Sociale onvrede is geen overzichtelijk plaatje meer: ‘Ook Turkse ondernemers stemden PVV’  (fd.nl)


Opnieuw voltrekt zich een politieke aardverschuiving in Nederland. Dit keer met de PVV als grote winnaar. Sinds Pim Fortuyn schuift ontevreden Nederland heen weer, maar de achterban en issues veranderen, zien onderzoekers en politici.  ...

door smurf in Politiek  ·  17 Reacties

  • 10
  • 317x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Mensen die er niets mee te maken hebben snappen er niets van en vinden het gezeur dat we arme/zielige mensen niet op kunnen vangen; Die boeren hebben plek zat.
Daarom ook de ophef rond kijkduin.
Er gaan nog meer plaatsen komen:
"We zullen de komende dagen meer gemeenten benaderen om hotelcapaciteit in te zetten."
"Inmiddels werken we aan de verhoging van de uitstroom van vergunninghouders naar gemeenten, waardoor we STRUCTURELE plekken vrij krijgen."
https://www.coa.nl/nl/nieuws/status-tekort-opvangplekken

0
1 Schildpad

Dit zijn mensen die gewoon ook Nederlanders zijn, quote:

‘Ik sprak eerste of tweede generatie Turkse of Marokkaanse burgers en ondernemers die de stemwijzer invulden en bij de PVV uitkwamen. In Rotterdam-Zuid leeft iedereen in dezelfde wereld. Ook zij zijn de overlast en overmaat aan nieuwkomers zat.’

Op dit punt heb je dan toch gewoon hetzelfde plaatje qua sociale onvrede? Ik lees daar verschillende meningen van verschillende mensen die die uitslag proberen te duiden. Het is gewoon heel simpel: de Nederlander bestaat, en die is het zat.

3
2 Artikel39

@2 Mja... Een paar nieuwkomers dat kan wel geabsorbeerd worden. Maar nu loopt het wel de spuigaten uit. Vermoed ik. Ik zou het overigens wel grappig vinden als hier wat meer kleur zou zijn. Waar ik woon zijn het me toch een stel boeren. Zo'n Van den Oever is dan nog maar een mak schaap. Ik denk dat dat ze wel zal leren. Pets pets pets...

2
3 smurf

@3 Waar ik woon is het de laatste jaren toch behoorlijk gekleurd geworden. En ik moet zeggen, het past zich allemaal aan elkaar aan na verloop van tijd. Maar ik vind de mix zoals die er nu is, wel voldoende.

4
4 Artikel39

@4 Het is nu wel bruin genoeg volgens jou? 😁

2
5 smurf

Een mooie observatie van hoogleraar Wim Voermans:

"Verheffing heeft een andere betekenis gekregen’, doceert hij. ‘De traditionele tegenstelling tussen haves en havenots is verschoven naar wel of geen toegang tot kennis. Vroeger hadden we kapitaaleigenaren en nu kenniseigenaren.’ "

Oftewel: linkse afgestudeerden krijgen altijd hun zin en vinden dat zij op moreel en intellectueel zo onbereikbare hoogte staan, dat zij ook in de toekomst altijd hun zin moeten krijgen.
Intussen durven weinig mensen meer techniek te gaan studeren. Al helemaal niet op HBO of MBO niveau. Want dan word je een leven lang gekoeioneerd door politicologen, mediakundigen, bestuurskundigen, sociologen, etc.

Als ondernemers, ook Turkse, na Corona en na meer dan 15% inflatie in anderhalf jaar, te horen krijgen dat de vennootschapsbelasting omhoog moet van GL-PvdA en het geld dat je jezelf uitbetaalt in box2, wie verwacht dan dat ze voor die strafexpeditie van GL-PvdA stemmen gaan?

DvD

3
6 duurendaal

@5 😄Zo zou ik het niet willen zeggen, maar er zijn hier wel binnen een paar jaren flink wat huizen naar statushouders gegaan. En zij hebben gewoon een andere leefstijl. Ik woon ernaast dus ik heb er ervaring mee. Je hebt het dan ook over een groot gezin, negen personen. Maar na wat strubbelingen en gesprekken over en weer gaat het nu prima.

5
7 Artikel39

@7
Met mensen die zich aanpassen of goed integreren, heeft ook niemand moeite, denk ik.
Het gaat fout bij diegenen, die zich constant afzetten, tegen alles wat Westers is. Daarin speelt de Islam, een grote en belangrijke rol.

1
8 Strongoli

@8 Ja, deze mensen willen er graag bij horen, kleden zich ook heel gewoon, ook de dames. Er staan hier in de buurt wel een aantal flats, daar woont toch wel een ander slag nieuwkomers. Jammer dat ze die dan ook allemaal bij elkaar laten wonen. Maar het is wel zo dat er hier in een paar jaar tijd een enorme toename van niet westerse mensen is geweest. Een AZC hebben we dan (gelukkig) weer niet.

