U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 23
Nederland is in de greep van islamofobie, meent integratie-expert Walter Palm. In een vlammend essay waarschuwt hij voor het gevaar dat moslims in zijn ogen lopen ...

8 maanden geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
13
56
3
1
2
LEES MEER OVER

* Verwijderd door de redactie *

301 E.Meel    
8 maanden geleden door E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

302 E.Meel    
8 maanden geleden door E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

303 Undertaker    
8 maanden geleden door Undertaker

@273 Zou Undertaker dan toch gelijk hebben dat het waar is dat u selectief reageert en reacties die u niet uitkomen of te confronterend zijn, uit de weg gaat? Dat zou me toch tegenvallen van iemand die zo principieel is... eh, lijkt. En dan valt het plotseling ook eigenlijk helemaal niet meer tegen als je goed nadenkt, want dan past het allemaal in het lege plaatje dat E.Meel heet.

304 DruppeltjeDrie    
8 maanden geleden door DruppeltjeDrie
4
Meld

* Verwijderd door de redactie *

305 Undertaker    
8 maanden geleden door Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

306 Undertaker    
8 maanden geleden door Undertaker

@239 Hoe denk je dat Mohammed -volgens de overlevering, want zijn bestaan is nog immer niet aangetoond- de bekering heeft kunnen doen slagen? Zal je dat verklappen. De koran volgens de Medina versie was wat te lief voor de niet gelovigen; Mohammed heeft toen via een onderonsje met zijn allah een nieuwe versie uitgebracht namelijk de Mekka versie. Daarna ging het bekeren snel. Het zwaard was daarbij een goed overtuigingsmiddel. Afijn via dat grote voorbeeld is in rap tempo het m.o. Noord-Afrikaanse landen en Turkije bekeerd. Vervolgens hebben ze diverse keren geprobeerd Europa te overdonderen. Ze zijn daar ook best lang geweest maar uiteindelijk zijn ze tegengehouden dan wel er uit gekickt. Maar als je het beter of anders weet, vertel me eens hoe zijn de Berbers aan de islam geraakt?

307 ThWil    
8 maanden geleden door ThWil
0
Meld
308 Max13    
8 maanden geleden door Max13
1
Meld

@288 Maar je antwoord wel voor hem .trolletje !

309 Bollieboos    
8 maanden geleden door Bollieboos
0
Meld

Nederlanders hebben geen moslimfobie. Weten wel de kern van de waarheid van het moslimgedrag. II y a souvent une part de vérité dans ces legendes.

310 Rooie Roggers    
8 maanden geleden door Rooie Roggers
1
Meld

@310 En ook geen islamfobie.

311 Rooie Roggers    
8 maanden geleden door Rooie Roggers
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

312 Yisrael 2.0    
8 maanden geleden door Yisrael 2.0

* Verwijderd door de redactie *

313 Strafpleiter    
8 maanden geleden door Strafpleiter

Geschreven dochter van Duurendaal.

Er zijn delen in het betoog van Walter Palm, waar ik wel iets in zie.

Maar islamofobie is een verkeerde voorstelling van zaken: Nederlandse burgers zijn niet in de greep van een irrationele angst voor de islam.
Gevoelens van angst, afkeer en haat jegens de islam zijn terecht. Wangedragingen van moslims en de steun die ze daarvoor krijgen van moordende heersers en schimmige organisaties maken angst volkomen terecht en rationeel.
Ik moest eens hulp verlenen bij een ongeluk. De geur, geluiden en de beelden kwamen daarna nog een tijdje bij me terug. Deskundigen hielden me voor dat angst een waarschuwingsmechanisme is dat vooral stoelt op ervaring. Je moet je angst gebruiken om verlamming te voorkomen.

Over verlamming gesproken: die zie je in de politiek, bij het zogenaamde gezag en uitvoerende diensten. In het onderwijs, bij de politie, bij burgemeesters, wethouders en ga zo maar door.
Ze hebben allerlei wetten, regels en politiek correcte redeneringen bedacht waardoor ze niks hoeven te doen en anders niks kunnen doen.


Het onderwijs in Nederland is ongeschikt voor veel moslimjongens. Dat heb ik met eigen ogen gezien. Vanaf een jaar of 11 vinden die jongens zichzelf ineens man. Dat kunnen ze niet waarmaken en daar worden ze onzeker van. Hun cultuur kent de westerse vorm van individualisme niet en daarom zoeken ze voortdurend steun bij elkaar.
Onderwijs waarbij een leraar zo min mogelijk voor de groep staat, maar in de groep en iedereen individueel afloopt , is slecht voor ze. Dat maakt ze nog onzekerder en werkt verkeerde groepsvorming in de hand. Want ze gedragen zich brutaal en kijken om zich heen waarbij ze elkaars goedkeuring zoeken.
Vervolgens gaat het van kwaad tot erger. Binnen de groep zetten ze elkaar onder druk. Jongens die eerst nog iets wilden worden, raken hun doelen kwijt en weten het niet meer. Binnen de scholen is het evenwicht tussen leraren en leerlingen totaal zoek. Alleen al getalsmatig. Om zulke jongens tegenwicht te bieden zijn veel meer docenten nodig. Maar er wordt hun geen halt toegeroepen. De school duikt om onrust te voorkomen. De politie kan ze niet keren en dus keren zij zich tegen de politie en hulpdiensten. Ouders kunnen en willen kinderen niet opvoeden voor een leven in een westerse maatschappij. De gemeente koopt ze af met een honk of hangplek.
Zo krijg je vanzelf anti-jongens die wel hun plek in de wereld opeisen, of een straat, maar geen clou hebben wat hun rol in de wereld is. Ze keren zich tegen iedereen. Tegen hun zusjes en nichtjes. Tegen moslims die wel weten wat ze met hun leven willen en studeren of een baan hebben. Tegen Nederland , de Nederlanders en hun democratie. Dan komen de drugbendes of jihad-ronselaars die hen wel van discipline , toekomst en status willen voorzien.

Maar we mogen angst voor en afkeer van de islam niet laten overheersen. We moeten ernaar handelen. Dat is eerst de meisjes , vrouwen en alle moslims die geintimideerd worden door tuig steunen en laten zien dat zij dezelfde bescherming krijgen als iedereen. Neem hen eens serieus . Politici: doe eens net alsof ze echte burgers zijn, ipv liefhebberij-volkje.
Voor de jongens moet in het onderwijs en daarbuiten een aanpak komen die tegenwicht biedt. Veel meer mannelijke docenten per leerling. Veel meer politiemensen met duidelijke bevoegdheden. Al op de scholen. Hou de jongens kort , dan geef je ze juist ruimte voor hun eigen ideeën, zodat ze zelf kunnen uitmaken wat ze willen worden en daar naar toe werken. Laat de groep niet voor ze beslissen dat ze niets worden.
En vooral moeten ook de salafisten, jihadisten en drugscriminelen buiten de maatschappij en buiten gevecht worden gesteld. Dat zal toch al moeten, hoe verlamd van angst Den Haag ook is.

Het gaat heel veel geld kosten. Door de lafheid uit het verleden zal er meer geweld komen en er zullen doden vallen. Dat is de prijs die je betaalt voor oliedomme politieke partijen en migratie. Beide zijn extreem duur.

314 duurendaal    
8 maanden geleden door duurendaal
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

315 Pxf7+    
8 maanden geleden door Pxf7+

Die homofobie va de moslims dat is pas vreselijk.

Bijvoorbeeld:

Uit een peiling van enige tijd geleden blijkt dat 90 procent van de Indonesiërs zich 'bedreigd' voelt door de homogemeenschap. Veel Indonesiërs zien homoseksualiteit als een mentale ziekte die te genezen is en in de Koran omschreven wordt als 'onzuiver'. De afgelopen tijd worden steeds vaker lhbt's opgepakt om diverse, volgens mensenrechtenorganisaties, onduidelijke redenen. De opgepakte mannen werden volgens plaatselijke media enkele dagen gevangengezet totdat ze zich weer als hetero's gedroegen.

90% van de Indonesiërs is tegen homo's. En dat op Koranistische grondslag. Over een fobie gesproken.

316 schrootflint    
8 maanden geleden door schrootflint
0
Meld

Nederlanders zijn veel en veel te lief voor moslims.

317 Arthur2000    
8 maanden geleden door Arthur2000
1
Meld

** gebruiker verwijderd **

Indien men zoals deze meneer alles op 1 hoop gooit dan lijkt het inderdaad alsof iedereen tegen moslims is , maar dat is niet het geval de Nederlander is wel tegen de uitwassen van de islam net als ieder weldenkend mens tegen de uitwassen van Katholieken en gereformeerden is .
Het punt is alleen dat de islam een betrekkelijk nieuwe religie is die vaak wordt gezien als een geloof dat niet de wet eerst stelt maar de verhalen uit de koran boven de Nederlandse wet zetten , vele islamisten geloven dit dan ook en dat is in tegenspraak met de Nederlandse wetgeving .
De moslim maakt een transitie door , waar de christenen 400 jaar verder zijn , zijn de moslims nu in het jaar 1600 bezig met los te komen van het geloof als zijnde de superieure macht van het dagelijks leven .

318 gebruiker verwijderd    
8 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@301 E.Meel,

In uw link staat interessante informatie.
Zo prettig is het niet in Indonesie voor homo's...

Uit een peiling van enige tijd geleden blijkt dat 90 procent van de Indonesiërs zich 'bedreigd' voelt door de homogemeenschap. Veel Indonesiërs zien homoseksualiteit als een mentale ziekte die te genezen is en in de Koran omschreven wordt als 'onzuiver'. De afgelopen tijd worden steeds vaker lhbt's opgepakt om diverse, volgens mensenrechtenorganisaties, onduidelijke redenen. De opgepakte mannen werden volgens plaatselijke media enkele dagen gevangengezet totdat ze zich weer als hetero's gedroegen.

319 Graaier1000    
8 maanden geleden door Graaier1000
0
Meld

Een fobie is toch een ongegronde angst?

320 Lambaster    
8 maanden geleden door Lambaster
0
Meld

Ik vraag me af waar deze man zijn opleiding tot "integratie-expert" heeft gehad. De naam van de opleiding alleen al suggereert dat hij in integratie gelooft. Maar de feiten wijzen er toch duidelijk op dat moslims helemaal niet integreren, integendeel, ze keuren onze cultuur af. Wie loopt hier nu gevaar? Juist ja, niet de moslims maar de niet-molslims.

321 yadasampati    
8 maanden geleden door yadasampati
1
Meld

@314 mijn post
@315 pxf7+


Voor jongens, of inmiddels volwassen kerels die er aan gewend zijn dat ze door lastig gedrag altijd hun zin krijgen, door gezagsfiguren worden afgekocht ; of al zijn toegetreden tot de misdaad ; of zichzelf via de islam opkalifateren, heeft U gelijk.

Ik heb het over een oplossing voor de toekomst.
Volgens mijn overgrootouders was het onderwijs in hun jeugd heel streng. Op kleine scholen.
De politiek heeft grote aantallen mensen geimporteerd met een lagere drempel voor geweld.
Daar moet de overheid zich dan op aanpassen.

Bedankt voor Uw reactie,

DvD322 duurendaal    
8 maanden geleden door duurendaal
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

323 Pxf7+    
8 maanden geleden door Pxf7+

@323

Inderdaad , voor de één zijn de huidige straffen / de ander lacht erom en ervaart het niet als straf.

Voor de tweede groep moet je dus andere straffen toepassen , anders krijgt die geen straf voor zijn wandaden

324 Vageali6888    
8 maanden geleden door Vageali6888
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

325 Linda    
8 maanden geleden door Linda

@325

Ja , die vent is volkomen wereldvreemd ... en krijgt nog een podium in het Parool ook nog ..

Zegt genoeg over het Parool

326 Vageali6888    
8 maanden geleden door Vageali6888
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

327 Pxf7+    
8 maanden geleden door Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

328 Linda    
8 maanden geleden door Linda

* Verwijderd door de redactie *

329 E.Meel    
8 maanden geleden door E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

330 E.Meel    
8 maanden geleden door E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

331 E.Meel    
8 maanden geleden door E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

332 Linda    
8 maanden geleden door Linda

* Verwijderd door de redactie *

333 Linda    
8 maanden geleden door Linda

Islamofobie bestaat niet. Wel bestaat een gefundeerde weerzin tegen de islam PUNT. De islam is de vijand van ons Westerse denken, leven en voelen. Islamofobie is een door linkse deugmensen bedachte kreet om alle kritiek op de gevaarlijke islam de pathologiseren.
Moslims willen en mogen niet intergreren. Het tegendeel is het geval. Zij eisen dat autochtonen zich aanpassen aan de wetten van de islam. Laten we dat toch eindelijk eens onder ogen durven zien.

334 bozeman    
8 maanden geleden door bozeman
1
Meld

Klopt, zie onzinnige reacties hier op nk.nl

335 Bullet108    
8 maanden geleden door Bullet108
12
Meld

* Verwijderd door de redactie *

336 Willem Wip    
8 maanden geleden door Willem Wip

Islamofobie is dikke onzin. Het gaat om een mensenrechtenfobie en daar is de islam schuldig aan. Maar deze meneer draait het weer lekker om. Door welke olieboer wordt hij gesponsord?

337 view2006    
8 maanden geleden door view2006
1
Meld

@332
Ach, hij lokt netzolang reacties uit, totdat iemand uit zn vel vliegt en gaat het dan melden. Bij jou meldt hij het nog op de site, maar meestal is meel gewoon een sneekie islamist aan het spelen.

338 view2006    
8 maanden geleden door view2006
1
Meld

@9 De idioot meel is ook weer aanwezig met zijn slappe linkse praatjes. Blijft lachwekkend die commentaartjes van hem/haar.

339 Christiaan    
8 maanden geleden door Christiaan
0
Meld

Islamofobie wil zeggen dat het verstand goed werkt.

340 Arthur2000    
8 maanden geleden door Arthur2000
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

341 Undertaker    
8 maanden geleden door Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

342 Undertaker    
8 maanden geleden door Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

343 Undertaker    
8 maanden geleden door Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

344 Undertaker    
8 maanden geleden door Undertaker

Integratie-expert: Nederland is in de greep van islamofobie

Echt iets voor die intellectuele stakker Walter Napalm om een niet bestaand probleem te gaan bedenken.
Van salafisme weet hij kennelijk helemaal niets.
Waltertje zit net als de zogenaamde linkse partijen een uiterst conservatieve idioten met een respectloos maar welrespect eisend "geloof" op te poetsen tot het onmogelijke van sociaal denkende democraten.
In de woestijn van de politiek zouden dat moeten benoemen tot een fata morgana.
Iets zien wat er niet is, waanideeën en luchtspiegelingen onder de hitte van ideologisch ontspoorde de slinkse politici.

345 Wil je niet weten    
8 maanden geleden door Wil je niet weten
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

346 Linda    
8 maanden geleden door Linda

@226 morandi
"In ieder geval helpt het niet om moslims in het algemeen te demoniseren, de goedbedoelende moslims dienen een stem en respect te krijgen en hetzelfde bestaansrecht als andere gelovigen."

De ene gelovige is niet hetzelfde als de andere gelovige.
De ene groep gelovigen is niet hetzelfde als de andere groep gelovigen.

Jij gaat blijkbaar uit van een heel star onrealistisch standpunt. "Gelovigen" moeten alle ruimte krijgen".
Waarom zou je dat willen? Waarom zouden wij als burgers (met zijn allen) dat willen ?
Het is een krankzinnig onhoudbaar star standpunt.
Wat als er een groep gelovigen is die massaal dingen doen die tegen onze wetten ingaan? Zoals besnijden van kleine kinderen (jongens en meisjes), gedwongen (kind) huwelijken, polygamie, verkrachting binnen het huwelijk, incest, pedo-verheerlijking, allerlei crimineel gedrag dat 'mag' van hun godsdienst.
En het kan natuurlijk nog gekker onder het mom van "godsdienst". Gebruik je fantasie.

Waarom zouden wij zo'n geloof in hemelsnaam moeten toestaan en faciliteren? Omdat het een "geloof" is (volgens jou dus). Echt onzin wat je verkondigt. Denk eens zelf na.

347 The Investigator    
8 maanden geleden door The Investigator
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

348 E.Meel    
8 maanden geleden door E.Meel

@284 Heeft u ook gelezen wat er precies in uw link staat? Wellicht leest u niet goed, want het kan toch niet de bedoeling van u zijn dat de Hindoestaanse gemeenschap homofoob is geworden door de komst van Moslims en hun Arabische invloeden!

In uw link over Hindoeïsme: van homoseks naar homofoob staat te lezen dat het land recent homofoob is geworden en in het artikel staat te lezen hoe dat komt!

De omslag
Hoe komt het dat de Hindoestaanse gemeenschap homofoob is geworden terwijl het geloof juist extreem pro-LGBTQIA+ is? Ik wil voorop gesteld hebben, dat cultuur niet gelijk staat aan geloof. Door de eeuwen heen veranderde de cultuur naar een minder open houding. Alles veranderde in 1526 tijdens de opkomst van het Mongholrijk in India. Door de komst van Moslims en hun Arabische invloeden daalde de acceptatie. De derde sekse werd niet getolereerd, het werd zelfs strafbaar.

Uw andere link, die u deelde heeft het over een groep van 250 orthodoxe joden uit het buitenland met 1 rabbijn die enkele keren per jaar tussen Nederland en Amerika pendelt. Het is dus niet echt een Nederlandse joodse kwestie te noemen omdat de joodse gemeenschap het homofobe/ antihomo verdrag afkeurt die deze rabbijn heeft ondertekend.

Er staat ook in dezelfde link van de VK te lezen:

Bij ons zijn homo's welkom', zegt Eisenmann. Hij heeft Ralbag, die een paar keer per jaar naar Nederland komt voor juridisch-technische kwesties, verzocht zijn Amsterdamse functie te laten schrappen van de lijst.

Leest u de rest van dat artikel ook nog maar eens aandachtig door!

Meer over de homofobe rabbijn: https://www.trouw.nl/nieuws/amsterdamse-opperrabbijn-ralbag-op-non-actief~b8482278/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

Dezelfde homofobe rabbijn is een echte wacko hij kwam later ook nog eens in opspraak voor iets anders!

Zie: https://www.trouw.nl/nieuws/opperrabbijn-amsterdam-in-zee-met-joodse-knokploeg~bd2f97e4/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Ik kan er bijna niets anders van maken dan dat die rabbijn een orthodoxe religie-idioot is!

Leest u even mee Eksteroog! Fijne gemeenschap waar u zich in begeeft!

De orthodoxe leer uit de 3 boeken/hoofdstromingen van de wereld-godsdiensten hoort in een museum thuis! Met de nadruk op orthodoxe! We leven niet meer in de tijd waarin de godsdiensten zijn ontstaan en de tijden zijn nu anders!!! Hiermee wil ik zeggen dat ik niets tegen gelovige mensen heb, maar ik heb iets tegen orthodoxe leer die niet meer past in onze tegenwoordige tijd!

349 Nieuwsgierig    
8 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

De islam heeft ladingen slechte normen/waarden en ellende Europa binnengebracht , heeft iemand al een lijstje met wat positieve punten en voordelen van de islam in Nederland en Europa ?

Als die er niet zijn , moeten we de instroom direct stoppen

350 Vageali6888    
8 maanden geleden door Vageali6888
0
Meld

Gewoon alle geloof van de scholen halen. Dat zou een goed begin zijn....

En inburgering verplichten. Nederlands op straat in plaats van Turks, Marokkaans en Pools...

351 Logic    
8 maanden geleden door Logic
0
Meld

@350
Niet veel denk ik.

De geschiedenis kent vele invallen in gebieden, meestal vindt na de invasie een soort kruisbestuivingen plaats en is er nog wel wat positiefs te melden.

Er zijn echter uitzonderingen de komst van de Hunnen bracht slechts ellende vernieling en terugval.
Ook de Turken brachten niets positiefs in in hun rijk integendeel alle veroverde gebieden gingen er zwaar op achteruit. (De Hunnen waren verwant aan de Turken)

Ook nu lijkt de invasie van de islam niets positiefs te brengen wel dreigt onze beschaving meer dan duizend jaar te worden teruggezet.

352 MARCUSAURELIUS    
8 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
0
Meld

@21
Quote : "Dit is een integratie expert? Nou, de integratie is mislukt en zal …. "

Precies, dat was ook mijn idee. Me dunkt dat we de 'titel' van de man(m/v) beter kunnen aanpassen tot vervanging-expert of omvolkingsexpert. question

Misschien is het idee om vergunningen uit de delen aan Turkse (t)rouwstoeten eigenlijk wel van zijn hand. question

353 Gandalf    
8 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

@353
Ik heb naar deze ""expert"" gezocht, het lijkt er op dat hij niet eens een middelbare school opleiding heeft.

354 MARCUSAURELIUS    
8 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
0
Meld

Het is bizar dat men het woord fobie m.b.t. de islam maar domweg blijft gebruiken.
Een fobie is een ingebeelde angst voor een onwerkelijk gevaar. Een gevaar wat niet bestaat.

De laatste 30 dagen (en dat is niet eens alles):
...During this time period, there were 87 Islamic attacks in 17 countries, in which 501 people were
killed and 762 injured.

Het afgelopen jaar dus van januari tot nu: (ook weer niet eens alles)
....During this time period, there were 1279 Islamic attacks in 45 countries, in which 7270 people
were killed and 8270 injured.

Een islamofobie bestaat niet, want de islam is werkelijk en niet een ingebeeld gevaar en een levensgevaarlijke doodcultus. En de bewijzen daarvan zie je en lees je elke dag in de media. En alles wat ze doen, ook en mn. de salafisten en de terroristen zoals bv ISIS, doen precies wat er in de islam wordt opgedragen en precies zoals hun profeet het hen heeft opgedragen. Het afmaken van kafirs levert nog steeds wereldwijd een 'martelaarschap' op.
Een beloning van 72 maagden en 28 mooie jongen puberjochies. Hoe pervers kun je het maken.

En niet één moslim zou akkoord gaan met het schrappen vd haatverzen richting de kafirs, de slechte moslims, de gendersoorten en andersdenkenden en afvalligen.. oftewel alles behalve de correcte moslim. En zolang ze allemaal die haattroep verdedigen, zolang zijn er geen gematigde moslims en die zullen er nooit zijn, omdat de koran, elk woord onveranderlijk is en heilig. Het veranderen van slechts één woord is pure heiligschennis en strafbaar met de dood. (uiteraard)

Er is wel een fobie gaande en op volle toeren, en dat is de blankenfobie. Er wordt een wereldwijde genocide gepleegd op de blanken waarvan er nog niet eens meer een miljard over zijn op de wereld (iets van 800.000.000 nog maar) En men ruikt de overwinning. En de sukkels denken dat het dan beter wordt. question question Net zoals men nu in Afrika niet alleen de blanken proberen te 'ausradieren' maar ook elke zwarte/Aziatische migrant question
Over racisme gesproken question

355 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

356 Undertaker    
8 maanden geleden door Undertaker

@348 Elders wordt er volop geklaagd dat je alleen maar minnen krijgt zonder commentaar nu je die wel krijgt is het weer niet goed. question

357 MARCUSAURELIUS    
8 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
0
Meld

348 Ka is poep in straattaal! U schijnt vandaag wederom weer een hoop draadjes onder te kakken en lijkt er veel genoegen in te scheppen om (boze) reacties uit te lokken bij velen!

358 Nieuwsgierig    
8 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

Zo dom van die expert in zich alleen te focussen op de problemen van 1 extreme kant. Het integratie probleem gaat niet worden opgelost door alleen maar racisme te benoemen. Dat zal vast een factor zijn die niet meehelpt, maar er zijn factoren van veel grotere invloed. Als hij voor een samenleving is waarin men elkaar niet meer beoordeeld op afkomst en religie, moet hij zich erop richten om deze afkeer irrationeel te maken. Met criminaliteitscijfers zoals ze nu zijn, is het volkomen rationeel liever niet in zee te gaan met mensen waarbij het risico op gezeik veel hoger is dan bij leden van een andere groep. Het is utopisch denken om maar aan te nemen dat mensen toch maar een groter risico nemen om een hoger doel te dienen. Dat is niet realistisch en werkt niet. De gewone burger heeft namelijk niet zoveel ruimte voor tegenslagen als de elitaire intellectueel.

De moslimgemeenschap moet hand in eigen boezem steken en het is voor een groot deel aan de gemeenschap zelf om het wangedrag erbinnen uit te bannen. Dit kan door het sociaal onacceptabel maken van crimineel gedrag, iets wat nu nog niet voldoende het geval is. Wangedrag wordt te vaak goed gepraat door in de slachtofferrol te vallen, maar al ben je slachtoffer van racisme, geeft dat je niet ineens het recht om van andere onschuldigen slachtoffers te maken. Er zijn ook genoeg succesvolle moslims, dus het is duidelijk dat het gewoon mogelijk is om succesvol te worden ongeacht je afkomst. Als er ooit sprake gaat zijn van een succesvolle integratie, zal dat komen door een cultuurverandering binnen de moslimgemeenschap zelf. Dit soort artikelen/meningen houden dit alleen maar tegen, want zo hebben ze weer reden om naar een ander te wijzen ipv binnen de eigen gemeenschap te kijken.

359 Repelsteeltje    
8 maanden geleden door Repelsteeltje
0
Meld

moslims hebben geen cultuur, daar zijn ze te barbaars voor.

360 Handalf    
8 maanden geleden door Handalf
0
Meld

Walter Palm aan het woord in een video:

Het sluipend gif van islamofobie 1989 - 2019 | Walter Palm

Ik had me al eerder uitgesproken over deze meneer en in de video zegt hij dat hij met name opkomt voor de rechten van de moslims omdat er in Nederland wetten worden aangenomen die op gespannen voet met de grondrechtelijk vastgelegde vrijheid van godsdienst en dan met name voor moslims, hij niet 2 dingen boerkaverbod verbod en het verbod voor imam om te preken in een bepaald gebied!
(Fawaz Jneid????) Dat is een haatprediker! Dat mag niet van meneer Palm, want die meneer Jneid moet mogen kunnen preken waar hij wil toch?

Palm kijkt dus maar 1 kant uit waar zijn de rechten van Nederland om tegen een haatprediker in te gaan die mensen tegen elkaar opzet met zijn gif en hem dus te beperken om te prediken in een toch al kwetsbaar gebied in Den Haag.
Hij mocht alleen niet prediken in een bepaalde buurt in Den Haag dus mocht hij elders verder zijn gif verspreiden! Wat een straf!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=phPnHg-20d4

361 Nieuwsgierig    
8 maanden geleden door Nieuwsgierig
1
Meld

@361 Mz. op gespannen voet staan! Hij niet in een zin is per ongeluk blijven staan!

362 Nieuwsgierig    
8 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@353 Ongelooflijk dat die 'expert op het gebied van integratie' al die jaren 16 ministers mocht adviseren. Ik zie in zijn recente schrijven dat hij het behoorlijk opneemt voor een haatimam! (vermoedelijk Fawaz Jneid ik geen andere die een gebiedsverbod kreeg opgelegd) Als er iets niet in de haak is dan is dit het wel! Hij kijkt ook alleen maar 1 kant uit!
Integratie moet van 2 kanten komen! Walter Palm moet ook beseffen dat na de terroristische aanslagen 'islamofobie' is toegenomen en dat heeft vaak een goede reden en zoals we ook nog laatst nog hebben kunnen zien zijn er in ons land imams, moskeeën die hun aanhangers zich tegen onze maatschappij laten afzetten! Hebben we daar ook een apart woord voor? 'democratiefobie' vrijdenkersfobie' 'atheïstenfobie' of zo? Hebben we ook een apart meldpunt in Nederland om daar aangifte van te doen?

Walter Palm (Curaçao, 1951) is een expert op het terrein van integratiebeleid. Vanaf 1982 tot aan zijn pensionering in 2017 was hij werkzaam bij de directie van de rijksoverheid die belast is met integratiebeleid. In de loop der jaren heeft hij zestien ministers mogen adviseren. Met meer dan dertig jaar ervaring op het terrein van integratiebeleid wordt hij na zijn pensionering regelmatig geïnterviewd als expert op het gebied van integratie. Ook publiceert hij vaak over dit onderwerp. Daarnaast maakte Walter Palm naam als dichter in het Papiaments, het Engels en het Nederlands.

Bron: https://www.nieuwwij.nl/actueel/onlangs-verschenen-het-sluipend-gif-van-islamofobie-1989-2019/

363 Nieuwsgierig    
8 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

364 E.Meel    
8 maanden geleden door E.Meel

Ok, u zegt het gelijk van Walter Pam, waarom denkt u dat hij gelijk heeft? Kunt u dit aantonen?
Waarom haalt u Rutte erbij? Wij zijn tegen elkaar aan het praten en wat Rutte zegt komt dus niet uit mijn mond, dus moet men knokken of iets dergelijks, zou Rutte gezegd hebben? In welke context heeft hij dat gezegd? We dwalen hiermee af van onze discussie, omdat u Rutte en zijn vermeende uitspraak er bij pakt en we weten de context niet en waarop of waarin hij dat eventueel gezegd zou kunnen hebben!
En bovendien bent u niet erg duidelijk, maar ook niet zeker van uw woorden v.w.b. de uitspraak van Rutte die er voor ons gesprek niets toe doet!

Ik denk ook dat ik het wel zeker weet dat Walter Palm, imam Jneid bedoelt, want ik ken namelijk geen andere imam die hier in Nederland een gebiedsverbod opgelegd heeft gekregen. Weet u wel een andere imam op te noemen? Dan zou ik graag willen weten welke imam dat dan is geweest en waarom die een preekverbod heeft gekregen?
Jammer dat Palm zo vaag blijft hierin, want hij weet donders goed waarom Jneid een gebiedsverbod etc....

Het is toen zelfs met Fawaz Jneid zo ver gekomen tot aan de Raad van State aan toe!
Raad van State vond dit verbod overigens terecht!

https://www.trouw.nl/nieuws/raad-van-state-gebiedsverbod-voor-haatdragende-imam-was-terecht~b31f7c4c/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

He verhaal van Palm is maar van 1 kant bekeken, zeker na het zien van de video waarop hij het zelf ook zegt dat hij voor de 'grondrechtelijke wetten' en speciaal voor moslims opkomt! Het verhaal/integratie kent 2 kanten als Palm beweert dat Jneid onterecht een gebiedsverbod heeft gekregen dan moet Walter Palm maar naar de Raad van State toe om zijn beklag te doen!

Wat ik heb gedaan ter verbetering van de integratie is, dat ik jarenlang vrijwilliger ben geweest op basisscholen op het gebied van leren lezen en tekstbegrip ook bij veel kinderen met een migratieachtergrond heb ik dat gedaan!

Met de instroom van asielzoekers van een paar jaar terug, heb ik samen met een heleboel andere mensen spullen ingezameld om ieder kind een tasje te kunnen geven met speelgoed, tekenspullen, persoonlijke verzorging en wat kledingstukken...

Een islamtische dame die altijd in haar eentje op een schoolplein stond en niet met andere ouders sprak, misschien vanwege haar hoofddoek of vanwege de taal? kreeg van mij altijd in het voorbij gaan een dikke glimlach en omgekeerd kreeg ik die dan terug van haar!


PS Het is trouwens geen Pam, maar Walter Palm de "integratie-expert" waar we het hier over hebben!

Uw laatste typische zin ergert me nogal! PVV lulkliek??? Wat bedoeld u daarmee?
De rest van de zin bipolaire neigingen, hekel aan het westen?
Heb ik hekel aan het westen gezegd? Heb ik die woorden gebruikt? Ik denk dat u zich wel beter kunt uitdrukken, want ik vraag me af wat u nu precies daarmee bedoeld, want ik voel het nu als dat u mij met de PVV vergelijkt?

Om dan maar even echt een figuur op te noemen die een hekel aan het westen heeft en hier al jaren woont, kan ik u verwijzen naar de verhalen van Fawaz Jneid en andere haatimams en daarmee wil ik overigens niet zeggen dat alle moslims zo zijn, want ik scheer ze niet over 1 kam, zoals u me een tijdje geleden en dat is niet zo netjes van u, voor de voeten wierp!365 Nieuwsgierig    
8 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@365 is een antwoord op @364 even voor de duidelijkheid!

Ik was nog vergeten aan u te vragen wat u zoal doet voor de integratie van moslims in Nederland of bent u zelf moslim?


366 Nieuwsgierig    
8 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@364 Bipolaire neigingen? Wat bedoeld u daar precies mee in combinatie met de discussie over integratie van moslims en islamofobie die we hebben?

Uw zin: Dan zouden ze er niet zijn namelijk, de meeste mensen vertonen geen bipolaire neigingen.

Kenmerken van een bipolaire stoornis!:

https://mindblue.nl/depressie/bipolaire-stoornis/symptomen-bipolaire-stoornis

https://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=15835#2

Zie ik iets over het hoofd? Ik kan uw opmerking namelijk niet koppelen aan bipolair gedrag?

367 Nieuwsgierig    
8 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@64 Nog een vraag aan u en daarna hou ik ermee op om vragen op u af te vuren, die u waarschijnlijk toch niet zal beantwoorden is inmiddels mijn ervaring!
Eigenlijk zit ik hier mijn tijd te verdoen met u!

Nu u het over bipolaire gedragingen heeft waar mijns inziens u de plank volledig misslaat, hoe zou u uw eigen gedrag hier op NK noemen? Al die minnetjes die u krijgt op reactie's, al die vaak terechte kritiek op uw uitlatingen, die u niet kunt beantwoorden!
En dan het onderspit moet delven!
Dat moet toch veel met u doen of bent u hier alleen maar voor het trollen of heeft u een ontzettende plaat voor uw hoofd en doet het u niets omdat er ook iets mankeert aan u en u de vernederingen vaak opzoekt!

368 Nieuwsgierig    
8 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@64 @368 is voor @364 bedoeld! Excuses!

369 Nieuwsgierig    
8 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
WHO stopt trials met hydroxychloroquine om ve...
Omdat het tot hogere sterftekansen leidt en v...

22 uur geleden door progressiefliberaal

Moeder van premier Rutte overleden
"Wij hebben in familiekring afscheid van...

1 dag geleden door NOS

Een geneesmiddel tegen Corona? Hydroxychloroq...
Een geneesmiddel tegen Corona? Hydroxychloroq...

1 dag geleden door xtremy

HET WERKT VOOR GEEN ANDERHALVE METER - DE JEN...
De domheid waarmee 'kritische, integere' colu...

1 dag geleden door xtremy

OT 73
Gezellig offtopic ouwehoeren

1 dag geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Myth63
Weduwenaar wil dat Twitter 'perverse' complot...
@38 Probeer je ons af te leiden van wat ie he...

minder dan een minuut geleden door Myth63

DaisyDaisy
OT 73...
@120 Weet ik toch wel:) Ben jij echt van die ...

1 minuut geleden door DaisyDaisy

iedereen heeft recht op mijn mening
De 20 miljoen redenen voor AZ om de koppositi...
Ik snap de frustratie van AZ wel.....

1 minuut geleden door iedereen heeft recht op mijn mening

Yirush
Weduwenaar wil dat Twitter 'perverse' complot...
@36 Nee, natuurlijk ga ik dat niet doen....

2 minuten geleden door Yirush

DaisyDaisy
Weduwenaar wil dat Twitter 'perverse' complot...
@43 Lekker genieten....

2 minuten geleden door DaisyDaisy

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig