door Bleke Betty in Wetenschap  ·  41 Reacties

  • 2
  • 631x gelezen
Reageer met een Emoji
2
4
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Nou dan ook maar de vliegtuigmaatschappijen streng aanpakken net zoals de boeren. Om te beginnen halveer het aantal vluchten

3
1 Niet wit niet zwart

Veel groter, veel erger, met de kennis van nu, als we toen hadden geweten, niemand kon bevroeden.... bla....bla...bla.
Eeuwig hetzelfde debiele liedje. Drama's, rampen creëren, mismanagement, foute veronderstellingen, ego's, narcisten, zakkenvullers, afin... elke keer weer een drama ,een fiasco, een zootje waar men elke keer weer dezelfde uitgekauwde woorden voor gebruikt.
Niet op voor denken, alleen maar aan rotzooien en de burgers maar opzadelen met de troep en de kosten. Waanzin-beleid. Pure waanzin regeert.
Het klimaatdebacle, het spel van manipulatie, leugens en bedrog (fraude en corruptie naderhand uiteraard) is allang al begonnen en zal voor verbijstering in de toekomst gaan zorgen als de feiten dan op tafel komen te liggen. Men zal wel weer geschokt zijn! :X :X

3
2 Bleke Betty

@1
Precies en laten we de 33% vd buren ook maar eens wat dwingender onder de loep leggen. Men doet net alsof dat er niet doet. Laten we maar gaan eisen dat Duitsland en hun eigen stikstof troep 'opruimen' En anders moeten wij het van het totaal af mogen halen, waardoor we ineens helemaal geen stikstofprobleem meer hebben (hebben we zowiezo niet)

3
3 Bleke Betty

Ja, maar volgens de grachtengordel elite is vliegtuigmaatschappij lief en boeren niet. want zonder die vliegtuigen zou elitaire gekkies geen wereldreis kunnen maken.

5
4 Handalf

Het naaien van de burger gaat door!

2
5 ObJener

Eerst maar eens harde cijfers, iets beweren kunnen we allemaal....

4
6 Janzzen

Daarbij wordt Airbus ook via de EU gigantisch gesubsidieer. Vandaar ook dat de vliegindustrie geen zorgen hoefde te maken voor de klimaattop in Parijs. En die stikstof uitstoot zal ook wel vakkundig naar beneden worden bijgesteld.
De rekening moet ook alleen gaan naar de gewone man en vrouw in de straat.

1
7 ThWil

7000 liter kerozine per minuut wordt getankt en dus verbruikt door vliegtuigen op Schiphol. Dat wordt verbrandt op hoge temperatuur. Volgens onze regering komt hier nauwelijks NOx bij vrij. Hoe achterlijk denkt Den Haag dat wij zijn?

1
8 Prof. Zuurbekje

@4
Laten we nou niet doen alsof vliegen alleen nog voor de elite is. Een groot deel van de hogerejaars studenten en pas afgestudeerden vliegt naar verre oorden om daar stage te lopen of zichzelf te ontwikkelen (of zoiets). Daarnaast vliegt jan en alleman naar Turkije voor een goedkope all inclusive vakantie.

3
9 RationeelRechts

@9 dat zeg ik ook niet, maar het is wel de elite die nu opeens de boeren neerzet als milieuvervuilers terwijl van vliegtuigen hoor je ze niet.

2
10 Handalf

@10
Nou, de boodschap van de politiek is wel wat genuanceerder dan dat ze boeren neerzetten als milieuvervuilers.
Een groot deel van de stikstofdepositie wordt nu eenmaal veroorzaakt door de zeer intensieve landbouw en veeteelt die we hier bedrijven. Daar moet een oplossing voor komen. Dat kun je leuk vinden of niet, maar het is simpelweg zo.
Daarnaast zijn de oplossingen waar men nu naar kijkt (boeren zonder opvolger uitkopen, en boeren helpen met verminderen van hun stikstofuitstoot) helemaal niet zo slecht.

4
11 RationeelRechts

* Verwijderd door de redactie *

12 Chat Baker

* Verwijderd door de redactie *

13 erelid

* Verwijderd door de redactie *

14 FVD FTW

@14
Wat bedoelt u daar precies mee?

1
15 RationeelRechts

* Verwijderd door de redactie *

16 FVD FTW

* Verwijderd door de redactie *

17 Chat Baker

@6
Hoef je niet voor gestudeerd te hebben om te weten dat vliegtuigen een behoorlijke uitstoot hebben

0
18 Ignatowski

@16
Wij moeten inderdaad eten, maar daar hebben we niet zoveel boeren voor nodig.

4
19 RationeelRechts

@9
Dat klopt wel.
Eigenlijk is er wereldwijd veel te veel vervoer.
Maar ja als men over inkrimpen begint is de beer los.

1
20 MARCUSAURELIUS

* Verwijderd door de redactie *

21 FVD FTW

Niet dat ik het niet eens ben dat NOx harder moet worden aangepakt maar

"Volgens de SATL, die zich baseert op een onderzoek van de Europese Commissie uit 2004, is dit onjuist, omdat ook de stikstofuitstoot die plaatsvindt boven 900 meter een negatief effect heeft op de kwaliteit van natuurgebieden.

SATL stelt dat juist vrijwel alle stikstof die vliegtuigen uitstoten, dus ook die op hoogten boven de 900 meter, uiteindelijk neerdaalt op het oppervlak.

Op basis van het onderzoek dat SATL heeft verricht, meent de actiegroep dat de berekende stikstofdepositie van Lelystad Airport op Natura2000-gebieden ‘veel te laag’ is. Naast de vliegtuiguitstoot is bovendien het wegverkeer ‘op onvolledige wijze’ meegenomen in de berekeningen."

Betekend dus dat een paar burgers een onderzoek hebben ingezien waarin er een negatieve effect van NOx boven 900m is gemeten waardoor ze meteen concluderen dat alle NOx van alle vliegtuigen helemaal mee gerekend moet worden wat natuurlijk weer onzin is.

1
22 Wetenschappertje

@6 Die harde cijfers zijn er al.

Maar zoals altijd probeert men maatregelen tegen te houden met het verhaal dat er NOG MEER studie moet komen.

1
23 MARCUSAURELIUS

@10 Bij de boeren gaat het vooral over ammonia en bij vliegtuigen NOx. is wel een verschil van verschillende luchtverontreinigingen

0
24 Wetenschappertje

@11
Een groot deel van de stikstof wordt over ons land gedumpt door de ons omringende landen.
33% notabene. Een derde vd gehele uitstoot. En da negeert u maar gewoon? De boeren moeten eraan, de burgers kaalgeroofd en afgekloven, maar die 33% vd buren tja.... dat is nu eenmaal zo en daar gaan we het niet over hebben. Vooral negeren dat we de ellende vd buren krijgen voor een DERDE van de gehele hoeveelheid, maar dat laten we met rust.
Nee, ik zeg. We beginnen bij die 33% die ongewenst vd buren krijgen voorgeschoteld, ze doen er maar wat aan en zorgen er maar voor dat op de kortst mogelijke periode wij geen last meer hebben van hun rotzooi!.
daarna... hoeven we niets meer te doen want zitten we ver onder alle normen.

2
25 Bleke Betty

* Verwijderd door de redactie *

26 FVD FTW

@26 U denkt dat het dezelfde stoffen zijn?

1
27 Wetenschappertje

@18
Net als de grote zeevaart. Zeeschepen en dan vooral die ouwe meuk die op crude oil varen en de meeste en smerigste uitstoot hebben. Gaan we het ook niet over hebben. Ook niet over die cruiseschepen die in A'dam liggen aangemeerd en al hun motoren dag en nacht moeten laten draaien. En last but not least. Elk jaar een gemiddelde stad erbij als bevolkingsgroei, is elk jaar een onaanvaardbare toename van consumenten die op alle gebied bijdragen aan een toename van de hoeveelheid uitstoot van van watt dan ook. question

Dus wil je het probleem (als het dat is) serieus bekijken dan ontkom je er niet aan om ook het laatste punt, de bevolkingstoename vooral door migranten mee te nemen in het verhaal.

1
28 Bleke Betty

* Verwijderd door de redactie *

29 FVD FTW

@29 . Die hebben niks met elkaar te maken. Ga terug naar school jochie.

