U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten
Belazerd

Belazerd

  • 48266 x Bekeken
  • 26 Stemmen
  • 163 Berichten
  • 6977 Reacties


Moeten de pensioenen al gekort worden?

3 Belazerd    
20 uur geleden door Belazerd
0
Meld

Nitchen in the kitchen.

1 Belazerd    
22 uur geleden door Belazerd
0
Meld

De wet "voltooid leven" framed vooral mensen van 75 jaar en ouder.Zoals uit onderzoek blijkt bij 21.000 respondenten, blijkt de doodswens voornamelijk voor te komen bij mensen die veel jonger zijn dan 75 jaar. Daarnaast is de doodswens onderhevig aan een wisselend gevoel.Dat versterkt het vermoeden dat D66 een gruwelijke hekel heeft aan ouderen. Dat begint met het beste pensioenstelsel ter wereld om zeep te helpen. Vervolgens schrijft Barbara Baarsma in een column in de Volkskrant dat het stemrecht voor 65plussers afgeschaft zou moeten worden. De volgende stap is waarschijnlijk dat de zorg voor ouderen wel wat minder kan omdat ze toch niet lang meer te leven hebben.Het wordt tijd dat volgend jaar na 55 jaar het bestaan van D66 wordt voltooid.

1 Belazerd    
1 dag geleden door Belazerd
0
Meld

Mensen die dagen van huis gaan en hun huisdier alleen laten, maken zich schuldig aan dierenmishandeling.

7 Belazerd    
3 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

De minister zou er beter aan doen om dat jaarlijkse overstapcircus te verbieden. Dat scheelt al ieder jaar 35 miljoen euro.

4 Belazerd    
3 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

Reactie op bericht: GVAP = EVAP = NL?

@31 Er sterven ieder jaar meer kinderen door kinderziekten in geciviliseerde landen waar de vaccinatiegraad relatief laag is dan in ontwikkelingslanden waar de vaccinatiegraad hoog is.

33 Belazerd    
3 dagen geleden door Belazerd
1
Meld

@23 Hamburgers kunnen natuurlijk helemaal niet meer. Dat worden nu vleesschijven.Bokkenpootjes worden amandel meringuesOudewijvenkoeken worden anijssmaakkoekenEn wentelteefjes worden gekeerde broodjes.

25 Belazerd    
4 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

Met de vlam in de pijp scheur ik door de Brennerpas

2 Belazerd    
4 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

Met de vlam in de pijp scheur ik door de Brennerpas.

3 Belazerd    
4 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

@17 Het artikel gaat over het aanvullend pensioen en het plan dat in de toekomst 10% in een keer uitbetaald wordt. Het aanvullend pensioen heeft niets te maken met het woonlandbeginsel.Het woonlandbeginsel gaat over sociale uitkeringen zoals de ANW, Kinderbijslag, AOW, enz.

19 Belazerd    
5 dagen geleden door Belazerd
1
Meld

@1 Er wordt door het kabinet vreemde spelletjes gespeeld t.a.v. rendement en belastingheffing op vermogen.1. Als de hoogte van de pensioenpremie op dezelfde manier berekend zou worden als de dekkingsgraad, dan zou de premie met een derde stijgen (van ongeveer 23% naar 30%). Gevolg zou zijn dat werknemers netto minder overhouden en werkgevers aanzienlijk meer moeten bijdragen.2. De dekkingsgraad wordt berekend met een rekenrente die een afgeleide is van de rente op de kapitaalmarkt. Omdat deze momenteel negatief is, bedraagt de rekenrente momenteel 0,3%. Alleen pensioenfondsen doen nauwelijks of niets op de kapitaalmarkt en hun gemiddelde netto rendement is 17 keer (!) hoger dan de rekenrente en 5x hoger dan het rendement op langlopende staatsobligaties.3. In het pensioenakkoord is opgenomen dat mensen straks 10% van hun pensioenvermogen in één keer mogen opnemen. De fiscus staat al handenwrijvend klaar om dit in 2021 te belasten met 49,5%. Zelfs als je permanent in Italië of Portugal gaat wonen en van dat geld een leuk apartementje hebt gekocht om de rest van je leven van de zon te genieten.Dat doet vermoeden dat het kabinet niets liever zou willen dat we ons spaargeld/vermogen zo snel mogelijk verjubelen. Nu blijkt dat de meesten van ons juist het tegenovergestelde doen omdat de onzekerheid groeit of we straks genoeg geld overhouden voor de dagelijkse boodschappen en vaste lasten, wordt naarstig gezocht naar allerlei dwangmiddelen. Bijvoorbeeld de verplichte energietransitie met zogenaamd aantrekkelijke leningen. Als het niks wordt, zien we dan wel weer.

3 Belazerd    
5 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

Laat ik geen racistische hoofdtooien zien hoor.

1 Belazerd    
5 dagen geleden door Belazerd
4
Meld

@13 Je schrijft: "IS-soldaten zijn voor hen dus net zo goed slachtoffers als degenen die voor ons land gestorven zijn".Door ze "soldaten" te noemen, suggereer je dat dit ongedierte nog enige menselijke trekjes bezit.

17 Belazerd    
6 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

Nog even en de reclame wordt hinderlijk onderbroken door Jinek.

11 Belazerd    
6 dagen geleden door Belazerd
2
Meld

@31 Het zal wel effe wennen worden als je straks rustig op een terrasje van een cappucinootje zit te genieten en er komt zo'n KOZP-familie voorbij.https://images.app.goo.gl/WzeZhw9W9Endjd8bA

35 Belazerd    
7 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

@17 Ik ga straks zo de deur uit:https://images.app.goo.gl/vJ6pPjSvb2um6i4Q6

18 Belazerd    
7 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

@257 Je schrijft: "Jaarlijks worden gemiddeld 5 meldingen van overlijden na vaccinatie bij Lareb gemeld. Daar bovenop moeten de wiegendood en de SBS (Shaken Baby Syndrome) gevallen, waarbij in een aantal gevallen vaccinatieschade een rol lijkt te spelen, worden geteld."Er is nog nooit aangetoond dat vaccinatie wiegendood veroorzaakt. Sterker nog. Uit studies blijkt dat vaccinatie wiegendood zelfs halveerd.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17400342Het zoveekste bewijs dat antivaxxers een gevaar voor de volksgezondheid zijn.

267 Belazerd    
7 dagen geleden door Belazerd
2
Meld

@10 Jouw vertaling rammelt aan alle kanten.1. Het woord "mass shooter" in dit verband betekent niet "massale schietpartij", maar "massamoordenaar" of "schutter". Een schietpartij is een "shooting".2. De woorden "believed to be" kun je beter vertalen met "wordt verondersteld te zijn" of "wordt beschouwd als".

12 Belazerd    
7 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

@6 Vertrouw niet teveel op Google-translate."far-right extremist" vertalen met "extreem-extreem extremistisch" is in deze context in ieder geval onjuist. Beter is "uiterst rechtse extremist".

9 Belazerd    
7 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

Ik neem aan dat de visumplicht voor Turken naar de Schengenlanden tegelijkertijd wordt afgeschaft?

6 Belazerd    
8 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

@249 Twijfel over het nut van vaccinatie wil nog wel eens veroorzaakt worden door de gedachte dat niemand meer besmet kan worden als de ziekte nagenoeg niet meer voorkomt.Antivaxxers grijpen die twijfel dankbaar aan en proberen dat te versterken met allerlei complottheorieën, onwetenschappelijke nonsens en keiharde leugens. Daarnaast lopen er nogal wat charlatans en regelrechte oplichters rond om aan alternatieve kwakzalverij dik geld te verdienen.Trap er niet in. Antivaxxers zijn een gevaar voor de volksgezondheid.

255 Belazerd    
8 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

Rustig maar jongen. De broeders komen zo met je medicijnen en je dwangbuisje. Over een uurtje is er weer bezoek.

230 Belazerd    
8 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

@2 en @9 Filmpjes zijn verwijderd.

10 Belazerd    
8 dagen geleden door Belazerd
1
Meld

Nelson Maatman is ook betrokken bij KOZP.Bezit van kinderporno, pedofilie propageren en sinterklaasfeest verpesten. Hoe ziek kun je zijn.

2 Belazerd    
9 dagen geleden door Belazerd
1
Meld

@2 Om te voorkomen dat er continu 2 of 3 aanvallers rond de keeper staan, de verdediging het middenveld overslaat en alleen maar lange ballen naar voren schiet. Op die manier wordt het een saai spelletje en kun je net zo goed met 7 man gaan spelen op een half veld. Net zoals bij de F-jes.

4 Belazerd    
9 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

@3 In Nederland hebben alle kinderen recht op gratis vaccinaties tegen een aantal (besmettelijke) ziekten. Het lijkt mij dan ook logisch dat de eventuele financiële consequenties om zonder noodzaak niet te vaccineren, niet afgewenteld worden op de maatschappij. Laat staan dat je het recht opeist om bewust de gezondheid van andere kinderen in gevaar te brengen.

6 Belazerd    
10 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

De Reclame Code Commissie: "Dit leidt tot het oordeel dat de uiting een bedreiging voor de lichamelijke volksgezondheid vormt.”

1 Belazerd    
10 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

@15 Pensioengeld is niet bedoeld om Nederlandse bedrijven beter of groter te laten worden. Pensioenpremie is uitgesteld loon wat in beheer gegeven wordt om zoveel mogelijk geld mee te verdienen voor de deelnemers.Jij redeneert net zoals De Nederlandsche Bank en Wouter Koolmees, die denken dat de pensioenvermogens vooral gebruikt moeten worden om de staatsschulden te financieren en verlieslijdende banken mee overeind te houden.

16 Belazerd    
11 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

@13 Pensioengeld is uitgesteld loon van de deelnemers en dus niet van de pensioenfondsen. Laat staan van de overheid. Waarom investeren in Nederland, als je er in het buitenland meer aan kunt verdienen?

14 Belazerd    
11 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

@6 Hier de brief aan de Tweede Kamer:https://www.accountancyvanmorgen.nl/wp-content/uploads/sites/2/2019/10/20191013-Ons-pensioenstelsel-verdient-beter.pdf.pdfInmiddels hebben nog eens 20 pensioendeskundigen zich geschaard achter deze brief.

11 Belazerd    
11 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

@6 Er zijn 61 pensioendeskundigen en hoogleraren die een brief aan alle fracties van de Tweede Kamer gestuurd hebben, die hetzelfde zeggen als ik.Daarnaast is er een bodemprocedure tegen de staat gestart, omdat er sprake is van misleiding en discriminatie i.v.m. de gehanteerde rekenrente.Voor jouw informatie:Als iemand 40 jaar premie heeft betaald voor zijn aanvullend pensioen, rendeert zijn opgebouwde vermogen 9x meer in de laatste 10 jaar, dan iemand die pas 10 jaar premie heeft betaald.Vraagje: hoe lang betaal jij al pensioenpremie en hoeveel pensioen heb je al opgebouwd? Antwoord is te vinden op: https://www.mijnpensioenoverzicht.nlEn misschien ook aardig om te weten is dat de huidige pensioenpremie is berekend op basis van een rendement van 3,5% tot 4%. Zou hetzelfde percentage berekend worden waarmee de uitkeringen worden berekend, dan moeten de pensioenpremies met een derde stijgen.

10 Belazerd    
11 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

@4 D66er Bas Werker is een econoom, die betrokken is bij Netspar. Een adviesclub van voornamelijk wat ministeries en particuliere pensioenverzekeraars, die niets liever willen dan de collectieve pensioenen "vermarkten". Zijn compaan en D66er Wouter Koolmees, brabbelt zijn onzin braaf na. Tot groot genoegen van de VVD.De rekenrente is rechtstreeks afgeleid van de marktrente. Iets waar pensioenfondsen nauwelijks of niets in investeren. Het is volkomen bezopen dat in 2019 de pensioenfondsen net moeten doen alsof ze 0,3% rendement hebben behaald, terwijl in werkelijkheid dit gemiddeld 18% is geweest. Bas Werker cs gebruiken het argument dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst, maar denken wel dat de pensioenfondsen de komende 50 jaar geen rendement meer zullen behalen. Waarom hebben ze dat nog nooit wetenschappelijk uitgelegd en daarmee niet meer dan een slag in de lucht.Wereldwijd is al meer dan 120 jaar (!) een gemiddeld rendement op beleggingen behaald van ruim 5%. Ondanks wereldwijde crisissen en zelfs 2 wereldoorlogen. Dat percentage is de afgelopen tientallen jaren alleen maar verder toegenomen. Rendementen hebben altijd schommelingen gekend, maar wat nu gebeurt is alleen maar kijken naar de korte termijn. Alsof een pensioen iets is wat je in 10 jaar volledig opbouwt.

5 Belazerd    
11 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

@1 Het leegeten van de pensioenpot gaat erin als koek bij veel jongeren. Dat wordt versterkt door de doemscenario’s van het kabinet en De Nederlandsche Bank, De pensioenfondsen zouden slecht renderen en er komen steeds meer ouderen bij. De werkelijkheid is dat pensioenfondsen maar voor een klein deel investeren in staatsobligaties die nauwelijks of niets opbrengen. De rest zit in aandelen, vastgoed, enzovoort met al sinds jaar en dag een uitstekend rendement. Er is nog geen enkele econoom, die wetenschappelijk kan aantonen dat dit in de toekomst veel slechter zal zijn. Dat argument is dus nergens op gebaseerd.Het klopt dat er voorlopig meer gepensioneerden bijkomen. Maar de vaak gehoorde suggestie dat hierdoor de spoeling voor alle deelnemers steeds dunner wordt, is onjuist. Omdat iedereen zijn eigen pensioen bij elkaar spaart, is dat zoals het heet “demografisch neutraal”. Met andere woorden: huidige gepensioneerden eten niet mee uit de pensioenpot van jongeren.Hoogleraar en econoom Bernard van Praag van de UvA heeft eens berekend dat na het overlijden van een gepensioneerde, er nog 10 jaar lang pensioen uitgekeerd kan worden uit zijn opgebouwde pensioenvermogen. Dat overschot gaat weer terug in de collectieve pot van de jongeren.Jouw "Mensen met pensioen vreten echt alles op wat jongere generaties toekomt" geeft exact aan dat je geen idee hebt waar het over gaat.

3 Belazerd    
11 dagen geleden door Belazerd
1
Meld

Reactie op bericht: 'Ons Pensioen'

@13 Je schrijft: "Vergelijken we het bruto loon voor een Nederlandse en Duitse werknemer bij gelijk netto loon dan is die Nederlander 20-30% duurder."NEDERLANDGemiddeld maandloon (netto): 2.155 euroGemiddeld maandloon (bruto): 2.855 euroMinimumloon: 1.578 euroDUITSLANDGemiddeld maandloon (netto): 2.270 euroGemiddeld maandloon (bruto): 3.703 euroMinimumloon: 1.498 eurohttps://nl.express.live/eu-landen-geld-verdienen-exp-152961/Je schrijft vervolgens: "Belangrijkste oorzaak: de AOW en het aanvullende pensioen."Het aanvullend pensioen in Nederland is volledig gebaseerd op een kapitaaldekkingsstelsel. In Duitsland is dat voornamelijk gebaseerd op een omslagstelsel. Een kapitaaldekkingsstelsel is altijd demografisch neutraal omdat de deelnemer zijn eigen pensioen bij elkaar spaart. Een omslagstelsel (zoals in Duitsland) is dat niet. Per saldo zijn Duitse werknemers dus duurder dan Nederlandse werknemers en dat zal de komende jaren alleen maar erger worden.Het enige wat werkgevers willen is hun aandeel van de premie verlagen of helemaal afschaffen. Dat is echter niet meer dan een verkapte loonsverlaging. Kortetermijndenken, want vroeg of laat willen diezelfde werkgevers dat de groeiende groep gepensioneerde consument hun producten koopt. Door hun dalende koopkracht is dat straks niet meer of veel minder mogelijk. Met als gevolg dat ze hun producten niet meer kwijt kunnen en mensen moeten ontslaan. Het gevolg daarvan is weer meer werkloosheid, meer uitkeringen en dus hogere belastingen om dit te financieren.

17 Belazerd    
12 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

@289 Verdiep je eens in het Nederlandse omroepstelsel.De publieke omroep (NPO) bestaat uit taakomroepen (o.a. de NOS, NTR) en omroepverenigingen (VARA, KRO, NCRV, TROS, AVRO, MAX, enz.).Met name die omroepverenigingen krijgen zendtijd op basis van het aantal leden en maken programma's die gericht zijn op hun leden.Dus de KRO bijvoorbeeld voor de katholieken en MAX voor ouderen. Dat maakt het omroepstelsel juist uiterst pluriform en hierdoor krijgt iedere maatschappelijke stroming de kans om zijn mening te uiten. Ook over politieke standpunten.Dat sommige politieke partijen daar niet altijd van gediend zijn en dit liever zouden willen afschaffen, bewijst des te meer dat deze partijen niet veel moeten hebben van democratie. Ondanks dat ze dat soms in hun naam hebben staan.

292 Belazerd    
12 dagen geleden door Belazerd
1
Meld

@26 Je weet toch wel wat de Engelsen zeggen over linksrijden?The right side is the wrong side and the left side is the right side.

27 Belazerd    
12 dagen geleden door Belazerd
2
Meld

@17 Er is geen enkele arts in de VS, die autisme heeft "genezen" met antivaxbedrog.

19 Belazerd    
12 dagen geleden door Belazerd
2
Meld

@10 De meest bekeken programma's in Nederland worden nog steeds uitgezonden door de publieke zenders. Acht van de tien meest bekeken programma's in Groot Brittannië worden uitgezonden door de BBC (bron: Broadcasters' Audience Research Board).Boris Johnson durfde afgelopen december niet in een verkiezingsinterview te verschijnen, omdat hij als de dood zo bang was om, net zoals eerder dat jaar, met een mond vol tanden zou staan. Die frustratie zit Johnson nog steeds dwars en hij probeert op deze manier wraak te nemen.

13 Belazerd    
12 dagen geleden door Belazerd
3
Meld

Typisch voorbeeld van censuur, waarbij politici van alles verzinnen om de voor hen onwelgevallige geluiden de mond te snoeren.

3 Belazerd    
12 dagen geleden door Belazerd
5
Meld

Autisme Spectrum Stoornis (ASS) is het gevolg van een aangeboren afwijking in de hersenen, waarmee een kind ter wereld komt. Daarnaast kan autisme het gevolg zijn van genetische afwijkingen, geboortetrauma of andere externe factoren tijdens de zwangerschap. Autisme is geen ziekte, of iets wat op latere leeftijd kan ontstaan als gevolg van externe factoren. Autisme kan wél een bijkomende complicatie zijn van andere aandoeningen en syndromen, maar ook deze zijn dan aangeboren.Er is geen enkel bewijs dat vaccinatie autisme veroorzaakt. Antivaxxers zijn een gevaar voor de volksgezondheid. Homeopaten en antroposofen die allerlei schudwatertjes en dubieuze korreltjes verkopen als middel tegen autisme, zijn de reinste oplichters en dienen zo snel mogelijk uit het BIG-register geschrapt te worden.

8 Belazerd    
12 dagen geleden door Belazerd
3
Meld

@79 De commissie van Dijkuizen wil de komende 18 jaar dat de inkomstenbelasting ieder jaar met 1% wordt verhoogd. Tegelijkertijd willen ze de AOW-premie ieder jaar met 1% verlagen.Niet-AOWers merken daar netto niets van, omdat de loonheffing ongewijzigd blijft. AOWers betalen nu echter geen AOW-premie meer en gaan de komende 18 jaar steeds meer loonheffing betalen. Dat moet vervolgens weer gecompenseerd worden (hopelijk) door de AOW-uitkering te verhogen. Dat zal toch op een of andere manier gefinancierd moeten worden door werkenden. Een hoop gedoe, zonder dat dit iets oplevert en misschien zelfs meer kost. Belastinghervorming ten voeten uit.

89 Belazerd    
13 dagen geleden door Belazerd
1
Meld

In het plan wordt de AOW afgeschaft en krijgen senioren een uitkering die vergelijkbaar is met de huidige AOW.Waarom zou je dan de AOW afschaffen?Nog los van het feit dat bij er een zogeheten "AOW-franchise" bestaat. Dat wil zeggen dat over een deel van het salaris geen aanvullend pensioen wordt opgebouwd en ook geen pensioenpremie wordt betaald.In het Nederlandse pensioenstelsel kun je AOW en aanvullend pensioen niet los van elkaar zien, omdat ons belasting en sociale premiestelsel voor werkgevers en werknemers daarop gebaseerd is. Afschaffen van de AOW maakt het dus alleen maar nodeloos ingewikkeld.

68 Belazerd    
13 dagen geleden door Belazerd
1
Meld

Openbaar betekent voor iedereen zichtbaar en toegankelijk.Deze "openbare" school doet precies het tegenovergestelde door de benaming van een, volgens hun, katholiek feest te verbieden.

238 Belazerd    
13 dagen geleden door Belazerd
1
Meld

@187 In het artikel staat: "Het IKC Carrousel is een openbare school, en daarom zou de gebruikelijke naam van het katholieke feest niet passend zijn."Dus zeker niet wat jij schrijft: "Juist omdat carnaval ook wel gezien wordt als zuipfeest, dat ze het juist daarom bij kleine kinderen niet carnaval willen noemen."

191 Belazerd    
14 dagen geleden door Belazerd
1
Meld

@180 Ik mag toch aannemen dat er op deze school geen "zuipfeest" gehouden wordt.Dat ze de termen "sinterklaasfeest" en "kerstfeest" wel hanteren, geeft in ieder geval aan dat deze school niet consequent is in haar beleid.

185 Belazerd    
14 dagen geleden door Belazerd
1
Meld

In de schoolkalender van deze school staat:5 december 2019 - Sinterklaasfeest op school17 december 2019 - kerstknutselen19 december 2019 kerstbuffet.https://ikccarrouselzevenaar.nl/schoolkalenderIn de schoolgids 2019-2020 staat op pagina 25:"SinterklaasfeestIn alle groepen brengt de Sint een bezoek en de kinderen uit de onderbouw krijgen een cadeautje. In de bovenbouw krijgen de kinderen een geldbedrag en helpen de sint door het maken van een surprise voor een ander kind.KerstvieringDe laatste weken voor de kerstvakantie vinden er gezellige activiteiten plaats. Eens per twee jaar wordt er een kerstmarkt georganiseerd. We zingen, we spelen en vertellen over kerst. Bovendien vindt er een gezamenlijke maaltijd plaats en sluiten we samen met de kinderen het kalenderjaar af."https://ikccarrouselzevenaar.nl/schoolgidsActiviteiten die gebruikelijke namen hebben van een christelijk feest.

172 Belazerd    
14 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

@117 De motivatie om het woord "carnaval" niet meer te gebruiken is, dat zij het niet "passend" vinden om de naam van een katholiek feest te gebruiken.Die motivatie deugt niet, omdat carnaval in vergelijkbare vorm al duizenden jaren gevierd werd voordat de katholieke kerk, Limburg of Brabant werden uitgevonden.

125 Belazerd    
14 dagen geleden door Belazerd
1
Meld

Het zal mij niets verbazen als er straks een stelletje niksnutten gaan lopen demonstreren dat het carnaval kwetsend en discriminerend is voor zielige gelukszoekers.

102 Belazerd    
14 dagen geleden door Belazerd
2
Meld

Feesten die gelijkenis vertonen met het huidige carnaval werden ca. 5000 jaar geleden al in Mesopotamië gevierd, waarin blijkens een babylonisch geschrift sprake was van het gelijkheidsprincipe tussen ondergeschikten en meesters en tussen mannen en vrouwen, wat tot op heden een belangrijk element is van het feest.Zelfs in het oude Egypte waren vergelijkbare feesten en het joodse Poerim-feest in het voorjaar heeft sterke overeenkomsten met het huidige carnaval.De Romeinen vierden saturnaliën, dat veel overeenkomsten met het hedendaagse carnaval vertoont. Er waren drinkgelagen, vermommingen en optochten door de straten. En er was zelfs een figuur die vergelijkbaar was met Prins Carnaval.De overdreven correctheid van deze school en oudervereniging dat het woord "carnaval" of het carnavalsfeest een typisch christelijk aangelegenheid zou zijn en daarom veranderd moet worden in "verkleedfeest" is dus de reinste flauwe kul.

98 Belazerd    
14 dagen geleden door Belazerd
2
Meld

De bankiers weten zelf niet meer waar ze mee bezig zijn.Is het niet witwassen of woekerpolissen, dan is het weer ongelimiteerd leningen verstrekken. Om vervolgens van de belastingbetalers verwachten dat ze de helpende hand toesteken.Op spaargeld een negatieve rente berekenen en als je een lening wil, betaal je tussen de 6% en 10% rente. De mafia is er niets bij. Maar de directie van ING vindt dat het staatstoezicht wel wat minder mag.Intussen wordt de druk vanuit banken en verzekeraars verder opgevoerd om de collectieve pensioenen te "vermarkten" en trappen politici zoals Koolmees daar met open ogen in.

3 Belazerd    
14 dagen geleden door Belazerd
0
Meld


Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig