Excuus gemeente voor rol bij deportatie Joden op komst: "Leed nooit in geld uit te drukken" (at5.nl)


Zodra het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) volgend jaar de resultaten bekendmaakt van de rol die de gemeente heeft gespeeld bij de deportatie van Joodse Amsterdammers in de Tweede Wereldoorlog neemt Amsterdam 'morele en financiële verantwoordelijkheid'. Dat zegt Femke ...

door Artikel39 in Binnenland  ·  50 Reacties

  • 15
  • 445x gelezen
Reageer met een Emoji
1
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Geld geven? Onzin. Het GVB moet hun bussen en trams tot na 4 mei volhangen met spandoeken: "Handen af van onze Joden!". En wel in het Arabisch en Berbers en Palestijns ... 🙂

2
1 Slavink

Ach hypocriete Halsema, weer in haar zogenaamde rol, van "Burgemeester voor alle Amsterdammers" en hoe kan ik mijn misselijke gedrag, van vorige maand weer doen vergeten?

3
2 Strongoli

Laat die onzin van excuses varen. De geschiedenis laat zich niet herschrijven en geen van de nu levende personen is er verantwoordelijk voor. En Halsema sl helemaal niet.

2
3 Nicks R. Van

Als je het leed en de deportatie van Joden wil gelijk trekken met een Amsterdams slavernijverleden, dan zit er ook een behoorlijk steekje los bij deze Halsema.
Maar goed, date laatste wisten de meesten al.

5
4 Strongoli

@4 Wat een ontzettend domme opmerking weer.

13
5 Bop

@5
Wat een ontzettend, inhoudsloze reactie wéér.

4
6 Strongoli

@6 Jij zoekt altijd wat te zeiken. Het enige dat Halsema zegt is dat er een formeel excuus zou moeten komen net zoals bij het slavernijverleden. En dan zit er volgens jou weer een steekje los bij deze vrouw. Volgens zit er bij jou een steekje los.

11
7 Bop

@7
Bij die mevrouw, zitten vaak steekjes los. Je moet het natuurlijk wèl willen zien. 😉

4
8 Strongoli

@8 En dan mij een inhoudsloze reactie verwijten. 😣

12
9 Bop

@9
Dat "steekje" hoorde bij een inhoudelijke opmerking.
Ga nou een ander maar weer lastig vallen met je getrol.
Adios.

4
10 Strongoli

Jammer dat die docu/film alleen in Amsterdam en omstreken te zien is.

@1 Die 100.000 euro daar heeft de gemeente geen recht op.

Het idee om in alle OV in Nederland incl de NS zoiets te doen , actie tegen antisemitisme
is nog niet eens zo'n gek idee van je

3
11 elsemiek

@10 Bij alle deugerts , geen enkele uitgezonderd, zitten flinke steken los.

2
12 spookrijder

@1 @11 Het OV dient neutraal te zijn en geen vervoerder die haar rijtuigen volhangt met spandoeken waar leuzen op staan die oproepen tot vanzelfsprekend gedrag.

11
13 Hendrianus

@13 Ja alleen is t niet vanzelfsprekend dat mensen hun Jodenhaat niet ventileren , dat zien we iedere dag dat t wel gebeurt en niet zo'n beetje ook.
Het vraagt om maatregelen dus zou dit prima kunnen.

2
14 elsemiek

In navolging van deTweede Kamerleden en hun verklaring tegen antisemitisme is ook Halsema nu haar straatje snel aan het schoonvegen nadat haar partij het antisemitisme in Nederland succesvol heeft weten aan te wakkeren.

En dan pakt ze even het verleden erbij, geeft even 100.000 euro uit en zo wast ze zichzelf weer wit. En uiteraard geen enkele beweging bij Halsema of GL te zien om het huidige antisemitisme aan te pakken.

4
15 Rio Grande

Met excuses voor wat er 80 jaar geleden is gebeurd en nu op de handen blijven zitten help je de huidige slachtoffers van antisemitisme helemaal niet.

2
16 Graaier1000

@16 Precies Graaier , goed gezegd

2
17 elsemiek

@14 Er worden elke dag zoveel zaken gedaan die vanzelfsprekend niet gedaan moeten worden. Als we daar allemaal meldpunten en/of coördinatoren voor moeten aanstellen . . .en nu ook nog tegeltjes in het OV ophangen.

Maar goed, mag er dan ook een piepklein tegeltje hangen met, 'gij zult geen regering steunen die voedsel als wapen /straf gebruikt'. Dat schijnt namelijk ook niet vanzelfsprekend te zijn.

6
18 Hendrianus

@12 Liever wat steken los van een goed design dan een degelijk gemaakt fout ontwerp. 😎

8
19 Hendrianus

Uiteraard gaat burkameester Halalsema er een mooi publiek spectakel van maken.
Ze kan zich dan weer niet bij het onderwerp houden, en gaat zeveren over lgbtqia+, crimigranten en andere GL stokpaardjes.
OndertuSSen roepen de medelanders "Hamas, hamas, Joden aan het gas!", en Femke zal beweren dat alles naar wensch is verlopen.

1
20 Krav

@18 Jouw ware aard komt naar boven hier ?

4
21 elsemiek

@21
Ik heb niet het idee, dat Hendrianus antisemiet is.
Hij heeft kritiek op de Israelische regering. Dat is iets heel anders.

6
22 sockknitter

Inderdaad . . . "Leed is nooit in geld uit te drukken"

Laat dit ook eens goed doordringen bij andere groeperingen binnen onze samenleving !

2
23 LoydMorris

@22 Dat dacht ik ook , maar daar begin ik goed aan te twijfelen
Antisemitisme is niet normaal , Hendrianus zoekt er de laatste tijd wel redenen voor.

Schijtziek word ik ervan eeuwig Gaza erbij halen , dat is geen reden voor antisemitisme
nu niet en nooit niet

3
24 elsemiek

@24
Het antiseminisme is het laatste half jaar sterk toegenomen, door de oorlog van Israel tegen Hamas en Hetzbolla. En daar geven de moslims Israel de schuld van.
Wat er gebeurt in met name de Gaza-strook, Daarover ben ik in tweestrijd. Hamas zet de eigen bevolking in als schild. En Israel doodt daardoor veel onschuldige burgers. Beide partijen zijn dus schuld aan de grote sterfte van de bevolking.
Maar ik vind wel, dat men de bevolking niet mag uithongeren.

0
25 sockknitter

@25 Die moslims vergeten gemakshalve dat Hamas de oorlog is gestart , door die waanzin terreur aanslag op 7 oktober , geen moslim die zich druk maakte bij t drama van Yarmouk , geen moslim die zich druk maakte dat Jordanie toen Palestijnen bij de grens tegenhield , die maken zich alleen druk om `Palestijnen als Israel er bij betrokken is.

De vraag is nog maar of dat zo is uithongeren , dat pleuris Hamas heeft wel te eten, Israel zegt dat er wel voedsel wordt doorgelaten
De `VN vertrouw ik al jaren niet daar , die zijn onderdeel van het probleem.
Geen Jood hier heeft ook maar iets met deze oorlog van doen en toch worden ze belaagd, uitgescholden ,opgezocht in huis of theater dat is antisemitsme van de bovenste plank.

Hier gaat t over de jodenvervolging in Amsterdam waar de gemeente aan meewerkte als je dan de oorlog in Gaza er bij haalt om t te bagetaliseren zoals o.a Hendrianus doet spoor je bij mij niet.

3
26 elsemiek

@21 Welke 'ware aard' doel je op? Ga je nu flauw doen omdat je argumenten op zijn? Is dat jouw aard?

5
27 Hendrianus

@24 Dan volg je mij niet. Kijk even op de draadjes over die moeder die lastig gevallen werd en die over Lenny Kuhr. Je hoeft mij ook niet te volgen maar dan kom je dus met insinuaties die kant noch wal raken. Schijtziek wordt ik van dat eeuwige zwaaien met de antisemiet vlag.

6
28 Hendrianus

@26 Waar bagatelliseer ik de Joden vervolging in Nederland? Het wordt steeds gekker met jou.

6
29 Hendrianus

@29 Joh, laat lullen. Zodra je kritiek hebt op de Israëlische regering haat je Joden. Het mooiste is nog wel dat dat verwijt van mensen komt die zelf geen enkele moeite hebben met moslimhaat. Dom volk.

9
30 Bop

@29 Leer eens begrijpend lezen , kom dan maar eens terug

3
31 elsemiek

@30 TROLALERT

4
32 elsemiek

@31 En maar blazen en uithalen maar een zinnig antwoord komt er niet uit. Je kletst en je weet het.

6
33 Hendrianus

@16 Hoezo op de handen zitten? De overheid heeft notabene een NCAB opgericht. Uit 1922

"De NCAB is gestart op 1 april 2021. Hij brengt expertise op het gebied van antisemitisme(bestrijding) binnen de overheid samen, verbindt overheid en maatschappij in deze strijd en ondersteunt initiatieven op dit vlak in Nederland en Europa.

Dit is het eerste werkplan van de NCAB. Het plan wordt jaarlijks aan de actuele ontwikkelingen aangepast."

5
34 Hendrianus
35 Hendrianus

@33 Nee jij kletst " Hier gaat t over de jodenvervolging in Amsterdam waar de gemeente aan meewerkte als je dan de oorlog in Gaza er bij haalt om t te bagetaliseren zoals o.a Hendrianus doet spoor je bij mij niet." De rol van de gemeente bagetaliseerer je , waar slaat anders die opmerking op over tegeltjes in t OV ? 1 komen die niet IN t OV maar bij de 3 halte's dat zijn gedenktegeltjes en stolperseine en uitleg wat er is gebeurt , dat lijkt me een vrij logisch iets.

Waar Slavink en ik t over hadden was iets in t OV t/m 4 mei , de joodse gemeenschap nu en dat is altijd al zo geweest hier ligt zwaar onder vuur daar ging dat over.

2
36 elsemiek

@30 'Zodra je kritiek hebt op de Israëlische regering haat je Joden.' Helaas een tactiek die veel gebruikt wordt. Een enkele keer terecht maar meestal gebruikt omdat de kritiek niet zinvol te weerleggen valt.

7
37 Hendrianus

@36 Dat tegeltje slaat op je @14 en dat discussie lijntje gaat niet over Stolperstenen maar over wat @1 oppert, "Geld geven? Onzin. Het GVB moet hun bussen en trams tot na 4 mei volhangen met spandoeken: "Handen af van onze Joden!". En wel in het Arabisch en Berbers en Palestijns"

Verder probeer je mij antisemitisme aan te smeren en kraam je over de oorlog in Gaza zaken uit die nergens op slaan en grievend zijn, " De vraag is nog maar of dat zo is uithongeren , dat pleuris Hamas heeft wel te eten, Israel zegt dat er wel voedsel wordt doorgelaten"

5
38 Hendrianus

@32 Mooi. De boodschap is overgekomen.

7
39 Bop

@37 Precies. Zie @32 .

6
40 Bop

@39 Trollen hebben geen boodschap die schijten alleen

Toedels

3
41 elsemiek

@4 Kun je dat eens uitleggen?

5
42 Mac Benac

@12 Dus je zegt eerlijk dat er een steekje bij je los zit? Ik waardeer dat wel.

9
43 Mac Benac

@41 Nergens een fatsoenlijk antwoord op. Dom schaap.🤣

9
44 Bop

@38 Verder probeer je mij antisemitisme aan te smeren , ja gek he na je wanvertoning bij de opening van t holocaust museum , daar zat je wel degelijk op t randje.


kraam je over de oorlog in Gaza zaken uit die nergens op slaan en grievend zijn, " De vraag is nog maar of dat zo is uithongeren , dat pleuris Hamas heeft wel te eten, Israel zegt dat er wel voedsel wordt doorgelaten" Niets grievends aan, gister nog een aantal palestijnen dat Hamas t eten jat en de burgers de kogels mogen opvangen.

Het enige wat ik de Israelische regering kwalijk neem nu is dat ze weer grondgebied annexeren op de Westbank.
En verder gaat t hier over Amsterdan niet je stokpaardje Gaza

3
45 elsemiek

@45 En alle berichtgeving over de ontoereikende humanitaire hulp aan Gaza en waar dat aan ligt is je ontgaan?

4
46 Hendrianus

@46 Dat kan op een ander draadje waar t daarover gaat

3
47 elsemiek

"Hoezo op de handen zitten? De overheid heeft notabene een NCAB opgericht."

@34 Hendrianus,

In mijn reactie #16 heb ik het woordje 'nu' vermeld dat u weglaat in uw reactie. Dat woordje 'nu' refereert bij mij niet aan een NCAB opgericht in 2021. Het woordje 'nu' refereert bij mij aan bijvoorbeeld het (nu in 2024) voorkomen dat antisemitische actievoerders zo kort bij de plechtigheid van de herdenking van de Jodenvervolging konden komen.

3
48 Graaier1000

Correctie bij @48 .
herdenking Jodenvervolging = opening Holocaust Museum.
Mijn excuses.

3
49 Graaier1000

@48 Aan die gebeurtenis valt nu niets meer te doen.

2
50 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Olivia
Muziekdraadje

I'm Gonna Tear Your Playhouse Downhttps://www.youtube.com/watch?v=XaGLjQqqdsY...

1 minuut geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

@3072Er zijn hier reageerders die lezen sneller dan gemiddeld . die plaatsen 2 reacties per minuut . Ieders eigen talent ....

3 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

@3072 👍...

6 minuten geleden geplaatst door Olivia

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@22Je vergeet voor het gemak even dat die garanties gegeven zijn onder de toen heersende omstandigheden, niet met een geïnfiltreerd VS aan ...

6 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Olivia
Muziekdraadje

Smocke y IRobinson Second That Emotionhttps://www.youtube.com/watch?v=rjbqcFB_sPU...

10 minuten geleden geplaatst door Olivia

duurendaal
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

Boeiend is dat de langzame culturele en fysieke genocide die plaatsvindt in Oekraïne ultralinks in het geheel niet interesseert. De genocide in...

11 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Bob Sleebaan
Muziekdraadje

Olivia luister jij elke minuut een nieuw nummer?...

12 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Olivia
Muziekdraadje

Keep On Smilin'https://www.youtube.com/watch?v=zLXRqWoWOuQ...

13 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

A Little Bit Further Awayhttps://www.youtube.com/watch?v=W5tdy8g4Hws...

14 minuten geleden geplaatst door Olivia

Bob Sleebaan
Turn Out The Lights - The Party's Over

Doet me denken aan knulletje Jetten die zich afvraagt hoe je een huis verwarmt met kernenergie. Dit soort mensen besturen ons land.......

15 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Nude SquirtChinese HookerListcrawletClip SexxxPovstorySunny Leone BlueNude Couple FuckingPooja Bhabhi XxxRomantic Massage PornKenzie Reeves SquirtNevarkuпорнхабеRedgifdWww X Videos Full HdZero Two AssSaucenaoMolly SrewartAlexis Andrews AnalXxvideossAmateur ThreesomeAbi Cornish NudeSexy Chudai FilmMost Beautiful Sex VideosHannah Waddingham PornJugs For Wiener HugsPorn On NetflixBlacked Porn Free VideosChatubartBigttmageeBokeb JepanKani Kusruti XxxRomi Rain HotRomantic Porn Video ComMia Khalifa Anal PornRaquel DivineIndian Girl MoaningTwitter Teens NudesVoyuer FranceChaines Porn VideoJohnny Sins XxFull Hd Sex Video Full HdMilla Jovovich Sex VideoHot Sali XxxMrs.andi OnlyfansCollege Girl AnalComics De PornWww PornographyOnlyfans BabesLinksnappyMamás CogiendoFreeporn MothersKajal Agarwal SexHot Hard XxxDiivesHot Hd Porn IndianSoftsparkling NakedMalayalam School SexNew Lesbian Porn VideosMassive Cock Glory HoleAmopornoOlifant SiteSydney Sweeney HotNaked SnapchatX X X GifAkshra Singh XxxDeyyamManhwa68Bdsm TetaChartubarteWoesenpai69Yennefer NudePetite Teen XxxGirlfreind Blow JobNude Romantic PicsVideoceleHairy Fat VaginasSkylar Snow: Curvy Slut Gets 5 Cocks For Anniversary SurpriseJjdile LpsgSexxHot Seducing IndianMan Fuck MonkeyGabby Stone PornEva Lovia FacialFreepublicpornBellaramatv NudeKatrina Kaif HotTeagan Lynn PornComic Porn For FreePornforumJakub StefanoXxxxxxx Video ComArch PornGurlfriendfilmsHentaie AnalWyylde..comNaked Men BeachBrazzar Porn VideoFlaco CojiendoKerala Aunty NakedFamily Fantasy PornAudrey RoyalCrossdresser Video PornTelgusexAriana Marie CumRoll Play SexGladiator PornPornografia Com HistoriaFreya Van DoomPriya XnxxPornexEvitapozziBj Cumshot CompilationShaving Sex VideosXxx Video In Hindi HdAnal YogaVideos Pornos De TranYuliett Torres OnlyfansStripklubReal Fucking VideosBrazzers BhabhiBoy To Boy Gay SexReluctantblowjobSexy Porn StarBlindfolded BondageLow-keydeadinsideSax Hd ComBoyassTickle TorureKathiyawadi SexyPeeing VoyeurJoi SisterLesbianlove PornEscorts On VideoNofacegirlAss Eating PornKirstie Alley In A BikiniHayden Panettiere LeakedSophia Leone XnxxDark Desire NudeMakoto Mai PornIndian First Time PornLive Couple SexReshma And Salman HotAnissa Kate Double PenetrationDbz Porn VidelPorn Moblie GamesClube Do AdultoVicats PornFreshsexvideoHollywood Celebrity Sex Scene