Zware gevechten bij al-Shifa-ziekenhuis, leger beweert 90 militanten te hebben gedood (nos.nl)


In dit blog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten. ...

door Hendrianus in Buitenland  ·  20 Reacties

  • 8
  • 256x gelezen
Reageer met een Emoji
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Op verschillende plekken in Centraal-Gaza zijn afgelopen nacht luchtaanvallen uitgevoerd door Israël. Palestijnse functionarissen spreken van enkele tientallen doden. Op videobeelden van persbureau AP is te zien dat lichamen worden afgevoerd."

Israël heeft de situatie in noord en midden Gaza dus helemaal niet onder controle. Rafah zou het laatst Hamas bolwerk zijn. Wat een blamage. Zijn de Isra:elische soldaten niet dapper genoeg, te druk bezig met plunderen, of wat?

6
1 Hendrianus

"Persbureaus spreken van zeker drie bombardementen. Onder meer in Nuseirat zou een gebouw van drie verdiepingen zijn verwoest."

Dat is dus geen 'je uiterste best doen om burgerslachtoffers te voorkomen"

7
2 Hendrianus

"De Amerikaanse nieuwssite Axios heeft meer details onthuld over de alternatieve scenario's voor een Israëlisch grondoffensief in Rafah, die de VS zou willen voorleggen aan de regering van premier Netanyahu. "

Te ziek voor woorden. Twee landen die tot de tanden bewapend zijn en macht hebben om sancties op te leggen, etc. moeten samenspannen om een clubje terroristen uit te schakelen.
Wat moet dat worden als Poetin de Baltische staten binnenvalt?

7
3 Hendrianus

Dat ziekenhuis nog steeds niet onder controle? Vreemd. We zagen beelden van ontdekte tunnels onder het ziekenhuis etc. Die tunnels zijn onbruikbaar neem ik aan. Hoe kan het dan dat Hamas leden zware gevechten in en om dat ziekenhuis kunnen uitvoeren? Rafah laatste bolwerk . . . niet dus. Prutsleger.

7
4 Hendrianus

@4 Het probleem voor Israël zal zijn dat ze niet tegen een normaal leger vechten maar tegen Hamas met hun guerrilla technieken. Die zich dus verschuilen tussen de burgers en als levend schild gebruiken. Dezelfde die ook raketten afschieten vanaf ziekenhuizen, scholen en vluchtelingenkampen. Dezelfde die trouwens ook hun tunnels onder ziekenhuizen hebben en daar vandaan hun elektriciteit betrekken. En die ziekenhuis directeur dan maar met droge ogen vol blijven houden dat hij daar niks vanaf wist. Ja en wat moet je dan als Israël zijnde? Dan kan het inderdaad gebeuren dat er ook veel burgerslachtoffers vallen. Uiteindelijk heeft Hamas eindelijk die oorlog gekregen die ze zo graag wilde hebben en nu is het weer niet goed.

4
5 rebo

Bij de inval in het ziekenhuis is ook de Hamas commandant Faiq Mabhouh gedood. En opnieuw lag het ziekenhuis weer vol met wapens

4
6 Reconquista

Hamas vermoord onschuldige burgers, en de directeur van het ziekenhuis geeft hun daarvoor de gelegenheid.
Israël kan niet anders dan doorgaan.

4
7 Marrie1

@4 Het is niet alleen hamas die daar voor het nodige vuurwerk zorgt. Er zijn daar nog meer organisaties ala hamas die gaarne bereid zijn te sterven als martelaar. Je weet toch dat ze de dood meer omarmen dan de joden hun kinderen. Zag je nog hoe ze juichten toen hamasleden ruim duizend joden soms op een gruwelijke manier vermoordden. En nu voor de nos en andere westerse nieuwszenders janken ze om wat hen wordt aangedaan. Maar op die video waarvan ik je toen een link had gegeven kon je zien dat zelfs moeders trots waren dat hun zonen als martelaar stierven om de joden tot de allerlaatste te kunnen uitmoorden. En je kon ook zien hoe 'kinderen' zich als hamasvechter kleedden wat betekent dat je alleen hun ogen kon zien. Die moslims zijn zo vervormd dat ze alleen maar aan genocide van de joden kunnen denken. Zag je dat knaapje nog die hard schreeuwde dat hitler zijn werk nog beter had moeten doen. Je begrijpt toch waarom de zichzelf noemende palestijnen geen israel wensen. Als alle landen daar islamitisch zijn dan moet zeker dat ene kleine stukje grond ook islamitisch zijn. En wellicht is dat ook jouw opvatting. De mijne in ieder geval niet.

4
8 ThWil

@5 @6 Als Israël in deze fase niet eens een ziekenhuis vrij van Hamas tuig kan houden hoe denken ze dat dan aan te pakken voor de gehele Gaza strook? Ik begrijp er niets van dat als Israël beweert dat Rafah het laatste Hamas bolwerk is er zo zwaar gevochten wordt bij een ziekenhuis dat eerder al 'veroverd' is in Noord Gaza.

5
9 Hendrianus

@8 Je kan het ook omdraaien. Palestina was overwegend Arabisch maar moet nu persé Joods zijn. Is zo uitgesproken op de eerste zionisten conventie in Genevé. Daar werd toen totaal aan voorbij gegaan dat dat land niet onbewoond was. Met alle gevolgen vandien.

5
10 Hendrianus

Prima, de Palestijnse terroristen worden meer en meer uitgeschakeld.

3
11 JackKropotkin

@11 Terroristen, die moeten uitgeschakeld worden, maar niet die onschuldige burgers. Waaronder veel baby's en kinderen. Die hebben niks gedaan. En zowel hamas en israel liegen er allebei op los. Je kunt niks meer geloven van wat ze beweren.

3
12 benbenieuwd

@12 Er bestaan geen oorlogen zonder dat ook onschuldige burgers de dupe worden.

1
13 JackKropotkin

@13 klopt. De mate van trachten dat te voorkomen moeten we niet uit het oog verliezen en daar scoort Israël bijster slecht.

2
14 Hendrianus

@9
Hamas terroristen lopen gewoon in burger rond en kunnen overal naartoe dus zo vreemd is het niet dat ze weer opduiken in ziekenhuizen. Ook zij weten dat hun aanhangers, zoals jij, daar gevoelig voor zijn en het kunnen gebruiken om Israël zwart te maken. Je kritiek zou zich moeten richten op het feit dat ziekenhuizen door de Palestijnen worden ingezet als schuilplaatsen voor terroristen, wapenopslag en zelfs betrokken waren bij de ontvoering van Israëlische burgers. Daarmee maken de Palestijnen van hun eigen ziekenhuizen een doelwit. Dit al gelezen trouwens:

Driekwart Palestijnen staat nog steeds achter actie van Hamasterroristen op 7 oktober
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1764394945/driekwart-palestijnen-staat-nog-steeds-achter-actie-van-hamasterroristen-op-7-oktober#:~:text=Bijna%20driekwart%20van%20de%20Palestijnse,meldt%20The%20Times%20of%20Isra%C3%ABl.

Dit is de moraal van het fascistische volkje dat je zo hartstochtelijk loopt te verdedigen.

1
15 Reconquista

@14 Integendeel, Israël scoort daar juist heel goed in, zeker ‘het strijdtoneel’ overziend.

1
16 JackKropotkin

@10 Dus joden uit israel en gaan naar die omliggende landen. En de moslims die daar wonen gaan naar israel. Ook een idee. Ben wel bang dat israel in no time een groot vechttoneel wordt en alles wordt teruggebracht tot het jaar kruik. Israel zal zorgen dat het gebied wat ze dan hebben vruchtbaar en welvarend wordt gemaakt. Zullen die moslims wel weer met de nodige jaloezie aanschouwen en zullen dan na verloop van tijd een ruil voorstellen.

0
17 ThWil

@15

"Opvallend is dat de steun voor de terreurdaden de afgelopen drie maanden van 57% naar 71% steeg in de Gaza en op de Westelijke Jordaanoever daalde van 82% naar 71%."

Dat woord, 'opvallend', geeft aan dat er kennelijk geen enkel besef is van wat oorlog met mensen doet.

Dat Hamas in burger is verklaart niet dat ze rond dat ziekenhuis tot zware gevechten kunnen komen. Daar heb je wapens en munitie voor nodig. Israël heeft het gewoon niet onder controle.

Overigens ben ik geen aanhanger van Hamas, integendeel.

3
18 Hendrianus

@18
""Dat woord, 'opvallend', geeft aan dat er kennelijk geen enkel besef is van wat oorlog met mensen doet.""

Dan moet je geen oorlog beginnen lijkt me. Je kan niet een land binnen vallen, even snel een massaslachting aanrichten en dan vervolgens wegrennen en roepen dat je geen oorlog wil.

1
19 Reconquista

@19 Zeker, Hamas roept de ellende over zichzelf af en met hen heb ik ook geen enkel medelijden. De overweldigende meerderheid aan burgers is deze oorlog niet begonnen en hadden geen weet van de 7 oktober plannen. Je kan het hele volk niet over een enkele kam scheren.

En ja, na alle ellende die de burgers ondergaan zal er weinig empathie voor een Israeli zijn. Dat vind ik niet 'opvallend' maar een gegeven dat zich in elke oorlog voordoet.

0
20 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

"Wij zijn niet eerlijk.Zelfs hypocriet.Wij zijn onbetrouwbaar en de rest heeft dat door.Napoleon liep zich stuk op Rusland.Hitler ook....

1 minuut geleden geplaatst door Graaier1000

Olivia
Muziekdraadje

Mama Told Me (Not To Come)https://www.youtube.com/watch?v=lZ1KBCSkH_Q...

2 minuten geleden geplaatst door Olivia

Snorrie
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@58 Dat "referendum" gebeurde 6 maanden na de inval van Rusland dus je claim dat rusland haar eigen burgers te hulp schoot kan de vuilnisbak i...

2 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@112Was te laat met lezen. Blijkbaar is de moderator weer terug.....

11 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@112 "* Verwijderd door de redactie *" Tja, er zit maar geen voortgang in hè ... Maar je blijft hoop houden! ...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@110Ik ben duidelijk geweest in mijn a71 en ook weer in mijn a101.Nog één keer dan, omdat het zo moeilijk voor je is:Als je met het ving...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@58 "Dat is internationaal/juridisch gezien conform de geldende wetten." Leugen. "So-Called Elections in Occupied Areas of Uk...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

rebo
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@27 Ja eigenlijk heb ik op een bepaalde manier toch nog wel te doen met mevrouw Halsema. Want dan worden er bijvoorbeeld homo's die op een terra...

14 minuten geleden geplaatst door rebo

wildersfan
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@5 Zo is het natuurlijk wel. Extreem rijke mensen die geen belasting betalen bepalen het beleid hier in het Westen en voeren oorlog over de rug ...

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Olivia
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

* Verwijderd door de redactie *...

16 minuten geleden geplaatst door Olivia

NK. App
Indian Prostitute PornBeach Public PornMrdeepfkeDadcrush .comSex GuideBigbootyporn VideosAva Addams Full MovieEpic Movie PornScreaming Orgasm PornAngela White TwitterO XxxXxx Sex Vedio ComPorn Movies To Download For FreeFree Adult WebcamsGonewildbrowserMaya FarrellJapanese Cheating XnxxDinofubeDesy Sexy Video ComI Cant Just Help You Jazmin LuvSmall Lesbian TitsFilme PornogravicoAdele NakedDraft Sex ComTamil Aunty Hot SexLesbian BarbieHeidi Goes BlackXhamster Tanker1812ChoduPunjabi Sexy Video BhejoXxnx VedioSophia Mina NudeSuck This Huge CockBbc SlutsSkipdagameKemonoparyکوس کردن ایرانیXxx Story SisterKorean Hot Sex MoviePure Telugu Sex VideosLipstick PornPretty NipplesAnal Therapy PornCreampies CompilationSweet AuditionsAmber Lynn BschEva Elfie Double PenetrationHardcore Asian PornJapanese Time Freeze Porn1000 FacialsBeeg Com Hd VideoKarla Ramirez OnlyfansWww. Xvids.comAmanda Peterson NudeTullu SexIndian Pron Hd VideoPepper PerryXes ComNude Telugu VideosCreampie DaughterJerry BeadsHuge Tits VrMandingocockVirgin GangbangedMissav.comXnalgaKomiktalJolyne Rule 34Urakaka PornCogiéndome A Mi ComadreGonzomovirsBig Boobs Naked VideoBl Porn VideosReal Honeymoon Sex VideoMadison IvyanalAnais JolieTeacher BjXxx Lesbian SeductionR ChubbyAnimis PornosMr. Lucky PovRias HentaiCatherine Tresa Xxx VideoPornlordCocks SuckBeach VoyuorVenezuelan Blowjob QueensXhamster2AwlivvHentairule34MyhentaigaeryArabnaarMixedwrestlingFacecastTaboo InceststoriesCeleb FappeningFoxpornstarChartiy CrawfordAvanie PornOwner SexRomantic Couple Porn VideosJabardasti ChodaAll Porn TubeDhinchak Pooja Mms PornHardcore SuckingIndian Sexy Wife Sex VideoFree Porn.cpmFree Vids XxxBlack Grils NudeWww Eporner ComWww Sunny Leon BfJapannese Massage PornEbonypluse.tvOmegle SexoPorn Johny SinsIndian Animal PornPublic Bus Porn VideoLuxurepornWww Fatalmodel.comPrincess Diana NudeCollege SlutsHooket PornVídeo Pornô CaseirinhoRed Head PussyElliotyipLocal Porn VideoMother And Son PronSex Video In SareeBeautiful Sex TamilThroat Queen Jade TeenTsunaki SannomiyaPorn Mega LinksJax ThirioHomemafe MilfPaget Brewster NudAustralian Sexy GirlPronexxxRavengoeswild NudeNikki NovaPorn HdüTik Tok 18 SiteBlacked Missionary PornGold PornAbella Danger 2023Dominicana PornoFamily Theroay PornSara Salazar TsPornos En La CocinaBishoujomom Onlyfans LeakOtokonoko Deli