Imam post pootjebadende nonnen aan het strand

Middenin de debatten over een boerkiniverbod aan het strand postte een imam in Italië een foto van zeven nonnen op Facebook, die in ordekleding aan het pootjebaden zijn. Izzeddin Elzir, ook voorzitter van de vereniging van moslimgemeenschappen in Italië, zette de foto van de zeven plonsende nonnen midden deze week op Facebook zonder verdere commentaar. Hij kreeg onmiddellijk veel “likes”.

Maar dan werd zijn Facebook-account tijdelijk geblokkeerd, zo vertelt hij in de krant La Repubblica. “Het is absurd dat men in tijden van vluchtige communicatie een dergelijke foto als bedreiging ziet. Dat stemt toch tot nadenken”.

Na enkele uren was zijn account weer bereikbaar. Facebook verklaarde dat het niets met de foto te maken had, maar veeleer met iemand die gemeld had dat zijn account was gehackt. Dat moest onderzocht worden.

Wat ook de beweegreden was, de foto stond dit weekeinde in bijna alle Italiaanse kranten afgedrukt. Hij heeft wat de foto betreft, veel solidariteit en begrip van katholieken ontvangen, verklaarde de imam van Firenze, die doorgaans in Italië de dialoog met andere religies zoekt. “Ook de moslimvrouw mag aantrekken wat ze wil”.

Naast de discussie over de volledige versluiering (boerka) in voor het publiek toegankelijke plaatsen wordt in Europa momenteel gedebatteerd over de zin en de onzin van volledig bedekkende badpakken voor moslimvrouwen, meer bepaald de boerkini.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER