Schippers: 'Wij gaan niet over de premie' (bnr.nl)


Minister Schippers houdt voet bij stuk: 'Wij gaan niet over de premie', zegt ze tegen BNR, naar aanleiding van de forse stijging van de zorgpremie die zorgverzekeraar DSW vandaag bekendmaakte. ...

door Inter in Politiek  ·  28 Reacties

  • 0
  • 510x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Waarom schreeuwt ze dan: 3 1/2 euro?

1
1 Weetal

Tuurlijk gaan zij wel over de premie.
Zij hebben de marktwerking erdoor geduwd. Dan heb je ook invloed op de premie gehad!

1
2 Aunti

-
Inderdaad heeft deze minister uitspraken gedaan over de zorgpremie zonder dat zij daarover gaat. Zij heeft de regie uit handen gegeven en geheel overgegeven aan de private sector. Die beslist nu wat de belastingbetaler en de zorgslachtoffers gaan betalen. Dit is 'corporate fascism' in optima forma.
-
Deze uitspraken waren dus alleen voor politiek electoraal gewin, niets anders. Dit doet vermoeden dat er nog meer van dit soort lichtzinnige uitspraken zijn gedaan door dit kabinet met prinsjesdag en verklaard waarom dit kabinet met zo'n roze bril naar de samenleving kijkt terwijl het volk dit niet begrijpt om dat het overduidelijk ernstig is verarmd.
-
Deze overheid is verstrikt geraakt in de eigen leugens.
Het is de bron van ernstige gelegaliseerde criminaliteit geworden.
Dit is het resultaat van al dat geleid en bedrieg.
Openlijke demagogie. Ernstig laakbaar.
/-
-

0
3 MrCally1

Wacht even; het waren Schippers en consorten, die stelden dat de zorg goedkoper zou worden door de concurrentie die de vrije markt biedt.
Dus werd het ziekenfonds afgeschaft.
Nu betaalt iedereen zich een slag in de rondte.
Dat begreep de gemiddelde burger al, maar enfin, dat is niet de visie van de liberalen en hun vriendjes de zorgverzekeraars.
De laagste inkomens worden gecompenseert.
Maar de mensen die net boven modaal moeten leven, de middengroep, die nooit iets gecompenseerd krijgt, en bezig is naar de afgrond te glijden met een noodvaart, is wéér de pineut.
Het wordt heel hard tijd, dat mensen beseffen wie achter deze constructie staan; de neo liberale PvdA, de VVD, D66 en het CDA.
Ondanks hun gespeelde verontwaardiging nu en hun goedkope praatjes.

0
4 Lara

@4 Maar de zorg kan natuurlijk nooit echt goedkoper worden doordat er steeds weer nieuwe medicijnen en behandelingen worden ontwikkeld die keer op keer weer duurder worden. Dat is 1 van de grootste oorzaken van de kostenstijgingen in de zorg. En ik stuur al langer op een discussie of we zo door kunnen gaan en of we maar alles moeten blijven vergoeden. Nieuwe medicijnen voor longkanker kosten € 60.000 per patient per jaar en daar komen alle andere ziekte- en zorgkosten nog eens bij. De vraag is of dit allemaal nog wel te betalen is......

3
5 Rare Rakker

En dat allemaal terwijl Roemer werd weggehoond vanwege het Nationaal Zorgfonds en het kabinet beweerde dat de verhoging meer dan 3,50 euro zou zijn...
Maar nu de ware aap toch heel snel uit de mouw komt... wast Schippers (zoals je van de VVD kunt verwachten) haar handen in onschuld!

0
6 Scorpio

@5
Maar vertel dan ook eens waarom die
medicijnen € 60.000 moeten kosten.
Komen die grondstoffen van de maan of van Mars?

1
7 Weetal

Aanvulling @6 ...dat de verhoging NIET meer dan 3,50 euro zou zijn...

0
8 Scorpio

De Centrale Overheid trekt zich terug: veel functies worden overgedragen aan de lokale overheden en waar het kan wordt geprivatiseerd. Den Haag kan dus over (bijna) alles zeggen: dan is ons pakkie-an niet meer

Hoeven we dus ook niet meer te gaan stemmen toch?

0
9 CayMan

Deze vlucht van mevrouw Schippers is weer heel typerend voor de huidige politiek in de TK.
Natuurlijk gaat zij en haar partij keihard en direct wel over de premie.
Vooral haar man en zijn business vaart er heel goed op en zo hoort het ook volgens de VVD, (PVV, D66, PvdA, Groen Links, CDA, Christen Unie) en nog zo wat van die laffe gedogers van deze ultra laffe over het paard getilde coalitie.

1
10 Dinges

Schippers verstopt zich plotseling en VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra oreert dat het allemaal komt omdat we plotseling meer zorg krijgen dan voorheen en het dus "logisch" is dat de premies meer stijgen dan gedacht.

Hij is natuurlijk helemaal vergeten dat die "meer zorg" over de schutting is gegooid door de rijksoverheid naar de gemeentes en de zorgverzekeraars. Het zou dus "logisch" zijn dat de Zvw-bijdrage, die we via de loonheffing betalen, verlaagd zou worden. Maar daar gaat Halbe natuurlijk weer niet over.

Intussen zijn de laatste jaren rollators, rolstoelen en veel medicijnen uit het basispakket verdwenen en de vergoeding van fysiotherapie is sterk afgenomen. Vooral chronisch zieken zijn de klos. Moesten ze in 2006 9 behandelingen van de fysiotherapeut zelf betalen, in 2016 zijn dat er 20! Bij sommige vormen van reuma en astma (die voor de wet niet chronisch zijn) wordt er zelfs helemaal geen fysio vergoed door de basisverzekering.

In 2006 was een aanvullende verzekering een luxe. In 2016 zijn deze (dure) extra zorgverzekeringen voor veel mensen een noodzaak. En dan te bedenken dat ook de aanvullende verzekeringen steeds zuiniger met hun dekkingen worden. Aanvullende pakketten die de volledige kosten voor fysiotherapie en de tandarts dekken bestaan vrijwel niet meer, en als ze bestaan betaal je veel meer premie. Over het algemeen kun je gerust stellen dat aanvullende verzekeringen veel minder dekken dan vroeger maar wel veel duurder zijn geworden.

Kortom, er wordt weer een hoop smoesjes bedacht in Den Haag, maar intussen worden we met z'n allen gewoon gigantisch belazerd.

1
11 Belazerd

We zijn weer belazerd en deze keer door Schippers!
Als ze er niet over gaat moet ze er ook niets over zeggen. En zo vlak voor Prinsjesdag is ons weer heel veel dikke stroop op het lijf gesmeerd. Wat weer een bedrog!

0
12 Nicks R. Van

@7 Omdat big farma over ruggen van zieke kapitalen wil verdienen, het gaat niet om de mensen het gaat om het kapitaal.

0
13 Rattocasi

@7
De huidige medicijnen groeien niet spontaan aan de boom. Vóór ze op de markt mógen komen zijn er al jarenlang onderzoek aan vooraf gegaan. En die moeten ook terug verdiend worden. Vandaar dat de prijzen van nieuwe en innovatieve echt exorbitant hoog zijn. Patenten zijn ook maar beperkt in tijd dus na verloop van tijd worden alle medicijnen vrij om te kopiëren ( het heten dan generieken) en daar gaat je inkomen als ontwerper/ tester/uitbrenger van medicijnen.

1
14 Janzzen

@7 Zoals @13 al zegt, dat wordt bepaalt door de farmaceutische industrie. Daar kunnen wij als klein landje niet zoveel tegen doen. We hebben de prijs al iets naar beneden gekregen, maar het zijn de farmaceutische bedrijven die de prijzen bepalen. En het maakt niet uit wat voor zorgsysteem we in dit land hebben, of het nou het ziekenfonds is, het huidige of het nationale zorgfonds, deze kosten zullen gelijk blijven.

2
15 Rare Rakker

Zij is gewoon de voorzitster van het kartel,zij komt namelijk met prijsindicaties voor de premies waarop zorgverzekeraars zich dan instellen.

0
16 El Matador

@5 Het is volstrekte waanzin dat de farmaceutische industrie 60.000 euro durft te vragen voor deze medicijnen. Het meeste onderzoek op dit gebied wordt zwaar gesubsidieerd door de overheid en particuliere fondsen. Als we daar nu eens de voorwaarde aan verbinden dat een patent op de met dat geld ontwikkelde behandelingen hooguit een jaar geldig is, zullen de zorgkosten aanzienlijk omlaag gaan. Samen met een halt toeroepen aan het fraudegevoelig declaratiesysteem, de overbodige bureaucratie en winsten van verzekeraars, is de kans zelfs vrij groot dat de zorgkosten de komende jaren significant omlaag gaan.

1
17 Belazerd

@17 "Het is volstrekte waanzin dat de farmaceutische industrie 60.000 euro durft te vragen voor deze medicijnen. "

Want jij hebt natuurlijk volledig inzicht in de ontwikkel- en productiekosten van dat medicijn..... :S \

"Als we daar nu eens de voorwaarde aan verbinden dat een patent op de met dat geld ontwikkelde behandelingen hooguit een jaar geldig is"

Tuurlijk joh, wij kunnen als klein landje eisen gaan stellen over geldigheidsduren van wereldwijde patenten.... :S

2
18 Rare Rakker

@16

"Want jij hebt natuurlijk volledig inzicht in de ontwikkel- en productiekosten van dat medicijn..... :S \"

Ik weet wel dat een groot deel van ontwikkeling naar nieuwe medicijnen door Universiteiten word gedaan. Veel universiteiten worden uit publieke middelen betaald.

0
19 MetBoerenVerstand

@18 Heb jij wel dat inzicht? Of heb je meer vertrouwen in het natte vingerwerk van de farmaceutische industrie? In dat geval zullen de zorgkosten alleen maar verder stijgen. Laat de industrie maar eens meer transparantie tonen over de ontwikkelingskosten van medicijnen die met publiek geld zijn gefinancierd.

"Tuurlijk joh, wij kunnen als klein landje eisen gaan stellen over geldigheidsduren van wereldwijde patenten.... :S".

Er bestaat geen wereldpatent en Nederland kan dus voor haar grondgebied zelf beslissen hoelang bepaalde patenten geldig blijven.

1
20 Belazerd

Gewoon weer terug naar het ziekenfonds systeem en eerst die verzekeraars die miljarden afromen.
Die Hogenvorst had belooft, als de marktwerking niet werkt zodat het goedkoper zou worden het weer terug gedraaid zou worden.
Maar zo zie je alweer dat een belofte van een minister totaal niets waard blijkt te zijn.

1
21 eigenmening

Grappig dat de schuld van de stijgende zorgkosten altijd bij verzekeraars, de regering etc gelegd wordt maar dat het nooit en te nimmer aan de kosten van de zorg zelf kan en mag liggen. Nee, dat mag net ter discussie komen want stel je eens voor dat het de "schuld" van de patiënten zelf is dat de kosten zo erg stijgen. Ik dat we binnen nu en een paar jaar echt de discussie gaan krijgen of we wel zo door kunnen gaan met alles maar vergoeden. Er komt een plafond aan, aan wat wij als burgers kunnen en willen betalen. En dat kan betekenen dat we bepaalde nieuwe behandelingen niet meer gaan vergoeden.

1
22 Rare Rakker

Ooooooh wat erg!

Dat mens heeft echt overal schijt aan!

0
23 Oeps112

Ik heb een oplossing! Schippers van de leugenachtige VVD voor het gerecht slepen vanwege valsheid in geschrift!!!!

1
24 wegmetrutteensamsom

Dan had die zeekoe d'r muil vooraf moeten houden en nu niet achteraf balken dat "Wij daar niet over gaan."

0
25 Bokkerijder

** gebruiker verwijderd **

"Wij gaan niet over de premies" , zegt deze medewerker van de ziekenfonds dictatuur .
"Wij" bepalen wel dat iedere Nederlandse burgers geen keus hebben en MOETEN betalen .
"Zij" gaan dus wel degelijk over de premies aangezien de burger geen keus heeft in dit land van de verplichte verzekering .

26 verwijderd682241

Lafaard!

0
27 Oeps112

Daarom gaan we ook een nationaal zorgfonds starten Schippers. Zodat we er wel weer over gaan en niet die roversbende die door de VVD is geïnstalleerd.

0
28 vogelbekdier

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

Waarom moeten frisdranken zoet smaken?Ik maak mijn eigen frisdranken. Op een liter water doe ik een uitgeperste grapefruit of sinasappel. Smaa...

zojuist geplaatst door sockknitter

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@12 " dan had je het ook niet geweten." Aanname. Ik heb al lang aangifte van gedaan. https://archive.org/details/bub_gb_tpZ...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@8 Dat volk wil ons onder de grond, dat staat in hun boekje. de klootzaken....

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

ongelovenloos
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

Aspartaam en Neotaam zijn natuurlijk gezonder dan gewoon suiker volgens het kabinet terwijl het juist het tegenovergestelde is....

3 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bop
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@9 Sterker nog, hij heeft er binnen een paar minuten twee plusjes bij. Heeft FrisseBries toch gelijk. Een riool....

5 minuten geleden geplaatst door Bop

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@9 Kom nou, als Bop je er niet attent op had gemaakt, dan had je het ook niet geweten. Heb zelf een ook reactie geplaatst, maar niet eerst d...

6 minuten geleden geplaatst door VBOH

ongelovenloos
GeenStijl: Hé, ff opletten Eric van der Burg: Polen gaat Kiev wél helpen dienstplichtigen terug te sturen

Hij zal wel dik betaald zijn om te doen wat er gewenst word .een politici die totaal niets doet en gewoon alles door laten gaan .Wij verwach...

6 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Excuus, en de medeminners op 3 natuurlijk ook bedankt....

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

ongelovenloos
Van der Burg: gemeenten moeten derdelanders opvangen tot EU-hof uitsluitsel geeft

Wat voor nut is die van den Burg eigenlijk .Hij verergert de boel alleen maar .Wat hij doet kan iedere imbeciel .Hij moet juist tegen die ...

10 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Porn Leah GottiOpen FuckBokep JapanisJames Angel Gay PornFlingesterTubesafaraPorn Videos Hindi LanguageXxx VdioBig Penis PornXxx Super Sex VideoHot Hindi Xxx VideosAnime Porn HindiHate Story XxxNudist Family MoviesFamily PornCumteenChinese Sexy Movie HdCumming On Wifes TitsLesbian Japense PornKatrina Thicc Epic GangbangMignonne RencontreNovinha HentaiSite Porn BrasilGirls Sucking CockHorny PicsBhabhi Ko JabardastiXxx Web Series Alt BalajiSex Chau AuNoelle Easton AgeplaySkip The Game Near MePornographie-bdsmXnxx RusiaXnxx Indian MarathiBengali Sex BengaliMilf SareeSon And Mom PornhubPitet PornElena Kampouris NudesCourtny Thorn Smith NudeLeyla LondonRough Sex Porn HdErotic OnkeyCumshots In Mouth CompilationsTeen Asian PornCelebity TitsMarceline PornAlison Tyler PovBokep PerkosanBig Ass XvideosLong Island ListcrawlerEroticmassagevideosDon PornoEbony PprnGypssai OnlyfansDanielle FtvPorno Gay HentaiXnxx CulonasLittlest NudesSarah Shahi NudForbidden NudesSexycomFemdom SexPirates 2 Porn MovieMy Little Pony PornLena The Plug Jason Luv PornInstagram Models Onlyfans LeakedCorinna Kopf PornosStepmom Stepdaughter PornBig Tit Asian LesbiansIptv AdulteBhabhi 3gpBhojpuri Sexy Porn VideoJovan Jordan PornFuck DollFirst Time Lesbian VideosLatina HoesEro AsianCuming TwinksSponge Bob PornBowser Gay PornRachel Steele MilfCg HentaiNikki SkylerPorn BeautyKhus SyrupJungle Sex XnxxAnal Porn ComDirtydirectorBig Black Breast PornBokep Istri SelingkuhJoelle Carter NudeMikedirtyNaked PBig Assporn PicsMikaela Spielberg Porn VideoSexy Porn Sexy VideoVillage X VideosBus Porn HdCury Latina Pornسكس اقدامPure Hindi SexTik. PornoJacquie Michelle PornDouble Penetratio PornRamayan Sex VideoJamaican PornstarsMandy PornhubReagan Foxx HardcoreGabbie Carter BjNude ExercisingBlowing Her Back Out PornPhorno MangaMagaforfreeAss EatingSex FreeFuta DomNaked Babes Bent OverHuge Clit SuckVintage Pornographic MoviesDark Ebony PornPorn Hd MiviesPorn Movies FulXnxx Mom And Son TeluguJpvhubPorn Descargar GratisXnxx VoiceCollege Girls Dress Change VideosLadka Ladki Ki SuhagratBlow Jon VideosBlue Picture Sexy Blue Picture Sexy Blue Picture SexySex Video PoorAnime Gang PornHd Porn's VideoSenusal JaneNude GymnastSexviodeoHot Heroine Sex VideoRomantic Hindi Sex VideoEmily Ratajkowski Sex TapeBbc Cuckold PornHindi Bhabhi Ki ChutBrother And Sister Porn RealMona MonhoePansexual OrgyNude PinaMia Marin AnalZoey Holloway PovPorn Nadia NyceUrpornNew Hdporn Video