'Dat hoor je nergens’ (nrc.nl)


In de invloedssfeer van Willem Engel, de grootmeester van het Nederlandse complotdenken, bevinden zich veel halftalenten uit de wereld van het entertainment. Zij zijn de nieuwe deskundigen. In Trouw kwam vorige week Playmate en Angelina Jolie-lookalike Dorien Rose Duinker aan het woord. Ze ...

door Wilmama in Gezondheid  ·  34 Reacties

  • 5
  • 589x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Chat Baker

* Verwijderd door de redactie *

2 Chat Baker

@2
Heeft jouw goeroe Willem Engel daar nog geen- voor jou bevredigend- antwoord op gegeven dan? Wat vreemd.

5
3 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

4 Chat Baker

@3 Geeft u dan het bevredigende antwoord. De vraag is duidelijk.

11
5 rlw

@1 Willem Engel verstand? Waar heeft hij dat zitten dan.

7
6 lisaaatjuh

De overheid werkt het complotteren zelf ook in de hand, door al die BN ers tegen betaling een podium te geven, in samenwerking met de media.

7
7 Marrie

@3

ja weet jij het?

9
8 krek

@2
Het verschil blijkt uit de cijfers van de stichting Nationale Intensive Care Evaluatie: tijdens de epidemie in 2018 lagen er op het hoogtepunt 350 patiënten met ademhalingsproblemen op de Nederlandse ic’s. Tijdens de eerste golf waren dat er al 873.

Nog een verschil: doordat Covid-19 nieuw is, is niemand beschermd. RIVM-woordvoerder Coen Berends bevestigt dat reguliere griep zich minder snel verspreidt ‘doordat veel mensen enige afweer hebben – natuurlijk of door een vaccin’. ,,Bij het coronavirus heeft nog niemand afweer. Het virus grijpt dus snel om zich heen. Als je niets doet liggen de ziekenhuizen – en met name de ic’s – in korte tijd overvol. Je krijgt dan mogelijk situaties zoals in Italië. Dat proberen we nu te voorkomen.”

2
9 kwatta

* Verwijderd door de redactie *

10 Chat Baker

@4 @5
Na de bewering in @1 [De schrijver heeft er geen verstand van , Willem Engel wel..] vind ik dat al sowieso nergens voor nodig.

Daarnaast is het een bekende tactiek, waar Engel bedreven in is: https://revu.nl/artikel/309138/je-blijft-roepen-dat-je-alleen-maar-vragen-stelt-wat-ten-onrechte-interesse-in-de-antwoorden-suggereert

(**)De laatste jaren heb ik me vaak afgevraagd: wat voor type mensen is dat, het type dat ambulancebroeders belemmert in hun werk, dat ze uitscheldt en zelfs bedreigt?

Eindelijk heb ik het antwoord. Het type: geschifte dansleraar met messiascomplex.(**)

Het stellen van steeds dezelfde loze vragen, gaan jullie dus maar ergens anders doen.

5
11 Wilmama

@2
Die griepperiode was inderdaad ernstig en leverde zonder lockdown veel doden op in 12 weken. Wereldwijd Toen was deze periode (de oversterfte) voorbij.
Een griepgolf levert normaal gesproken wereldwijd zo'n 600.000 doden op.
Zoek de verschillen met de huidige corona pandemie (we zitten b.v. al over de miljoen doden) , en neem de lockdown maatregelen mee in je overweging, je bent er slim genoeg voor gezien je constante getrek.

3
12 Tussenderegels

@11

je weet gewoon het antwoord niet question

overigens houdt die vraag me helemaal niet bezig.

Maar jij doet net alsof je alleswetende bent

10
13 krek

@10 Ik heb bij jou sterk de indruk dat je in tegenstelling tot anderen hier eigenlijk zelden deze dingen schrijft omdat je dit vanuit je overtuiging doet. Het gaat je mijns inziens vooral om wantrouwen te zaaien richting politiek en msm. Hoe dat maakt dan verder niet zoveel uit.

2
14 Tussenderegels

Goede wetenschappers zijn zelden voor 100% stellig in hun beweringen, vooral als ze te maken hebben met een nieuw fenomeen zoals nu. Pseudo deskundigen zoals Engel maken daar handig misbruik van door wel met grote stelligheid zaken te beweren of suggestieve vragen te stellen.

2
15 Tussenderegels

@10 @12 @13
On topic verder m.b.v. dit citaat uit bovenstaand bronartikel:

(**) In de invloedssfeer van Willem Engel, de grootmeester van het Nederlandse complotdenken, bevinden zich veel halftalenten uit de wereld van het entertainment. Zij zijn de nieuwe deskundigen. In Trouw kwam vorige week Playmate en Angelina Jolie-lookalike Dorien Rose Duinker aan het woord. Ze mocht onweersproken alles zeggen wat ze dacht, ook al kwam je dat in ‘de staatsmedia’ nergens tegen. Ze stond nog altijd vierkant achter #ikdoenietmeermee en Willem Engel was haar profeet: ‘Willem weet alles’. Het virus was een griepje dat je te lijf kon gaan door je immuunsysteem te versterken. Artsen en wetenschappers in haar appgroep hadden het zelf gezegd. En of we wel wisten dat er per dag ongeveer 300.000 mensen stierven aan de lockdown? En dat het IMF Wit-Rusland 900.000 miljoen euro had geboden om in lockdown te gaan? ‘Dat hoor je nergens’, zei ze, wat een prachtige zin was op die plaats. (**)

2
16 Wilmama

@13 Ach waarom moet @9 gekopieerd worden?
Het antwoord is al zo vaak langs gekomen, het blijft verplaatst zich bij bepaalde figuren alleen niet van het korte naar het lange termijn geheugen, vandaar dat het continue opnieuw gesteld wordt.
Verder heb je ook nog wat trolletjes erbij zitten.

2
17 RobP

@17 -'blijft'.

2
18 RobP

@16
Halftalenten is toch wel een schromelijke overdrijving.

1
19 Snorrie

@19
Dat vond ik ook al wat merkwaardig ... ik weet behoorlijk zeker dat geen van die 'halftalenten' ook maar één peer-reviewed wetenschappelijk onderzoek heeft gelezen. Ik betwijfel ook sterk of ze het snappen wanneer ze zoiets lezen.
Maar ja, als je het beestje bij de naam noemt (bijvoorbeeld 'onbenullen'), haken de lezers af die iets hebben met deze 'halftalenten' ...

2
20 RichardR

@20
Ik betwijfel zelfs of die onbenullen verder zijn gekomen als de Donald Duck.
Stel losers die heel makkelijk te beïnvloeden en sturen zijn door een stevig gebrek asn intelligentie.
Willem weet precies waar hij de spreekbuizen vandaan moet halen omdan zo zelf buiten schot blijven.

1
21 Snorrie

@12 Verschil is dat het hier betrof om mensen die niet gevaccineerd waren met de griepprik, anders had je natuurlijk nog meer griep doden gehad wereldwijd! Het verschil is dat er geen vaccin is tegen covid19

4
22 Vrijbuitertje

@22
Dit draadje gaat niet over influenza/griep. Zie @16

Nog een citaat dan maar om het niet langer over griep te hoeven hebben:
(**) In de ochtendkrant lees ik het woord ‘hersenmist’. Daarmee beschrijven veel ex-Covid-patiënten de staat van hun hersenen. Ook al hadden ze weinig klachten van het virus zelf, ze hielden last van concentratiestoornissen en geheugenverlies. In hetzelfde artikel de bevindingen van Amsterdamse pathologen, die in de hersenen van overleden coronapatiënten ‘kleverige propjes en netjes verdedigingseiwitten’ tegenkwamen. Niet het virus zelf, wel de ontstekingsschade van een op hol geslagen immuunsysteem. (**)

Eindquotes van de column:
(**) De paradox van het complotdenken is dat het de autoriteit van wetenschap in het algemeen en de farmaceutische industrie in het bijzonder betwist, maar de eigen theorie graag kracht bijzet met ‘artsen en wetenschappers’. Zulke anonieme wetenschappelijke autoriteit fungeert daar als de witte doktersjas in tandpastareclames.

Het helpt niet om complotdenkers ‘durf te denken!’ toe te roepen, die oude strijdkreet waarmee Kant de Verlichting ontstak. Dat is nu juist wat ze onafhankelijk van autoriteit en deskundigheid zeggen te doen. Ja, ze denken, ze worden geleid door zoekgedrag en ze zijn mondig, maar twijfelen, dat doen ze niet. Daar krijg je maar mist van in je hoofd. (**)

4
23 Wilmama

“ Playmate en Angelina Jolie-lookalike Dorien Rose Duinker”

Dus ik googelen ... valt het verdorie flink tegen. Wat ik me wel afvraag is waarom er zoveel aandacht wordt gegeven aan al die nitwits en blatende schapen.

0
24 JackKropotkin

@23
"Nog een citaat dan maar om het niet langer over griep te hoeven hebben:
(**) In de ochtendkrant lees ik het woord ‘hersenmist’. Daarmee beschrijven veel ex-Covid-patiënten de staat van hun hersenen. Ook al hadden ze weinig klachten van het virus zelf, ze hielden last van concentratiestoornissen en geheugenverlies. In hetzelfde artikel de bevindingen van Amsterdamse pathologen, die in de hersenen van overleden coronapatiënten ‘kleverige propjes en netjes verdedigingseiwitten’ tegenkwamen. Niet het virus zelf, wel de ontstekingsschade van een op hol geslagen immuunsysteem. (**)"

Dit gebeurt bij griep ook,

https://www.scientias.nl/griep-mogelijk-langdurig-negatief-effect-op-brein/

4
25 Vrijbuitertje

@25
Nogmaals: dit draadje gaat NIET over influenza/griep. Punt.

3
26 Wilmama

@24
Haha dat deed ik ook question
Ik dacht misschien is ze niet alleen heel erg dom maar ook heel erg mooi
Was een flinke afknapper question

2
27 Rinze

@24
[Wat ik me wel afvraag is waarom er zoveel aandacht wordt gegeven aan al die nitwits en blatende schapen.]

Trouw-hoofdredacteur Cees van der Laan kletste zich daar als volgt uit:
https://www.trouw.nl/opinie/onze-lezers-zijn-heel-goed-in-staat-hun-eigen-conclusies-te-trekken~bd005a6f/
De wijze waarop de ombudsman vrijdag in zijn rubriek het ophef makende interview met actrice en model Dorien Rose Duinker ontleedde, was overeenkomstig de discussie op de redactie. Dit interview, gepubliceerd op zaterdag 26 september, leidde tot debat. De ene collega vond het te weinig kritisch richting de geïnterviewde, de ander vond het juist goed dat we dit soort ongepolijste gesprekken afdrukten.

Blijkbaar heeft de goede man nog nooit gehoord van valse balans/false balance.

2
28 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

29 Chat Baker

@29
Not even wrong.

0
30 Wilmama

Willem Engel doet hetzelfde als de farma-sekte doet. Maar dan met betere intenties. Maar ja, zou de hogepriesteres dat begrijpen question

5
31 Mac Benac

@31
Willem Engel doe het voor het geld. FTM!

1
32 kwatta

@24 de hele avond naar van Dissel kijken en luisteren hou je niet vol. Slaapt wel lekker.

3
33 Eric

@32 Nou, dan klopt het toch wat ik zeg. Wilmama ook.

4
34 Mac Benac

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Mac Benac
Klimaatminister Jetten blijft CO2 uitstoten: 'Ik ben geen heilig boontje' - NieuwRechts.nl

@2 Aan de rechtse kant zie je dat ook....

zojuist geplaatst door Mac Benac

Feldwebell
Geruchtenstroom over zieke leider Tsjetsjenië draait op volle toeren 

De zak met stront wordt langzaam vergiftigt. Zijn oudste zoon die regelmatig in Moskou bij de Baas op audiëntie verschijnt.. dan weet je het w...

1 minuut geleden geplaatst door Feldwebell

RobP
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@9 Je bent vergeten dat relatief gezien veel meer niet-gevaccineerde zijn dood gegaan....

3 minuten geleden geplaatst door RobP

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@18Als Van der Burg zich eens wat meer had geconcentreerd op de veilige landers en criminelen die in de fout gaan (zoals hij had beloofd), dan...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@14 Alleen maar omdat ik op een ander draadje mijn mening over het gebruik van het n-woord heb gegeven haal je zwarte mensen bij dit onderwerp?...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Biscanna
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

bruinlinks...

8 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Mac Benac
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

Zijn hypotheek was toch iets boven zijn macht........

9 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Lezers over leven, los van alles en iedereen: ‘Heerlijk om je los te maken van alles, dat heet vakantie’

Prima dat mensen zich van de maatschappij afkeren, maar dat ook niet op fietspaden fietsen en op wegen rijden....

10 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Bop
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@91 Je reactie staat bol van frustratie ten gevolge van opmerkingen van een andere forumdeelnemer. Het lijkt me beter om daar mee te overleggen...

12 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Kannada Sex IndianMalayalam Sindhu SexAravani XxxCurvy MonstersX HamesterHot Naked PicsLana Rhoades BoyfriendBad Wap SexLiza ShultzBlacktube PornSite De Films PornographiqueFilm Porno HdRoxanne PornNf BistySara Retali OnlyfansHentai 60fpsLana Rhoades Naughty AmericaCreampiemoviesBig Tit Lesbians TribbingCarolina GuerraSummer Rae NudeJason LuvpornXxx Sexy Full MovieKjanecaron NudeIranian FuckBrother Anal SisterKaede To Suzu PornLiya Silver PovIndonesia SexsReddit BootyHint PornolarıGay Porn ComicaCrossdressPorrno HubDominique Mcelligott NudeSarah Shahi SexySex Video FilmChinese Porn BusJavjhdNovinhas Do Tiktok NuaWonder Woman SexyChellhellbunnyTeencream PieKoreansex SceneElla KnixJimmysmacks PornCherrycoochiSex.com GifsSpankybangFemdomccPornography NoirFrenc XxxAdultphonechatEtiopean PornCid Xxx VideoTelugu Xxx Videos DownloadLatest Sex Videos IndianMalayalam Hot Porn VideosNude Girl StandingHornyfam ComMom DaughterfuckGlorey Hole CreampieGates Macfadden NudeTaxi SexHunnypaintMother BlowjobSkylar_blue_ppvBhad Bhabie TitsWww Union FrAmy Schumer NudeHdef Porn VideosBig Cumshots On TitsLizziegreyySara Ali Khan Sex VideoUncensored Anime Porn VideosNude AmericaMyvidstedPorn AuditinBoobs Suck ForcefullyIndian Aunty Hot MovieTeenporn.twitterDriving While MasturbatingBest TittesTit Falls OutXxxn MarathiJapan Nude GameshowVostfrCumbathOoty SexTessa TastyYoung Mother 4Hot Blowjobs IndianJulia Ann PornstarSoftcore PornographicEbony Porn ThbeHporn HubBig Hang TitsWoahkenzyFilipino PornographyHannah Uwu SexMickey Blue PornBd érotique GratuitSpanking PornAlexi FawksGay PonhubHeidi Lee BoxanegraFree Pic PornLesbians CummingPeris Porn MovieFatal Mod LSpeedo BulgesFuture PornFunny NudesGay Porn XhamsterPornocachondaSkyla Novea PornPussygangbangNadoinkvrLuna Star PornstarsYosuga No Sora.KabayoTeamskeet.cokXnxx DunlodSnapchatnudesBig Tity BlowjobsGayporn Free MovieCzech PornstarXxx Deep ThroatingFree Porn ComMandingo VsJewish PornstarsSounding SexXxxx Video 3gpThick Latin MilfDillion Harper 2022Luxuary PornReddit Hot ToysAll New Xxx VideoShanie LoveFilme Pornô Filme De SexoAaliyah Hadid XxxJapan Young XxxPorn InAmerican Actress SexHolly PornNaked Dance HindiAsian Mom Naked18 Age Girl SexNude JapsRoughlesbians