U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 2
Gemeenten luiden de noodklok over de rekening voor de hulp aan oudere inwoners. De kosten lopen enorm op terwijl de inkomsten dalen. Een miljoenenstrop dreigt, signaleert gemeentekoepel VNG. ...

4 dagen geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
1
3
1

"De VNG heeft zich steeds verzet tegen het invoeren van dit systeem en nu blijkt waarom. Het afgelopen half jaar is het aantal cliënten sterk gestegen, mede vanwege het voordelige vaste tarief. De uitgaven liepen hierdoor op met gemiddeld ruim 7 procent. Tegelijk zien gemeenten een verlaging van de WMO-inkomsten uit eigen bijdragen tot 30 procent op jaarbasis."

Mij dunkt dat het aantal klanten vooral is gestegen doordat ze uit bejaardentehuizen zijn getrapt, doordat hun volwassen kinderen tot steeds meer "vrijwilligerswerk" worden gedwongen buiten de mantelzorg, en doordat ze vooral in Nederland onverantwoordelijk snel het ziekenhuis uit worden geknikkerd na een operatie e.d., voorzover ze die nog krijgen natuurlijk.

Dat gezeur over vergrijzing gaat ook nergens over. De autochtonen vergrijzen, de allochtonen zijn in de meerderheid zowel in de steden als onder de 18. Maar die zijn geen donor en geen vrijwilliger, althans niet bij de autochtonen. Terwijl zij zogenaamd "de vergrijzing" moesten helpen oplossen. Ze melden zich ook al niet aan als pleeggezin maar staan wel op hun achterste poten als een "islamitisch" kind in een niet-islamitisch gezin gewoon mee moet eten wat de pot schaft. Snel stoppen met importeren dus, je krijgt er een boel problemen bij en geen oplossingen waar ze voor bedoeld waren.

"Ouderenorganisatie ANBO is niet verbaasd dat gemeenten zien dat hun WMO-budget ‘gierend uit de bocht dreigt te vliegen’. Directeur-bestuurder Liane den Haan: ,,Vanuit ANBO vinden wij dat we veel meer moeten inzetten op preventie, waardoor we voorkomen dat ouderen steeds meer zorg vragen. Daarom pleiten wij al jaren voor voldoende en geschikte woningen voor ouderen.”"

Dat is mooi, maar alleen zolang ouderen niet worden gedwongen, te verhuizen, omdat ze "een sociale woning bezet houden", dat mensen het zo omschrijven, zegt genoeg. Je hebt het recht niet, mensen uit de omgeving weg te rukken waar ze al tientallen jaren wonen, waar hun lief en leed ligt, tegen hun zin. Veel teveel wordt de mens algemeen gezien als verplaatsbaar en maakbaar, alsof we robots zouden zijn.

1 Wendel    
4 dagen geleden door Wendel
1
Meld

Overigens zie je bij alles, dat zorgzaamheid naar de burger toe betreft, dat de overheid de taken naar de gemeente of de burger zelf doorschuift en het geld, dat zij, als overheid, eraan uitgaven in het verleden, voor een groot deel lekker in eigen zak houden, om de lobby/EU etc. mee te pleasen.

2 Wendel    
4 dagen geleden door Wendel
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

3 palta's    
4 dagen geleden door palta's

@3 De islam is sowieso het grootste probleem.

4 puddingbuks    
4 dagen geleden door puddingbuks
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

5 palta's    
4 dagen geleden door palta's

@5 Daar hebt u gelijk in. De overheid maakt alles mogelijk.

6 puddingbuks    
4 dagen geleden door puddingbuks
0
Meld

Ondertussen gaan ze maar door met het binnenhalen van werkschuw importvolk...

7 Topperz    
4 dagen geleden door Topperz
0
Meld

Illegalen komen naar Nederland en beroven de bejaarden terwijl ze aan het pinnen zijn bij een pinautomaat. Die automaten worden door criminelen opgeblazen en komen niet meer terug zodat de bejaarden verder moeten lopen om naar een andere pinautomaat te gaan en ook daar weer berooft te worden. D66 geeft hun nu de optie om euthanasie te plegen.

Weg met cash, weg met bejaarden....

sc.off

8 Idioot    
4 dagen geleden door Idioot
1
Meld

Met hartelijke dank aan de Pvda-er van Rijn heeft het asociale gezicht van de PvdA goed gepresenteerd daarin ook gesteund door Klijnsma die de pensioenpot aan de EU heeft verkwanselt!

9 Zie Hier    
4 dagen geleden door Zie Hier
1
Meld

Het d66 en groenlinks zullen weer komen met hun oplossingen om de populatie uit te dunnen. Men zal een tussenweg kiezen en eerst beginnen met halveren van het aantal uren zorg, versterven anders.

10 Voorzittershamer    
4 dagen geleden door Voorzittershamer
0
Meld

Simpel op te lossen door Gemeentelijke belastingen te verhogen buiten de verhogingen van het Rijk en Nutsbedrijven. Hardwerkend en gepensioneerd Nederland moeten nog maar een keer wat gaatjes maken in de strak gespannen buikriem. Het open grenzen beleid en de opvang van de Gold Diggers gaat steeds meer ten kosten van het kleine beetje welvaart van de doorsnee burger.

11 Dissident    
4 dagen geleden door Dissident
0
Meld

En dit zag men al aankomen in de jaren 50 en al die regeringen die er daarna zijn geweest hebben allemaal verzuimt om daarvoor extra geld opzij te zetten met de extra inkomsten van de gasbaten.

12 nog een keer    
4 dagen geleden door nog een keer
0
Meld

VVD cda pvda d66 behoren in het gevang, de onschendbaarheid voor politici moet worden opgeheven.
vervolgen voor de gevolgen van hun wan beleid.

13 Gratiebarmhart    
4 dagen geleden door Gratiebarmhart
0
Meld

Trending vandaag
Sixpack door stroopwafel
Een killerbody krijgen, daar moet je toch voo...

6 uur geleden door RTL Nieuws

Als het over racisme gaat, hebben witten het...
Vorige week ging ik een kijkje nemen bij een...

14 uur geleden door Brynnar

Wat staat er al decennialang, ieder jaar weer...
OproepZelfgetrokken kippensoep, pasteitjes me...

8 uur geleden door 120db

Europees Parlement eist in resolutie afschaff...
Het heerlijk avondje is gekomen, maar wel zon...

14 uur geleden door Moskowfiets

Freek de Jonge overweegt vluchtelingen in hui...
Zelf zegt hij bewust minder te consumeren, zo...

13 uur geleden door Ruud100


ADVERTENTIE


Laatste reacties
de gezonde roker
Trump gaat de geschiedenisboeken in als de vi...
@260 Plussen, beminnen....

1 minuut geleden door de gezonde roker

Bollieboos
Opstelten greep persoonlijk in bij communicat...
En het Openbaar Ministerie is corrupt en heel...

1 minuut geleden door Bollieboos

Sjaak Trekhaak
Trump gaat de geschiedenisboeken in als de vi...
@251"De impeachment doet de Trump approval ...

1 minuut geleden door Sjaak Trekhaak

Violier
Trump gaat de geschiedenisboeken in als de vi...
Iemand al een idee wat Giuliani in de Oekraï...

1 minuut geleden door Violier

DagmarA
Man (62) uit Bergambacht vermist: 'We maken o...
@1Zum kotzen, uw reactie.Nondeju...

1 minuut geleden door DagmarA

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig