Medicijnen dreigen over paar maanden op te raken door afhankelijkheid China en India (volkskrant.nl)


Basismedicijnen als antibiotica, paracetamol en ibuprofen dreigen binnen enkele maanden op te raken in Europa en de VS. Veel van deze medicijnen, of bestanddelen ervan, worden alleen nog in China of India gemaakt. Maar door de coronacrisis stokt de toelevering. ...

door Stampertje in Politiek  ·  29 Reacties

  • 11
  • 685x gelezen
Reageer met een Emoji
5
1
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Bij ons in Frankrijk is het ook al prijs.
We kregen van de week gene medicijnen voor onze astma/bronchitis mee en de pillen voor mijn suikerziekte die van 1000mg niet en kreeg ik die van 500mg mee.
Kruiden plukken kan nu hier ook niet want de steeltjes van de paardebloem is voor mensen die suiker hebben als nood oke. 15 steeltjes per dag als je spuit wat meer je zult dan wel vaak je suiker moeten meten.
Voor je astma is de wegenbree oke en de japanse duizendknoop die wortel kan dan een uitkomst zijn. Die stelen kan je eten gekookt of als smootie als ze niet hoger zijn als 50 cm maar dat is voor het lekkere en als bloedverdunner. Dus niet te veel ervan en als je aan de bloedverdunner bent.

5
1 vis

Ps altijd met je dokter overleggen,,,

3
2 vis

@1 : In een paar stappen een koolhydraat arm voedingspatroon invoeren. Heb je nauwelijks nog medicatie nodig. (bij type 1 en 2)
Maar ook dat is een probleem, want juist kooldydraat rijke voeding is lang houdbaar.

0
3 Jackd

Stoppen met afhankelijkheid en inzetten op eigen redzaamheid

0
4 Pffff

Welnee. In india hebben ze maar 2341 besmettingen sinds 30 januari en hier gaat na het weekend het zonnetje ook schijnen.

2
5 Hollander1967

Wat een vooruitziende blik --- bijna niet te geloven.

Zeeland heeft industrie nodig ---- ga als de wiedeweerga de opvolger van Organon bouwen.
Prachtige ligging --- grond is al bouwrijp --- vlakbij de haven van Rotterdam.
1 miljard -- moeten wij et gemak kunnen investeren.
Goed voor Zeeland (met alle toeleveringsbedrijven) --- goed voor ons.
En als de fabriek groot genoeg is -- en kan exporteren --- ook goed voor Europa.

Maar -- dat zal niet gebeuren.
Dat mogen wij zelf niet beslissen.
Jarenlang wachten op toestemming van Europa --- en dan zitten we al weer in de volgende epidemie.
Of gaat de EU uiteindelijk die fabriek in Frankrijk of Duitland bouwen.

2
6 Jalinda

Het blijft altijd leuk om te zien hoe alles als een kaartenspel in elkaar stort, alleen om het feit dat wij alle onze productie naar China hebben verkast. Als de derde wereldoorlog tussen ons en China uitbreekt, zijn wij in een jaar tijd tot een derdewereldland gedegradeerd, omdat al onze leuke spulletjes niet meer binnenkomen.

1
7 Klompenbrekertje

Tja schrijnend is het nu te zien dat we veel te afhankelijk zijn van landen die vitale onderdelen en behoeftes voor ons produceren. Het moest allemaal goedkoper nu zitten we met de gebakken peren tijd en sluit me volledig aan bij @6 en @7

2
8 magikeven

https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/medicijnmacht-china-corona-update

Interessant. Aflevering van gisteren.

0
9 Artikel39

Globalisatie werkt dus toch. Nu maar hopen dat China en India geen ideeën overnemen van de westerse farmaceuten want dan zijn we echt de pineut.

1
10 niet-alles-geloven

* Verwijderd door de redactie *

11 Kung flu

Nou... als mijn medicijnen stoppen heb ik nog ong. 6 weken en dan wordt het plankjes bestellen....

0
12 Sempre

leuk globalisering waarbij elke uithoek van de wereld gespecialiseerd heeft

1
13 maarten1234
14 Proemevla

Zoals ik bij een ander draadje ook al zei (ik citeer nu even mezelf): "De zelfredzaamheid (oftewel zelfvoorzienendheid) van vele landen is al jarenlang meer dan abominabel, omdat daar al decennialang weinig tot helemaal geen belang aan werd/wordt gehecht.
En dáár... plukken we nu de zeer wrange vruchten van!"

1
15 Scorpio

Na de 12 of 18 maanden dan begint het pas de economie is dan totaal ingestort.We hebben geen medicijnen meer lang leve de globalisering daar hebben de Chinese waar 80 A 90% van de grondstoffen vandaan komt dankbaar gebruik van gemaakt.De Amerikanen dachten met olie de wereld onder controle te hebben maar de Chinese hebben de wereld nu in hun macht en dan heb ik het niet alleen over de grondstoffen voor medicijnen er worden duizenden maar dan ook duizenden onderdelen gebruikt.WE ZIJN TOTAAL OVERGELEVERD AAN DE CHINESE BEDANKT EUROPA EN DE VUILE ZAKKEN VULLERS IN BRUSSEL.

2
16 zilvergoud

@13
De globalisering heeft ons heel veel gebracht.
Miljarden winsten voor de multinationals --- die er in de 3e wereldlanden voor hebben gezorgd dat de armoede daar vele malen erger is geworden dan er ooit is geweest --- met als toegift het vergiftigen van hun oppervlakte water van hun grote rivieren --- en door deze landen te gebruiken als afvaldumpplaats voor alles wat zij zelf niet tegen kosten willen opruimen.
Heel makelijk met de boot medicijnen halen --- en het dumpafval gelijk retour.
Hele bevolkingen worden uitgeknepen en misbruikt voor de miljarden winsten.

De globalisering heeft ons net zoveel gebracht als de EU.
Helemaal niets dus.
Alleen miljonairs - miljardairs - multinationals - banken ---- hebben profijt bij globalisering.


Ons hebben de globalisering en de EU alleen gebracht ---- dat wij geen industrie meer hebben en ook geen greintje zelfredzaamheid meer.
Behalve de boeren --- die ook bijna opgedoekt waren.

Met regeringen als wij de afgelopen 25 jaar hebben gehad --- heb je geen vijanden nodig om volledig om zeep te worden geholpen.

4
17 Jalinda

Met hartelijk dank aan de EU regeringen die gestimuleerd hebben dat die producten in Azie geproduceerd worden!

3
18 Zie Hier

Ja zelf niets meer zelf produceren want dat is te duur dus naar lage loon landen dat was de oplossing. Nu zijn wij afhankelijk van deze landen. Hier in nl alleen nog maar kantoor baantjes en weinig productie dat zie je nu die kantoor pikken allemaal thuis werken. De zg laagopgeleide is alleen op de weg wat een rust geen wegpiraten, geen jagende leasebakken wat een genot. Waarom niet altijd zo want met kantoorbaantjes redt je de wereld niet en zeker niet deze epidemie. Dus wat ik ermee wil zeggen is dat van heel veel dingen of hoe je ze ook noemen wil weer zelf moeten gaan produceren anders redden wij het echt niet meer. Maar dat willen die politici niet. Ze hebben ons liever allemaal tussen zes plankjes na de laatste werkdag, de dag voor ons pensioen.

2
19 Slaaf van den Haag

@6 Hebt u Wientjes al gebeld, die is bezig met compensatie voor iets van een wel/niet te bouwen kazerne in Vlissingen.

0
20 bromtol

@19
Precies, dit komt ervan als je zelf niet meer produceert.

1
21 MARCUSAURELIUS

@14
Internationaal leiderschap is dus wel het voor eigen gebruik kapen van miljoenen mondkapjes dat bestemd waren voor Frankrijk en Duitsland.....

https://www.theguardian.com/world/2020/apr/03/mask-wars-coronavirus-outbidding-demand

1
22 Beowulf

.
China heeft schuld:


Medicijnen kunnen niet opgewassen tegen stupiditeit:


Leuk:

1
23 Ook maar gewoon een duts

Zelf produceren kan NL niet want heeft geen essentiële grondstoffen.

2
24 Rick Schurman

Wereldwijde supply chains en specialisaties. Een idioot had het niet slechter kunnen bedenken dan het nu zo geworden is. Zelfs de domste dingetjes zijn afhankelijk van dit of dat land, deze of gene monopolist emn een kafkaiaans logistieke nachtmerrie om het gedistribueerd te krijgen. . Alles gepatenteerd, gelicenseerd en bij het minste of geringste heb je tekorten.

Het faalt nu aan alle kanten. Toiletpapier, mondkapjes, ventilators, anitibiotica, wat is het volgende?
Straks wereldwijde hongersnood omdat er iets niet werkt in Afghanistan?

1
25 purelogica

Zorgelijk.

0
26 Aragon

* Verwijderd door de redactie *

27 Stampertje

@18 ik zie hier een inhaakmoment voor de VVD met vrije markt werking en dus glibalisering

0
28 maarten1234

@17 "Ons hebben de globalisering en de EU alleen gebracht ---- dat wij geen industrie meer hebben en ook geen greintje zelfredzaamheid meer."

VNO-NCW plant, in opdracht van de globalisten, de VN/EU, een Nederland dat 1 grote stad is met 50-100 miljoen inwoners. En als het aan de VN ligt is die stad zwart/islamitisch. Die bewoners zitten als ratten in de val bij rampen want zelfredzaamheid en terug naar de natuur kun je al vergeten met meer dan een paar miljoen inwoners in Nederland. Maar neoliberaal gezien moet de bevolking voor de economie blijven groeien, liefst een verdubbeling elke 50 jaar. De corona crisis zal hopelijk dit soort zieke plannen in de ijskast zetten.

0
29 Conradijntje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
SCHOKKEND: CDC bevestigt dat er meer dan 1 miljoen extra sterfgevallen onder ouderen zijn geweest sinds de FDA het COVID-vaccin “goedkeurde” - Dissident.one

@12Ja. Dat zijn gerenommeerde sites. OMG. Vooral het NOS, al zovele decennia. En het meest bekeken programma. Wil je dat vergelijken met Dis...

1 minuut geleden geplaatst door FrisseBries

ongelovenloos
dr. Michael Yeadon: Alles met mRNA is ontworpen om schade te veroorzaken - Dissident.one

De mRNA’s zijn door het gebruik van pseudo-uridine, een kunstmatige component, bovennatuurlijk stabiel. Aanvankelijk werd beweerd dat het mRNA...

8 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

wildersfan
Rijke mensen meest klimaatbewust, maar handelen daar niet (altijd) naar

@2 Een rijk iemand met zonnepanelen verbruikt net zoveel stroom van het net als een arm iemand zonder zonnepanelen. Zoiets zal het zijn. 😀...

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Mac Benac
SCHOKKEND: CDC bevestigt dat er meer dan 1 miljoen extra sterfgevallen onder ouderen zijn geweest sinds de FDA het COVID-vaccin “goedkeurde” - Dissident.one

@10 Hé snorrie! Ik ken jou nog van Nieuwskoerier. We waren het zelden eens....

10 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@164Jij bent een autist hè? Je neemt namelijk alles letterlijk. Maar geeft niet, je bent niet de enige tussen al deze stoornissen....

11 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Mac Benac
Nederlander had met 613 (!) dagen langste coronabesmetting ooit

Hart van Nederland 🤣...

11 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Snorrie
SCHOKKEND: CDC bevestigt dat er meer dan 1 miljoen extra sterfgevallen onder ouderen zijn geweest sinds de FDA het COVID-vaccin “goedkeurde” - Dissident.one

@9En dan moeten toegeven dat ze de hele tijd besodemieterd waren?Gaat niet gebeuren.Maar mogelijk kunnen met hun held mee naar zuid amerik...

11 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Mac Benac
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

Ja ja, het aantal gevallen van mazelen loopt snel op....

12 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Ook Jack van Gelder boos op Frans Timmermans om Wilders-uitspraak

Jack van Gelder. Lekker belangrijk wat deze nitwit vindt....

13 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Saugandh FilmIndian Aunties ComSheme MassageGentle Femdom HentaiAltyazı PornaAngela White FemdomSteep Dad PornBella Thorne Of LeaksMother Free PornPoolpornBooms Sucking VideoPorn Bro SisWwe Chyna SextapePorn Japanese AnimationBig Cock Xxx VideoOld Pron VideoNudeathomeTecher NakedAunti Porn VideoSex Cartoon SeriesTwinks BareXnxx Hindi AudioXxxvoidoShaitan Movie Hot SceneBoundgangbangsNin Hartley PornNaked GrandmaWhore.netXnxx MasterbationKarachi SexHot Open BoobsIndian Xxx Homemade VideosBelesa FlimsBbc Close UpInfluenceurgonewildVideo Sexo BrutalPornografias LesvianasEva Notty OnlyfansX Video EnglandStrapon For MenElsababy LeaksSexyviIndian Panty PornLee YoonaPorn PariodyXvzideoBad Dragon CreampiesHeavy.rOld PussypornPornpicExhentaimeWww.vivastreet.comFraternity XHen Tai MomAlina Angel PornHolly Garner NudeRoja XxxxSex Web ComNew Erotic Sex MoviesGloryhole Secrets CreampieBlack Gril PornTeddybearosito LeakedNyc Bisex CoupleMia Khalifa Xvideo Full HdLasirena69 PovSquirt CamBhabhi KaSex PusiLilli Luxe OnlyfansBabysitter PormTanya LiederNude Russian ActressAsspiercingWitcher Nude ScenesMare CumingPornhud IndianHotsisterProperty Se XLatestpornvideoNew Gujarati Sex VideoXxxx Porn ComAfter SchoolsexBeautiful Women ScrewingFilm Pornographique EntierBest TwitterpornChelsey ReistPorngybBrianna AmorSouth NudeLive Romantic Sex VideoPorn PinishmentFeet Finder.comEeallifecamHungoaklandRadhika Apte NudeNaced ModelsWwe Sex PornMarathi Women Sex VideoPorn Video In HotelFrre PurnJodi West MoviesJessa RhodeCzech PublicagentPorn Star MiaEro.thotsGif FappingPorndish.conReallifecam 247Black Teen PornoTurkish Gay PornReborns.comDanielle Jasmine Lopez San JoseIndian Girl HotHot4lexi AnalXhamster TamilHidden Cam XvideosShein LingerieJav SubtitleFull Length Porn VideosFuck AnimeBest HentaisitesCameltoe PornstarsMargo Sullivan PornOld Women SexvideoAsian BussexBig Cock AnalPorn CreamyUncutmaza.comSexe ViolantCelibrite Pornالسكس مجانيJustpornoPorno MomJessica Jax PornLexi SindelHindixxx VideosAd Free PornTrip For FuckEmanually RaquelCumming Down ThroatRedbone TittiesOnlyfans.cokSmall Sex Comسكس اوكرانيYoga Teacher Sex VideoCory Chase BjBriar Riley OnlyfansPornô AdultosJenna Meowri NudeGenevieve Jolie