door Stampertje in Politiek  ·  34 Reacties

  • 4
  • 767x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Stampertje

Vordering door Amerika....??? daaaaaaaaaaaaaaag..! Phiilips is Nederlands.... en Amerika heeft het nakijken.... Kan het artikel niet lezen... van mij kan Trump de pot op....Handel meteen stoppen!

1
2 Sempre

Nu gaan we amerika leren kennen

0
3 Ignatowski

Nou dan vorderen we dat toch terug door een fakenewsbericht in de landelijke Propagandamedia te plaatsten als alternatieve realiteit?
========= Sarcasm ======================================

2
4 techcenter

Net zo'n actie als de poging om een Duits vaccin te bemachtigen voor exclusief USA gebruik.

Voor wie nog niet wakker is: de VS is geen vriend meer.

1
5 Gekste Henkie

@2 : Bij Philips is grote onrust ontstaan doordat de VS de productie van een fabriek voor beademingsapparatuur lijken te gaan vorderen. Bij de Nederlandse maker van zorgapparatuur bestaat de vrees dat Philips Respironics in de Amerikaanse stad Pittsburgh onder de werking wordt gebracht van de Defense Production Act.

Met deze wet uit 1950, de tijd van de Koreaanse oorlog, kan president Trump productie en voorraden van beademingsapparatuur vorderen. Philips wordt zo gedwongen alleen nog aan de Amerikaanse markt te leveren. Levering aan bijvoorbeeld Europese landen wordt dan onmogelijk.

Trump ondertekende woensdag een executive order die zijn minister van Volksgezondheid Alex Azar het mandaat geeft de wet of delen daarvan aan te wenden. Trump zei dit met tegenzin te doen, omdat hij wars zou zijn van overheidsingrijpen in de economie. „Wij houden niet van nationalisering”, aldus de president zondag bij zijn dagelijkse persconferentie. „Bel maar eens met Venezuela hoe dat daar heeft uitgepakt.”

Maar onder druk van vooral Democraten in het Huis van Afgevaardigden, die zich zorgen maken over nijpende tekorten aan beademingsapparaten in Amerikaanse Covid-19-brandhaarden, zo als New York, ging Trump overstag. De wet wordt nog niet gebruikt, „maar zodra het nodig is, wordt hij ingezet”, zei Trump.
„We zijn zeer bezorgd”, zegt Philips-woordvoerder Steve Klink. Trump houdt deze maandag (zes uur vanavond Nederlandse tijd) een persconferentie. „We wachten die met spanning af.”
Handelsconflict
Ook elders in Europa vrezen producenten van beademingsapparaten voor de gevolgen van inroepen van de wet. Zij wijzen erop dat dit kan leiden tot een internationaal handelsconflict waarvan coronapatiënten de dupe zijn.

Makers van beademingsapparaten zijn afhankelijk van onderdelen uit de hele wereld – ook Philips in Pittsburgh kan niet zonder onderdelen die gemaakt worden in Europa. Om de Amerikanen onder druk te zetten, kunnen Europese bedrijven hun toelevering staken. Dat scenario wil niemand, zeggen betrokkenen.
Over de gevolgen van een Amerikaanse vordering wil Philips „nog niet speculeren”. Klink: „We doen nu gewoon wat nodig is: de capaciteit verhogen.”

Philips in Pittsburgh is nu bezig vijftig werknemers extra aan te nemen. Het wil de productie van beademingsapparaten de komende acht weken verdubbelen – van duizend naar tweeduizend per week. „En na die twee maanden willen we het opnieuw verdubbelen”, zegt Klink. „Daarvoor zijn we wel afhankelijk van ons netwerk van toeleveranciers. We vechten allemaal tegen dezelfde klok.” Als één land, zoals de Verenigde Staten, een barrière opwerpt”, aldus Klink, „loopt de mondiale productie en levering van beademingsapparatuur vast.”

Volgens de onafhankelijke Amerikaanse medische toezichthouder Emergency Care Research Institute (ECRI) is de helft van de beademingsapparaten in Amerikaanse ziekenhuizen geproduceerd door niet-Amerikaanse bedrijven. De experts waarschuwen dat alleen al de stad New York ruim 15.000 apparaten tekort komt als de coronapandemie zijn berekende piek bereikt. Om de productie te verhogen is iedereen op de wereld van elkaar afhankelijk, zegt ECRI-directeur Marcus Schabacker in The New York Times. „Of je het nu leuk vindt of niet, elke maker van beademingsaparatuur ter wereld is op zoek naar onderdelen, en allemaal komen ze bij dezelfde toeleveranciers uit.” Veel van die toeleveranciers zijn Europees en Aziatisch.
Direct contact
Philips-directeur Frans van Houten heeft afgelopen weekend met „de belangrijkste concurrenten” telefonisch overlegd, zegt Philips-woordvoerder Klink. „Om te bespreken hoe we samen kunnen opschalen. En dan nóg is de vraag: gaan we op tijd zijn?”
Trumps vorderingswet „druist in tegen hoe Philips aankijkt tegen eerlijk beleid”, zegt Klink. Philips staat in direct contact met de Amerikaanse overheid en met Amerikaanse gezondheidsambtenaren, in een poging het inroepen van de wet tegen te houden en „ze te overtuigen van het belang van samenwerken en van open grenzen voor productie en levering”, zegt Klink.

Heeft Philips een plan B? „Snel in Nederland, als noodoplossing, de productie van beademingsapparaten opstarten is onhaalbaar.”
Ook in Europa proberen landen meer greep te krijgen op schaarse voorraden medische benodigdheden. Zo kondigde Duitsland een verbod aan op de export van mondkapjes, en nam de Franse regering de controle op de productie van maskers van fabrikanten over.

Nederland kent een variant op de Amerikaanse Defense Production Act, de Vorderingswet. Vorige week drongen SP en GroenLinks aan op het in gang zetten van een Vorderingsbesluit waarmee de overheid in het uiterste geval beslag kan leggen op (medische) voorraden van bedrijven. Zondag besloot het kabinet hiervan af te zien omdat het „buitenlandse leveranciers, die aan Nederland leveren, zou afschrikken”.

0
6 Ness

@5 .... ++++++++++ Trump gaat op ramkoers nu voor Amerika.... Hij doet zijn best maar.. We vliegen er niet in! Gigantische egoist is het.... bah....

1
7 Sempre

Ik voorspel dat over een maand of 4, hier het ergste voorbij is, maar in de VS onstaat medisch EN economisch een vreselijk drama.

Die gaan ons nog keihard nodig hebben.

Stap 1: andere president anders praten we niet eens. Speel het hard en jaag die man van het toneel.

1
8 Gekste Henkie

* Verwijderd door de redactie *

9 Stampertje

US onze 'bondgenoot'

1
10 Goldrush

ja hamsteren op grotere schaal.

Ik bedoel diezelfde "ieder voor zich mentaliteit" gaat globaal voor problemen zorgen in medische voorzieningen maar op de duur ook met andere dingen, voedsel enzo

0
11 morandi

Net goed voor Philips! Waarom niet de productie van dit soort medisch apparatuur gewoon in Nederland produceren? Je kunt ze toch ook naar de VS exporteren? Laat de Amerikanen de hele zaak maar lekker leegplunderen. Eigen schuld dikke bult!

9
12 Virus

China maakt dingen na

de VS steelt het gewoon.

1
13 Gekste Henkie

** gebruiker verwijderd **

Zou TTip er ook nog iets mee te maken hebben?

14 verwijderd9139144

@12
Net goed dat de EU die apparaten moet missen??????

Nestbevuiler dat je bent,.

2
15 Gekste Henkie

@8
Tuurlijk , de Usa die Nederland nog hard nodig gaat hebben ,
wij als EU kikkerlandje tegen de Usa question
Wel doe er iets aan ipv te schrijven.

5
16 techcenter

* Verwijderd door de redactie *

17 Stampertje

Tijd dat we massaal het goud terug eisen uit de VS.

Dan gaat blijken dat ze dat gestolen hebben...... Naai ze maar.

1
18 Gekste Henkie

@2 Als je rechts klikt kan je het in een priveraam lezen.

0
19 Reagurius

@8 In de VS worden al werkloosheidpercentages genoemd van 30 %, dat zou nog dramatischer zijn dan the Great Depression van de jaren dertig toen het percentage 24,7 bedroeg.

0
20 Crannbuidhe

@12
Omdat Philips meer in VS verkoopt dan hier
Dus heeft Philips indertijd productie in VS geplaatst

1
21 LGK

@14 Ik denk het wel en dat kan landen ten gronden brengen. Dit is nog maar het begin...

0
22 Happy face

* Verwijderd door de redactie *

23 Stampertje

@12
U houd wel van een beetje chaos en oorlog lees ik in uw zinnen.

0
24 techcenter

@18
Dat zijn we al kwijt vanaf het moment dat het naar amerika ging

0
25 Ignatowski

Dat is het resultaat als je als land denkt dat je al je productie via multinationals kunt onderbengen in lage-lonen-landen.
Alles voor de miljarden winsten van de multinationals.

Mensen moeten zelfstandig en zelfredzaam zijn.
Misschien is dat ook een goede raad voor landen.

Onze grote "trots" Philips ---- is net als KLM - Unilever - Tata Steel - Shell -- etc. al heel lang geen Nederlands bedrijf meer.
Alleen als het slecht gaat --- komen ze bij de Ned. belastingbetaler de hand ophouden.
Maar nu wij Philips nodig hebben , hebben zij al betere klanten die wellicht meer betalen.
Nederlandse patiënten hebben weer het nakijken.

Het enige wat de regering voor die patiënten kan doen is terwijl zij doodziek zijn --- een paar honderd kilometer met hun gaan verkassen,
om plaats in de ziekenhuizen te maken --- waar dan patiënten die nog redelijk goed zijn en lopend binnenkomen -- kunnen worden opgenomen.
Als doodzieke patiënt hoef je niet op empathie of mededogen te rekenen.

1
26 Jalinda

@26 Sinds wanneer ging alles in de uitverkoop.

Tip denk goed na

2
27 Alexis

@26 Sinds wanneer ging alles in de uitverkoop.

Tip denk goed na

2
28 Alexis

Vorderen??? wat denkt Amerika wel niet?

0
29 Rapunzel

In deze tijden leer je de echte vijand kennen..Rusland stuurt zelfs hulp.

0
30 Rapunzel

Trump heeft die Defense Production Act nog niet geaccordeerd. Waardoor VS producenten doodleuk de onderlinge VS staten tegen elkaar uitspelen om de hoogste prijs te vangen voor medisch materiaal. Wat een kutland is t toch ook question

0
31 BlackNinja

@27
Ik weet niet waar u naartoe wilt.
Als u de privatisering bedoelt --- dat ging tussen eind 1990 en 2000 gebeuren.
Begonnen dus onder Bakellende en afgemaakt door Rutte,
In dezelfde volgorde als de onderwerping van Nederland aan de EU is geregeld.
En nu na meer dan 20 jaar zijn wij een dienstverlenend land --- hoofdzakelijk doorvoer via de Rotterdamse haven en financiële dienstverlening (brievenbus firma's) --- via de Zuidas.
Voor productie van noodzakelijke goederen zijn wij afhankelijk van Verweggistan -- leve de globalisering.

Is hiemee uw vraag beantwoord ?

0
32 Jalinda

Deze crisis maakt wel duidelijk waar wij dankzij de grootheidswaanzinnigen van de EU in beland zijn
Dit krijg je als Kein Duimpje mee wil spelen met de Grote Reuzen.
Wat moet er gebeuren om Rutte te doen inzien dat wij Niks aan de EU hebben.
Een Nexit = de enige weg om na deze crisis nog iets op te bouwen.

Lang leve de globalisering --- nog even TTIP en Ceta doorvoeren.
En dan zijn we behalve voor de industriële productie straks ook voor de voedingsmiddelen industrie afhankeleijk van verweggistan.
Je ziet nu hoe de Reuzen je met het grootste gemak vermorzelen.
Al die juridische clausules worden niiet toegepast hoor --- slaap maar rustig verder.

Laat al die multinationals barsten --- Niet één cent aan steun.
Daar is ons belastinggeld niet voor betaald.
Laat maar failliet gaan - of geef ze een lening met rente betaling.
Dat is helemaal in hun straatje -- marktwerking weet u wel , met al die miljoenen salarissen.

Maar GEEN steun --- jammer voor de werknemers --- maar alle werkenemers die nu thuis zitten van het MKB moeten ook nog maar afwachten hoe zij steun krijgen.

Mooie woorden is de regering goed in ---- maar uitvoering van toezeggingen is vaak een veel moeilijker verhaal.

1
33 Jalinda

Verdiende straf voor Philips. Het is geen Nederlands bedrijf meer. Ze kunnen nog geen fatsoenlijk scheerapparaat meer maken. Voor mij mogen ze Lockdown.

0
34 Verwonderd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Malinois
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@117Het defensieve masker van de NAVO is allang afgevallen.Haar bestaansrecht is na het vallen van de SU al verlopen.Het is nu een macht...

3 minuten geleden geplaatst door Malinois

Snorrie
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@118 Verwacht niet dat je beoordelingsgesprek straks positief voor je uit gaat pakken. 😂Als je mazzel ben dan is het alleen een heel kor...

3 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Sarcoff
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@118 Argumenteer niet met jehova getuigen, die zijn van hetzelfde kaliber, het is net of ze een muurtje in hun hersenpan hebben, of een terugsla...

3 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Ik hoor net dat er 3 munitie depots in de lucht zijn gegaan aan de westerse kant. Ook in de VS....

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Snorrie
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@14 Dat is zo'n beetje vragen om de eerste en laatste vliegles.Verwacht dat er voldoende vrijwilligers zullen zijn om het raam even open te ...

7 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Zie Hier
Bernie Sanders: Niets antisemitisch aan protest tegen racistische, extremistische regering Israël - Joop - BNNVARA

Je moet alleen een beroeps wegkijker zijn en goed weten wanneer en wie je voor je karretje moet spannen om de beboel op te ruien!...

7 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Reconquista
GeenStijl: Hoera islam! Irak maakt homorelaties strafbaar

@4Ik heb inderdaad één tatoeage maar die heb ik laten zetten toen ik 19 was en nog niet wist dat je door inkt het rechtsvirus kon krijgen wa...

7 minuten geleden geplaatst door Reconquista

progressiefliberaal
Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

"Dat weglopen van de formatietafel tot kiezersverlies zou leiden, moet volgens de Volt-leider niet uitmaken. Die zaken zijn relatief vergeleken ...

7 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Weetal
OpinieZ Demissionaire Rutte perst nieuw kabinet in financiële dwangbuis

Kunnen we Rutte niet aanklagenvanwege wanbeleid?...

8 minuten geleden geplaatst door Weetal

NK. App
Shila Sex VideoFuck MachinesAshley Carolina PornSavita Bhabhi Xx VideoBubbles199Asian Hidden Camera MassageNaked Girl VideoBj CompetitionNaked TwitterFlirt SqurtsPornografia En VivoRedditblowjobRate My CockHot FuvkSexy Black PussuTamanna Tamanna Sex VideosPorn Stars With Bubble ButtsLisa Ann PornSisters Jerking Off BrothersBrazzors HdAderes Quin PornHana Lily PornSpankbsnkPornos Videos AmateursLarissa LiveirRuby Reid NudeFelicia CliverWww Brezzar ComWww Xxx Xxx VideoSuper Sex Tamilক্সক্সক্সক্সWatching Mom MasturbateYouporno AsianSamara Weaving NakedHandjob GifsSophia Leone XvideoPorn -18Pornostar VintageTiny Teen BbcXxx Sxe MovieNepali Xxx MoveClubberlang 69Whitneu WestgateBerazrs HdXnxx Sister And Brother SleepingTamil Selfie Sex VideoPornehubBisex MmfEbony Big Titty PornHot Indian SuhagratAsian Homemade PornAletta Ocean BbcXhamztersTitfuck RedditSuperhero PornographyKaede KarenXxx Ultra HdDani Daniels PornhubDirty Talk CreampieCherry CoedsLusious .netPornolandia LesbicasMassega XxxNude Petite BabesTelugusrxCute Indian Girl FuckNew Sex Stories In MarathiXxx StorieeWww Sxe HdThe Queen Of HandjobsBig TitsuckingMjfreshChina SpankSofiq NixTsukara Aoiدختر سکسJapanes Sexy MoviesPriya Rai MoviesEstudiantes PornLewdness GameFree Hd Best PornHitomi.lPlaya NudistaCheating Sex MoviesXxx Vidos MomTestosterona BligPornos MadresClothless GirlGf Bf Xx Video야짤Jenna Ortega Sex VideosPorn Movie Eng SubMoms Milf FriendTelecharger Video PornosSexe ModeldPornx11Eva Lovia Three SomeDog Fart.comLesbian Grope PornVideo Pornográfico De TravestisLoveherfeeMydickAbinator 3000Bhabhi Ki Chudai Ki VideoTamil Blue PadamOld Indian Couple Sex VideoAaliyah Love CreampieSandra Otterson 2023Tooturnttony Porn VideoBrutalgangbangsFull Movie PornPornhd.Link Porn TelegramDesi Aunty Sex TubeDani Daniel CryingTit TortureStoya AnalVoyer House LifeTurn Up Monster PornXhmAnchor AnushreeSmalltits MatureMofosnetwork ComXxxnnnxxRouge Bat PornChut M LandAustralian Xxx ComThe Last Resort: Dee Williams And Syren De MerYoung On Old PornJapani ChudaiXxx Hindi CinemaNuru Massage Hd PornWife's Sister Wants My Cheating CockPredicament BondageHorse 3d PornJacquie&michelBathtub PornBbc Cream Pie CompBrandi Love Sexy VideoPanties SoakedLeah Gotti HotFucked To DeathNatalie Moore PornPhotos Femmes Nue MatureFilmy Pornograficzne Za DarmoNewbies NudesSecetery PornSex Video 2001Sexy PoranMegan Fox Hot Nude