U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 25
Alle bijstandsgerechtigden moeten aan de slag. Dat kan een stage zijn, vrijwilligerswerk of het volgen van een taalcursus. Wie geen tegenprestatie wil leveren voor de bijstandsuitkering kan daar binnenkort toe worden verplicht, schrijft staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken aan de Twe ...

8 maanden geleden door RTL Nieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
31
1
30
1
4

Zet de steuntrekkende jeugd maar aan het werk.

101 Keesklets    
8 maanden geleden door Keesklets
6
Meld

@97 Die gratis trainingen die leiden wel op tot vakdiploma's. Dat is in ieder geval wel gebruikelijk in de ICT. Als je de nodige Microsoft, Cisco, VMWare certificaten hebt dan ben je echt wel gewild als systeembeheerder op de arbeidsmarkt. Ook als je kan programmeren dan ben je heel erg gewild. Het mooie van ICT is dat alles gratis beschikbaar is. Zowel de trainingen als de software. Het enige wat je nodig hebt is een goedkoop computertje en een internet aansluiting.

Ik heb zelf Biologie gestudeerd en heb de overstap gemaakt naar ICT en ik heb al mijn kennis op die manier opgebouwd. Met de certificeringen die ik inmiddels heb kan je onderhand een muur behangen.

102 RazorBlade    
8 maanden geleden door RazorBlade
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

103 Strafpleiter    
8 maanden geleden door Strafpleiter

Wat zal het rustig worden hier op het forum question

Maareh ... gaat dit net zo'n "succes" worden als de Participatiewet?

104 Kopkaas    
8 maanden geleden door Kopkaas
1
Meld

@103 ICT is een beroep voor luie mensen. Je bent bijna heel de dag bezig om uit te vinden hoe iets makkelijker kan. Ik kan vaak op mijn leeftijd makkelijk de jonge gasten bij houden door dingen net even slimmer te doen. Dat is een kwestie van ervaring. Het is geen hard werken wat ik doe. Ik hoef niet met stenen te sjouwen. Het enige wat ik hoef te doen is typen en mijn muis bewegen. En dan houd je nog tijd over om af en toe wat een forum te plaatsen ook. question

Quote van Bill Gates:

“I choose a lazy person to do a hard job. Because a lazy person will find an easy way to do it.”

105 RazorBlade    
8 maanden geleden door RazorBlade
2
Meld

@105

“I choose a lazy person to do a hard job. Because a lazy person will find an easy way to do it.”

question

106 Kopkaas    
8 maanden geleden door Kopkaas
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

107 Strafpleiter    
8 maanden geleden door Strafpleiter

Was Leefbaar Rotterdam beleid dit. Werden hierdoor verketterd.

108 Spraypaint    
8 maanden geleden door Spraypaint
3
Meld

Oude wijn in nieuwe zakken. Net als dieven pakken, hoe lang horen we dit al niet. Doe het dan !

A66 (Armoede 66)

109 Mac Benac    
8 maanden geleden door Mac Benac
3
Meld

@7 Jij ziet alleen voor het gemak de onbeschofte werkgevers over het hoofd. Als hun neus je niet aanstaat word je al niet aangenomen. Het werkgeverstuig stelt eisen waar mensen - die al om welke reden dan ook arbeidsbeperkt zijn - niet aan kunnen voldoen.

Ik lees hier een hoop stoere borrelpraat. Kenmerkend voor dit arme landje.

110 Mac Benac    
8 maanden geleden door Mac Benac
5
Meld

Het basisloon is de enige oplossing om dit probleem op te lossen want ze doen dit niet om mensen te helpen maar om mensen te dwingen (Kijk maar naar oudere maatregelen die niet geholpen en gewerkt hebben) naar werk dat uitzichtloos is. Iemand met WO achtegrond zit er niet op te wachten om in een 5+ ploegendienst te werken in de fabriek en ga zo maar door.

Wat ze eigenlijk willen is alle immigranten vrijaf geven zodat alle burgers moeten opdraaien voor de massa's immigrante die werkelijk te dom zijn om normaal te kunnen functioneren in de maatschappij. Globalisme is een bitch. Lekker hun hele leven aan hhet infuus van de zorgstaat en de echte burgers lekker krom liggen met zeer matige lage loonschalling die wij hier hebben.

Ik spreek vrienden uit de UK en daar krijgen ze de helft meer salaris voor bijvoorbeeld logiestiek werk. Dan zeggen ja maar daar is alles duurder. Huren zijn hoog maar je kan voor veel minder geld goed voedsel kopen. Kijk naar Duitsland waar de loonschalen ook 30% hoger ligt dan Nedereland. (gemiddelde genomen) Eten in Duitsland is ook veel goedkoper dan hier in Nederland.
Marktwerking heeft alles kapot gemaakt. Kijk naar huurhuizen tegenwoordig. Wat je 10 jaar geleden voor €400 huurde kost je nu €650 met een likje verf lijkt het al heel wat.

111 Raffa    
8 maanden geleden door Raffa
4
Meld

@111 "Het basisloon is de enige oplossing om dit probleem op te lossen
....
Wat ze eigenlijk willen is alle immigranten vrijaf geven zodat alle burgers moeten opdraaien voor de massa's immigrante"

Het is diezelfde burger die het basisloon voor die immigranten moet ophoesten.
Het blijft gratis geld.

112 Rex    
8 maanden geleden door Rex
7
Meld

@112 Het basisloon is voor iedereen dus arm of rijk en je kan daarnaast zelf aan het werk gaan om extra te verdienen.

Het is een belastingvrij bedrag maar het moet wel rendabel zijn. Dus €1000 is veel te weinig als de huren veel te hoog zijn en zelfs in de sociale sector.

Ze hebben al aangegeven dat de bijstand veel te laag is omdat als je de toeslagen zou willen afschaffen zouden mensen rond €1400 euro netto moeten krijgen en dat is dus niet het geval bij de Bijstand. Ook de minima's kirjgen netzoveel als bijstanders plus hun toeslagen (praat allleen over alleenstaanden) dus zo'n €1200 netto.

113 Raffa    
8 maanden geleden door Raffa
4
Meld

@104 Die participatiewet heeft weinig tot niets opgeleverd. Elke keer blijkt dat men de maakbaarheid van de samenleving geweldig wordt overschat. De enigen die profiteren zijn de arbeidsbemiddelings instanties die wel incasseren maar geen duurzaam resultaat leveren. Misschien is het beter de bijstand zonder voorwaarden te verlenen en niet aan reïntegratie of arbeidsbemiddeling te doen. Scheelt een hoop duur betaalde (semi-)ambtenaren.

Dat gaat natuurlijk, ondanks de verregaande secularisati, in tegen onze protestantse cultuur: ledigheid is des duivels oorkussen. question

114 Myth63    
8 maanden geleden door Myth63
1
Meld

@107 , als ik in de ICT iets 3x moet doen, ga ik het scripten en dan is het geautomatiseerd.

115 caso    
8 maanden geleden door caso
1
Meld

@111 basis inkomen is een goed idee. Het wordt alleen verkeerd getest en toegepast. Iedere keer als ze het basis inkomen testen dan testen ze het alleen op een groep mensen die anders een uitkering nodig hebben. Dan heb je dus een soort van bijstand maar dan zonder arbeidsverplichting. Dat noem ik geen basis inkomen. Een basis inkomen is een inkomen dat iedereen krijgt. Dus ook de mensen die al werken.

Het basis inkomen zal betaald moeten worden uit belasting inkomen van grote bedrijven. Het is nu zo dat sommige bedrijven mega winsten genereren omdat ze vrijwel alles hebben geautomatiseerd en alles super schaalbaar hebben gemaakt. Ze weten dan van gekkigheid niet meer wat ze met al dat geld moeten doen maar de burgers krijgen dat geld niet.

Het is leuk dat je met een paar honderd man software kan maken die door miljarden mensen gebruikt wordt maar dan is het een beetje krom als die paar honderd man, of nog erger, de eigenaar van het bedrijf vele miljarden verdiend. Daar zal je dus belasting op kunnen heffen.

En een basis inkomen hoeft ook weer niet zo hoog te zijn dat je er alles van kan kopen wat je hartje begeert. Het moet juist zo zijn dat mensen die wat meer kunnen nog een zinnige bijdrage kunnen geven en daar goed voor worden beloond. De automatisering moet ten goede komen van de burgers en niet van een aantal mensen die alles op de wereld bezitten.

116 RazorBlade    
8 maanden geleden door RazorBlade
2
Meld

Ik wilde nog even dit filmpje toevoegen want het geeft feiloos aan waarom een basis inkomen een goed idee is:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=7Pq-S557XQU&feature=emb_logo

117 RazorBlade    
8 maanden geleden door RazorBlade
1
Meld

@111 [Het basisloon is de enige oplossing om dit probleem op te lossen..]

Of je het nu basisloon of bijstand noemt, geduvel als met de regeling waarover het nu gaat, hou je als je persé mensen aan het werk wilt dwingen of een "tegen prestatie" gaat verlangen. De oorzaak van het huidige geduvel ligt namelijk ook in de pogingen om grote aantallen mensen eerst in de bijstand te dwingen (afbouw WAO bijvoorbeeld) en vervolgens "te schrikken" van het grote aantal inactieven in dergelijke regelingen en ze vervolgens aan het werk te sturen vanwege "participatie".

Wat daarbij ook niet helpt is dat de sociale voorzieningen naar een verzekeringsmodel omgebouwd zijn dat "gaan werken" (vooral ook deeltijd) totaal niet stimuleert omdat er 100% gekort wordt op andere werkgerelateerde inkomsten. Vroeger daarintegen mocht iemand (in de bijstand gemaximeerd op het minimumloon) 30% houden. Een paar uurtjes werken in de week had toen financieel zin, nu niet.

118 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

Kop,,


Iedere bijstandsgerechtigde moet voortaan schoolbanken in of aan de slag
rtlnieuws.nl


Hier bedoelen ze blanken mee,,,

119 vis    
8 maanden geleden door vis
8
Meld

* Verwijderd door de redactie *

120 Strafpleiter    
8 maanden geleden door Strafpleiter

@111

"Kijk naar Duitsland waar de loonschalen ook 30% hoger ligt dan Nedereland. (gemiddelde genomen) Eten in Duitsland is ook veel goedkoper dan hier in Nederland."

https://www.dvhn.nl/economie/Op-vakantie-Waar-in-Europa-haal-je-de-goedkoopste-boodschappen-24639365.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

https://www.wcifly.com/nl/blog-international-interactivemapaveragegrosssalaryeurope#nettoloon-per-land-europa

Twee keer een "nee" voor je beweringen.....

121 Gremdaat    
8 maanden geleden door Gremdaat
4
Meld

@116 [bijstand maar dan zonder arbeidsverplichting]
Ik kan me van vroeger herinneren dat een sollicitatieverplichting voor bepaalde categorieen gewoon ingetrokken werd. Dat gebeurt nu, meen ik, niet.

Vroeger realiseerde men zich beter dat voor bepaalde categorieën mensen de afstand tot de arbeidsmarkt zo groot was dat het een zinloze onderneming was om hen naar werk te stimuleren/begeleiden. Een werkverplichting maakt het volgens mij alleen maar erger voor die groepen.

122 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
4
Meld

@119 Dat vrees ik ook.
Zelfs als het niet zo bedoeld is, dan zal het wel zo uitpakken.

123 MARCUSAURELIUS    
8 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
4
Meld

@101
Er zijn landen waar die jeugd weinig tot niets krijgen omdat ze nog niet gewerkt hebben en dus nog niet meebetaald hebben aan de uitkeringspot

Hier in ierland bestaat ook een regeling aan het werk (19.5 uur per week) voor een uitkering
Hij zij komt dan ergens te werken en de desbetreffende werkgever is verplicht om deze werknemer 22,55 extra per week aan de uitkerings gerechtigde te betalen voor diverse onkosten zoals vervoer ed
instantie betaald dan de uitkering door

124 eoghanfeehily    
8 maanden geleden door eoghanfeehily
2
Meld

@124
O en werkgevers mogen geen officieel bedrijf hebben
moet een buurthuis , bejaarden hulp sportvereniging ed zijn

125 eoghanfeehily    
8 maanden geleden door eoghanfeehily
2
Meld

@120 , en dan moet je het de computer vertellen wat je wil terwijl de computer doet wat je hem vertelt.

126 caso    
8 maanden geleden door caso
1
Meld

@116 ook ik vind het nog steeds een goed idee.

Men zal er echter wel het een en ander in moeten inbouwen zoals de AOW , kinderbijslag , ..........

127 MARCUSAURELIUS    
8 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
3
Meld

@80 Behalve aan import !!

128 Tiidmasine    
8 maanden geleden door Tiidmasine
3
Meld

@75 Ik zie niet in waarom de maatschappij mee zou moeten betalen aan het vergaren van vermogen van iemand die lang in de bijstand zit. Een koopwoning is vermogen dat op enig moment te gelde te maken is.

Het is puur de onwil van liberalen om in goede sociale woningbouw te voorzien die de prijs van een hypotheek op dit moment hoger maakt dan die van een huurwoning. Dat moet als eerste veranderen.

129 Hollander1967    
8 maanden geleden door Hollander1967
1
Meld

@129 2e alinea .... moet natuurlijk zijn 'de prijs van een huurwoning hoger maakt dan die van een hypotheek voor een vergelijkbare koopwoning'

130 Hollander1967    
8 maanden geleden door Hollander1967
0
Meld

Participeren ... wat een goed idee!

We laten mensen die al heel wat jaren normaal en leuk werk hebben gedaan weer "meedoen" in de samenleving door ze gezellig de hele dag spulletjes in dozen te laten stoppen en andere routinematige klusjes uit te laten voeren waarvoor het denkniveau van een 10-jarig kind benodigd is ...

Wat een goed idee! Dat zal ze (stimu)leren die werklozen!!

131 Kopkaas    
8 maanden geleden door Kopkaas
0
Meld

@119

"Hier bedoelen ze blanken mee,,,"

Ja sorry knul, jou bedoelen ze er OOK mee.

132 Kopkaas    
8 maanden geleden door Kopkaas
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

133 Strafpleiter    
8 maanden geleden door Strafpleiter

Ach dat dwangarbeid werken... een ander effect: hoe denk je dat de motivatie is van deze mensen om goed werk af te leveren. Zal nooit meer de aflevering van de Rijdende Rechter vergeten waarbij een oude vrouw die verhuist is het verhuisbedrijf aanklaagde omdat haar breekbare spulletjes beschadigd waren. Was een soort budgetverhuisbedrijf die... juist werkt met dat soort mensen zonder volwaardig contract. Ik kan het me zo voorstellen: ga jij met mij om als afval dan pak ik je terug, hoe dan ook. Of wil je dat je zieke moeder behandeld wordt door een thuishulp met behoud van uitkering?

Dat werk zal dus wel de kenmerken moeten hebben dat het ''zonder vertrouwen'' is zoals echte slavenarbeid veel toezicht en controle. En met de toenemende automatisering neemt de schare mensen die aan de kant komen te staan en dus ''geholpen moeten worden met activeren voor de arbeidsmarkt'' alleen maar toe. Een deel kan dan slavenopzichter worden.

134 Arthur2000    
8 maanden geleden door Arthur2000
1
Meld

@134 ""Met onwillige honden is het slecht hazen vangen!!!""
Dat is al eeuwen lang bekend.

Ook moet er voor uitgekeken worden dat het er niet op neer gaat komen dat men het minimum loon verlaagd en gezien de hoek waaruit het komt lijkt me dat verre van denkbeeldig.

135 MARCUSAURELIUS    
8 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
1
Meld

@5 Als bijstandsgerechtigden aan het werk moeten,prima maar wel tegen een normale beloning.
Als je werk vindt tegen een normale beloning zou het woord moeten niet ter sprake mogen komen.

136 jantje van leiden    
8 maanden geleden door jantje van leiden
0
Meld

@136 Daar ben ik het mee eens, men dient betaald te worden naar men werkt anders werkt men er betaalde krachten uit.

137 MARCUSAURELIUS    
8 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
0
Meld

@101 Zet de steuntrekkende jeugd maar aan het werk.Niet alleen de jeugd ook lui van 25-40 jaar die kans zien om 10 jaar of langer in de bijstand te zitten zonder erop aangesproken worden want ze zijn zogenaamd kansloos.geldt voor zowel allochtonen als autochtonen.

138 jantje van leiden    
8 maanden geleden door jantje van leiden
0
Meld

Hier is wat leesvoer tot nadenken.
Hallo u die dit leest, en altijd uw mening uit over je medemens?
Hee jij die dit leest, jij praat en ziet het foute voorbeeld van je ouders?
Ja udie mensen uitbuit voor uw eigen gewin !
Ja jij, die alles gelooft wat je ouders of de schoolmeester je vertel !
Jullie allemaal, kijk jezelf eens goed in de spiegel.
Dan lees je hier in deze topic een prachtig voorbeeld, dat er anno 2020 bij een deel van het Nederlandse volk nog steeds de slaven handel en slaven arbeid door hun aderen laat stromen.
Ja u die mensen uitbuit ! Ja jij, die nog niets weet over de maatschappij
U moet zich kapot schamen en wens dat u krijgt wat u toekomt !

