Yeşilgöz en Wilders botsen hard: 'Heb helemaal niets met wat hij verkondigt' (rtlnieuws.nl)


VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en PVV-voorman Geert Wilders zijn vanavond stevig gebotst in het NPO Radio 1-verkiezingsdebat. Yeşilgöz zei eerder de PVV niet uit te sluiten als coalitiepartner, maar tijdens het debat liet ze weten dat het 'lang zoeken naar een overeenkomst is' na alles wat Wilders over de asielaanpak zei. "Ik heb helemaal niets met wat hij hier verkondigt", zei Yeşilgöz. ...

door Nieuwskoerier in Economie  ·  14 Reacties

  • 4
  • 299x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ben ik de enige die Dilan Yesilgöz helemaal niks vindt?

3
1 spookrijder

Ach, iedereen heeft toch wel door dat de VVD met die zogenaamde deur op een kier naar de PVV gewoon weer staat te liegen in Rutte stijl. Mooi dat het uitkomt voor verkiezingen.

4
2 Artikel39

@2 Het is allemaal al lang weer geregeld.

2
3 spookrijder

@3 De mogelijke coalities zijn alweer voor verkiezingen gevormd. De rest is poppenkast. Helaas haalt de PVV weer niet voldoende stemmen om de macht af te dwingen. Men rent nu achter Omtzigt aan. En die vindt PvdA/GL wel wat. Het worden weer 4 zware jaren.

4
4 Artikel39

@4 Het moet gewoon nog slechter worden, de puinhopen moeten nog groter worden voordat de massa tot inkeer komt. Laat het maar gebeuren.

2
5 spookrijder

@5 Ik heb eerlijk gezegd niet veel fiducie in de komende verkiezingen. En van die Dilan Yesilgöz daarvan geloof ik al helemaal niet dat ze er iets aan gaat veranderen. Ja nu met haar bek om zoveel mogelijk zetels te bemachtigen zoals gebruikelijk bij de VVD. Maar als de buit eenmaal binnen is na de verkiezingen kun je het wel vergeten met haar.

1
6 rebo

@6 Yesilgöz vind ik eigenlijk maar een inhoudsloze tokkie. Sorry, maar zo komt ze op mij over. Daar komt, behalve wat ingestudeerde riedels, weinig uit.

3
7 spookrijder

@5 Dat kan nog wel even duren. Men heeft andere vraagstukken enorm uitvergroot, klimaat, dat gedoe met of je een vrouw, man of een ander iets bent, nu is het weer pro Israel of niet, de reden waarom dit land naar de sodemieter gaat sneeuwt onder. maak je maar op voor nog veel meer asielzoekers.

4
8 Artikel39

@7 Het is ook inhoudloos van haar.

1
9 rebo

@8 Ja, nog veel meer. De pallies komen ons ook verrijken straks. Allemaal zielig, maar wel van allah allemaal.
Eerlijk gezegd denk ik dat het al te laat is, we zijn al naar de kloten.

1
10 spookrijder

@9 Als minister van justitie vond ik dat ook al. Ik vind haar helemaal niks.

1
11 spookrijder

@11 Leest alsof ik minister van justitie ben/ was. Dat bedoel ik uiteraard niet. 😀

1
12 spookrijder

@12 Dat begreep ik wel dat je haar bedoelde. 😀

1
13 rebo

Wat blijkt? De PVV komt helemaal niet op voor de gewone man. De gemiddelde PVV-stemmer denkt dat er veel schort aan de ouderenzorg omdat we nu meer vluchtelingen opvangen of omdat Marokkaanse pensioengerechtigden in hun thuisland van hun pensioen genieten.

Hieronder volgt de lijst:

1. In strijd met de gewekte verwachtingen stemde de PVV tegen het opstellen van een armoedebeleid en tegen gelijke rechten op WW en ziektewet voor flexwerkers.

2. De PVV stemde voor bezuinigingen op jonggehandicapten en sociale werkplaatsen, voor het afschaffen van de alleenstaandeouderkorting en voor het korten van de huurtoeslag. Dat laatste kost huurders met een laag inkomen zo’n 180 euro per jaar.

3. De belofte van de PVV om tegen ‘graaiers en profiteurs’ in actie te komen blijkt eveneens loos te zijn. De partij stemde tegen het invoeren van een Balkenendenorm in de cultuursector en in de zorg. En voor de belastingvoordelen van het Koningshuis.

4. Gezinnen met een maandinkomen vanaf 1.950 euro mogen van de PVV niet meer in een sociale huurwoning gaan wonen.

5. Lonen in de publieke sector willen ze bevriezen.

6. Voor de verkiezingen (2010) eiste de PVV ‘absolute transparantie’ over de ontwikkeling van de koopkracht in Nederland, nu vindt de partij het niet meer nodig dat deze cijfers in de rijksbegroting worden gepubliceerd.

