U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 3
Orthomoleculair arts Rob Elens denkt het coronavirus te kunnen bestrijden met hydroxychloroquine en gaat tegen de inspectie IGJ in. ...

15 dagen geleden door Wilmama

REAGEER MET EEN EMOJI
3
3
1
1
8

Vaccinaties mensen vaccinaties dat is onze enige weg naar walhalla.

Ab Osterhaus is de heilige roerganger (met aandeel maar dat geeft niet)

Zonder vaccinaties redden we het niet en eenieder buiten West Europa is kwakzalver.

Koekoek.

1 Seconda    
15 dagen geleden door Seconda
22
Meld

Ook quacklover Trump gooit olie op het vuur en zet daarmee goedgelovigen op het verkeerde been: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hydroxychloroquine-is-trumps-gamechanger-in-de-strijd-tegen-corona-wat-doet-het-echt~b6cdd401/

(**) Bij patiënten met malaria en auto-immuunziektes wegen die mogelijke bijwerkingen op tegen de baten van het medicijn, zij staan bovendien onder controle van een arts, die onder meer hun hartritme in de gaten kan houden. Maar preventief gebruik tegen corona is een geval van baat-het-niet-dan-schaadt-het-wel, zegt Kant. ‘Er is geen enkel bewijs dat het medicijn een besmetting met het virus kan voorkomen, maar het heeft wel gewoon die bijwerkingen.’(**)

2 Wilmama    
15 dagen geleden door Wilmama
7
Meld

Dat zo'n kwak huisarts mag blijven, man man. Deze tak van de kwakzalverij houdt zich toch bezig met natuurlijke middelen?
Dat zijn deze middelen niet. Van hun bijgeloof gevallen?

3 Myth63    
15 dagen geleden door Myth63
7
Meld

@1
[Ab Osterhaus is de heilige roerganger (met aandeel maar dat geeft niet)

Drogreden/kulargument. Er was en is bij Osterhaus geen sprake van belangenverstrengeling. Dit bedrijf produceert nog steeds geen vaccins, maar doet gedegen onderzoek: https://www.viroclinics.eu

BSL 2 AND BSL 3 FACILITIES AND HIGH QUALITY
Viroclinics Biosciences is a cutting edge lab service organisation with state of the art facilities including laboratory BSL 2 and BSL 3 facilities and a samples processing facility in New Jersey USA. Viroclinics has adopted a high quality standard in all operations, testing procedures and reporting. The quality management system is based on NEN-EN-ISO 15189, GLP and expanded with elements of GCP, to comply with regulatory requirements and facilitate regulatory submissions.

Daarnaast ben je zwaar off topic/rookgordijnen op aan het trekken met je loze aantijging, dit item gaat over de handel en wandel van orthomoleculair arts Rob Elens.

4 Wilmama    
15 dagen geleden door Wilmama
8
Meld

@4 : dat hele kwakzalverij.nl is een drogreden/kulargument.
Veel knippen/plakken helpt daar niet tegen.

Opdoeken die zooi met die charlatan Osterhaus voorop.

5 Seconda    
15 dagen geleden door Seconda
21
Meld

@5 De medische wetenschap komt voort uit wat we nu terecht kwakzalverij noemen. U houdt liever vast aan de kwakzalverij? U gelooft zeker ook in heksen en witte wieven? question

6 Myth63    
15 dagen geleden door Myth63
8
Meld

@1
"Vaccinaties mensen vaccinaties dat is onze enige weg naar walhalla."
Nee hoor, werkzame medicijnen zouden ook al flink helpen.

"Ab Osterhaus is de heilige roerganger (met aandeel maar dat geeft niet)"
Wat is toch steeds dat gezeur over Ab Osterhaus? De enige plaats waar ik die naam tegenkom is in het gezever van domme haatzaaiers alhier.
En oh, medicijnen zijn *veel* lucratiever dan vaccins. Dus je schopt weer eens precies tegen de verkeerde dingen aan.

"Zonder vaccinaties redden we het niet"
Vaccinatie zou erg prettig zijn, want dat hoef je met wat geluk slechts één keer te geven. Maar voorlopig is er dus nog helemaal geen vaccin. En ook geen bewezen effectief medicijn.

" en eenieder buiten West Europa is kwakzalver."
?? Die Rob Elens is toch echt een West-Europese kwakzalver, en zijn favoriete kwakgebied (orthomoleculair geknoei) is toch echt van Westerse origine. En oh, dat vrijwel zeker nutteloze medicijn dat hij aan coronapatiënten geeft is eveneens in West-Europa uitgevonden.

"Koekoek."
Ja, dat wisten we inmiddels al wel ...

7 RichardR    
15 dagen geleden door RichardR
7
Meld

@7 : "Nee hoor, werkzame medicijnen zouden ook al flink helpen."

Tijd om hydroxychloroquine met zink te omarmen in plaats van als een stel Don quichots van leer te trekken. Buiten West europa word het middel i.c.m. zink ruim ingezet, met succes, evenals remdisivir. Hier kunnen we alleen maar kwaken en zeiken of iemand al dan niet orthom,oleculair bezig is. Lijkt soms wel of de regulieren liever mensen laten sterven dan hun ongelijk eens toe te geven.

Over lucratiever heb ik het niet gehad, dat is jou aanname.
Het enige dat ik wil is een eind aan dat kut corona of dat nu via regulier gaat of niet.

Dat zou eenieders doel moeten zijn in plaats van alleen maar anderen die niet hetzelfde denken zwart te maken.


"Wat is toch steeds dat gezeur over Ab Osterhaus? De enige plaats waar ik die naam tegenkom is in het gezever van domme haatzaaiers alhier."

Osterhaus is een geldwolf en een charlatan vanwege zijn uitspraak "Yes, we hebben er één, kneiterbesmet!" Terwijl hij vervolgens een fles whiskey laat aanrukken.

overigens zijn het steeds de pharma-adepten die osterhaus zo vurig verdedigen, toeval?
dat dacht ik niet, wiens brood men eet wiens woord men spreekt.

Filmpje niet gezien?? Hier nogmaals:

https://www.youtube.com/watch?v=lkS0ki6G4ec


"Zonder vaccinaties redden we het niet" had nog (/sarc off achter moeten staan.)
100 keer liever een medicijn dan een vaccin dat is mijn mening.

(niet dom beginnen te schelden omdat ik iets anders denk dan jij a.u.b. staat zo lullig en je bereikt er geen zak mee)8 Seconda    
15 dagen geleden door Seconda
19
Meld

@5
In bovenstaand bronartikel staat niets dat niet door de beugel kan, en Osterhaus is alles behalve een charlatan, maar een gerenommeerd deskundige van wereldfaam.

9 Wilmama    
15 dagen geleden door Wilmama
5
Meld

@6 : drogreden en kulargument zoals Wilmama zou zeggen.

Ik zou graag 1 medische wetenschap zien waar ook plaats is voor traditionele of orthomoleculaire behandelingen in plaats van de hang naar 1 waarheid, dat station waren we in de middeleeuwen al voorbij dacht ik, maar nee hoor, zelfs in de moderne tijd moet men blijkbaar iets te verketteren hebben omdat het met de huidige middelen niet te meten is.

Het is geen of of, het is en en.

10 Seconda    
15 dagen geleden door Seconda
18
Meld

@9 : "In bovenstaand bronartikel staat niets dat niet door de beugel kan"

uiteraard vind je dat, dat is je goed recht.

"Osterhaus is alles behalve een charlatan, maar een gerenommeerd deskundige van wereldfaam. "

Die geilt op geld en ellende om zijn waar aan de man te kunnen brengen.

https://www.youtube.com/watch?v=lkS0ki6G4ec

11 Seconda    
15 dagen geleden door Seconda
17
Meld

@10 Feitelijk wenst u dat kwakzalverij toegestaan wordt. Beetje dom, vindt u niet ?

