Insecten leggen massaal het loodje (volkskrant.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door verwijderd322399 in Wetenschap  ·  43 Reacties

  • 19
  • 856x gelezen
Reageer met een Emoji
3
1
2
11
9

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Testten ze dat ook door een insectenval te plaatsen? question

8
1 Wild Rover

Citaat: "... het is een combinatie van het opofferen van natuurgebied voor landbouw, stedenbouw en industrie, de intensiteit van de landbouw, stikstof, verdroging van de grond en het gebruik van kunstmest en pesticiden".

Het "klimaatprobleem" is een véél minder urgent probleem... dan de werkelijk rázendsnelle achteruitgang de aantallen insecten c.q. van de biodiversiteit!
Er wordt veel te veel gefocust op "het klimaat", terwijl dáár niet eens van vaststaat wat er exact de (eventuele) oorzaak van is. Wat de afbraak van de natuur aangaat; daarvan weet wél iedereen waar het aan ligt... dat ligt eenvoudigweg aan al de bovengenoemde oorzaken!

Het is de hoogste tijd dat er eindelijk eens serieus gekeken wordt naar... de wérkelijke bedreigingen van de natuur en daarmee ons voortbestaan!

3
2 Scorpio

Ja de insecticide doet waar het voor is gemaakt!

1
3 Mztje

De meeste mensen willen geen insecten maar gadgets en allerlei andere junk,dat hebben ze zo geleerd door op zeer jonge leeftijd de creatieve manier van kijken met de potentionele mogelijkheden die dat bezit,af te laten pakken en te laten vervangen door de belofte op die mogelijkheden in een product te 'plaatsen'.Dus kinderen leren de 'geluksverwachting' in zooi die je moet kopen te plaatsen,zo krijg je later brave mede-junkies met de perceptie van een soort dode die hongerig wordt naar impulsen die dan zo'n dode enigzins aan een 'idee van bestaan' moeten laten relateren.
Dus die heimelijk gekoesterde droom van mensen,die ze dan al vroeg leren om op onbereikbaar plekje in hun geest te verbergen(en liefst vergeten),die hopen ze dan in een berg zooi te zien uit komen,maar dat gaat niet gebeuren,men zal zombie blijven,en met een beetje 'mazzel' een eeuwige zombie,anders tijdelijke schade veroorzakende zombies/junkies.

wat zou toch die heimelijke droom zijn van h.sapiens ? waar hoopt ie diep verborgen eigenlijk op? en hoe is het werkelijk te bereiken?

4
4 billib

@4 En dat probleem gaat niet opgelost worden met allerlei schuldcomplexiteit,integendeel ,de natuur meesjouwen als zwaard van damocles of als ijzeren bal met ketting aan voet is al onderdeel van die abusievelijke perceptie die het probleem al ooit begon te veroorzaken.Een verslaafde kan beter oorzaak problematiek te pakken krijgen ipv zichelf te martelen met fop methodes die hem vroeger of later doen terugvallen.
Natuur moet je relatie mee kunnen bouwen,je gaat ook je partner niet als ijzeren bal aan voet mee sjouwen als het goed is.

1
5 billib

@3 Ja, dat dan weer wel. question
Maar door het alsmaar toenemende en zwaar overmatige gebruik... is het middel véle malen erger geworden dan de kwaal!

0
6 Scorpio

Alles moet mooi en kort genipt zijn .
En daarom worden bossage en bermen veel te vroeg geknipt.
Dat zit meestal in het voorjaar vol met insecten vlinders en ander jong spul.

3
7 Eindpenthode

Arme insecten. Ze hebben het al moeilijk en dan krijgen ze nog van die destructieve linkse "helpers" over zich heen. Dan wordt het helemaal een ramp. Die maken echt alles stuk met hun hypocriete praatjes en zweverige axioma gedreven werkelijkheidsontkenning.

Stop monsanto (bayer) en de insecten komen zo weer terug.

13
8 purelogica

Burgers zorgen ook voor vergiftiging van bepaalde jonge vogels. Sommige vogels gebruiken veel haren van honden en katten om hun nest te bekleden. De in die haren aanwezige vlooien- en tekendoders, van o.a. BAYER @8 question, doden de jonge vogels.

1
9 Myth63

En hierin is de mens vreselijk dom bezig. Continue de balans verstoren met zogenaamde "wetenschap" .. Het is de oorzaak van rampen en niet het klimaat. Mensen worden steeds ouder, maar heft de natuur het zo bedoeld .. De mens is degene die een "inecticide" behandeling nodig heeft. Maar tja .. Daar gaan we uiteraard niet aan beginnen. En dus wachten we op de ramp.

8
10 sparta

@8 hahahahahhaha Natuurlijk is het weer de schuld van links

4
11 RonMVV

Genoeg wel betrouwbare onderzoeken die bevestigen dat het erg goed gaat met de insecten
Pure klimaat propaganda dit

11
12 Deelname

4G en 5G zijn de daders!!

5
13 vis

Citaat Einstein “Als de bijen van de aardbodem verdwijnen, heeft de mens nog slechts vier jaar te leven; geen bijen, geen bestuiving, geen planten,

1
14 Waarheid, gewoon zoals het is

Weer die verfoeide boeren,,,

@12 Welke onderzoeken? Youtube gekkies?

0
15 Otasanek

@8
Monsanto levert (leverde) geen insecticide...

5
16 Janzzen

@12
Laat zien.

3
17 Janzzen

@1
Ja.

2
18 Janzzen

@14 : gelukkig had Einstein meer verstand van natuurkunde dan van natuur.

Mooi citaat, maar de meeste planten die voorzien in ons voedsel zijn wind bevruchters.

4
19 Lobbus

En nog hoor je Thierry Baudet dom praten over stikstof. Het is één van de mindere punten van FvD.

7
20 Vaartuig

@20 Alsof stikstof het enige probleem is voor de insecten.

"... het is een combinatie van het opofferen van natuurgebied voor landbouw, stedenbouw en industrie, de intensiteit van de landbouw, stikstof, verdroging van de grond en het gebruik van kunstmest en pesticiden. ..."


Je zou net zo goed de migratie de schuld kunnen geven, want voor die migranten moeten huizen worden gebouwd. Daarom moeten natuurgebieden verdwijnen.
Voor die migranten moet de industrie harder voor draaien, de intensiviteit van landbouw vergroot worden (al die migranten moeten wel ergens wonen, en ook eten natuurlijk).

Het is dus maar net hoe je het wil zien.

FvD wil minder migranten, wat dus minder huizen zou kosten, minder voedsel, dus de landbouw kan wat minder worden, de veeteelt kan dan minder, het gebruik van pesticiden kan omlaag enz enz enz.
Groot PLUSPUNT voor FvD dus!

6
21 xtremy

Insecten leggen massaal het loodje

Bij de komende omslag van het weer zijn ze zo weer terug.

5
22 Wil je niet weten

@22 Nope dat doen ze niet. Zomaar...

Bodemleven komt niet "zomaar" terug daarvoor zijn gelijke waarden en factoren voor nodig als een eeuw geleden. Insecten die het wel halen worden plagen ook nog eens. Het zijn met name de meest nuttige insecten die het eerst verdwijnen.

Dit is echt compleet bizar
https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/oct/19/the-guardian-view-on-vanishing-insects-a-silent-threat

2
23 Otasanek

@20 : Ik dacht niet dat insekten last hadden van stikstof an sich. Het is mest voor plantjes.

2
24 Ness

Is het dus goed dat ik de vogels en egels van eten voorzie. Dan helpen we ze de winter door.
Alleen moet de kat omdat ik vanavond even niet zo handig bezig was horen dat ik kattebrokken op bordje leg. Hoorde ineens miauwen was er net op tijd heb het bordje iets verder in het holletje van de egels gezet .

0
25 Erika

Wat ik in het verhaal mis zijn de windmolens. Als ik hoor van de monteurs als ze onderhoud plegen is dat de wieken zwart zien van de insecten zoals vroeger de voorruit van de auto en de bumpers.

3
26 Pluten1

* Verwijderd door de redactie *

27 Dirk2137

Je kan het pedicide wel de schuld geven, maar dat geloof ik geheel niet.
Toen ik jong was gebruikten de boeren veel meer gof en vele meer soorten.
In de jaren 80 werden vele soorten pedicide verboden en die zijn alle uit de handel genomen. Dus nu is het stukken beer allemaal en nu er minder gif gespoten worden en vele minderen soorten leggen ze alle het loodje??

Daarom zeg ik 4G en 5G zijn de boosdoenders!!!

8
28 vis

@26 Zoveel van deze dingen staan er niet dat ze deze insekten uitroeien. Dan zou je ook vele auto's moeten vernoemen die ook in vele malen toenemen.
Vroeger het je meer vleermeuizen die ze opvratenn deze insekten en nu hebben we in de plaats windmolens en auto's ervoor.

Als je nummer 28 leest weet je ook dat het niet een de pediside ligt want in de tijd dat deze overmatig en vele soorten werden gebruikt leefde zo nog in grote aantallen.

Dus gooi ik het op 4G en 5G!!

8
29 vis

De anti-conceptionele pharmacie bij mens en dier heeft de afgelopen 60 a 70 jaren geleidelijk aan de bodem /het water doordrenkt.
De intelligente aardse mens heeft een bio-vijand gecreeerd die geleidelijk aan
de natuur exponentieel ervoor behoedt zich voort te kunnen planten ?

2
30 m+m = Z

@30 Ook dat kan nooit gezond zijn voor mens en dier.

5
31 vis

@28
Vergif als DDT en parathion zitten nog steeds in de natuur. En de huidige neonicotinoiden zijn verantwoordelijk voor de massale sterfte van de insecten.

2
32 Janzzen

@29
Je gooit mis met je 4G en 5G.
5G bestaat nog maar amper, 4G bestaat sinds 2008 en de daling is lang daarvoor al ingezet.

Maar in het land der blinden gooi je al snel hoge ogen.

1
33 Gekste Henkie

niemand heeft het over jp8 ,jetfuel
aluminium in bijen gevonden ,zelfs in honing!
en veel meer zware metalen uit vliegtuigbrandstof.

0
34 haywire

@21

Door een combinatie aan oorzaken sterven insecten uit en een groot deel daarvan kan worden gezocht bij de landbouw. Gebruik van neurotoxinen (neonicotinoïden, waar mensen ook Parkinson van krijgen) is een belangrijke. Stikstof is verantwoordelijk voorzet verdwijnen van leefgebieden doordat een variatie aan voedsel voor insecten ontbreekt.

Doe niet zo vreselijk naiëf. Dit is echt flink wel een kansloze stellingname van de FvD.

1
35 Vaartuig

Dit is wel positief:

https://www.wur.nl/nl/nieuws/Sterfte-bijenvolken-afgelopen-winter-lager-dan-in-vorige-winters.htm

bloemen voor bijen in de tuin zetten mensen.

0
36 Artikel39

Iedereen en alles legt het loodje. De mens is gewoon zelf niet in staat om van deze wereld iets moois te maken. De mens brengt alleen maar dood en verderf voort.

2
37 DONKEY R

@16 Prima. Stop het gebruik van glyfosaat en andere (te) massaal gebruikte bestrijdingsmiddelen. dan.

0
38 purelogica

@37
Zo negatief zie ik het niet, er zijn namelijk heel veel mensen die er wel iets moois van willen maken.

Het probleem is de huidige doorgeslagen kapitalistische trend: We willen teveel en we zijn met teveel.
Beide zaken kunnen niet samen op een planeet met beperkte middelen, dus iig zal één van de twee spoedig aangepakt moeten worden.

0
39 Mark

@14 tegenwoordig hebben we blikvoer waardoor we het iets langer uit kunnen houden... ontopic: wel ernstig dat het zo gaat... maar ja, meer produceren voor meer monden elders - goed voor de economie - heeft dit dus als consequentie... de overbevolking heeft interessante gevolgen derhalve

0
40 maarten1234

@39 Zo negatief zie ik het niet, er zijn namelijk heel veel mensen die er wel iets moois van willen maken.

Het probleem is de huidige doorgeslagen kapitalistische trend: We willen teveel en we zijn met teveel.
Beide zaken kunnen niet samen op een planeet met beperkte middelen, dus iig zal één van de twee spoedig aangepakt moeten worden.

Ik ben het met je eens dat wij in een hebzuchtig en doorgeslagen kapitalistische systeem leven, maar dat is mede mogelijk gemaakt door corrupte en omgekochten politieke marionetten deze figuren hebben het zo ver laten komen door alles te privatiseren.

Het gaat verder dan dat, kijk nou eens naar de geschiedenis van de mens op aarde, de mens leert nergens van. Het is altijd dezelfde cyclus waar we ons in bevinden. ''Macht geld en oorlog''.

2
41 DONKEY R

“In Nederland is nog maar ongeveer 17 procent van het landschap oorspronkelijke natuur’, aldus Biesmeijer. ‘Dat is het minste van de Europese landen.’ Er is de afgelopen veertig jaar enorm veel bebouwd gebied bijgekomen, zegt Dicke. ‘De landbouw is grootschaliger en intensiever geworden. Dat gaat ten koste van de biodiversiteit. LTO, de organisatie voor boeren en tuinders, vindt dat we wel wat natuurgebiedjes kunnen schrappen. Dat geeft aan hoe klein ze zijn geworden.“

En Nederland gaat maar door met groen op te offeren voor huizenbouw en aanleg van asfalt. Daar moet een eind aan komen!

0
42 Interessant

@38 ,
Dat lijkt er meer op.

0
43 Janzzen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

27 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

38 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

40 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

43 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Comedy Sex XxxPorn Videos TrendingBetty Carr PornJapan HentLndian Xnxx VideoSling Shot TitiesBen 10 XnxxHot Sex PartyBarazzer Xxx VideoEstter MunizXxx PournHindi X HdAunty Blouse OpenDani Daniels Xxx Videos DownloadWhat Does Going H.a.m MeanShrilanka PornBest Adult GamesDownloadhelper PremiumXnxx Hot WomenForeign Sex Videos ComXxx LatinPorn PoojaStepsistersexAsian Porn PicsBrattysis.comVídeos Pornos GratuitoPornography En EspanolSinful Deeds OnlyfansBig Dick GayRaylene.Surprise Big CocksNaked Women On TvJapan Sex 3gpRanker Porn StarsTits EroticaPornocomlegemdaHqs PormMarin Hinkle NudeGay Bareback PornFree Porn BrazzAnna Friel Nudeسکس التاSamantha GarmendiaCatfight VkBlack Man Fuck White GirlEva Notty Hd PornLexi Lore CreampieHentia Monster PornUncamsPorn FotosDogstyl PornSex Sex Sexy SexyXnhxDesi Teacher Sex VideoHappy Diwali SexAunt Judy's PornVideos PornográficPorn StoreDesi Free Porn VideoAunt And Nefew PornHomade NudesTyga And Kylie Jenner SextapeNaughtyallieBellemere One PieceRae Lil Black New PornMiu ShiramineLana Rhoades BlowAsh Kash NudesMia MalkoLesbian PutasPornhub FreeJav PissCncpornJija SaliSona XxxKamalika Chanda Sex MoviePejnyaHeavy R.comBella Poarch SexKame Paradise 2Nude Military WomenIndian Sister Sex BrotherStepmother PornSuhagrat Sexy MovieChhota Sex VideoPorn Vidios In HindiNew Hindi SuhagratDinotubwSage PornX Hd Video DownloadSex Live SexBdsm RoughFutatubeBhabhi Sex DownloadXxx Videos Hindi MaiIndian Sasur Bahu SexLisa Ann CumshotLesvianas CachindasPor'hdSexo PormosVídeos De Pornô De VelhasPunishment In DiapersDating On Craigs ListXnxx Morning SexBeeg Full HdSexmilfPissingsexSexo JogosAngelssexRoberta GemmaSmall Titties LesbiansDoctor Gay PronJapanese Family XxxLesbeaAshlyn Peaks PornChat EroticoShort SkirtpornMilf SquirtingSuki CastingcouchhdKajal Raghwani Ka XxxDandy-862Rule34Bi PornPornosu IzleLive Sex HdRomantic Sex PositionsTelugu Puku Sex VideosPorn Long VidioJizzhut.copmHot Women Of TwitterXnxx.pornBlonde Hair PussiesFeminized LiteroticaXnxx TeenageHotshot SeriesKennedy MarksenRachneraGay Bbc SuckingAdult Picture Adult PicturePorn Videos GirlfriendPerversefamily.comPamle RiosBrand New Cherry Flavor Sex SceneFront XxxCumome.comBella Poarch LeakedWesley Pipes PornLesbian HynosisFcn Sex ChatFilmes Pornô De Desenhos