Brits ziekenhuis maakt taal op geboorteafdeling genderneutraal: ‘mensenmelk’ (ad.nl)


Moedermelk wordt mensenmelk en kraamvrouwen zijn ‘mensen die zijn bevallen’. Waarom was dit nodig, en waait dit over naar Nederland? ...

door Reconquista in Buitenland  ·  27 Reacties

  • 6
  • 688x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2
13
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Deze wereld word met de dag gekker, tenminste, het gedeelte wat men het eindproduct van de evolutie noemt.
Ze staan namelijk nogal hoog met zichzelf, de idiote naakte apen.

0
1 Sarcoff

Sarcoff schreef: "Deze wereld word met de dag gekker, tenminste, het gedeelte wat men het eindproduct van de evolutie noemt.
Ze staan namelijk nogal hoog met zichzelf, de idiote naakte apen."

Sarcoff inderdaad, te veel tijd over... gewoon een luxe probleem... waar rechts doorgaans zich focus op een goede basis in welvaart/economie gaat links zich druk maken om dit soort dingen, en dat zie je nu.

1

maarten1234    
meer dan 3 jaar geleden door maarten1234

maarten1234 schreef: "inderdaad, te veel tijd over... gewoon een luxe probleem... waar rechts doorgaans zich focus op een goede basis in welvaart/economie gaat links zich druk maken om dit soort dingen, en dat zie je nu."

maarten1234 Inderdaad, de ledigheid des tijds gaat die nepdeugers de das om doen.

2

Sarcoff    
meer dan 3 jaar geleden door Sarcoff

WTFBRAAH
Helemaal gek geworden : (

1
2 Schildpad

Mensenmelk klinkt wel nasty haha.

0
3 Yizzle

Nee he.....
De leverancier van moedermelk is en blijft een vrouw.
Degene die een kind baart is een vrouw.
Echt wat nou genderneutraal?
Je kan ook doorschieten en daar zijn ze in dat ziekenhuis in Engeland nu mee bezig.

0
4 Dunkelheit

Dunkelheit schreef: "Nee he.....
De leverancier van moedermelk is en blijft een vrouw.
Degene die een kind baart is een vrouw.
Echt wat nou genderneutraal?
Je kan ook doorschieten en daar zijn ze in dat ziekenhuis in Engeland nu mee bezig."

Dunkelheit Dat is nu net de "grap". Mannen met een baarmoeder kunnen kinderen baren. En zijn dus geen moeder. Zij vormen de groep die zo wordt aangesproken. Het lijkt me vooral heel ingewikkeld voor het ziekenhuispersoneel. Je verspreekt je volgens mij continu. 🤨

4

Bop    
meer dan 3 jaar geleden door Bop

Bop schreef: "Dat is nu net de "grap". Mannen met een baarmoeder kunnen kinderen baren. En zijn dus geen moeder. Zij vormen de groep die zo wordt aangesproken. Het lijkt me vooral heel ingewikkeld voor het ziekenhuispersoneel. Je verspreekt je volgens mij continu. 🤨"

Bop ze slaan steeds verder door; vrouwen met een baarmoeder en zonder was laatst een artikel... misschien moeten we gewoon blijven bij de fysieke configuratie en niet alle afwijkende dingen aandacht aan besteden. straks hebben we weer 8 nieuwe categorieen want iedereen kan zich even wat anders voelen

0

maarten1234    
meer dan 3 jaar geleden door maarten1234

Dunkelheit schreef: "Nee he.....
De leverancier van moedermelk is en blijft een vrouw.
Degene die een kind baart is een vrouw.
Echt wat nou genderneutraal?
Je kan ook doorschieten en daar zijn ze in dat ziekenhuis in Engeland nu mee bezig."

Dunkelheit Nee dat is seksistisch, we moeten allemaal hermafrodiet worden (sarc).

0

Reagurius    
meer dan 3 jaar geleden door Reagurius

maarten1234 schreef: "ze slaan steeds verder door; vrouwen met een baarmoeder en zonder was laatst een artikel... misschien moeten we gewoon blijven bij de fysieke configuratie en niet alle afwijkende dingen aandacht aan besteden. straks hebben we weer 8 nieuwe categorieen want iedereen kan zich even wat anders voelen"

maarten1234 Ik probeer altijd zo ver mogelijk met iedereen mee te gaan maar ik loop hier ook tegen een grens aan. 🤔

1

Bop    
meer dan 3 jaar geleden door Bop

Bop schreef: "Dat is nu net de "grap". Mannen met een baarmoeder kunnen kinderen baren. En zijn dus geen moeder. Zij vormen de groep die zo wordt aangesproken. Het lijkt me vooral heel ingewikkeld voor het ziekenhuispersoneel. Je verspreekt je volgens mij continu. 🤨"

Bop Dat zijn dus geen mannen. Als je XX chromosomen hebt, ben je biologisch een vrouw. Je kan je wel als man identificeren, maar de biologie zegt toch wat anders.

0

Scholar008    
meer dan 3 jaar geleden door Scholar008

Scholar008 schreef: "Dat zijn dus geen mannen. Als je XX chromosomen hebt, ben je biologisch een vrouw. Je kan je wel als man identificeren, maar de biologie zegt toch wat anders."

Scholar008 Toch gaan ze hen op die manier aanspreken. Ik zou daar dus helemaal niet bij stil staan maar blijkbaar is er behoefte aan.

0

Bop    
meer dan 3 jaar geleden door Bop

Knettergek.

0
5 Marrie

Onzin

0
6 Lievense

Het argument van "inclusiviteit" slaat nergens op.
Er zijn drie mogelijkheden als het op een zwangerschap aankomt:

1. De zwangere persoon is een "gewone" vrouw (dit geldt voor een overgrote meerderheid);

2. De zwangere persoon is een V -> M transgender bij wie de transitie nog niet compleet is en dus nog een functionele baarmoeder aanwezig is. Zo iemand weet zelf dondersgoed dat die vrouwelijke lichaamsdelen het überhaupt mogelijk maken dat ze kinderen kunnen krijgen, dus waarom dan genderneutrale taal nodig zou zijn snap ik niet... het gaat immers om medische, en daarom fysieke eigenschappen. Hoe die persoon zich dan identificeert doet er niet toe, want daar wordt in principe helemaal niet over gesproken als we het hebben over bijvoorbeeld borstvoeding;

3. De zwangere persoon is een vrouw in biologisch opzicht, maar identificeert zich als "genderneutraal" of "non-binair" of iets dergelijks. Als je je echter noch als man, noch als vrouw identificeert, dan ben je dus in principe ambivalent over je genderidentiteit, nietwaar? Waarom zou het dan een probleem zijn als je met vrouwelijke termen bejegend wordt? Wie maakt zich nou boos over iets waar ze ambivalent over is?

Ik denk dat het probleem vooral bij die derde groep zit. Bij een meer "traditionele" transpersoon is het duidelijk wat ze willen, en ze zijn zich uiteraard bewust van het lichamelijke aspect—in dit artikel wordt ook expliciet gezegd dat V -> M transgenders vaak wachten met het voltooien van de transitie tot na de zwangerschap. Dan is hun lichamelijke vrouwelijkheid gewoon een feit waar ze zelf voor kiezen, althans tijdelijk. De non-binaire mensen daarentegen, lijken zich vooral af te zetten tegen de categorieën zelf: waar een trans geboren wordt als A maar toch liever als B door het leven gaat, is de tendens bij de non-binairen om te claimen dat het problematisch is dat de categorieën als A en B überhaupt bestaan.

Dit is een denkwijze die voortkomt uit postmodernisme, en je kunt dit denkpatroon al herkennen in in die kringen veelgebruikte termen. Neem bijvoorbeeld de term "gemarginaliseerd". Iemand die tot één of andere minderheidsgroep behoort wordt beschouwd als gemarginaliseerd, maar die term impliceert een paar dingen:
1. Je bevinden in de marges is iets dat anderen jouw opdringen: "gemarginaliseerd worden" is iets dat je wordt aangedaan;
2. Het idee dat er een norm bestaat, met daaromheen mensen in de marges, is inherent problematisch.
Dus waar "ouderwetse" mensen zoals jij en ik zoiets hebben van: we moeten mensen in hun waarde laten, en als zeen beetje "anders dan anders" zijn is dat geen probleem, is hun standpunt dat het idee van "anders dan anders" op zichzelf al een vorm van onderdrukking is, en dat daarom de categorieën zelf "ontmanteld" dienen te worden.

0
7 flabbergast

Ja, komt er een pedo bij de rechtbank, ja ik heb het kindje wat zeer voedzame mensenmelk gegeven.
Hierbij ga ik er van uit dat de een kerel is.
Of is dat ook discriminerend.

1
8 Sarcoff

Dus om een paar gedrochten gelukkiger te maken worden honderdduizenden geschoffeerd. Kinderen krijgen moedermelk en geen mensenmelk. Als je op google gaat zoeken op melken kom je ook bij sperma uit.

1
9 niet-alles-geloven

niet-alles-geloven schreef: "Dus om een paar gedrochten gelukkiger te maken worden honderdduizenden geschoffeerd. Kinderen krijgen moedermelk en geen mensenmelk. Als je op google gaat zoeken op melken kom je ook bij sperma uit."

niet-alles-geloven Maar even een opmerking. Jij en @Greenmango stemmen op hetzelfde moment op de topic en zijn dezelfde mening toegedaan. Het probleem met de nieuwe NK layout is dat eensgezinde nu tegen elkaar stemmen. De een stemt de topic omlaag omdat hij/zij het belachelijk vind wat het ziekenhuis doet en de ander stemt hem juist omhoog zodat zoveel mogelijk mensen kunnen zien hoe belachelijk het is. Dit zie ik nu vaak gebeuren op NK. Het zou mooi zijn als we als gelijkgestemden allemaal dezelfde kant op zouden vliegen.

0

Reconquista    
meer dan 3 jaar geleden door Reconquista

Compleet knetter die deuglieden!

0
10 greenmango

greenmango schreef: "Compleet knetter die deuglieden!"

greenmango Maar even een opmerking. Jij en @niet-alles-geloven stemmen op hetzelfde moment op de topic en zijn dezelfde mening toegedaan. Het probleem met de nieuwe NK layout is dat eensgezinde nu tegen elkaar stemmen. De een stemt de topic omlaag omdat hij/zij het belachelijk vind wat het ziekenhuis doet en de ander stemt hem juist omhoog zodat zoveel mogelijk mensen kunnen zien hoe belachelijk het is. Dit zie ik nu vaak gebeuren op NK. Het zou mooi zijn als we als gelijkgestemden allemaal dezelfde kant op zouden vliegen.

0

Reconquista    
meer dan 3 jaar geleden door Reconquista

Gaan we het voortaan dan ook maar over rundmelk hebben?

0
11 Scholar008

Belachelijk..........

0
12 LoydMorris

"kraamvrouwen zijn ‘mensen die zijn bevallen".
Volgens mij is een kraamvrouw een vrouw die komt als de moeder bevalt of is bevallen en moeder met kind dan tijdelijk verzorgt tot moeder het zelf weer kan

1
13 eoghanfeehily

eoghanfeehily schreef: ""kraamvrouwen zijn ‘mensen die zijn bevallen".
Volgens mij is een kraamvrouw een vrouw die komt als de moeder bevalt of is bevallen en moeder met kind dan tijdelijk verzorgt tot moeder het zelf weer kan"

eoghanfeehily jij bedoeld de kraamhulp. de kraamvrouw is wel degelijk de moeder.

0

120db    
meer dan 3 jaar geleden door 120db

Een carnavalsgrap zeker?

0
14 Ghurka

Het staat vast dat 50% van de mensheid helemaal niet in staat is melk te geven. De benaming "mensenmelk" is derhalve kwetsend voor deze groep mensen.

0
15 Belazerd

Blijft toch lachen k. Die Britse humor. Heel dat land is een grote Monty Python aflevering !

0
16 Een hardwerkende ZZPer

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
Offtopic

@2734 Maar dat is niet zijn schuld hoor dat is het nooit. 🤣...

zojuist geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Offtopic

@2742Huh...? Ik ben het meestal met je eens, maar niet op de manier waarop je met treiteraars omgaat. Dat heeft Bop ook al meerdere kere...

1 minuut geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Offtopic

@2741 " Laat hem in zijn sop gaar koken." Die hufter kan interesseert mij niet. Ik laat daarmee aan anderen zien wie die is. ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

FrisseBries
Offtopic

@2737Dat lukt hier toch niet. Het is een mooi streven, maar dat lukt hier niet zonder enige begeleiding....

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Offtopic

@2738 "Nou ja, prima. Maar hou dan op met het constant klagen over de mensen hier. Of hou op overal op in te gaan" Wartaal, die niets...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

FrisseBries
Offtopic

@2739Dat heb ik gezien ja. Maar dat probeer ik nou juist duidelijk te maken. Het is hier een riool, en dan kun je zulk soort dingen verwac...

6 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Bob Sleebaan
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Dit forum is niet meer een forum om nieuws te bespreken maar meer om elkaar af te zeiken. 😐...

7 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

FrisseBries
Offtopic

@2734 RoninWat jammer dat je nu weer je mond opentrekt. Jij bent een van degenen die niet te vertrouwen is en enkel hier iets neerzet als ie...

8 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Offtopic

@2734 "Getrol ... Compleet gestoord." En dat van degene die een ander kapot wil maken met het overlijden van diens egaa, die zelf be...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@44 Dat lijkt me toch eerder een taak voor jou want je gaat uit van antisemitisme als haat jegens aanhangers van een geloof. En dat, kleine ...

10 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

NK. App
Xxx SareDesi Audio XnxxChaturabteErofile.comSpit PornXnxx Telugu LanjaIndian Xxx Video MovieDefloration Sex ComBhoomika HotSonny Loine XxxNudes TiktokersHumping GifCougar NudesVideos Of Red Light DistrictDesi Lady MobiHinat PornJessic Alba PornPorn .M/f PornHaviland Morris NudeIndian Pussy ImagesSexi Mms VideoHorny StonerAshemaletube.c9mChaturbate.co MPrivate Strippers AdultfilmdatabaseHot Lesbians PornEwan Mcgregor NudeRed Porn VideosBangla Xnxx ComXv VedioTamil Sex MobiBoobs Press CoupleTitfuck CummingFree Porn SextubeSydney VezinaThong Bend OverDad Jerk OffXx Porn Video HdMia Malkova BestMulheres Do Tiktok PeladasMelhores Videos Do XvideosOne Pice HentiHow To Massage Prostate VideoJeff MiltonJennifer Coolidge NudesDisha Vakani Hot PhotosWww XnxxmReena Sky XxxCjmilesStephanie Mcmahon NudesWww Mallu ComNepali Aunty Ki ChudaiNigger DickCaught Having SexDrowning In CumTs Kendra SinclaireSunny Leone Nude PhotoshootInteractive PornTube PleasureVer Pelicula PornografiaApril PrattCam 4 Gay BrasilSil Pak SexShuna KagamiMom Helps PornLana Rhoades RidesDouching PornCumshot AmatWomen Nude NatureThe Boondocks PornXx VidaoPron RepCollege Ladki SexPiepornoIndian Police SexTally Wyte PornBig Tits Mom PornErome LeakedEroticas HistoriasPorna TumblrMarwadi Six VideoAunty Big Boob PressTürk Liseli PornaCartoom Network PornNaked In SnowPorn Sites For Free DownloadXx Video CondomGalacticawhoreBlack Naked TeenagersTiny Titty MilfMummy FuckSteffy Moreno PornosMen Sucking NipplesCumguttersWidowmaker Tries PokerPlus Size Nude ModelingAunty Nude BoobsBig Boobsxسكس جماعيBrazilian Nude BeachSpankbangsBearpornVery Hard FuckOrgasmomujerLindsey Shaw FeetDesi Nude ChatPorn PerrasFuckfarmKowaremonoJapanese Pussy LickingPuku PhotoTop 3 Porn StarCollege Girl X VideoPriya Ki ChutCosplayanalCeleb Free The NippleTrafesti PornaBest Hentai Ai GeneratorPov Anal PornDaisey Stone PornBria BackwoodsDeepthraotJulia AnEliza Rose WatsonBiggest Porn SiteMyvodsterTorokaseMeena FuckValentina Nappi RoughBig Naked Black BootyNude Spy CamDeep Throated WomenPlarge PornAdultwprkEmma ChoiceAnna Shaffer NudeEgypt PussySara Jay JoiCelebtrity TitsAva Addams New Porn VideosKendra James PornKechtubeWwwxnxx InKate Mara NakedDeepika XxxHotcumchallengeParody Sex MoviesBoyfriend Gay PornActress Hd Nude