden die daarvan profiteren. Dat komt omdat er geen goede basis is voor de EU. Het is een opportunistisch politiek lobbyfeestje.Wat kan Nederland doen?1 De belastingen fors verlagen, welvaart aan de burgers gunnen in plaats van alles op tse slokken voor de staat2 Uit de EU3 De burgers verder verarmen en het geld weg laten sluizen naar landen die dat niet doenNederland kiest altijd voor 3.

19 purelogica    
5 dagen geleden door purelogica
0
Meld

Arme vrouw. Ik hoop dat ze rust kan vinden en vrede met zichzelf kan sluiten.

11 purelogica    
5 dagen geleden door purelogica
2
Meld


Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig