Verbazing om plan '1 euro extra' op alle elektronica en kleren: 'Dit is géén goed idee’ (ad.nl)


Het plan om in de toekomst een belasting van 1 euro te rekenen op alle elektronica en kleren schiet bij veel ondernemers in het verkeerde keelgat. Volgens Fiar, het kenniscentrum en brancheorganisatie voor producenten en importeurs van elektronica, is zo’n circulaire bijdrage nodig om de doelstelling voor een duurzame economie te halen. Maar ondernemersvereniging Techniek Nederland vindt niet dat de consument hiervoor moet opdraaien. ...

door Nieuwskoerier in Economie  ·  21 Reacties

  • 10
  • 251x gelezen
Reageer met een Emoji
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

ja tuurlijk, al dat geld naar polen, roemenie, estland en nu ook oekraiene etc. moet toch ergens vandaan, zeker nu engeland de kraan heeft dichtgerdaaid 😂

4
1 kovichni

Alsof wij in Nederland al niet genoeg aan belasting betalen.

"In Nederland streven de overheid en bedrijven naar een economie waarin zoveel mogelijk grondstoffen worden hergebruikt en nauwelijks sprake is van afval."

Oh...?

https://www.businessinsider.nl/huisafval-rome-italie-amsterdam-co2/

3
2 DWZ

""INretail, de brancheorganisatie voor ondernemers, vindt het ‘goed dat duurzaamheid steeds meer mensen bezighoudt’.""

Steeds meer mensen? Verkiezingen gemist? Mensen zijn nu wel klaar met de groene geldrovers.

4
3 Reconquista

In Rotterdam is er een gigantisch depot met vol met chemisch afval. Probeer dat eerst maar eens op te lossen.

3
4 wildersfan

Wat ze elke keer verzinnen. Je denkt dat het niet gekker kan, maar toch elke keer wêér wat geks..
Nog even en er komt inderdaad een Tsunami van Nederlanders, naar het buitenland. "Ik vertrek", klinkt voor velen inmiddels steeds aangenamer..

5
5 Strongoli

@5 En dan te bedenken dat het waarschijnlijk klagende Nederlanders betreft die op de PVV hebben gestemd omdat zij hier geen "gelukzoekers" willen hebben.
Stel je toch voor dat die allemaal zouden vertrekken, wat zou het hier dan opknappen.

9
6 Bop

De cijfers van 2022 zijn (CBS/Statline)
Immigranten (dus niet asielzoekers) in 2022 kwamen er 401.351 Nederland binnen.
Weg gingen er in 2022: 173.469 Dat betekent dus dat in 2022 er 227.882 legale Nederland binnen zijn gekomen en dan de asielzoekers nog. En vorig jaar waren het er nog meer en dit jaar gaat helemaal de kroon spannen.
Degenen die hier uit Nederland vertrekken zijn over het algemeen genomen veelal autochtone Nederlanders die het zich kunnen permitteren om te vertrekken. Dus het zzijn er veel en veel meer die hier elk jaar blijven en dan de illegalen nog.

@6 En dat zijn mn mensen met geld, autochtone mensen die het spuugzat zijn, om uitgemolken te worden ten bate van een Tsunami (ruim 400K is een Tsunami) aan onaangepaste, ontevreden, religestoorde, super snel beledigde figuren uit landen vandaan, waar men van stront en stro een hutje bouwt en hier drammen omdat ze nergens tevreden mee zijn.

En Bob, je bent blijkbaar te dom om te snappen dat als de NL die geld hebben hier vertrekken en er elk jaar meer en meer handophouders binnenkomen, het hier helemaal niet beter wordt. De opgehouden hand zal uiteindelijk leeg blijven. En dan mogen de crimi en terrogranten zelf maar kijken hoe ze vreten op tafel krijgen. Dat heb je gezien in Rhodesië dat is dan je voorbeeld. Graanschuur van Afrika tot ze de blanken wegjoegen cq vermoorden en ook wat je nu weer in Z-Afrika zie. Zo erg dat de zwarte mensen nu zeggen het was nog beter onder de apartheid als nu. Zo goed doen jouw pareltjes het. Ze bakken er helemaal niets van. Zo corrupt tot op het bot en hun landen blijven achterlijk en onderontwikkeld. Waar je ook kijkt. (kleppen af)

4
7 Bleke Betty

@7 Oh het lijkt me echt heerlijk als de klagers vertrekken.

8
8 Bop

@8
Als jij vertrekt heb je er ook geen last meer van.

5
9 Bleke Betty

",Met het betalen van een kleine bijdrage wordt de consument zich ervan bewust dat aan iedere aankoop milieueffecten verbonden zijn.”

Onzin, die vlieger gaat niet op de mensen blijven niet in die klimaatonzin geloven .
Alles doorberekenen aan de consument moet ook maar eens afgelopen zijn dan moeten ze maar met iets minder winst verder.

2
10 ongelovenloos

Wij zijn het enige land waar we belasting over belasting betalen.

2
11 ongelovenloos

@9 Ik klaag nooit dus ik hoef nergens anders heen.

7
12 Bop

Ze hebben gewoon weer geld nodig en de rest is gelul.

Snijd maar in de staat en allerlei onzinnige clubs. Speel je nog mensen mee vrij ook, die dan werk kunnen gaan doen waar wel vraag naar is. Magnetrons in elkaar zetten of zo, of kleren inpakken en verschuiven in een distributiecentrum.

3
13 progressiefliberaal

net zo kansloos als de plastic verpakking taks. .. komt bij de consument te liggen, bedrijven rekenen het gewoon door

0
14 maarten1234

@12
Nou ja, liegen is ook een vak.
je klaagt anders de hele dag over mensen die het niet met je eens zijn. Je doet niets anders.
Wij "klagen", omdat we het met dingen die hier fout gaan, niet eens zijn. Dat is geen klagen, maar commentaar hebben op beleid. Dat is wat anders dan hier de hele dag mensen beklagen omdat ze racisten, bruinhemden, rechtsextreem of PVV-aanhangers zijn.
Diegene die eigenlijk zou moeten vertrekken, zou jij dus zèlf moeten zijn. Blijkbaar vind je het toch niet erg om tussen al die vervelende "extremisten" te wonen. Dat doe je dan vrijwillig. Heel wat anders dus, dan dat je door overheden, gedwongen wordt, om tussen andere culturen te leven. De meesten hebben niet om al die import gevraagd maar worden wèl gedwongen er deel van uit te maken. Zelfs dwangwetten worden in het leven geroepen, om dat beleid erdoor te drammen. Uiteraard wordt daar over geklaagd en dat mag, omdat dat klagen terecht is.
Het is echter niet terecht, om mensen aan te klagen, die het met dat beleid niet eens zijn.

4
15 Strongoli

@15 Tja, ik heb kritiek op het geklaag van mensen. Mensen die alleen maar wat te zeiken hebben. Nooit eens iets positiefs te melden hebben. Altijd de schuld van een probleem zoeken bij asielzoekers en bij links. Moslims afbranden. Nooit verder kijken dan hun neus lang is.
Mensen zoals jij dus. Je voelde je ook aangesproken door mijn opmerking dus dat klopt dan wel. Ik kijk niet naar wat ik niet heb maar naar wat ik wél heb. En dat is voldoende om niet altijd maar te hoeven klagen. Ik hoef hier dus helemaal niet weg en ik ben ook niet van plan om weg te gaan.
Ik noem het beestje graag bij de naam dus als mensen racistische opmerkingen maken of anderszins bevolkingsgroepen onheus bejegenen dan zal ik dat inderdaad benoemen. Als je je daar aan stoort zou je ook eens bij jezelf te rade kunnen gaan in plaats van het bij mij te zoeken. Ik gebruik overigens geen termen als "bruinhemden".
Ik lieg dus niet, ik klaag dus niet en ik vertrek dus niet.

8
16 Bop

@16
Ik teageer op jouw stelling, dat je nooit klaagt. Dat doe je wèl. Dus al die andere zaken, zoals hoe jij over bepaalde mensen denkt (racisme), hoef je er niet bij te halen. Inhoudelijk ga je, zoals altijd, weer niet op mijn reactie in.
Adios.

4
17 Strongoli

@17 Je zou mijn reactie eens wat zorgvuldiger moeten lezen. Je lijkt niet te begrijpen wat ik bedoel. Maar goed, speciaal voor jou dan: ik bedoel dat er teveel geklaagd wordt in dit kleine landje. Niks deugt, nooit is iets voldoende en altijd is het de schuld van asielzoekers, moslims en links.
Daar heb ik kritiek op maar als jij dat klagen noemt omdat je dat beter uitkomt dan moet je dat vooral zo noemen.

6
18 Bop

@18
Dus wat een ander plaatst is "klagen", maar wat jezelf plaatst, is "kritiek hebben op".. zo ontkom je aan het feit, dat je nooit klaagt.
Duidelijk weer. 😂

3
19 Strongoli

@19 Je begrijpt het nog steeds niet. Of je kunt niet lezen. Ik zal het speciaal voor jou heel langzaam typen: ik beklaag me niet de hele dag dat er zoveel mis is in ons mooie land. Ik tel mijn zegeningen. Zou je ook eens moeten doen.

4
20 Bop

Net alsof er geen reden tot klagen is.

Misschien dat mensen die zich vooral beklagen over het klagen er zelf geen last van hebben of zo, maar voor enorme aantallen mensen zijn de basisvoorzieningen (een fatsoenlijk dak boven je hoofd) niet eens op orde. Gaaf land? Ja, als je wegkijkt van dat soort gigantische problemen misschien.

Als je zelf in een goede buurt woont, heb je vast niks te klagen. Verandert er niks aan dat er wel goede redenen zijn voor anderen.

1
21 progressiefliberaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@31 "Dat is een van de redenen waarom cruiseschepen worden ingehuurd." https://t.ly/oQvnl...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@19 Inderdaad ja, helaas,Het is werkelijk letterlijk iedere dag de onderbuik legen legen op moslims, migranten en 'linksen'. ...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@22 Okay... Ik zag het zojuist op de Duitse tv zender tijdens het eten. Dus ik dacht ik zoek er een artikel bij. De moslimleider ging zo ontzett...

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@21 Dank u. Dat zou heel goed kunnen mijn beste, maar beide artikelen gaan over zaterdag. ...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

   "Geen bewijs dat goede asielvoorzieningen en gunstige regels meer asielzoekers aantrekken" https://www.verwey-jonker.nl/artikel/geen...

28 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@18 Het was vandaag weer op de Duitse tv. Blijkbaar gaat de demo gewoon door....

29 minuten geleden geplaatst door wildersfan

duurendaal
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Als je geen islamist bent, maar eenvoudig een moslim, waarom schreeuw je dan om een kalifaat?Een kalifaat is toch juist een "Normendiktatur"? ...

29 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Wedergeboren
Offtopic

   https://www.nieuwskoerier.nl/user/benniegek/comments ...

32 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Offtopic

   Benniegek, je nick is weinig toepasselijk. Dat begrijp je zelf ook wel. Maar wie gaat er acher schuil ? ...

33 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Querido not
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@18 Valt ze niet eens op.Blinde haat....

36 minuten geleden geplaatst door Querido not

NK. App
Girlsdoporn DeletedJapanese Porn On TrainMaarya NudeHentaibreedingJayla Page XxxCheerleaders HotXxx KaralaWaifumiia LeakedDesi Hot Sex VideoImages PornographiquesYogiselene NudeDavin StrongXxnx Com IndianSex Movie Xnxx ComOpendotaNew Viral Sex VideoXvideos RedesAnima Big TitsHollywood Fantasy MoviesKinar XxxSingh XxxNude Women RealFwtlifeNude Old Women GalleriesFull Hd PoenNaked In ShowLatina PainalNamitha Pron VideoPornos Caseros AnalAlexis Texss PornKlenot KristiLucky CrishPorn ManehaLesbian Porn AsiansBig NipplepornBehind The Sceens PornBabysitter PhubSex Film LiveDad And SonsexFree Mobaile Porn VideoJessae Rosae PornMilf CreamiepieNxx FamilyKilling Me Softly MovieBig BobosXxx Bhojpuri ComOliviamaebaeKlee HentaiMan To Woman Sex VideoJapan Nude ModelLulu Chu HospitalPorn CarPorn Movies.comTamil Kamakathaikal With PhotosSilpa XxxHot Pornstars In The WorldChubby Guy PornPornografia Xxx AnimeAngela Whote NudesBlack Porn Videos ComXnx Com SexJenna Ortega R34Lesian PornBangoli Pron VideoTriple Sexy Hd VideoBbc PiesBen DoverAttack On Titen PornJungle Mein MungleHot Indian NudeBus Travel SexIndian Porn ThreesomeStepdaughter Cream PieInfluencersgomewildOnlyfinder MapBlack Ts XxxFsdss-496Jaki Et MichelXxx SexsiHindi Xx SexyLittlelupeDibujos Animados PornAsian Milf AnalJessica Alba NakerPanocha PeludaSean CodysSexy Video Download DownloadDesi Hindi Video XxxMilf Massage LesbianJav中文Femout XxxVideocollection.comSpanking BideosWww Pron Hd ComPorn Videos Xxx HdAj Apple GateSunny LiynHot Hd SexxBbc Deep AnalGoth CreampieDesi Ledy ComWeb Series Xnxx TvPorn Hardcore InterracialLesbian Strapon On PornStpeachDesi Hindi ChutBohatNaughty Indian PornIndian Porn GirlfriendBlowcumCrista Allen NudeEbony Lesbian Tits SuckingBasoocamCumshots On Solesسكس عائليZoe Bloom PornSaali Ko ChodaMalu Trevejo TwerkingHardcore Boobs SuckingFull Episodes Of Playboy SwingTubsafariHotscoepThong SlipsPorn Lesbian SquirtingPussy Licking PhotosNaruto X Hinata PornAshmaletubeChelaea Handler NudeRule 34 Lois GriffinShower AnalBella BreezePorn Omegle VideosPhotos Of Miley Cyrus NudeCamille Chen NudePornstar Sex ImageLeilani LeannVideo Games PornTeenagers PornôNamethatpornstaChubby Girls PornPornos BGilf VideosCortana BlueNikki Benz OnlyfansXvideo Hindi StoryBouncing Tits On Beach10 Inch CockNude Beaches VideosBest Porn Movies Of All TimeGummybuns