12 Lievense    
15 dagen geleden door Lievense
6
Meld

@8
Plasts dan wat succes verhalen met die mix.
Graag in een setting waarbij overduidelijk is dat ze het beter doen als de controle groep.

13 Snorrie    
15 dagen geleden door Snorrie
2
Meld

Googlemama had je anders verwacht? Elke arts die zijn mond open trekt wordt nu onderuitgehaald. Misschien de vraag stellen waarom veranderen steeds meer artsen hun koers en hebben commentaar op het gewone circuit.
Dat mensen er baat bij hadden voor hun gevoel doet er niks toe toch! gewoon onder de noemer zetten kwak of complotdenker zo maak je de burgers monddood.

Veel plezier met je religie kwakzalverij.

@11 brrrrr daar noem je ook een naam Osterhaus snap niet dat er nog naar die minkukel geluisterd wordt. Had hij geen aandelen in dit vaccin waar overheid tig over de balk heeft gesmeten en hij een whisky nam omdat er een meisje in nederland deze griep had!?

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4422946/miljoenenschikking-na-vaccin-mexicaanse-griep?fbclid=IwAR0PGlg_Q2cAo52Sj5nz-x37oK66ZP68L4MgLu0Fw16MBP0aNifJxUKa4sQ

14 Rattocasi    
15 dagen geleden door Rattocasi
16
Meld

@12 : Was de wereld maar zo binair als u dat schetst.
het is geen of of, het is en en.
Beetje dom van u niet?

Zolang die zgn. 'kwakzalverij' de eed van hippocrates ondesteunt zeg ik ja; er zijn velen die wel degelijk baat hebben bij orthomoleculaire behandelingen, ook al vind u van niet.

Maar laat in ieder geval eenieder zelf kiezen wat hij/zij wel niet wenst in plaats vanuit een of andere zelf aangemeten superieuriteitspositie alles af te schieten dat niet in je straatje past.

@13 : elk succes zonder controlgroep word dus afgeschoten???
Ook al zijn er levens gered....

Dan zijn we al uitgepraat vanwege de grenzen die u aan uw 'bewijs' stelt;

U vind dat u gelijk heeft want geen dubbel blind gerandomeerde tests (waarom eigenlijk niet?? als het volgens (een deel van ) de regulieren niet werkt??)

15 Seconda    
15 dagen geleden door Seconda
15
Meld

@8
"Tijd om hydroxychloroquine met zink te omarmen"
Beter lezen: ik had het over BEWEZEN WERKZAME medicijnen.

Hydroxychloroquine met zink is NIET bewezen werkzaam tegen corona -- sterker nog: naarmate er betere onderzoeksresultaten komen, lijkt het de sterfte juist te verhogen.
De enige 'onderzoeken' die werkzaamheid zouden aantonen zijn van het kaliber 'we hebben het aan duizend coronapatiënten gegeven, en de meesten werden beter'. Dit zegt dus helemaal niets, want de meeste coronapatiënten worden ook zonder behandeling beter. En dit is de hydroxychloroquinegelovigen dus ook al duizenden keren uitgelegd.

En oh, hydroxychloroquine is WEL bewezen werkzaam bij reuma, lupus en enkele andere nare ziekten. Die mensen zullen achter het net vissen wanneer iedereen het spul tegen corona zou gaan gebruiken, ondanks dat dit laatste dus vermoedelijk niet helpt. Want de productiecapaciteit verhonderdvoudigen gaat niet zo snel (en kost ook bakken met geld) ...
Jij wilt met andere woorden mensen met nare kwalen een werkend medicijn afnemen om het te geven aan mensen die er waarschijnlijk niks aan hebben. Daar is een spreekwoord voor: 'Het paard achter de wagen spannen.'

"Osterhaus is een geldwolf en een charlatan" vanwege zijn uitspraak "Yes, we hebben er één, kneiterbesmet!" Terwijl hij vervolgens een fles whiskey laat aanrukken."
Typisch staaltje framing en haatzaaierij -- en zoals verwacht ga jij daar helemaal in mee. Als er een nieuw virus opduikt, wil iedere zichzelf respecterende viroloog daar een monster van hebben. (Overigens verlaag ik me ook niet tot het aanklikken van dit soort domme haatvideo's -- want dat verhoogt alleen maar de 'populariteit'.)
De charlatan hier is toch echt die Rob Elens, die tegen alle wetenschappelijke en morele inzichten in mensen wil blijven behandelen met een middel dat vrijwel zeker niet baat.

"overigens zijn het steeds de pharma-adepten die osterhaus zo vurig verdedigen, toeval?
dat dacht ik niet, wiens brood men eet wiens woord men spreekt."
Overigens zijn het steeds de hardnekkige complotidioten, kwakzalvers en andere bedriegers die gerenommeerde wetenschappers en artsen zwartmaken en de vreselijkste dingen toeschrijven. Oftewel: 'Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.'
(En nee, ik heb verder niks speciaals met de farma. Ze maken weliswaar diverse goed werkende middelen, maar doen ook een hoop foute dingen zoals afpersing en prijsopdrijving.)

"100 keer liever een medicijn dan een vaccin dat is mijn mening."
Ja, ziek worden met kans op overlijden, en dan honderden tot duizenden euro's per persoon uitgeven aan behandeling(*), symptoombestrijding en misschien genezing is natuurlijk honderd keer beter dan de kwaal levenslang voorkomen met één vaccinatie van misschien een paar tientjes.
Zeg eens eerlijk: heb jij toevallig aandelen in de farmaceutische industrie? Want jouw 'visie' zal leiden tot een hele hoop zieke mensen, en die moeten dan allemaal aan de medicijnen.

*: Want medicijnen vormen slechts een paar procent van de kosten wanneer mensen flink ziek worden -- zo kost ziekenhuisopname al snel 700 euro per dag, en IC-opname zelfs 2500 euro per dag.

17 RichardR    
15 dagen geleden door RichardR
1
Meld

@17 "want de meeste coronapatiënten worden ook zonder behandeling beter"

Ik heb deze zin even een paar keer goed doorgelezen, maar het staat er gewoon echt.

Geweldig nieuws. Kunnen we dan stoppen met de maatregelen en zoeken naar vaccin en behandelmiddelen? De meeste patiënten worden gewoon beter lees ik hier net.

18 Criticaster    
15 dagen geleden door Criticaster
9
Meld

@15
En zelfs dat levens gered is uit de lucht gegrepen.
Je kan op deze manier nooit uitsluiten dat die mensen zonder die mix ook genezen waren.
Dus is de werkzaamheid niet aangetoond.

19 Snorrie    
15 dagen geleden door Snorrie
1
Meld

@18
Wist je dat nog niet dan?
Dat was toch algemeen bekend.

Het belangrijkste woord in die zin is dan ook meeste, als er allemaal had gestaan dan was het een totaal ander verhaaltje geworden.

20 Snorrie    
15 dagen geleden door Snorrie
0
Meld

@15
"elk succes zonder controlgroep word dus afgeschoten"
Een succes zonder controlegroep is geen succes -- in ieder geval niet bij een ziekte die bij 80% van de mensen sowieso vrij mild verloopt.

Het is trouwens weer exact hetzelfde liedje als met discussies over vaccinatie: ondeskundige figuren zoals jij stellen absurde eisen aan bewijzen voor de veiligheid en werkzaamheid van vaccins (tientallen jaren dubbelblind gerandomiseerd met controlegroep testen, en dan moet het ook nog 100% werkzaam zijn) -- maar zodra een geloofsgenoot (=kwakzalver) iets beweert, gaat iedere eis voor bewijs overboord en doe je vrolijk mee met het promoten van iets dat naar wetenschappelijke inzichten vrijwel zeker èn onwerkzaam is, èn ernstige bijwerkingen kan hebben.

21 RichardR    
15 dagen geleden door RichardR
2
Meld

@17 : "Beter lezen: ik had het over BEWEZEN WERKZAME medicijnen.:

Vertel dat lekker even tegen al die mensen die Corona er door hebben overleefd.


""Osterhaus is een geldwolf en een charlatan" vanwege zijn uitspraak "Yes, we hebben er één, kneiterbesmet!" Terwijl hij vervolgens een fles whiskey laat aanrukken."
Typisch staaltje framing en haatzaaierij -- en zoals verwacht ga jij daar helemaal in mee. Als er een nieuw virus opduikt, wil iedere zichzelf respecterende viroloog daar een monster van hebben."

Persoonlijk vind ik het stuitend en ongelooflijk dat je een dergelijke verdediging van geldwolf Osterhaus uit je pen krijgt.
Daar zul je het vast niet mee eens zijn en dat is logisch want wij kijken behoorlijk verschillend tegen zaken aan waarbij het verschil is dat jij vindt dat jou waarheid de enige is.


Over de vaccinaties, ten eerste weet je donders goed dat het niet 1 vaccinatie is voor levenslange bescherming, weet je donders goed dat een vaccinatie ook niet in alle gevallen zal werken, dat een vaccinatie ook bijwerkingen kan hebbem.
Daarbij weet je ook donders goed wat de prijs is van hydroxychloroquine en zink / remdisivir is, en dat is nogal wat goedkoper dan vaccins.
Je weet ook wel dat het gros van de mensen met covid niet in het ziekenhuis hoeft te worden opgenomen drog/ku;argument zoals wilmama zou zeggen.
allemaal zwart/wit geschets om je eigen mening als waarheid te presenteren.

https://www.gelderlander.nl/home/heeft-deze-nederlandse-medicijnfabrikant-het-wondermiddel-tegen-coronavirus-in-huis~ad5343d4/?referrer=https://duckduckgo.com/

22 Seconda    
15 dagen geleden door Seconda
16
Meld

Altijd mét zink!!

23 zeikenderechter    
15 dagen geleden door zeikenderechter
0
Meld

@14 Hoog tijd voor je glaasje bleekwater.

24 Belazerd    
15 dagen geleden door Belazerd
2
Meld

@23
Even een hap uit de dakgoot.

25 Snorrie    
15 dagen geleden door Snorrie
1
Meld

@21 : "Een succes zonder controlegroep is geen succes -- in ieder geval niet bij een ziekte die bij 80% van de mensen sowieso vrij mild verloopt.:"

Ah, nu is je argument dat het voor 80% "sowieso vrij mild verloopt"

En in je vorige reply toen het over medicijn vs. vaccin ging was het argument:

"a, ziek worden met kans op overlijden, en dan honderden tot duizenden euro's per persoon uitgeven aan behandeling(*), symptoombestrijding en misschien genezing is natuurlijk honderd keer beter dan de kwaal levenslang voorkomen met één vaccinatie van misschien een paar tientjes."

Lekkere manier van discussiëren puur gericht op het behalen van het eigen gelijk en proberen de ander in een hoek te zetten.

@21 : Nogmaals; vertel dat fijn aan de mensen die niet aan Covid gestorven zijn vanwege Hydroxychloroquine met zink.

26 Seconda    
15 dagen geleden door Seconda
13
Meld

Dat zeg ik: mét zink!!

27 zeikenderechter    
15 dagen geleden door zeikenderechter
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

28 Raffa    
15 dagen geleden door Raffa

@26
Vind die mensen maar eens. Er zullen gerust mensen zijn die dat spul genomen hebben en niet gestorven zijn. Maar het is net zo mogelijk dat ze zonder dat spul ook niet gestorven waren.

29 Snorrie    
15 dagen geleden door Snorrie
2
Meld

@26
En als je naar de grote getallen kijkt dan zijn er veel meer mensen die het overleven zonder dat malariamiddel met dakgoot.

30 Snorrie    
15 dagen geleden door Snorrie
2
Meld

@28 Doe eens gewoon en maak het niet politiek.

Deze mensen komen op voor hun mening. Je hoeft het er niet mee eens te zijn.

31 Criticaster    
15 dagen geleden door Criticaster
0
Meld

@28 "Ik ka er niet eens meer een discussie mee aan." Beloofd is beloofd!

32 kritischelezer    
15 dagen geleden door kritischelezer
0
Meld

@31 Droom lekker verder.

Ze demoniseren en dat heeft helemaal niets te maken met een mening.

33 Raffa    
15 dagen geleden door Raffa
10
Meld

@28
Je moet niet zo vroeg al aan de drank gaan.
Daar ga je heel raar en onsamenhangend van lullen.

34 Snorrie    
15 dagen geleden door Snorrie
0
Meld

@22
"Vertel dat lekker even tegen al die mensen die Corona er door hebben overleefd."
Dat is dus een misvatting. Die mensen hadden de coronabesmetting vrijwel zeker ook overleefd zonder die behandeling. Nogmaals: de onderzoeken waar jij jouw mening op baseert zijn zodanig krukkig uitgevoerd dat ze helemaal niks zeggen. Beter onderzoek kost meer tijd, en de eerste resultaten daarvan beginnen nu duidelijk te worden -- en die zijn niet bepaald positief.

"Persoonlijk vind ik het stuitend en ongelooflijk dat je een dergelijke verdediging van geldwolf Osterhaus uit je pen krijgt."
Osterhaus is bij mijn weten gewoon een prima viroloog. Of hij hebberig is, kan ik niet vaststellen. Mijn betoog is overigens ook niet zozeer een verdediging van Osterhaus als wel kritiek op de blinde haat die je kennelijk jegens de man hebt. Zoals gezegd heb ik niks met Osterhaus en hoor/lees ik ook eigenlijk nooit iets van hem (behalve hier dan). Maar misschien is dat ook omdat ik geen tv of YouTube kijk.

"Over de vaccinaties, ten eerste weet je donders goed dat het niet 1 vaccinatie is voor levenslange bescherming,"
Vaccinatie tegen bijvoorbeeld gele koorts beschermt bij mijn weten al levenslang na één dosis. Maar OK, dan worden het er misschien twee, zoals bij BMR, HPV enzovoort. En is zeg ook expliciet 'met wat geluk'.

"weet je donders goed dat een vaccinatie ook niet in alle gevallen zal werken,"
De meeste vaccins bieden meer dan 80% bescherming. En medicijnen werken immers ook niet in alle gevallen.

"dat een vaccinatie ook bijwerkingen kan hebbem."
Die zijn vrijwel altijd mild en ongevaarlijk. Zie ook de Lareb-meldingen: op jaarlijks zo'n 5,5 miljoen vaccinaties komen slechts iets van 150-200 meldingen in de categorie 'ernstig' binnen, en de meeste daarvan blijken na onderzoek niets met de vaccinatie te maken te hebben.
Ik weet behoorlijk zeker dat er veel meer en veel ernstiger meldingen binnenkomen als je hetzelfde aantal mensen een kuur hydroxychloroquine enzovoort zou geven.

"Daarbij weet je ook donders goed wat de prijs is van hydroxychloroquine en zink / remdisivir is, en dat is nogal wat goedkoper dan vaccins."
Mnee, niet echt. Deze medicijncocktail kost ... even nazoeken ... 50 cent per dag voor hydroxychloroquine, naar schatting 3 euro per dag voor remdisivir(*), en dat dan gedurende tien dagen = 35 euro voor een kuur. En dat dus alleen bij voldoende productiecapaciteit -- waar dus in de verste verte nog geen sprake van is.
De meeste vaccins zijn goedkoper -- zo kost bijvoorbeeld een BMR-vaccin hier in Nederland slechts een paar euro (en nog maar een halve euro in ontwikkelingslanden -- wij betalen wat meer zodat ze daar wat minder hoeven betalen). Geen idee wat een coronavaccin zou moeten kosten, maar een of twee tientjes per persoon lijkt me een aardige gok.

*: Farmaceut Gilead heeft nog geen prijs gegeven, maar volgens insiders is de productieprijs ongeveer 1 euro per dagdosis. Bij de meeste medicijnen ligt de verkoopprijs dan een factor vier hoger, maar laten hier iets optimistischer zijn.

35 RichardR    
15 dagen geleden door RichardR
0
Meld

@28 Hoe vaak heb ik jou nou al verteld dat ik niet links ben.

Doe nou niet weer zo dom, en neem zoiets eenvoudigs nou gewoon aan.

Kan je daarna gaan leren aan het begrijpen van minder eenvoudige zaken, pamper uit en beginnen bij de kleuterschool.

36 Lievense    
15 dagen geleden door Lievense
3
Meld

@36 Je hebt mij dat nog nooit verteld en geloof er ook niets van.

Jij lult altijd met de rest mee en dat je het niet toe geeft zegt al genoeg.

37 Raffa    
15 dagen geleden door Raffa
9
Meld

@28

"abonament"....... Echt waar..???

(Even de taalnazi uithangen...)

38 Gremdaat    
15 dagen geleden door Gremdaat
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

39 Raffa    
15 dagen geleden door Raffa

@26
"Ah, nu is je argument dat het voor 80% "sowieso vrij mild verloopt"
Je snapt het kennelijk niet. Het feit dat de ziekte voor 80% van de geïnfecteerden sowieso vrij mild verloopt is een belangrijke reden om genezing NA behandeling met middel X niet zomaar te zien als genezing DOOR die behandeling.
Als coronabesmetting juist ernstig verliep in 80% van de gevallen, en behandeling met hydroxychloroquine enzovoort zou dit terugbrengen tot bijvoorbeeld 20%, ja dan kun je ook zonder controlegroep al redelijk vergaande conclusies trekken over de werkzaamheid (al is ook dan het aantal van slechts 8 behandelde patiënten van Elens nog steeds te weinig). Maar met de huidige verhoudingen van milde, ernstige en fatale gevallen moet er echt veel beter onderzoek gebeuren om vast te stellen of iets werkt. En tot dusver lijkt er dus nog niets te zijn wat duidelijk werkt.

Tip: verdiep je eens in de wetenschap van de epidemiologie, want ik ben bang dat je de dingen a) te simpel ziet, en b) je mening meer baseert op geloof dan op feiten en wetenschap.

"Nogmaals; vertel dat fijn aan de mensen die niet aan Covid gestorven zijn vanwege Hydroxychloroquine met zink."
Nogmaals: er is geen enkel bewijs dat hydroxychloroquine met zink de genezing heeft bewerkstelligd/bespoedigd. Dit alleen al is voldoende reden om het middel NIET te promoten. De andere reden is dat het dan ook beschikbaar blijft voor mensen die er wel baat bij hebben.

Maar goed, ik moet even wat beweging hebben -- dat is veel beter voor mijn lage rugpijn dan aldoor achter mijn beeldscherm hangen (en nee, ik gebruik ook daarvoor geen farmaproducten, want die helpen amper).

40 RichardR    
15 dagen geleden door RichardR
1
Meld

@39 Je lijkt Trump wel, die houdt zich ook niet aan zijn beloftes. Zie @28 Erg zwak van je. !!!

41 kritischelezer    
15 dagen geleden door kritischelezer
1
Meld

"Orthomoleculair arts"

Contradictio in terminis.

Hoog tijd dat de registratie van Elens minimaal wordt opgeschort.

42 jodelatedieho    
15 dagen geleden door jodelatedieho
3
Meld

@36 Jij je zin. Maar deze centrum rechtse nick vindt jou nu toch erg dom.

Waarbij ik altijd mijn eigen mening uit, waarbij je in een discussie van mensen hebt die deze mening delen of niet.

Maar vertel, heb jij nog meer geheimen over mij te vertellen welke ik met mijn 52 jaren jong nog niet ontdekt heb ?

43 Lievense    
15 dagen geleden door Lievense
3
Meld

Altijd mét zink mensen!

Ik lees steeds meer berichten dat men het met aluminium probeert. Doe dat niet!!

Altijd met zink!!!

44 zeikenderechter    
15 dagen geleden door zeikenderechter
0
Meld

@44
Dus zink, pure zink en geen zinkverbinding!!!!

46 Snorrie    
15 dagen geleden door Snorrie
0
Meld

@46

100% zink!!!

99.995% zoals hier gepromoot door één of andere Britse nep-Klazien is niet voldoende!

https://www.lme.com/en-GB/Metals/Non-ferrous/Zinc/Physical

47 zeikenderechter    
14 dagen geleden door zeikenderechter
1
Meld

@45
Zink, rat, zink!
[blubblubblub ....]

Oh, wacht, nee, ratten *verlaten* juist altijd een zinkend schip. Ben benieuwd wanneer hij de SS Trump verlaat ...

48 RichardR    
14 dagen geleden door RichardR
1
Meld

@48 zeker heel kort nagedacht over je tekst? is te zien.

49 Rattocasi    
14 dagen geleden door Rattocasi
3
Meld
50 eh    
14 dagen geleden door eh
2
Meld

Wat betreft zink.
Dat een metaal medische werkingen heeft wat betreft micro-organismen is niet zo raar. De antimicrobiële werking van koper is bekend.
Metalen in de buurt (periodiek systeem) zijn een stuk onduidelijker of zelfs giftig zoals cadmium.

51 eh    
14 dagen geleden door eh
2
Meld

@22 "@17 : "Beter lezen: ik had het over BEWEZEN WERKZAME medicijnen.:

Vertel dat lekker even tegen al die mensen die Corona er door hebben overleefd."

Dat kun je zonder controlegroep dus NIET borgen.

52 Scholar007    
13 dagen geleden door Scholar007
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump liegt dat hij barst
[Engelstalig] Hij loog over zijn fotomomentje...

11 uur geleden door Lidpver

Rutte denkt voortaan anders over Zwarte Piet:...
Premier Mark Rutte is van gedachten veranderd...

2 uur geleden door AD

Trump ontkent gebruik van traangas, ondanks o...
Bunker boy, was zo bang dat hij ook nog eens...

7 uur geleden door Moien

Black lives matter is een linkse leugen.
Deze mannen leggen uit waarom.

16 uur geleden door solidsteel

Zwarte vrouw leest Black Lives Matter de les.
Zwarte vrouw leest Black Lives Matter de les.

10 uur geleden door siberianhotsprings


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Nurse Ratched
OT 75...
@649 Niks persoonlijk maken daar, dan komt he...

minder dan een minuut geleden door Nurse Ratched

B55
Racisme in Nederland: 'Beoordeel mij niet op ...
@52 Wat bedoel je nou te zeggen, dat we voor ...

1 minuut geleden door B55

Reagurius
OT 75...
@649 Maar Heks zal dat wel beter kunnen insch...

1 minuut geleden door Reagurius

progressiefliberaal
Lancet trekt studie in ontworpen voor politie...
@25,Niemand ontkent dat dit oplichterspra...

1 minuut geleden door progressiefliberaal

Rinze
Rutte denkt voortaan anders over Zwarte Piet:...
@107Het feit dat jij je vrijgezellenflatje ...

1 minuut geleden door Rinze

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig