U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten
Civ | Meld

Civ

  • 0 x Bekeken
  • 0 Stemmen
  • 0 Berichten
  • 5238 Reacties


@471 Ja, als je ingrijpt op het moment dat de handeling wordt uitgevoerd, om het slachtoffer te verdedigen. Maar toch niet bij een aanhouding achteraf.

481 Civ    
4 uur geleden door Civ
0
Meld

@451 [deze 5 mannen deden hun burger plicht en hielde de pedo aan, dat ie doodging kunnen ze waarschijnlijk niet veel aan doen, en anders is het noodweer uit emotie.]Noodweerexces wanneer je met een groepje mensen een ongewapende persoon aanhoudt? Dat lijkt me onwaarschijnlijk.

463 Civ    
4 uur geleden door Civ
0
Meld

@420 Met een groepje een eenling doodtrappen maakt je in mijn ogen niet bepaald tot een held, tenzij hij een acute bedreiging vormt. Dat een ouder de controle over zichzelf verliest wanneer hij ziet dat zijn kind wordt misbruikt kan ik me dan wel weer levendig voorstellen, maar ik weet niet of dat hier aan de orde was.

438 Civ    
5 uur geleden door Civ
0
Meld

@395 Is dat zo? Het zal niet de eerste keer zijn dat een woedende menigte de verkeerde persoon pakt. En we hebben in Nederland natuurlijk een rechterlijke macht voor het onderzoeken van misdrijven en het bestraffen van de daders.

401 Civ    
5 uur geleden door Civ
1
Meld

Overigens vind ik uitspraken als "ze pikken onze huizen in" niet blatant egoïstisch. Een hele groep domheid toeschrijven op grond van hun genen is natuurlijk wel een voorbeeld van racisme.

270 Civ    
13 uur geleden door Civ
0
Meld

@268 O, op die fiets. Het is mij niet zo opgevallen dat die argumenten massaal gebruikt worden, maar het is misschien ook een beetje wat je wilt zien.

269 Civ    
13 uur geleden door Civ
0
Meld

@266 [Maar waar ik me het meeste aan erger, is dat de migratie discussie vooral gevoerd wordt op basis van egoïsme en rassenleer....]Vooral op basis van egoïsme en rassenleer? Kun je dat onderbouwen?

267 Civ    
13 uur geleden door Civ
0
Meld

@263 [Ergo: mijn stelling blijft staande, dat die migratiestromen al sinds mensenheugenis een feit zijn.]Constateren dat iets 'een feit' is voegt niet zoveel toe aan een discussie. De vraag naar de wenselijkheid ervan is relevanter, zeker wanneer het gaat om menselijk gedrag dat op zijn minst voor een deel door middel van beleid te beïnvloeden is.

265 Civ    
1 dag geleden door Civ
0
Meld

Reactie op bericht: Het probleem van God

@864 Het lijkt me dat je met zo'n uitgangspunt de deur openzet naar allerhande vormen van pseudo-wetenschap en bijgeloof. Ik neem aan dat je ook niet zomaar uitgaat van het bestaan van kabouters, elfjes en het monster van Loch Ness.

868 Civ    
1 dag geleden door Civ
1
Meld

@10 Je bent niet bekend met die uitdrukking?https://www.volkskrant.nl/mensen/roma-locuta-causa-finita~bd88e593/http://www.encyclo.nl/begrip/roma%20locuta,%20causa%20finitaWat ik ermee wilde zeggen is dat de mening van een willekeurige persoon op sociale media erg weinig zegt over jouw gelijk (of ongelijk).

29 Civ    
1 dag geleden door Civ
0
Meld

@259 [Ergo; deal with it, want het "a fact of life".....]Dan had ik je dus toch wel goed begrepen. Vreemd dat je jezelf op dat punt lijkt tegen te spreken.[Je kunt onmogelijk crimineel gedrag van een individu op gelijke hoogte stellen met een natuurlijk demografisch model.]Ja, zo kun je elke analogie wel wegwuiven. Achter jouw 'natuurlijke modellen' zitten natuurlijk ook concrete acties van individuen. 'Demografische ontwikkeling' is geen op zichzelf bestaande entiteit; het is een abstracte noemer voor het collectieve resultaat van een x-aantal gedragingen van levende mensen.

261 Civ    
1 dag geleden door Civ
0
Meld

@258 Het is een verwante cultuur, maar ik weet niet of het daarmee ook "ongeveer dezelfde cultuur" is. In elk geval verwees ik in mijn reactie naar een groep die overduidelijk niet "voor meer dan de helft" uit Oost-Europeanen bestaat, dus ik zie de relevantie niet zo.

260 Civ    
1 dag geleden door Civ
0
Meld

@8 Sorry, ik versta geen Slavisch.

9 Civ    
1 dag geleden door Civ
0
Meld

Reactie op bericht: Het probleem van God

@814 [ http://tiny.cc/God-wint ] Is dat je eigen werk?

817 Civ    
1 dag geleden door Civ
0
Meld

@5 Voor jou is het een kwestie van "Simina Oujda locuta, causa finita"?

7 Civ    
1 dag geleden door Civ
3
Meld

Tja, dat soort claims worden wel vaker gemaakt, soms ook met clipjes van biddende mensen die jaren eerder en op een totaal andere locatie zijn opgenomen. Vooralsnog zie ik één concrete casus van een getraumatiseerd individu dat kennelijk zoekende was.

4 Civ    
1 dag geleden door Civ
2
Meld

@248 [Bij een instroom van nog geen 1% per jaar kan ik toch echt een uitspraak als "grootschalige instroom" niet serieus nemen.]Het leven houdt niet op bij één jaar, en over de middellange termijn kun je natuurlijk wel degelijk spreken van grootschaligheid. De prognoses zijn volgens mij al voorbijgekomen in dit topic. Alleen al de spectaculaire stijging van het aantal moslims van enkele honderden naar een miljoen in een halve eeuw tijd is een historisch novum.

250 Civ    
1 dag geleden door Civ
2
Meld

@248 [Maakt dat wat uit dan? heeft dat dan invloed op welke culturele-/biologische veranderingen hebben plaatsgevonden of in welke mate? Nee toch?]Nee, maar ik heb moeite met je redenering. Je kunt niet enkel op basis van een fait accompli concluderen dat het proces dat daartoe geleid heeft wenselijk of acceptabel is. Dat is zoiets als zeggen dat verkrachting van alle tijden is en 'dus' een goede zaak is, of in elk geval één waarbij we ons maar bij moeten neerleggen. Als de processen traumatiserend zijn voor de bevolking die erdoor worden getroffen, zijn ze in zichzelf niet goed, ook niet als ze uiteindelijk tot jouw of mijn bestaan hebben geleid. Nu zal dat heus niet altijd het geval zijn geweest, maar ik wilde dit principiële punt even maken omdat ik me aan je argumentatie stoorde. Maar misschien heb ik je opmerking verkeerd geïnterpreteerd.

249 Civ    
1 dag geleden door Civ
2
Meld

Het hele boek is beschikbaar op (onder andere) Project Gutenberg, zoals Oudenaerde ook al aangaf:https://www.gutenberg.org/files/3176/3176-h/3176-h.htmWe kunnen dus allemaal met betrekkelijk weinig moeite controleren of de citaten kloppen en of de interpretatie juist is.

101 Civ    
2 dagen geleden door Civ
0
Meld

@6 Daar zou ik tegenover de gemiddelde Vlaming niet te hard over doordrammen.

7 Civ    
2 dagen geleden door Civ
0
Meld

@37 Wat hebben de mythische Hyperboreeërs met moderne popcultuur-Germanen in een donker danshol te maken?

38 Civ    
2 dagen geleden door Civ
0
Meld

@34 In de prehistorie hebben grote migratiebewegingen plaatsgevonden vanuit het oosten (Rusland) en het zuid-oosten (Anatolië, Balkan?), waarbij in bepaalde gebieden een bijna complete genetische vervanging van de oorspronkelijke bevolking plaatsvond. Dat staat ook in het artikel.

36 Civ    
2 dagen geleden door Civ
0
Meld

@15 Boreaal betekent gewoon 'noordelijk', heeft betrekking op een klimaatzone en heeft inderdaad niets met bloed te maken. Het is ook de naam van een periode vlak na de laatste IJstijd, toen ons land overdekt was met dennenbossen, als in de huidige noordelijke streken.

35 Civ    
2 dagen geleden door Civ
0
Meld

@1 De meeste Vlamingen willen helemaal niet door de 'Hollanders' bestuurd worden.

2 Civ    
2 dagen geleden door Civ
0
Meld

*pleit.

15 Civ    
2 dagen geleden door Civ
0
Meld

Dat spreekt hem inderdaad vrij. Wie zou in Hitlers positie niet hetzelfde hebben gedaan om zijn goede vriend de Groot-Moefti te plezieren?

14 Civ    
2 dagen geleden door Civ
1
Meld

@201 [Doe een DNA test, en je zult zien dat je voorouders hebt uit alle streken van de wereld.]En kun je in de genen lezen hoe dat in zijn werk is gegaan? Is dat enkel vrijwillige exogamie geweest, of zit daarin ook een flinke component oorlog en genocide waarbij het mannelijke deel van de bevolking werd uitgeroeid en de vrouwen in de harems van de overwinnaars werden opgenomen? De wereld die ons heeft gevormd was een heel stuk grimmiger dan die van tegenwoordig. Je geeft er zelf nota bene voorbeelden van, waarbij de Europeanen de daders zijn. Denk je dat zij de enigen zijn geweest omdat de koloniale genocides beter gedocumenteerd zijn dan de andere?

220 Civ    
2 dagen geleden door Civ
2
Meld

@206 Uiteraard gaat het dan om grootschalige instroom van mensen met een andere culturele achtergrond die, al dan niet via 'harde' politieke of 'zachte' sociale druk, de cultuur van het ontvangende land bijna onvermijdelijk zal doen veranderen. En in tegenstelling tot andere vormen van culturele diffusie ('buitenlandse invloeden') selecteert immigratie niet op eventueel bruikbare cultuurelementen: het goede en het slechte komt zonder onderscheid naar binnen en de lokale bevolking is de regie kwijt. De angst van de inheemse cultuurgemeenschap om haar identiteit te verliezen is in mijn ogen een volstrekt normaal en legitiem sentiment, en ik vind de pogingen om dat weg te bagatelliseren met dooddoeners als "ja, maar cultuur is altijd aan verandering onderhevig, dus je moet niet zeuren" tamelijk onbegrijpelijk. Ik vraag me af of mensen die dat zeggen ook zo zouden reageren wanneer de migranten westerlingen zouden zijn en het ontvangende land een derdewereldland. Ik vermoed dat sommigen van hen in die situatie heel wat meer begrip voor de gevoelens van de inheemsen zouden tonen.

218 Civ    
2 dagen geleden door Civ
1
Meld

@201 Het gaat de meeste critici niet om ras of DNA, maar om cultuur. Maar goed, dat is al zo vaak gezegd en de boodschap lijkt domweg niet aan te komen.

203 Civ    
2 dagen geleden door Civ
0
Meld

@222 Maar iemand weigeren omdat je je als chauffeur aan dergelijke kleding stoort moet wel mogen, toch? De wet steunt hem daarin en gebruikt als ik me goed herinner dezelfde motivatie, iets in de trant van 'in Nederland willen we elkaars gezicht kunnen zien'.

225 Civ    
2 dagen geleden door Civ
0
Meld

@178 Wel, ik denk in elk geval dat dat de denkwijze is van mensen als Wilders, als hij oprecht is in zijn uitspraken. Ik zie daarin op zichzelf geen onoplosbare tegenstrijdigheid.

181 Civ    
3 dagen geleden door Civ
2
Meld

Reactie op bericht: Het probleem van God

@672 Interessante paradox. Dat zou inderdaad betekenen dat almacht een principiële onmogelijkheid is.

675 Civ    
3 dagen geleden door Civ
0
Meld

Reactie op bericht: Baudet en de nazi’s

Nu is het wel zo dat de beschuldiging luidt dat Baudet boeken óver nazi-ideologen zou lezen. En zulke boeken zijn meestal nogal kritisch van toon. Ik weet dus niet of Otten wel een legitiem punt heeft.

80 Civ    
3 dagen geleden door Civ
0
Meld

Reactie op bericht: Baudet en de nazi’s

@75 Ja. Ook Baudet is klein van stuk, met een enorm hoofd, ingevallen wangen, mank been. De overeenkomsten zijn treffend.

79 Civ    
3 dagen geleden door Civ
0
Meld

@134 Nee. Heb je gelezen wat ik schreef?

140 Civ    
3 dagen geleden door Civ
1
Meld

Spelfouten zijn natuurlijk geen teken van een gebrek aan integratie, eerder van slordigheid of misschien van een gebrek aan opleiding. Ik vind het altijd een beetje kinderachtig om dat soort zaken erbij te sleuren.

139 Civ    
3 dagen geleden door Civ
2
Meld

@125 Ik vermoed dat mensen die dat zeggen de islam als een externe factor zien die in aanleg goede mensen aantast. Ze haten de ziekte, maar niet de patiënt, vergelijkbaar met het principe van "de zondaar liefhebben, maar de zonde haten".

131 Civ    
3 dagen geleden door Civ
4
Meld

Reactie op bericht: Het probleem van God

@661 Wellicht ook omdat hij eerdere profeten als Mozes en Elia moet overtreffen.

664 Civ    
3 dagen geleden door Civ
0
Meld

Reactie op bericht: Het probleem van God

@659 Ja. Jezus was een wonderdoener, maar ook de Grieken hadden hun wonderdoeners die in naam van de goden optraden, en wij hebben onze Uri Geller-typen van wie door sommigen heilig wordt geloofd dat ze bovennatuurlijke gaven hebben. Daarnaast hebben we mensen die claimen het monster van Loch Ness gezien te hebben, door aliens ontvoerd te zijn, enzovoorts. Moeten we die dan ook maar allemaal als betrouwbaar beschouwen? Ik zie geen kwalitatief verschil met de verhalen van het OT en het NT, voor zover die geen bewuste verdichtsels zijn.

660 Civ    
3 dagen geleden door Civ
0
Meld

Reactie op bericht: Het probleem van God

@655 Dat klopt. Marcus vermeldt het niet.

656 Civ    
3 dagen geleden door Civ
0
Meld

Reactie op bericht: Het probleem van God

@650 Zou de schrijver het "veranderen van water in wijn" niet bedoeld kunnen hebben als metafoor voor de vervanging van het oude verbond door het nieuwe? (De "beste wijn" komt als laatste.)

652 Civ    
3 dagen geleden door Civ
0
Meld

Reactie op bericht: Het probleem van God

@643 [Kijk alleen eens naar de profetieën in het OT, die in het NT zijn uitgekomen]Is het mogelijk dat de schrijvers van het NT bewust profetieën uit het OT in hun teksten hebben laten 'uitkomen' om hun eigen boodschap meer autoriteit te geven? Bijvoorbeeld door via de kunstgreep van een volkstelling de geboorteplaats van Jezus aan te passen van Nazareth naar Bethlehem om deze in overeenstemming te brengen met de oudtestamentische aankondiging dat daar de Messias geboren zou worden?

651 Civ    
3 dagen geleden door Civ
0
Meld

@4 Klopt. 'Elected' is gekozen in politieke zin, maar 'chosen' is in deze context 'uitverkoren'.

23 Civ    
3 dagen geleden door Civ
2
Meld

Reactie op bericht: Het probleem van God

@640 Nee. Constantijn begunstigde het christendom, maar trad niet op tegen andere religies. De Romeinse elite hield de oude goden nog een tijd in ere en het christendom bleef een minderheidsgodsdienst. Het is een geleidelijke ontwikkeling geweest, waarbij eerst de overheid zich eerst stapsgewijs dissocieerde van het heidendom en pas later niet-christenen begon te vervolgen. Maar dat nam meerdere generaties in beslag.

641 Civ    
3 dagen geleden door Civ
0
Meld

Aanvulling @184: Wellicht is dat ook wat je bedoelt: dat het voelt als een dreiging van een levenslange 'doodstraf', omdat je werkelijke zelf een sociale dood zou sterven (door uitstoting) als je ervoor uit zou komen wie je werkelijk was.

185 Civ    
3 dagen geleden door Civ
1
Meld

@56 Ja, maar die mevrouw is toch blank? Dat is duidelijk te zien, ook als ze een boerka draagt.https://www.ad.nl/binnenland/in-bus-geweigerde-nikabdraagster-angela-ik-word-bedreigd~a0da64685/

63 Civ    
3 dagen geleden door Civ
0
Meld

@183 Ik denk er ook niet licht over, hoor. Mensen voelden zich vies, schuldig en misschien ook 'gedegenereerd' door hun 'geestesziekte' en waren doodsbenauwd dat ze de liefde van hun familie en al hun vrienden zouden verliezen als ze ervoor uitkwamen dat ze anders in elkaar staken dan de norm was, en ze riskeerden bovendien eeuwige verdoemenis als ze hun gevoelens in de praktijk brachten. Dat lijkt me allemaal al erg genoeg.

184 Civ    
3 dagen geleden door Civ
1
Meld

@52 Dat klopt, maar waarom denk je dat racisme het motief van de buschauffeur was?

54 Civ    
3 dagen geleden door Civ
0
Meld

Aanvulling @174: Ik had je stelling waarschijnlijk beter begrepen als je de concentratiekampen meteen had genoemd bij de voorbeelden in @167. Dat zette me dan blijkbaar op het verkeerde spoor.

177 Civ    
3 dagen geleden door Civ
0
Meld

@171 Ik had inderdaad niet aan nazi-Duitsland gedacht, maar dat beschouw ik ook niet echt als representatief voor West-Europa. "Bij ons" was het in die tijd ook niet normaal om geestelijk gehandicapten en Joden te vergassen.

174 Civ    
3 dagen geleden door Civ
0
Meld


Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig