Gelekt document van Israëlisch ministerie stuurt aan op etnische zuivering Gazastrook (demorgen.be)


Grijpt Israël het conflict met Hamas aan om alle Palestijnen vanuit de Gazastrook naar de Sinaï-woestijn te verdrijven? Die optie valt in elk geval... ...

door Immanuel in Buitenland  ·  18 Reacties

  • 4
  • 338x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Grijpt Israël het conflict met Hamas aan om alle Palestijnen vanuit de Gazastrook naar de Sinaï-woestijn te verdrijven? Die optie valt in elk geval terug te lezen in een gelekt beleidsstuk van het ministerie van Inlichtingen en geldt daarin als beste optie."

2
1 Immanuel

"Binnen de Israëlische regering circuleert een voorstel voor de massale en gedwongen uitzetting van alle Palestijnse burgers vanuit Gaza naar de Sinaï-woestijn in Egypte."

2
2 Immanuel

"Voor de vluchtelingen zouden in de Sinaï tentenkampen moeten verrijzen. Deze moeten op termijn plaatsmaken voor echte steden en er moet een ‘steriele’ bufferzone met Egypte komen, waarmee het uitgesloten wordt dat Gazanen terug kunnen keren.

De lokale Israëlische nieuwswebsite Sicha Mekomit wist de hand te leggen op het beleidsstuk, waarna het uitlekte naar andere media. Het is opgesteld op 13 oktober, een week na de bloedige aanval van Hamas. De authenticiteit is door zowel het betreffende ministerie van Inlichtingen als door de regering van premier Benjamin Netanyahu bevestigd."

2
3 Immanuel

Lijkt me wel kloppen, de Gazastrook wordt omgeploegd, dat wordt geen onderdeel van een tweestatenoplossing.

0
4 Slavink

Artikel zit achter een betaalmuur. Ook incognito geeft een betaalmuur.

0
5 Slavink

@5
Sorry, had ik niet in de gaten.

2
6 Immanuel

"Zijn kabinet doet het af als een ‘conceptplan’ met een hypothetisch karakter.

De plannen – hoe rudimentair ook – versterken in het hele Midden-Oosten de angst dat Israël aanstuurt op een etnische zuivering. De Jordaanse koning Abdullah II sprak van een ‘rode lijn’ die niet overschreden mag worden. “Geen vluchtelingen naar Jordanië, geen vluchtelingen naar Egypte.” Aan Palestijnse kant bestaat de vrees voor een herhaling van de ‘Nakba’ – de verdrijving van naar schatting 700.000 Palestijnen door Joodse milities in de maanden rond de stichting van de staat Israël in 1948.

Die vrees wordt verstrekt door de rabiate taal van Israëlische beleidsmakers. Minister van Defensie Yoav Gallant sprak van “menselijke dieren” waartegen zijn leger vecht, terwijl premier Netanyahu een spreuk uit de Joodse Tenach aanhaalde, waarin God de Israëlieten oproept in een oorlog tussen goed en kwaad niemand te sparen.

2
7 Immanuel

"‘ALLEMAAL VERDRIJVEN’
Danny Ayalon, oud-ambassadeur van Israël bij de Verenigde Naties, zei tegen Sky News dat Palestijnen “zullen moeten vertrekken, zodat we hun levens kunnen sparen”. Op X schreef de vicevoorzitter van het Israëlische parlement Nissim Vaturi: “Nakba? Verdrijf ze allemaal.” Een ultrarechtse denktank publiceerde een vergelijkbaar voorstel, maar haalde dat na een storm van verontwaardiging offline.

Het feit dat Israël Gazanen heeft opgeroepen massaal het noorden te verlaten en te schuilen in het zuiden van de strook, wordt door sommigen als een omineus voorteken beschouwd.

Dat neemt niet weg dat de kans van slagen voorlopig erg klein is. De Egyptische regering van president Abdel Fattah al-Sisi is er faliekant tegen, niet alleen omdat het land in de ogen van de Arabische wereld (en de eigen bevolking) daarmee medeplichtig zou worden aan een ‘tweede Nakba’, maar ook vanwege de eigen staatsveiligheid. In een toespraak op 18 oktober zei Sisi dat de oorlog tussen Israël en Hamas zich in zo’n scenario naar de Sinaï zou verplaatsen, wat hij tegen elke prijs wil voorkomen."

3
8 Immanuel

Het Israëlische ministerie van Inlichtingen (niet te verwarren met de inlichtingendiensten) staat onder leiding van een partijgenoot van Netanyahu en werkt in het beleidsstuk drie verschillende scenario’s uit, bedoeld voor een toekomst zonder Hamas. De eerste optie is om de Palestijnse Autoriteit (PA), nu alleen de baas over de Westelijke Jordaanoever, naar Gaza te halen om daar de scepter te zwaaien. In een tweede scenario gaat het bestuur over naar niet nader genoemde ‘Arabische leiders.’""

3
9 Immanuel

"‘GEEN HOOP OP TERUGKEER’
Het derde voorstel (massale verdrijving) is volgens het stuk het best uitvoerbaar en levert de beste “langetermijnresultaten” voor Israël op. Voor de inwoners van Gaza zou een campagne moeten komen “om hen te motiveren dit plan te aanvaarden” en “duidelijk te maken dat er geen hoop is op terugkeer. [...] De boodschap moet zijn: Allah heeft ervoor gezorgd dat je dit land kwijtraakt vanwege het leiderschap van Hamas – er is geen andere keuze dan naar een andere plaats te verhuizen met de hulp van je moslimbroeders.”

Ook op de bezette Westelijke Jordaanoever leeft de angst voor een etnische zuivering: Joodse kolonisten hebben daar pamfletten verspreid, waarin ze Palestijnen dreigen te verdrijven naar Jordanië."

3
10 Immanuel

"Nieuw zijn deze ideeën overigens niet. Kort na de Zesdaagse Oorlog (1967) moedigde Israël ook al honderdduizenden Palestijnen aan uit Gaza te vertrekken. Er kwam weinig van terecht. In 2010 stelde Netanyahu volgens de toenmalig Egyptisch president Mubarak een landruil voor, waarbij Caïro een stuk van de Sinaï op zou geven voor de opvang van Palestijnen, om een strook land aan de zuidwestkant van Israël te krijgen. Mubarak weigerde."

3
11 Immanuel

"Er zijn aanwijzingen dat Netanyahu’s regering op de achtergrond opnieuw druk uitoefent op Egypte. Sisi zit met een economische crisis, waar Israël gebruik van hoopt te maken, bijvoorbeeld via schuldenverlichting. Volgens bronnen van de Financial Times heeft Netanyahu EU-diplomaten gevraagd op Egypte in te praten. “Hij drong er behoorlijk stevig op aan dat de oplossing bij Egypte lag en dat Gazanen in elk geval voor de duur van het conflict daar moesten worden opgenomen”, aldus een diplomatieke bron van de krant.

De Amerikaanse regering pleit al weken voor een ‘humanitaire corridor’ die het voor Palestijnen mogelijk moet maken desnoods te vluchten. Volgens critici geeft het Witte Huis daarmee impliciet groen licht aan Israël om zijn gang te gaan. President Biden verklaarde er echter alles aan te zullen doen dat Palestijnen niet “verdreven zullen worden naar Egypte of een ander land”.

3
12 Immanuel

2
13 Immanuel

Immanuel, waar haal jij al die teksten vandaan?

1
14 Slavink

"@14
Uit het gelinkte artikel.

1
15 Immanuel

@15 oké maar dat artikel zit bij mij achter een betaalmuur?

1
16 Slavink

De Palestijnen die gewoon in Israël mochten werken (hoezo, buitensluiting?) moeten nu wel terug. Terug naar Gaza, dat nu nog steeds wordt bestookt. Los daarvan wil Israël geen Palestijnse arbeiders meer hebben. In het volledige bericht hierover wordt gemeld dat ze ook gemarteld zijn:
== Palestijnse arbeiders uit Gaza vanuit Israël teruggestuurd
Honderden Palestijnse arbeiders zijn vanuit Israël en de Westelijke Jordaanoever teruggestuurd naar de Gazastrook. Gisteravond kondigde premier Netanyahu al aan dat zij de grens zouden worden overgezet en getuigen melden nu dat in het zuiden arbeiders de Kerem Shalom-overgang tussen Israël en Gaza hebben gebruikt. ==
https://nos.nl/collectie/13959/liveblog/2496416-gestrande-palestijnse-arbeiders-terug-in-gaza-blinken-opnieuw-in-israel

0
17 Slavink

@16
Vandaar dat ik hem hier in gedeeltes voor je geplaatst heb.
Als je al die deeltjes samenvoegt, heb je het hele artikel compleet.

3
18 Immanuel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@49Je bent blijven hangen in stripboekjes uit de jaren 60 😂...

2 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

wildersfan
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@55 Ben jij eigenlijk RobDeW? Maar dan weet jij toch ook hoe het zit?...

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Snorrie
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@25 Ik zit daar niet mee.Jackie laat graag zijn karakter en kennis zien en dat haalt de angel wel uit zijn imbeciele poging tot belediging....

3 minuten geleden geplaatst door Snorrie

wildersfan
De hele werkdag die vervelende radiozender aan

Bij mij op het werk hebben ze verschillende soorten muziek. Dus ook muziek speciaal voor migranten. De muziek vaak te hard. Dan word je er half ...

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Snorrie
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@9Nu nog even aantonen dat er geen ongevaccineerden te vroeg zijn gestorven en je heb mogelijk een punt. Maar ik ben bang dat dat een onmogeli...

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@56Ah, zit het zo.De Nato is daar nog niet.Rusland heeft daarentegen zijn grens wel richting de Nato opgeschoven....

9 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
Groep Nederlanders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Ze worden daar gebruikt voor binnenlandse pr-machine’

@9 Ja, ik heb begrepen dat er in gevangeniskolonie IK-3 sinds 16 februari weer plaats is. Daar is een plekje vrijgekomen dat was b...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@10 Precies. Ze zijn te dom om dat te snappen. Ze geven iedereen die zich wél heeft laten vaccineren nog een trap na.Echt, te dom om te poep...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@55 Ik werk niet bij de CIA Rob....

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@54 Dat heet NATO expansion Snorrie....

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Lily Carter Porn VideosLesbian Couple PornDaddy Issues PornKittylixo LeaksPorns AfricansPack Only Fans GratisWherewolf PornAnal Dog PornDaddy Daughter Porn FreeSanylion X VideoMastur BarsePorn Full Hd NewHindi Audio Mein ChudaiMonics Bellucci NudeThe Lion King PornJim XxxDany DanialPorn ShoplifterFirst Time Gay PornJav ClXxx Blue Hindi MovieSoft Porn For CouplesThick Women NakedJeena Jameson PornCharly Jordan LeakHindi Porn Hd DownloadColegiala De VerdadPornographie Amateurs FrançaisKavr-311Tartaglia Rule 34Arabian GaypornCam4brasil HomensTeacher XxxCarolina Miranda DesnudaSexy Aunty NudeKavr-314Indian Call Girl Sex Videoسكس سميناتPorn D.pNubile VidsGay Pervert PornMolly Moon PornhubFitness Model PornFamosas Con Videos PornAssjob CompilationAshlynn Brooke VideosMasterbation AsianDownload Of PornEroticos SexoCall Me Sherni Only FansIndian Sex JabardastiJob Xxx VideoBrook UltraJohnny Sins AnalUncenserd Japanese PornBrazzers Porn VdoTop.porn SitesCoreana NudesPov BlwojobSlimthicknAudio PornShalu XxxStockingstease.comCatoon PornosFisting LesbiansWww Videoporno ComRiyal Sex VideosSusanna Gibson ChaterbateSexvideuJav Time StopFake Driving School Full VideosSkipthrgamesHqporner..comDesi Xx Video HdAmerican ChudachudiZznxNew Ladies Sex VideoNudecollectHottest Pics Of Gal Gadot요년 레즈Salty Icecream MeaningDorm DarePorn Woth TextAnal Porn PicsSexe Hardcore GratuitHannah Marie PornTittypicturesWww Nxx ComYoungest Porn StarXxx 3 VideoHd Kannada BfJapanese New Porn VideosKonan XxxX Jabardasti VideoDesi Bhojpuri SexHugest BootyOpencuntsSex Video New XxxExtreme Fetish PornExxxtrasmallSexemodel Com ParisSummer Glau NakedFucking A HorseLesbian Sex VideosPorn With DesiBig Naked AssFiona Gallagher PornNaughty America LoginRarbg.toChloe Rose PornLouise Griffin PornJenna LindPron Hub IndianXharurbatePorna Türkçe Alt YaziliChaturabtGeorgie Lyall Porn VideosLewdfroggo Rainy DayBabetodayBlacked PornvideosKelly Russell NudeRiley Mae Of LeakedXxxseyBlack Hair PornSwing Playboy Full EpisodesTonights Girlfirend PornEthiopia SexxxDee Williams BbcHeroin XxxArina ArataHot Sexy Romance XxxChatavSites De Sexo Ao VivoDiana Penty NudeGujarati Aunty XxxDesi Gf Porn VideosDoggy Style Hair PullMom Swallows18 SexAlb.escortsEdwige FenechSims 4 SexmodSexual GifDad Son PronCummy BushFappelloSunny Leone Latest PornSasur Bahu XvideoSaggy Breast PornLesbian Porn Seduction