Binnenland

Doodenge klimaat oplossing: ‘Eerder sterven en pijnstillers weigeren’

Avatar foto

op

Doodenge klimaat oplossing: ‘Eerder sterven en pijnstillers weigeren’
Deel dit nieuws
Foto: ANP

Mensen die ziek zijn, zouden volgens emeritus hoogleraar Johan Mackenbach het goede voorbeeld kunnen geven, door vanwege het klimaat en hun carbon footprint eerder uit het leven te stappen, en geen pijnstillers meer te nemen. Mackenbach van de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen: hoeder en duider van de wetenschap in Nederland) schreef zijn doodenge gedachtegang, recent in een opiniestuk in Medisch Contact, het vakblad voor artsen.

Volgens de man valt er niet aan te ontkomen dat we vanwege milieuschade gaan nadenken over echt radicale keuzevragen. ,,Zoals de vraag of we überhaupt nog moeten inzetten op levensverlenging, wanneer ecologische ruimte toenemend schaars is, en ieder extra levensjaar van huidige generaties de ruimte voor volgende generaties beperkt.’’


Volgens de emeritus hoogleraar is er veel werk aan de winkel voor adviesorganen en zorgverzekeraars, het ministerie en patiëntenverenigingen, ziekenhuisdirecties en onderzoeksinstituten. In een rapport van KNAW, Planetary Health, geven de wetenschappers alvast een voorzetje hoe het eerder sterven van mensen een antwoord op klimaatproblemen kan zijn.

,,Zou het niet kunnen helpen als er een voorhoede kwam van mensen die vrijwillig afzien van zorg met te groot milieubeslag, en daarmee van pijnvermindering, levensverlenging en andere gezondheidsbaten, zoals er al mensen zijn die vrijwillig afzien van vlees en vliegvakanties’’, aldus Mackenbach. Het rapport met het sinistere idee eerder het graf in te gaan, is inmiddels overhandigd aan klimaat- en gezondheidsonderzoekers en aan bestuurders.

In Medisch Contact reageren slechts een handvol artsen, die vanwege het stuk van Mackenbach compleet van hun stoel vallen vanwege het, in hun ogen, barbaarse idee. ,,Verbijsterend dat mijnheer Mackenbach dergelijke gedachten publiceert, en even verbijsterend als de stilte erover’’, schrijft verzekeringsarts M. Ouwens in een reactie in het vakblad. ,,Of we voor het klimaat  en de volgende generatie even willen afzien van behandeling en als het even kan, eerder doodgaan.’’

Een psychiater uit Heerenveen kwalificeert de ideeën van Mackenbach nog net niet als moordlustig. Maar hij gruwelt wel: ,,Een doodeng betoog.’’ Verzekeringsarts Ouwens verwacht dat niemand de beslissing om te sterven voor een schoner milieu zelf zal willen nemen. ,,Zo heel vrijwillig zal die voorhoede niet zijn’’, aldus de arts. ,,Mijnheer Mackenbach acht in zijn stuk ‘niet aannemelijk dat een aanpak die afhankelijk is van vrijwilligheid en lokale initiatieven voldoende tempo kan maken’.  Dus moet er volgens Mackenbach: ‘Een aansturing van bovenaf komen’. Uiteraard ondersteund door het bekende peloton van adviseurs, ambtenaren, deskundigen, instituten en directies die de zorg al zoveel zegeningen heeft gebracht.’’

Verder Lezen

1 Reactie

  1. Bas

    4 oktober 2023 in 09:46

    Altijd weer die duitsers… En hoogstwaarschijnlijk lid van Demonen‘66.

    • Ivo M

      4 oktober 2023 in 11:33

      Ik vermoed toch echt dat het “carbon footprint” is en geen “carbon-foodprint”

    • edzjou

      4 oktober 2023 in 11:56

      Uiteraard ondersteun ik deze voorkeurs behandeling voor Johan en het peloton. Het misbruiken van hersencellen wordt dan op natuurlijke wijze gecorrigeerd.

      • M. M.. Ruiter

        4 oktober 2023 in 16:27

        Zijn we nou helemaal gek geworden,deze man opsluiten en nooit meer laten praten en gelijktijdig zijn titel ontnemen.

        • A.WG

          14 oktober 2023 in 10:42

          Opsluiten? Geef hem zelf een pilletje dan zijn we van hem af.

      • Janny Van Doorn

        5 oktober 2023 in 14:08

        Wanneer gaat Mackenbach achter de tralies ?
        Een gevaar voor zwakkeren en ouderen.

    • Will Van der Loop

      14 oktober 2023 in 08:22

      Wie denkt die vent dat ie is?? Josef mengele???

  2. herma

    4 oktober 2023 in 11:08

    Dit lijkt verdacht veel op deze uitgeranscheerde omgebouwde DJ Chris Korda .
    Een van zijn liedjes was “Save The Planet Kill Yourself”
    Teven is hij de leider van the Church of Euthanasia .

  3. boetoe

    4 oktober 2023 in 13:52

    wat is een foodprint? ik ken wel een foothub 😉 man man

  4. Brakkeleer

    4 oktober 2023 in 16:24

    Dit soort complete psychopaten zouden gewoon publiekelijk opgehangen moeten worden!

  5. Ed

    4 oktober 2023 in 16:50

    Ik dacht dat dit soort nazis al zo’n beetje opgeruimd waren.
    Deze emeritus hoort achter de tralies. Of in een psychiatrische kliniek

  6. Henk Okkes

    4 oktober 2023 in 16:51

    Kan hij zelf het beste voorbeeld zijn en meteen verdwijnen

  7. Janus

    4 oktober 2023 in 18:04

    Dat krijg je met een regering die genocide pleegt en bezig is ons over te leveren aan een stelletje psychoten. Hij wil met zijn overtreffende trap laten zien dat ie er bij hoort en hoopt stilletjes op een carrièreswitch.

  8. Martin

    4 oktober 2023 in 20:35

    Laat deze bejaarde emeritus, die zijn produktieve tijd al achter zich heeft gelaten, het goede voorbeeld geven. Ik verwacht een live uit te zenden suicidale actie.

    • Cja de Jong

      13 oktober 2023 in 10:59

      Ik ga ook geen inenting meet halen.want toen met de lock down zijn er heel veel mensen gestorven ook mede door de vaccinaties en ze willen juist dst de ouderen ern prik krijgen.mijn moeder zat in een tehuis.daar kreeg iedereen ern prik en een dag later iedereen overleden is echt gebeurd.was ern dodelijke prik.en de voetballer viel ook met bosjes op het veld omdat ze door die vaccinaties hart stilstand kregen.dit was al jaren geleden voorspeld ook dat de wereld een dictatuur wordt en we naar hun regels moeten leven.

  9. Aalt

    4 oktober 2023 in 21:47

    Als deze meneer er zo over denkt. Waarom stapt deze grote bejaarde dwaas zelf niet uit het leven?? Nee altijd maar voor een ander spreken, en zelf buiten schot blijven. Seniele gek.

  10. Daan

    4 oktober 2023 in 22:55

    Ik schrik hiervan, ben zelf getransplanteerd nierpatiënt na een aantal jaren te hebben gedialyseerd. Die Mackenbach is een gestoorde idioot, het is een trend die helaas gaande is.

  11. Cath

    4 oktober 2023 in 23:17

    “Soylent Green” was een profetische film blijkbaar!

    Het is alles waar zij van zeggen dat zij dat juist niet zijn. Puur Fascisme, genocidaal, geprofileerd op leeftijd, leeftijd discriminatie, zieken-discriminatie, moordzuchtig, enz.
    Maar zou er een boot vol met ouwe migranten binnenkomen rolt deze zieke gestoorde psychopaat absoluut de ‘welkom’ loper uit.

    Meer gekken buiten de inrichting dan daarbinnen. Ik hoop dat hij per direct het goede voorbeeld geeft.

