Corona-crisis: zelfgenoegzaamheid en borstklopperij - Rampzalig en falend beleid (opiniez.com)


“Bang voor het corona-virus? Deze landen zijn het best voorbereid op een uitbraak – Nederland staat in de top 3,” snoefde op 30 januari het blad Business Insider. Dit naar aanleiding van een rapportage, de Global Health Security Index, opgesteld door een internationaal panel van expe ...

door DenSchuymer in Politiek  ·  30 Reacties

  • 16
  • 713x gelezen
Reageer met een Emoji
3
17
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Uitstekende analyse van een falend beleid, rond deze hele Coronacrisis en het hopeloze achter de feiten aanlopen, van dit RIVM en deze overheid.

7
1 Strongoli

Best wel een goede titel..al is het volgens velen ongepast kritiek te hebben op het kabinet. Eerder deden een paar partijen dat ook en werden meteen afgestraft in een peiling en bonden de keren daarna in. Aangezien het over leven en dood gaat zou je juist heel kritisch zaken moeten volgen en niet alles maar voor zoete koek slikken, dus juist vragen stellen en doorvragen.

4
2 Voorzittershamer

Het Rutte kabinet leunt al vanaf dag één van de uitbraak geheel op 'de experts', kan zich daardoor achter hen verschuilen en haar handen in onschuld (blijven) wassen...

4
3 Scorpio

"Nederland 202 (waar het sterftecijfer buiten de ziekenhuizen nauwelijks wordt meegeteld), België 445, Spanje 428, Italië 376 , Frankrijk 282, VK 215, "

Het probleem met dit soort cijfers is het zinnetje tussen haakjes waarin wordt gedaan alsof in de genoemde andere landen doden buiten de ziekenhuizen wel worden geteld ... en dat is dus niet altijd waar.

Dat alles goed gaat / is gegaan in Nederland zal ik niet beweren maar van falen kan je ook niet spreken.

7
4 JackKropotkin

@3 Het kabinet kan ook leunen op wichelroedelopers en theebladerenlezers natuurlijk maar dat doet ze gelukkig niet.

9
5 JackKropotkin

Een vreselijk beleid inderdaad. En komen ze in het begin nog met groepsimmuniteit, terwijl er nog onderzocht moet worden of iemand wel of niet immuun is na een besmetting. Een gok. En of die er dood aan kan gaan, wordt voor het gemak maar even niet genoemd. Het verzwijgen is misschien nog wel het ergst.
1,5 meter afstand. Maar het openbaar vervoer gaat gewoon door. Ook de taxi's rijden nog met klanten rond. Alles zonder bescherming. Laten ze notabene minder treinen rijden. Moet je niet doen als je juist meer ruimte wilt creëren.
Nu willen ze de scholen weer opstarten met de nodige maatregelen. Welke maatregelen?
Gisteren was er een kinderarts-epidemioloog aan het woord. Ja, scholen zouden wel open kunnen gaan en dan eens kijken of dat wel gaat. Met andere woorden, eens kijken of er weer meer besmettingen komen. Dus een experiment? Het is gewoon ook weer een gok. Vertel er vooral niet bij dat een besmetting, de dood tot gevolg kan hebben. Hoeft niet, maar het kan wel. Zolang de IC's het maar niet te druk krijgen...

3
6 Liz

@4 Ben ik het toch een keer met je eens Jack question

1
7 Criticaster

@5 "Het kabinet kan ook leunen op wichelroedelopers en theebladerenlezers natuurlijk maar dat doet ze gelukkig niet."

***
Gokken is net zo erg.

3
8 Liz

@2
Klopt.
Men moet niet altijd denken dat er op "hoog niveau", nóóit fouten worden gemaakt.
De geschiedenis leert, dat dát op véél punten, óók vaak gebeurd is.
Véél politici menen, dat zij (via hun ambtenaren) van achter hun bureau, al kunnen vaststellen, hoe hun beleid zal uitpakken, terwijl het in de praktijk vaak heel anders verloopt.
Deze crisis is daar een goed voorbeeld van.
Er is en wordt teveel geleund, op protocollen, die in de praktijk niet werkbaar zijn.
Óók worden dagelijkse feiten en waarschuwingen genegeerd, waardoor er fouten worden gemaakt, die in dit geval veel onnodige slachtoffers hebben gekost.
Dat is toch wel een ernstig iets waar je deze overheid en óók het RIVM, die de adviezen geeft, op mag aanspreken.
Dat is gefundeerde kritiek en géén geschreeuw aan de zijlijn, wat sommigen menen te moeten stellen.
Men moet juist van zijn fouten keren en nu al proberen fouten te herstellen, of te helpen voorkomen.
Alles maar negeren wat fout is gegaan, is juist een slechte opstap voor het beleid, bij een eventuele, toekomstige crisis.

1
9 Strongoli

@9

Mee eens..laatst vroeg iemand of het team van deskundigen uitgebreid kon worden..nee dat was onwenselijk en ging niet door. Het zou juist goed zijn zaken van een andere kant te belichten. Je ziet het ook aan de bekende tafels, allemaal steeds dezelfde deskundigen en als er iemand is met een ander geluid wordt die of weggehoond of een volgende keer niet weer gevraagd.

1
10 Voorzittershamer

@8 Uitgaan van wetenschap is niet hetzelfde als gokken.

5
11 Criticaster

@6
Het schijnt, dat er nu ook meer gebruik gemaakt wordt, van de eigen auto en de fiets, vanwege de grote kans op besmettingen in het openbaar vervoer.
Een simpel iets:
hoe gaat men dat straks oplossen bij stoplichten in grote steden, waar nu al bosjes mensen opeengepakt staan om te wachten?
Daar staan óók moeders bij, die hun kinderen op de fiets en fietsjes, naar school brengen.
Denk niet, dat bij elk stoplicht, de anderhalve meter afstand mogelijk is, want dan sta je met je fiets urenlang in de file.
Dat soort praktijkvoorbeelden, daar hoor je niemand over, bij de "adviezen" om wèl of niet de scholen weer open te gooien.
Men heeft het wel over beschermingsfactoren op scholen, maar de weg er naar toe is nóg steeds gevaarlijk..

2
12 Strongoli

@4
In België worden de doden aan corona buiten de ziekenhuizen wèl meegeteld. In België geven ze elke dag bij het presenteren zekfs door wáár de patiënten overleden zijn, het ziekenhuis, verzorgingshuizen óf thuis.
Óók in Italië worden alle doden, óók buiten het ziekenhuis overleden Corona meegeteld.
In die landen zullen werkelijke aantallen, niet zoveel afwijken van de dagelijkse aantallen.
Óók zijn er in het buitenland veel testen gedaan waardoor óók de cijfers en aantallen nauwkeuriger zijn, dan de Nederlandse.
Die laatste heeft bijna niet getest, dus logisch dat de "besmettingen" niet zo groot zijn.

1
13 Strongoli

@13 "In België worden de doden aan corona buiten de ziekenhuizen wèl meegeteld."

Ja, in Belgie wel (ook niet vanaf het begin trouwens) maar ook dat is voor een deel een gok want daar is de verdenking van Corona al genoeg om geteld te worden (en dat zal meestal wel juist zijn hoor denk ik) maar bijvoorbeeld in Frankrijk en Engeland niet.

1
14 JackKropotkin

@7 Ik ben ook niet altijd een hardcore extreemrechtse Trumpolina hoor question.

0
15 JackKropotkin

Hierbij nóg een ander overzicht waaruit blijkt dat tot nu toe (niemand gelooft het), Griekenland tot nu toe, deze crisis in Europa, het beste heeft aangepakt..
Tsja, dát kunnen ze dus heel goed..

2
16 Strongoli

Hierbij nóg een ander overzicht waaruit blijkt dat tot nu toe (niemand gelooft het), Griekenland tot nu toe, deze crisis in Europa, het beste heeft aangepakt..
Tsja, dát kunnen ze dus heel goed..
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://nos.nl/l/2331027&ved=2ahUKEwiRjZTXn_noAhV-QEEAHUsnDvIQFjAAegQIBhAB&usg=AOvVaw2E2UzDwFDYoW7uXmigkIFY&cshid=1587462788445

2
17 Strongoli

Excuus 2x, laatste is de goede met link.

1
18 Strongoli

@17 Griekenland is een stuk beter bezig dan Nederland inderdaad.

Ook het niet hebben van symptomen bij het virus, wordt hier duidelijk gemeld. En dan te bedenken dat ze hier de scholen weer open willen hebben.

"Kinderen en jongeren hebben vaak geen symptomen, dus het is moeilijk om de besmetting in die groep te volgen. En hoe groter het aantal asymptomatische dragers, des te moeilijker het is een epidemie te bestrijden."

En hier is het nog steeds: Blijf thuis als je ziek bent, hoest, en bij koorts blijft iedereen thuis, behalve de mensen met vitale beroepen. Die mogen pas thuis blijven als ze zelf ziek worden.
M.a.w. als ze geen symptomen hebben (maar misschien mensen best wel kunnen besmetten) moeten ze naar hun werk. Idioot gewoon.

2
19 Liz

@11 "Uitgaan van wetenschap is niet hetzelfde als gokken."

***
Nee, dan moet je niet in de naam van de wetenschap gaan gokken.

2
20 Liz

@12 Nee, dat klopt, en dan is het handig om daar maar niet al te diep op in te gaan. Dat is ook weer zoiets dat verzwijgen de makkelijkste weg is. Ze maken ons niet wijzer en ze zullen het zelf ook echt wel weten.

3
21 Liz

Ik vraag me af wanneer het NK klootjesvolk eindelijk eens tevreden hun snaveltjes houdt. Alles en iedereen is schuld aan hun falend leventje. Op werkelijk alle gebieden doet iedereen het fout, alleen zij dien het goed en hebben verstand van alle zaken. Wat een liters.

13
22 Gut

Lutsers dus.

11
23 Gut

Op basis waarvan beweren mensen wie het beter doet dan anderen?

Als er geen vaccin komt en geen goede behandeling, en dat is al 4 maanden zo, dan is de medische realiteit in elk land dezelfde: 60% wordt minimaal ziek voor dit begint uit te sterven. En dat heeft overal evenveel doden tot gevolg. Die kunnen in kortere of langere tijd vallen.

En niemand weet of en wanneer er een vaccin is in voldoende hoeveelheid om echt een verschil te maken.

Zonder nieuwe medische ontwikkelingen zijn landen met hogere slachtofferaantallen nu, hier het eerst doorheen.

Dat is de wrange medische realiteit. En wie hele strenge maatregelen invoert en het virus goed tegenhoudt, mag zijn ouderen voor lange tijd huisarrest geven.

Is dat "goed"? Ik weet het niet, ik stel de vragen. Ik ben blij dat ik ze niet hoef te beantwoorden.

Ik denk dat niemand het juiste antwoord nu KAN weten omdat men moet varen zonder alle info te hebben. (zoals: wanneer is er een vaccin of behandeling)

4
24 Gekste Henkie

Echt een eye opener voor degenen die vinden dat Rutte kordaat heeft opgetreden en dit is nog maar het begin. Ik vermoed zo maar dat er nog veel meer aan het licht zal komen alleen het jammere is dat we er niet veel aan hebben, hooguit niet meer op dit kabinet stemmen.

4
25 Dignes

* Verwijderd door de redactie *

26 Annaa69

Heel goed stuk

1
27 Bollieboos

"Ik vraag me af wanneer het NK klootjesvolk eindelijk eens tevreden hun snaveltjes houdt."

@22 ,
Volgens mij tillen beledigingen de discussie niet naar een hoger niveau.

1
28 Graaier1000

Maar het belangrijkste wat er is, is natuurlijk een aantal adviseurs zo dat je als verantwoordelijke altijd kunt zeggen: == Maar zij hebben gezegd dat het zo moest!


Zoiets noemen ze toch: jezelf aan alle kanten indekken!
Dat is ook enige waarin onze beleidsmakers heel geod in zijn!!

3
29 Zie Hier

* Verwijderd door de redactie *

30 Annaa69i

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
-Michael van der Galien- Erdogan krijgt van Rutte wat hij wil en steunt hem nu voor NAVO-topman

Ik snap dat domme gelul niet grond is niet van een staat maar van de bevolking die er op woont!En die bevolking bepaald gezamelijk de naam v...

2 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Inflatie daalt licht tot 2,7 procent

@2 Inderdaad. Die 2 procent inflatie die ze nastreven is uit duim gezogen....

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
KIJK. Ongeruste Russen delen beelden van colonnes westerse legervoertuigen die richting Oekraïne en Polen rijden: “Het is alsof er geen einde aan komt”

Oude oorlogstactiek, treinen/ vliegtuigen/troepen met oorlogsmaterieel rondjes laten rijden/vliegen/ marcheren...

10 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Rooibos
Inflatie daalt licht tot 2,7 procent

nog steeds 2,7 % !Waarom niet eens keer -2,7 % ?? En dat alles goedkoper word en de welvaart voor mensen echt toeneemt ?Oohh nee die Haa...

15 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Sarcoff
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Ik zie het er van komen dat men ze met de belofte van een kalifaat in de EU naar de frontlinie in Rusland gaat trachten te sturen, zowel moslimm...

15 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Zie Hier
Ook supermarkten verkopen steeds meer shakes en eiwitrepen

Het nieuwe verdien model belazeren met een gezond etiket voor luie domme mensen!...

19 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Laurens Dassen én Volt-pimpende media AFGEMAAKT: 'Waarom geven ze dit irrelevante mannetje zoveel aandacht?'

Het is niet alleen dat kwalletje maar ook kneus Paternotte zijn niet van het beeld af te slaan WNL en OP1 krijg je voortdurend die braakballen v...

28 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Inflatie daalt licht tot 2,7 procent

Niemand kan beargumenteren waarom er inflatie moet zijn. Dat is vreemd....

40 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

https://rumble.com/v455x4k-pfizer-insider-admits-mrna-set-to-kill-billions-within-months.html...

43 minuten geleden geplaatst door Rooibos

NK. App
Indian Girls Hd Sex VideosIndian B Grade Movie ScenesBlue Film Video BfPaizuiri紛れもないリアルお嬢様育ちの箱入り娘Pretty PornostarsMumbai Hot SexInvisible XxxHorny MilfsSweetie Fox BlowjobLia Love PornTusclHeather Hemmens NudeMost Popular Porn Video#nopantydaySex Video Open Sex VideoCute Teen XxxAsian IncestKamedevasfmHidden Camera PormOrgasmtortureFemdom EdgedPorn XxxvideosOrylan Onlyfans LeakedEroprofilwConstance Marie In The NudeMilftyMidnight XxxJav Sex PornFtee Porn For HerGenesis Lopez NakedMey_baeGay Poppers TrainerCum On TitsBest Indian FuckMom Photoshoot PornVideo Download XnxxAngelinajolie NakedNaomi Swann FeerMia Khalifa Onlyfans RedditFlme PornorBlack Bbw PornosHot Miya Khalifa XxxViolet Starr NudeNaked Women With Big TitsKiababii03Foreign Aunty SexEthiopian PornForced Wife PornShemal Jerk OffPorn Movies LatestAlinity LeakaPremiumporn For FreeAva Addams PornographyXhanHotwife Text RedditRobber PornFull Hd Desi XxxXnx BathroomOlder Nude Women PicturesAlyissa HartClose Up PusyDoja Cat XxxBangla Boudi Panu VideoDrag Queen PornJapanese Mom Forced PornAsian Massgae PornLesbian Amine PornInterracial Amature PornOld Porn ActressFree Only FansMaseje XxxGood Night Sex18 Teen Sex ComBig Aas ComJoyporn ComErotic Movies Of All TimeAmnie_Ponr MovieMood PicsMamta Kulkarni Xxx VideoDani Daniels SexvideosNaked TwistwrTeen Nudes PornName That Porn StarsTelugu Sex Video CallFull Open Sex VideoHijara SexAriana Aimes PornForced Cuckold PornCanaux Telegram SexeHierdexLarissa BorgesKagney Lynn KarterDick Hannah KiaHot Pussy ImagesBoy Lund PhotoJules Ari NakedInterview XvideosWww Fetlife ComLiterotiicaCourtney Thorne Smith NudeHolly WestWww Sex Full VideoBoobs Touch BusMotherleddDisha Patani Sex VideoMan To Man PornMarathi New Sex VideoCartoon Pron ComMom Showering PornNude Teenage CouplesPhub DiscordMature TubrPorn Discord BotsImogenlucie NudeBlow Jobs MatureIsabel May NakedEric JohnSunny Nude PicsSonakshi Sinha Mms VideoMature Blowjob PornPanda PornBlack Chyna Onlyfans LeakedAnualsexPorn Star Who EscortValentina Nappi XhamsterBus Groping JapanAnime Porn DubedSexynaked BabesTaking Off BraXnxx AffairIndian Fingering VideoHot Xxx Sex VedioDesi Hindi Xxx ComMadison PornXx Bangla Chuda ChudiHindi Xxx Pron VideoBig Booty NudesSlutmomAlex Blair BbwCactus DildoSofiareynaxXnxxlesbianNhantaiVergo PeridotNude Prego WomenNxxxcomTurkçe Alt Yazlı PornCatilina Cruz