Mes voor ‘altijd smeerbare boter’: onzinproduct of gouden vondst?
Koken&EtenWil je een flinke laag roomboter op je boterham, maar is hij nog te hard? Dan is er nu een oplossing: een speciaal mes dat door middel van je lichaamstemperatuur ervoor zorgt dat jij altijd smeerbare roomboter hebt.
Gaten in je boterhammen vanwege de harde boter die je met geen mogelijkheid gesmeerd krijgt, met een nieuw mes, genaamd SpreadTHAT!, is dat verleden tijd, belooft de Amerikaanse producent. De koperen binnenkant transporteert eenvoudig de warmte van jouw handpalm naar de punt van het mes, zonder dat je er elektriciteit voor nodig hebt. De buitenkant is gemaakt van titanium.
Ongeduldige broodsmeerders hoeven ook niet te wachten tot het mes is opgewarmd. Het foefje werkt al zodra je het mes vasthoudt. Binnen dertig seconden is het zelfs dusdanig opgewarmd dat het boter laat smelten. Behalve voor boter kun je het mes natuurlijk ook gebruiken voor ander broodbeleg, bijvoorbeeld pindakaas, Nutella of roomkaas. Het mes is te koop via Amazon en kost 26,55 euro.
Nutteloze uitvinding
Voor de winterboter kan het mes een oplossing zijn, die is een stuk stugger dan grasboter
Ton Dado, eigenaar van Banketbakkerij de Wijn in Koog aan de Zaan, vindt het maar een nutteloze uitvinding. ,,Het verbaast mij niets dat het van Amerikaanse makelij is. Als je je roomboter zo’n tien tot vijftien minuten van tevoren uit de koelkast haalt, heb je zo’n mes helemaal niet nodig; dan is de boter perfect smeerbaar”, zegt de nuchtere banketbakker.
Daar denkt Henny Bax, boerin van de Westzaanse Zuivelboerderij, anders over. Zij noemt de uitvinding ‘misschien wel een gouden vondst’. ,,Voor de winterboter kan het mes een oplossing zijn, die is een stuk stugger dan grasboter dus dan zou zo’n mes behulpzaam kunnen zijn.”
In de winter eten koeien geen vers gras meer en krijgen ze stalvoer, bijvoorbeeld gedroogd gras. ,,Hierdoor wordt de samenstelling van de boter ook anders en is de boter ‘s winters een stuk stugger dan de soepele grasboter”, legt de boerin uit.
Betaal je er 26 euro voor? Dat vind ik vrij fors voor een mes
Hoewel Bax het mes een ingenieuze uitvinding vindt, zal ze het niet snel in huis halen. Maar ze kan zich wel voorstellen dat er mensen zijn voor wie het handig is. ,,Misschien als je teveel geld hebt en graag roomboter eet. Ik zou niet gauw 26 euro over hebben voor een mes, vooral niet met een gezin. Iedereen wil dan natuurlijk zo’n mes en dan heb je er al gauw meerdere nodig.”
Ook banketbakker Dado laat het warmtemes graag aan zich voorbij gaan. ,,Betaal je er 26 euro voor? Dat vind ik vrij fors. Ik zou zo'n mes nooit kopen, met een normaal ontbijtmes gaat het ook prima. Ik zet mijn ongezouten roomboter ook nooit in de koelkast; altijd in een afgesloten bakje op het aanrecht. Zo heb ik nooit last van gaten in mijn boterham.”
Bekijk hier de video's van Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken&Eten
Zo blijft je verjaardagstaart beschermd tegen bacteriën en spuug
-
PREMIUM
Spitskool, rode kool of savooiekool: Ga met deze recepten voor minder vlees en meer groenten
Een beter milieu begint bij jezelf, weten ook de Hamersma’s. En kolen (de groenten dan!) stoten niet al te veel broeikasgassen uit. Meneer en mevrouw Hamersma tippen drie recepten met kool. -
PREMIUM
Voor 2,38 euro bereidt chef-kok Herman den Blijker een topmaaltijd: ‘Is helemaal niet moeilijk’
Is je bankrekening bijna leeg, maar wil je wel lekker eten? De budgetreceptenkalender staat vol goedkope en gezonde lekkernijen. Zelfs chef-kok Herman den Blijker bewijst dat met slechts een paar euro de maag kan worden gevuld. ,,Het hoeft niet veel te zijn. Als het maar voedzaam is.”Rotterdam -
PREMIUM
Omega 3 kan hart- en vaatziekten voorkomen, maar je lichaam maakt het zelf niet aan: in deze voeding zit het
Omega 3-vetzuren helpen hart- en vaatziekten voorkomen en bevorderen een goed functionerend immuunsysteem. Alleen: ons lichaam maakt ze zelf niet aan. Hoe kunnen we ze dan toch binnen krijgen? Professor Imogen Foubert en diëtiste Nadine Vanvuchelen leggen uit hoe je je omega 3-niveau kunt opkrikken. -
PREMIUMProefpanel
Getest: tompoucen uit de supermarkt, deze moet je niét eten: ‘Het deeg is taai en de vulling lijkt op vla’
Zaterdag is het Koningsdag. Dan gaan we weer massaal aan de tompouce. Nu (vaak) bedekt met oranje glazuur, en die straks weer roze of geel is. Maar het gaat niet om de bovenkant, zo blijkt. ,,Het is het bladerdeeg en de gele room waar het om draait.’’
-
met foto's
Eigenaar Hollands snoepzaakje kijkt met verbazing naar bestelling tv-kok Nigella Lawson: ‘Ze is echt hardcore’
-
-
-
Koken & eten
Waarom is red velvet zo populair (en wat is het eigenlijk)?
Als je de supermarkt binnenloopt, vliegen de red velvetproducten je om de oren: chocolade, pannenkoeken, taart, pepernoten. Wat is red velvet en waarom is het zo populair? -
PREMIUMhuisarts vertelt
Tom (27) heeft een nieuwe vriendin en plots spelen zijn prikkelbare darmen weer op
Bij Tom spelen zijn prikkelbare darmen weer op. Spanningen zijn de boosdoener, maar waar die vandaan komen, is hem een raadsel. Zijn vriendin geeft onbedoeld toch een hint.
-
Kees kookt 127 uur achter elkaar en verbreekt daarmee wereldrecord
-
PREMIUMMet video16
Experts delen hun tips om lastminute zomerfit te worden: 'Stop 2 weken met alle suikers’
Eindelijk mooi weer op komst! Alleen: hoe zit jij in je vel? Moet er nog wel het een en ander gebeuren? Wie nú in actie komt, is nog op tijd om de winterkilo’s aan te pakken. Twee experts delen hun beste tips en oefeningen voor billen, buik en armen. ,,Stop met alle suikers en doe drie keer in de week krachttraining.’’ -
-
PREMIUMKeuringsdienst van waarde
Teun van de Keuken: ‘Mijn dochters zeggen: zeur niet zo, je eet zelf dit-of-dat, waar heb je het over’