Heilloze oorlog in Gaza moet stoppen (trouw.nl)


Eerder waren zijn vrouw, een andere zoon, een dochter en een kleinkind door Israëlische bombardementen omgekomen. Het afgelopen weekeinde stond Al ... ...

door Hendrianus in Buitenland  ·  145 Reacties

  • 23
  • 579x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Nou,
laat die gijzelaars dan vrij

0
101 Botlleneck

@95 Mooie gedachte dat samenleven maar de zionisten streefden naar een Joodse staat. Dat botst natuurlijk.

2
102 Hendrianus

@102
Het streven naar een Joodse staat lijkt me niet zo vreemd gezien de Joodse diaspora.
"Diaspora is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar een groep mensen die zich heeft verspreid over verschillende landen, maar nog steeds verbonden is met hun land van oorsprong of etnische groep.

De term wordt vaak gebruikt voor groepen mensen die zich gedwongen hebben moeten verplaatsen vanwege oorlog, vervolging of economische druk."

https://www.ensie.nl/ai/diaspora

1
103 VBOH

"Israël voert in Gaza een heilloze oorlog tegen Hamas, die een reactie is op de afschuwelijke aanslagen in Israël waarbij 1200 Israëliërs op brute wijze zijn vermoord. In die aanslagen zit een ogenschijnlijke rechtvaardiging die precies vier maanden later niet meer te rechtvaardigen valt."

Kut lui daar bij die naam-Christenen van Trouw.
Hoezo zat er "een ogenschijnlijke rechtvaardiging" in die "afschuwelijke aanslagen in Israël waarbij 1200 Israëliërs op brute wijze zijn vermoord"?
Wat rechtvaardigt het om een zwangere vrouw haar buik open te snijden en het kindje te onthoofden terwijl die moeder een langzame en pijnlijke dood moet ondergaan?

Wat willen die gekken dan?
Moeten we ons net zo op gaan stellen als die islamieten?
Gewoon willekeurig mensen afmaaien, babykopjes choppen, mensen levend verbranden?

Die lui sporen niet. Verdienen de naam 'Christen' niet eens.
Ga lekker in de reet van de islamieten zitten en vergeet de profetieën.
-Israël moet alleen komen te staan in de wereld. -

1
104 Malinois

@103

Het streven naar een eigen staat hoeft geeen probleem te zijn als je dat niet ten koste van anderen doet. In de Balfour verklaring werd de volgende clausule opgenomen, " . . it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine, or the rights and political status enjoyed by Jews in any other country."
Niet voor niets werd er voor de rechten van de reeds aanwezige niet Joodse gemeenschappen dit statement gemaakt. Ook later werd er in de British White Papers nog eens nadrukkelijk op gewezen dat een 'Joods Nationaal Tehuis' geen eigen Joodse staat betekent.

"Unauthorized statements have been made to the effect that the purpose in view is to create a wholly Jewish Palestine. Phrases have been used such as that Palestine is to become "as Jewish as England is English."etc.
https://avalon.law.yale.edu/20th_century/brwh1922.asp

"But this statement has not removed doubts, and His Majesty's Government therefore now declare unequivocally that it is not part of their policy that Palestine should become a Jewish State. They would indeed regard it as contrary to their obligations to the Arabs under the Mandate, as well as to the assurances which have been given to the Arab people in the past, that the Arab population of Palestine should be made the subjects of a Jewish State against their will."
https://avalon.law.yale.edu/20th_century/brwh1939.asp

Afijn allemaal loze beloften. Er is nu een Joodse staat en kijk naar de ellense wat dat gebracht heeft, nu brengt en ook in de toekomst zal brengen.

De wijze waarop de Joodse staat gesticht is is in de kern fout. Het ging en gaat namelijk ten koste van anderen. En die anderen laten zich niet wegduwen. Hoe je dit nu oplost weet ik ook niet en kennelijk niemand incluis de Israëli zelf. Mogelijk kijken we nu naar de Israëlische oplossing van het conflict met Hamas/Gaza. Totale vernietiging en uiteindelijk het vertrek van de Palestijnen in Gaza naar . . .

Wederopbouw Gaza? Het westen betaalt en de Israeli gooien het voor de zoveelste keer aan gort?

1
105 Hendrianus

@104

"Moeten we ons net zo op gaan stellen als die islamieten?
Gewoon willekeurig mensen afmaaien, babykopjes choppen, mensen levend verbranden?"

Met 23.469 doden waaronder vijfduizend kinderen en 70% van Gaza verwoest ben je al aardig op pad niet. https://rightsforum.org/

2
106 Hendrianus

@104
Als je de hele alinea goed leest dan wordt er niet gesproken over enige rechtvaardging voor de wrede aanslag van Hamas maar gaat het over de rechtvaardiging van de Israëlische reactie op die zieke aanslag.

"Israël voert in Gaza een heilloze oorlog tegen Hamas, die een reactie is op de afschuwelijke aanslagen in Israël waarbij 1200 Israëliërs op brute wijze zijn vermoord. In die aanslagen zit een ogenschijnlijke rechtvaardiging die precies vier maanden later niet meer te rechtvaardigen valt."

2
107 Hendrianus

@105
Om een lang verhaal kort te maken; Het ligt niet alleen aan de stichting van een Joodse staat.
De Palestijnen hebben ook deel gehad aan de ellende waar jij het over hebt.
Ze laten toe dat terroristen van hamas zich onder hun volk begeven. Daar zouden ze ook tegen in opstand kunnen komen. Maar nee, hun babies worden weliswaar onschuldig geboren, hun jonge kinderen worden opgevoed met het idee dat martelaar zijn een hele grote eer is. Ze worden na hun dood als jonge terroristen zelfs door de hele familie verheerlijkt.
Dus het ligt niet alleen aan de stichting van de Joodse staat, het ligt ook aan de denkwijze van de bevolking aan de andere kant van de hekken en de muren.
Die van jongs af aan denken dat Joden allemaal vernietigd moeten worden.
Dat hebben we al eens eerder meegemaakt, dat één gek miljoenen Joden vernietigd heeft. Dus zo raar is het niet dat Joden, na alweer een aanslag op hun volk, de wapens opgepakt hebben om een herhaling te voorkomen.

0
108 VBOH

@88 Een door jou bedacht excuus? Die nakba was grotendeels ingang gezet door de waarschuwingen die de omliggende islamitische landen die arabieren gaven om het land te verlaten want ze zouden de joden van het land verdrijven.

0
109 ThWil

@107 Dat is bij mij nog steeds te rechtvaardigen , voor de tigste keer Hamas kan dit stoppen gegijzelden vrij en Hamas geeft zich over

0
110 elsemiek

'Heilloze oorlog in Gaza moet stoppen'

Ik zou niet weten waarom. Daar is geen enkele reden voor. De Palestijnen maken nog geen enkele aanstalte om zichzelf te verbeteren of de gegijzelden vrij te laten.

Ze blijven volharden in hun fascistoïde rolpatroon en hebben de les nog niet geleerd. Dus gewoon doorgaan met bombarderen.

0
111 Rio Grande

@106

Hamas en de Palestijnen wisten dat deze reactie zou komen.
Ik geef toe dat het er wel heel veel zijn maar die mensen worden gewoon opgeofferd voor een ander doel.
Wat kan hamas dat gepeupel nou schelen? Als al die burgers in Gaza zo belangrijk voor hamas waren, waarom hebben ze al die jaren daar dan zo geregeerd? Waarom ziekenhuizen en scholen of huizen gebruiken voor militaire doeleinden? Waarom verbieden zij mensen om te vluchten i.p.v. ze zelf te evacueren naar veilige gebieden?

Hier is het hamas om te doen, dat figuren zoals jij in de wereld zich gaan keren tegen Israël. En dat moet vooral plaatsvinden in de internationale gemeenschap en op geopolitiek niveau.
Het kost wat mensenlevens maar niemand heeft het eigenlijk nog over de aanleiding (7-10). De kwade ogen zijn gericht naar Israël.
En dat is precies het doel van hamas.

0
112 Malinois

Als men deze inteelt terrorist hoort spreken over hamas zou je zomaar kunnen denken dat het allemaal Hamas aanhangt .

Video,

'Hij vindt het minder erg om kind te verkrachten dan een gebed te missen'
Een Australische haatprediker die een optreden in Utrecht zou hebben komend weekend is de toegang ontzegd. Het gaat om Mohammed Hoblos, een man die bekend staat om zijn vurige optredens.


Bron,Video > https://www.telegraaf.nl/video/1452288405/hij-vindt-het-minder-erg-om-kind-te-verkrachten-dan-een-gebed-te-missen

0
113 Moskowfiets

@107

Ik weet het maar zo staat het er niet.
".....die een reactie is op de afschuwelijke aanslagen in Israël....."
"In die aanslagen zit een......"
Ik had eerder gekozen voor 'In de reactie daarop....'

But who cares....wie bepaalt wat rechtvaardig is? Als hamas dat voor zichzelf mag bepalen, waarom Israël niet?
-Iedereen draait er maar weer omheen; Als 7-10 niet had plaatsgevonden, waren er niet zoveel doden gevallen in Gaza. Dan zaten de Palestijnen nu nog steeds onder het juk van hamas. De wereld vindt dat goed anders was er allang ingegrepen. En dan nu zo'n probleem maken?-

1
114 Malinois

@105

"Afijn allemaal loze beloften. Er is nu een Joodse staat en kijk naar de ellense wat dat gebracht heeft, nu brengt en ook in de toekomst zal brengen."

Hoe zou jij het voor je zien dan?
Je denkt toch niet dat er in het voormalige mandaatgebied Joodse gemeenschappen in vrede samen zouden kunnen leven met Arabische en islamitische gemeenschappen zonder grenzen.
Wie zou dat gebied moeten gaan besturen dan?
Hoe zouden de Joden om moeten gaan met de antisemitische, Arabische en islamitische wereld waarin zij zich begeven?
Wie zou hun moeten beschermen in die vijandige wereld? Niet die vijandige wereld.
Een Joodse staat Israël is de enige oplossing voor de Joden en dat wisten die verrotte Britten destijds ook wel.
Zij wilden goede vriendjes blijven met die Arabische en islamitische wereld zodat ze met maar halve oplossingen zijn gekomen.
Zij hadden Jordanië al aan de Arabieren gegeven (meer dan de helft).
Hoezo denkt de wereld dan dat de Joden de rest ook nog eens gaat splitsen zonder ellende?
De ellende is ontstaan omdat 'rupsje nooit genoeg' nooit genoeg kan krijgen.
Al zou de Joodse staat maar 1 hectare bevatten, het zou bevochten worden (moeten worden) door de Arabische en islamitische wereld.
Dat is de ellende.
Daar heeft Israël nu mee te maken en zal dat altijd blijven doen.

1
115 Malinois

Deze mensen hieronder staan dus achter wat er in video van @113 gezegd wordt over Israël en of Joden .

In 48 uur tijd werden duizenden kaartjes verkocht voor optreden prediker, waarom mocht hij niet komen?

Ze hadden zich zeer verheugd op zijn komst én ze staan nog altijd achter de uitnodiging. De aankondiging dat prediker Mohamed Hoblos naar Utrecht zou komen, zorgde voor een enorme run op kaarten voor een islamitisch evenement.

Bron > https://www.ad.nl/binnenland/in-48-uur-tijd-werden-duizenden-kaartjes-verkocht-voor-optreden-prediker-waarom-mocht-hij-niet-komen~a2f72374/

( Vrede in MO is dus nog ver weg )

0
116 Moskowfiets

@116

"( Vrede in MO is dus nog ver weg )"
Dat niet alleen. We halen die strijd ook hier binnen waardoor ook hier de vrede (zeg maar een vreedzame samenleving) onder druk komt te staan.
Ze kunnen dan wel een prediker de toegang weigeren maar de toehoorders en volgers zitten hier al gezien de massale run op de kaartjes.
Die man hoeft niet eens fysiek hier in Nederland te zijn. We hebben tegenwoordig internet en andere mogelijkheden zodat die hongerige islamieten toch hun 'geestelijke voeding' kunnen ontvangen.

Als dit zo doorgaat dan krijgt Hans, Pim tot aan Geert gelijk en wil je over 20 jaar hier niet meer leven als kafir.
De voorsteden en buitenwijken van o.a. Parijs geven een goed beeld wat ons nog allemaal te wachten staat.
En dat is nog maar het begin.

-In Arnhem hebben islamitische geestelijken/imams korans uitgedeeld aan kafirs zodat ze iets meer te weten kunnen komen over de islam en hoe vredelievend die doodscultus wel niet is. Onder het mom van; Je kunt de koran beter lezen dan verbranden.
Het is de reinste provocatie.
Want, zouden wij in die koran iets anders lezen dan waar deze Mohammed Hoblos over wil gaan prediken in Utrecht?-

2
117 Malinois

@115 Wat je beschrijft staat in contrast met de verhoudingen tussen Joden en niet Joden in Palestina zoals die eeuwen geweest moet zijn. Ergens dat omgeslagen zijn en ik denk dat het eerste zionistische congres het kantelpunt is. Natuurlijk zullen er godsdienstwisten zijn geweest maar hé waar niet.

Een eigen staat met geweld stichten in een gebied waar je omringd wordt door vijanden als je doorzet is niet mijn idee van veiligheid bieden. Tevens zijn er een half miljoen Joodse kolonisten die niet voor veiligheid kiezen maar in bezet gebied gaat wonen. Een provocatie die verzet oproept. In het noorden vn Israël dreigt Hezbollah, zo'n tachtigduizend Israëli zijn daarom tijdelijk vertrokken uit die streek. Dat hele idee van een veilige Joodse staat is dus niet de realiteit.

3
118 Hendrianus

@112 Hamas wist dat er een reactie zou komen, 'de Palestijnen' waren niet op de hoogte van de plannen op 7 okt. Hoe kan Hamas weten wat een veilig gebied binnen Gaza is?

Hamas is een ramp voor de Palestijnen en ik hoop dat zij en de Abbas kliek z.s.m. plaats maken voor jong praktisch bestuur gericht op het welzijn van de burgers.

1
119 Hendrianus

@110 Als je volledige onderwerping van de Palestijnen eist dan ben je niets anders dan een onderdrukker die niet tot een compromis bereidt is.

1
120 Hendrianus

@120 Sinds wanneer sluiten we compromissen met terreurorganisatie's ?
Dat doet niet 1 land , tegen IS trad de halve wereld op , Israel kan t alleen doen en zouden ook nog compromissen moeten sluiten ?

2
121 elsemiek

@118

Hendrianus toch....enig idee waarom dat met geweld gesticht moest worden?
Komt het bij je op dat die Joodse staat Israël er nooit had mogen komen als je door de Arabische en islamitische bril kijkt?
Bedenk dan goed dat de Arabische en islamitische gemeenschap al meer dan de helft van dat voormalige mandaatgebied in de schoot is geworpen (Jordanië) door de Britten.
Eigenlijk had het daarbij moeten blijven.
Als de Joden niet op hun strepen zouden zijn gestaan.....dan waren ze nu nog steeds aan het dolen in de vijandige wereld om hun heen. Die mensen zouden geen leven hebben (kijk wat er met hun gebeurd in de Arabische en islamitische wereld).
Of dacht je dat de Arabische en islamitische wereld de Joden daar een stukje grond zouden gunnen?
Al zou 1 Jood 1 vierkante meter grond bezitten.....die wordt afgeslacht en die hele vijandige Arabische en islamitische wereld zal jubelen.

Het ging om een, let op, veilig thuisland voor de Joden. Geen tehuis, geen staat. Maar wat wil je nou? Dat die Joden zich wederom weer laten afslachten? Nu niet door de nazi's maar door de Arabische en islamitische wereld?
Er was geen andere keuze dan voor je recht opkomen.
En tegen een agressief volk zal je gelijkwaardige middelen in moeten zetten.

Bekijk het allemaal nog eens rustig na. Betrek alles in je beeld.
Probeer ook eens door de bril te kijken waardoor Joden en Israëli's kijken.
Eigenlijk is het allemaal heel logisch.
Als de Arabische en islamitische wereld niet zo antisemitisch geweest zou zijn, was er wellicht ook niet zoveel ophef om een strook land waar zij totaal niet naar om hebben gekeken maar alleen de Joden in geïnteresseerd zijn.

2
122 Malinois

@114 Er is indertijd een coup in Gaza voorbereidt, door de VS, die Fatah moest uitvoeren. Daar kreeg de militante Hamas lucht van, verdreef Fatah en trok alle macht naar zich toe. Abbas en de VS vonden het achteraf toch geen goed idee om Hamas toe te laten tot de verkiezingen. Tot de verbazing van Abbas en de VS won Hamas. Dat was niet de bedoeling. De bedoeling van Abbas en de VS was om de politieke Hamas meer macht te geven zodat deze de militante tak meer naar de achtergrond kon dwingen. Niets van terechtgekomen.

7 oktober is de oorzaak van de huidige veldslag maar de oorlog begon veel eerder.

3
123 Hendrianus

@121 Oh ja, ISIS die wilden ook een eigen staat ( een kalifaat). Daar werd korte metten mee gemaakt. Als Israël geen compromis met de Palestijnen wenst dan dient de NAVO in te grijpen en de Westbank vrij te maken voor de Palestijnse staat. Gaat nooit gebeuren natuurlijk. Sterker, het westen blijft miljarden steun geven aan Israël, wat het ook uitvreet.

2
124 Hendrianus

@124 Nee er werd kortte mette gemaakt met terreur bij IS , en aangezien we hebben gezien waartoe Hamas in staat is zijn die net zo erg wellicht nog erger
Sorry je slaat wartaal uit Israel hoeft geen comprommissen te sluiten met Hamas , daar praat je weer overheen , zolang Hamas t daar voor t zeggen heeft komt er geen Palestijnse staat kan de wereld hoog en laag springen dan gaan ze maar kortte mette maken met Hamas

1
125 elsemiek

@122 De inwoners van Palestina hadden geen barst te maken met de Europese en Russische Jodenhaat. Waarom moeten zij dan de rekening betalen en een deel van hun grondgebied afstaan aan een samenraapsel van Joden uit de diaspora die eeuwen geen poot hebben gezet in de regio?

Transjordanië werd geschonken aan een Arabische stam waar de Palestijnen geen deel van uitmaken.

Maar goed, de Israëlische staat is daar en een compromis met de Palestijnen zit er niet in. Carry on boys.

1
126 Hendrianus

@119

"Hamas wist dat er een reactie zou komen, 'de Palestijnen' waren niet op de hoogte van de plannen op 7 okt"

Wat maakt dat uit? 70% van de Palestijnen in Gaza steunt hamas.
Vanaf 2004 kunnen de Palestijnen dat stukje land zelf besturen en ze hebben gekozen voor hamas terwijl zij wisten waar die terroristische organisatie voor staat; terreur, strijd, Israël proberen te vernietigen.
Zij hadden kunnen weten dat hamas dat als doel heeft. Daar gaat alle aandacht naar uit en al het geld.
Als je dat doel verkoopt met een islamitisch sausje (allah zal zegevieren) dan heb je al een groot gedeelte van de bevolking achter je.
Die mensen daar hadden vanaf 2004 de mogelijkheid om een Palestijnse staat op te bouwen maar hebben gekozen voor tirannie, onderdrukking en geweld. Geweld tegen de eigen bevolking maar ook tegen Israël.
Wat we nu zien is een gevolg daarvan.
Als die mensen een 'normaal' leven hadden willen leiden, hadden ze niet op hamas moeten stemmen. Nu is het lijden.

"Hoe kan Hamas weten wat een veilig gebied binnen Gaza is?"

Hamas weet dat donders goed. Zij weten toch zeker zelf wel waar zij iets hebben georganiseerd voor de strijd tegen Israël en wat een doelwit is voor dat land?
Of denk je dat Israël, net als hamas, gewoon lukraak raketten afvuurt naar de Gaza in de hoop dat ze een hamaslid treffen?
Israël kan er niet zoveel aan doen dat hamas zich schuilt onder de bevolking. Dat is een keuze die hamas maakt.
Hamas zou de bevolking naar de kustlijn kunnen leiden en tentenkampen kunnen opzetten. Daar valt geen bom of granaat.
Maar nee, hamas wil dat iedereen op z'n plek blijft hopende op zoveel mogelijk doden om aan de wereld te kunnen laten zien hoe wreed Israël wel niet is.
En btw, hamas heeft helemaal geen tenten. Geen voorzieningen voor de burgers in nood.
Vanaf hun bestaan zijn ze bezig met de strijd tegen Israël en ze hebben niks gedaan voor hun eigen bevolking.

Vroeger was ik daar verdrietig om. Nu nog maar voor 30%. 70% steunt hamas.
Dat er nu zoveel doden vallen schokt mij maar helaas. 70% van de mensen daar vindt het OK.
Go Israël!

1
127 Malinois

@126 'Maar goed, de Israëlische staat is daar en een compromis met de Palestijnen zit er niet in' Niet zolang Hamas daar zit , wat is er zo moeilijk om dat te begrijpen?

2
128 elsemiek

@109 Hier wordt dat van meerdere zijden belicht, https://historiek.net/nakba-palestijnse-vluchtelingstroom-1947-1949/159468/ Verder was er indertijd geen TV of transistorradio dus die oproep om tijdelijk te vertrekken zal lang niet iedereen bereikt hebben.

2
129 Hendrianus

@126
"Transjordanië werd geschonken aan een Arabische stam waar de Palestijnen geen deel van uitmaken."
Dat lijkt me sterk. De Palestijnen zijn een bij elkaar geraapt zooitje uit allerlei omliggende Arabische staten/landen.
En btw, destijds werd er nog helemaal niet gesproken over 'Palestijnen'.
Was het niet de held van Kaag die daar mee is begonnen in de jaren '70 van de vorige eeuw?

2
130 Malinois

@128 Dus voor Hamas de macht had in Gaza is er een compromis gesloten dat als potentie vrede in zich had? De verdeeldheid onder de Palestijnen werd door Netanyahu trouwens veelvuldig aangegrepen om niet tot een compromis te komen. En wat zei hij deze week, 'ik acceepteer na de oorlog geen enkele oplossing die een Palestijnse staat in zich heeft'.

1
131 Hendrianus

Eigenlijk is dit een hele goede titel voor de huidige situatie in dat gebied.
'Heilloze oorlog in Gaza moet stoppen'
Dat moet ie ook.
Maar dat kan alleen als hamas de wapens neerlegt.
Zij moeten inzien dat hun strijd heilloos is. Israël is een feit. Zij kunnen Israël niet van de kaart vegen.
Rutte zou zeggen; Laat dat wel even duidelijk zijn.

1
132 Malinois

@126 'een samenraapsel van Joden uit de diaspora die eeuwen geen poot hebben gezet in de regio?' Heel respectvol Hendrianus gefeliciteerd

3
133 elsemiek

@133 En dit is wel respectvol, "De Palestijnen zijn een bij elkaar geraapt zooitje uit allerlei omliggende Arabische staten/landen."?

1
134 Hendrianus

@130 Sterker, er was ooit een tijd dat er geen Nederlanders bestonden. Doordenkertje

3
135 Hendrianus

@134
Die was van mij.
Niet van elsemiek.

0
136 Malinois

@135
Denk dan nog eens door....
Ooit waren er geeneens mensen.
Wat heb je eraan?
We zitten nu met de shit.

0
137 Malinois

@132
Aanvulling.

Aan de andere kant is het helemaal geen heilloze oorlog.
Als je al over vrede of samenwerking wilt praten dan moet Hamas geëlimineerd worden.
Daar is Israël mee bezig.
Gaza onder bestuur van jonge Palestijnen, die inzien dat hun strijd tegen Israël heilloos is, geeft hoop op vrede.
Ik hoop dat daar een bestuur komt die de beste bedoelingen heeft met de bevolking. Israël kan dan alleen maar volgen.
Een bestuur die een natie wil opbouwen i.p.v. leven voor de strijd tegen een macht waarvan je het niet gaat winnen.

-Long read-

"Daarmee kunnen we inmiddels één belangrijke conclusie trekken: de Palestijnen onder het bestuur van Hamas hebben nooit de intentie gehad een Palestijnse staat te stichten in de Gazastrook. Dat vergt namelijk investeringen op het gebied van onder andere infrastructuur, humanitaire voorzieningen, werkverschaffing en onderwijs gericht op een vreedzame co-existentie met Israël. Als we die specifieke zaken onder de loep nemen, dan is duidelijk dat alles, zelfs onderwijs, er juist op gericht was om de Palestijnen, zelfs kinderen, klaar te stomen voor de strijd tegen Israël. De vernietiging van Israël was daarmee hetgeen Hamas motiveerde en bestaansrecht gaf, niet de wens om een Palestijnse staat te stichten."
https://ejbron.wordpress.com/2024/01/20/in-perspectief-de-palestijnse-staat-een-fata-morgana/#more-373755

0
138 Malinois

Hamas is deze oorlog begonnen door onschuldige burgers te vermoorden.
En nu mogen hun aanhangers dagelijks huilie doen op de (partijdige) NPO.

2
139 skapoe

@137 Mooi dan zijn we dat eeuwige domme gezeik over het bestaan van het Palestijnse volk voorbij.

1
140 Hendrianus

@138 Hamas, lees de Iraanse invloed, moet dan ook verdwijnen. Dat vergt een regime change in Iran.

0
141 Hendrianus

@138 Netanyahu is ook nooit van plan geweest een Palestijnse staat te accepteren. Laatst sprak hij dat nog luid en duidelijk uit. Tijd dat ook hij en zijn eng ultra nationalistische bende het veld ruimt.

1
142 Hendrianus

@142

Ik kan mij nog een discussie herinneren tussen ons beiden waarin we het over 1 ding eens waren.
In beide kampen moet er een 'regime change' plaatsvinden.
Een andere mindset die alleen een nieuwe of jongere generatie kan bewerkstelligen.
Een nieuwe generatie jongeren met andere ideeën over hoe zij (2 verschillende bevolkingen) met elkaar samen laten leven.

Ik heb destijds al vaak aangegeven dat er al tig lokale samenwerkingsverbanden bestaan tussen Joden/Israëli's en Palestijnen. Zelfs in wat wij noemen 'bezette gebieden'.
Helaas gaat dat ook vaak niet goed. Dat krijgen we dan te zien op de tv (weer een aanslag op.....)
Dat het in veel gevallen wel werkt, dat nieuws krijgen we niet te horen/zien.
Het lijkt wel alsof we moeten blijven geloven in de gedachten dat dat conflict onoplosbaar is.

Ik ben van mening dat er daar iets heel moois opgebouwd kan worden waarbij twee volken elkaar kunnen helpen en samenwerken.
Daarvoor hebben die 2 volkeren wel de juiste leiders nodig. Jonge leiders met andere inzichten. Niet gericht op religie of ideologie maar op menselijkheid.
Een gedachten waarbij je geen grenzen moet bewaken tussen twee bevolkingen.

Hendrianus, ik hoop het zo dat daar ooit twee regeringen komen die tegen elkaar zeggen; Wat hebben we elkaar allemaal wel niet aangedaan? Laten we elkaar helpen i.p.v. elkaar bevechten. Wat we allemaal hebben gehad, al dat geweld, is geen oplossing. We gaan samenwerken aan een goede toekomst voor ons beiden.
Ik hoop het.

0
143 Malinois

@143 Dat zou inderdaad mooi zijn. Ik vrees echter dat het na zoveel jaren van vijandschap alleen via een levensvatbare Palestijnse staat in gang gezet kan worden.

1
144 Hendrianus

Leuk en aardig maar kom dan ook met een oplossing
Die is er niet anders dan hamas te saneren

0
145 Placon

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Stoomtrein in Efteling stopt met stomen om klimaatdoel te halen

@7Boven Gaza en Oekraïne, gaat het ook goed, met de wereldwijde klimaatdoelstellingen.. 😉Zo'n stoomtreintje in de Efteling kan dan ècht...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

VBOH
Toxic chemicals from microplastics can be absorbed through skin - University of Birmingham

@1 Inderdaad. Waarom geen dranken uit kleine glazen flessen? Dan maar geen dranken voor de take away economie. Drink het maar ter plaatse op w...

8 minuten geleden geplaatst door VBOH

Zie Hier
Agente worstelt met vechtersbaas in uitgaansnacht: ‘Was bang voor een bloedbad’

Tja dus als je maar doet alof het niet bewust is kom je met een werkstraf weg!Belachelijk de rchtspraak in de EU/Nederland begint een lachet...

10 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Strongoli
Italië: Na zeven jaar bepaalt de rechter dat NGO's het land mogen overspoelen met indringers - De invasie is legaal - Dissident.one

@4https://www.rainews.it/articoli/2024/04/inchiesta-trapani-equipaggi-navi-ong-in-21-prosciolti-dallaccusa-di-favoreggiamento-dellimmigrazione...

12 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Italië: Na zeven jaar bepaalt de rechter dat NGO's het land mogen overspoelen met indringers - De invasie is legaal - Dissident.one

@2 en a3Het originele bericht van de RAI (omroep) hierover in het Italiaans. Wèl even de vertaling er op loslaten. Arriverderci. 😊...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

soapbox
GeenStijl: Bassiehof - Cohen stopte met klappen toen tot hem doordrong wat Timmermans over Wilders zei

@96 Dat is je goed recht , maar ik zou er dan wel mee stoppen erover te zeuren als je er zelf meedoet. Ongeacht wie er begint....

20 minuten geleden geplaatst door soapbox

Vageali6888
Dertien kinderen uit een familie gedood bij luchtaanval • Meisje levend onder puin vandaan gehaald

@12Na 7 okt. riep Hamas dat dit nog maar een oefening was ... tja dan moet je wat als regering...

20 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Dertien kinderen uit een familie gedood bij luchtaanval • Meisje levend onder puin vandaan gehaald

@9Tja, die 500 doden in dat ziekenhuis bleek een brandje op de parkeerplaats te zijn ...Ongetwijfeld een hoop leed daar, maar ook een ho...

21 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

eh
Toxic chemicals from microplastics can be absorbed through skin - University of Birmingham

Was het niet de tabaksindustrie die aangepakt werd omdat aangetoond werd dat ze al tientallen jaren wisten over de schadelijke gevolgen van rok...

21 minuten geleden geplaatst door eh

Bop
Totale plasticvangst The Ocean Cleanup al voorbij 10 miljoen kilo: ‘Begint z’n vruchten af te werpen’

@1 Dankzij de aandacht die de "asfaltplakkende sukkels" voor de bestaande problemen vragen staan er mensen als Boyan Slat op. Ook kleine radertj...

23 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Katerina Carney Onlyfans LeakedUncle SexTina LeakedJwow NudeXnxxxiVillage Bhabhi NudeDeepfake Porn GeneratorGenshin R34Tenecle PornGhagra SexXvixdeosBp Blue Picture VideoCheekie NudeBlue Blue Picture SexySexy Mms Clip打 屁股Xxc Video IndianFetishkitschPorn Close Up AnalChoo Choo Charles PornXxx Siliping VideoIndian Hot Webseries OnlineHollywood Actress Sex HdLessbian Sex ComLexi ArmorLocal Escorts Near MeParodiaspornoLocal Sex Hd VideoTamilsexvedeoPretty PornOnline Live XxxOdia SuhagratSavanah GoldPorn CousinQueefing PornHentai SearchBbcshemaleCandicoatedsarcasmGag FactorKellijellibelliCory Chase NudePorn OrgasamKuliseen VideosCurby PornSugar Daddie PornWww Free Xnxx ComWives CumingLolowoodJamelizz LeakDescargar Pornos無料erodougaXnnx Sex ComGroup XnxUae XxxGay PoranDesi Girl Sex XvideoTits Squirt MilkGay Asian OnlyfansPorn Of TodayLesbian Strap PornLola MaiKulhad Pizza Viral Video OriginalHot Video MusicSlimexotica PornSurfgayvideoRoja Fucking VideosJamie JamesonSsbbwfuckingAnnonce EscortChupavergaAllie Adams GloryholeGlasses CumshotSaddling SelinaFuta HubJames Charles NakedInacent Porn3d Porn With MonstersFuckbunniesVeibae HentaiXnxx LocalFacesit PovMiss BoddyFamily Strokes Full VideosSexe VrTeacher FuckingQuick CreampiePrivate Society LeabianVoovsGhost SexGear Shift PornIdian XnxxBhojpuri PornJavtube DownloaderManipuri Sex MovieXxx Deshi Porn VideoTeacher NakedCaught In Public NakedLushpornElebs NudeSixc VdoAdult Animated MoviesAngelbaexo OnlyfansDesi Sexy ChudaiStepmom Sex VideoXtube.ocmListcrawlers Site AlligatorMj FreshPor No CaseroSexgay PornCleveland ListcrawlerCheerleader PhubSabrina Sabrok PornAmber Lynn BschFucking A FanMen In The NudeAmatuer Interracial PornMom Chinese PornPornos PokémonLesbian Full Porn VideosSex FilesHucow BreedingNaughty America Video楼 凤Riley Reid FootjobSxsi BfSex Video Hot SisterAngela White GangNaughty MachinimaSuperr HqSm00ches OnlyfansKim Kardashian Nude BoobsJohn Wayne Bobbitt UncutSasha4201 OnlyfansPornotube FilmAmazing World Of Gumball Rule 34Brazzers Long VideosXnxx Teen HdBathroom Xxx ComAngie Everhart NudeRomance And FuckShemalefuckDinapoisonDownes Syndrome PornJavstreamingEporner.comjVideos De Pornor BrasileiroDickandballsXvideo3Wmily Ratajkowski NakedXxxku