‘Helft van nieuwe besmettingen tijdens tweede golf was oude infectie’ (businessam.be)


Uit testresultaten van een groot labo, die de krant Het Laatste Nieuws kon inkijken, blijkt dat heel wat mensen die in de zomermaanden positief testten niet meer besmettelijk waren.Die mensen liepen rond met een oude infectie en werden dus onnodig in quarantaine geplaatst. Bovendien zetten ...

door Snuggles in Gezondheid  ·  31 Reacties

  • 9
  • 804x gelezen
Reageer met een Emoji
4
2
2
7

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En zo wordt allengs duidelijk hoe het hele coronavirus een mislukte NWO-wereldgreep is geworden. In China lopen de besmettingen alweer terug, zo niet weg.

Ieder virus dooft uit zichzelf uit. Dit coronavirus, wat wel degelijk bestreden moet worden en besmettelijk is, dooft ook weer uit. De maatregelen die nu genomen worden zijn bizar en het virus wordt op grove wijze misbruikt om de macht van de allermachtigste lieden nog verder te versterken. Ordinaire geopolitiek door criminelen als Bill Gates & Co.

17
1 Mac Benac

@1 Precies.
Ik wil nog niet zover gaan als een NWO of Gates, maar er is meer aan de hand.

Corona staat in dezelfde gevaarlijke categorie als ebola, terwijl Wereldwijd de schatting is van een sterfte van 0,6 procent. Met een gemiddelde leeftijd van de overledenen van boven de 80.
Ebola staat op gemiddeld 50% sterftekans.

https://nos.nl/artikel/2350881-de-zes-vraagtekens-van-kritische-artsen-bij-het-coronabeleid-niet-in-proportie.html

16
2 Snuggles

@2 Angst is het meest effectieve bestrijdingsmiddel dat er is.

17
3 Mac Benac

Citaat: "Het probleem zit hem bij de zogenaamde PCR-testen die de dokters uitvoeren. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat die testen deeltjes van het virus tot 83 dagen – oftewel bijna drie maanden – na een infectie kunnen vinden".

Ja, dat hoor en lees je steeds vaker. Zo worden er dus herhaaldelijk mensen positief getest, wanneer ze dat al láng niet meer zijn. Op die manier blijven de aantallen van de besmettingen natuurlijk alsmaar onrealistisch hoog oplopen.
Om een realistischer beeld te krijgen, zal het aantal ziekenhuis- en IC-opnames van de laatste tijd bekeken moeten worden, niet het aantal besmettingen.

4
4 Scorpio

@4
Genuanceerde berichtgeving over een fout-positieve PCR-testuitslag:
https://www.ntvg.nl/artikelen/covid-19-een-fout-positieve-pcr-testuitslag/volledig

7
5 Wilmama

@5 Ook in het artikel dat je hier aanhaalt staat:
"‘Niet besmet, toch positief getest’ lijkt een zeldzaamheid.
‘Niet besmettelijk, toch positief getest’ komt daarentegen waarschijnlijk regelmatig voor".

En het AZ Delta in Roeselare, één van de grootste laboratoria van België, stelde ook vast dat -in juni, juli en augustus- bijna de helft van alle positieve cases eigenlijk oude infecties waren.
Bron: https://www.demorgen.be/nieuws/positieve-coronatests-in-zomer-waren-vaak-oude-besmettingen~ba829536/

Citaat uit het hierboven genoemde artikel: "Professor microbiologie Herman Goossens (UZ Antwerpen) vindt het hoog tijd voor een debat hierover. “De potentiële impact is groot: van quarantaines over schoolsluitingen tot fouten in de de coronacurve".”

4
6 Scorpio

Nadat wij als land succesvol op de noodrem hadden getrapt, waren er zowat NUL positieve testen.

Toch waren er toen al zeer veel "oude gevallen".

Als die massaal zouden opduiken als positieve test, zouden we niet zo'n mooie diepe dip in de curve hebben gezien, maar was het aantal gevallen veel hoger gebleven.

3
7 Gekste Henkie

In Australie en Nieuw Zeeland is Corona geheel verslagen op 5 mensen na die nog behandeld worden in een ziekenhuis.
In 2 weken tijd is er geen enkele nieuwe besmetting bij gekomen.

6
8 welofniet

punt een het was geen tweede besmetting want er is niks bewezen dat mensen besmettelijk zijn
Punt twee het zijn positief geteste dus kan gemakkelijk van een half jaar geleden zijn zegt weer niks over besmettelijkheid nu.

8
9 Rattocasi

@2
Je linkt naar een ondermaats artikel van de NOS. Dit eerdere artikel komt met een goed doorploegd verhaal in de juiste context: https://www.groene.nl/artikel/wij-weten-hoe-het-zit

4
10 Wilmama

@6
Dan heb je nog steeds een belangrijke nuance gemist.
Quote uit bovenstaand bronartikel: (**) ‘In juli viel het mij op dat er in ons ziekenhuis plots meer mensen positief testten met hoge CT-waarden. Toen ik die gevallen van dichterbij bestudeerde, ontdekte ik dat het telkens om mensen met een oude infectie ging. Ze droegen amper nog virus bij zich en de weinige deeltjes die ze hadden, bleken klinisch niet relevant’, zegt microbioloog Louis Ide van AZ Jan Palfijn in Gent.(**)

Onder de link in @5 :
(**) De Ct-waarde
De Ct-waarde zegt dus iets over de hoeveelheid RNA in het onderzochte materiaal: een lage Ct-waarde betekent veel viraal RNA, een hoge waarde duidt op weinig viraal RNA. Om die reden hangt de Ct-waarde af van hoeveel virus er in de keel zit en hoeveel daarvan op de wattenstaaf terechtkomt. Dat laatste wordt bepaald door de manier waarop het materiaal wordt afgenomen en vervolgens verwerkt wordt. Hoeveel virus er in de keel zit is afhankelijk van het ziektestadium: na transmissie gaat het virus zich repliceren en neemt de virusconcentratie (‘viral load’) toe, en zodra het afweersysteem de infectie onder controle krijgt neemt de virusconcentratie weer af (figuur). Het rest-RNA van het virus kan nog lang detecteerbaar blijven. (**)

3
11 Wilmama

@6
Aanvulling op @11
https://www.human.nl/medialogica/lees/2020/corona-debunker/betrouwbaarheid-pcr-test.html

(**) In een verkeerde wereld
Hoogleraar medische microbiologie Bert Niesters vindt de kritiek op de PCR-test onzin. “We doen al dertig jaar PCR-testen, ook om bijvoorbeeld genetische ziektes aan te tonen en in het forensisch onderzoek. In mijn eigen vakgebied, de virologie, is het ondenkbaar dat je geen PCR-test zou doen. Daar kun je wel kritiek op hebben, maar dan leef je in een verkeerde wereld."............(**)

4
12 Wilmama

@8 , ook omdat daar de lente begonnen is.

0
13 Marauder
14 Schildpad

* Verwijderd door de redactie *

15 Chat Baker

@7 Die dip was berekent op computermodellen, pas toen men veel ging testen stegen de "besmettingen" weer.
Alleen pakken de pcr testen dus ook het coronavirus op terwijl deze allang niet meer actief is.

4
16 Snuggles

@12 Vind je het niet heel raar dat Nederland pas na 6 maanden veel is gaan testen???
Eind maart zag ik nog een interview met Jaap Goudsmit ( in mijn ogen de enige fatsoenlijke viroloog die de waarheid spreekt) op tv.
Hij melde toen al dat de enige manier om het virus in te dammen is testen testen testen.
Hij vertelde ook dat Nederlandse laboratoriums al binnen 2 weken zouden kunnen beginnen met testen.

En er is 'frackin' 6 maanden helemaal niets mee gedaan.

4
17 Snuggles

* Verwijderd door de redactie *

18 Chat Baker

@18
Het artikel van eind maart gaat niet over de onnauwkeurigheid van de PCR-test, maar over waarom de hele bevolking testen geen goed idee is:
(**)Test, test, test. Alle landen moeten in staat zijn om alle verdachte gevallen te testen, je kan deze pandemie niet geblinddoekt bestrijden', aldus de Tedros Adhanom Ghebreyesus, hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie. Velen zagen er meteen een oproep in om iedereen massaal op Covid-19 te testen, want geef toe: nu het hele land onder huisarrest gebukt gaat, zou het toch wel aangenaam zijn om te weten wie nu écht in zijn kot moet zitten. 'Toch is het belangrijk om stil te staan bij het woordje verdacht in de oproep van het WGO', schrijven wiskundigen Professor Ellen Vandervieren & Filip Moons. 'Iedereen testen op Covid-19 is niet alleen praktisch onhaalbaar, zelfs moest het kunnen is het echt geen goed idee. Het aantal vals positieven zou de resultaten namelijk sterk vertekenen.'(**)

Actuele informatie (1 oktober 2020 ) vind je onder de link in @12

0
19 Wilmama

@13 Het heeft niets met een seizoen te maken, ook in de wintermaanden was het in NZ rustig, de maatregelen daar waren ook nog een streng.

1
20 lisaaatjuh

@13 Vooral omdat ze daar een stevige lockdown hadden, wat hier ook maar een keer gedaan moet worden want een lockdown helpt zo blijkt.

1
21 JackKropotkin

Ondertussen hier in Nederland weer 1000 COVID-19 patiënten in het ziekenhuis (nee dat zijn geen acteurs) maar gewoon blijven zeiken over pcr-tests, nwo, de lente ...

0
22 JackKropotkin

@8
Dat dacht ze eerder ook ... het is vooral een tijdelijke situatie. Zodra mensen weer gaan reizen komt het gewoon terug. En daarmee kom je tot de kern van het probleem question De wereld is te open ....

1
23 joostmaghetweten

Joh!!

3
24 solidsteel

@allen @16 @17 @18
Om een lang verhaal kort te maken: 'De toename van het aantal besmettingen is groter dan de toename van het aantal testen' Punt.

1
25 Wilmama

@8 Dat was een paar maanden geleden, eind mei - begin juni, beter, en ineens was het er weer.

1
26 RobP

@25 Wat is het aantal false positives?

3
27 solidsteel

@19 Leg dat die dwazen maar eens uit? Het gaat ze boven hun pet! Er zitten hier erg veel mensen die van toeten nog blazen weten en zich er ook niet in willen of kunnen verdiepen, hoe het werkt! Alles wat naar wetenschap of farmacie riekt wantrouwen ze!

2
28 Nieuwsgierig

@25 En hoe kom jij of het RIVM aan deze cijfers dan, juist door computermodellen waarvan de specs niet worden vrijgegeven zodat derden partijen deze zouden kunnen controleren.

Plus, waar het hele verhaal omdraait (mits je het bericht hebt gelezen)
De testen geven ook oude (tot 6 maanden) besmettingen weer.

https://businessam.be/helft-van-nieuwe-besmettingen-tijdens-tweede-golf-was-oude-infectie/?fbclid=IwAR3cBKsjkXBqJOehCzX3AbRdNVJXz_zVj8lnyYSyTqhmtV2hZMZgamFoqBw

2
29 Snuggles
30 Wilmama

@30 Sorry, ik geloof eerder professoren en microbiologen dan een stand-up comedian Harry Hol.

1
31 Snuggles

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@8 En niemand behalve jij en ik die daar over vallen. ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

sockknitter
Achttien maanden cel geëist tegen vrouw die eigen stalking in scène zette

Wordt die vrouw ook niet aangeklaagd wegens vrijheidsberoving? Dan kan er nog een jaartje of 2 bij....

4 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bop
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@3 Wat een schaamteloze klootzak ben jij toch....

6 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Narcissist CEOs hire people like them

@2 Snorrie. Een directeur van een groot bedrijf zal misschien niet iedereen van de werkvloer gesproken hebben voordat ze in dienst treden. Maar ...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Veelgebruikte zoetstof in snoep en frisdrank mogelijk schadelijk voor gezondheid

Waarom word er niet gezegd dat neotaam afgeleid is van aspartaam?Neotaam verschilt van aspartaam door de aanwezigheid van een 3,3-dimethylbuty...

13 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

spookrijder
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

Wel een mooie vrouw, dat zal die ouwe Frits ook wel hebben gevonden....

14 minuten geleden geplaatst door spookrijder

spookrijder
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

Schandalig dat ze uberhaupt op die positie terecht is gekomen....

15 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Snorrie
Narcissist CEOs hire people like them

Moet dan wel een CEO van een heel klein bedrijfje zijn als ie zich bezig moet houden met sollicitaties. 😁...

15 minuten geleden geplaatst door Snorrie

wildersfan
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@14 Haha... ik denk het wel. Mensen zijn simpele kopieermachines. => Goebbels says repeat a lie often enough and people will believe it....

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Universiteit Leiden stelt opnieuw hoogleraar op non-actief wegens grensoverschrijdend gedrag

@5 Nou ja.. en ook nog eens een rapport in @3 . Een heel erg slechte dag voor de breiclub zo te lezen....

19 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Www Desipapa ComPorn SbbwExcitement PornMia Khslifa VideosAnime DesnudasPlayboy CenterfoldsXenoblade HentaiAsukahentaiKajal Agarwal Sex StoriesClapping Cheeks PornWwife XxxSanilaoni XxxXhamster IranSardar Ji SexElla RaineRule 34 GayLilianahearts OnlyfansTwinks Blow JobBbe Latina Porn無碼Licking Wet PussiesAbp-562Voyeur CameraOnlyfans Gratis FamososUnfertale PornBiggest Dick In The WorldXnxx RomantikRandi BazarLiving With MilfTurk Liseli PornolarıGay Porn GsmesThiavidHarley JadeKinkmenXx Video SuhagratRedheadwinter Onlyfans LeakedMlf PornSexy Asian PronAdriana CheckicVideos De Pornos De MujeresZart PrickelndArt Of BlowjobSites Pornographique GratuitFitnness PornJaiden Animations SexualChrlsea WildeHindi Sexy Film Video DownloadHomemadesexvideosClaudia ObeyCumshot Into MouthTaxi 69 ComJesse James Decker NudeMuslim Xxx Video ComFutanari DockingBlacked WaifusAmater Black PornManfa PornSarah Snook NakedLots Of Cum HentaiZap PornBeautiful Nude WomanTamil Old Lady Sex VideoPorn P OrnMyra Moans PornNude SnapshatSexemodels ParisSamantha Fox NudeBhabhi Xnxx VideoDesi Bhabi ThreesomeHouse Worker Sex VideosSunny Neone XxxStripdance PornMonkey P O R NHintai MovieDeepdake PornEllen Hollman NudeLulu Chu Baiting HimTamillkamaveriHot Indian Sexy Porn VideosRomantic Love MakingWeb Series AdultBollywood Actress Nip SlipWww Xxx Bengali ComBengali SxeDeflow PornFree ChatubateDaughter Mother Exchange ClubLittlemiss_kiraKatanahtease PornRantic PornSandy Cheeks PornDirty Talking Wife PornAged Sex VideosPorn Movies 1080pBest Hen TaiMulheres Peladas Em AnimeMonica Bellucci NudaJoe SchmoeBangladeshi Local Sex VideoDownblose PicsHqtube ComVillage Sex BathSwap SmutComics Porn FrenchScarlett Alexis PlanetsuzyNoelleleyva Nudes40k PornTelugu Porn VideosPiratebay.orhBangladeshi X XxEva Notty GifLauren German NudwXnxx Red LightPorn TanAnime CreampieFree Scat PornUnblocked PronAmanda Cerny PornographyReal CreampieLisa Brenner NudePornhub OliviaBeauty Parlour Sex VideoWww African Sex Videos ComFemdom High HeelsYuki YuduruCece Rose LeakEime FukafaAmoutee PornAmelialiddellImlexi2legitPorn Lesbians Hardسكس عربىHollywood Web Series SexSeducing Friends MomHazel May NudePorn PersianCupofcarliejoWeb Series X VideoGym PornDisco BhangraJohn Porn StarAma Liu PornHorse DildopornHermaphrodite CumshotCristen CourtneyPornoo Movieسكس سحاق عربيLadies ExposingClaudia Gadelha NudeTrisha Kar Madhu Mms Linkedin Video