1
30 Wetenschappertje

@21
Ik denk dat je niet helemaal begrijpt hoeveel landbouw en veeteelt we in Nederland hebben. We zijn wereldwijd de één na grootste exporteur van landbouwproducten. Groter dan Rusland, groter dan Frankrijk, etc. Alleen de VS exporteer meer.

Als we dus een deel van de boerenbedrijven gaat uitkopen, dan krijgen we nog steeds wel brood op de plank.

2
31 RationeelRechts

* Verwijderd door de redactie *

32 FVD FTW

@25
Die 33% is ruimschoots minder dan de 46% die onze boeren produceren. Daarnaast zijn er nauwelijks mogelijkheden om iets te doen tegen de stikstof uit het buitenland. We kunnen geen koepel over Nederland heen bouwen en we kunnen ook geen wet- en regelgeving maken voor bijvoorbeeld Duitse of Belgische boeren.

2
33 RationeelRechts

* Verwijderd door de redactie *

34 FVD FTW

@25 Dat zal best, staat tegenover dat er nog meer van ons naar de buren waait.

3
35 MARCUSAURELIUS

@33 het is een wereldwijd probleem zodra vervuilers worden aangesproken gaan ze als eerste naar de buren wijzen, die de eigenlijke oorzaak zouden zijn.

Zag over India zo'n reportage, daar is het gewoon misdadig hoe daar in de steden de normen worden overschreden een tienvoud is niets bijzonders meer.
Toch wijst in zo'n stad altijd gelijk naar een andere stad waar het vandaan zou komen.

1
36 MARCUSAURELIUS

@35
Nope, van ons waait het meeste de Noordzee op/over. Zou dat niet zo zijn, dan zouden wij ook geen last vd troep vd buren hebben. Dat komt onze kant op.

@33
Ik zou niet weten waarom wij de buren geen dwingende maatregelen op kunnen leggen. Europa doet niet anders met ons. En anders zoals gezegd zouden we dat van ons totaalplaatje af moeten mogen trekken. Elk land voor zijn eigen rotzooi verantwoordelijk. Dan hoeven we daarna nog maar weinig te doen en kan onze op wereldniveau ong. de beste en meest innovatieve land bouw en veeteelt blijven bestaan om nog meer te kunnen verbeteren. i.p.v. terug in de tijd, alles aan landen over te laten die niets met dierenrechten, innovatie laat staan stikstof en C02 hebben.
Lekker hier blijven! da nemen die landen de migranten maar op. ik vind het best.

0
37 Bleke Betty

@37 Oh de wind waait in Nederland altijd de zelfde kant op net als de Passaat. question

Zie verder @36

1
38 MARCUSAURELIUS

stellen de samenwerkende burgercomités die verenigd zijn in de Samenwerkende Actiegroepen tegen Laagvliegen (SATL)


Dat is mooi voor ze...

2
39 Smite Gait

Het verschil is, dat de boeren voor hun bedrijf ook heel veel CO2 en stikstofverbindingen gebruiken.
@wetenschapper:
NOx + H2O = salpeterig-of satpeterzuur
NH3 + H2O = amonium wat neerslaat en omgezet wordt tot salpeter- of salpeterig zuur door bacteriën.
Het is dus niet het zelfde, maar uiteindelijk wordt het wel het zelfde.
Conclusie: de uitstoot van verbrandingsmotoren is wèl vergelijkbaar met de uitstoot van veeteelt (urine)

1
40 Prof. Zuurbekje

@40 :
Aan degene die mij een min gaf: klopt het niet? Of snapt u het niet?

0
41 Prof. Zuurbekje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@149 Ik heb alleen aar lol Bop.Helemaal als anderen nergens tegen kunnen....

zojuist geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Offtopic

@2730Nee Olivia, het is gewoon gezond verstand, zie @2704. Als je dat ziet gebeuren dan concludeer je toch? Ga je nou wederom iemand de schu...

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Je kunt heel fijn een (alcoholvrij) wijntje met hem drinken en dan veel praten over racisme, islamofobie, moslims en ga zo maar door. Wordt een ...

2 minuten geleden geplaatst door ThWil

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@147 Toch eens beter kijken naar wat jij doet in 136. 😋 ...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

FrisseBries
Offtopic

@2728Oh nee. Dat laatste helemaal niet met je eens. Ikzelf heb niets te verbergen, dus laat maar komen dat herkenbare ID. Dat voorkomt ook...

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@39 Over adopteren hebben we onder jouw andere account gesproken. Op een bepaald moment liet je vallen dat je daar 24 X 7 uur mee bezig was en d...

5 minuten geleden geplaatst door ThWil

Olivia
Offtopic

@2720Je schijnt nogal veel inside informatie te hebben ? viel me eerder al op dat je als spreekbuis dient .Ik neem er geen genoegen mee enkel ...

5 minuten geleden geplaatst door Olivia

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@143 Dat moest ik even opzoeken. "Soyboys zijn volgens extreemrechts mannen die mannelijke eigenschappen ontberen". Dat wel zegt genoeg. Maar...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Offtopic

@2726 " Een riool is een riool, met bijbehorende leden." Ja, teveel drollen hier kennelijk de dienst uit willen maken dmv schelden, be...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@145 Je narcistische vriendin zit op OT rennen dude....

8 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Xx Com Video HindiMalayalam Actress Xxx VideosRomantic CreampieGinny And Georgia ToothbrushFilmes Pornográficos GratuitosBella Twins NudeHareem Shah Leaked VideosPublic Blowjob'sPusy KissingBondage CartoonElizibeth Banks NudeHindi Xxx Hd VideosThe Doll ForumAnanya Pandey XvideoHentai FutanariSexy CartoonpornHollywood Movie Sexual SceneShorty Mac AnalLesbien French KissAplicativo De Filme PornográficoClarachanThanks SexFela FureHardcore Tribbing LesbiansMia Khalifa Sexy SexyWwe Hot FightAndl PornReya Sunshine AnalPyropornAli Landry NudeDinotubrPorn Hd Free OnlineEmma Stone NakedFappedAlexis Texas CompilationFree Porn Mothers And SonsShamless Sex ScenesPorn PixNew Sex XxxxDrunk Sex PornoForced Hd Porn VideosFree Prone XxxPaige Turnah OnlyfansSex On CouchMatures Video PornPornographique SexyLannie MorganRumer Willis NudeSouth Indian Girls Sex VideosRakul Preet Singh Hot Sex VideosXxx Telegram ChannelSexy Video Full Hd BfXxx Indain ComNude ExercisingBsexZmeenaorr VideosTeentitian XxxxxX Vedio Hindi ComKim Kardashia Full SextapeColejialasXxxfickMaa Ki ChutPornstar AnalAudiosexHentais Em MangaVickybanxxtvAriana JolleeMother In Law AnalBrest XxxWaka InoueDaughterswap RedditSocial Media GirlaBhabi SecPorn Videos Babes ComDaft PornFacesitting JoiWifebuckeyStormy Daniels InterracialAsian Nude WifeNude Women PocsBlack And White PornosGay Asian BdsmSanileon X VideoGianna Michaels PornTit PunchesBest Porn BreastsJeux Porno 3dSydney Sweeney TitsMarlenyHd Sex Romantic VideoFemdom Prostate MilkWhat Is Yande.reOral Cream Pie CompAunty XxxnSkylarmeoxoMalayalam Sex Video CollegeIndian Teen First SexXx Video Full Hd HotVintage EroticismWww Crazyshit ComPrine CurvesBeeg2Empty TitsPaige British PornKristyspiritedaway CamXxx Super StarTamil Sex StoryNude Male CrlebritiesLesbian Wrestling PornJaylene-rioLexa Skye PornKamababa ComTori Taylor XxxNew Girl XvideoBy Force XxxFigure SexIndian Anty NudeMomo PornVixen Full Porn VideoScottish PornHotguysfuck AsianBruzzerz PornAsseating LesbiansVidya Balan Ki ChudaiIndian Desi Xxx VideosXxx Com Desi VideoKutty SexFat Sex ComScarlet Johansson PornStory Line PornAlexos LoveGiving Blow JobMila Nova PornKorean Mom Porn VideosNaked Blonde TeensMadz Is StackedParis Hilron NudeBf SexHindi Picture Sexy BlueSisbroxxxHindi XxxsDokota Johnson NakedAna De Armad HotGlory Hole HustleAlphahenNsfw Duscord ServerPorn Web CamsLondrina SexyGays Porn GameAmatuer Analsex