OpinieZ Verkiezingen 2023: een haast onvoorspelbare omwenteling (opiniez.com)


Freek van Beetz In de Tweede Kamer is een uittocht van gladiatoren gaande, die het gezicht van politieke partijen aanmerkelijk zal veranderen. Van Omtzigt met zijn grote aanhang is nog niet bekend … ...

door LoydMorris in Politiek  ·  23 Reacties

  • 8
  • 286x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

""Kun je de belangen van de samenleving wel overlaten aan rechters?"'

Nee en dat is wel gebleken. Sowieso absurd dat rechters boven de democratie en de kiezers staan. We kunnen als burgers bepalen wat we willen maar er hoeft maar één benoemde toga langs te komen die het er niet mee eens is en die kan alles blokkeren. Dat is geen democratie maar een autocratie.

2
1 Reconquista

@1
"Sowieso absurd dat rechters boven de democratie en de kiezers staan. "

Je bent weer eens stompzinnigrechtsebullshitzwatelarij aan het verkondigen!

Geen enkele rechter staat boven de democratie!

"We kunnen als burgers bepalen wat we willen"

Burgers bepalen uitsluitend wie er verkozen wordt als volksvertegenwoordigers, en verder helemaal niets!
Daar hebben ze de volksvertegenwoordigers voor aangesteld.
En die volksvertegenwoordigers hebben zich, net zoals ieder ander, gewoon aan de wet te houden.
En als de wetten ze niet bevallen, kunnen ze via een democratisch proces proberen die wetten te veranderen.
Lukt dat ze niet, dan hebben ze gewoon pech gehad.


"er hoeft maar één benoemde toga langs te komen die het er niet mee eens is"

Het enige wat die "benoemde toga" kan en mag doen, is regelgeving en de uitvoering daarvan aan de wet toetsen; heeft nul komma nul te maken met "eens zijn" of niet, maar alles met voldoen aan de bestaande wetgeving of niet.

Wat jij en de rest van stompzinniggrechtsgeïndoctrineerden willen, is geen democratie, maar dictatuur, waarbij het regime boven de wet staat.

6
2 Immanuel

@2
Je snapt weer helemaal niets van echte democratie maar dat is ook niet echt verassend. Het was het dictaat van de elite die de Franse Revolutie(s) aanjaagde en die ons nu juist verloste van het adellijke juk. En kijk waar we nu beland zijn. We zijn weer precies terug op oude punt waar één benoemde adellijke toga bepaalt en niet de burger. We mogen een keer in de 4 jaar naar een stembus maar voor de rest is de democratie een pakketje schroot met een dun laagje chroom. En je kan met je linkse lulkoek aankomen en roepen dat rechters alleen maar regelgeving en de uitvoering daarvan aan de wet toetsen maar rechters hebben daarin heel veel speelruimte en kunnen die wetten op hun eigen manier interpreteren. In een echte democratie zijn de burgers de wet en in een autocratie is het één persoon die bepaald hoe de wet wordt uitgevoerd of opgelegd. Zie je het verschil?

Als de meerderheid in Nederland tegen de doorgeslagen klimaatwetgeving is dan moeten we er mee stoppen en als de meerderheid van Nederland tegen de asielinvasie is dan moet dat ook gewoon stoppen. Maar dan komt er zo'n linkse toga langs en die beslist even anders. En dat vind jij democratie?

2
3 Reconquista

@3
"Je snapt weer helemaal niets van echte democratie"

Je bent duidelijk tegen jezelf aan het zwatelen 😋


"één benoemde adellijke toga bepaalt"

Nog steeds ben je stompzinnigrechtseonzin aan het zwatelen; die toge bepaalt niets! Die toga toetst aan de bestaande wetgeving en oordeelt of die wetgeving wordt nageleefd of niet!
Het is allemaal heel eenvoudig te begrijpen. Helaas voor jou echter, heeft het stompzinnigrechtsezwatelvirus je in haar greep gekregen waardoor je het allemaal niet meer helemaal helder ziet.

5
4 Immanuel

#4 @3
"rechters hebben daarin heel veel speelruimte en kunnen die wetten op hun eigen manier interpreteren."

Nope; wetgeveing wordt vergezeld van een omschrijving van de geest van de wet en hoe de wet te interpreteren.


"In een echte democratie zijn de burgers de wet"

Stompzinniglinksfranserevolutiegezwatel! De burger heeft de wetgevende macht uitbesteed aan de verkozen volksvertegenwoordiging!


"Als de meerderheid"

Dan uit zich dat in de verkiezingsuitslag, en niet in stompzinniggeschreeuw van grootwaffels die beweren dat zij en zij alleen namens "het volk" spreken.

4
5 Immanuel

@2 @4 Ah daar is Miep met d'r zwatel/stompzinnig/rechts/bullshit-geneuzel weer.... 🤮

4
6 LoydMorris

@4
Uit de peilingen blijkt dat de kiezer af wil van die wurgende en doorgeslagen klimaatwetgeving maar een rechter bepaalde van niet. Uit peilingen blijkt dat de meerderheid een asielstop wil maar de rechter bepaalde anders. Dan is het toch duidelijk dat één persoon het beleid bepaald?! Toch? De wil van de meerderheid wordt genegeerd en jij noemt dat dan democratie. 😊 Dat is de Chinese versie van democratie.

1
7 Reconquista

@1 "Sowieso absurd dat rechters boven de democratie en de kiezers staan."
Dat staan ze dus ook niet.

2
8 RobP

@7 Dit komt doordat het merendeel van de rechters behoorlijk links georiënteerd zijn. Als we meer "rechtse" rechters hadden, zou onze samenleving er een stuk vriendelijker en veiliger uitzien.

1
9 LoydMorris

@7 "Uit de peilingen blijkt dat de kiezer af wil van die wurgende en doorgeslagen klimaatwetgeving maar een rechter bepaalde van niet. Uit peilingen blijkt dat de meerderheid een asielstop wil maar de rechter bepaalde anders."
Dan moet die kiezer goed kiezen de komende verkiezingen. Dan komt er een regering die de wetten gaat aanpassen en de rechter volgt dan vanzelf.

1
10 RobP

@9
Of gewoon objectieve rechters. Maar dat is het probleem, rechters worden opgeleid op universiteiten en we weten allemaal wat daar voor een wind waait. Maar ik vind dat sowieso dat rechters geen politieke besluiten zouden mogen nemen want daarmee plaatsten ze zich boven ons. In mijn ogen is de kiezer het hoogste orgaan in Nederland en niets staat daarboven. Wij zijn in principe de wet en als het om politieke zaken gaat zouden rechters naar ons moeten luisteren en niet andersom. Zo zie ik het.

3
11 Reconquista

Ik ben het wel voor het deel eens dat de rechterlijke macht te veel beleids-macht heeft gekregen in Nederland, zal ook liggen aan de slappe houding van de wetgever (parlement) die het allemaal best lijkt te vinden, waardoor dat een inbreuk op de trias eerder komt van de rechterlijke macht dan van een van de twee anderen.

https://www.socialevraagstukken.nl/rechters-moeten-ons-niet-de-wet-voorschrijven/

0
12 JackKropotkin

@7
"Uit de peilingen blijkt"

Er zijn slechts enkele peilingen die werkelijkheidswaarde heeft, en dat zijn de officiële verkiezingen.
Alle andere peilingen zijn niets meer of minder waard dan stompzinniggeblaat van een schaap.

5
13 Immanuel

@10
""Dan moet die kiezer goed kiezen de komende verkiezingen"'

Mee eens maar het is voor de kiezer ook niet makkelijk als je de politiek niet zo nauw volgt. Als een VVD roept dat ze de immigratie gaan beperken dan zijn er heel veel kiezers die dat ook echt geloven. Het is niet zomaar een kwestie van even een partijprogramma lezen want dan kom je bedrogen uit. Je moet tegenwoordig tussen de regels door kunnen lezen en weten waar die partijen in werkelijk voor staan. En dat hebben veel NLers nog niet door.

0
14 Reconquista

@12
"Ik ben het wel voor het deel eens dat de rechterlijke macht te veel beleids-macht heeft gekregen in Nederland"

Nope; de rechterlijke macht heeft in niets meer macht gekregen dan het al honderden jaren heeft in Nederland.
De grootste problemen in Nederland (en niet alleen in Nederland) zijn het versnipperde politieke landschap en dat we bijna geen politici meer hebben die staan voor wat ze de kiezer beloofd hebben.
Te veel politici laten zich leiden door de peilingen, die op hun beurt weer gedicteerd worden door de grootste schreeuwers.

4
15 Immanuel

@14 Als de kiezer de politiek niet volgt dan is dat zijn verantwoording.
Je gaat voorbij aan het feit dat we hier zo ongeveer altijd een coalitie hebben en water bij de wijn gedaan moet worden mbt standpunten. En DAT weten bijna alle kiesgerechtigde Nederlanders.

2
16 RobP

@14 Wel mooi dat je inziet dat je #1 gewoon bullshit is.

4
17 RobP

@15 " de rechterlijke macht heeft in niets meer macht gekregen"

Meer "toegeëigend" is een betere benaming.

Het is natuurlijk niet zo dat een rechter daar alleen maar zit om als een soort wiskundige zaken te toetsen aan de wet, was het zo gemakkelijk dan waren de wetboeken nog wel een stuk dikker geweest. Heel veel is jurisprudentie en interpretatie en vooral bij dat laatste is er gewoon een probleem, die klopt niet altijd meer met de bedoeling van die wet en de wetgever laat het zich aanleunen en doet er te weinig mee.

2
18 JackKropotkin

@18
"Meer "toegeëigend" is een betere benaming."

Ook niet echt volgens mij.
Het kan wellicht zo lijken, omdat we de laatste decennia meer en meer te maken hebben met politici die van mening zijn dat ze de wet kunnen en mogen oprekken zonder dat dit door nieuw aangenomen wetgeving ondersteund wordt.
Die politieke beslissingen worden vervolgens terecht door de rechterlijke macht teruggedraaid.
De correcte volgorde is:
A) de wet aanpassen
B) de aangepaste wetgeving toepassen/uitvoeren.


"Heel veel is jurisprudentie en interpretatie"

Meer jurisprudentie dan interpretatie.
De interpretatie van wetten wordt grotendeels vastgelegd in de bijgevoegde verklaring van de wet (geest van de wet).
Wat wel geregeld een probleem is, is het toetsen aan internationale (meest Europese) jurisprudentie die strijdig kan zijn/lijken met de Nederlandse wetgeving qua geest van de wet.

4
19 Immanuel

@16
Je moet altijd water bij de wijn doen maar Rutte stortte een hele vijver met water in een klein glaasje wijn. "Rechts" (VVD&CDA) hadden 48 zetels en links (D66&CU) hadden 29 zetels en toch domineerde het linkse beleid overal en werd zo'n beetje de gehele linkse agenda uitgevoerd. Dat is niet waar die 48 zetels voor bedoeld waren. Ik hoop dat de VVD nu geleerd heeft dat het voetjevrijen met links alleen maar demissionaire ellende oplevert. En ik hoop ook echt dat ze nu eindelijk eens in een coalitie van gelijkgestemden stappen. Dan hoeft de VVD ook niet meer zoveel water bij de wijn te doen.

0
20 Reconquista

Doordat ook de EU wetten maakt die boven de nederlandse wet staan kan de regering niets anders doen dan daaraan te voldoen, dit met eventueel een inlegvelletje.
De rechter weegt niet het belang van de bevolking, hooguit het 'algemeen belang' en veroordeelt nu ook onze regering omdat het belang van de EU groter is doordat er min-of-meer gekozen is voor de overdracht van bestuur aan de EU.

2
21 icnivad

@18 "die klopt niet altijd meer met de bedoeling van die wet en de wetgever laat het zich aanleunen en doet er te weinig mee."
Dan is het aan de overheid om fatsoenlijke wetgeving te maken.

0
22 RobP

Wanneer komt in Nederland een bindend referendum!
Alleen dan raken we een keer van al die nutteloze adviseurs af!

1
23 Zie Hier

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@7 Volgens mij is het heel goed mogelijk dat jij je niet altijd overal tegenaan bemoeit. Oh wacht ... 🤔...

zojuist geplaatst door Bop

Inter
Offtopic

Prettige voortzetting allemaalZo gauw als ik weer tijd heb zal ik weer artikelen plaatsen...

zojuist geplaatst door Inter

Olivia
Muziekdraadje

The Rolling Stones - Undercover Of The Nighthttps://www.youtube.com/watch?v=DVJkfXeTs9Q...

zojuist geplaatst door Olivia

Inter
Offtopic

@2891 Er werd hier een jaar lang gekankerd over van alles wat er mis is met de siteGeen scheldwoorden????BAH !!!...

1 minuut geleden geplaatst door Inter

Inter
Offtopic

@2535 Dit verhaal is door Olivia in de wereld gezet - zij heeft mij wekenlang uitgescholden en insinuaties en complotten over mij verspreid....

3 minuten geleden geplaatst door Inter

Vageali6888
KIJK. Ongeruste Russen delen beelden van colonnes westerse legervoertuigen die richting Oekraïne en Polen rijden: “Het is alsof er geen einde aan komt”

@4Rusland wilde Oekraïne helemaal niet binnenvallen, en wil het niet helemaal veroveren..Ze deden voor de inval talloze voorstellen om ...

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Bop
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@4 Dim effe, domme troela. Ik kan hier niet zien of iemand een allochtoon is,of wel? Ik zeg het dus tegen iedereen die mensen ervan weerhoude...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Nicks R. Van
Beelden: Roxy Dekker en Koen van Heest hadden korte nacht

Tja, wat kun je dan in bed nog anders doen dan slapen? Ik zou het niet weten. ...

8 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Querido not
Offtopic

@2889 Inter Op een gegeven moment is het genoeg, meer dan genoeg. Dan vertel ik iemand ongezouten mijn mening, maar blijf altijd beschaafd ...

9 minuten geleden geplaatst door Querido not

Inter
Offtopic

@2403 Ga je je nu achter Marrie verschuilen. Ik heb geen woorden meer over jou.Anders verlaag ik me teveelBAH !!!...

10 minuten geleden geplaatst door Inter

NK. App
Sex On TerraceXxx Porn BhabhiIndian Lesbian Sex VideosHabsi Sexy VideoTeen Titans Go SexKendra Lust Porn DownloadLizzie Brocheré NudeXxx CartoooOverflow UmcensoredMilf Cream PieVideo EsxPerfect HandjobBlow Job ThongSex Anty IndiaMassageporn하니메Porn BrazzrrsNude IntercourseVideos Por PornograficosVidiosex IndonesiaPorn In BostonFuntary PornCharlotte Parkes NudeForced CumsTs Escort.Tori Black FeetGal HentaiHotel Sex HdTeacher X VedioFree Dady PornSexo TravestGame Of Thrones XxxBurse PornCaught Panty Sniffing海角社區First Night ChudaiSeduce Porn Hd50 Plus MillfsTubepornostarsBbw Ebony CreampiesBecky Lynch HotSuck Small CocksJoysporbMulan VutionHaryanvi ChutBoobs Play VideoIndian Xxx BathroomXnxwHentai LectureHemtai FoundryIntimacy Full MovieInternetchicksSnapcoquinsAmanda Seyfried ToplesJoely Fisher NudeTik Tok Of PornOverflow UnsencoredCsct-013 Dildo ManXxx Porn Hd IndianIndian Chudai PornXxx With SubtitlesBad Teacher PornJapan Porn AnimeStrippers From The Hood XxxSkyb_ MfcDream Gf AiRealitykings.comDua Lipa SexsiPorn 4k ComStory Porn MoviesDaddy4k PornAdult Hindi MeinAnnabelle FlowersChanell Heart AnalErosberrNaked Anime GFotos Sexo Geyسکس ابرانی1twothreecumMegan Salinas SexJohnny Sins OfficeFandeltales The Cursed PrinceJacquieetmicheltvGoantess PornJan Fonda NudeIndian CockMarwadi Blue FilmGirlfriend And Boyfriend Xxx VideoMuje ChodaSchool Bus FuckDesi SexzEmma Wstson PornBackroomcastingcouch StormySleeping PornsexSelena Gomez PormMyladelrey NudesMassege XxxKulhad Pizza Couple XnxxPorn Videos TeluguLesbin Strapon PornUdreamofjordanBaap Beti Ka Sex VideoDoctorspornSwapping FoursomesNude PeopleLindsey CapuanoXxx Bulu FilmKerala Aunty Nude VideosTamil Actress Hot PornErotic Mind ComtrolNude Beaches In MiamiBongacamesMolly Sims NudeXvideo FrenchJana DefiPokemon SexxWww Tamil XxxxSon Mother SexScarlett PainIndian Mms Viral VideoMoti Aurat Ke Sath SexGay MuscleworshipBryce Adams OnlyfansMallu Romantic SexWmaf PornPirn VrMarli AlexaChaterbaetForced Anal XxxAria Lee LuckypovCream Pie RedheadCoco Austin PornGory Hole PornBlack And White CoupleAudrey ShaniceLexi Poll PornCastingokPorn For OmenBondage WeestlingBlack Pornstars TopBest Vr Sex GamesYaoi Manga HentaiOmeglesFucking Girls ImagesFat MompornBig Ass Anal LatinaBaul SangeetOdia Local SexThe Journey Of Karma Watch OnlineAlt Yazılı Pornolar