@1 dat zijn de economen: door geld minder waard te maken: je kan steeds minder kopen voor die 100 euro. het idee is dat mensen gaan spenderen wa...
@31 Je hebt van mij gewoon het recht om je met alles in te spuiten wat jij wilt, ik heb gewoon het recht om mij niet te laten inspuiten met rotz...
@41 @42 Hahaha... men moet ze een eigen kalifaat in Oekraïne beloven. Hahaha... het beloofde land. Printen we er een mooi boek bij waarin ieman...
@44 Oh, ze hebben een timer ingebouwd... 🤣 🤣 🤣Ga je die bullshit terugnemen indien eind van het jaar blijkt dat er geen bal van klop...
Iets meer dan 4 deeltjes CO2 moleculen op de 1000, en 15 deeltjes op de 1000 is gunstig voor plant mens en dier, 1,5 promille, het is bijna een ...
@30 Jawel, je weet namelijk niet OF er een verband is en in je opmerking stel je DAT er een verband is."Maar voor- en tegenstanders van vacc...
mooi! zien we linkse knuffelaars daar ook tussen staan zoals bij de pro-palestina betogingen?...
@3 Poetin is een autocraat. Autocraten zijn verschrikkelijke mensen zonder uitzondering. Maar om nu mensen de dood in te jagen voor het aanpakke...
Ja, op jouw kosten CO2 verwijderen, dan kun jij geen of nauwelijks voedsel meer verbouwen, de machthebbers slaan alle gezuiverde CO2 op en hebbe...
Ik snap dat domme gelul niet grond is niet van een staat maar van de bevolking die er op woont!En die bevolking bepaald gezamelijk de naam v...
Gewoon een botervloot van porselein nemen. Buiten de koelkast laten staan. Heb je altijd smeerbare roomboter bij de hand.
De roomboter blijft zelfs zomers bij hele hoge temperaturen lang goed buiten de koelkast in een botervloot.
Voor mij geen nieuw mes uit de VS, maar een oude botervloot van Nederlandse makelij doet exact hetzelfde als dat mes.
@1 , ik haal van de boter af wat ik denk te nemen, dan 30sec in de pingdoos op schoteltje.
@2
Dat is ook een manier. Maar ik ben persoonlijk nog van de ouderwetse botervloot.
@2 Dan is die roomboter toch al gesmolten? Trouwens roomboter en een magnetron gaat niet altijd goed.
Ik heb niet altijd roomboter op mijn brood maar als die nog te hard is, kan je daarvoor ook een kaasschaaf gebruiken even wachten en het plakje heeft snel de juiste temperatuur en is smeerbaar op de boterham!
Soms zegt roomboter wel eens pang in de magnetron, heb ik ook weleens gehad.
Zie: https://www.ouders.nl/forum/huis-tuin-en-keuken/ontploffende-boter-in-de-magnetron
@4 , zet het vermogen wel laag. 30sec vol open is redelijk vloeibaar.
@5 Bij mijn vorige combi-magnetron kon ik dat wel instellen, het vermogen, nu heb ik mijn oude mono maar weer eens van stal gehaald omdat die andere een aantal weken geleden de geest heeft gegeven na vele jaren trouwe dienst, binnenkort moet ik maar eens even kijken voor een vergelijkbaar exemplaar want het is voor ontdooien wel een stuk makkelijker om het vermogen te kunnen instellen.
Ik heb van een aantal klein-huishoudelijke apparaten een reserve-exemplaar gelukkig! Zit nooit zonder werkend koffie-apparaat bijvoorbeeld.
@2
Ik haal de roomboter 10 minuten van te voren uit de koelkast.
Net als het broodbeleg en de kaas. Allemaal veel lekkerder als het wat op kamertemperatuur is.
Mocht de boter toch nog hard zijn, dan het mes even onder de hete kraan - maakt daarna prima krullen van de boter.
@7 , dat doe ik met sambal.
@7 Oh? De sambal gaat niet in de magnetron?
Dat valt me dan weer tegen van je
Humm, @9 is voor @8
@10 , haha. ik heb de heetste badjak, heet genoeg. Jolokia. 1mln op scoville schaal.
@11 Ik houd wel van badjak in sommige gerechten maar ga meestal voor de brandal. Anders is m'n tong gelijk een tijdje verdoofd.
Je bent duidelijk een kenner, ik stel me voor dat van heel ver weg de geur van je gerechten een hele keuken vullen.
@12 , gebruik het eingelijk alleen maar bij de pepesan ikan. (hete markeel).
En bij verkoudheid, griep symptomen. Grote eetlepel in de goed gevulde kippensoep.
De buurvrouw vindt trassi gelukkig niet stinken als ik weer een nasi klaarmaak, of "gebakken marinier".
@13 Ja, een hete kippensoep, dat lijkt me wel wat voor dit weekend.
Ik ga eens 'n kippetje opscharrelen
@14 , met grote dot sambal, lekker snotteren en die wekker ophalen. Avondje lucht en lekkere nachtrust.
@11 Thuis heb ik ook de sambal badjak hot, de oelek gebruik ik alleen om door gerechten heen te mengen . Heb je weleens de West Indian sauce (zie link) geprobeerd?
Alhoewel die niet zo verfijnd van smaak is (minder zoet, wat zuriger) en heb meestal de sambal van het merk Koningsvogel dat is toch een van de lekkerste en ketjap manis van het merk Kaki Tiga ook een van lekkerste is!
https://www.vuurenrook.nl/nl/encona-west-indian-extra-hot-pepper-sauce-142-ml.html
@16 , zeker waar mbt koningsvogel en kaki tiga. (3poot) Maar is het een medja, zit tussen manis en asin. Daar marineer ik ook vaak mee, omdat het lekker stroperig is. En KV met haar sambal is ook qua zout nog het minste, vergeleken met Conimex. (mijn vader heeft nog tijdje bij VankaKawat gewerkt.)
https://www.vanka-kawat.nl/
Dat flesje encona ken ik, deze heb ik ook in de kast staan. (vindt ik wel lekker in de noodles.
https://www.tokogembira.nl/nl/matouks-trinidad-scorpion-pepper-sauce.html
@16 , ik kreeg van maatje potje sambal van Oma Dee. Duivelse Pedis.
Lekker man, niet al te heet. Maar zo ongelovelijk vers, en zonder zout en grove structuur.
http://www.omadee.nl/
@17 Deze chili van Flying Goose (linkse met lichtgroene dop) is ook wel lekker die in jouw link staat. Makkelijk te doseren vanwege de dop en lekker voor in een bami soepje.
https://www.tokogembira.nl/nl/blogs/blog/sriracha-chilisaus/
@17 Oh ik zie allemaal lekkere dingen/ingrediënten staan op die site van VankaKawat
@19 , merci, zal het eens meenemen in de volgende bestelling. (doe ik 4x per jaar ongeveer) De kast noemen we hier de "blauwe hoek" in de keuken.
@18 Thanks voor de tip. Vroeger maakte ik nog wel eens zelf mijn eigen sambal met de vijzel tegenwoordig kies ik iets meer voor gemak.
Trouwens die site VankaKawat wat een bron van herkenning! De merken en producten waarvan ik er best veel in huis heb staan. Ze verkopen dus ook Kajeputolie van een voor mij bekend merk is o.a. goed tegen spierpijn alleen hebben ze nu niet op voorraad. Dan weet ik waar ik de volgende keer moet zijn als ik nieuwe nodig heb,
https://aromalifestyle.nl/aromatherapie-kennis/etherische-olie-a-z/cajeput-etherische-olie/
@22 , die kajeput doe ik ook op muggenbeten. Misschien nog een tip; scheutje sesam olie bij de bami vlak voor het opdienen al roerende. Geeft me een smaakbooster.
Gembira verkoopt het kajuputih (witte boom) ook, heb er ook 2 flesjes van gekocht in de lente.
https://www.tokogembira.nl/en/minyak-kayu-putih-oil-60ml.html
@22 , zie net dat het ook daar uitverkocht is.
@23 ja het helpt ook tegen jeuk en ook als je verhouden bent om de boel los te maken, paar druppeltjes in het water van een stoombadje.
Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten
Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.