3
9 Artikel39

@6 Mja... wanneer ben je dan kennis eigenaar? Volgens mij kan je nu het meeste wel vinden op het internet. Het is aan jezelf of je die kennis eigen maakt. Nederlands, Engels en Rekenen zijn de echt belangrijke vakken. De rest kan je in feite gewoon zelf doen. Okay, je hebt zoiets als arts. Daar zijn speciale eisen, maar dat willen we ook.

Mja... vakkennis doe je eigenlijk alleen in de praktijk op. Het idee van zelf doen of voor een leermeester werken.

Ik zie het probleem niet. Eigenlijk denk ik dat onderwijs veel en veel goedkoper kan. Wat mij betreft hoeft niet iedereen naar school. Veel te duur. Als mensen zichzelf willen ontwikkelen, dan kan dat via het internet. Er zou dus wel een internet school moeten zijn. Maar die zijn er al. Misschien moet dat hier en daar nog wat bijgeschaafd worden. En dan exclusief onderwijs alleen voor de rijken. Dus naar school gaan wordt wat mij betreft een elitaire aangelegenheid. En een private aangelegenheid. De overheid beperkt zich tot online onderwijs.

1
10 smurf

Niet iedereen is zo dom als de leden van de wegkijk en mooi praat club!

2
11 Zie Hier

@6 m post
@10 Smurf

Ik kijk toch zo uit naar de noodkreten van GL-PvdA dat 99,9 procent van alle kennis in handen is van 0,1 procent van de bevolking. En dat kennis daardoor verrechtst en verruwt, terwijl alle kennis van oorsprong vanzelfsprekend links is.

Ik denk dat Voermans bedoelt dat je leren leren moet, evenals hoe je kennis gebruikt. Hij ziet dat sommige kleine groepen met bijv. bestuurlijke kennis andere kennisgroepen of mensen zonder kennis afstoppen.
DvD

2
12 duurendaal

@12 Een bepaald soort kennis heeft het plebs inderdaad geen toegang toe. Het plebs heeft bijvoorbeeld extreem veel vertrouwen in instituties die corrupt zijn. En de elite weet hoe corrupt het is en vertelt dat niet aan het plebs. Waardoor de elite een voordeel heeft ten opzichte van het plebs. Ik noem maar wat, dat een A+++ rating eigenlijk failliet betekent. Die kennis heeft de elite en het plebs niet. En de elite vertelt tegen het plebs dat ze niet zo moeten plotten, waardoor het plebs de boot in gaat en de elites schatrijk worden.

1
13 smurf

@11 Nou ja... ik was ook weer behoorlijk dom. Ik had niet door dat Boekestein geld krijgt van de EU en die PG ook. Ik moet dus opzoek naar nieuwe bronnen. Nou niet dus. Want ze vertellen gewoon hoe het zit en beginnen dan te kronkelen van hoe erg het allemaal wel niet is voor de EU. Mja... die kronkels laat ik dus weg. En dan is mijn conclusie dat Oekraine de oorlog verloren heeft. En dat de EU steeds crisissen veroorzaakt om bestaansrecht te hebben en dat we er dus beter mee kunnen stoppen als we steeds crisissen moeten forceren om de EU bestaansrecht te geven.

1
14 smurf

@12 m post
@13 Smurf

Het OM vervolgt bijna nooit iemand wegens corruptie. Maar te veel functionarissen bij instituten zijn corrupt. Het OM is een instituut. Ergo het OM is corrupt.
Dat is Uw redenering.

Het OM ziet dat anders. Zij gaan uit van de menselijke maat. ('Het verkeerde soort' menselijke maat.) Want bij hen staan de bestuurder en zijn beschermelingen centraal. Het OM is zich van geen kwaad bewust.
De zittende bestuurders zijn dat ook niet, want zij zijn er juist op geselecteerd dat ze op voor het volk op onbereikbare morele en intellectuele hoogte staan. Het volk kan niet snappen hoe goed ze zijn. Daarom 🗣 (Volk) 👤 👥 (🕵) (Elite)
DvD

2
15 duurendaal

@15 Dat zou best kunnen DvD. Niet iedereen van de leidende klasse is corrupt. Maar des te hoger je in de samenleving komt, des te crimineler het wordt. Dat is wel iets dat me is opgevallen in mijn leven. Ik weet niet hoe het OM werkt. Het OM zal aangestuurd worden door de politiek. Alleen als de politiek het wenselijk acht worden mensen vervolgd.

0
16 smurf

Ik heb het idee dat iedereen die 'grenzen dicht' zegt als racist of extreem-rechts weggezet wordt. Praktisch gezien hebben we een capaciteitsprobleem en dat lijkt mij wel te onderbouwen met data.

0
17 maarten1234

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@97 Dan wordt het vast een voetballer. Bijzonder hè, zo'n piepklein mensje?...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Trump koerst af op verkiezingswinst: staat boven Biden in bijna alle swing states

@4 Ja, dat is eigenlijk de enige echte reden dat ik pro Trump was. Hillary wilde al giga oorlog voeren tegen Rusland. Als Hillary toen gewonnen ...

18 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Ik heb liever dat je de Europese elites vermoordt Poetin. Nu ben je onschuldige mensen aan het vermoorden. Je moet achter de elites aangaan. Je ...

26 minuten geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

Beste hamas lovers, pleur asjeblieft op naar de gaza strook.Het zal me worst wezen hoe het verder met jullie gaat....

28 minuten geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 En Nederland werft jongens in arme wijken met een gratis abonnement op een sportschool. Daaraan kan je dus goed zien hoe onvoorstelbaar slec...

28 minuten geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

boetalep en Markoesj, twee Trojaanse paarden...

31 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

Who the FUCK is leon verdomschot?En waarom is Geert verantwoording aan hem schuldig?...

32 minuten geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 Rusland haalt de jongens uit de dun bevolkte, arme gebieden. Rob was weer eens potje htpocriet. Zijn groep is te goed om te vechten, dat...

37 minuten geleden geplaatst door wildersfan

duurendaal
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@71 m post@72 Querido notDaarom had ik ook al eens het volgende tekentafelvoorstel ontworpen / opgeworpen.Vanuit o.a. de volgende vertre...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

baba jaga
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@95 Ja hij is een erg klein menneke maar het gaat goed.Ik heb hem nog niet vast mogen houden omdat hij nog in de Couveuse ligt.Maar nog 2 da...

1 uur geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Indian Rich Aunty SexLesbain Anal StraponMeowri LeaksKorean Forced SexPorn Star ViseosAdelina_diCinema Hall SexBacked Porn ComHd Hollywood PornJav BlackedKorean Porn MobieJav InterracialHorny GiffsInfluencera GonewildFree Sex Video Callأفلام إباحية مترجمMasturbating With MomClairesecrete.Lustomic ComicsArlene Lee LeakedJungle Xxx ComBig Swinging TitsEscorte 06Films X Gratuit FrançaisCamera PrivrPaula Marshall NudeXxx Video Movie ComOld Sex HdPorn MeetingHdprnBlacked HandjobHypno.hubCasadasbrasileirinhasAllie JamesMallu Sex TapeMadonna NudeAngel Rivera PornIndian XvedioHow To Shoot PornTitanic Nude SeneRoku PornographyPorn ComocaSeattle TnaboardJapão XxxHusband And Wife Romantic Sex VideoGand BurAfrican Sex ComBritty AnaSmall Tit Flashingالسكس المخفيImagefap.ciomEleven Days Eleven NightsLocal Assamese Sex VideoPinky The Porn StarMya LovelyBokep MamBig Booty Latin XxxGirl HastmaithunSexy Breast Sucking VideosKatrina Kaif Pron VideoRelatos Eroticos Xxxعرب للسكسBetty Gilpen NudeMassive Load CumshotsTubesexerMs PuiyiIndian Sexy XxXxx Sex Videos In HindiFarrah Abraham.pornoHentaigalleryBangla X XxSavita XxxShota HentaiMaya BikouXxxbestAnime Porn ViBokeppelajarEnglish Naked Blue FilmXxxv HdSbbw Mom PornSluts Of SnapchatMilftoon EspWebannoncePornohupBueatiful PornX RandiTamil Aravani Sex VideoChina FuckReal Wife StoriesReal Twin PornLaci Kay Somers NakedTurkey Porn VideoHardcore Pussy LickingOlder Woman In PornYoga Female NudeHighschool Dxd ScenesAmeature NudeShimoneta PornGay Porn JapanesePornos Madres E HijosLoyaltriniMegapersonalsHanime TvAnal Porn SitesSlim Black PornNude Old LadiesWww ThumbzillaBlair Williams Step SisLil Bebe NastySex Telugu PictureMybookieagPronografia BrasileiraNude Reba McentireSunny Leone Xx Video SexLesbians Licking Each OtherFilm Pornos CompletPorn Deep ThroatTwerk On DickZoey Deshanel NudeGujarati Xxx VideoHot Scene In Web SeriesHbrwoseXhamsterlivE L LadiesHangingwedgieTamil Chat ZozoWww.naughtamerican.comStrong Women Nudeㅣㅁ치티비Queensnake PornThumbzilla IndianTjtaurXnxx Mom Son BathroomTwitch Streamer PornStrawberry Lulu PornSossyhypnoMoncheritimeTürkçe PornolarGravure ModelNanga PungaBae SexYou JizxNifty EroticaReddit Work Gone WildMikailadancer NudeDldss-227Remmy LacroixLesbian ThreesomPeliculas Eroticasen EspañolRichard Sutherland Porn