7. De PVV beloofde dat de zorg beter en betaalbaar zou worden en ouderen meer rechten en voorzieningen zouden krijgen. In werkelijkheid stemde de PVV in de Tweede Kamer voor hogere eigen bijdragen en voor bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (pgb) en de begeleiding van ouderen in de dagopvang met een IQ boven de 70.

Wilders zegt tegen marktwerking in de zorg te zijn, maar stemde voor particuliere investeringen en winstuitkeringen in ziekenhuizen en voor betaalde voorrangszorg via zogenaamde SOS-artsen.

8. De PVV stemde tegen een meer inkomensafhankelijke premie (ZIEKENFONDS!), tegen maatregelen om wachtlijsten in de jeugdzorg te verminderen en zelfs tegen het in stand houden van het wettelijk recht op jeugdzorg.

9. De PVV stemde ook tegen een passende indicatiestelling voor AWBZ-verzekerden, waardoor meervoudig gehandicapten en mensen met een intensieve zorgvraag nu geen gebruik kunnen maken van een pgb.

10. Ook agenten in spe moeten het ontgelden: de PVV stemt in met bezuinigingen op de politieopleiding en betaalt aspirant-agenten geen vergoeding meer. Voor zij-instromers wordt het zo onmogelijk om politieagent te worden. De PVV stemde in met het afschaffen van de zogenaamde ‘Montfrans-middelen’, geld dat gemeenten gebruiken voor hun veiligheidsbeleid.

11. De PVV weigert ook alcoholverslaafden in het verkeer extra aan te pakken en is tegen concrete voorstellen om de oververtegenwoordiging van niet-westerse jongeren in de criminaliteit terug te dringen.

12. Recidive wil de PVV wel terugdringen, maar door te bezuinigen op reclassering en een snelle re-integratie van ex-gedetineerden af te wijzen, blijft ook dit een loze belofte.

13. De PVV laat gewone mensen in de file staan, maar laat de rijken rijden. De partij stemde in met betaalde elite-tolrijbanen, waarop mensen met geld de files kunnen passeren, tegen mobiliteitsmanagement voor werkgevers en werknemers, tegen geld voor sneller onderhoud van bestaande wegen en tegen maximale sluitingstijden van spoorwegovergangen.

14. De spoorwegen hoeven van de PVV niet weerbestendig te worden gemaakt en de prijs voor een trein- of buskaartje mag sneller stijgen dan de kosten voor een auto.

15. De PVV stemde tegen een voorstel om het tekort aan fietsenstallingen bij stations op te lossen en tegen een minimum-voorzieningenniveau voor openbaar vervoer in het landelijke gebied.

16. De PVV verklaarde zich ook tegen het verbeteren van de verkeersleiding bij ProRail, tegen een inventarisatie van knelpunten op het spoor en tegen een onafhankelijke klachteninstelling voor het openbaar vervoer. De reisinformatie en communicatie met reizigers bij een ongeluk op het spoor hoeft van de PVV niet te worden verbeterd.

17. De PVV was in de verkiezingstijd kampioen dierenrechten. Na de verkiezingen veranderde dat snel. De fractie stemde tegen verplichte brandbestrijdingsmiddelen in stallen – waar de laatste vijf jaar ruim 700.000 dieren levend zijn verbrand. De partij stemde tegen betere controle op de intensieve veehouderij, tegen een voorstel om de dierenwelzijnsregels aan te scherpen, tegen plannen om gaandeweg een einde te maken aan de bio-industrie, tegen een verkoopverbod voor de bedreigde blauwvintonijn, tegen het in stand houden van het systeem van dierenrechten na 2015, maar voor de plezierjacht op wilde zwijnen op de Kroondomeinen.

18. De PVV stemde ook tegen een vergunningenstop voor megastallen. Bovendien was de partij tegen het voorstel om vervuilende bedrijven te laten meebetalen aan het opruimen van dioxine in onze rivierbodems, tegen een actieplan om zwerfafval aan te pakken, tegen gesprekken met België om te voorkomen dat de Westerschelde verder zou moeten worden uitgediept, tegen het voorstel om meer openheid te geven over de plannen voor nieuwe kerncentrales en voor de bouw van nieuwe kolencentrales.

19. Het woord ‘democratie’ valt vijftien keer in het PVV-verkiezingsprogramma, het begrip ‘vrijheid’ nog vaker. Na de verkiezingen stemde de partij echter tegen de verbetering van de informatievoorziening van de regering aan de Kamer over Europese besluitvorming en de invloed van Nederland daarop. In strijd met haar beloften stemde de PVV tegen een nieuwe wet die de financiering van politieke partijen inzichtelijker moet maken.

20. Ook de belofte voor meer openheid werd gebroken: de partij stemde tegen openbaarmaking van de zakelijke belangen van ministers en hoe zij met die belangen zijn omgegaan. De beloofde onafhankelijkheid van ‘Brussel’ leidde niet tot steun voor voorstellen om meer zeggenschap te krijgen over onze land- en tuinbouw.

21. De PVV verzet zich ook niet tegen de groeiende Europese bemoeienis met onze woningcorporaties.

22. De partij stemde voor meer invloed van ‘Brussel’ op de Nederlandse begroting.

2
14 zilvergoud

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
elsemiek
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@54 BDS is zeer omstreden en niet vies van jodenhaat , dat weet jij ook ...

3 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@32Kijk iets verder dan feb2022 en je weet wat ik bedoel...

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@33Oh ja , ze hebben zich onlangs aangesloten na 8 jaar als onafhankelijke regio aangevallen te zijn...

4 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Martin Luther , 15 keer 'negro' in zijn befaamde speech....

6 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@32Volgens speelt alles zich aan hun grens af, niet die van de VS .....

9 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Biscanna
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@70 Dat bedoel ik ja....

11 minuten geleden geplaatst door Biscanna

LoydMorris
Weg uit Nederland regelland: ‘soevereinen’ beginnen nieuw bestaan in Portugal

De nieuwe zwervers. . . ...

16 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Biscanna
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@69 Er bestaan geen witte mensen, net zo min als dat er ook geen rode, gele, blauwe of paarse mensen bestaan. op een paar negers na zijn ze ook ...

20 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Snorrie
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@26 Ja, wat dat betreft zijn het net russen....

22 minuten geleden geplaatst door Snorrie

LoydMorris
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

Hamas-aanhangers liepen op 8 oktober 2023 al te demonstreren. . . Ver voordat de Israëliërs Gaza binnen vielen. . . . De haat bij deze ...

23 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Xnxx Sis Love MePornografia ArabeElke The StallionIndian Actress Fake PornBig Tit Lesbians TribPorn Chat RouletteCojiendo AbuelitaRoma Amor PornStrugglefuckingCamarads ComSexmoudelX MasterSchool Teacher SexTelugu Home SexYinyleonJapanese SeduceJapanese Story Porn VideosPorm NewEmily Jackson ActressMia KhalTrapiana PornHandjob MessageXnxx MonX Videos BestRad TubeXxx Videos CarHd Stepmom PornSon Cuming On MomXjamsterPatna PornWwe BoobsKink Full VideosBlack Threesome HomemadeReddit Gw StoriesMia Khalife Porn StarAloy HentaiIndian Aunty Xxx MoviesCollege Party XxxGay BjHd Tranny PornReputisimaافلام أباحيهRule34 High On LifeReddit Best Hentai SitesXvideos Red.comJasemin JaeChek Glory HoleIndian Beautiful Girl PornReal Sex Video ComFreya Von DoomFather And Daughter Romantic VideosTaco MuncherDescargar PornAiken EscortsPorntube ApkNude Joelle CarterWww Youjzz ComXxx PprnShawarFsdss-483GokudateTelugu Heroine XnxDesi Maid X VideoTelugunewsexXxx Hd Hindi BfTrnny SexGiuliana PornXxxmovies BlackSwallows CumsCojiendo Mi HermanaHuge Titty MatureWalker NudeSnake BlowjobNiko And Mimi SextapeAnon1993b2wDesi Bbw XxxDesi Taboo PornTeasing XxxIn Car HandjobsCrackwhore NudeLena Paul PornvideoNew Xx ComMarietemara Onlyfans LeakPorno GratuisStacy Keibler LegsNude Women Big TittiesMasage Lesbian Porn6anonceSxxxeAdult EsortsAsians OnlyfansPhoto AcompanhntesXhaterbateCelebrity Nudes BlackIggy Azalea Onlyfans LeakMom Catches Daughter MasturbatingEmma Bugg SexFemale Friendly PormVinatge PornLesbians Sites PornDesenho De Mulher PeladasRevenge SexKavita BhabhiBhabhi Ji XnxxPeliculas SecualesVani Viswanath HotAdriana Blaze PornCoeds NudeQuatvnXxnvideoWww.txxx.cpmFuckerman SkyfuckSonarika Bhadoria BikiniVideos De Pornografia En EspañolChaturbate FrançaisIzzy WildMia Khalifa RidesJavdh.proMadelene Wright NudeXxx Pron Movie ComNudes At HomeMia Khalifa Hard Core PornDesi Pron HubStepmom And SonsexLizbeth Rodriguez CojiendoSecret MoneiiDesi Dhabi PornMisty Stone Step MomEporner.conmJulesjordan ComHq PrnWww Sexocomcafe Com BrPornjubOldest Granny NudesPenectomy PornTeencameltoeVeryhotsexXmoviesfryouFewt FinderPorn BeurettesTerry NovaCallie Murphy NudeFace Sitting MomsKoideneufBollywood Rape SceneMallu BustyXillimite ComIndian Doctor XnxxDesi FemdomRechellemarie