‘Gedwongen baarmoederverwijderingen in Amerikaans ICE-detentiekamp’ (joop.bnnvara.nl)


In een van de detentiekampen van de Amerikaanse immigratiedienst ICE, is bij meerdere vrouwen de baarmoeder operatief verwijderd zonder dat zij dit vooraf wisten. Dat zegt Dawn Wooten, een verpleegkundige die werkzaam was in het kamp in Irwin County, in de staat Georgia. Deze week legde ze ...

door verwijderd322399 in Buitenland  ·  35 Reacties

  • 11
  • 862x gelezen
Reageer met een Emoji
4
2
20
4
12

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Bijzonder dat Nancy Pelosi dit oppakt.
De vermeende gebeurtenissen vonden namelijk plaats tussen 2004 en nu. Hoofdzakelijk tijdens de ambtstermijn van Obama.
Zit Pelosi er zo bovenop om de verantwoordelijkheid van Obama weg te poetsen?

14
1 beastyboy

@1 , dat mag je onderbouwen dat het al plaatsvond sinds 2004. In geen van de gelinkte stukken op joop, de bbc als in de originele aanklacht ( https://projectsouth.org/wp-content/uploads/2020/09/OIG-ICDC-Complaint-1.pdf ) wordt melding van 2004 gedaan.

8
2 marcmarc

@1 En waar haal je die "wijsheid"vandaan ? Is niet terug te vinden in de tekst maar je hebt je momentje Obama bashen weer even lekker kunnen uit schijten, opgelucht nu?

Goed dat dit kamp eindelijk eens grondig aangepakt wordt, zeker omdat dit niet het enige schandaal is en al zolang speelt. Ondertussen begint het wel erg op Chinese praktijken te lijken.

11
3 proxy

@1
Opmerkelijk, dat jij het over de periode 2004-heden hebt.
The Washington Post noch BBC noemt een periode waarin de gebeurtenissen zouden hebben plaatsgevonden.

Gevalletje dikke duim...?

10
4 Gremdaat

@3 , @4
Is tegenwoordig de standaardreactie: zodra er een schandaal/misstand/whatever aan het licht komt, wordt Trump onmiddellijk preventief vrijgepleit door diens tegenstanders van de wandaden te beschuldigen.

Je zou bijna gaan denken dat @1 en een twintigtal andere extreem trumpofiele reaguurders onderdeel zijn van een georganiseerd trollenclubje.

11
5 RichardR

Ik geloof het gewoon niet. Te bizar.

3
6 Mariska3

@5 dus ook niet meer voeden dat volk.

12
7 Gut

@6
Ik ben het voor de verandering met je eens dat dit wel heel erg schokkend zou zijn als het waar is -- en de kwalificatie 'Mengele-praktijken' zou dan ook absoluut terecht zijn.

Laten we eerst maar eens verder onderzoek afwachten.

6
8 RichardR

@2 en @3
https://projectsouth.org/wp-content/uploads/2017/06/Imprisoned_Justice_Report-1.pdf
Rapport uit mei 2017, dat een vervolg is op het initiële rapport uit 2012.
2004 was inderdaad niet het juiste jaartal.
Het opsluiten van immigranten begon in 2001, na 9 september.
In 2004 ging het detentiecentrum open.

Als jullie het rapport hadden gelezen, dan hadden jullie ook gelezen dat tussen 2001 en 2016 het aantal gevangenen alleen maar toenam, met een top in oktober 2016 van 41.000 per dag ( te lezen in II.a).

10
9 beastyboy

@2 @3 @5 @7
Waarom lezen jullie niet gewoon eerst het 68 pagina’s tellende project south?
Daar staat gewoon in dat het gevangen nemen van immigranten een gevolg is van 9-11-2001. En dat het aantal gevangenen alleen maar toe nam tot een Max in oktober 2016 van 41.000 per dag:
https://projectsouth.org/wp-content/uploads/2017/06/Imprisoned_Justice_Report-1.pdf

10
10 beastyboy

@9 ,

en wat heeft dat te maken met het topic?
Wederom een dikke fail van NK kanspareltje beastyboy

10
11 jodelatedieho

@9
Het is niet van belang wanneer het detentiecentrum werd geopend, maar wanneer de vermeende stelselmatige zeer zware mishandeling van vrouwen is begonnen.

9
12 RichardR

@11 en @12
Lees nou gewoon eerst eens het rapport waarin staat dat al ruim voor 2012 en 2017 immigranten ontmenselijkt werden en buiten de ICE in private klinieken werden “geholpen “. Zie bijvoorbeeld pagina 35.
Maar het hele rapport is een aanklacht tegen de overheid tussen 2001 en oktober 2016.

15
13 beastyboy

@13
Het gaat hier specifiek om vrouwen bij wie ongevraagd, zonder toestemming en vrijwel zeker ook zonder enige noodzaak hysterectomie wordt uitgevoerd. Dat wordt nergens genoemd in dat rapport.

8
14 RichardR

@8
Het rapport staat vol met allerlei gruwelijkheden.
Wat ik niet snap, is dat iets dat al bijna 20 jaar aan de gang was en onder president Obama het meest gruwelijk (zeker qua aantallen en ontmenselijking), pas nu aandacht krijgt van mensen op dit forum.
Heeft Trump de gruwelijkheden die onder Obama werden verricht en uitgebreid, niet snel genoeg aangepakt?
Heeft Trump de rotzooi van Obama niet snel genoeg opgelost?
Is dat jullie bezwaar?

14
15 beastyboy

@14
En dan doen de martelingen die daar al 15 jaar aan de gang zijn er niet meer toe????

12
16 beastyboy

@16 Tuurlijk niet. Ze zijn alleen belangrijk icm Trump terecht of onterecht.

14
17 solidsteel

@10

"En dat het aantal gevangenen alleen maar toe nam tot een Max in oktober 2016 van 41.000 per dag..."

Dat zijn er dus véél meer per dag, dan er überhaupt dagelijks als immigrant de VS binnenkwamen...

Misschien je engels een beetje bijspijkeren...?

4
18 Gremdaat

@14
Snapt u nou zelf niet dat u zich beroept op een kleine marteling (weghalen van eierstokken/baarmoeder), omdat het topic daar over gaat, terwijl er nog veel ernstiger martelingen plaatsvinden met regelmatig de dood tot gevolg. Maar die laatste martelingen mag ik niet benoemen (ook al staan ze in het rapport), omdat het niet in het topic genoemd wordt?
Dat meent u toch niet serieus hè?

13
19 beastyboy

@15 , als je het rapport zo goed hebt gelezen, waarom zie je dan niet dat het rapport beschrijft dat Obama verbeteringen probeerde door te voeren die Trump allemaal weer heeft afgebroken?

Pagina 9: "Unfortunately, many of the efforts and memoranda issued under the Obama administration have been rescinded by current President Donald J. Trump. "

5
20 marcmarc

@18
Misschien gewoon het rapport lezen????
Staat er letterlijk in. Ik heb nota bene de alinea aangedragen!!!

“ II. PREFACE a. Purpose
The United States is home to the largest immigration detention operation in the world. The average cost of detaining each individual is $127 per day. 1 In 2016, ICE detained more than 352,000 people; the daily average was usually between 31,000 and 34,000 people. 2 However, in October 2016, the number reached a record high of about 41,000 people per day. 3 This report examines conditions at two private immigrant detention centers: Stewart and Irwin. Both detention facilities are located about three hours away from Atlanta in southern Georgia, and have a history of human and civil rights violations.”

15
21 beastyboy

@20
En toch kreeg Obama het voor elkaar om het aantal gedetineerden tot een maximum op te schroeven en verbeterde er niets aan de misstanden.
Dat vond allemaal plaats voordat Trump überhaupt verkozen was.

13
22 beastyboy

@20
Maar u heeft ook deels gelijk.
Laat Trump doen wat Obama heeft nagelaten te doen. Laat Trump een einde maken aan de martelingen en de troep van zijn voorganger opruimen.
Dat zou een enorme publiciteitsstunt zijn.

11
23 beastyboy

@18
Lekker gemakkelijk, mij verwijten dat mijn Engels niet toereikend is, maar als de feiten mijn gelijk aantonen in @21 , dan toch een minnetje geven.
Of is uw Engels juist ontoereikend en begrijpt u niet wat er staat in @21 ?

12
24 beastyboy

@22 en eerder
Twee dingen:
- *JIJ* bent de trumpofiele kontworm die onmiddellijk begint over Obama enzovoort, en niet ingaat op het leed dat die vrouwen is aangedaan.
- Trump heeft hier in die bijna vier jaar OOK niets aan gedaan.

oh, wacht, drie dingen:
@19
"... een kleine marteling ..."
Alleen al voor deze afschuwelijke bagatellisering zouden ze jou ook een 'klein beetje' moeten martelen door jouw geslachtsdelen te verwijderen.

7
25 RichardR

@13
Op pagina 35 staat werkelijk niet meer dan dat de medische zorg (zwaar, dat wel) onder de maat is/was. Niets over ontmenselijking, of buiten de ICE 'geholpen', whatever je daarmee ook tracht te insinueren.

5
26 -Koeievla-

@25
Prima, dan mogen ze u vermoorden.
Ik loop liever vrij rond zonder geslachtsdelen dan dat het einde verhaal is.

10
27 beastyboy

@26
Pagina 35:

They dehumanize the detainees. The detainees are driven to be insane.
The detainees fall into depression. The detainees become sick and get ulcers – all of the things that
about the money. I am Catholic but I worked very hard to help all the detainees including the Muslims.
I tried for a year to get Qurans. I was eventually able to get them for the Ramadan holiday from Texas.
It is true that it is nearly impossible for the immigrants to get a Quran when they make requests. Regarding food, the Kosher meals cost more money. And, it is all about the money. The Chaplin interviews the detainees for about thirty minutes on why they request special diets for religious reasons. If it for cultural reasons, they will be denied. If it is for religious reasons, they might get it. The Kosher meals cost the facility more money. But how do you decide if a person is doing something for religious reasons? How do you decide it is only for cultural reasons? And, honestly, the guards are manipulative. The detainees are simply not fed enough food. They are treated like sheep. There are many issues with religious special diets, especially for Hindus and Muslims. I spent over two years working at Stewart. The turnover of officials at Stewart made the ministry quite challenging and I am convinced that there was a lot of prejudice
against me as a Catholic. 348
— A chaplain who previously worked at Stewart

10
28 beastyboy

@28
Laten we het even alleen over de tekst van het rapport zelf hebben, niet over de opgeplakte vertelsels waarvan ik niet weet wat ze überhaupt te zoeken hebben in een rapport dat serieus genomen dient te worden (en die ik dus sowieso niet lees). Eigenlijk haalt zo'n rapport zichzelf al onderuit met soort stukjes. Dat verwacht je meer in de telegraafpers tegen te komen.

4
29 -Koeievla-

@28
Waar staat iets over gedwongen baarmoederverwijderingen dan?

4
30 GreyB

Het zou goed zijn, dat er eerst wordt onderzocht of de beweringen wel op waarheid berusten!

Mocht het waar zijn, dan is het natuurlijk verschrikkelijk wat er gebeurd is, maar daarvoor moet er eerst wel bewijs gevonden worden en dat moet dacht ik niet zo moeilijk zijn, om de vele vrouwen waarover werd gesproken op te sporen en te laten checken door een arts of ze nog beschikken over een baarmoeder. Moeilijker wordt het als de vrouwen niet meer in Amerika zijn omdat ze zijn teruggestuurd.

Er kan misschien destijds ook een taalbarrière een rol hebben gespeeld dat de vrouwen door een arts terecht hebben gehoord dat de baarmoeder noodzakelijkerwijs verwijderd moest worden, maar dat de vrouwen niet begrepen wat de arts precies bedoelde. Als dat bovengemiddeld op de groep vrouwen zoals het verhaal boven suggereert, gebeurd is dan is het des te meer reden om bij al die vrouwen hun kant van het verhaal te horen om zodoende te weten te komen wat er precies is gebeurd.

https://lawandcrime.com/high-profile/like-an-experimental-concentration-camp-whistleblower-complaint-alleges-mass-hysterectomies-at-ice-detention-center

https://projectsouth.org/wp-content/uploads/2018/08/InsideATL_Imm_Cages_8_DIG.pdf

2
31 Nieuwsgierig

@31 Correctie: Het zou goed zijn ALS

1
32 Nieuwsgierig

Nou ja... ze moeten maar heel vlug onderzoek doen. Waarschijnlijk zit er iemand in het detentiecentrum die hier in Nederland in aanmerking zou komen voor een heel erg zware tbs.

1
33 smurf

Wat een flauwekul en gewoon te controleren.

2
34 NLsandman

joop next
.
.

2
35 de redelijkheid

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rooibos
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

20cm is niet meer goed genoeg voor haar. Once you go black.......

3 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Schildpad
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Misschien wordt Akwasi wel Anouks's volgende neuk neger? Ik zie het nog wel gebeuren eigenlijk ......

5 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Strongoli
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@49Niemand die weet wat daar precies gebeurd en door wie.Zoals ik al eerder opmerkte: propaganda van beide kanten wat de cijfers betreft, wa...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Feldwebell
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@30 Nee. De vier oblasten horen volgens de Russische Federatie officieel bij de Russische Federatie. Kijk uit bij het raam Vage....

12 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Schildpad
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Is "Boze Akwasi" trouwens geen pleonasme, nu we het toch over woorden hebben?...

13 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Hendrianus
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@45 En helaas zijn er velen die zich geen seconde afvragen of de oprichting van de staat Israël wel zo rechtvaardig was. Sterker velen veroorde...

14 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Rooibos
Opnieuw probleem met Boeing-vliegtuig: noodglijbaan komt los vlak na vertrek uit New York

Echt kwaliteitsspul uit Amerika....

16 minuten geleden geplaatst door Rooibos

RobP
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@30 Het oosten verdedigen???Jij bent echt van het padje af....

21 minuten geleden geplaatst door RobP

Feldwebell
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@23 Ook de schuld van het westen?https://twitter.com/visegrad24/status/1784625521436889217...

23 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Xvideo West BengalThicc Japanese Pornمانهوا هنتايXxx For ArabCam4 ItalienPorno NoirPlumper PornstarGroup SexstoriesQawwali BfBrandi Love IrDrunk BjGay Porn EbonyHotscope.yvSeyx BpTamil Pron WebsiteStepsiblings PornXxx HotsexyPornos BlacksJavjapanese PornBest Vr Porn RedditIndian Sex Mms Video DownloadBengali Hot Sex StoryBlacked OrgyCelebrity Deep FakeFamosas PelasasBbc LatinaLeabain XxxHentai SlutSara U Derwood NudeCockbulgesNepali Hot XxxAuntysex VediosTeen Group Sex VideoTamil SunniDesi Hard Xxx VideoLily LabeauPornonegraAnnisa KateBihari Village SexHot Romantic Sex StoriesSunny Leone DeepthroatMallu Actress Hot BoobsMil FzrBest Porn FilmsFilm Xx GratuitCurvy Porn WomenSexy Video BhejnaAruna Shields NudeKelly Collins Porn1st PornTeenager Sucks CockPornos Gratis AnalesHentaj VideoFindstubesMichelle Anderson XxxSunny Leone CxxSexo.rudoSatin Panties TumblrSunny Leone Mia KhalifaTamilnadu Village Aunty Sex VideoPorn NuBokep IndPorno ShemalVintage PorAunty Sex With UncleDesi Bhabhi StrippingMalayalam SaxyPornos MexicanosAsa Akira's PussyFuck TokHot Boo BsQira Rose NudeMompov Big TitsSarah Shahi FeetPisay PaoTamil Gay Porn VideosAsobi Ni Iku YoLevelsexSexvedieosKayyy KittySisters Jerking Off BrothersAmeteur PornographyDaddy And Son NakedLilly JamespornFree Porn StiesCzech PornosShannon Tweed MoviesSerena Santos AnalGracie JaneIndin Sax ComOldmansexCouple Make LoveLoverslabCzechstreet AnalLayla Jenner FuckedSleep HandjobsDaughter Seduced StepmomPorn DPornoci 69BimboficationFurry Onlyfans.xnxxPotoacompanhantesDarknesshentaiKiara NudeMommy KinkMeninosonlineElectroboomSangavi Sex VideosTwo Men Porn펀비Teens VoyeurLifesslectorBeautiful Boobs PicsSecurity Guard Sex VideoXvideos CokElouise PleaseFap BarBig Ass Xxx VideosOil Wrestling PornNifty StoriwsPhxescortsEmilly BabeViper Gts HentaiPornhubcastingForbiddin PornXnxx SsbbwHijab PornvideosNudes GifNigeria Xxx VideoBlacked Free PornCentar PornMassage HdpornXxx Com VidoKayce884 Leaked OnlyfansNashville Trans EscortX Hamster/livePhotos ErotiquesVioletrainXxx Bd VideoPornografia MexicanoGwengwiz AnalXnn Free VideosSxe Vide ComWitches In PornXxxmoveisFamily Affair XnxxNude ExercizeLobeherfeetBj Bbw