Brits ziekenhuis maakt taal op geboorteafdeling genderneutraal: ‘mensenmelk’ (ad.nl)


Moedermelk wordt mensenmelk en kraamvrouwen zijn ‘mensen die zijn bevallen’. Waarom was dit nodig, en waait dit over naar Nederland? ...
Lees verder op ad.nl

1 jaar geleden door Reconquista in Buitenland | 27 Reacties | 543


Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Reacties (27)

Deze wereld word met de dag gekker, tenminste, het gedeelte wat men het eindproduct van de evolutie noemt.
Ze staan namelijk nogal hoog met zichzelf, de idiote naakte apen.

0
Sarcoff    
1 jaar geleden door Sarcoff

Sarcoff schreef: "Deze wereld word met de dag gekker, tenminste, het gedeelte wat men het eindproduct van de evolutie noemt.
Ze staan namelijk nogal hoog met zichzelf, de idiote naakte apen."

Sarcoff inderdaad, te veel tijd over... gewoon een luxe probleem... waar rechts doorgaans zich focus op een goede basis in welvaart/economie gaat links zich druk maken om dit soort dingen, en dat zie je nu.

1

maarten1234    
1 jaar geleden door maarten1234

maarten1234 schreef: "inderdaad, te veel tijd over... gewoon een luxe probleem... waar rechts doorgaans zich focus op een goede basis in welvaart/economie gaat links zich druk maken om dit soort dingen, en dat zie je nu."

maarten1234 Inderdaad, de ledigheid des tijds gaat die nepdeugers de das om doen.

2

Sarcoff    
1 jaar geleden door Sarcoff

WTFBRAAH
Helemaal gek geworden : (

1
Schildpad    
1 jaar geleden door Schildpad

Mensenmelk klinkt wel nasty haha.

0
Yizzle    
1 jaar geleden door Yizzle

Nee he.....
De leverancier van moedermelk is en blijft een vrouw.
Degene die een kind baart is een vrouw.
Echt wat nou genderneutraal?
Je kan ook doorschieten en daar zijn ze in dat ziekenhuis in Engeland nu mee bezig.

0
Dunkelheit    
1 jaar geleden door Dunkelheit

Dunkelheit schreef: "Nee he.....
De leverancier van moedermelk is en blijft een vrouw.
Degene die een kind baart is een vrouw.
Echt wat nou genderneutraal?
Je kan ook doorschieten en daar zijn ze in dat ziekenhuis in Engeland nu mee bezig."

Dunkelheit Dat is nu net de "grap". Mannen met een baarmoeder kunnen kinderen baren. En zijn dus geen moeder. Zij vormen de groep die zo wordt aangesproken. Het lijkt me vooral heel ingewikkeld voor het ziekenhuispersoneel. Je verspreekt je volgens mij continu. 🤨

4

Bop    
1 jaar geleden door Bop

Bop schreef: "Dat is nu net de "grap". Mannen met een baarmoeder kunnen kinderen baren. En zijn dus geen moeder. Zij vormen de groep die zo wordt aangesproken. Het lijkt me vooral heel ingewikkeld voor het ziekenhuispersoneel. Je verspreekt je volgens mij continu. 🤨"

Bop ze slaan steeds verder door; vrouwen met een baarmoeder en zonder was laatst een artikel... misschien moeten we gewoon blijven bij de fysieke configuratie en niet alle afwijkende dingen aandacht aan besteden. straks hebben we weer 8 nieuwe categorieen want iedereen kan zich even wat anders voelen

0

maarten1234    
1 jaar geleden door maarten1234

Dunkelheit schreef: "Nee he.....
De leverancier van moedermelk is en blijft een vrouw.
Degene die een kind baart is een vrouw.
Echt wat nou genderneutraal?
Je kan ook doorschieten en daar zijn ze in dat ziekenhuis in Engeland nu mee bezig."

Dunkelheit Nee dat is seksistisch, we moeten allemaal hermafrodiet worden (sarc).

0

Reagurius    
1 jaar geleden door Reagurius

maarten1234 schreef: "ze slaan steeds verder door; vrouwen met een baarmoeder en zonder was laatst een artikel... misschien moeten we gewoon blijven bij de fysieke configuratie en niet alle afwijkende dingen aandacht aan besteden. straks hebben we weer 8 nieuwe categorieen want iedereen kan zich even wat anders voelen"

maarten1234 Ik probeer altijd zo ver mogelijk met iedereen mee te gaan maar ik loop hier ook tegen een grens aan. 🤔

1

Bop    
1 jaar geleden door Bop

Bop schreef: "Dat is nu net de "grap". Mannen met een baarmoeder kunnen kinderen baren. En zijn dus geen moeder. Zij vormen de groep die zo wordt aangesproken. Het lijkt me vooral heel ingewikkeld voor het ziekenhuispersoneel. Je verspreekt je volgens mij continu. 🤨"

Bop Dat zijn dus geen mannen. Als je XX chromosomen hebt, ben je biologisch een vrouw. Je kan je wel als man identificeren, maar de biologie zegt toch wat anders.

0

Scholar008    
1 jaar geleden door Scholar008

Scholar008 schreef: "Dat zijn dus geen mannen. Als je XX chromosomen hebt, ben je biologisch een vrouw. Je kan je wel als man identificeren, maar de biologie zegt toch wat anders."

Scholar008 Toch gaan ze hen op die manier aanspreken. Ik zou daar dus helemaal niet bij stil staan maar blijkbaar is er behoefte aan.

0

Bop    
1 jaar geleden door Bop

Knettergek.

0
Marrie    
1 jaar geleden door Marrie

Onzin

0
Lievense    
1 jaar geleden door Lievense

Het argument van "inclusiviteit" slaat nergens op.
Er zijn drie mogelijkheden als het op een zwangerschap aankomt:

1. De zwangere persoon is een "gewone" vrouw (dit geldt voor een overgrote meerderheid);

2. De zwangere persoon is een V -> M transgender bij wie de transitie nog niet compleet is en dus nog een functionele baarmoeder aanwezig is. Zo iemand weet zelf dondersgoed dat die vrouwelijke lichaamsdelen het überhaupt mogelijk maken dat ze kinderen kunnen krijgen, dus waarom dan genderneutrale taal nodig zou zijn snap ik niet... het gaat immers om medische, en daarom fysieke eigenschappen. Hoe die persoon zich dan identificeert doet er niet toe, want daar wordt in principe helemaal niet over gesproken als we het hebben over bijvoorbeeld borstvoeding;

3. De zwangere persoon is een vrouw in biologisch opzicht, maar identificeert zich als "genderneutraal" of "non-binair" of iets dergelijks. Als je je echter noch als man, noch als vrouw identificeert, dan ben je dus in principe ambivalent over je genderidentiteit, nietwaar? Waarom zou het dan een probleem zijn als je met vrouwelijke termen bejegend wordt? Wie maakt zich nou boos over iets waar ze ambivalent over is?

Ik denk dat het probleem vooral bij die derde groep zit. Bij een meer "traditionele" transpersoon is het duidelijk wat ze willen, en ze zijn zich uiteraard bewust van het lichamelijke aspect—in dit artikel wordt ook expliciet gezegd dat V -> M transgenders vaak wachten met het voltooien van de transitie tot na de zwangerschap. Dan is hun lichamelijke vrouwelijkheid gewoon een feit waar ze zelf voor kiezen, althans tijdelijk. De non-binaire mensen daarentegen, lijken zich vooral af te zetten tegen de categorieën zelf: waar een trans geboren wordt als A maar toch liever als B door het leven gaat, is de tendens bij de non-binairen om te claimen dat het problematisch is dat de categorieën als A en B überhaupt bestaan.

Dit is een denkwijze die voortkomt uit postmodernisme, en je kunt dit denkpatroon al herkennen in in die kringen veelgebruikte termen. Neem bijvoorbeeld de term "gemarginaliseerd". Iemand die tot één of andere minderheidsgroep behoort wordt beschouwd als gemarginaliseerd, maar die term impliceert een paar dingen:
1. Je bevinden in de marges is iets dat anderen jouw opdringen: "gemarginaliseerd worden" is iets dat je wordt aangedaan;
2. Het idee dat er een norm bestaat, met daaromheen mensen in de marges, is inherent problematisch.
Dus waar "ouderwetse" mensen zoals jij en ik zoiets hebben van: we moeten mensen in hun waarde laten, en als zeen beetje "anders dan anders" zijn is dat geen probleem, is hun standpunt dat het idee van "anders dan anders" op zichzelf al een vorm van onderdrukking is, en dat daarom de categorieën zelf "ontmanteld" dienen te worden.

0
flabbergast    
1 jaar geleden door flabbergast

Ja, komt er een pedo bij de rechtbank, ja ik heb het kindje wat zeer voedzame mensenmelk gegeven.
Hierbij ga ik er van uit dat de een kerel is.
Of is dat ook discriminerend.

1
Sarcoff    
1 jaar geleden door Sarcoff

Dus om een paar gedrochten gelukkiger te maken worden honderdduizenden geschoffeerd. Kinderen krijgen moedermelk en geen mensenmelk. Als je op google gaat zoeken op melken kom je ook bij sperma uit.

1
niet-alles-geloven    
1 jaar geleden door niet-alles-geloven

niet-alles-geloven schreef: "Dus om een paar gedrochten gelukkiger te maken worden honderdduizenden geschoffeerd. Kinderen krijgen moedermelk en geen mensenmelk. Als je op google gaat zoeken op melken kom je ook bij sperma uit."

niet-alles-geloven Maar even een opmerking. Jij en @Greenmango stemmen op hetzelfde moment op de topic en zijn dezelfde mening toegedaan. Het probleem met de nieuwe NK layout is dat eensgezinde nu tegen elkaar stemmen. De een stemt de topic omlaag omdat hij/zij het belachelijk vind wat het ziekenhuis doet en de ander stemt hem juist omhoog zodat zoveel mogelijk mensen kunnen zien hoe belachelijk het is. Dit zie ik nu vaak gebeuren op NK. Het zou mooi zijn als we als gelijkgestemden allemaal dezelfde kant op zouden vliegen.

0

Reconquista    
1 jaar geleden door Reconquista

Compleet knetter die deuglieden!

0
greenmango    
1 jaar geleden door greenmango

greenmango schreef: "Compleet knetter die deuglieden!"

greenmango Maar even een opmerking. Jij en @niet-alles-geloven stemmen op hetzelfde moment op de topic en zijn dezelfde mening toegedaan. Het probleem met de nieuwe NK layout is dat eensgezinde nu tegen elkaar stemmen. De een stemt de topic omlaag omdat hij/zij het belachelijk vind wat het ziekenhuis doet en de ander stemt hem juist omhoog zodat zoveel mogelijk mensen kunnen zien hoe belachelijk het is. Dit zie ik nu vaak gebeuren op NK. Het zou mooi zijn als we als gelijkgestemden allemaal dezelfde kant op zouden vliegen.

0

Reconquista    
1 jaar geleden door Reconquista

Gaan we het voortaan dan ook maar over rundmelk hebben?

0
Scholar008    
1 jaar geleden door Scholar008

Belachelijk..........

0
LoydMorris    
1 jaar geleden door LoydMorris

"kraamvrouwen zijn ‘mensen die zijn bevallen".
Volgens mij is een kraamvrouw een vrouw die komt als de moeder bevalt of is bevallen en moeder met kind dan tijdelijk verzorgt tot moeder het zelf weer kan

1
eoghanfeehily    
1 jaar geleden door eoghanfeehily

eoghanfeehily schreef: ""kraamvrouwen zijn ‘mensen die zijn bevallen".
Volgens mij is een kraamvrouw een vrouw die komt als de moeder bevalt of is bevallen en moeder met kind dan tijdelijk verzorgt tot moeder het zelf weer kan "

eoghanfeehily jij bedoeld de kraamhulp. de kraamvrouw is wel degelijk de moeder.

0

120db    
1 jaar geleden door 120db

Een carnavalsgrap zeker?

0
Ghurka    
1 jaar geleden door Ghurka

Het staat vast dat 50% van de mensheid helemaal niet in staat is melk te geven. De benaming "mensenmelk" is derhalve kwetsend voor deze groep mensen.

0
Belazerd    
1 jaar geleden door Belazerd

Blijft toch lachen k. Die Britse humor. Heel dat land is een grote Monty Python aflevering !

0
Een hardwerkende ZZPer    
1 jaar geleden door Een hardwerkende ZZPer

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Zoeken
Nieuw op Nieuwskoerier?
Registreer nu en krijg je eigen gepersonaliseerde tijdlijn!
Aanmelden bij Google Registreren met een e-mailadres
Trends voor jou
Wie te volgen
Laatste reacties
Immanuel
Trump onderzocht voor schending Spionagewet

Maar als zo'n extreem-rechtse MAGA gek een van die agenten te grazen neemt wast Trump z'n bebloede handen amwéér in onschuld....

1 minuut geleden geplaatst door Immanuel

Immanuel
‘Trump ontvreemdde supergeheime documenten over kernwapens’ - wel.nl

"maar ik zou toch zeggen dat Trump met z'n jarenlange gestook al aardig wat Amerikaans bloed aan z'n handjes heeft."En volgens mij ook nog wel...

3 minuten geleden geplaatst door Immanuel

GreyB
Trump onderzocht voor schending Spionagewet

https://www.politicalflare.com/2022/08/trump-names-fbi-agents-that-searched-mar-a-lago-effectively-putting-out-maga-hit-list/?utm_source=dlvr.it...

1 uur geleden geplaatst door GreyB

mbv
Grote brand in bosgebied Santpoort-Noord: 10.000 m2 afgebrand, NL-Alert verstuurd

Alweer een natuurbrand in Nederland. Er is al zo weinig natuur....

7 uur geleden geplaatst door mbv

zeikenderechter
Trump onderzocht voor schending Spionagewet

Wie heeft Proem nodig als jij em zo goed kunt impersoneren!...

8 uur geleden geplaatst door zeikenderechter