Femke Halsema ziet een ‘nieuw soort preutsheid’ onder jongeren: ‘Het is haast onvoorstelbaar wat er in deze groep gebeurt’ (volkskrant.nl)


Middelbare scholieren en mbo-studenten vinden dat zij onvoldoende les krijgen over seksueel overschrijdend gedrag en seksualiteit. De Amsterdamse b... ...

door Graaier1000 in Politiek  ·  23 Reacties

  • 12
  • 587x gelezen
Reageer met een Emoji
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Screenshot van het artikel: https://archive.ph/U3Glx

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema praat geregeld met scholieren en maakt zich zorgen over wat ze dan hoort. ‘Er waait een conservatieve wind.’

Volgens mij durft ze gewoon niet te zeggen dat er een islamitische wind waait. De olifant in de kamer wordt niet benoemd. Net zoals een Amsterdamse wethouder een rapport waaruit duidelijk blijkt waar de homohaat in Amsterdam vandaan komt maandenlang in de onderste la van zijn bureau heeft weten achter te houden.

1
1 Graaier1000

Ze geven voorbeelden van dat een scholier vindt dat de man het hoofd van het gezin (of 'kapitein') is. Kun je ouderwets vinden, maar 'onvoorstelbaar'? Nah.

Voor de rest denk ik dat Halsema ook best geschrokken is toen er werd gezegd dat er maar twee geslachten zijn. Maar dat kun je moeilijk in de krant zetten omdat half Nederland die reactie dwaas zou vinden, dus schrijven we alleen wat andere voorbeelden op.

1
2 progressiefliberaal

'Zo legde Mohammed (17), op een school in Amsterdam-Oost, Halsema in september uit dat mannen en vrouwen niet gelijk worden behandeld. ‘Vrouwen worden voorgetrokken. In strafprocessen bijvoorbeeld: als zij iemand doodsteken, komen ze weg met zelfverdediging.’

Zijn 22-jarige klasgenoot Jason voegde daaraan toe dat vrouwen mannen soms zelfs ‘naaien’. ‘Eerst doen ze gezellig, daarna zeggen ze dat ze zijn aangerand. Ze zijn uit op een schadevergoeding.’"

Waarom heeft een 17-jarige een 22-jarige als klasgenoot?

"Mbo-student Delano erkende dat dit kan voorkomen. Maar, voegde hij toe: ‘Er zijn sowieso vrouwen die een valse aangifte doen voor het geld. Ik denk dat het 50/50 is.’"

Dit is niet gek om te denken, gegeven alle aangiftes tegen bekende acteurs die achteraf overdreven of niet waar bleken. Als je niemand kent in je omgeving die het slachtoffer werd van seksueel misbruik en alleen de verhalen kent uit de media, dan is het niet vreemd dat je dit soort ideeën krijgt.

2
3 progressiefliberaal

"‘Een gay doet jou toch geen kwaad?’, riposteert Jennifer (16). ‘Gay zijn is niet illegaal.’
‘Er is een groot verschil’, valt Halsema haar bij. ‘Als moordenaar en pedoseksueel beschadig je een ander. Dat is iets heel anders dan twee gays die zeggen: we houden van elkaar en we willen samen vrijen.’
Samir laat zich niet overtuigen. ‘Als ik een zoon krijg die zegt dat hij homo is, dan zet ik hem het huis uit.’

Niemand tijdens het groepsgesprek op deze ochtend komt ervoor uit dat hij of zij homoseksueel is. Al zou er statistisch gezien wel een enkeling in het ROC-lokaal dat moeten zijn. Halsema: ‘Tijdens al mijn gesprekken heeft één keer een jongen gezegd dat hij op jongens viel. Er ging een golf van gegiechel door de zaal. Ik vond het dapper, maar ik kreeg er ook buikpijn van: zou hij er last van krijgen?’"

Dat is wel dapper ja. In mijn eigen klas maakte het geen drol uit. Maar daar zat dan ook geen Samir in. 😏

Wel grappig trouwens, dat een dorpje op het platteland aan de rand van de Veluwe wat dat betreft tegenwoordig vooruitstrevender is dan het zogenaamd oh-zo-progressieve Amsterdam.

2
4 progressiefliberaal

"Wel grappig trouwens, dat een dorpje op het platteland aan de rand van de Veluwe wat dat betreft tegenwoordig vooruitstrevender is dan het zogenaamd oh-zo-progressieve Amsterdam."

@4 progressiefliberaal,

Volgens mij moet je tegenwoordig beducht zijn op je veiligheid als je in dat progressieve Amsterdam homo of jood bent. Misschien nog wel meer dan in welke andere plaats ook in Nederland.

1
5 Graaier1000

"Het zijn verhalen die ook andere jongeren zeggen te hebben gehoord. ‘Prima als je homo bent’, vindt Abel. ‘Maar hou het voor jezelf. Je hoeft er niet mee te koop te lopen, zoals op de Pride gebeurt bijvoorbeeld.’"

Zo staan veel homo's er net zo goed in hoor. Dat regenboogvlaggezwaai en het continu, tot op het narcistische af aandacht willen vragen voor hoe uitzonderlijk je bent, werkt hartstikke ondermijnend in hun ogen. En ik denk dat ze daar geen ongelijk in hebben.

We zijn en blijven het land van 'doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg'. Dat geldt voor iedereen, of je nou zwart, blank, man, vrouw, gay of hetero bent. Met wie je in de slaapkamer ligt te rollebollen, interesseert vrijwel niemand iets. Als je je maar normaal gedraagt in het openbare leven. En dat Halsema iemand die in alleen een string voorbij komt skaten normaal vindt, zegt meer over haar denk ik dan over een afwijkend normbesef bij anderen.

Dat is ook wat al zo vaak uit dit soort discussies naar voren is gekomen: de zogenaamde conservatieve pushback is er alleen maar gekomen omdat men in bepaalde progressieve (of vooral 'woke') kringen, als gevolg van het eigenlijk vrij reactionaire identiteitspolitiek, totaal doorslaat.

0
6 progressiefliberaal

@4 Ik zou graag de percentages willen zien onder jongeren met een islamitische, christelijke en atheïstische oriëntatie en hun houding jegens LHBTI-ers.

0
7 21st Century Guy

@5 ,

Denk ik ook.

Ik heb sowieso geen hoge pet op van de grotere steden. Naast dat al die drukte en krapte niks voor mij is, vind ik de mensen er ook merkbaar norser in vergelijking met de dorpen en kleinere steden.

Zal ook wel een gevolg zijn van heel de dag met zijn allen op elkaar gepropt zitten, daar worden blijkbaar weinig mensen blij van.

2
8 progressiefliberaal

@5 En tegelijkertijd zijn er waarschijnlijk weinig gemeentes in Nederland waar zeker in absolute zin maar ook percentueel gezien zo veel LHBTI-ers en Joden wonen.

0
9 21st Century Guy

@6 Die man in die string heb ik voorbij zien skaten , heb me er niet aan gestoord , echte Amsterdammer, Mokumers storen zich daar niet aan , die vinden wat excentriek geklede mensen er helemaal bij horen.

1
10 21st Century Guy

@7 waarom, wat heb je daar dan aan? Lees het artikel dan krijg je ook een indruk van hoe de moslimse achterlijkheid zelfs christelijke pubers aantast.

Maar ja, het gaat om MBO-leerlingen ...

Ik heb het artikel via achive gevonden maar daar staan storende taaflouten in. Daardoor worden uitspraken nogal onduidelijk.

1
11 Slavink

Hier een citaat waarin geen storende taal/drukfouten staan:

== Hoewel uit het eerder genoemde onderzoek blijkt dat de acceptatie van homoseksualiteit onder jongeren groter wordt, klinkt er tijdens de gesprekken met Halsema andere geluiden. En dat is frappant, constateert de burgemeester. 'Veel jongeren hebben een sterk indirect van het belang van artikel 1 van de constitutionele, dat je niet mag discrimineren. Maar velen bekijken het alleen vanuit hun eigen minderheidspositie.

Op een van de scholen had een groep stoere jongens de mond vol als het ging om discriminatie van moslims en zwarte mensen. Maar zodra ik begon met het uitsluiten van homo's, werd er gelachen.' ==

0
12 Slavink

@11 Benoemen is toch een rechts stokpaardje ? Moet je wel weten hoe het zit. En sommige christenen hebben moslims niet nodig voor die aversie.

2
13 21st Century Guy

Wat ligt ze nu weer te zeiken?
Ze weet toch dat haar stad bomvol zit met moslimmen waar ze zo van gecharmeerd is en die zien seks als een taboe behalve geweld zoals jihad en fatwa en nog meer van die moordzuchtige onzin dat is bij hun geen taboe.
Totaal ongeschikt als burgemeester.

1
14 van Keulen

Gewoon islamisering, Femke!
Ze zou dit toch geweldig moeten vinder als vurig pleitbezorger van de multiculturele samenleving. Vanwaar die verbazing?

0
15 spookrijder

@13
Ze denkt natuurlijk dat dat soort ideeën alleen bij witte mannen voorkomt. question

PS.
Ze meet altijd al met twee maten, toen haar kinderen een pineut probleem hadden met mede moslim leerlingen, deed ze ze gelijk op een witte school.

0
16 MARCUSAURELIUS

De jeugd is de toekomst van Nederland , en zo te zien gaan we weer met sprongen achteruit in het denken waar het betreft vrouwen emancipatie en gelijkheid voor man / vrouw. Gelukkig doen de islamitische vrouwen het beter op school dan de islamitische mannen , en dat is ook een weg richting vrijheid '

Uit het bericht .... Bijvoorbeeld over een meisje dat een weinig verhullende foto naar een vriendje had gestuurd, zonder hoofddoek. Hij had die foto vervolgens verspreid. Haar familie kwam erachter, en in plaats van haar te steunen, werd het meisje op straat gezet.
Zo zie je dat islamitische vrouwen niet altijd die hoofdoek vrijwillig dragen . Of het wordt je opgedragen door de familie , of het vrijwillig dragen komt voor uit religieuze overtuiging , daar is niks vrijwilligs aan want zonder die cultuur en zonder het geloof zouden ze geen Hoofddoek dragen .

0
17 Olivia

Laat Halsema zich met bestuurlijke zaken bezig houden en niet met opvoedkundige vraagstukken onder jongeren. Daar heeft ze totaal geen verstand van.

0
18 Nicks R. Van

Halsema, maak van Amsterdam 1 grote Zeedijk. love and peace man 😆

0
19 ABRACADABRA

@11 Ik ga uit liever uit van wetenschappelijk bewijs dan van kroegpraat of incidentele ervaringen.
Je bent een wegkijker , vanuit de islam en het christendom zijn ze niet bepaald dol op het LHBTI gebeuren, dat deze sentimenten bij moslims gemiddeld meer aanwezig zijn dan bij christenen wil ik wel geloven.

0
20 21st Century Guy

@17 "Gelukkig doen de islamitische vrouwen het beter op school dan de islamitische mannen , en dat is ook een weg richting vrijheid"

Moeten ze wel aangenomen worden en niet vanwege een hoofddoek terzijde geschoven worden en achter het aanrecht belanden dat vinden macho moslims en niet moslim macho's natuurlijk helemaal toppie en de anti religie en anti islam figuren zullen het als "colleteral damage" beschouwen.

1
21 21st Century Guy

Je ziet hier verschillende ontwikkelingen tegen elkaar inwerken.
1. De import van migranten uit een stilstaande cultuur, de islam. En dat terwijl migranten in een nieuw land vaak nóg behoudender worden, zelfs ongeacht de oorspronkelijke cultuur.
2. De negatieve impact van het wokisme en de gendertheorie. Het overtrokken activisme dat daar omheen ligt, roept weerstand op en tegenreacties.
3. De invloed van sociale media. Je moet als vrouw en zeker niet als meisje foto’s of filmpjes van jezelf toesturen aan jongens of volwassen kerels. Je kunt ook al jaren niet meer naar het strand vanwege het gespuis dat daar op je afkomt. Of dat je stiekem beloert met mobieltjes in aanslag. Als je er goed uitziet proberen ze misschien zelfs aan je te verdienen, want je weet nooit waar de beelden belanden. Zodra fatbike- en merkzonnebriltypes vervelend worden , omdat je niet meewerkt, hoef je niet te rekenen op plaatselijke autoriteiten. Die duiken weg.
4. Rolverwarring. De traditionele rollenpatronen van mannen en vrouwen zijn officieel doorbroken, hoewel in hele brokstukken van de immigratiestaat weer niet. Meiden en jongens weten vaak niet hoe ze zich gedragen moeten. Vooral jongens ondervinden, denk ik, dat probleem. Ze zijn zo hulpeloos. De seksen komen elkaar ook minder tegen: de moderne jeugd brengt veel meer tijd door achter beeldschermen. Vooral jongens gamen, ook in de weekends.
5. Sociale status. Je wilt een partner die jouw gelijke is en niet iemand die je de 20e eeuw nog inslepen moet, voordat hij/zij misschien aan de 21e eeuw toe is. En je wilt geen partner die jou de 7e eeuw in sleurt. Dat geldt des te meer als er kinderen van komen. Je wilt niet dat je kinderen het veel slechter krijgen dan jij, doordat ze meerdere klassen lager terechtkomen. Bijv. in het milieu van Nederland narcostaat. Je wilt je kind ook niet verliezen aan een getrokken mes, want de multiculturele samenleving is gevaarlijk. In de hogere milieus steekt men zoveel geld en energie in het grootbrengen van kinderen dat een verbintenis met beneden de eigen stand zo goed als uitgesloten is.
DvD

1
22 duurendaal

Het liedje van zwarte riek "amsterdam huilt waar het eens heeft gelachen" is al weer vele jaren van toepassing. Echte amsterdammers heb je in amsterdam amper nog. Alleen maar import uit landen die van amsterdam gaarne een grote bende van maken.

0
23 ThWil

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rinze
Kortsluiting in hoofd maakte Youp van ‘t Hek ‘zeer verdrietig’: ‘Maar wappies lieten me weer lachen’

@11Op wie stemt Youp dan?Zijn hele familie bestaat uit VVD ersEn waarom mag een PvdA er geen mooi huis bij elkaar verdienen Ik zelf geen...

3 minuten geleden geplaatst door Rinze

wildersfan
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@1 Waarschijnlijk moeten de 4 patriot systemen daarom in Nederland blijven. Ze doen het in Den Haag in hun broekje.Ik kan helaas geen Oekra�...

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Malinois
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@49Er wordt niks bezet.De inwoners van die deelstaten hebben zich uitgesproken via een referendum. Dat is internationaal/juridisch gezie...

4 minuten geleden geplaatst door Malinois

Strongoli
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@26Die denken: "dat hebben we toch maar mooi voor elkaar gekregen"..Eigenlijk zijn diegenen die daar in mee hobbelen nog het ergste. Die zij...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@7 Het zal mijn tijd ook wel duren, ik heb het nog nooit zo goed gehad als nu, maar dat gun ik andere mensen ook, het probleem is dat ik misschi...

10 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@109 "maar eens goed naar je eigen reactie geschiedenis voordat je met je belerend vingertje gaat wijzen" Whahahahahahaha ... :))))...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Querido not
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@104 Nee, ik noem het zeuren omdat ik werkelijk niet weet wat jij mij verwijt. Je gebruikt allemaal termen die ik niet herken - die ik niet ka...

11 minuten geleden geplaatst door Querido not

Sarcoff
Deutschland Kurier (@Deu_Kurier) on X

https://www.ninefornews.nl/kijk-journalist-vraagt-politicus-naar-mogelijke-russische-betalingen-maar-de-boemerang-komt-even-terug/...

16 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@53 Oekraine is een zoveelste Afghanistan. 👍...

18 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@108 Dat bedoel ik, je bent hypocriet en je begint weer te huilen, Kijk eerst maar eens goed naar je eigen reactie geschiedenis voordat je met ...

18 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
Poonam Pandey FingeringTokyopornAfghan Porn VideosEmilia Clarke Nude GotFan Bus Porn VideosXossipyPornhub The AppSonny Loine XxxCartoo PorEscort Paris 7Boku-ni-sexfriend-ga-dekita-riyuuBengali Sexy Xxx VideoIndian Xnxx Video DownloadRaping Scene PornSexual Taboo VideosDaybowman92Xnxxx Videos MalayalamBig Titis PicsHollywood Sex Videos HdEbony HardcoreTawnee StoneRiley Reid CheerMelina FapelloTeen Porn PicsToptraveatiThree Way PornAdkaniMissalexthornCookierun PornNude Twerk GifToshi DebsetsuYungflexer111Latest DeflorationShantallknowlessMang HentMexican PussyCreampie MilfEva Cudmore NudesXx FullSmart Girl SexBhabhi Ki XxxHow To Find Porn On YoutubeSwapmomsAmatuer Teens NudeDeepfake Porn SiteDreadd PornExcinderellaChiara Aurelia NudeXxx Video ShootingXnxxx XvideosLace DuvalleVepornXxxsex MovisOnlyfan LeaksBbw MasterbationNude Thai ModelFemdom Dirty TalkBokep Jepang Sub IndonesiaHotest Nude BabesSankaku ChannrlLeiaxoScaramouche PornSax Bf HindiXxx LeMrsmilfordX-rated Videos PornForced Sex Scenes In MoviesBest Anime PornsitesPorn LesTeacher And Student Hot SexHindi Suhagrat Sexy VideoMylflabsHydii MayCospaly NudeRough XnxNkkd-291Indian Sex ComedyMovie Handjob SceneLauna BorgiaLamora.soft NudeDesi Porn SpyNaked LesibanEbony Amateur ThreesomeMilf Lesbian MatureNaked Men StripingRiley Reid Sky BriMaturetube.clmLobestertubeInfluencersgowildSites Garotas De ProgramaJaybbgirlMarie LuvTori Wellsسکس کلاسیکFace Fuck PukeJosepin JacksonBoro Xxx VideoSavitabhabhisexXx AntyPoro VideoXxx New IndRoco SilfredArtblowjobHebtaitecaSex Video Com InBollywood Wardrobe MalfunctionGod Of War SexSister Brother Sex Video HdThick Chinese PornTeamskeet.clmFreeomocieDemon Slayer Mitsuri PornHard Core HentiaThusyrawXhamster AuntySex Videos DoctorRii SenBf Movie ComJason Luv BlackedXxx Porn X VideoNew Blue FlimSuhaag Raat Sexy VideoFree Pirn ClipsXveduoMellissa DebblingPackastan PornSuki Sin XxxNude Granny PicturesCameltoe MomBoxing Sex VideoFucking The BabysitterPeeing PornBdslmrXnxx Tamil BathAna Paula Saenz PornHot Xxx BrazzersStella VioleDani Daniels Sex ComGay Black Homemade PornSmoking FetishXxnx XxDehati Sex BfDesi Masala Video TkJanet LupoJasminx LeakBeautylegFeeding SexAmbermooodyRing XxxJapanese Porn Movies Online