  12. Arend de Wit

    5 oktober 2023 in 00:24

    Meest verwonderlijke en ergerlijke is dat er blijkbaar niemand op zo’n moment in de zaal zit die opstaat en zo’n walgelijke idioot meteen van repliek dient. Liefst live voor een draaiende camera.

    • Dymphy Peters

      17 oktober 2023 in 14:52

      Klopt ….. wie zwijgt stemt toe

  13. Frank

    5 oktober 2023 in 08:47

    En wat vinden/vonden de artsen er van? Dat stuk mis ik nu. Dan weten we ook hoe zij erover denken.

  14. Mevr. J. van Merrebach

    5 oktober 2023 in 10:06

    Ik herinner me een periode uit de geschiedenis in de vorige eeuw waarin bepaalde kwaadaardige individuen ook op koele, afstandelijke en satanische wijze besluiten namen over levens van mensen. In dat geval waren dat vooral de Joodse mensen. Eén van de meest bekende barbaren uit die periode was een man waarvan de naam begon met Meng en eindigde op ele…….
    Toen gebeurde het met het excuus dat het “Joodse probleem” opgelost moest worden. Nu gebeurt het met het excuus dat “het klimaat gered moet worden”. Nu geen Joodse mensen maar zieke en oude mensen. Niet hetzelfde, zou je kunnen zeggen. Maar als je de overeenkomst niet ziet door een bepaalde bevolkingsgroep in een hokje te duwen en te denken dat jij kunt beslissen over hun leven ‘voor het hogere doel’, dan zou ik nog maar eens heel goed hierover nadenken.
    Als Joodse met familie vermoord in de concentratiekampen wordt het me koud om het hart als ik dit soort ideeën zie ontstaan. Levensgevaarlijk. Laten we vooral blijven roepen: “Nooit meer”! Ook naar deze meneer Mackenbach, die voor mijn gevoel totaal niet begrijpt waar hij het over heeft. Of toch wel?……..Helaas moet ik constateren dat de mensheid niets leert van de geschiedenis.

    • Roger

      8 oktober 2023 in 21:34

      De engel des doods

  15. cath

    5 oktober 2023 in 10:09

    Had gisteren een comment geplaats wat geweigerd is.

    Blijkbaar mag je bij Dissident niet al teveel of te scherpe kritiek hebben op een emeritus hoogleraar die het liefst de oudere generatie uit wil gummen tbv ‘anderen’ Vooral geen onvertogen woord. Hoe gruwelijk ook het onderwerp als je maar wel je woorden politiek correct en zeer zorgvuldig kiest.

    Dit zal ook wel geweigerd worden en dan heb ik hier ook niets meer te zeggen. So much for Freedom of speech.

    Fijne dag allemaal.

  16. Ruud

    5 oktober 2023 in 18:44

    Ook wel iets voor boatrix , George soros , Seniele Joe Biden , klauSS schwab

  17. Chris

    6 oktober 2023 in 00:41

    Eindeloos het leven rekken tot de laatste snik is een ander uiterste. Nadat mijn vader (86 jr) ziek werd heeft de huisarts mij verteld dat zijn lichaam aan het sterven is en geadviseerd om hem niet in het ziekenhuis op te nemen maar om hem in vertrouwde omgeving te laten sterven. Uiteraard met pijnstilling en medische ondersteuning waar mogelijk/zinvol.

    Wij hebben hem elke dag verwend met zijn citroentje, ijsjes, puddinkjes… hij was een zoetekauw.

    In de dagen daarop hebben alle familieleden en vrienden bij leven afscheid kunnen nemen en een week later is hij in zijn slaap overleden.

    Ik was in eerste instantie kwaad op de huisarts om niet te behandelen maar mijn vrouw heeft me overtuigd om hem niet te tracteren op vervelende onderzoeken maar om het onvermijdelijke te accepteren en hem nog zoveel mogelijk aandacht en liefde te geven.

    Ik ben gezegend met een wijze vrouw !

    • Marc

      6 oktober 2023 in 22:22

      Net zoals foutloos schrijven, denk ik dat begrijpend lezen voor jou nogal moeilijk is.

    • Ik

      10 oktober 2023 in 18:34

      Kijk zo’n huisarts wil ik ook ! Voorlopig hou ik me nog wel op met vette paracetamol en ander lekkers. Daar doe ik het goed op !

  18. Jan Vingerhoets

    6 oktober 2023 in 18:00

    Recent vernamen we dat de regering jaarlijks tientallen miljarden aan fossiele subsidies verstrekt. Zolang dat doorgaat kan ik me zo voorstellen dat niet iedereen meteen warm loopt om op de door Mackenbach voorgestelde wijze bij te dragen aan de vergroening.
    Ook ik heb enige tijd geleden met verbazing zijn artikel gelezen. Het lijkt aanvankelijk een pleidooi voor duurzaamheid, maar het venijn zit in de staart. Hier wekt hij schijnbaar achteloos de suggestie
    dat het wel een goed idee zou zijn als er mensen zouden zijn die vrijwillig van levensverlenging zouden afzien. Afzien van levensverlenging kan soms een invoelbare en zelfs wijze beslissing zijn als iemand ziek is en daarbij weloverwogen kwaliteit van leven verkiest boven een ziekmakende behandeling. Maar dat is natuurlijk niet wat hier bedoeld wordt: het gaat om mensen die niet ziek zijn maar toch, wellicht met wat ‘nudging’, hun CO2 voetafdruk beperken door eerder te overlijden dan nodig is.
    Hoe ziet dat er uit in dit bizarre het pleidooi? Moeten deze mensen geëuthanaseerd worden? Welke arts leent zich daarvoor? Stoppen met eten en drinken dan?
    En om wie gaat het eigenlijk? Dat schrijft hij er niet bij. Moeten het ouderen zijn? Die hebben hun grootste CO2 uitstoot al gehad dus dat levert weinig op. Kinderen dan? Kan ik ook wel wat bezwaren tegen bedenken. Kwetsbaren misschien? Die groep kan hij evenmin niet bedoelen, want de laatste jaren was het verhaal juist dat we de kwetsbaren moesten beschermen. Maar wie blijft dan over? De asocialen die zich niet lieten prikken wellicht. Of de boeren, scheelt niet alleen CO2 maar ook stikstof. Maar anderzijds: wat let de heer Mackenbach eigenlijk zelf om zijn bijdrage te leveren aan de verduurzaming? Het zou vast voor wat afkoeling zorgen.

  19. Jacqueline

    11 oktober 2023 in 07:53

    Waar kan je daadwerkelijk lezen of horen dat hij deze woorden heeft gezegd/geschreven??

  20. Désirée L. Röver

    12 oktober 2023 in 14:16

    De klimaatcrisis is een bezopen verzinsel.
    En deze Mackenbach mag van mij als allereerste aan de euthanasie naald!
    Wie denkt hij wel niet wie hij is? God zelf?
    Voor mij is hij de Duivel!

  21. AntiD66

    22 oktober 2023 in 17:41

    Lid van D66?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Geruisloos barst de kankerpuist open

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Geruisloos barst de kankerpuist open
Foto: ANP

Alle alternatieve nieuwskanalen hebben de afgelopen weken aandacht gegeven aan een Japans onderzoek, dat aantoont dat sinds de massavaccinaties tegen het virus het aantal Japanners dat overlijdt aan kanker significant is toegenomen. Terwijl de reguliere media het onderzoek straal negeren, bevestigt het Japanse onderzoek wat kritische oncologen al vreesden.

Eén van de kritische oncologen die de alarmklok luidden over de toename van kankergevallen is de Britse hoogleraar Angus Dalgleish. Dalgleish is niet de minste: in zijn vakgebied geldt hij als een pionier op het gebied van de immuuntherapie. Door het immuunsysteem te activeren van opgegeven kankerpatiënten met een uitgezaaide vorm van huidkanker slaagde Dalgleish erin hun in leven te houden. Meestal verdween de kanker niet, maar hield het immuunsysteem van zijn patiënten de ziekte jarenlang onder de duim. Totdat ze zich lieten vaccineren tegen COVID-19.


In 2022 schreef Dalgleish een open brief aan het medische tijdschrift The BMJ, waarin hij vertelde dat steeds meer van zijn patiënten na hun coronaboosterbooster terugvielen. Hij hoorde hetzelfde van collega’s, die na de derde vaccinatieronde bij de ene na de andere kankerpatiënt ineens moesten vaststellen dat slapende kankers weer wakker waren geworden.

Toen Dalgleish contact opnam met de medische autoriteiten, kreeg hij te horen dat hij beter zijn mond kon houden. Als de overheid beweert dat de coronavaccins veilig zijn, mag een hoogleraar met een paar honderd onbenullige wetenschappelijke publicaties natuurlijk niet iets anders gaan beweren, kreeg Dalgleish te horen.

Dalgleish liet zich niet intimideren en hield zijn mond niet. Het kostte hem zijn reputatie. Overal en nergens op het web verschenen teksten die hem afschilderden als (u zag hem al aankomen) een ‘complotdenker’, ‘een controversieel wetenschapper’ en een zonderling die van het padje af was. Net als in Nederland zijn ook in Engeland sinds de coronacrisis veel mensen ineens ‘complotdenker’.

Japanse cijfers

Twee weken geleden publiceerde de Japanse arts-epidemioloog Miki Gibo een studie die aantoonde dat de dwarse Britse hoogleraar geen spoken zag. Gibo berekende aan de hand van gegevens van de Japanse overheid dat er in 2021 en 2022 meer mensen aan kanker waren overleden dan je op basis van de cijfers uit eerdere jaren zou verwachten. Overigens vertelt onderzoek niets over 2023. Toen Gibo haar onderzoek deed, had ze de cijfers over 2023 nog niet tot haar beschikking.

Gibo ontdekte ook dat er in 2020, toen het coronavirus zich al had verspreid over Japan, nog niets aan de hand was. Omdat in Japan in 2021 de vaccinaties begonnen, is de meest voor de hand liggende conclusie dat niet het virus, maar de vaccinaties de stijging hadden veroorzaakt. Japan is tussen twee haakjes één van de meest gevaccineerde landen ter wereld. De meeste Japanners hebben zich laten inspuiten met een mRNA-product.

Gibo kon becijferen dat na het begin van de vaccinaties de oversterfte door kanker met maximaal tien procent toenam. De percentages zijn voor het ene kanker type wat hoger dan voor het andere. De percentages zijn betrekkelijk klein, maar dat hoeft niet zo te blijven. Nadat ze zijn ontstaan, worden de meeste kankers pas na enkele jaren ontdekt. Als de coronavaccins inderdaad de stijging van de kankersterfte veroorzaken en die sterfte nu al met enkele procenten is verhoogd, hoe is de situatie dan over vijf jaar? En over tien jaar?

Kapot immuunsysteem

Hoe de mRNA-vaccins kanker in de hand kunnen werken is nog niet precies bekend, maar er zijn paar goed onderbouwde theorieën. Dalgleish, en honderden wetenschappers met hem, wijst onder meer naar de verstoring van het immuunsysteem door de vaccins.

In het lichaam van iedereen die kankercellen in het lichaam heeft, voeren immuuncellen een continue oorlog tegen kankercellen. Hoe beter de immuuncellen functioneren, hoe minder kans krijgen de tumoren. Bij veel gevaccineerden zijn de immuuncellen waarschijnlijk in het nadeel. De antilichamen in het lichaam van gevaccineerden zijn van het IgG4-type. Die antilichamen wil je liever niet hebben als het om kanker gaat. Ze zitten immuuncellen in de weg bij het opruimen van kankercellen.

Verontreiniging

En dan zijn er nog de verontreinigingen. Ze zitten vooral in de mRNA-vaccins van Pfizer. Komen die terecht in een cel, dan kunnen ze met een beetje pech een gezonde cel veranderen in een kankercel. Eén van de meest riskante is een stukje genetisch materiaal uit het apenvirus SV40.

Biotechnologen plakken het genetisch materiaal in bacteriën die in een bioreactor nuttige stoffen moeten aanmaken. Als ze het stukje op de juiste manier inbrengen, vliegt de productie van de stof in kwestie omhoog. Als datzelfde stukje op een ongelukkige plek in het DNA van een menselijke cel terechtkomt, zijn de gevolgen niet te overzien. Cellen maken veel stoffen aan waarvan je er liever niet te veel wilt hebben.

De concentraties van de verontreinigingen in de coronavaccins zijn volgens de huidige normen nog net toelaatbaar. Dat klinkt geruststellend, maar die normen houden geen rekening met de gloednieuwe nanotechnologie die wordt gebruikt in de mRNA-vaccins. Die technologie zorgt voor een immense verhoging van de kans dat een cel lichaamsvreemd materiaal opneemt, vertelde de Rotterdamse moleculaire kankeronderzoeker Maarten Fornerod recent in een interview. Houd je wél rekening met die verhoogde opneembaarheid, dan zou er geen enkel mRNA-vaccin op de markt mogen zijn.

 Desinteresse

Terwijl de aanwijzingen zich opstapelen dat de coronaprikken meer ellende hebben veroorzaakt dan ze hebben voorkomen, blijven de regeringen in westerse landen ze met volle overtuiging propageren. In Groot-Brittannië, het thuisland van Angus Dalgleish, is zojuist de zoveelste boostercampagne van start gegaan. In Nederland begint het prikfeest weer in de herfst.

Big Pharma begrijpt beter hoe de vlag erbij hangt. Pfizer besloot al in 2023 om tientallen miljarden te investeren in nieuwe medicijnen tegen kanker. Met kanker is straks nog meer geld te verdienen dan nu, realiseert Pfizer zich handenwrijvend. En Pfizer moet natuurlijk iéts doen met die smak geld die het tijdens de coronacrisis heeft verdiend…

Verder Lezen

Binnenland

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans
Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) krijgt weer een lakmoesproef inzake zijn onafhankelijkheid te verwerken: gaat het OM, na een aangifte van Geert Wilders, Frans Timmermans vervolgen?

Frans Timmermans deed de volgende uitspraak: “We zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt.”


Het OM kleurt met enige regelmaat flink buiten de lijntjes waardoor er velen twijfelen over de onafhankelijkheid van datzelfde OM. Zo is een snelweg blokkeren een voorrecht dat nog altijd aan Extinction Rebellion toebehoort. Dat kan inmiddels meer dan 35 keer straffeloos. Eén keertje voor ‘blokkeerfriezen’ was voldoende voor een spektakelstuk van het OM. ‘Uitlegfilmpjes’ kwamen er om uit te leggen hoe gevaarlijk het blokkeren van de snelweg is, een compleet mediacircus werd opgestart om aan te geven hoe belangrijk het demonstratierecht is, en DNA werd afgenomen van de blokkeerfriezen. Nu is het al maanden stil bij het OM om exact hetzelfde vergrijp: het blokkeren van de snelweg.

Gideon van Meijeren wordt voor opruiing tot geweld vervolgd omdat hij meermaals opriep tot vreedzaam en geweldloos verzet. Hoewel het OM erkent dat hij niet direct heeft aangezet tot geweld meent het OM toch over te moeten gaan tot vervolging omdat “je zou kunnen zeggen dat hij mensen op ideeën brengt, namelijk het idee dat geweld gebruiken geoorloofd is, misschien zelfs wel noodzakelijk. En dan is er sprake van een strafbare opruiing tot geweld”, aldus het OM.

Als het OM consequent is zou dus vervolging op Timmermans moeten worden ingezet. De uitspraak “We zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt” sluit geweld zelfs niet uit, terwijl Gideon van Meijeren dat wél deed.

Geruststellend voor Timmermans is wellicht de recente uitspraak van Mark Rutte over het opblazen van Nordstream; het zal afhankelijk zijn van wie de dader is en met welk motief. Of, zoals George Orwell het verwoordde in Animal Farm: some pigs are more equal than others.

 

Verder Lezen

Binnenland

Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits
Foto: ANP

Er zijn twee psychologische fenomenen die in de huidige tijd vechten om de meeste aandacht: het messiascomplex en het Stockholmsyndroom.

Een messiascomplex (soms ook een Christuscomplex, een verlosserscomplex of redderscomplex genoemd) is een gemoedstoestand waardoor een persoon gelooft dat hij voorbestemd is een redder of verlosser te worden.


Het Stockholmsyndroom is het psychologisch verschijnsel dat soms optreedt tijdens een gijzeling. Het verschijnsel houdt in dat de gegijzelde sympathie voor de gijzelnemer krijgt. Het is een vorm van een traumaband.

Het messiascomplex valt toe te wijzen aan bijna de voltallige Tweede Kamer. Het is volstrekte waanzin om 28 miljard euro gemeenschapsgeld te willen uitgeven aan de bestrijding van de opwarming van de aarde met 0,000036 graden terwijl tegelijkertijd in India en China alle ‘inspanningen’ meer dan volledig teniet worden gedaan. En dat terwijl de bestaanszekerheid van steeds meer Nederlanders teniet wordt gedaan door verdergaande lastenverzwaringen vanuit exact dezelfde individuen. Ook is het volstrekte waanzin te dénken dat CO2 de holy grail is, maar juist het messiascomplex zorgt ervoor dat het niet uitmaakt wat de gevolgen zijn van het ingrijpen in de samenleving ten koste van alles. Ook is het volstrekte waanzin de voltallige industrie het land uit te jagen, wetende dat ze het industriële complex ergens anders op aarde weer opbouwen. Ook is het volstrekte waanzin de energievoorziening van een land compleet overhoop te gooien; het is niet langer de vraag óf we in Nederland een black-out krijgen, maar slechts wannéér.

Het gevolg van zo’n black-out zal zijn dat de politiek naar de netbeheerders zal wijzen, maar de samenleving zal dat, tegen hun verwachting in, niet doen. Die zal de klimaatdrammers aanwijzen als oorzaak. Want alles was te voorzien, voor alles wordt al meer dan een decennium gewaarschuwd door experts. De drammerij heeft gezorgd voor een tsunami aan regelgeving, verboden en subsidies. En dit allemaal ten koste van de samenleving waarbij een geprivilegieerde kaste ervan heeft mogen profiteren. En op alle terreinen zien we dat terug, of het nu stikstof, PFAS, CO2, het klimaat, de oorlog in Oekraïne, corona of de asielzoekers zijn. Totale nitwits die met de slechts denkbare argumenten de meest idiote dingen de samenleving opleggen zonder daarbij oog te willen hebben voor de consequenties. Een kosten-batenanalyse is aan dergelijke nitwits niet besteed.

Aan de andere kant van het spectrum staan de lijders aan het Stockholmsyndroom bij wie het maar niet wil doordringen dat we naar een toneelstukje kijken waarbij een stel lijders aan het messiascomplex (of het is het leiders van het messiascomplex?) de hele samenleving de afgrond ingooien ter meerdere eer en glorie van henzelf. Terwijl de overheid miljarden euro’s verkwanselt aan aantoonbare onzin en daar niet op gecontroleerd wenst te worden, wordt de burger de duimschroeven aangedraaid.

Zelf ontspringen de messiaslijders de dans, voor hén zijn de uitzonderingen. Zij mogen vliegen, autorijden, vlees eten, vijf keer per jaar op vakantie en krijgen géén AZC voor de deur en géén windmolen in de achtertuin. Als dank stroomlijnen ze de subsidiestromen richting hun vrindjes, die hen vervolgens een leuke baan bezorgen mocht het allemaal te spannend worden op het pluche.

Het stopt pas als de wal het schip keert. En dat ligt bij iedereen ergens anders. Bij de één is dat als er een windmolen in de achtertuin komt te staan en de gemeente én de rechter aangeven ‘het belang van de samenleving te dienen’, bij de ander op het moment dat de auto onbetaalbaar wordt en de deur uit moet, bij weer een ander als het eten onbetaalbaar wordt en bij weer een ander nooit. Die laatste vindt het allemaal prima, want hij of zij heeft nergens last van en hangt op de één of andere manier aan de subsidie-injectie van hun eigen Messias, de uitdijende overheid zelf met al haar salarisverhogingen en compensaties. Follow the money, dat geldt altijd, in goede en in slechte tijden.

 

Verder Lezen

Recent

Het gepruts van de EU met Afrika Het gepruts van de EU met Afrika
Column3 dagen geleden

Het gepruts van de EU met Afrika

Het continent Afrika biedt de wereld grote uitdagingen en grote kansen. Toch zien politici en de ambtelijke kliek van de...

Amsterdam laat bewoners betalen voor uitvoering Transgenderwet Amsterdam laat bewoners betalen voor uitvoering Transgenderwet
Politiek4 dagen geleden

Amsterdam laat bewoners betalen voor uitvoering Transgenderwet

Die Amsterdammers boffen maar! Zolang de wijzigingen in de Transgenderwet niet zijn aangenomen door de Tweede Kamer worden de administratieve...

Waartoe kan escalatie van het Midden-Oosten conflict leiden? Waartoe kan escalatie van het Midden-Oosten conflict leiden?
Buitenland5 dagen geleden

Waartoe kan escalatie van het Midden-Oosten conflict leiden?

In het weekend van 13 en 14 april vuurde Iran honderden drones en raketten af op Israël, als vergelding voor...

Nederland in de kou: een dystopisch, maar realistisch toekomstscenario Nederland in de kou: een dystopisch, maar realistisch toekomstscenario
Column6 dagen geleden

Nederland in de kou: een dystopisch, maar realistisch toekomstscenario

Het fameuze jubeljaar 2030 is aangebroken. Globalisten aller landen zijn verenigd en handenwrijvend kijken zij rond naar wat zij hebben...

Geruisloos barst de kankerpuist open Geruisloos barst de kankerpuist open
Binnenland7 dagen geleden

Geruisloos barst de kankerpuist open

Alle alternatieve nieuwskanalen hebben de afgelopen weken aandacht gegeven aan een Japans onderzoek, dat aantoont dat sinds de massavaccinaties tegen...

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans
Binnenland1 week geleden

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans

Het Openbaar Ministerie (OM) krijgt weer een lakmoesproef inzake zijn onafhankelijkheid te verwerken: gaat het OM, na een aangifte van...

Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits
Binnenland1 week geleden

Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits

Er zijn twee psychologische fenomenen die in de huidige tijd vechten om de meeste aandacht: het messiascomplex en het Stockholmsyndroom....

Toenemende censuur op sociale media neemt onaanvaardbare vormen aan Toenemende censuur op sociale media neemt onaanvaardbare vormen aan
Media1 week geleden

Toenemende censuur op sociale media neemt onaanvaardbare vormen aan

Ons bereiken in toenemende mate berichten van verontruste lezers over censuur op sociale media zoals X, LinkedIn, Instagram en Pinterest....

Stuitende coronawaarheid roept veel vragen op Stuitende coronawaarheid roept veel vragen op
Column1 week geleden

Stuitende coronawaarheid roept veel vragen op

Liegen door weg te laten De ‘RKI-files’ geven inmiddels een angstaanjagend inzicht in de breinen van politici, wetenschap en media....

Nederland in de kou: een dystopisch, maar realistisch toekomstscenario Nederland in de kou: een dystopisch, maar realistisch toekomstscenario
Column2 weken geleden

EU-migratiepact is links fopakkoord dat nergens toe gaat leiden

Demissionair baantjesjager Mark Rutte noemde het migratiepact een ‘historisch akkoord’. Ook zijn stoffige tassendrager, Malik Azmani, was dolgelukkig met het...

Trending



This will close in 0 seconds