139 opabert    
8 maanden geleden door opabert
2
Meld

Basisinkomen van 900 - 1100 en wil je meer inkomen, dan moet je er voor werken.
basisinkomen dit geeft een besparing op:
WW uitkering is niet meer nodig
AOW uitkering is niet meer nodig
BIJSTAND uitkering is niet meer nodig
WIA uitkering is niet meer nodig
WAJONG uitkering is niet meer nodig
WAO uitkering is niet meer nodig
25.000 bij overheid ambtenaren geen salaris kosten
5.000 bij gemeente ambtenaren geen salaris kosten
UWV personeel geen salaris kosten
CJiB personeel geen salaris kosten
Geen huur kosten voor veel te grote kantoorpanden
Geen kosten voor kantoor meubilair
Heel veel besparing op Zorgkosten !
GEEN stress
GEZONDER samenleving

140 opabert    
8 maanden geleden door opabert
2
Meld

@140
Er moet meer bij, bijvoorbeeld de kinderbijslag.
Daardoor moet er iets van leeftijdsgebonden in zitten.
Ook lijkt me per persoon kijken nog een goede toevoeging.

141 MARCUSAURELIUS    
8 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
2
Meld

@141 Hmm al zou men willen in de politiek... dan nog is het een aardig dobbertje ''reparaties'' politiek touwtrekken. Vanaf welk inkomen, hoe lang in Nederland, twee vs. eenpersoons etc.

142 Arthur2000    
8 maanden geleden door Arthur2000
0
Meld

@140 Hmm... zo zie ik het ook. Ik zou zoiets stapje voor stapje invoeren.

143 groenengeel    
8 maanden geleden door groenengeel
1
Meld

@142 Dit is het grote probleem met structurele veranderingen, prompt komen er allerlei groepen die zeggen dat ze er op achteruit gaan. Geeft men er aan toe dan is het einde zoek en heeft men een regeling die nog erger was als de oude.

Zo is het ook met de overstap van het loslaten van woonverbanden en slechts naar de persoon te kijken, gaat men daar achteraf aan sleutelen dan heeft men gewoon de oude regeling terug.

144 MARCUSAURELIUS    
8 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
0
Meld

@143 Zou ik niet doen.
Er zou veel weerstand zijn en bij elk stapje heb je dan weer dwarsleggers en uiteindelijk gebeurt er niets.

145 MARCUSAURELIUS    
8 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
0
Meld

@145 Dat snap ik. Dat is ook wat er iedere keer gebeurt. Maar persoonlijk ben ik wel voor eenvoudige regelgeving.

146 groenengeel    
8 maanden geleden door groenengeel
0
Meld

@140
Dat gaat dan wel zo'n 90% belastingheffing over je 'additionele' inkomsten betekenen he?
Wie wil dáár nog voor gaan werken?

147 -Koeievla-    
8 maanden geleden door -Koeievla-
2
Meld

@147 Bij een verstandige invoering zal er niet netto niet zo gek veel veranderen omdat die bedragen feitelijk voor het grootste deel nu ook worden uitgekeerd.
De winst zit hem in de afschaffing van een enorm apparaat, wat miljarden kost.

148 MARCUSAURELIUS    
8 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
0
Meld

Mensen die ouder zijn dan 50 zouden niet meer de schoolbanken in hoeven vind ik, de kosten van de studie moeten toch ook uit kunnen?

149 Aragon    
8 maanden geleden door Aragon
0
Meld

Houd toch eens op; het geld dat we kwijt zijn aan de bijstand zijn zandkorreltjes vergeleken bij de bedragen die we kwijt zijn door witte boorden criminaliteit.

'men' gebruikt dit zodat de bevolkingsgroepen lekker tegen elkaar blijven keutelen in plaats van in opstand te komen tegen die criminaliteit waar de echte bedragen rollen.

150 Seconda    
8 maanden geleden door Seconda
1
Meld

Elke keer als de politiek weer daadkrachtig wil lijken, pakken ze de bijstandsgerechtigden over de rokers, die ze eerst in de media allebei tot op het bot hebben zwartgemaakt. Dat vond ook de vorige nationale ombudsman, die stelde dat hooguit 1% fraudeert, en dan nog niet eens veel of altijd opzettelijk.

151 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
0
Meld

@116 Ze hebben toen in India in de armste wijken ook getest. Ze gingen ervan uit (omdat ze allemaal arm waren) dat die mensen van alles zo gingen kopen maar wat bleek. Ze gooiden al het geld in de samenleving (5000 mensen bij elkaar) door betere sanitaire voorzieningen te bouwen. Scholen bouwen meer van dat soort dingen. Ook in Duitsland met 1000 mensen gedaan maar wel met veel minder geld. (€1000 per persoon) Ze zeiden toen al dat het eigenlijk niet genoeg was om gewoon te kunnen rondkomen maar uit de test kwam er een positief resultaat met maar liefst 98%. Dat wil zeggen dat 98% gewoon ging werken, naar school toe, ouderen helpen en meer positieve dingen doen.

Maar je moet rond kunnen komen in je basis behoefte en dat is vaste lasten betalen, eten kopen, sporten maar zelfs een een broek kunnen kopen hoort daar ook bij wat veel mensen niet eens weten. Ze denken altijd dat als je een kledingstuk koopt dat het dan te luxe is maar dat is natuurlijk niet zo want je moet normaal kunnen leven.

Het basisinkomen is zo bedacht dat je er alles van kan doen in de basis en daarbij kan gaan werken. Wil iemand niet werken dan heb je ook minder. Er mag ook geen belasting gevraagd worden over dat bedrag (ook dat is een voorwaarde van basisloon) en ook dat weten velen mensen niet.

