door Wilmama in Gezondheid  ·  184 Reacties

  • 6
  • 1170x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@149 Eens

5
151 Nurse Ratched

@150
Precies, verplichte quarantaine en verder geen gezeik. Verder geen mensen meer terug laten komen die met de kennis van nu nog op vakantie gaan naar besmet gebied.

5
152 RoosjeB

Live blog AD
Op sociale media wordt gesproken over een besmettingsgeval in Rotterdam. Het RIVM bevestigt dat er een patiënt in het Erasmus MC in Rotterdam ligt die positief is getest op het coronavirus. Morgenochtend is de uitslag bekend van een tweede test die definitief uitsluitsel moet geven. Dan kan het RIVM ook pas echt bevestigen dat de patient het coronavirus heeft. Volgens een persfotograaf zou het gaan om een vrouw ,,rond de vijftig jaar." 

De woordvoerder van het RIVM zegt dat er inmiddels in Nederland al meer dan honderd mensen zijn getest of ze het coronavirus hebben. 

Is niet de vrouw uit Delft, die is al dubbel getest.

4
153 Nurse Ratched

Ondertussen in Duitsland.

21.15 Live blog Het Parool.

Duitse onderwijzer besmet met corona, 100 mensen in quarantaine

De ontdekking van het nieuwe coronavirus bij een onderwijzer van een basisschool in het Duitse Mönchengladbach heeft een grote quarantaine-operatie tot gevolg.

Zeventig leerlingen uit derde klassen en alle dertig onderwijzers en ander personeel moeten thuis in afzondering, kondigde de stad zaterdag aan.

De school gaat tot 15 maart dicht. De onderwijzer is sinds donderdag in quarantaine thuis. Hij heeft tijdens een lesdag contact gehad met kinderen uit de derde klassen en met ander onderwijzend personeel.

Broertjes en zusjes van de kinderen en hun ouders hoeven niet afgezonderd thuis te zitten. De school telt 375 leerlingen in 15 klassen.

Iets rigoreuzere aanpak.

4
154 Nurse Ratched
155 Nurse Ratched

@154
Heel verstandig. Hopelijk gaan ze dat hier ook doen voor het veel verder uit de hand loopt.

5
156 RoosjeB

@156 Ik vrees van niet, school in Amsterdan gaat maandag gewoon open.
Mijn grootste vrees is dat ziekenhuis in Tilburg, ik hoop dat daar geen patiënten straks de klos zijn.

5
157 Nurse Ratched

Uit het live blog van de NOS is deze toch wel het mooiste.
Volgens Van Dissel kunnen we de komende tijd meer besmettingen verwachten. "We realiseren ons dat we heel veel contacten met Noord-Italië hebben en dat daar de situatie blijkbaar niet onder controle is."
Van Dissel is van hat RIVM, how dare you.

5
158 Nurse Ratched

Dus van Dissel, wat had je moeten doen met deze wetenschap!

5
159 Nurse Ratched

@159 Achter Bruno Bruins verschuilen misschien.

4
160 Reagurius

@160 Of zichzelf in quarantaine of isolatie zetten.

5
161 Nurse Ratched

@157
Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) blijft open. Personeel dat nu negatief getest wordt, mag daarna gewoon komen werken. Wel moeten ze vervolgens twee weken lang tests ondergaan, want het kan even duren voordat het virus zich openbaart.

De incubatietijd is niet bij iedereen hetzelfde: https://nos.nl/artikel/2324987-hoe-raak-je-besmet.html

(**)Hoe lang duurt het voordat ik ziek word?
De zogeheten incubatietijd, het moment tussen besmetting en de eerste klachten, ligt tussen de 2 en 12 dagen. Het RIVM houdt voor de zekerheid 14 dagen aan. (**)

Ik zou voor de zekerheid de mensen die mogen komen werken, in deze periode evengoed zo ver mogelijk uit de buurt van patiënten houden, maar wie ben ik.

5
162 Wilmama

@157
Het is werkelijk niet te geloven, ik zou mijn kind dus ziek melden in zo'n geval om te voorkomen dat ze een besmetting op zou lopen en ik vermoed dat meer ouders er zo over denken.
Hebben ze bnuj jou op het werk al maatregelen genomen? Bij mijn man dus nog jiks hij heeft gisteren zelf een mail naar het managementteam gestuurd wat de plannen nou eigenlijk waren. Ik hoor van andere mensen in is belangrijker onze omgeving die in de thuiszorg of voor justitie werken soortgelijke verhalen. Ondertussen hebben ze wel genoeg wel ontsmettingsmiddelen voor de Tweede Kamer ingeslagen.

5
163 RoosjeB

@163
Mobiel werkt niet mee. Grrrr

3
164 RoosjeB

@162 Ik ben het zowaar met je eens.

1
165 Nurse Ratched

@163 Zover ik weet niks, maar zit dan ook nog steeds ziek thuis.

3
166 Nurse Ratched

@163 Mijn schoondochter werkt bij een bedrijf waar ze vaak naar het buitenland moeten.
Die hebben wel actie ondernomen, geen contacten buiten Nederland.
In Nederland blijven kijken waar wel en waar niet.
Mijn zoon werkt in Sittard, het Duitse personeel is in quarantaine, maar het Nederlandse personeel niet.

3
167 Nurse Ratched

@167
[Mijn zoon werkt in Sittard, het Duitse personeel is in quarantaine, maar het Nederlandse personeel niet.]
Goed nieuws:
https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/live-vrouw-in-delft-besmet-honderden-carnavalsvierders-vandaag-uit-quarantaine~a43f7b86/
(**)09:04
De honderden mensen die in het Duitse district (Kreis) Heinsberg in quarantaine zaten, mogen weer gaan en staan waar ze willen. Circa driehonderd mensen die 15 februari een carnavalsevenement hadden bijgewoond in het dorp Gangelt, bij Sittard, en hun familieleden hoeven niet meer binnen te blijven, zo lang ze maar geen ziekteverschijnselen vertonen. Ze zijn twee weken in hun woningen in quarantaine geweest en die periode is nu voorbij, zei een woordvoerder van het district.

Aanleiding voor de maatregelen was een besmetting met het nieuwe coronavirus van een 47-jarige deelnemer aan het evenement. Hij is de eerste coronapatiënt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en zijn gezondheidstoestand is nog steeds slecht. Het is niet bekend waar hij het virus heeft opgelopen. In het district Heinsberg zijn 35 mensen besmet, in heel Duitsland 79. (**)

Noot: de 47-jarige is kankerpatiënt en kreeg i.i.g. rond 15 februari nog chemotherapie. Waarschijnlijk dat zijn toestand daardoor nog steeds slecht is.

5
168 Wilmama

@168 Man valt dus in de risicogroep.

3
169 Nurse Ratched
170 Nurse Ratched

@170
Ik heb een foto van de man gezien (Tilburg is een groot dorp) waarop hij tijdens het carnaval in z'n hand lijkt te hoesten.

2
171 kenny013

@171 Ik ben nog steeds niet overtuigt, lijkt er vooral op dat ze geen gezichtsverlies willen.
Lijkt mij belangrijker om eerlijk te zijn.
Er zullen meer besmettingen uit Tilburg komen, maar allemaal niet van de man uit Loon op Zand dat is onmogelijk.

2
172 Nurse Ratched

@172
Als ze eerlijk zijn moeten ze toegeven het helemaal niet onder controle te hebben of kunnen krijgen.
Maatregelen lijken er mij meer opgericht op het zoveel mogelijk beperken van een massale uitbraak. Niet meer, niet minder.

Om het echt onder controle te krijgen zijn Chinese maatregelen nodig, heel Nederland op slot.
Dat gaat niet gebeuren, praktisch haast onmogelijk en economisch een ramp.

2
173 kenny013

@173 Ach van Dissel wijst liever naar Italie, ondertussen overschat hij zichzelf enorm.

2
174 Nurse Ratched

@173
De hier getoonde grafiek maak wellicht iets duidelijk over wat wel nog kan:
"Voor wie denkt dat als tegenhouden niet meer kan, we de epidemie maar over ons heen moeten laten komen: er zijn allerlei manieren om de verspreiding te vertragen en daarmee de zorglast te doseren. Zie deze grafiek."



En de Chinese maatregelen hebben er tot nu toe niet voor gezorgd dat een en ander daadwerkelijk onder controle is: https://nos.nl/artikel/2325241-weer-meer-coronabesmettingen-in-china-eerste-dode-in-australie-en-thailand.html

6
175 Wilmama

Mogelijk iemand wel besmettelijk tijdens carnaval in Tilburg'

Donderdag werd duidelijk dat een man uit Loon op Zand besmet was met het coronavirus. Hij zou dat hebben opgelopen in het Italiaanse Lombardije. De man had kort voordat hij gezondheidsklachten kreeg nog carnaval gevierd in Tilburg. De man was toen echter niet besmettelijk, dus carnavalvierders hoefden zich geen zorgen te maken, zei het RIVM eerder.

Vanmiddag bleek dat er toch nog twee mensen besmet zijn geraakt die carnaval hebben gevierd in Tilburg. Het RIVM blijft erbij dat zij niet besmet zijn geraakt door de man uit Loon op Zand. "Hij was niet besmettelijk toen hij carnaval vierde en daarnaast zijn we nagegaan welke kroegen deze drie mensen hebben bezocht. Daar zit geen overlap in."

Man is natuurlijk niet op straat geweest, soort van van beam me up scotty.

2
176 Nurse Ratched

https://mobile.twitter.com/MarietFeltkamp

1
177 Nurse Ratched

@175
Wat ik al zei, vertragen, doseren, dat is heel wat anders als onder controle hebben.

@176
"nog twee mensen besmet zijn geraakt die carnaval hebben gevierd in Tilburg. Het RIVM blijft erbij dat zij niet besmet zijn geraakt door de man uit Loon op Zand. "

Dat maakt het dan alleen maar ernstiger, die 2 mensen hebben het dan opgelopen van iemand die nog steeds niet in beeld is en dus nu nog mensen besmet.
Of het was toch 'de man uit Loon op Zand'...

0
178 kenny013

https://nos.nl/liveblog/2325248-ziekenhuis-in-gorinchem-op-slot-rivm-meldt-drie-nieuwe-besmettingen-tien-in-totaal.html

Uit Coevorden waren geen gevallen of besmettingen bekend.
Lijkt mij ws dat hij het in Tilburg opliep.

2
179 Nurse Ratched

@175


Uit link @177
"Mariet Feltkamp
@MarietFeltkamp
·
Vertragen van de epidemie inderdaad belangrijke doel. Op die manier ook piekbelasting vermijden op ziekenhuis- en ICU bedden, op persoonlijke beschermingsmiddelen (maskers), op diagnostica etc etc.

Wordt in interviews wel benadrukt maar kan altijd beter
@rivm
Quote Tweet

Jos Vollebergh
@vollebergh
· 18h
Replying to @MarietFeltkamp
Moet niet iets duidelijker gemaakt worden dat het doel vooral is de (onvermijdelijke) epidemie af te vlakken? Liever 6 weken lang 10% ziek dan in een week 60%..."

N'dus

0
180 kenny013

Onze vrouwelijke Peter R. de Vries hier op dit draadje kakelt ook weer mee. Denkt ook overal verstand van te hebben.

2
181 Mac Benac

Live blog nos
Tijdens een persconferentie vertelde burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden dat vanmiddag de besmetting is bevestigd van een inwoner uit zijn gemeente. Deze man van middelbare leeftijd woont in het Drentse dorp Dalen. Ook zijn partner is getest, het is nog niet duidelijk of die ook besmet is.

De man was tijdens de carnaval in Tilburg en is niet in het buitenland geweest. Hij zit in thuisisolatie en het gaat "redelijk goed" met hem.

3
182 Nurse Ratched

@168 Live blog nos.
Besmettingen in Duitsland verdubbeld

Het aantal besmettingen in Duitsland is gestegen tot 129, meldt de Duitse overheid. Gisteren stond het aantal besmettingen nog op 66. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die grenst aan Nederland, kwamen er veel besmettingsgevallen bij die worden gelinkt aan het carnaval in de plaats Gangelt.

Uit angst dat gebieden worden afgesloten, zijn veel mensen aan het hamsteren geslagen, met lege schappen als gevolg.

3
183 Nurse Ratched

@183
https://www.1limburg.nl/corona-ggd-bezorgd-over-gestaakt-contactonderzoek-heinsberg?context=topstory

(**) Huisartsen
"Daardoor verandert ook de situatie in Limburg", zegt Hoebe ( hoofd Infectiezorg bij de GGD Zuid-Limburg red.). "Daarom vragen we de huisartsen in Zuid Limburg voortaan anders om te gaan met patiënten."

Nauw
GGD Zuid-Limburg heeft andere regels opgesteld. Hoebe: "Iedereen die koorts heeft, hoest en kortademig is, én bovendien in nauw contact is geweest met mensen in de Duitse grensgemeente Gangelt of in andere besmette gebieden zoals Italië, moet de huisarts bellen. Die overweegt wat de beste procedure is." Hoebe hamert erop, dat mensen aan al de voorwaarden moeten voldoen. "We hebben immers ook een griepgolf, er zijn veel mensen die hoesten, maar dat is meestal geen coronavirus."

Innig
Met nauw contact doelt Hoebe op innig contact. "Het gaat niet om tanken, eten in een restaurant of even de supermarkt bezoeken." (**)

7
184 Wilmama

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@40 Inderdaad. . . Aziaten zijn, net als Surinamers, Antilianen, Noord Afrikanen, Scandinaviërs en Limburgers gewone mensen. . Maar heb je n...

2 uur geleden geplaatst door LoydMorris

Ron MVV Maastricht .
Muziekdraadje

Deep Purple - Highway Starhttps://www.youtube.com/watch?v=Wr9ie2J2690...

5 uur geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

Olivia
Muziekdraadje

Tavares - Don't Take Away The Music https://www.youtube.com/watch?v=sFktT-k4G_Y...

5 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Spargo-Just For You https://www.youtube.com/watch?v=MCpwqmrbyqQ...

5 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Sparks - When I'm With You https://www.youtube.com/watch?v=TVTH7OsNbhs...

5 uur geleden geplaatst door Olivia

elsemiek
Offtopic

@1948 Dat lijkt me ook irritant dat ze dat eerst willen lezen , dan is de spontaniteit toch weg?...

5 uur geleden geplaatst door elsemiek

eh
Offtopic

@1935Ik heb het over momenteel.Soms duurt de moderatie lang, en dan mis ik wanneer het tevoorschijn komt.Andere keren gaat dat veel snelle...

5 uur geleden geplaatst door eh

Olivia
Offtopic

@1944 Ik kan me dit niet herinneren , schijnbaar was ik op dat moment er niet . Had ik het wel gelezen had ik ook niet geweten dat jij dit was...

5 uur geleden geplaatst door Olivia

eh
Offtopic

@1924@1936...

5 uur geleden geplaatst door eh

Olivia
Offtopic

@1943Nee dat van die taalnazi heb ik geen boodschap aan . Dat ze maar lullen wat ze willen , als je daar je ego mee op moet krikken dan stell...

6 uur geleden geplaatst door Olivia

NK. App
Sex Kannada Sex Kannada SexNaked CoupleTwistys LesbianAsianpussyAmateur Pregnant PornInternet ChicjsSex At WorkSexin FilmsStepmom Blowjob'sJordy El NiñoBellaso PornPorn4uSneaky Mom3Standing 69 PositionChina AvForcefull XxxLesbians Kissing NakedDirty RoulletteXnxnxRecherche Films PornographiquesGay Cartoon Sex VideosXxx Video Hd MKinnr Sex VideoSex GaneHot Lauren GrahamImo Sex VideoSunny Leone ClipFliz Movies FullArcher PornhubBlack DildosElizabeth Hurley Sex SceneSexmexmomMolly Jane AnalBig Tit Milf CreampiesBlacked PrinceZazie Skymm BlackedCrossdressing HentaiRedhead Big TittsFake Taxi SexxxMi Khalifa Porn VideosHentaisubbedSeashell Sexual PositionHuge Strapon LesbiansBangbros.fomMia Khalifa Sexy PornDesk Sex VideoSoapy Massage PattayaFigthing PornHot PornstarCodi Vore Chloe SurrealRedit DeepthroatEbony PornstartsBig Tis BlondeSling Shot BoobsNature PornCamela CluchtTabatha CashHindi Porn Story AudioArmy Girl SexWeb Series Indian SexyKisshentaiNuds GalsSexual Spit RoastMichael Afton PornXnxx Indian PhotoEbvr-091Non NudeforumBangla Bf XxxxSex King HdSexy Bhabhi Porn VideoXxx Videos Dani DanielsTop PornWww Bangali Xxx VideoJapanese Milf MomAsiansexhdReallivecamsLeggings PornPhilippine PornMaisie Williams SexyKatie Cummings FatTarzan BfJapanese Mom Xnxx ComMom Son SextsSleepwalk PornHistoire Gay PornDeshi Porn HdNodiyaHacker XxxKardashian Sex TapeBig Pundai SexVideox ComBig Natural TittyfuckBlk PrnMangahentai NarutoAnal MilfTwisted GrimEmily Osment NakedKeysten Ritter NudeTelugu Sex Videos Full HdRap XxxxYoujizz HdXbrazSexy Porn MiviesHot And Nude CelebritiesNxx PornFat Ugly WomanPigmananalPutas JuarezBlonde Lesbien PornSuperhq NetJogos De Sexo Para CelularMichelles NylonsDutchessravenna RaceplayWeebuMaturelesbiansBronwin Aurora LeakMost PornXaxi Vidio3d Hardcore SexOld Japanese PornAfricalesbiansAlina Lopez FacialSexes GifsHorny StepmompornGa Asian PornChorekee DassYouporn MatureKawaii Girl PornRomantic Xnxx ComSexo 18Desi Lover Outdoor RomanceBangladeshi XnxxStickyasian18Riley Reid AnalHeavy Sex HdReal Porn MomBang Bus Big TitHot Blow JobHeather Graham Nude ScenesViolet Myers - BodyguardGhetto Barbie TwerkPorn Español Gratisافلام اباحيه مترجمة34 Rule PahealLacey Evans NudePorn Videos SexxxFree BlowjobvideosTeen OrgasimWholesome HentaiSexxxxz