Nertsenfokkerijen sluiten om verpreiding corona tegen te gaan? 'Het liefst per direct' (eenvandaag.avrotros.nl)


Na de besmetting van het coronavirus van dier op mens bij een nertsenfokkerij, vindt Tweede Kamerlid Laura Bromet van Groenlinks dat de fokbedrijven per direct gesloten moeten worden. "Ik vind dit heel zorgelijk." ...

door verwijderd322399 in Binnenland  ·  37 Reacties

  • 11
  • 473x gelezen
Reageer met een Emoji
1
4
1
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Bij de slachterijen zijn ook heel vreemde dingen gaande.
In meerdere landen.
https://www.zeelandnet.nl/nieuws/ruim-100-medewerkers-frans-slachthuis-besmet-met-corona

2
1 welofniet

Los van de coronatoestanden zouden ze die nertsenfokkerijen sowieso moeten verbieden!! Schande dat die nog altijd niet zijn gesloten!!

3
2 Topperz

Je moet de mensen testen die brengen het over in die bedrijven zo ook in de slachterijen die slapen met 10 man op een kamer , als er ene covid-19 virus bij hem heeft zijn ze allemaal besmet enz enz

2
3 qubix

Als je nertsenfokkerijen gaat verbieden uit angst voor corona dan moet je ook verbieden om huiskatten buiten te laten lopen.

9
4 Mariska3

De zoveelste aanval van Groenlinks op de agrarische sector. Zij moeten toch wel een gruwelijke hekel hebben aan boeren en het buitenleven. Als het aan Groenlinks ligt krijgen we overal het model Amsterdam, alles volgebouwd en veel islamieten.

6
5 Ik_heb_een_eigen_mening

@4 Wat een onzin vergelijk!!

6
6 Topperz

@6 ; Waarom?

6
7 Mariska3

Als we zo gaan praten dan gelijk alle huisdieren en fokkerijen ruimen. Dat is tochtgat deze actievoerders en D66 willen.

6
8 Pluten1

@5
Ik heb helemaal niks met GroenLinks en ik vind die Klaver een groot stuk onbenul en enkel maar goed om (vooral vrouwelijke kiezers) te trekken. Ik vermoed dan ook dat achter de coulissen uitgesproken viezeriken zoals Rosenmöller en Duyvendak de touwtjes in handen hebben en dat Klaver enkel maar hun spreekbuis is. Maar voor mij mogen ze toch ook die nertsfokkerijen het liefst vandaag nog sluiten.

1
9 rebo

Die nertsenfokkerijen hadden al jaren eerder gesloten moeten worden vanwege het dierenleed onder die diertjes.

1
10 Jopie Osdorp

@1 Nee hoor. Ze houden daar onvoldoende afstand, maar veel belangrijker is het feit dat de meeste medewerkers dicht op elkaar in woonkazernes wonen en per busje van en naar hun werk gaan. Singapore heeft hetzelfde probleem met de arbeidsmigranten die daar 30 procent van de bevolking uitmaken en ook daar dicht op elkaar wonen.

1
11 Myth63

@9 U bent waarschijnlijk ook tegen legbatterijen, maar eet wel producten die met eieren uit legbatterijen zijn bereid, mayonaise bijvoorbeeld?
Sluiting betekent verplaatsing. Een schijnheilige oplossing.

2
12 Myth63

Gewoon ruimen net als varkens en kippen die ziek worden en een risico voor mensen en andere dieren vormen.
En gelijk de hele nertsenfokkerij afschaffen in dit geval.

1
13 Sloddervos

@10
Zouden Koeien, Kippen en Varkens het dan zoveel beter hebben? Ik geloof er niks van!

1
14 Gandalf

Geef die beestjes een goeie ouwe dag in een gesloten farm.

1
15 Aragon

@12
Nee dat is het niet bij mij. Bij mij is het meer een afweging dat de opbrengst van een nertsfokkerij in mijn ogen in geen enkele verhouding staat tot het enorme dierenleed. Van een koe kun je dan nog zeggen dat alles wordt gebruikt zoals de melk en het vlees en zoals de huid voor het leer. Bij een nerts gaat het puur enkel en alleen om een stukje van de huid want niet alles van die vacht is bruikbaar. En dat je dan enkel voor zo een jas gemiddeld al tussen de 30 a 60 nertsen nodig hebt. Eigenlijk is het gewoon absurd.

2
16 rebo

@14 De landbouwhuisdieren hebben het beter omdat het geen wilde dieren zijn en groepsdieren zijn. Dat laatste is waarschijnlijk het grootste probleem in de nertsenhouderij.

1
17 Myth63

@16
De rest wordt waarschijnlijk ook wel gebruikt, bv als kattenvoer, als lijm of als bijstook in een biocentra.
- - - - -

Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat je tegen Bont bent, maar heeft het dan niet meer zin om via de politiek het gebruik van bont te verbieden? Het liefst in heel de EU uiteraard.
Als je alleen de productie van bont in NL tegenhoudt, verhuizen de bontproducenten toch gewoon over de grens?
Je moet iets doen aan de vraag, niet aan het aanbod! Wat jij doet, heeft werkelijk nul komma nul zin. question

2
18 Gandalf

Ik heb toch duidelijk ergens gelezen dat katten en honden ook besmet kunnen raken. Moeten we die dan ook maar per direct ruimen?

2
19 niet-alles-geloven

Triest dat men nu covid19 als excuus gaat gebruiken om nertsen fokkerijen dicht te gooien, die hadden ze al veel eerder moeten dicht gooien, het is niet meer van deze tijd.

2
20 NLsandman

@18
Ik denk inderdaad dat iets aan de vraag doen meer zinvol is. Zodat meer mensen zich er bewust van zijn en de vraag daalt en het commercieel niet rendabel meer is. Want een EU verbod heeft natuurlijk ook geen enkel nut want dan doen ze het wel in China of weet ik veel wat voor een ander Verweggistan land.

1
21 rebo

@5 "...De zoveelste aanval van Groenlinks op de agrarische sector. ..."

Ja, het is opvallend hoe sterk "Groen"-Links zich inzet voor urbanisatie, industrie globalisering en technologie tegen onze nationale boeren en vissers (de besten ter wereld!) die als 'klimaatcriminelen' worden gediskwalificeerd.....

3
22 CoolMemories

@14 Nee, maar megastallen mogen wat mij betreft dan ook afgebroken worden.

0
23 Jopie Osdorp

@23
Wat mij betreft mag de intensieve menshouderij, zoals in Nederland gebruikelijk is in de Extended Randstad, ook afgebroken worden.

1
24 Gandalf

Ze hebben vergunning tot 2024, maar dit zou een goed moment zijn om ze te sluiten.
Heb je wel eens gezien hoe ze die beestjes doodmaken? Ze laten ze vastbijten aan een hoogspanningselektrode en steken dan de andere elektrode in hun achterste. Dan gaan de haren van de vacht mooi overeind staan.

2
25 samcash

@25
Hoe maken ze kippen, varkens en koeien dood dan?
Of dat er allemaal zo menselijk toegaat.

NB als die vergunningen per 'vandaag' moeten worden afgekocht, betaal ik er voor. Want in dat geval moet met belastinggeld die bedrijven schadeloos worden gesteld.
Ik ben daar principieel op tegen!

NB in vergelijk:
Als er een uitbraak van vogelpest, varkenskoorts of BSE heerst, wordt slechts de veestapel opgekocht van besmette bedrijven, en een aantal in de directe omgeving (Binnen een straal van 'zoveel' km). Maar het bedrijf blijft bestaan.
Dus als de Staat nu besluit tot ruimen van een aantal bedrijven, blijven die bedrijven 'gewoon' tot 2024 bestaan.

Ik zie het winst punt niet zo, aangezien de 'productie van bont' gewoon blijft bestaan, wellicht verhuist naar China, waar ze veel minder zachtzinnig met dieren omspringen.
Ik help u nog even herinneren hoe Angorawol uit levende konijnen wordt getrokken. Ik hoef toch niet op zoek te gaan naar de geluidsfragmenten die een paar jaar terug in het nieuws waren? question
Waarom zouden die Chinezen met Mink, Nerts en Vossen plots heel aardig te werk gaan?

Als je iets tegen bont hebt, regel dan dat het gebruik en/of de aanschaf van bont verboden wordt.
- Zorg dat er geen markt is aan de vraagzijde, dan stopt de productie vanzelf. question
- Zorg dat er geen markt is aan de productiezijde, de producenten verhuizen. question

1
26 Gandalf

Waarom sluiten ?

Die beesten komen toch nooit binnen een afstand van 1,5 m. van mensen ?
Die zijn toch geen bedreiging.
Alleen de eigenaren moeten extra voorzichtig zijn.
Gewoon even rustig afwachten --- misschien gaat dit bedrijf ook wel failliet --- net als straks duizenden andere bedrijven.

2
27 Jalinda

Vanaf 1 januari 2024 is de nertsenfokkerij in Nederland en België verboden.

https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren-houden/huisdieren-houden-en-fokken/verbod-op-pelsdierhouderij

Dan hebben die fokkerijen 11 jaar (!!!) de tijd gehad om te sluiten want dat besluit is uit 2013.


Dat we nog steeds de barbaarsheid van dergelijk misbruik van dieren tolereren vind ik absurd. Dat zoönosen al zolang politiek worden genegeerd is vooral ontzettend dom. Het politiek bewustzijn groeit weliswaar maar veranderingen duren lang. Héél lang. Natuurlijk wordt dat biefstukje op termijn 5 keer zo duur maar dan wordt er wel een eerlijke prijs voor betaald en heeft de koe wellicht een leven gehad dat niet te vergelijken is met de huidige megastallen.

Met dank aan de nertsen die wellicht enige versnelling in dit proces aanbrengen ook al hebben ze nooit daglicht gezien, zitten ze in kooitjes van draad en zijn ze totaal gestoord van de verveling en de stress. En voor wat? Oh ja, voor een verwend mens.

0
28 Lidpver

@16
Tja --- maar bij nertsen - koeien - varkens - kippen - vissen ---- heb je altijd nog de keuze om er geen gebruik van te maken.
Maar als u weet hoe het met proefdieren gaat --- honderden van groot tot klein.
Ook vreselijk.
Daar hebt u geen keuze in.
Want iedereen wil medicatie of een vaccin tegen corona.
Alles moet uittentreure getest worden op proefdieren ---- dan is het niet zo erg ?
Om ze alleen maar te houden --- om ze vol te spuiten met vergif ?

Mensen zijn vreemde wezens --- ze gebruiken en misbruiken alles en iedereen.
Zoals ook al die arme migranten misbruikt worden --- om ze hierheen te halen ver weg van hun families en vrienden --- alleen omdat een paar Grootheidswaanzinnige bestuurders met een grote EU een wereldspeler willen worden op de wereldmarkt.
Wat nooit gaat lukken --- want met 900.000 inwoners blijft de EU ook nog altijd Klein Duimpje tegenover China en India.

1
29 Jalinda

@2 dat zijn mensen die dicht op elkaar werken zoals in vele beroepstakken nog steeds.


@ 2 nee vind ik niet want mensen willen nog steeds bont en ik ben daar niet op tegen.
Ik heb zelfs een stuk gelezen van een Canadese pelsdieren handelaar die in bont loopt. Een echte bontjas is veel natuurlijker en ademt en je zweet er nooit in het is waterdicht en warm. Niet die troep die ze hier verkopen van synthetisch materiaal waar je je kapot in zweet.


Maar verder zit ik te denken alle alle boerderijen dan ook maar sluiten. Het kan dus ook van dier op mens dus ook van de huisdieren kan het af komen. Honden en katten hebben het ook al overgedragen.

1
30 Goesenaar

@28
De corona zoönose komt niet bij nertsen fokkerijen vandaan.
Ook niet bij andere grootschalig bedrijven in dieren.
Dit virus komt uit China.

Uw biefstukje hoeft niet 5 x zo duur te worden , maar een eerlijke prijs zou wel moeten --- zolang het dan ook maar een eerlijke prijs voor de boeren opbrengt.
Want door de kartelvorming van Multinatinationals krijgen de boeren een bodemprijs , terwijl de tussenhandel heel ruime winsten maakt op hun produkten.
Waardoor boeren gedwongen worden steeds meer dieren te houden --- om nog een boterham op de plank te krijgen.
Kijk eens verder dan alleen de bedrijven die dieren houden.
En bekijk ook eens de andere kant van de medaille.

3
31 Jalinda

@29
Ja maar dat is de afweging waar ik het over had. Of dat de opbrengst in verhouding staat tot het leed wat het veroorzaakt. En van die proefdieren om zo aan een vaccin tegen onder meer corona te komen is het van levensbelang lijkt mij. Maar daar is bij het enkel verkrijgen van 1 bontjas en waarvoor 30 tot 60 nertsen het loodje moeten leggen natuurlijk geen sprake.

0
32 rebo

Voor de dieren maakt het niet om welke reden ze gehouden worden.
Uw afweging begrijp ik wel.
Maar die proefdieren hebben het heel veel slechter dan die nertsen.

1
33 Jalinda

@26 Daarom eet ik ook geen vlees. Steeds meer mensen worden om die reden vegetariër.

1
34 samcash

@34
Dat is je goedrecht.
En als je er goed over na hebt gedacht, is er ook niks mis mee.

0
35 Gandalf

@5
"De zoveelste aanval van Groenlinks op de agrarische sector"
Ik heb helemaal niks met dat Groenlinks, maar wat u roept slaat nergens op.
Nertsen worden alleen maar gefokt voor 't bont en dat is alleen maar ernstig dierenleed. Mensen horen niet met dierenleed rond te lopen.
Dus inderdaad dicht al die gruwel fokkerijen per direct!

1
36 marnadi
37 Anonymousje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Dreigen Sinterklaas te vermoorden, Zwarte Piet in zijn gezicht te trappen, bezig met opname-apparatuur van journalisten af te pakken en anderen ...

2 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Biscanna
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

Niet iets om trots op te zijn....

2 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@49Je bent blijven hangen in stripboekjes uit de jaren 60 😂...

4 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

wildersfan
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@55 Ben jij eigenlijk RobDeW? Maar dan weet jij toch ook hoe het zit?...

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Snorrie
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@25 Ik zit daar niet mee.Jackie laat graag zijn karakter en kennis zien en dat haalt de angel wel uit zijn imbeciele poging tot belediging....

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

wildersfan
De hele werkdag die vervelende radiozender aan

Bij mij op het werk hebben ze verschillende soorten muziek. Dus ook muziek speciaal voor migranten. De muziek vaak te hard. Dan word je er half ...

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Snorrie
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@9Nu nog even aantonen dat er geen ongevaccineerden te vroeg zijn gestorven en je heb mogelijk een punt. Maar ik ben bang dat dat een onmogeli...

7 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@56Ah, zit het zo.De Nato is daar nog niet.Rusland heeft daarentegen zijn grens wel richting de Nato opgeschoven....

11 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
Groep Nederlanders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Ze worden daar gebruikt voor binnenlandse pr-machine’

@9 Ja, ik heb begrepen dat er in gevangeniskolonie IK-3 sinds 16 februari weer plaats is. Daar is een plekje vrijgekomen dat was b...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@10 Precies. Ze zijn te dom om dat te snappen. Ze geven iedereen die zich wél heeft laten vaccineren nog een trap na.Echt, te dom om te poep...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
WyymdeGrupos De Telegram PutariaFatal MoteCojiendo A Mi HermanaYellzSunny Leone Ki Video SexyHusband Shares Wife PornHijab Po RnFotos De Mulheres Pelada NuaMadrid Full MovieDevar Bhabhi Hot ScenePorn Hard NewPelículaeroticaSexy ClitEuroliveCartoons SexualXnxx Www.com VideoNadia Onlyfans LeakedMonica Santhiago BbcAdult Dvd EmoireNude Emilie De RavinErica EllysonAfter Ever Happy Full MovieComic R34Nelly Cant SayHorny StepmomJapanese Wife Cheating SexHot Forced PornSani XxIndian Adult Porn MoviesStephine Mcmahon NudePorn In MemphisSavannahskyexo0xTanner MaysePelis Gratis XxFree Clebrity PornHornystepmotherFull PornerPornvideos SearchNaked LingerieHansel And Grettel PornOlder Women That SquirtRah SweetsSax Com HdLenatheplug LeakGreat NipplesAmouranth Pocket PussyComdotgaGirlswithmuscle.comAfspraakjesOfficialstrok3xHimynamesteex2Lust Sex PornGia ItezlFakelaySimpson PornPorn VirgKannada Sex ComicsCeleb HandjobJapines Porn MoviesBouncing Nude TittiesTwinks HairlessOnlyfans ConMujeres EroticasLesbian 3someNande Koko Ni Sensei Ga UncensoredMia Khalifa New XvideoOld Man Big PenisCumming In My PantyRound And Brown ComJack Jill PornпонхабXnxx العربMadison Beer BoobsSwell 80Lacy Chanert NudeKamwali Ki ChudaiXnxx Porn PicsNaked SceneFingering MassageIndian Aunty Lesbian PornBlack Hood PornEmilai Clarke NakedFigh PornBokep Indo VcsBlack Japanese PornXhamster.vom/gayNude ModSunnylion New XxxHot Scene In Web SeriesCelina Smith Onlyfans LeakedPorn Video 1080Femdom KissingBrandi Love Pornstar VideosNaked In.russiaC Fakes ComCock VoreKontol GedeSexy Cartoon PicsXxxfffSucking Big CockAlyce Anderson SexHot Sex Forced VideosNew Mms KandIndian Teen SuckingHellokitty PornLvana Montanaصورجميلة كسNo Pantie TwerkTataumaki PornSouth Heroine Xxx VideoGif PainalLexi GriswoldLesbian Hard VideoMom Daughter NudePov TreesomeManddingoAunty Nude BathDesi I PornBody Rubs Near MeMarathi Actress SexPorn Discors ServersShessofreakyHomeless BlowjobsSluttynessKrissy Lynn PovHentai HandjobXvideoshandjobSocaaeirasNaomi Swann FeetGiselle LinetteWwwwwwwwwxxxxxxxxNew Hot Xxx PornX Porn Video HdBlaclmail PornXxvx ComOlder Woman FunFun CumshotsBrazzers N E T W O R KPorn Ebony HomemadeBdsmblrXxx DBengali Boudi Sexy BfSaudi Arab Ka BfHot Desi MilfMilf OornBengali PornographyLubed SexCaught Having SexSonny Leon Nude