Wat is er aan de hand in de Schilderswijk, Overvecht en Kanaleneiland? (trouw.nl)


Jongeren voelen in het maatschappelijk klimaat dat zij er niet bij horen.” De kansen op werk en stage zijn kleiner als je uit de Schilderswijk komt. “En negen van de tien keer kom je de discotheek niet in.” ...

door Coen in Cultuur  ·  48 Reacties

  • 7
  • 532x gelezen
Reageer met een Emoji
13

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Coen

Heel vervelend, maar het komt uiteraard ergens vandaan.

0
2 Marauder
3 Tsaar

Daar hebben hun ' voorgangers' en hun ' vrienden' voor gezorgd. Ze accepteren het gezag niet, van Nederlandse ouderen niet, van Nederlandse leerkrachten niet, maar eisen wel respect. Allemaal te wijten aan de aai over de bol linkse cultuur. Buiten dat krijg ik steeds meer het gevoel dat de straffen voor hen zo laag zijn omdat rechters en hun gezinnen worden bedreigd.

1
4 gaulette

Ik lees alleen maar smoesjes waarom het daar zo uit de hand loopt. Dit soort argumenten gelden voor iedereen. Waarom loop het dan niet in heel Nederland uit de hand? Het ligt toch echt aan de mentaliteit van de inwoners.

0
5 Cody

"Wat is er aan de hand in de Schilderswijk, Overvecht en Kanaleneiland?"

Allochtone jongeren die lijden aan een collectief minderwaardigheidscomplex....

1
6 Graaier1000

"Jongeren voelen in het maatschappelijk klimaat dat zij er niet bij horen.” De kansen op werk en stage zijn kleiner als je uit de Schilderswijk komt. “En negen van de tien keer kom je de discotheek niet in".

Je kan ook vakken gaan vullen bij Jumbo om te beginnen, start van je CV. Nee, jullie gaan liever de boel in de fik steken en een strafblad krijgen. Stelletje sukkels.

0
7 DaisyDaisy

Het ligt toch echt aan het aso tuig en hun ouders zelf.

0
8 Marrie

@6 Nee joh, Die gasten zien alleen maar bling bling bij oudere vriendjes waar ze tegenop kijken. Scootertje jatten en verkopen beginnen ze mee. Volgende keer een tankstation beroven, of een oude dame de tas van de schouder rukken. Daarna janken als ze een strafblad krijgen en niemand ze meer wil hebben.

0
9 DaisyDaisy

* Verwijderd door de redactie *

10 Coen

@8 Inderdaad, ouders afknijpen en dreigen met huisuitzetting. Dan krijgen ze zo'n pak slaag van paps (die dan niet naar de moskee kan), dat ze het voorlopig niet meer doen.

1
11 DaisyDaisy

@7 Misschien helpt het ook als ze niet gekleed gaan als drugsdealertjes in nep merkkleding bij bijv. solliciteren of uitgaan.

0
12 Honda RA302

@12 Denk dat je je daar niet in moet vergissen. Met een paar honderd piek op zak, kan je mooie kleding kopen. Die gaan denk ik niet voor nep.

0
13 DaisyDaisy

* Verwijderd door de redactie *

14 Coen

@14 Heb je een eigen bedrijfje Coen?

0
15 DaisyDaisy

* Verwijderd door de redactie *

16 Coen

@16 Staat daar ook precies in wat de persoon heeft geflikt?

1
17 DaisyDaisy

@11
Ja, ouders en grootouders financieel aanpakken en hun financiën en doorlichten.

0
18 Marrie

@13 Met een paar honderd piek (nostalgisch!) op zak? Echte merkkleding is vaker gejat, dito voor de scooters.

0
19 Honda RA302

* Verwijderd door de redactie *

20 Coen

@18 Mag niet. question Grootouders gaat wel erg ver.

1
21 DaisyDaisy

@20 Ah, ok, wist ik niet.

0
22 DaisyDaisy

@19 Ja, als je creatief bent, kan je legaal mooie merkkleding kopen voor leuke prijzen.

0
23 DaisyDaisy

@21
Hum jammer, wie weet wat er nog boven water zou komen.
Het tuig waant zich onaantastbaar, omdat ze beschermt worden, en gaan zo steeds een stap verder.

1
24 Marrie

@24 Las vandaag, als je een bushokje opblaast, daar een bepaalde boete voor staat. Waarom niet het bushokje met bijkomende kosten laten vergoeden door de dader? Al doe je er 10 jaar over, met een paar tientjes in de maand. Gaat lekker van de uitkering af.

0
25 DaisyDaisy

@23 Verwar jij creatief niet met crimineel? question

0
26 Honda RA302

@26 Nee, heb het over mezelf. Geld van salaris. question

0
27 DaisyDaisy

"De hitte was waarschijnlijk een directe aanleiding. De Schilderswijk is een versteende wijk, met veel kleine sociale huurwoningen. Om de hitte te ontvluchten, zoeken veel mensen ’s avonds de buitenlucht op. Ook vorige jaren zetten jongeren brandkranen open. Toen agenten dit jaar ingrepen, werden zij bekogeld met stenen en vuurwerk. "
Wat een kul argument.
Er zijn wel meer wijken in Nederland waar kleine stenen sociale huurwoningen staan. Daar gaat de jeugd ook niet 's avonds de straat op om de brandkraan open te zetten.

Om vervolgens bij het ingrijpen door politiemensen met stenen en vuurwerk naar de politie te gooien.
Jaren geleden hadden ze van de politie een tv spot waarin gezegd werd: die pet past ons allemaal.

Wat mij de laatste jaren is opgevallen is dat sinds de politieagenten zijn overgegaan naar een lekker makkelijk zittende baseballpet en een luchtig poloshirt met gele neon streep, een soort bodywarmer, en zwarte broek, in plaats van de politie pet met embleem, het overhemd met schouder embleem, het politie colbert met emblemen en de blauwe broek met streep als uniform, er steeds meer gelazer met jongeren is bij gekomen.
Het kan natuurlijk toevallig zijn dat dit mij opgevallen is, maar als het een kul argument is, dan was de hitte waarschijnlijk ook een directe aanleiding hiervan.

0
28 VBOH

@28 Daar heeft de kleding van politie niets mee te maken. Denk dat ze die etters graag het busje in willen trappen, maar, mag niet.

0
29 DaisyDaisy

@25
Ja, in een normale maatschappij zou dat de oplossing zijn, laat ze zelf de schade maar betalen die ze hebben aangericht.
Maar helaas, de gestoorde extreem linkse wereldvreemde deugdmens zal het daar niet mee eens zijn, die wil het tuig pamperen en koesteren, vanwege hun eigen belangen.

1
30 Marrie

@27 Zie daar de oplossing: werken.

Trouwens, DaisyDaisy gaat toch niet gekleed als drugsdealertje?

0
31 Honda RA302

@31 Zou je verbazen. question

0
32 DaisyDaisy

@30 Hoe denk jij over dubbel paspoort?

0
33 DaisyDaisy

@29
Ben ik niet met je eens. Soms heeft kleding, of in dit geval een zichtbaar ouderwets uniform kledingstuk, de neiging om onbewust respect en zelfs angst af te kunnen dwingen. Denk maar aan de witte doktersjas. Als mensen een dokter zonder de witte jas zien hebben ze minder angst voor doktoren. Vandaar dat veel huisartsen en tegenwoordig ook veel specialisten ervoor kiezen om de witte doktersjas in de kast te laten hangen. Zodat de patiënten minder angst voor doktoren hebben. En als er geen angst is tussen dokter en patiënten is er vaak een beter gesprek mogelijk. Andersom zou het zo kunnen zijn dat een ouderwets uniform eerder angst inboezemt bij jongeren dan de kledingstukken die ze zelf ook kunnen dragen. Zodat die rotjongens het busje intrappen niet eens hoeft omdat ze onbewust bang zijn van het uniform. Immers in de landen waar ze doorgaans op vakantie gaan daar loopt de politie ook niet met een baseball pet op in een modern luchtig poloshirt met zwarte broek. Daar dragen ze ook allemaal nog ouderwetse uniformen.

0
34 VBOH

"negen van de tien keer kom je de discotheek niet in"

Na deze rellen wordt dat 99 van de 100 keer.

0
35 de gezonde roker

@34 "Immers in de landen waar ze doorgaans op vakantie gaan daar loopt de politie ook niet met een baseball pet op in een modern luchtig poloshirt met zwarte broek. Daar dragen ze ook allemaal nog ouderwetse uniformen.
Daar rammen ze er op los. Kijk Portugal.

0
36 DaisyDaisy

Getto of groepsvorming.
Veel woningstichtingen pleiten al jaren bij de overheid tegen groeps of soort vorming in wijken.
Ze willen een programma in zetten zodat de wijk allerlei samenstellingen heeft en niet enkel straten van mensen die voorkeur hebben bij elkaar te wonen.
Uit ervaring worden dit probleem wijken.

Maar waarom doet men hier niets mee ?

2
37 Alexis

@36
Niet alleen in Portugal. Er zijn wel meer landen waar de politie er op los ramt.
Maar ik kan me nog de tijd herinneren dat er in kanaleneiland en in overvecht ook al jongeren woonden die elke zomer op vakantie gingen naar Turkije en Marokko. Ik had met heel veel van die jongens te maken voor mijn werk. Eigenlijk was het grootste gedeelte van de werknemers van die jongens die nu de straat op gaan.Dat is nu zo'n 17 jaar geleden. Destijds hadden ze wel allemaal een baantje waarbij ze moesten werken voor een paar centen. Net zoals jongeren moeten werken in een supermarkt voor een paar centen.
In die tijd had de politie nog hun oude uniform. En deden ze hun werk niet naar behoren, en kreeg het bedrijf klachten, dan moest ik ze per telefoon aanpakken.
Vaak dreigde ik dan met een politie onderzoek of een aangifte, en deed ik nog een telefonische na controle bij onze klanten die ze moesten bedienden.
En daar hadden ze destijds toch nog wel respect voor. Dus de vaders van de reljongeren van nu, die hadden nog wel degelijk respect voor de politie.
Als ik het alleen al aan de telefoon over de politie had, dan deden ze wel wat ik van ze verlangde. Namelijk hard werken voor hun geld, net als ikzelf.

0
38 VBOH

@38 Weet je VBOH, als ik op de plek zou zitten zou ik je een dikke subsidie geven om het een jaar te testen. Echt, als het zou werken zou het perfect zijn.

0
39 DaisyDaisy

@39
Ja geef mij een telefoon, een lijst met namen en vermeld erbij wat ze gedaan hebben en ik zou ze vanuit de anonimiteit, die ik dan zou hebben, kunnen aanspreken op hun roots.

Ik heb hun vaders nog gekend, ze brachten kranten rond voor een cent, ik zag hun moeders folders lopen.

Helaas die tijd is nu voorbij, hun zonen rellen in de stad, ze gaan voor niemand meer opzij.
Maar jaren geleden in geheel Utrecht, wist ik wat hun vaders en moeders deden, zij deden soms hun werk niet, en kregen dan telefoon.
Vboh hing aan dan de lijn, en dat was voor hen geen gein, want die dreigde met politie.

Waarvan ze onder de indruk kwamen, omdat ze werden aangesproken op 't gedrag, mede dankzij de sterke hand in de buurt.
Zodat de jongeren van toen, door de controle functie van 't bedrijf, zich geroepen voelden om hun werk te doen.

0
40 VBOH

@40 Ik voeg je ff toe ok? Mooi persoon ben je.

0
41 DaisyDaisy

Ach het ligt weer aan de ander....Wanneer geven die linkse rukkers nou eens toe dat er een enorme grootte cultuurkloof is en dat ze beinvloed worden door de Islam ?

1
42 B55

@41 Dankjewel. Je mag er zelf ook wel zijn hoor. question

1
43 VBOH

@43
Kan iemand mij even uitleggen waar ik die min aan verdiend heb?
Ik begrijp echt niet waarom ik die heb gekregen. Zeker niet de bedoeling dat er iets aardigs geschreven wordt.

Maar goed, ik hoop dat die reljongeren door hun vaders en moeders op hun onacceptabele gedrag worden aangesproken.
Ze hebben het zelf in hun jeugd ook meegemaakt dat ze op hun onacceptabele gedrag werden aangesproken. Dus heel veel mensen uit Utrecht die weten hoe dat moet je jongeren aanpakken.
En helpt dat niet meer, omdat het onacceptabele gedrag een soort olievlek aan het worden is, dan is het wat mij betreft wie niet horen wil die moet maar voelen.
Pijn aan de portemonnee, dat doet ze ook pijn. En is dat nog niet afdoende, dan maar veel hardere maatregelen nemen. De tijd van theekransjes is wel geweest lijkt mij.

0
44 VBOH

"De kansen op werk en stage zijn kleiner als je uit de Schilderswijk komt."

BullShit......
De kansen zijn niet kleiner omdat je uit de schilderswijk komt, er zijn genoeg "normale" mensen daar die prima aan werk kunnen komen.

Die kansen zijn zo klein omdat je:
- amper Nederlands kunt praten zonder straattaal
- hele lichaamstaal agressief over komt
- niet zoekt naar werk
- niet normaal kunt gedragen op school

0
45 lost

@44 Soms gebeurt het wel eens met de mobiele site dat mensen tijdens scrollen per ongeluk op zo'n min klikken, is mij ook wel eens gebeurd.

Wellicht dat dat het was?

0
46 lost

@46

Oww ja, dat zou heel goed kunnen. Heb ik zelf ook wel eens gedaan per ongeluk. Bedankt voor je antwoord!

0
47 VBOH

@10 Het zijn niet voor niets R*f*pen.

0
48 a.j.vanderven@ziggo.nl

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@85 Jij kan je extra large condoom beter over je heen trekken, dan spuug je tenminste niet overal tegen aan, en je zal zien dat die dan niet te ...

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

Snorrie
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

@2Ah, dus de lui in Brussel zorgen er voor dat de wereldwijde wijncompsumptie daalt.Dat is toch wel heel wat....

10 minuten geleden geplaatst door Snorrie

greenpollo
Wegpiraat Omar E. (28) krijgt fors lagere straf na doodrijden twee moeders en twee kinderen in Oud Gastel

Belachelijk laag voor zo'n vergrijp. Kromme rechtspraak.En je kunt er de donder op tegen zeggen dat hij die rijontzegging aan zijn laars gaat ...

10 minuten geleden geplaatst door greenpollo

Nicks R. Van
Formatie nadert climax: knopen-doorhak-dag nabij

Het gaat niks worden. Er worden geen besluiten genomen. ...

15 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Querido not
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@84 Oww - de ontkenningsfase - dan wordt het spannend.Misschien moet je dat condoom weer eens van je hoofd aftrekken - dat kan soms enige ve...

16 minuten geleden geplaatst door Querido not

Snorrie
unser-mitteleuropa.com

@15Volgens de russen wel. Ze hebben aanvallen uitgevoerd op spoorlijnen....

20 minuten geleden geplaatst door Snorrie

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@14 Ik weet niet wat er gaat gebeuren Snorrie....

30 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@14 De Russen hebben een munitie trein met westerse wapens geraakt. Dat was vandaag of gisteren....

32 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ABRACADABRA
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

alle boeren in de EU kunnen het hoofd niet meer boven water houden. daar zorgen die Europarlementariers wel voor...

35 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Snorrie
unser-mitteleuropa.com

@11En straks huppelen ze weer achteruit.Ze zijn al bijna 800 dagen bezig en zoveel terreinwinst hebben ze nu ook niet.En zodra het volge...

39 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Bengali Adult Bengali AdultYespornpleaseHentaipulse.Cathine Bell NudeCharlotte Flair SexChichi-iro ToikiHorny Porn VideosMom San Xxx Video10 Inches Of CockJapenese Women NakedPhotoaconpanhantesFella Pure HentaiZelma Cherem SexMisty Rae NudeCumslutVietbunny RedditCharlize Thron NudeIndiana Summers PornHermionepornRashmika Mandanna NakedSheena Ryder Porn VideosKerala Girls Porn VideosIndian Couple SecIndian Masturbation PornExbii HindiXxx Sane LoneMoxie FilmsNepsli Porn VideoXxx Anal CaseroElena BunnzLesbian Scissoring Close UpPanty Pooping CompilationSkye Raya PornPornographique ArabRarecordBlack Mature NudeMichelle Pfeiffer NakedTrue Blood NudeBabysiter AnalPolarainbowBengali MilfBrazzers Oil MassageBlair Williams Step SisterKerala Xxx MalayalamSky Bri JoiPornfd DownloaderBob Voyeur MobileTrannyismLesbian Rough SexYailin La Mas Viral NudesSex Video Hd KannadaAbella Danger BangbusTorture CumshotBlacked.cimOverwatch Porn MeiBest Nfsw Reddits3xstraponSex Bf Sex Bf SexAlina Sex VideoBlad XxxAsian Hd Porn MoviesSuprisesexHyivi PornAnimesexJessica Collins NudeAnuja Joshi HotPornstarpicAmerican Sex MmsAnal GiantessFilme De Sexo GratuitoWendy From Gravity Falls PornMia Khalifa 4k PornBbw HookerJordi PornMorritas MamandoMalayalam Sex Video NewSucking BlowjobTanushree NudeIndiagirlpornOmegle Points GameAmateu AllureCardi B DesnudaHorny Amateur WifeWromwHot SexyeGrace Charis NudeDark Skin PornBf Hindi Mein18 Years Xxx VideoN I X L Y N K AㅜㅁJadexbabeNasty Granny PornGrace Charis PornPorn Videos SexxxXnx.xxxProstate Milking How To VideoIndan XnxSexexAmouranth SextapeThor PornDaddy JoiPlaybot Tv FoursomeNashville EscortXhamster.com.Comics Porn FrDarmowe Filmy PornoleCoroas Nuas Ao VivoPawg MilfsPics Of Big TittiesEnjoy PornIndia Hd PronNgod-191Pov Porn StepmomAnime With SexsPornographic Short Videos3g PornBreast PronMom Son BangingWife's Fantasy PornDemi Rose MawbyNudists TitsEcho PornAlexandra Daddario True Detective SceneAmanda Cerny BoobsSxe VideContact Sex VideoNoughty American PornJordi El Nino BrazzersHotwifeexperiencePorn VidesoSex Party GamesPerfect GrilsVictoria Xavier NudePornos De MaestrasMandy PornhubSexteen BlackPornvidiosGirls Do Porn Full VideoPorn Game Of ThronesSex Call Boy JobAnal LeabianHumiliated Lesbian PornEbony Anal RidingLitroticaKemono Partuسكس 2022Anime Mais 18Raging StallionGiselle Nude