U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 2
De National Health Service (NHS) is voor veel Britten heilig. De gezondheidszorg is gratis en dat is bijzonder in een land waar bijna alles geliberaliseerd is. Maar de NHS kan de toevloed van patiënten niet aan. ...

7 maanden geleden door NOS

REAGEER MET EEN EMOJI
1

Substantially underfunded, is hier de term.

Beter geen publieke gezondheidszorg dan halve publieke gezondheidszorg. Laat het probleem maar eens goed duidelijk worden bij iedereen.

1 Hollander1967    
7 maanden geleden door Hollander1967
0
Meld

@1 Daar waren die door leavers beloofde 350 miljoen pond per week toch voor!
Hoeveel extra geld is er na 31 januari naar de NHS gegaan
lol sterker nog de brexit heeft de hoog benodigde buitenlandse zorgmedewerkers weggejaagd

2 psje    
7 maanden geleden door psje
4
Meld

@2 We zijn 2 maanden verder, psje. Dat gaat al die jaren achterstand echt niet inhalen. Dat kost tijd. De NHS is al sinds Thatcher underfunded en was ook toen er nog oostblokkers werkten, al een armlastige voorziening.

Beetje triest dat je daar nu de Brexit de schuld van geeft.

3 Hollander1967    
7 maanden geleden door Hollander1967
4
Meld

@1
Dat is een open deur. Dat geldt voor elke vorm van gezondheidszorg.

4 samcash    
7 maanden geleden door samcash
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

5 grv    
7 maanden geleden door grv

@3echter dat was wel de belangrijkste reden van de meeste britten om voor de brexit te stemmen geweest. Om hun nationale trots proberen te redden. (Echter zijn loze beloftes) en btw er is nog geen enkele extra cent naar de NHS gegaan na 31 januari. En de brexit zorgt wel voor extra problemen bij de nhs die namelijk voor ruim 20% uit buitenlandse medewerkers bestaat. En laten die het land nu de uk de rug toe keren. En ze kwamen al te kort

6 psje    
7 maanden geleden door psje
0
Meld

@6 Onzin! De belangrijkste reden was de oostblokonderkruiping in steden zoals wolverhampton die volledig pools waren geworden.

"Veel Britten vinden het verlies aan soevereiniteit maar niets. Ze willen zelf bepalen wie het land in mag en hun eigen wetten ontwerpen waarover eigen rechters oordelen. “Take back control”, is de slogan van de Brexit-campagne in de aanloop naar het Britse EU-referendum van 23 juni 2016."

https://npofocus.nl/artikel/7854/waarom-hebben-de-britten-voor-brexit-gekozen

8 Hollander1967    
7 maanden geleden door Hollander1967
4
Meld

@8 tuurlijk nu nog steeds geloven velen die voor de brexit gestemd hebben dat die 350 million pond per week er nog steeds gaat komen!

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/vote-leave-brexit-lies-eu-pay-money-remain-poll-boris-johnson-a8603646.html

En welke souverniteit hebben ze terug gekregen die ze niet allang hadden!(of praten we over de regels waar boris het over had maar die niet van de EU kwamen maar gewoon brits zijn) De huidige corona crisis laat wel zien dat een ieder EU land zijn eigen regels kan maken en ook maakt. Het wordt niet van bovenaf (EU) opgelegd Deze vrijheid hebben de EU landen gewoon.

Echter zal Boris straks wel de miljoenen noodhulp (555 miljoen) van EU accepteren toch! hij heeft de vrijheid om nee te zeggen

9 psje    
7 maanden geleden door psje
0
Meld

@5 ze kunnen zich zelf niet een helpen de NHS is al uitgehold en ze hebben geen (medische)reseves
Ze hebben de vrijheid om niet gekwalificeerde personen aan het werk te zetten in de zorg wat ze ook gaan doen! Veel gekwalificeerde zorgpersoneel (uit het buitenland )hebben ze al weg gejaagd
of door de salarisdaling van specialisten zijn er vele die ander werk zijn gaan doen

10 psje    
7 maanden geleden door psje
1
Meld

@9 De brexit komt voort uit de onvrede over een unie die nu ook in zuid europa uit elkaar aan het vallen is. Deze unie was er nooit een voor het volk, het was een neoliberale kapitalistenunie. Het voornaamste bewijs is wel de euro.

Daar heeft het VK, wijselijk nooit aan deelgenomen.

En dat half miljard aan noodhulp is een schijntje vergelekn bij wat het volk heeft afgedragen aan de kapitalisten en banken. Dat ziet u zelf ook wel, denk ik.

11 Hollander1967    
7 maanden geleden door Hollander1967
3
Meld

@11 en bij wie gaan ze straks dan aankloppen voor hulp?
Naast de vele corona werkelozen gaan ze ook te maken krijgen met de vele Brexit werkelozen
In de US zijn er bijvoorbeeld als gevolg van corona ruim 10 miljoen werkelozen bijgekomen in twee weken! Analisten verwachten een werkloosheidcijfer van over de 15% In Spanje zijn er ruim 900.000 werkelozen bijgekomen.
In de UK zijn sinds hun lockdown (16 maart) in de UK ruim 950.000 mensen werkeloos geworden en dit aantal zal in een rap tempo stijgen. De Brexit is nog niet eens begonnen en als gevolg hiervan zijn ze al ruim 400.000 banen kwijt! Zeer goed begin om een land op te bouwen.
PS wat doet de pond op het moment? (en dan te bedenken dat ze voor ruim 40% afhankelijk zijn van hun voedselvoorziening van het buitenland!)

12 psje    
7 maanden geleden door psje
1
Meld

@11 als het toch volgens U een schijntje is dan zal Boris er wel voor bedanken toch!
De EU heeft al een noodfonds van 100 miljard ingericht voor de eerste nood en SAMEN zullen de overgebleven EU landen het wel gaan redden. Boris hoeft echter op geen hulp van zijn grote vriend te rekenen aangezien die zelf het komende tijd al moeilijk zat gaan krijgen.
Kijken wat Boris gaat doen in juni/juli aangezien er op het moment namelijk nog niks concreets ligt
Of wijkt hij weer af van zijn gemaakte uitspraak?

13 psje    
7 maanden geleden door psje
1
Meld

@12 De britten kunnen net zo min als de anderen iets doen aan de uitbraak van de corona-crisis en de daarmee gepaard gaande werkloosheid. En op mijn argument dat de NHS al sinds Thatcher underfunded is, wil u niet eens ingaan. Daar gaat dit artikel nota bene over.

https://en.wikipedia.org/wiki/NHS_Plan_2000

De engelsen hebben al sinds de Thatcher-kliek zeer zwakke vakbonden (neil kinnock, weet u nog?) en arbeidersrechten. In de jaren 90 zijn er al talloze films over de engelse samenleving en de working poor. Mensen moesten rondkomen van 3 of meer 'baantjes'. Het lidmaatschap van de EU heeft het VK niks extra's gebracht dan de toestroom van grote groepen nog armere oostblokkers die de laatste kruimels wegpikten. Misschien zou u hier eens naar moeten kijken alvorens alle heil aan het lidmaatschap van het 4e rijk toe te schrijven.

https://www.youtube.com/watch?v=RTk8JPXQi_s

@13 Ik zeg dat het niet in verhouding staat tot wat de engelsen hebben bijgedragen aan de kapitalistenunie. De EU gaat klappen tenzij ze Italie, Spanje, Portugal en Griekenland fors zullen ondersteunen. In tegenstelling tot wat mensen hier hebben beweerd, heeft Frankrijk met het invoeren van een miljonairstax wel een begrotingsoverschot kunnen verwezenlijken. Tax the rich, is de enige manier om deze ellende op te lossen. En dat gaat deze EU niet doen tenzij ze door het volk met een revolutie worden gedwongen.14 Hollander1967    
7 maanden geleden door Hollander1967
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Pijnlijk: het interview waaruit Trump wegliep...
Vorige week maakte Donald Trump zich publieke...

1 dag geleden door Crezee

Afstand houden steeds moeilijker: 'Klant...
Niet iedereen heeft nog zin om de coronaregel...

6 uur geleden door RTL Nieuws

Biden campagne heeft alle evenementen opgezeg...
De Biden campagne is er nooit in geslaagd om...

19 uur geleden door Proemevla

Erdogan: Moslims in Europa behandeld zoals Jo...
Moslims in Europa worden volgens de Turkse pr...

21 uur geleden door Moskowfiets

‘Trump is blok energie, Biden pessimist...
In het tweede en laatste verkiezingsdebat wer...

1 dag geleden door Telegraaf


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Lidpver
Afstand houden steeds moeilijker: 'Klanten hi...
Let op reaguurders welke deelnemers krakelen ...

minder dan een minuut geleden door Lidpver

-Koeievla-
Nog een week tot de Amerikaanse verkiezingen:...
@26Inderdaad. Alleen de rasechte trumptro...

1 minuut geleden door -Koeievla-

SergioLeone
Kabinet aan gezonde zestigers: sla griepprik ...
"Volgens staatssecretaris Blokhuis (Volksgezo...

1 minuut geleden door SergioLeone

marcmarc
CO2-uitstoot door coronavirus met 8,8 procent...
@4, complotters denken altijd dat ze veel beg...

1 minuut geleden door marcmarc

LoydMorris
Opgesloten in een kooi onder stroom: Noord-Ko...
@3 De CIA misschien? Maar dan krijg je weer d...

1 minuut geleden door LoydMorris

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig