U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 6
Het coronavirus duikt in steeds meer landen op, vandaag ook voor het eerst in Nederland. Zijn we daar goed op voorbereid? Wat zijn dan de gevolgen voor de samenleving? En hoe gevaarlijk is het virus eigenlijk? Vanavond werden deze en andere vragen beantwoord in de speciale NOS-uitzending H ...

4 maanden geleden door Wilmama

REAGEER MET EEN EMOJI
4
1
2
1
LEES MEER OVER

@100
Ik vind al jouw goede bedoelingen ten spijt dat je te blind lijkt te varen op wat het RIVM zegt en niet meer zelfstandig na lijkt te willen denken. Prima als je gezond bent, maar ik ben niet gezond en kijk dus graag iets verder dan mijn neus lang is. Ik heb al een keer een hersenvliesontsteking opgelopen door iemand die dacht dat hij wel even op visite kon komen terwijl hij een beginnende griep had en heb ook al een aantal keren longontsteking gehad en ben dus uiterst voorzichtig.

Zoals Ik al eerder schreef is er nog steeds nog lang niet alles bekend over het verloop van deze ziekte en lijkt het me verstandig om voorzichtig te zijn, zeker als jij of iemand in je omgeving tot een risicogroep behoort.

101 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
5
Meld

@98 @100 @Wilmama
Je kunt natuurlijk stug het RIVM blijven quoten, maar die wordt inmiddels ingehaald door de werkelijkheid.

"Het nieuwe coronavirus is ook besmettelijk tijdens de incubatietijd. Dat zegt de Chinese gezondheidsraad. Iemand kan het virus dus al doorgeven aan een ander, nog voordat hij zelf ziekteverschijnselen heeft."
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/4999161/ook-mensen-die-nog-niet-ziek-zijn-kunnen-het-wuhan-coronavirus

102 kenny013    
4 maanden geleden door kenny013
5
Meld

@101
Ik ben opgegroeid met onder meer het gezegde: 'Kalmte kan je redden!' en heb mede daardoor in de loop der tijd de gewoonte gekregen om altijd verder te kijken dan mijn eigen neus lang is.

Begrijp ik nu goed dat jij in ieder geval tijdens het jaarlijkse griepseizoen niet buiten de deur komt? Zomaar even op bezoek gaan bij iemand met een auto-immuunziekte e.d. is inderdaad heel onnadenkend, maar influenza veroorzaakt geen virale hersenvliesontsteking.

Mijn dochter kreeg als kleuter hersenvliesontsteking door het bofvirus. Het vaccin kwam pas in 1987 in het Rijksvaccinatieprogramma. Ik weet er (helaas) dus wel het een en ander van uit persoonlijke ervaring van dichtbij.

103 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
10
Meld

@102 Thnx voor de link.

104 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
6
Meld

@103
Ik ben in de winter inderdaad heel erg voorzichtig met het ontmoeten van andere mensen. We houden hier in huis de hygiëne ook heel goed in de gaten en wassen sowieso heel veel onze handen en ontsmetten dingen die we veel aanraken. Dat ik een hersenvliesontsteking kreeg kwam als een reactie op dat influenzavirus en dat komt vaker voor bij de auto-immuunziekte die ik heb. Ik heb persoonlijk meer vertrouwen in de adviezen van mijn immunoloog die mij kent dan die van u of het RIVM.

105 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
6
Meld

@103 Begrijp ik nu goed dat jij in ieder geval tijdens het jaarlijkse griepseizoen niet buiten de deur komt? Zomaar even op bezoek gaan bij iemand met een auto-immuunziekte e.d. is inderdaad heel onnadenkend, maar influenza veroorzaakt geen virale hersenvliesontsteking. 

Had nu dan idd maar even verder gekeken dan je neus lang is.
Behalve de virale hersenvliesontsteking waar jij het over hebt is er ook de bacteriële hersenvliesontsteking waar Roosje het over zal hebben.
Wederom doe je of je het beter weet dan iemand die het dus overkomen is.

106 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
6
Meld

@106
Het was een steriele hersenvliesontsteking als reactie op het virus. Volgens de immunoloog en de neuroloog in het academisch ziekenhuis waar ik onder behandeling ben. In ieder geval ben ik sindsdien heel veel voorzichtiger geworden en met dit virus dus ook.

107 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
5
Meld

@107 En terecht Roosje dit heeft niets met paniek of kalmte te maken, maar met gezond verstand.
Idd zijn de bedoelingen van Wilmama goed, maar ze zit er ook soms gewoon naast met haar bevindingen.

108 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
5
Meld

@106
[Behalve de virale hersenvliesontsteking waar jij het over hebt is er ook de bacteriële hersenvliesontsteking waar Roosje het over zal hebben.]

Bacteriële hersenvliesontstekingen zijn mij ook bekend. Onder meer door een plotseling sterfgeval van een 14-jarige jongen een paar huizen verder. Toen er kort daarna ook nog een meisje overleed, werd er een gezamenlijke voorlichtingsavond georganiseerd door alle huisartsen uit de omgeving. Daar ben ik naartoe geweest en heb nadrukkelijk naar het verschil gevraagd i.v.m.: [Mijn dochter kreeg als kleuter hersenvliesontsteking door het bofvirus. Het vaccin kwam pas in 1987 in het Rijksvaccinatieprogramma. Ik weet er (helaas) dus wel het een en ander van uit persoonlijke ervaring van dichtbij.] Zie ook @103

109 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
9
Meld

@105
Dat doe ik ook vanwege mijn auto-immuunziekte. Voorzichtig zijn met het ontmoeten van mensen. Zeker in de winter.En als ik in de supermarkt of op straat iemand hoor hoesten of niezen dan hou ik mijn adem in en loop met een hele grote boog om diegene heen. Zij hebben dat niet eens in de gaten dat ik zeker een minuut lang niet meer inadem, en ik ben met mijn onderdrukte immuunsysteem mooi weg uit de sproei regen van virusdeeltjes.
En zo ga ik dat de komende tijd, voor zo lang het gaat duren, naast niet aan mijn gezicht zitten, en mijn handen bij thuiskomst direct ontsmetten, ook aanpakken met dit nieuwe virus.

110 VBOH    
4 maanden geleden door VBOH
0
Meld

@103 En toch zeg je in @103 dat influenza geen virale hersenvliesontsteking kan veroorzaken en ga je voorbij aan de andere oorzaken.
Nu kom je wel met de bacteriële hersenvliesonsteking dat had je net ook kunnen vermelden.

111 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
4
Meld

In het vaccin van het Rijksvaccinatieprogramma zit type B niet bij.
Inenting tegen meningokokkenziekte

Kinderen worden ingeënt tegen meningokokken typen ACWY. Het meningokokken ACWY-vaccin bevat deeltjes van de 4 meningokok bacteriën. Je kunt geen meningokokkenziekte van het vaccin krijgen. Het lichaam maakt afweerstoffen tegen de deeltjes van het vaccin waardoor je daarna geen meningokokken ACWY-ziekte meer kan krijgen. De vaccinatie tegen meningokokken wordt op het consultatiebureau gegeven, tegelijk met de eerste BMR Bof, mazelen, rodehond -vaccinatie op de leeftijd van 14 maanden. Ook jongeren van 14 jaar ontvangen een uitnodiging voor de vaccinatie tegen meningokokkenziekte op de deurmat.

De vaccinatie beschermt niet tegen meningokokken type B. Hier is een aparte vaccinatie voor. Deze zit niet in het Rijksvaccinatieprogramma. Meer informatie.

112 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
5
Meld

@112
Wat heeft meningokokkenziekte opeens met het onderwerp te maken? Zonder link naar de bron ook nog.

113 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
8
Meld

@113 Alles bij type B is de veroorzaker bv longontsteking, bij het coronavirus en inflenza kan de complicatie longonsteking zijn.
Daar heb je het bruggetje dus.
De bron echt, het RIVM dacht dat je die wel uit je hoofd kende.

114 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
5
Meld

@107
[Het was een steriele hersenvliesontsteking als reactie op het virus.]

Heb je een link naar het fenomeen steriele hersenvliesontsteking? Hoe en wanneer wordt dat bijvoorbeeld vastgesteld en wat gebeurt er daarna?

115 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
7
Meld

@114
[De bron echt, het RIVM dacht dat je die wel uit je hoofd kende.]
Bij een letterlijke kopie is bronvermelding, in dit geval een werkende link, verplicht vanwege auteursrechten.

116 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
7
Meld

@115
Ik dacht dat jij een arts was, dan zou je dit fenomeen toch ook moeten kennen. Het ging om een aseptische meningitis bij de zeldzame vorm van auto-immuun vasculitis die ik heb. Als je er meer over wilt weten is er informatie te vinden via Google of waarschijnlijk zelfs via Wikipedia e.d.. Ik ben uitgebreid onderzocht door verschillende specialisten met verstand van zaken voor ze die diagnose stelden. In ieder geval was het bijzonder onaangenaam om mee te maken, ik heb zeker tot een half jaar na die ontsteking nog veel pijn en klachten gehad. Sindsdien ben ik dus extra voorzichtig geworden ik wil het niet nog een keer krijgen. Ik heb prednison gekregen om te herstellen, bnij andere vormen van hersenvliesontsteking geven ze volgens mij antibiotica of virusremmers.

117 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
6
Meld

@116 Klopt, zal er rekening mee houden.

118 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
4
Meld

@117 Klopt genoeg over te vinden, deed ik al eens eerder nav uw verhaal.

119 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
4
Meld

@119
Zeg maar je hoor.

121 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
3
Meld

@120
Dat was te verwachten. question
Ik las dat de partner vannde vrouw ook in Lombardije geweest is, maar over het kind lees ik niks. Als het kind gelijktijdig met de vrouw ziek werd en niet in Lombardije geweest is dan is het dus duidelijk.dat je ook tijdens de incubatietijd mensen kunt besmetten en dan zullen de RIVM en de GGD nu anders moeten gaan handelen. Misschien even het advies van de WHO opvolgen en kijken hoe ze er bijvoorbeeld in Duitsland mee om proberen te gaan.

122 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
4
Meld

@117
[Ik dacht dat jij een arts was, dan zou je dit fenomeen toch ook moeten kennen.]
Dat denk je dan ook al verkeerd. Ik ben noch arts noch wetenschapper of iets dergelijks.

Jij begon zelf over een 'steriele' hersenvliesontsteking (aseptisch = vrij van ziektekiemen) en dan is het wel zo netjes om zelf met een ter zake doende link te komen. Er zijn hier ook meelezers die graag weten waar iemand het over heeft.

123 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
9
Meld

@123
Waarom zou ik met een link moeten komen? Mensen kunnen zelf wel iets opzoeken als ze willen weten hoe het zit. Als iemand schrijft dat hij een gebroken been heeft ga ik ook niet om een linkje vragen. Wat er niet netjes is aan het feit dat ik geen linkje geplaatst heb begrijp ik al helemaal niet.

124 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
6
Meld

@122
Het advies van de WHO in een notendop:
(**) Standard recommendations to prevent infection spread include regular hand washing, covering mouth and nose when coughing and sneezing, thoroughly cooking meat and eggs. Avoid close contact with anyone showing symptoms of respiratory illness such as coughing and sneezing.(**)

https://www.who.int/health-topics/coronavirus

Zoek hier de 10 verschillen met de berichtgeving van het RIVM:
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

125 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
9
Meld

@123 Wat een geneuzel u geefr toch ook geen linkje bij iedere infectie.
U had het over een virale infdctie, daar zie ik ook geen link.
Wat u wil is duidelijk, heb ik ook geen link voor nodig.
Uw punt maken en gelijk hebben, gaat iemand ertegenin dan volgen altijd, de terechtwijzingen, sneertjes etc.

126 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
6
Meld

@125
De controles door de overheid op inkomend verkeer e.d. zijn in andere landen veel strenger, dit ook op het advies van de WHO. Dat werd trouwens gisteren ook nog bevestigd op tv, wij waren "stout" zeiden Ab Osterhaus en die man van de GGD. Niet echt iets om trots te zijn lijkt mij, zeker niet als je er mensenlevens mee in gevaar brengt.

127 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
5
Meld

@124
En wat is er volgens jou voor iedereen snel te vinden met de zoekterm: 'een steriele hersenvliesontsteking'?!
Ik stelde jou zodoende een nette en belangstellende vraag en krijg als antwoord in feite: "zoek het zelf maar lekker uit, want ik dacht dat je een arts was" Zoiets. Daar heb ik het over als ik zeg dat ik deze reactie van jou niet netjes vind.

128 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
8
Meld

@126
Ga fietsen! en bespaar me de uit de duim gezogen aannames over mijn persoon.

130 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
10
Meld

@128
Je komt een beetje agressief over, jammer. Je kunt toch ook een gesprek met iemand voeren zonder alles naar je hand te willen zetten en linkjes te eisen? Waar is dit voor nodig? We denken blijkbaar anders over bepaalde zaken, dat vind ik verder geen probleem, maar van jou lijkt dat zo ongeveer niet te mogen.

131 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
5
Meld

@130 Dat is dus precies wat ik bedoel.
U bevestigd hiermee mijn aanname.
Ik lees u vaker, ook op de vaccinatiedraadjes, aanrader voor iedereen.

132 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
5
Meld

@129
Dat is geen officiële verklaring van de WHO en WHO-gezant Bruce Aylward heeft het niet over Italië. Hij kreeg terecht kritiek over China:
(**) Aylward ging in zijn oordeel voorbij aan de ethische implicaties die het hermetisch afsluiten van miljoenensteden met zich meebrengt. De strakke controle van de Chinese regering op informatie over het virus, de verdwijningen van critici en verschillende gevallen van gegoochel met statistieken werden ook niet door hem genoemd. Peking kan zich dergelijke maatregelen politiek veroorloven, maar voor Rome ligt dat een stuk lastiger.(**)

Quote uit bovenstaand bronartikel:
(**) De bestrijding van het virus richt – in elk geval in economische termen – inmiddels veel meer schade aan dan het virus zelf. In China vallen de eerste slachtoffers doordat mensen door de quarantaine niet meer voor elkaar kunnen zorgen, zoals uit de *)mooie reportage van Leen Vervaeke bleek.(**)

*) https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/coronavirus-maakt-ook-vele-indirecte-slachtoffers-in-china-ze-kunnen-mijn-schoonouders-niet-laten-rotten-in-hun-huis~b7cac744/

In China maakt de angst maakt plaats voor woede, nu vele hulpbehoevenden aan hun lot worden overgelaten. Het coronavirus heeft het land helemaal lamgeslagen – en daarmee ook de zorg.

Leen Vervaeke 26 februari 2020, 21:47

133 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
8
Meld

@
Ik eiste niets. Ik werd door jou het bos ingestuurd op basis van een vooroordeel.

135 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
9
Meld

@135 is bedoeld voor @131

@134
Heeft niets te maken met jouw claim in @129 en de feitelijke tekst onder jouw link daar:
[ Zag ook dat het WHO China en Italie als voorbeeld namen voor de juiste bestrijding. ]

Aanvullende informatie over het uitroepen van de noodtoestand n.a.v. jouw 1e link van 29 januari j.l., dus een hele maand geleden:
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/01/30/who-over-coronavirus/

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft na de uitbraak van het coronavirus in China dan toch een wereldwijde noodsituatie afgekondigd. Experts van de WHO namen het besluit tijdens een meeting in Genève. Dat betekent evenwel niet dat we ons nu plots veel zorgen moeten maken: de noodtoestand betekent vooral dat landen beter ondersteund en geholpen kunnen worden, en dat er makkelijker maatregelen kunnen worden genomen, bijvoorbeeld in ontwikkelingslanden. Want, zo oordeelt de WHO, de coronacrisis overstijgt nu duidelijk China.

136 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
7
Meld

@134
Jouw tweede link is ook van 29 januari, dus van hetzelfde laken een pak. Daarmee sla je de ontwikkelingen van een aantal weken over en ga je voorbij aan o.a. de recente reportage van Leen Vervaeke. Zie @133

137 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
6
Meld

@134
Voor alle duidelijkheid: hiermee wil ik niet zeggen dat China het op alle punten slecht gedaan heeft, maar sommige consequenties niet (voldoende) overzien. Daar kan o.a. Nederland lering uit trekken.

Een paar voorbeelden uit de door mij in @133 genoemde reportage van Leen Vervaeke van 26 februari:

(**)Indirecte slachtoffers
Lins schoonouders behoren tot een vergeten groep: de indirecte slachtoffers van het coronavirus. Officieel heeft het virus in China 2718 levens geëist, maar indirect zijn dat er vermoedelijk veel meer. Gewone patiënten krijgen geen zorg door de overbelasting van ziekenhuizen, ambulances laten urenlang op zich wachten, en mantelzorgers komen niet bij hulpbehoevenden door quarantaines of wegblokkades. Het roept de vraag op of de maatregelen tegen het virus soms niet meer schade veroorzaken dan het virus zelf. (**)

(**) Ook raken sommige zwangere vrouwen niet meer aan een recept voor hun medicijnen. ‘Ik kan alleen maar hopen dat de baby sterk genoeg is’, schrijft een vrouw in de groep. Zij heeft door een auto-immuunziekte een verhoogde kans op een miskraam, en heeft de dosering van haar medicijn daartegen gehalveerd. Volgens The New York Times hebben zwangere vrouwen in heel China moeite om gepaste zorg te krijgen, omdat veel dokters en verplegers naar crisisgebieden zijn gestuurd.(**)

Ik hoop in ieder geval van harte dat we soortgelijks in Nederland (op tijd) weten te voorkomen.

138 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
5
Meld

@134
Ik zie nu pas dat er een fout geslopen is in @133 . Ben toch niet zo goed in multitasken en haalde per ongeluk twee bronartikelen door elkaar. Sorry of naar keuze: mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. question

Hierbij in ieder geval de juiste link naar dat andere bronartikel: https://www.nieuwskoerier.nl/news/619842-is-de-angstreactie-op-het-coronavirus-niet-net-zo-schadelijk

De link naar de reportage van Leen Vervaeke was gelukkig wel correct.

139 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
5
Meld

@139 Een fout linkje is niet zo een probleem hoor.
Ik vind het erger dat u bij linkjes van anderen zegt dat is geen officieële woordvoeder etc en dan zelf komt met verslagen van een correspondent van de krant uit China .

140 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
5
Meld

@140
De koptekst van het artikel dat je in @129 postte is: 'Kan Italië naar China kijken bij de bestrijding van het coronavirus?' Uit de tekst van het artikel blijkt dat daar kanttekeningen bij geplaatst mogen worden.

Boven de link kwam je evengoed met deze stellige bewering, en die klopt aantoonbaar dus niet:
[ @127 Zag ook dat het WHO China en Italie als voorbeeld namen voor de juiste bestrijding.
Linkje voor @125 om geneuzel te voorkomen. ]

Dat kan je dus niet gezien hebben, want het staat er gewoonweg niet.

Als je wilt weten wat de WHO tot nu toe daadwerkelijk gezegd heeft, kan je m.i. beter hier kijken: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

On this website you can find information and guidance from WHO regarding the current outbreak of coronavirus disease (COVID-19) that was first reported from Wuhan, China, on 31 December 2019. Please visit this page for daily updates.

141 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
6
Meld

@141 Laat mij nou kijken waar ik wil, ik volg op dit moment de ontwikkelingen in Nederland.
Ik zie daar vooral tegenstrijdige berichten over de besmetting en de testen.

142 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
5
Meld
143 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
6
Meld

@143 Ik hoop dat het satire blijft, hij is wel leuk.

144 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
5
Meld

Zojuist is er in Amerika een vrouw overleden aan het virus. Het vreemde is dat ze nooit contact heeft gehad met iemand uit China of die omgeving en ook niemand in haar kennissenkring die kant op is geweest. Het is een compleet raadsel.

145 Berpke de Poes    
4 maanden geleden door Berpke de Poes
3
Meld

nu ook een in Delft

146 ontken    
4 maanden geleden door ontken
1
Meld

@145
Vers van de pers: https://nos.nl/artikel/2325218-eerste-coronadode-in-de-vs-is-een-test-voor-president-trump.html

In de Verenigde Staten is er voor het eerst een patiënt overleden aan het coronavirus. Het gaat om een man uit de staat Washington. De patiënt had zich met zware ademhalingsproblemen gemeld bij een ziekenhuis in Kirkland, waar hij korte tijd later overleed. In hetzelfde ziekenhuis bleek na een test ook een tweede patiënt besmet te zijn met het coronavirus.

147 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
6
Meld

@146
Hoe zou het volgende week om deze tijd zijn wat het aantal besmettingen in Nederland betreft?

148 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
6
Meld

@148
Als we iedereen die terug uit Italië komt vrolijk rond laten lopen een stuk erger.

149 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
5
Meld

@146 Ook in de regio Lombardije in Italie geweest.
Lijkt me tijd om mensen die daar waren te vragen zich uit voorzorg te melden.

150 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
5
Meld

@149 Eens

151 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
5
Meld

@150
Precies, verplichte quarantaine en verder geen gezeik. Verder geen mensen meer terug laten komen die met de kennis van nu nog op vakantie gaan naar besmet gebied.

152 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
5
Meld

Live blog AD
Op sociale media wordt gesproken over een besmettingsgeval in Rotterdam. Het RIVM bevestigt dat er een patiënt in het Erasmus MC in Rotterdam ligt die positief is getest op het coronavirus. Morgenochtend is de uitslag bekend van een tweede test die definitief uitsluitsel moet geven. Dan kan het RIVM ook pas echt bevestigen dat de patient het coronavirus heeft. Volgens een persfotograaf zou het gaan om een vrouw ,,rond de vijftig jaar." 

De woordvoerder van het RIVM zegt dat er inmiddels in Nederland al meer dan honderd mensen zijn getest of ze het coronavirus hebben. 

Is niet de vrouw uit Delft, die is al dubbel getest.

153 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
4
Meld

Ondertussen in Duitsland.

21.15 Live blog Het Parool.

Duitse onderwijzer besmet met corona, 100 mensen in quarantaine

De ontdekking van het nieuwe coronavirus bij een onderwijzer van een basisschool in het Duitse Mönchengladbach heeft een grote quarantaine-operatie tot gevolg.

Zeventig leerlingen uit derde klassen en alle dertig onderwijzers en ander personeel moeten thuis in afzondering, kondigde de stad zaterdag aan.

De school gaat tot 15 maart dicht. De onderwijzer is sinds donderdag in quarantaine thuis. Hij heeft tijdens een lesdag contact gehad met kinderen uit de derde klassen en met ander onderwijzend personeel.

Broertjes en zusjes van de kinderen en hun ouders hoeven niet afgezonderd thuis te zitten. De school telt 375 leerlingen in 15 klassen.

Iets rigoreuzere aanpak.

154 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
4
Meld

@154
Heel verstandig. Hopelijk gaan ze dat hier ook doen voor het veel verder uit de hand loopt.

156 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
5
Meld

@156 Ik vrees van niet, school in Amsterdan gaat maandag gewoon open.
Mijn grootste vrees is dat ziekenhuis in Tilburg, ik hoop dat daar geen patiënten straks de klos zijn.

157 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
5
Meld

Uit het live blog van de NOS is deze toch wel het mooiste.
Volgens Van Dissel kunnen we de komende tijd meer besmettingen verwachten. "We realiseren ons dat we heel veel contacten met Noord-Italië hebben en dat daar de situatie blijkbaar niet onder controle is."
Van Dissel is van hat RIVM, how dare you.

158 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
5
Meld

Dus van Dissel, wat had je moeten doen met deze wetenschap!

159 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
5
Meld

@159 Achter Bruno Bruins verschuilen misschien.

160 Reagurius    
4 maanden geleden door Reagurius
4
Meld

@160 Of zichzelf in quarantaine of isolatie zetten.

161 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
5
Meld

@157
Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) blijft open. Personeel dat nu negatief getest wordt, mag daarna gewoon komen werken. Wel moeten ze vervolgens twee weken lang tests ondergaan, want het kan even duren voordat het virus zich openbaart.

De incubatietijd is niet bij iedereen hetzelfde: https://nos.nl/artikel/2324987-hoe-raak-je-besmet.html

(**)Hoe lang duurt het voordat ik ziek word?
De zogeheten incubatietijd, het moment tussen besmetting en de eerste klachten, ligt tussen de 2 en 12 dagen. Het RIVM houdt voor de zekerheid 14 dagen aan. (**)

Ik zou voor de zekerheid de mensen die mogen komen werken, in deze periode evengoed zo ver mogelijk uit de buurt van patiënten houden, maar wie ben ik.

162 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
5
Meld

@157
Het is werkelijk niet te geloven, ik zou mijn kind dus ziek melden in zo'n geval om te voorkomen dat ze een besmetting op zou lopen en ik vermoed dat meer ouders er zo over denken.
Hebben ze bnuj jou op het werk al maatregelen genomen? Bij mijn man dus nog jiks hij heeft gisteren zelf een mail naar het managementteam gestuurd wat de plannen nou eigenlijk waren. Ik hoor van andere mensen in is belangrijker onze omgeving die in de thuiszorg of voor justitie werken soortgelijke verhalen. Ondertussen hebben ze wel genoeg wel ontsmettingsmiddelen voor de Tweede Kamer ingeslagen.

163 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
5
Meld

@163
Mobiel werkt niet mee. Grrrr

164 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
3
Meld

@162 Ik ben het zowaar met je eens.

165 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
1
Meld

@163 Zover ik weet niks, maar zit dan ook nog steeds ziek thuis.

166 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
3
Meld

@163 Mijn schoondochter werkt bij een bedrijf waar ze vaak naar het buitenland moeten.
Die hebben wel actie ondernomen, geen contacten buiten Nederland.
In Nederland blijven kijken waar wel en waar niet.
Mijn zoon werkt in Sittard, het Duitse personeel is in quarantaine, maar het Nederlandse personeel niet.

167 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
3
Meld

@167
[Mijn zoon werkt in Sittard, het Duitse personeel is in quarantaine, maar het Nederlandse personeel niet.]
Goed nieuws:
https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/live-vrouw-in-delft-besmet-honderden-carnavalsvierders-vandaag-uit-quarantaine~a43f7b86/
(**)09:04
De honderden mensen die in het Duitse district (Kreis) Heinsberg in quarantaine zaten, mogen weer gaan en staan waar ze willen. Circa driehonderd mensen die 15 februari een carnavalsevenement hadden bijgewoond in het dorp Gangelt, bij Sittard, en hun familieleden hoeven niet meer binnen te blijven, zo lang ze maar geen ziekteverschijnselen vertonen. Ze zijn twee weken in hun woningen in quarantaine geweest en die periode is nu voorbij, zei een woordvoerder van het district.

Aanleiding voor de maatregelen was een besmetting met het nieuwe coronavirus van een 47-jarige deelnemer aan het evenement. Hij is de eerste coronapatiënt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en zijn gezondheidstoestand is nog steeds slecht. Het is niet bekend waar hij het virus heeft opgelopen. In het district Heinsberg zijn 35 mensen besmet, in heel Duitsland 79. (**)

Noot: de 47-jarige is kankerpatiënt en kreeg i.i.g. rond 15 februari nog chemotherapie. Waarschijnlijk dat zijn toestand daardoor nog steeds slecht is.

168 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
5
Meld

@168 Man valt dus in de risicogroep.

169 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
3
Meld
170 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
2
Meld

@170
Ik heb een foto van de man gezien (Tilburg is een groot dorp) waarop hij tijdens het carnaval in z'n hand lijkt te hoesten.

171 kenny013    
4 maanden geleden door kenny013
2
Meld

@171 Ik ben nog steeds niet overtuigt, lijkt er vooral op dat ze geen gezichtsverlies willen.
Lijkt mij belangrijker om eerlijk te zijn.
Er zullen meer besmettingen uit Tilburg komen, maar allemaal niet van de man uit Loon op Zand dat is onmogelijk.

172 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
2
Meld

@172
Als ze eerlijk zijn moeten ze toegeven het helemaal niet onder controle te hebben of kunnen krijgen.
Maatregelen lijken er mij meer opgericht op het zoveel mogelijk beperken van een massale uitbraak. Niet meer, niet minder.

Om het echt onder controle te krijgen zijn Chinese maatregelen nodig, heel Nederland op slot.
Dat gaat niet gebeuren, praktisch haast onmogelijk en economisch een ramp.

173 kenny013    
4 maanden geleden door kenny013
2
Meld

@173 Ach van Dissel wijst liever naar Italie, ondertussen overschat hij zichzelf enorm.

174 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
2
Meld

@173
De hier getoonde grafiek maak wellicht iets duidelijk over wat wel nog kan:
"Voor wie denkt dat als tegenhouden niet meer kan, we de epidemie maar over ons heen moeten laten komen: er zijn allerlei manieren om de verspreiding te vertragen en daarmee de zorglast te doseren. Zie deze grafiek."

https://twitter.com/Jopinie/status/1234070635460091906

En de Chinese maatregelen hebben er tot nu toe niet voor gezorgd dat een en ander daadwerkelijk onder controle is: https://nos.nl/artikel/2325241-weer-meer-coronabesmettingen-in-china-eerste-dode-in-australie-en-thailand.html

175 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
6
Meld

Mogelijk iemand wel besmettelijk tijdens carnaval in Tilburg'

Donderdag werd duidelijk dat een man uit Loon op Zand besmet was met het coronavirus. Hij zou dat hebben opgelopen in het Italiaanse Lombardije. De man had kort voordat hij gezondheidsklachten kreeg nog carnaval gevierd in Tilburg. De man was toen echter niet besmettelijk, dus carnavalvierders hoefden zich geen zorgen te maken, zei het RIVM eerder.

Vanmiddag bleek dat er toch nog twee mensen besmet zijn geraakt die carnaval hebben gevierd in Tilburg. Het RIVM blijft erbij dat zij niet besmet zijn geraakt door de man uit Loon op Zand. "Hij was niet besmettelijk toen hij carnaval vierde en daarnaast zijn we nagegaan welke kroegen deze drie mensen hebben bezocht. Daar zit geen overlap in."

Man is natuurlijk niet op straat geweest, soort van van beam me up scotty.

176 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
2
Meld

@175
Wat ik al zei, vertragen, doseren, dat is heel wat anders als onder controle hebben.

@176
"nog twee mensen besmet zijn geraakt die carnaval hebben gevierd in Tilburg. Het RIVM blijft erbij dat zij niet besmet zijn geraakt door de man uit Loon op Zand. "

Dat maakt het dan alleen maar ernstiger, die 2 mensen hebben het dan opgelopen van iemand die nog steeds niet in beeld is en dus nu nog mensen besmet.
Of het was toch 'de man uit Loon op Zand'...

178 kenny013    
4 maanden geleden door kenny013
0
Meld

https://nos.nl/liveblog/2325248-ziekenhuis-in-gorinchem-op-slot-rivm-meldt-drie-nieuwe-besmettingen-tien-in-totaal.html

Uit Coevorden waren geen gevallen of besmettingen bekend.
Lijkt mij ws dat hij het in Tilburg opliep.

179 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
2
Meld

@175


Uit link @177
"Mariet Feltkamp
@MarietFeltkamp
·
Vertragen van de epidemie inderdaad belangrijke doel. Op die manier ook piekbelasting vermijden op ziekenhuis- en ICU bedden, op persoonlijke beschermingsmiddelen (maskers), op diagnostica etc etc.

Wordt in interviews wel benadrukt maar kan altijd beter
@rivm
Quote Tweet

Jos Vollebergh
@vollebergh
· 18h
Replying to @MarietFeltkamp
Moet niet iets duidelijker gemaakt worden dat het doel vooral is de (onvermijdelijke) epidemie af te vlakken? Liever 6 weken lang 10% ziek dan in een week 60%..."

N'dus

180 kenny013    
4 maanden geleden door kenny013
0
Meld

Onze vrouwelijke Peter R. de Vries hier op dit draadje kakelt ook weer mee. Denkt ook overal verstand van te hebben.

181 Mac Benac    
4 maanden geleden door Mac Benac
2
Meld

Live blog nos
Tijdens een persconferentie vertelde burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden dat vanmiddag de besmetting is bevestigd van een inwoner uit zijn gemeente. Deze man van middelbare leeftijd woont in het Drentse dorp Dalen. Ook zijn partner is getest, het is nog niet duidelijk of die ook besmet is.

De man was tijdens de carnaval in Tilburg en is niet in het buitenland geweest. Hij zit in thuisisolatie en het gaat "redelijk goed" met hem.

182 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
3
Meld

@168 Live blog nos.
Besmettingen in Duitsland verdubbeld

Het aantal besmettingen in Duitsland is gestegen tot 129, meldt de Duitse overheid. Gisteren stond het aantal besmettingen nog op 66. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die grenst aan Nederland, kwamen er veel besmettingsgevallen bij die worden gelinkt aan het carnaval in de plaats Gangelt.

Uit angst dat gebieden worden afgesloten, zijn veel mensen aan het hamsteren geslagen, met lege schappen als gevolg.

183 Nurse Ratched    
4 maanden geleden door Nurse Ratched
3
Meld

@183
https://www.1limburg.nl/corona-ggd-bezorgd-over-gestaakt-contactonderzoek-heinsberg?context=topstory

(**) Huisartsen
"Daardoor verandert ook de situatie in Limburg", zegt Hoebe ( hoofd Infectiezorg bij de GGD Zuid-Limburg red.). "Daarom vragen we de huisartsen in Zuid Limburg voortaan anders om te gaan met patiënten."

Nauw
GGD Zuid-Limburg heeft andere regels opgesteld. Hoebe: "Iedereen die koorts heeft, hoest en kortademig is, én bovendien in nauw contact is geweest met mensen in de Duitse grensgemeente Gangelt of in andere besmette gebieden zoals Italië, moet de huisarts bellen. Die overweegt wat de beste procedure is." Hoebe hamert erop, dat mensen aan al de voorwaarden moeten voldoen. "We hebben immers ook een griepgolf, er zijn veel mensen die hoesten, maar dat is meestal geen coronavirus."

Innig
Met nauw contact doelt Hoebe op innig contact. "Het gaat niet om tanken, eten in een restaurant of even de supermarkt bezoeken." (**)

184 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
7
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Hooggerechtshof VS: Trumps belastingsaangifte...
Van de negen hoogste rechters in het land, he...

1 dag geleden door progressiefliberaal

Ilhan Omar wil Amerika ontmantelen.
Ilhan Omar Calls for 'Dismantling' the Core o...

1 dag geleden door DONKEY R

’Betaalbare en duurzame tiny houses zij...
De belangstelling voor tiny houses neemt toe,...

1 dag geleden door Telegraaf

Geert Wilders: ''Bevrijd Nederland!
Geen geld naar Italië. Geen gelukzoekers uit...

8 uur geleden door Wimar

Boek Thierry Baudet is bestseller: 'Poli...
Bij Thierry Baudet thuis is het tijd voor een...

1 dag geleden door Racism monitor 2020


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Strongoli
De Jonge zet ‘goede fles wijn’ op snel bi...
Ik vond het al een engerd, met z'n kinderacht...

minder dan een minuut geleden door Strongoli

Nicks R. Van
Advies aan volgend kabinet: Ga niet meteen be...
Als Wopke straks aankondigt dat de Btw weer e...

minder dan een minuut geleden door Nicks R. Van

Goodnews badnews
Bericht van een veteraan voor BLM, jullie zij...
@24 en @25Dat gebeurt kennelijk van beide...

1 minuut geleden door Goodnews badnews

Hetzalwel
ING berekent voortaan hogere kosten door aan ...
Onzin, er komt geen mens aan te pas, het is v...

1 minuut geleden door Hetzalwel

oculus amet
Wetenschappers identificeren vreemde gel-acht...
De kuif van donnie...

1 minuut geleden door oculus amet

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig