Linkse tegenbegroting: salarissen in de zorg omhoog, huren omlaag (joop.bnnvara.nl)


Oppositiepartijen GroenLinks, SP en PvdA dienen woensdag een gezamenlijke tegenbegroting in als antwoord op de Miljoenennota die op Prinsjesdag werd gepresenteerd. De linkse oppositie komt onder meer met plannen voor hogere salarissen in de zorg, een verlaging van de huren en een CO2-belas ...

door verwijderd322399 in Politiek  ·  32 Reacties

  • 4
  • 455x gelezen
Reageer met een Emoji
1
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het geld moet worden ingezet om behalve de salarissen te verhogen, de werkdruk te verlagen

Uiteraard!

1
1 Dignes

Het voorstel van Wilders klinkt een stuk beter.

7
2 Dignes

@2 En is realistischer......

7
3 LoydMorris

Wat zou het mooi zijn als huurders zich verenigen zouden en een fax zouden sturen namens de echte oppositie dat een deel van de huur niet meer overgemaakt gaat worden..de fax gaat de kamervoorzitter voorlezen en vak k zul je zenuwachtig zien kijken en denken wat nu.

2
4 Voorzittershamer

Ollongren gaat bakzeil halen! Hoera.

1
5 Nicks R. Van

@4 , wat is er realistisch aan?

4
6 Giesje

@6

Weinig..maar het zal wel leuk zijn een vak k die bang kijkt en die je ziet denken wat is dit nou. Ik weet ook wel dat het niet de realiteit is en dat de praktijk zal uitwijzen dat meer huurders hun woningen uitgezet gaan worden doordat ze het niet meer kunnen betalen.

2
7 Voorzittershamer

@7 , wie of wat is vak k? En waarom zouden ze bang moeten kijken?

2
8 Giesje

@8

Als je nu politiek 24 gaat kijken zul je vak k zien..dat is de regering uitgedund en waarschijnlijk met een mobiel in de handjes. Dat bang kijken zou kunnen als ze de fax namens alle huurders zouden inzien. Maar nogmaals het is een fantasie waarvan ik ook wel weet dat die niet uitkomt.

2
9 Voorzittershamer

@9 , helaas geen tijd om nu te kijken. Ik denk overigens niet dat ze bang zouden kijken van zo'n fax, waarschijnlijk gaan ze alleen maar heel hard lachen question

2
10 Giesje

@2 Tot nu toe heeft Wilders tijdens de algemene algemene beschouwingen dat zou moeten gaan over de ingediende begroting het uitsluitend gehad over zijn rechtszaak over Marokkanen,geen verrassing, en over van een zelfmedelijden overladen zelfbeklag dat hij niet eerlijk behandeld wordt en Akwasi wel.Wat een Kamerlid,vreselijk.

9
11 jantje van leiden

Oops, ben benieuwd hoe dit bericht hier op NK landt. "het volk" hier toont een diepgewortelde gevoel van haat ten opzichte van alles wat (s)links is.

7
12 Gut

"......... een (* met) zelfmedelijden overladen zelfbeklag dat hij niet eerlijk behandeld wordt........"
Klinkt als een willekeurige criminele Marokkaan die na zijn tiende tasjesroof voor de rechter staat. question

1
13 Bezorgde Europeaan

Zou ik daar een salarisverhoging voor de stadsreinigers aan toe mogen voegen? Die moeten met deze corona-tijd nog harder werken, want de tering wat laten mensen overal een troep achter.

0
14 Bluth

@13 is voor @11

0
15 Bezorgde Europeaan

@11
Ha wat mormel je weer, hilarisch
@12
En deze "haat" wat eigenlijk alleen links kent tov rechts is terecht.
De echte haat gaat komen tegen de 3 grote onderwerpen, EU, Immigratie, CO2, het laatste duurt iets langer want men voelt het nog niet, maar ik voorspel je die gaat eraan komen.
Deze onderwerpen gaan meer en meer geld vragen aan de burger, maar het voelt natuurlijk fijn als je 3.6 miljard (de "gevochten" korting lidmaatschap EU, waar je eerst 100 miljard voor garant staat....."eenmalig" natuurlijk)
Maar wel grappig dat je links/rechts benoemt terwijl Wilders een behoorlijk links programma draait (dat kan natuurlijk niet, jawel soms nog linkser dan de SP), kunnen we de bal niet verschuiven naar globalisten?

2
16 Mesjokke

@13 U heeft als verdachte die na de Marokkaan aan de beurt was om voor de rechter te verschijnen de zelfbeklag moeten aanhoren.? want hoe kunt anders weten wat u beweert.?

4
17 jantje van leiden

Links rechts het maakt allemaal niet uit...
Graag een nationalistische seculiere transparante partij die terughoudend is naar de EU, die in ieder geval iets meer doet voor de hardwerkende en belastingbetalende Nederlander.

Meer geld naar zorg en onderwijs, politie, huren in het gareel houden en de hand op de knip wat de EU betreft, en wat mij betreft geen asielzoekers meer toelaten, of ze moeten Europees zijn (want eigen continent).

-droom lekker verder Dunkel, die partij bestaat nog niet.....-

1
18 Dunkelheit

Maar waar stemmen de mensen op die hun huur amper kunnen betalen omdat ze te weinig verdienen?

Precies. Niet op linkse partijen. Als ik Asscher, Klaver en Marijnissen was had ik gezegd: zoek het lekker uit. We zetten ons in voor jullie, maar jullie stemmen op Baudet en Wilders. Dá-àgggggg, doei, doei........

2
19 Mac Benac

@19 Daarom moeten Baudet en Wilders stemmers drastische huursubsidieverhoging krijgen!

2
20 CoolMemories

Volgens mij zat de PvdA ook in de regering toen Blok en Rutte de sociale woningen te koop aan boden aan buitenlandse investeerders!

Dus hollen linkse beloften kopen we weinig voor!

1
21 Zie Hier

@16

Bekijk de vele draadjes over links en de vele opmerkingen over links eens. Probeer je stand punt met droge ogen te verdedigen

2
22 magikeven

@19 ,

Het probleem is dat Klaver het liefst hele steden blijft importeren ieder jaar en niet snapt dat dat juist het woningtekort deels helpt veroorzaken.

Marijnissen en de SP hebben misschien goede bedoelingen, maar aan socialisten kun je beter geen economie toevertrouwen.

Asscher vertegenwoordigt als enige een redelijke partij. Maar ook de PvdA durft niet te zeggen: genoeg is genoeg op het vlak van immigratie en betalingen aan andere landen bijvoorbeeld.


Wat echt een gemiste kans is. Er zou denk ik behoorlijk wat animo zijn voor een partij die kritisch is op immigratie, kritisch is op in ieder geval de rekening die de EU iedere keer weer presenteert, pleit voor een gezonde balans tussen economie enerzijds en natuur en leefomgeving anderzijds en met gematigde linkse economische standpunten.

Maar voorlopig moet je op drie partijen tegelijk stemmen als je al die standpunten wil - stem je op één linkse partij, dan krijg je er andere onzin bij. Helaas.

0
23 progressiefliberaal

@22
lekker duidelijk, is er paniek dat ik zeg dat Wilders behoorlijk links is, qua programma punten, natuurlijk ook behoorlijk rechts.
Dat sommige hun feiten niet op orde hebben (haters om te haten de minners) is niet mijn probleem, heeft niets met droge ogen te maken.

2
24 Mesjokke

@20 Jij denkt dat Wilders voor huurverlaging pleit? Word wakker vriend, Wilders is een rechts politicus, die komt op voor de huisbazen. Ik snap echt niet wat arbeiders in dat soort rechtse figuren zien? Maar prima, om daarna nog harder te janken dat alles nog duurder wordt. Geweldig!

2
25 Mac Benac

@23 Je nuance is een verademing!

Ik begrijp je opmerking dat je socialisten geen economie kunt toevertrouwen, maar ik denk wel dat dat een hardnekkig rechts frame is. Socialisten zijn geldverspillers? Ik denk dat in deze tijd de vraagzijde het grote probleem is in de economie. De enorme toename van flexwerkers, waar het echte grootkapitaal om kapot om lacht, dat is het grote probleem. Er is een één of ander geniaal truckje toegepast dat iedereen een haat tegen links heeft gekregen. Terwijl diezelfde mensen klagen dat ze hun huur niet meer kunnen betalen, geen zekerheid meer hebben en een slecht zorgsysteem ervaren. Tja, dan zeg ik: wie niet begrijpen wil moet maar voelen.

Dat mensen met goede banen en veel geld rechts stemmen, dat begrijp ik. Daar liggen belangen. Maar al die sloebers met flexbaantjes haten links. Tja, dan denk ik: zoek het zelf dan ook maar uit. Je bent toch zo voor die zgn. eigen verantwoordelijk. Nou, niet piepen dan.

2
26 Mac Benac

@26 ,

Het gaat er niet eens zozeer om dat het geldverspillers zijn. Er zijn ook genoeg socialistische partijen (in andere landen) die juist hartstikke goede begrotingsdiscipline hebben.

Maar als het gaat om het in de watten leggen van niet-werkenden, scheppen van een goed investeringsklimaat enzovoorts, dan kun je beter een gematigde partij hebben.

Daarnaast is socialisme inherent een beweging die streeft naar machtsconcentratie zodat daarna de verschillen in macht ongedaan gemaakt kunnen worden. Het probleem is alleen dat macht corrumpeert...


Voor de rest ben ik het wel met je eens dat het inderdaad merkwaardig is dat mensen tegen hun eigen economische belangen stemmen. Maar dat heeft dus denk ik ook wel deels te maken met een onhandige combinatie van standpunten ter linkerzijde.
Niet iedere natuurliefhebber wil ook automatisch zeer verregaande herverdeling van welvaart, niet iedere socialist zit op talloze nieuwkomers te wachten die weer voor extra concurrentie op de arbeidsmarkt enz. zorgen. Maar ja, die dingen krijg je er vaak wel automatisch bij als je voor een iets gelijkere verdeling van welvaart wil stemmen of voor betere sociale voorzieningen.

En dan haken veel mensen af. En dat is in zekere zin dus ook wel weer begrijpelijk.

2
27 progressiefliberaal

Wat dat betreft is Vrij Links op de juiste weg denk ik.

Wel de klassiekere sociaaleconomisch linkse standpunten, maar zonder het onzinnige geneuzel van identiteitspolitiek of praktisch 'halleluja' roepen als je weer migranten op kunt halen. Wel aandacht voor milieu, maar niet doorslaan en net doen alsof de natuur harmonie en paradijselijk is en we allemaal middenin het bos moeten wonen.

Links heeft vooral realisme nodig. Dat betekent niet alleen standpunten veranderen, maar ook achterliggende problemen erkennen.

- Sluiten van grenzen voor migranten (m.u.v. echte oorlogsslachtoffers of mensen met skills en kennis, zoals de VS en Australië dus bijvoorbeeld doen).
- Ook van oorlogsslachtoffers moet gekeken worden wie er oorlog voeren. VS? Prima, laat hen ze dan maar opnemen.
Het bijbehorende inzicht: Met hun oorlogszucht proberen ze de EU van binnenuit te slopen (we zijn immers concurrentie) en onze leiders zijn zo dom om het te laten gebeuren door voor iedereen maar de poort open te zetten.
- Geen dogmatisch milieu/natuurbeleid voeren. De natuur verdient bescherming en onze impact moet verkleind worden, maar niet ten koste van alles. Als duurzaamheid (bijv. energiezuinigheid) ook sociaal gewin oplevert, prima, maar focus dan op het sociale gewin en niet op dat het mooi is voor een groep trekvogels als wij miljarden spenderen.
Bijbehorend inzicht: De natuur is niet mooi, harmonieus, etc. maar net zo goed een strijd op leven en dood, mogelijk stressvol en daarmee iets wat je gescheiden moet houden van de bewoonde wereld. Beide werelden zijn - en bovenal, verkregen welvaart is - daarbij even belangrijk.
- Technologie kan niet alles oplossen, maar wel veel. Vergrijzing los je niet op met meer migranten maar door beter in te spelen op de noden van ouderen. Neem daarbij een voorbeeld aan andere landen.
- Net zoals 'natuur' niet het ideaalplaatje is dat hippies ervan maken, is 'de economie' niet een dikke nek met een nog dikkere portemonnee. Kansen, werkgelegenheid, activiteiten - dingen waar iedereen belang bij heeft of gebruik van wil maken.

Zomaar wat punten en manieren waarop de huidige linkse partijen zich nog veel beter kunnen profileren.

2
28 progressiefliberaal

Maar goed, zoals GL tegenwoordig vluchtelingen en de hele industrie daaromheen knuffelt, de PvdA daarin niet heel veel gematigder is, serieus investeren in wetenschap en techniek uitblijft bij alle partijen en de SP net doet alsof iedere keuze er een is tussen de ondernemer of de werknemer waarbij de een iets geven betekent dat je de ander de vinger geeft, heb ik er een hard hoofd in.

De dogma's regeren teveel en met feedback vanuit de samenleving wordt niks gedaan, die feiten moeten plaats maken voor idealisme. Zodat de wereld met ofwel een roze bril richting migranten, ofwel een groene richting de natuur ofwel een rode bril richting de economie bekeken kan worden.

0
29 progressiefliberaal

@29 en eerder. Prima reacties.

0
30 JackKropotkin

@11 Klopt en is inderdaad zielig maar ik heb toch echt meer met Wilders dan met een Kaag, Jetten of Klaver want daar moet ik echt van over mijn nek. Ieder zijn ding....

1
31 Dignes

@28 Goed verhaal. Daar worstel ik ook wel mee. Ik zit bij de SP en wij/zij doen het niet goed. Ik hoor binnen onze partij véél kritiek op de eigen koers. Maar goed. Ondanks mijn kritiek zie ik nog steeds de noodzaak om de politiek als een zeilbootje te zien. Het blijft nodig om tegenwicht te bieden aan het weerbarstige grootkapitaal.

Als ik zie hoe er met gemak zoveel zekerheden worden afgebroken en mensen schijnt het niet te deren. Zorgen om secundaire arbeidsomstandigheden lijken totaal verdwenen te zijn. Ik begrijp dat niet. Flexcontracten, uitzendkrachten, zzp'ers. Waar hebben mensen zin in. Maar ja, 'men' vindt het kennelijk prachtig. Zekerheid is voor watjes. Alles in het leven gaat met golfbewegingen. Dus zo bekijk ik het maar, maar begrijpen doe ik het niet.

Maar, socialisme en werkgelegenheid blijven toch twee zaken die op gespannen voet schijnen te staan. Ik heb absoluut niets tegen rijkdom, integendeel. Maar wat ik erg vind is werkende armoede. En dat schrijf ik toch echt aan het neoliberalisme toe. Ik blijf lekker in mijn zeilbootje hangen. . . . . .

0
32 Mac Benac

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

25 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

"BBB blijkt er een aparte omgang met de realiteit op na te houden."Zet Joop en Bnn/drama op de plaats van BBB en dan klopt het .Want daar ...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Koop allemaal een elektrische auto zeiden ze is goed voor het milieu zeiden ze.Plaats de oude meter terug die op muntjes ging ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Een joodse Nederlander bestaat niet .Een Nederlandse jood wel....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
GogofukmeJapanese Public Lesbian PornFamilypornoMadelaine Petsch NudeWife Share PornTeana Tru.pJerking Off PornMirzapur Nude ScenesDrunk TeenpornMirand Lambert NudeJav Porn VideosGay Porn Free Download3d AnimalpornVideos Sexe Amateur GratuitesAnime Hentais OnlineJapão XxxHot Indian Bhabhi Sex VideoX Video OfSsni-344Parineeti XxxPainful Anal VideosHow To Download Indian Sex VideosOnly Anal Creampies Cumshots CompilationGay Dadfy PornAllysin ChaynesMumbai Aunty Sex VideoEbony Slim ThickWww PornographieBadoocamIndi Porn.comPornos NenaNaomi Woods NudeCouple Boobs PressHeaven Pov PornFelatioBrunette Pawg Aria Lee Twerks Her Perfect AssIndian Aunty Hidden Cam Sex VideosCowgirl Sex VideoAmateur Porn VideoXvideo Porn HdDownload Free Porn LesbianHentaiporn.xxxSexos De AnimesXnxx ColmekBreast RipperContance Marie NudeWww Hard SexPorn Littl91 秦先生Dad And Daughter TabooFree Catfight ForumFlo C MartinezOnline Nude VideoMelanie Hicks PovCorinnakopf SextapeRavenbabeTied And TickledPornô RussoBur ChodoEva Notty Hd PornDeni Porn VideosHot Romantic Full MovieHindi Voice Xxx ComClass-de-otoko-wa-boku-hitoriIndian Hotel Room PornItchio NsfwNikki HuntmanSex Video TvXxx Videos HiXxx Video YXnxx Desi First TimeFirst Chudai VideoWww Wwe Sex Video ComCurly Rican CreampieVictora XavierNrkopoiPronepornThick CameltoesMumosengenRead Hentai OnlineGirlsgettingsleepyKerala BfHd Video Sexy BfPerfect CameltoeSex Game 6969Shemalefuck VideosX Nn XxIncestflix SonDevilsfilmReddit Nsfw CosplayTeddybearositoGloryhole HentaiSexual Positions HotPron Xnxx VideosExcogi AsianPc Porn VideoCamel Toe NudeTarzan Sex HdClassic Porn For FreePron SiteaTaragenx NudeSpencer Bradley Analسکس جانی سینزBibleblackHot Fuck PornMalika XxxEimi FukadaPornosOlder Man Younger Women PornBachelorette Party Dancing BearsSmutstoneDainty WilderDaddys CummingShradda Kapoor HotGey Porn VideoMi Ha DoanMyblogpersonalE PornôSexy Amanda CernyXhamster Indian VideosShort Fucking VideosB Grade NudeSky Fnf PornTeem Sket PornKing Louie PornVideos Of Huge BoobsPornos-sexyPornografia ColombianoLucure TvTurkish Porn MoviesLana Rhoades Pron VideosFilme PorôCelebrities SexingCamila BernalLesbian Porn With Step MomHookerblowjobFive Night At Freddy PornDanielle Jasmine Lopez San JoseShane Deisle PornCallmeslooRomi Rain Full VideoTs Escort SacGhettotupeLocal XnxxAnveshi Jain Hot VideosAny Sex XxxIndian MilfXxx HutAudrey HollanderHindo Porn