Doodenge klimaat oplossing: ‘Eerder sterven en pijnstillers weigeren’ (indepen.eu)


Mensen die ziek zijn, zouden volgens emeritus hoogleraar Johan Mackenbach het goede voorbeeld kunnen geven, door vanwege het klimaat en hun carbon foodprint eerder uit het leven te stappen, en geen pijnstillers meer te nemen. De voorzitter van de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van ...

door nikkie01 in Overig  ·  37 Reacties

  • 20
  • 494x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Gister al een pleidooi om kankerpatiënten 'gerichter' van medicatie te voorzien.

Sja, als de exorbitante prijzen niet dalen.

Moeten we patiënten/ouderen er maar aan.

Wat een wereld.

3
1 Seconda

@1 als we alleen noodzakelijke mensen laten immigreren, dan scheelt het al kosten en aantal mensen, maar nee, we moeten de hele wereld hier naar toe halen en dan de ouderen maar opofferen omdat het toch wel druk is

6
2 maarten1234

@2 ; ik kan me moeilijk onttrekken aan het idee dat er een construct achter zit inderdaad.

6
3 Seconda

Hier, ook al zo'n artikel, je word.er.de laatste tijd mee.dood.gegooid (pun intended)

Ze willen blijkbaar graag van ons af.

Ach, uiteindelijk zijn we niets dan brandstof voor de economieën van de rijken en tja, als een produkt geen nut meer heeft gooi je het weg.

4
4 Seconda

Het zal wel net zoals met het vliegen gaan. Dit soort regels gelden meestal alleen voor het gepeupel en niet voor de hoogopgeleide elite. Misschien moeten we de rollen eens omdraaien en alle hoogopgeleiden een spuitje geven. Zou een hoop gezeur en gedram schelen.

4
5 Reconquista

Sorry, niet helemaal on-topic maar misschien is dit een klimaat oplossing voor ouders met klimaatbewuste kinderen;


Een bevriend stel van mij heeft maatregelen genomen nadat hun dochter vertelde dat ze het helemaal eens is met de blokkades op de A12.
Het bevriende stel:
Na haar zorgen hebben we besloten om haar te helpen met het voorkomen van de door ER aangekondigde “massale uitroeiing en het verdwijnen van hele ecosystemen”.
We gaan onze dochter dus weer een toekomst geven. En de planeet vier graden afkoelen. Dat doen we als volgt:
Ze gaat voortaan op de fiets naar school, want wegbrengen met de auto kost brandstof. Natuurlijk wordt het straks winter en dan wil ze met de bus, maar zolang dat een dieselbus is, lijkt dat ons niet bevorderlijk voor het Klimaat. Nu vraagt ze natuurlijk om een elektrische fiets, maar we hebben haar de verwoestingen aan de natuur laten zien ten gevolge van de Lithiumwinning, dus het wordt gewoon trappen. Is goed voor haar, wij fietsten vroeger ook naar school.
Om alvast te wennen aan “het van het gas af moeten” hebben we de radiator in haar kamer afgekoppeld. Het daalt er nu ‘s avonds tot twaalf graden, maar in de winter zou het weleens kunnen gaan vriezen. In dat geval hebben we beloofd dat ze een extra trui, muts, maillot en handschoenen krijgt.
Om dezelfde reden hebben we afgesproken dat ze voortaan alleen een koude douche neemt. Kleding wassen doet ze voortaan zelf, met het wasbord, want de wasmachine is nu eenmaal een stroomverbruiker en de wasdroger al helemáál. Dat kan natuurlijk niet meer.
Nu we het toch over de kleding hebben, die ze nu heeft zijn allemaal synthetisch, dus gemaakt van aardolie. Maandag brengen we daarom alles naar de Kringloper. We hebben een eco-winkel gevonden waar uitsluitend kleding wordt verkocht uit ongeverfde en ongebleekte linnen, wol en jute. We denken niet dat het haar mooi staat, zelfs dat ze uitgelachen gaat worden, maar dat is wat ze ervoor over moet hebben, voor het Klimaat. Katoen is uit den boze, dat komt uit verre landen en er worden bestrijdingsmiddelen voor gebruikt.
We zagen zojuist op haar Instagram dat ze best kwaad is geworden. Dit was de bedoeling niet. Maar straks om 19:00 zetten we de WiFi uit en die gaat pas morgen na het avondeten weer even aan. Op die manier sparen we elektriciteit, heeft ze geen last van elektrostress en is ze totaal geïsoleerd van de buitenwereld, zodat ze zich beter op haar huiswerk kan concentreren. Om elf uur 's avonds halen we de stroom eraf, donker is dan echt donker. Dat scheelt een hoop CO2.
Ze gaat niet meer mee op wintersport. Ze gaat niet meer mee op welke vakantie dan ook, want onze vakantiebestemmingen zijn praktisch onbereikbaar met een fiets. Terug naar de CO2-uitstoot en voetafdruk van je overgrootouders betekent domweg dat je ook leeft zoals je overgrootouders en die hadden nooit vakantie en zelfs geen fiets.
Dan hebben we het nog niet over eten gehad. Geen CO2-afdruk betekent geen vlees, geen vis en geen gevogelte maar ook geen vleesvervangers op basis van soja (dat groeit immers waar eerst regenwoud was) en ook geen geïmporteerd voedsel, want dat heeft een negatief ecologisch effect. En absoluut geen chocolade uit Afrika, geen koffie uit Zuid-Amerika en geen thee uit Azië.
Uitsluitend nog Nederlandse aardappelen, groenten en fruit dus en alleen van de koude grond, want broeikassen draaien op verwarmingsketels, CO2 en kunstlicht. Dat is slecht voor Het Klimaat. Brood kan nog, maar boter, melk en eieren, kaas en yoghurt, kwark en room komen van kippen en koeien en die stoten CO2 uit. Geen ijsjes in de zomer. Geen wijn. Geen frisdrank en geen bier, die belletjes zijn immers CO2. Ze wilde wat kilo's kwijt, nou, dat gaat lukken.
Ook gaan we alle plastic uitbannen, want dat komt uit chemische fabrieken. Ook alles van staal en aluminium moet weg. Weleens gezien wat een energie zo’n hoogoven verbruikt of een aluminiumsmelterij? En ten slotte krijgt ze geen make-up, zeep, shampoo, crème, lotion, conditioner, tandpasta en medicijnen meer en het maandverband wordt van linnen. Net als vroeger.
Op die manier willen we de massa-extinctie en het verdwijnen van hele ecosystemen tegengaan. Voor haar. Zij gelooft er in.


(Gevonden op internet)

5
6 Seconda

Het is natuurlijk niet leuk om te horen, zeker niet voor 70-plussers, maar het kan wel een deel van een oplossing zijn.

13
7 JackKropotkin

@2 We halen niet de hele wereld hierheen.

10
8 RobP

@5 "alle hoogopgeleiden een spuitje geven"
En hup, terug naar de middeleeuwen...

11
9 RobP

@29
Mwa meer iets later dan de middeleeuwen. Terug naar 1789 toen de elite ook doordraaide en vervelend deed en wij het vervolgens zat waren. Zie Franse Revolutie(s) Deze hoogkwibus wil dat we eerder doodgaan vanwege het milieu (wat jij blijkbaar de normaalste zaak vind) en dan stel ik voor om vooral de hoogopgeleiden daarbij een handje te gaan helpen. Zij vliegen ten slotte het meest en zijn daarom zeer schadelijk voor het heilige milieu. Een dode hoogleraar is beter voor het milieu dan een levende hoogleraar. Toch?
(om maar even in de gestoorde retoriek van de universiteiten mee te gaan)

4
10 Reconquista

Oeps @10 was voor @9

3
11 Reconquista

@11 "(wat jij blijkbaar de normaalste zaak vind)"
En jij bent gewoonweg dom aan het lullen.
"dan stel ik voor om vooral de hoogopgeleiden daarbij een handje te gaan helpen"
Een groot deel hoogopgeleiden zorgen ervoor dat jij die onzin kunt posten. Ga er maar vanuit dat je terug gaat naar de middeleeuwen of nog eerder.

13
12 RobP

@12
Dan komen we ongeveer uit bij het Romeinse rijk. Lijkt me altijd nog beter dan terug naar 1939. Wat deze hoogleraar wil is ligt een beetje in de lijn met het Duitse Aktion T4 programma waar ze 'overbodige' mensen ook lieten afsterven of euthanaseren. Toen waren het de overbodigen en nu zijn het mensen die zogenaamd schadelijk zijn voor de natuur. Dat je zoiets raars kan verdedigen.

""Een groot deel hoogopgeleiden zorgen ervoor dat jij die onzin kunt posten.""

Ye right we hebben onze vrijheden te danken aan de hoogopgeleide elite 😄 We hebben de elite nou juist (letterlijk) een kopje kleiner moeten maken voordat we eindelijk een beetje vrijheid en democratie kregen in de 18de eeuw. En wel eens naar het huidige boycot en cancelcultuurtje op de universiteiten gekeken? Hoogopgeleiden hebben het nog steeds niet op vrijheid en andere meningen.

3
13 Reconquista

@13

Op een ander draadje zit je weer te miemelen dat we in het westen zo slim zijn. Dankzij lageropgeleiden?

Van die slimmigheid is trouwens weinig te merken als je hogeropgeleiden om zeep wil helpen. Daarbij gooi je dan zonder mankeren de adelstand / klassenmaatschappij uit achtienhonderd en hedendaags hoogopgeleid door elkaar...

Wat moeten we ermee...

13
14 zeikenderechter

@13 En in een ander draadje ben je bezig over laag geletterdheid...
Blijkbaar heb je er zelf ook wel de nodige moeite mee.

13
15 RobP

@14 Het was dus niet alleen mij opgevallen question

11
16 RobP

Alle hyena's verzamelen!!!!!

6
17 nikkie01

@17

Kun je het weer niet alleen af?

13
18 zeikenderechter

@16 Weer zo'n achterbakse opmerking van TedjeR om zijn gelijk te krijgen. Desnoods over de rug van zijn mede wefkeffertjes 🤢 🤮

7
19 nikkie01

@19 En daar is de verachtelijke leugenaar weer...

14
20 RobP

Als alle klimaatcrisis gelovigen dit nu doen dan lost dit in hun ogen hun probleem op , dus hup!!

2
21 soapbox

@18 Heeft die dat ooit gekund?

9
22 RobP

@14
"'Van die slimmigheid is trouwens weinig te merken als je hogeropgeleiden om zeep wil helpen.""

Als je nog niet begrepen had dat dat een sarcastische reactie was op een hoogleraar die oudere mensen wil laten afsterven omdat ze de natuur zouden schaden dan wijs ik je er nog maar eens op. Dit is toch zot voor woorden? Vind jij dit geen gevaarlijke weg die deze hoogleraar nu bewandeld? Als Wilders hetzelfde over asielzoekers zou zeggen wordt hij opgepakt en vervolgd en zou links helemaal op hol slaan.

@15
Oh en nou? Moet ik ook maar snel afsterven? Ik ben benieuwd of je ook nog een mening hebt over deze hoogleraar en zijn gestoorde theorieën over wie wel en niet mag blijven leven.

4
23 Reconquista

@18 Het past wel perfect bij de opmerking van Jack (#12) in dat draadje mbt laaggeletterdheid. question

12
24 RobP

@23

Voor een sarcastische opmerking kwam je wel met erg veel onzinnige onderbouwing over elites en de achttiende eeuw.

Maar goed dat je het terugneemt.

3
25 zeikenderechter

@23 Mijn mening heb je toch al verschillende malen zelf ingevuld (zie #10 en #13)...
Dat jij hoogopgeleid en elite op 1 hoop gooit, onderstreept gewoon mijn #15.

7
26 RobP

@17
Je bedoelt jij, jezelf en jouw andere 6 alterego's..

5
27 GreyB

@27 Wefkeffertje Greetje probeert ook een kontkruimel mee te pikken van Klaus Schwab's anus.

7
28 nikkie01

Als mensen die voorstander zijn van dit soort (Final) Solutions nou eens bij zichzelf beginnen?

Practice what you preach enzo.

0
29 progressiefliberaal

Het is natuurlijk niet leuk om te horen, zeker niet voor 70-plussers, maar het kan wel een deel van een oplossing zijn.

3
30 Graaier1000

"Het is natuurlijk niet leuk om te horen, zeker niet voor 70-plussers, maar het kan wel een deel van een oplossing zijn."

@7 JackKropotkin,

Wat is uw leeftijd?

0
31 Graaier1000

In Canada zijn zo ook zo sociaal om te zeggen "je bent veteraan en depressie" > maak eens een einde aan je leven, stuk vreten

1
32 DikkeTor

Laat die gek het in zijn ogen goeie voorbeeld geven. Missen we niks aan. Ouwe gek.

1
33 spookrijder

Correctie bij @30 .

Excuses, reactie is niet volledig.

0
34 Graaier1000

@33 We gaan er niks tegen doen, omdat dat de machtshebbers zijn.

0
35 DikkeTor

De meeste mensen zullen het hem niet kwalijk nemen als hij dat experiment op zichzelf uitvoert.

0
36 Tussenderegels

Geboorte beperking is de betere oplossing? En robotisering natuurlijk want mensen, daar moet je van af nietwaar. Mensen worden tenslotte waardeloos na hun arbeidzame leven en kosten dan ook nog eens een bak geld om dat oude karkas te helpen te overleven.

0
37 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Dan is e vast de waarheid gezegd!...

2 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

JackKropotkin
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@13 Als Rafah maar wordt geschoond van terroristisch Hamastuig vind ik dat prima. ...

6 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

JackKropotkin
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@12 Snorrie @11, de kleine Hitler, is een antisemitische meeloper, lult ook achterbaks mee met anderen....

9 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Hendrianus
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@56 Alles wat gericht is tegen de handelingen van de staat Israël is altijd omstreden en wordt al heel snel J(met een hoofdletter)odenhaat aang...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

DWZ
? Een heel bos kappen voor het bouwen van nóg een azc?

Goed bezig voor het klimaat en milieu hoor...Shampoo !...

3 uur geleden geplaatst door DWZ

Graaier1000
Muziekdraadje

Enigma - Sadenesshttps://www.youtube.com/watch?v=x4maoo4A3x4...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Vangelis - Conquest Of Paradisehttps://www.youtube.com/watch?v=WYeDsa4Tw0c...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Carl Orff - O Fortuna ~ Carmina Buranahttps://www.youtube.com/watch?v=GXFSK0ogeg4...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

ERA - Amenohttps://www.youtube.com/watch?v=6xUnSVTh8fI...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Wes - Alanehttps://www.youtube.com/watch?v=3gl5OEZ8j_o...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Desi Audio Sex StoriesVirgin PussyArab Nude WomenOlder Women Porn VideosSexo PornoMovie Panda PornBban-431Houshou Marine HentaiDesi Gujarati SexSexy Bf Hindi VideoH.d Porn DownloadReislinpornVinatge Gay PornPavithra Sex VideosPhatassedangel69Mom Step BrothersGay Bjs PornAletta Ocean FuckAssam Local XxxHardcore BdsmBig Boom PornBoy Licking Girl PussyTwo Hot Girls KissingMaria NakedLatina DeepthroatSkyrim Nude ModKatannah Tease PornFuta NhentaiName Of PorstarPrincess Peach HentiMmf CuckoldCeleb Sex SceneBengali Aunty XxxNaked WifeDoctor Xxx Sexy VideoBrian From Family Guy PornLesbians 69JerkroomMilf MoviePornhub HulkAnime Characters NakedWww Xnxx Movies ComAdara LovePunannianni PornKatrina Kaif Sex Video Full HdBf SxaSelena Vargas GreenPanty FreekAnastasia Rose AnalK-pop Rule 34Solo DildoScary Movie Wheelchair GuyX Vodoes ComCouple First Night VideoCei PornTubevideo PornGiana Porn StarXxx PhoneMumbai Randi BazarMay Porn PokemonJesse Switch VideosSex PanjabiFamous Actres NudeXnxx Tv NewHouse Sex XxxMalayalamsexvideosHot Sali XxxThick XxxAingapore PornGirlfriendfilmsOnlytokTop BlackpornstarsDino Hd SexXxx Kerala GirlsSuper Mario PornhubGivsonBigmomsexBulu Movi11 Inch PenisCelebrity Sex Tape 2012Horror NudePornscatAshemaletube HdChat Sexo Ao VivoAmadoras Brasil PornXxx Penis PicPipper Perri AnalMaplestar HentaiOld Women PornBritanny ShaeDivine BitchesXxnx Hd Video HindiAsian White Gay PornFireboxstudio Fox Girl Tracer OverwatchAva Adam X VideoLicking HardHollywood Sex Movie AllShawna LeneeXxx Movie 2016Sexy Jordana BrewsterXxxsexoKaden Kole PornDoggly Style PornLesbian Porn MasageVideos Pirn FreePoro Para MujeresAss TubexxxNude Jenna FischerKatharine Mcphee NudeMoniiscarBarjarsBlackpornactressesHot Naked BathLive Sex Chat HindiShaved Vagina PornBlue Picture 2017Broken Latina WhoreBlack Transexual TwitterMind Contril PornVideo Pornor ProibidoPuremature Sex VideosBreastfeeding PornSmothering FacesittingBig Booty LatinassScarlet LevayR/gpnewildSicknunkBlack Nude MenNublish PornXhamster Hd IndianHarper Red PornAmouranth Porn LeakXmadiisonxPorn UlluMandy Muse TwitterPorn Puerto RicanSex Videos ComeTokyodollBig Natural TittiesAlinaangelEx Girlfriend NudeGabbie Carter ThreesomeMolly Little GangbangRheavy PornPesquisar Filmes PornográficosCojiendome Una ViejitaLeela From Futurama PornLesvian Massage PornBikoni PornIndian Girl Blowjob