Imam post pootjebadende nonnen aan het strand (gva.be)


Middenin de debatten over een boerkiniverbod aan het strand postte een imam in Italië een foto van zeven nonnen op Facebook, die in ordekleding aan het pootjebaden zijn. Izzeddin Elzir, ook voorzitter van de vereniging van moslimgemeenschappen in Italië, zette de foto van de zeven plonsende nonnen midden deze week op Facebook zonder verdere commentaar. Hij kreeg onmiddellijk veel “likes”. ...

door DaSilva in Buitenland  ·  70 Reacties

  • 0
  • 2147x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@12 In hoofdstuk vier de an nisa van de koran staat duidelijk dat de vrouw de man hoort te gehoorzamen en doet ze dat niet dan mag de man haar tuchtigen en aan bed kluisteren tot ze gehoorzaam is. Met andere woorden als een streng gelovige man verlangt dat ze gesluierd gaat, dan gaat ze gesluiert of ze wil of niet. Google maar naar de koran in het Nederlands vertaald.

2
51 trixie

@49 Inderdaad, veel mensen weten niet hoeveel woorden ook een religieuze achtergrond hebben, iets als, heilig, zalig, hemel of hel of mijn favoriet: de ziel. Het is een mooi woord, maar niemand kan met enige zinnigheid melden wat een ziel nou daadwerkelijk is.

Hoor ook zelden iemand over wat er op ons geld staat. Dacht eerst dat het met de euro kon veranderen. Maar uiteraard zijn er in het oosten en het zuiden veel meer religieuze mensen, maar toen was ik nog een stuk jonger met minder kennis.

0
52 etymologie

@50 iets belachelijkers dan dit heb ik niet gehoord. Voordat je roept met wat er in de koran staat moet je de koran wat beter bestuderen. Iets uit de context halen en zo verwoorden op de manier hoe jij het beschrjft is volkomen fout en onzin. Vind het een super zwakke reactie! En ten tweede jou interpretatie van wat er in de koran staat is gewoon lachwekkend, dus ik kan je niet serieus nemen. Echt een grappenmaker ben je question

1
53 Esm

@50 plus dat je een beetje de nederlandse vertaling van de koran op google hebt gevonden en gelezen betekent niet dat je opeens veel kennis van de islam hebt. Dus je kunt je misschien beter iets meer inhouden met de woorden die je kiest. Het komt namelijk heel erg, hoe zal ik het zacht uitdrukken, niet bepaald verstandig over.

1
54 Esm

@54 de koran, bijbel thora en andere bijeengeraapte schrijfsels zijn ooit verzonnen om minder verstandige mensen regels bij te brengen. Goed in de tijd van toen, nu niet meer relevant, behalve voor diegenen die nog wat achtergebleven zijn in zelfstandig denkvermogen.
Er is aangetoond dat gelovigen aanzienlijk minder iq punten hebben , vandaar dat hoe gelovigen hoe makkelijker te manipuleren.
Er is nu eenmaal steeds minder behoefte aan die zaken. In Europa telt alleen de wet , en die is seculier. Maar geldt voor iedereen.

0
55 Voxpopuli

@55 jij bent net zo lachwekkend question

4
56 Esm

Even een belangrijke offtopic: Bij dit soort onderwerpen vraag ik me toch af in hoeverre er beledigingen worden ervaren. Waarom ik me dat afvraag ? Lees de pas geintroduceerde huisregels maar eens. Vooral als het over religie gaat. Specifiek zullen de aanhangers van de islam zich sneller beledigd voelen dan aanhangers van overige/geen religies. Wat moet je daar als moderator mee aan ?

0
57 Tiidmasine

@54 speciaal voor jouw http://www.risala.nl/koran-vertaling/#De_Vrouwen_(An-Nisa)
ga naar nummer 34 en daarna na nummer 43 en zie hoe vrouw onvriendelijk de koran is. Word wakker!!!

34. Mannen zijn voogden over de vrouwen omdat Allah de enen boven de anderen
heeft doen

uitmunten en omdat zij van hun rijkdommen besteden. Deugdzame vrouwen zijn dus
zij, die gehoorzaam zijn

en heimelijk bewaren, hetgeen Allah onder haar hoede heeft gesteld. En degenen,
van wie gij

ongehoorzaamheid vreest, wijst haar terecht en laat haar in haar bedden alleen
en tuchtigt haar. Als zij u dan

daarna gehoorzamen, zoekt geen weg tegen haar. Waarlijk, Allah is Verheven,
Groot.
---
43. O, gij die gelooft, komt niet tot het gebed als gij bedwelmd zijt; totdat
gij weet wat gij zegt, noch,

wanneer gii onrein zijt tot gij u hebt gebaad, tenzij gij onderweg zijt. En
indien gij ziek zijt, of op reis, of een

uwer van de afzondering komt, of gij hebt vrouwen aangeraakt en gij vindt geen
water, neemt dan uw

toevlucht tot zuivere aarde en veegt er uw gezicht en handen mee af. Waarlijk,
Allah is Inschikkelijk,

Vergevensgezind.

0
58 trixie

@56 en jij naief.
Vind je het niet vreemd dat de vrouw van een streng gelovige man die vrouwen altijd ingepakt is en hij de kledingvoorschriften van hun Mo aan de laars lapt. Ja ook zei horen zich volgens de kleding voorschriften te houden en doen dat NIET.
Wat zijn de kelding voorschriften voor de islam mannetje.

Geen goud dragen
Geen zijde dragen
Niet overwegend rood en geel dragen
Horen zich niet te kleden als een ongelovige
En nu komt het! horen geen kleding onder hun enkels dragen

Dan mag jij zelf nadenken waarom de moslim vrouwen hier in het westen zich wel moeten houden en die achtelijke kleding voorschriften van hun MO en de man niet.
------

Het volgende vond ik op islaamkennis.nl de website van de sheikh Ahmad Salam

De moslimbroeder
Ook de moslimbroeder heeft bepaalde kledingvoorschriften gekregen waaraan hij zich hoort te houden. De 3awrah[1] van de man is vanaf zijn navel tot zijn knieën; dat deel van zijn lichaam hoort hij te bedekken.

Met betrekking tot zijn kleding hoort de moslimbroeder zich te houden aan de volgende voorwaarden:

• De man mag geen kledij dragen onder zijn enkels;
• Zijn kleding mag niet lijken op de specifieke kleding van niet-moslims;
• Zijn kledingstukken mogen niet overwegend rood of geel zijn;
• Zijn kleding mag niet van zijde zijn;
• Hij mag geen goud dragen.

De moslim hoort ook te waken over zijn bedekking en hetgeen te verrichten dat zijn Heer van hem wil. De bedekking van de man is niet minder in verplichting dan de bedekking van de vrouw! Bereken de beloning bij jouw Heer en laat je niet weerhouden door de shaytaan of jouw begeerte.

Allah - subhaanahu wa-ta3aalaa - is de Enige Schepper van de gehele aanwezigheid. Hij heeft ons alle kennis gegeven over hetgeen wat goed en slecht voor ons is en Hij heeft ons begunstigd met een verstand. Het enige wat wij hoeven te doen is te kiezen voor en te streven naar het goede en ons te weerhouden van het slechte, dan zal Allah ons belonen met het beste. Dat is een belofte van jouw Heer. Hij - subhaanahu wa-ta3aalaa - zegt:

“En degenen die zich beijveren omwille van Ons, die zullen wij zeker leiden tot onze wegen.”
(Vers: 29/69).

1
59 trixie

@58 Dat wordt me te moeilijk Trixie. question Ik heb trouwens helemaal geen boodschap aan die hele koran en alles wat ermee samenhangt. Ze bekijken het maar met dat boekje.

0
60 Levy

@60 Als de waarheid je te pijnlijk word he, draai je je kop maar om. Lekker makkelijk toch?
Maar wel een mening heben over mensen die de islam niet zien zitten in hun samenleving.
Hou die mening dan maar eens lekker voor je als je de waarheid over die achtelijk haat zaaiende vrouw onvriendelijke islam niet aankunt.

1
61 trixie

@61 Ik geloof je helemaal. Ik twijfel er niet aan wat je schrijft. Ik bedoel gewoon dat ik geen interesse heb in die hele islam. Wat boeit mij dat nou? Ik wil er ook niet mee lastig gevallen worden. Ik heb de bijbel ook nooit gelezen, de thora niet, de hele mikmak niet en dat ga ik ook niet doen. En je vergist je trouwens, ik zie die hele islam ook niet zitten in onze samenleving.

0
62 Levy

Pootjebaden is iets compleet anders als zwemmen. Ik ga ook wel eens aan het strand met opgestroopte broek pootjebaden in de zee. Maar als ik ga zwemmen doe ik toch echt een zwembroek aan.

0
63 kwatta

@62 Waarom dan die ene reactie op nummer 55? Moet je hem gewoon niet? Dan begrijp ik je en heb ik niks gezegt.

0
64 trixie

@63 dat laatste mag je van mij ook gerust laten hoor question

0
65 trixie

@64 Trixie,lees nou eens rustig ik heb nooit een reactie op @55 gegeven.

0
66 Levy

@66 okee ik heb niks gezegt,, je hebt gelijk.

0
67 trixie

De hele discussie vind ik eigenlijk belachelijk.
Hier wordt een vrouw die onder groepsdruk aan bepaalde kleding voorschriften moet voldoen, vergeleken met een vrouw die geheel vrijwillig toetreed en dus op die manier zich aan bepaalde kleding voorschriften heeft te houden. Onder dezelfde pet gestoken.

Als voor vele duidelijk is dat deze twee groepen van mensen, die sterk op elkaar lijkenende kleding hebben, totaal niets met elkaar te maken te hebben, dan blijkt dat de gehele discussie opgang is gebracht door iemand die iets ziet maar niet achterliggende gedachte heeft doorgrond.
Er zijn oorlogen om minder uitgevochten.

1
68 Suikerbeessie

in de vijftiger en zestiger jaren van de vorige eeuw waren hoofddoekjes gemeengoed onder de dames, ter bescherming van hun permanentje
de boerkah en de boerkini zijn er ter bescherming van de deugdelijkheid van de draagster, schijnt noodzakelijk te zijn in de landen van oorsprong.

0
69 Tismergudutwit

@7 Veel minnen. Het was nochtans een serieuze vraag. Ik zal hem zelf maar proberen te beantwoorden. Misschien komt het deels door de andere functie van de kleding (de non bedekt zich niet zozeer voor vreemde blikken maar draagt haar sluier als 'bruid van Christus') en deels doordat reguliere geestelijken zichzelf al zo volledig buiten de samenleving plaatsen dat hun leefwijze niet als bedreigend wordt ervaren. Nonnen nemen geen man en krijgen geen kinderen aan wie ze hun ideeën kunnen doorgeven.

0
70 Civilis

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DWZ
? Een heel bos kappen voor het bouwen van nóg een azc?

Goed bezig voor het klimaat en milieu hoor...Shampoo !...

1 uur geleden geplaatst door DWZ

Graaier1000
Muziekdraadje

Enigma - Sadenesshttps://www.youtube.com/watch?v=x4maoo4A3x4...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Vangelis - Conquest Of Paradisehttps://www.youtube.com/watch?v=WYeDsa4Tw0c...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Carl Orff - O Fortuna ~ Carmina Buranahttps://www.youtube.com/watch?v=GXFSK0ogeg4...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

ERA - Amenohttps://www.youtube.com/watch?v=6xUnSVTh8fI...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Wes - Alanehttps://www.youtube.com/watch?v=3gl5OEZ8j_o...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Bob Sleebaan
Nederland gaf tientallen machthebbers hoge onderscheidingen, ook uit omstreden landen

Beatrix met Poetin dat is not done. 😁Waar is Jesse klaver en Jan Paternotte?...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

The Foundations - Build me up buttercup (There´s Something about Mary - soundtrack)https://www.youtube.com/watch?v=vsqAYdFl9Bo...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Jarabe De Palo - Bonitohttps://www.youtube.com/watch?v=xxhET61yB1A...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Mac Benac
Leve Willem-Alexander, keizer van Europa - Joop - BNNVARA

Mijn vader heeft nog als coupeur aan die koningsmantel gewerkt. Ik meen herstelwerkzaamheden. Al weer héél lang geleden....

4 uur geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Hindi Full ChudaiJulia Ann Full MoviePorn Reality ShowsTop Rated Free Porn SitesDenise Nicole FrazierXvideo MorningShraddha Kapoor SexBrazzers Ass FuckXnxx NegrasPorntube.Xxx Porn Hd SexChie AoiOnly Indian PornJace Vahn EvansKutta SexBudha SexProperty Sex VideosSunny Leone Sex Video FullPornhub Fake TaxiFull Anime PornSleeping Sister Sex IndianProhibido Porn色情 电影Bokep IndianMilf BondgeXxx BeuretteEve Hewson NudeMofosexAngela White Alexa PearlDani Daniels Only FansDesi Fat XxxP O R.nSpankabangPornosu IzleItalian Sex MoviesKtm ToyMature Milf BlowjobMoodxSex With WatchmanBig Tits ShowJane Wilde VideosRoja Hot NavelSex Live CamWife In PantiesBkp No SensorYoung Old Lesbian PornBlacktube.comChicas Que FollanLsla Fisher NudeHijra Sex XxxHind Six VideoDeath XnxxChanning Rodd PornHairy PussyMalayalam Actress Hot SexAngela White GloryholeBtib RedditR/goneqildYouprnoNatasha Nice Crystal ChaseSexcy HdXxxbf SexDestiny DaneNaomi SwanPlayable Porn GamesXhamster PornosProno HdXxx Sax VidoePhotos Of Older Nude WomenDesy Sex ComSuma Aunty RomanceCumming GallonsCammy Cosplay PornLily Rose JamesKemonipartyStep Daughter Seduces DadAmateur BoxxxCuritibaacompanhantesPetite Asain PornMarwadi Xxx SexTelugu Anty Sexy VideosReal Daughter And Dad PornHomemadeblack PornReddit See ThruFree Sexual Chat RoomsHentail ParadisDoujins ScanSelena Gomez PlayboyPornhub SnowPornhub RockerDemi Rose Nude PicsXnxx Com Video IndianOmegle Girls OnlyXxx Step Brother And SisterMulheres Nuas GratisMelissa Mcbride NudeToastming NudeBlack Porn StrippersVillage Girl NakedTeen Titans Raven PornPictoa ComSsbbw Pictures PornMature LesbianSlutwife CaptionsSexy Hot XvideosBlair Williams VideosBig Hairy PussySuhaag Raat SexSwinger TwitterBambidoe LeaksViolet Myers BtsAnal FantasyIndian FemdomAunty Sex OpenSunny Leone ChutGerman Nude BeachAishwarya Sexy MovieHorny Naked MomsHentaimama.ioForum Escort LyonOs Melhores Filme Pornográfico BrasileiroXxx Boob's BigIndian Webseries XvideosBlack And White Porn GifWwwwxxxPornsterJynx Maze Xxx VideoDorcel TelevisionBlscktubeBritnj KittenTaboo Mom NatashaShopliftingxxxWomen Masturbates In PublicRussian Tren PornJohny Sins PornPornhd 8k21 Natural Porn VideoPornhob VrPron Jamaica3piece HentaiJamaicanpornNude Vintage CelebFilmmaking PornJapanesexvideoXxxbulEnemas In PornTruth Or DarepicsMom Strips SonMorena Baccarin SexyMelanie Iglesias Nude