Het basis loon hoeft maar één keer vrijwillig te worden gegeven en niet zoals velen mensen denken tot in het ondeindige omdat juist de economie ervoor zorgt dat ze die belastingen weer terug krijgen.

Ook in dit systeem moeten de grootverdieners de meeste belasting afdragen wat heel normaal is.

152 Raffa    
8 maanden geleden door Raffa
3
Meld

@150 +++ Daar is veel te weinig aandacht voor, wel voor de onderwereld die zogenaamde ondermijnend zou werken. Ook al gaan er miljarden in de drugshandel om, het stelt niets voor tov de criminaliteit in de bovenwereld. In een echt rechtvaardig land zat bijvoorbeeld de (voormalige?) directeurvvande ING een lange gevangenis straf uit.

153 Myth63    
8 maanden geleden door Myth63
2
Meld

niks verkeerds aan, maar het moet niet zo zijn dat als je al wat doet dat je daar word weggehaald en ergens word geplaatst omdat de gemeente er dik aan verdient.

154 120db    
8 maanden geleden door 120db
4
Meld

Handen uit je mouwen, kom op volk!

155 Klu Klugs Klauw    
8 maanden geleden door Klu Klugs Klauw
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

156 aportes    
8 maanden geleden door aportes

* Verwijderd door de redactie *

157 aportes    
8 maanden geleden door aportes

@140 Opa , ik zou graag zien dat het een afgezet wordt tegen het ander met concrete bedragen dus hoeveel kost het basisinkomen , dat heeft ook met maken met de bijvoorbeeld de leeftijd die je er aan verbindt wil je het al vanaf de leeftijd van 18 jaar invoeren kost het meer dan op de leeftijd van 21 of 23 jaar invoeren.
En welke kosten verdwijnen er door deze maatregelen , als dat verschil behoorlijk groot uitvalt vraag je nogal wat van de samenleving.

158 21st Century Guy    
8 maanden geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@83 “ Ergo; Links of rechtsom raken werknemers, die belasting betalen, hun baan kwijt omdat de gemeente dwangarbeiders inzet“

Nee hoor er is ook wel vrijwilligerswerk te bedenken wat ze kunnen doen. Dan worden er geen werknemers weggedreven. Maar ook bij de plantsoendienst hoeft het ook geen mensen te kosten. Daar is dr afgelopen jaren in onze gemeente veel op bezuinigd. Er wordt nu veel minder aan groenonderhoud gedaan dan een paar jaar geleden. Dat gat zouden mensen in de bijstand dus weet kunnen vullen

159 Rare Rakker    
8 maanden geleden door Rare Rakker
3
Meld

@69 Wat een minnen..... Ook iemand die daar inhoudelijk iets over wil zeggen? Of beweren jullie met droge ogen dat gemeentes gewoon korten op netto bijstand omdat ze daar gewoon zin in hebben?!?!

160 Rare Rakker    
8 maanden geleden door Rare Rakker
0
Meld

Goed nieuws , dit is een mooi begin om de eisen flink op te waarderen om de uitstroom te bespoedigen, Deze maatregel gaat enkel niet ver genoeg, er is veel meer nodig om tot betere resultaten te komen. Het stemrecht voor deze groep dient afgenomen te worden, de bijstand dient met 30% verlaagd te worden, bijzondere bijstand, gratis verstrekkingen, bijstandzorgverzekeringen dienen afgeschaft te worden. Tevens dient er verplichte anticonceptie opgelegd te worden om voor bijstand in aanmerking te komen. De termijn voor het recht op bijstand dient op maximaal 1 jaar vastgesteld te worden, dagelijkse meldplicht van 8:00 tot 17:00 ook in weekenden, geen vakantierechten, geen vakantiegeld.

161 Recovery Mode    
8 maanden geleden door Recovery Mode
6
Meld

Ook de wajongers, wao afhankelijken en wia afhankelijken dienen aan een zwaarder regime geplaatst te worden. Deze lieden dienen jaarlijks gekeurd te worden waarbij de uitkering bij voorbaat jaarlijks eindigt. at vandaag niet kan is morgen een optie.

162 Recovery Mode    
8 maanden geleden door Recovery Mode
6
Meld

Uitkeringsgerechtigden hebben een gebrek aan grondig denken, grondig doen. Dat is luiheid pur sang en dient bestreden te worden.

163 Recovery Mode    
8 maanden geleden door Recovery Mode
9
Meld

Bijstandsgerechtigden kunnen als sekswerker aan de slag

164 Recovery Mode    
8 maanden geleden door Recovery Mode
9
Meld

@152 “ Het basisinkomen is zo bedacht dat je er alles van kan doen in de basis en daarbij kan gaan werken. Wil iemand niet werken dan heb je ook minder”

Oké maar als we dat gaan invoeren dan ben je het toch wel met me eens dat niemand er op achteruit mag gaan toch? Een alleenstaande in de bijstand krijgt nu aan bijstand en toeslagen zo’n € 1.300 netto in de maand. Met het invoeren van een basisinkomen, vervallen de toeslagen natuurlijk ook. Oftewel het basis inkomen moet in Nederland minimaal € 1.300 netto per maand zijn.

We hebben 14 miljoen volwassenen in Nederland. 14 miljoen X € 1.300 X 12 maanden = 218 miljard per jaar. Waar moet dat van betaald worden?

165 Rare Rakker    
8 maanden geleden door Rare Rakker
1
Meld

@140 “ Basisinkomen van 900 - 1100 en wil je meer inkomen,”

Iemand in de bijstand krijgt aan bijstand en toeslagen veel meer dan dat. Die moeten er dus maar flink op achteruit gaan voor jou?

“ CJiB personeel geen salaris kosten”

Wat bedoel je daarmee? Dat zij niet meer loon dan het basisinkomen krijgen of dat mensen niet meer te snel rijden en zich aan de verkeersregels gaan houden zodra het basisinkomen is ingevoerd?

166 Rare Rakker    
8 maanden geleden door Rare Rakker
0
Meld

@83 “ Werk geeft meer dan alleen maar loon.”

Klopt maar jullie hadden het enkel over het loon, dus vandaar de vraag. Dan nu niet ineens over iets anders beginnen.

167 Rare Rakker    
8 maanden geleden door Rare Rakker
1
Meld

Dat ze dit nu al bedacht hebben... zo snel al... knap hoor!!

168 Topperz    
8 maanden geleden door Topperz
0
Meld

Aan het aantal duimpjes omlaag te zien zitten op dit forum veel mensen die een bijstand hebben.

169 rubbie    
8 maanden geleden door rubbie
2
Meld

De Hollander is inmiddels de blanke slaaf van West-Europa geworden,..

Ze laten op alle gebieden niks van je heel. Ook kanslozen zetten ze tegen de muur,..En inmiddels groeit de armoede door met op elke hoek bijna van de straat een voedselbank

170 iedereen heeft recht op mijn mening    
8 maanden geleden door iedereen heeft recht op mijn mening
1
Meld

@170 "En inmiddels groeit de armoede door met op elke hoek bijna van de straat een voedselbank"

Voedselbanken zijn een teken van rijkdom

171 Recovery Mode    
8 maanden geleden door Recovery Mode
7
Meld

@171 Rijkdom?

Nou, die voedselbanken die wij in Nederland hebben niet hoor,..

172 iedereen heeft recht op mijn mening    
8 maanden geleden door iedereen heeft recht op mijn mening
0
Meld

@165 Jij begrijpt het basisloon principe niet.

De overheid heeft dat geld nu al en kan iedereen die 18 jaar of ouder is voorzien van een basis loon en omdat 14 miljoen mensen werken merkt de overheid daar helemaal niets van. Dus stel dat er 1 miljoen werklozen zijn die toch (is bewezen in Duitsland) ondanks (jij denkt gratis geld) de vrijwillige bijdrage (Je hoeft niets te doen) toch wat gaan ondernemen omdat de meeste mensen niet thuis willen zitten. In Duitsland was dat maar 2% en ik denk als het zo'n hoog effect heeft dan maakt die 2% ook niets meer uit.

Voordelen voor de overheid en burgers:

1 Geen toeslagen meer (mensen hebben het niet meer nodig)
2 Armoede is opgelost (Basis loon is genoeg voor basis onderhoud)
3 Vergrijzing van de bevolking opgelost
4 Bureaucratie kan overboord gegooid worden (geen screening meer nodig voor burgers)
5 Extra potjes van de overheid voor diverse zaken niet meer nodig
6 BTW gaat gewoon door op alles wat wij kopen en wat wij via inkomsten binnen krijgen
7 Marktwerking uit de zorg (Econimisch gezien niet meer nodig)
8 Economie trekt weer aan want mensen hebben weer extra te besteden

Kortom alleen maar voordelen omdat het is bewezen als mensen een vrije keuze hebben (geen dwang van overheid) zich nuttig maken voor de maatschappij.

Het grootste nadeel is dat een hele kleine percentage niet meer gaat werken maar dat is zo weinig dat het niets meer uitmaakt. En als je dingen niet kan veroorloven om die reden dan heb je gewoon pech.173 Raffa    
8 maanden geleden door Raffa
1
Meld

Volgende stap het her uitvinden van de sw en dan met de eer strijken

174 MarcusCole    
8 maanden geleden door MarcusCole
0
Meld

@173 “ De overheid heeft dat geld nu al en kan iedereen die 18 jaar of ouder is voorzien van een basis loon en omdat 14 miljoen mensen werken merkt de overheid daar helemaal niets van”

Mar hoe dan? In de Rijksbegroting van 2020 staat 305 miljard aan inkomsten. Daar wil jij 218 miljard van gebruiken voor het basisinkomen. Dan blijft er wel erg weinig over voor de rest toch?

175 Rare Rakker    
8 maanden geleden door Rare Rakker
0
Meld

Een beter alternatief zou zijn, geen bijstand voor mensen die minder dan 10 jaar in NL zijn, met dubbel paspoort.

176 ik heb ook een mening    
8 maanden geleden door ik heb ook een mening
0
Meld

@172 "Nou, die voedselbanken die wij in Nederland hebben niet hoor,.."
Het afgeven van gratis voedselpakketten als gift wat de hondsbrutale paupers niet eens opgeven aan de inkomstenkant is ronduit schofferend! Het gaat hier toch om extra bestedingsruimte van €200 is pure rijkdom! Maar natuurlijk is het voor de brutale klagers armoede. Niets presterende sujetten klagen met hun bek vol vreten, dat is ze aangeleerd. De gunst van vandaag is het recht van morgen! Dat is het motto van de klagers

177 Recovery Mode    
8 maanden geleden door Recovery Mode
8
Meld

Ach, uitkeringstrekkers die echt niet willen werken verzinnen wel een kwaal, last van spataderen of van een pijnlijke grote teen. Of psychische problemen, daarvan kun je toch niet zeggen dat het verzonnen is. Het is op zich wel een leuk idee om iedereen met een uitkering aan het (vrijwilligers-)werk te zetten, maar in de praktijk werkt het niet. Dit hebben ze trouwens in het verleden ook al geprobeerd, maar zie maar eens een allochtoon aan het werk te krijgen die geen woord Nederlands of Engels spreekt. Veel succes ermee!

178 wiseguy    
8 maanden geleden door wiseguy
0
Meld

@165 Waar van betalen?
Alle controlerende instanties, uwv etc kunnen weg, want controle is niet nodig.
Kost nu bergen geld.
Basisinkomen pas na 10 jaar verblijfsvergunning, daarvoor bed en brood of geld voor tegenprestatie.
Verder nog best wat te verzinnen.

179 Nurse Ratched    
8 maanden geleden door Nurse Ratched
5
Meld

@179 Lees @175 Tel bij de kosten voor het basisinkomen de kosten van de zorg op en dan is al het geld op....... Dus nogmaals, hoe moeten we het betalen?

180 Rare Rakker    
8 maanden geleden door Rare Rakker
1
Meld

Oh mijn hemel, die schandelijke regeling uit Rotterdam over het land uitrollen.
Want het bekt zo lekker! de gefrustreerden brullen alweer...pak ze!! Want mensen met een uitkering willen natuurlijk niet werken....pff...zo moe van.

Werkzaamheden die gewoon door professionals moeten worden gedaan, afschuiven onder het mom van tegenprestatie naar mensen die voor een schamel bedrag gratis werk doen. (lekker logisch ook, mensen die zelf amper 20 euro op de bank hebben staan anderen laten "helpen"hun financiën op orde te krijgen, zoals ze in Rotterdam doen)

Een baan zit er natuurlijk niet in, want veel van die mensen hebben ballast, problemen of krijgen onmogelijke banen aangeboden met onregelmatige tijden en op oproepbasis terwijl ze drie kinderen thuis hebben zitten als alleenstaande ouder.

Tuurlijk, de eerste "ronde" pak je wat laaghangend fruit...dat handjevol luie niksnutten...maar daarna kost het klauwen met geld aan ondersteuning, trainingen, coaching, vergoedingen voor werkgevers die onder het minimumloon personeel aan kunnen trekken omdat de sociale dienst (wij dus) de rest bijlapt of een berg garanties op zich neemt wanneer die mensen ziek worden of na een half jaar gewoon worden gedumpt.

En die asielzoekers die mogen werken, komen sowieso niet aan een tegenprestatie want die spreken geen woord Nederlands en krijgen allerlei pruts cursusjes waarmee ze nog geen rol wc papier in de winkel kunnen bestellen.

Lekker goedkoop scoren...trap er toch niet in mensen...

181 MarkUg    
8 maanden geleden door MarkUg
1
Meld

Moet ik mijn zwarte bijverdiensten opgeven? Èch nie!

182 Bart Boudewijn    
8 maanden geleden door Bart Boudewijn
2
Meld

Dan zou ik eerst moeten weten wat het stoppen met controle opleverd.
Nu gaat van iedere euro ook een euro op aan de controle en bureaucratie.
Zorg kan ook goedkoper, zie dagelijks de verspilling.
Meer triage, nu loopt alles maar binnen, ook als een paracetamol het kan opplossen.
En geloof me doms plakken we op de eerste hulp alleen een pleister.
Waar ik werk, mensen veel eerder terug naar de bak als ze niet meewerken.
TBS kost honderden eutos per dsg.
Minder management.
Daar ook basisinkomen en dus minder salaris.
Ben geen econoom, maar het is een calculatie waard.

183 Nurse Ratched    
8 maanden geleden door Nurse Ratched
6
Meld

Goeie zaak.

Teveel klaplopers die er al veel te lang straffeloos van profiteren.

184 Weet geen naam    
8 maanden geleden door Weet geen naam
5
Meld

@183 “ Dan zou ik eerst moeten weten wat het stoppen met controle opleverd.”

Hoezo? Het is simpel, met de huidige inkomsten kunnen we een basisinkomen en de zorg betalen. Verder helemaal niks meer! Bezuinigen we op de zorg dan kan onderwijs misschien er nog bij maar verder kunnen we niks betalen.

185 Rare Rakker    
8 maanden geleden door Rare Rakker
0
Meld

Ah, dan kan mijn alleenstaande, al 20 jaar niet werkende, bijna-buurvrouw weer officieel gaan werken en hoeft ze niet meer zwart bij te werken als kapster. Ze zal er blij mee zijn...

186 Mien.klimop.3.0    
8 maanden geleden door Mien.klimop.3.0
0
Meld

@175 Je denkt te moeilijk je lijdt aan kapitalisme. Daarom denk jij zo moeilijk.

De zorg is helemaal niet duur maar dat is wat ze jou willen laten doen denken. Alle eigen risico is niets anders dan winst. Alle eigen bijdrage is niets anders dan winst. de basis verzekering in de zorg kan makkelijk naar €50 euro maar ja kapitalisme is een bitch.

Wij leven allemaal in een monetaire kapitalistische wereld die alleen goed is voor de globalisten (Ook wel bekend als de Elite) en daarom moet dat veranderen.

Wat jij vergeet is dat wij allen verslaafd zijn gemaakt aan geld en dat is proces dat al duizenden jaren oud is sinds de invoering van het gouden tablet als betaalmiddel.

Je denkt te veel in hokjes en moeilijke zaken terwijl het heel simpel is en makkelijk uit te voeren is door het gewoon te doen en niet eindeloos zeveren over wat het gaat kosten want het kost helemaal niets.

187 Raffa    
8 maanden geleden door Raffa
3
Meld

@187 “ Je denkt te moeilijk je lijdt aan kapitalisme. Daarom denk jij zo moeilijk.”

Hahaha nee trol, ik denk juist heel simpel. Ik bereken wat het kost om iedereen een basisinkomen te geven en ik bekijk hoeveel geld de staat elk jaar binnen krijg. Super simpele rekensom. Dat komt jouw niet uit dus ga je weer trollen en draaien zonder echt antwoord te geven op de vraag. Dat doe je dus veel vaker als het te lastig en ingewikkeld voor je wordt en je weer vast zit....... triest en zielig

188 Rare Rakker    
8 maanden geleden door Rare Rakker
0
Meld

Zeer kwetsend bepaalde reacties hier.
Helaas deels in de bijstand naast een WGA uitkering wegens volledige afkeuring. 70% van het laatst verdiende loon. Afgekeurd wegens ernstige PTSS. Twee jaar terug opgenomen geweest in een traumaverwerkingskliniek. Tegenwoordig nog PTSS in remissie. Op eigen verzoek nu bezig met een traject om via vrijwilligerswerk en dergelijke straks weer aan de slag te komen. Nog iets van mijn leven maken. Ik heb er nog zin in ook.
Hoe denkt u dat ik dit lees: @161 @162 @163 @164 ?
Zou dat zeer doen? O ja ik ben verdrietig. Maar goed u bent kennelijk niet wijzer.

189 Artikel39    
8 maanden geleden door Artikel39
0
Meld

@188 Ik draai er niet omheen maar de overheid schotelt jou niets anders dan leugens voor.

Je komt met een som die alleen betrekking tot. Niets anders. Daarom zijn er helaas te veel mensen zoals die vast zitten in hun hoofd. Altijd met het idee dat je werken.

Ik zou zelfs al het geld weg willen hebben maar dat is op dit moment niet mogelijk omdat we allemaal verslaafd zijn aan geld.

Het basisloon principe komt eigenlijk voort uit het bijsrage systeem van Michael Tellinger. Die een genie is en de wereld te kakken zet met zijn Ubuntu Village. Wat hij met zijn dorp doet doen alle economen perplex staan. Waarom?

Wat hij in een jaar als omzet boekt economisch gezien doen wij in onze monetaire kapitalistische wereld 10 jaar over.

Mensen werken daar maar 3 uur per week vrijwillig mee. Dat is het enige wat zij samen hebben afgesproken om bij te dragen. Alle mensen daar beschikken over gratis water, stroom, voedsel en zorg is gratis. Alles wat zij omzetten is voor de gehele samenleving geen en belastingen. Hij is daarnaast archeoloog en reist de wereld rond. Hij heeft een tweede dorp in Canada opgezet en is in Amerika bezig met 3e dorp. Het heet nu One Small Town.

190 Raffa    
8 maanden geleden door Raffa
1
Meld

@19 ” “ Ik draai er niet omheen ”

Je draait er wel omheen want je geeft geen antwoord op de vraag hoe het betaald moet worden. De staat krijgt nou eenmaal niet meer geld binnen dan 305 miljard. En als we dan 218 miljard nodig hebben voor een basisloon, hoe moet de rest dan betaald worden?

“ Je komt met een som die alleen betrekking tot. Niets anders. ”

Huh?

191 Rare Rakker    
8 maanden geleden door Rare Rakker
0
Meld

@129 Is het dan wel goed de verhuurder te spekken door die te betalen?

Een koopwoning is altijd goedkoper dan huren, in de huurprijs zijn immers ook afschrijving, onderhoud, rente e.d. opgenomen.

192 icnivad    
8 maanden geleden door icnivad
0
Meld

@192 Bij sociale woningbouw natuurlijk niet he? Dat wordt immers voorzien door de staat.
Daarom kon het ook allemaal veel goedkoper.

Eigendom verwerven kost geld. Dat mag je niet door berekenen aan de gebruiker want die wordt geen eigenaar. Rentelasten en kosten voor afschrijving zijn voor de eigenaar. Die horen bij bezitsverwerving en niet bij gebruik. Het is puur sinds de laatste decennia dat huren duurder is geworden dan kopen. Dat was ook de reden dat lagere inkomens geen huis konden kopen en dat is ook zoals het hoort.

193 Hollander1967    
8 maanden geleden door Hollander1967
1
Meld

@22 Daar kan ik me wel in vinden, in dat minimumloon. 20 uur werken levert dan een brutoloon van zo’n 800 op. Aangezien men daar niet van rond kan komen zal er aangevuld moeten worden dmv de bijstand. Conclusie: het bedrag blijft even hoog als een bijstandsuitkering.

194 Mrs. K    
8 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

Typisch NK: men wil gratis geld en iets terugdoen voor een uitkering is “slavernij”. Allemaal te labbekakkerig om iets te doen maar wel hele dagen op NK kunnen typen.

195 Mrs. K    
8 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Geert Wilders: ''Bevrijd Nederland!
Geen geld naar Italië. Geen gelukzoekers uit...

1 dag geleden door Wimar

Joe Biden steelt gehele America First strateg...
Het enige verschil; Biden wil biljoenen lenen...

1 dag geleden door Chaimileh

Trump scheldt straf van zijn vriend en vertro...
President Trump heeft de straf van Roger Ston...

8 uur geleden door Nieuwsgierig

Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof...
Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof...

1 dag geleden door AD

Vrouw beroofd, geschopt en geslagen terwijl z...
De dader wordt tussen de 19 en 24 jaar oud ge...

1 dag geleden door ontken


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Schildpad
Hamilton klopt Verstappen in kletsnatte kwali...
@6Op deze natte baan liet lewis wel zien da...

minder dan een minuut geleden door Schildpad

21st Century Guy
Zwarte Piet is een volksheld...
@30 Nee Rebo de hoofddoek was er al in de mid...

minder dan een minuut geleden door 21st Century Guy

sockknitter
Hevige rellen in Belgrado gaan door: 'Ze voel...
@1 De Serviers hebben Srebrenica de nek omged...

1 minuut geleden door sockknitter

ilse1
Tweede stemronde nodig voor CDA-lijsttrekkers...
De Jonge is een doordrammer, niet te vertrouw...

1 minuut geleden door ilse1

De vrijende rechter
Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof...
@114 NOGMAALS : https://www.nie...

2 minuten geleden door De vrijende rechter

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig