U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Economie
  • 1
In de strijd tegen het witwassen hebben vijf Nederlandse banken (ABN AMRO, ING, Rabobank, Triodos Bank en de Volksbank) een belangrijke stap gezet om samen te werken. De ambitie is om een organisatie op te richten die betalingstransacties gaat monitoren: Transactie Monitoring Nederland (TM ...

9 dagen geleden door technienieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
LEES MEER OVER

"In Nederland gaat naar schatting jaarlijks voor 16 miljard euro aan crimineel geld rond, voor het overgrote deel gerelateerd aan drugshandel. Dit is een dus een serieus maatschappelijk probleem. ‘Banken zien het als hun belangrijke maatschappelijke taak dit probleem te helpen oplossen. Zij willen hun systemen vrijwaren van criminaliteit en investeren hier fors in,’ zegt NVB-voorzitter Chris Buijink."

En natuurlijk gewone mensjes kunnen heerlijk transparant worden gemaakt, over alles. Privacy? Rechten van burgers? Nee, nee, kom nou, rechten van drugscriminelen bedoelt u?

1 Wendel    
9 dagen geleden door Wendel
1
Meld

"De ambitie is om een organisatie op te richten die betalingstransacties gaat monitoren: Transactie Monitoring Nederland (TMNL). De banken gaan het komende half jaar in het verband van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) onderzoeken of dat haalbaar is en hoe de technische en juridische uitdagingen met succes kunnen worden aangegaan. "

Kijk, Triodos, de bank voor de gewone man, die doet ook mee. Ze hebben al de software en infrastructuur van de BIS, die betalingen tussen banken onderling regelt. Moet niet al te moeilijk zijn daar een stuk extra software aan te hangen dat alle transacties op bepaalde kenmerken bekijkt. En natuurlijk vrij toegang tot jaren terug, bijvoorbeeld om te kijken of iemand met een toeslag niet stiekem een paar honderdjes extra heeft gehad, ergens, ooit. Een aparte database hoeft niet, dat hebben de banken zelf al, waar alle transacties per klant in het verleden in staan.

2 Wendel    
9 dagen geleden door Wendel
1
Meld

Mijn onderbuik zegt me dat de banken eigenlijk iets anders bedoelen, dan wat ze zeggen.
Onder het mom van "bescherming van de maatschappij tegen de boze buitenwereld".

3 KingOfSorrow    
9 dagen geleden door KingOfSorrow
0
Meld

@1 Ik maak regelmatig geld over naar een ver buitenland. De Surinaamse bank die ik tot voor kort gebruikte wilde van alles weten. De internationale bank die ik nu gebruik, via de Engelse tak van die bank, vraagt alleen het doel.
Als een bank als ING, die al een flinke boete heeft gehad, zich had gedragen zoals de Surinaamse bank, dan was het heel wat moeilijker geweest om geld wit te wassen.
onbegrijpelijk dat bijvoorbeeld de directeur van de ING niet achter de tralies zit. Banken lijken overal mee weg te komen. Ze betalen een boete, beloven beterschap en gaan dan op weg naar het volgende schandaal.
Nu beweren ze schijnheilig dat het het hun om het maatschappelijk belang gaat. Banken en verzekeraars willen niet deugen.

4 Myth63    
9 dagen geleden door Myth63
0
Meld

Had het ing niet een heel dikke boete gehad voor het toestaan en van witwassen?

5 Voorzittershamer    
9 dagen geleden door Voorzittershamer
0
Meld

@5 lijkt een Nederlandse ziekt, blijven slapen, prutswerk leveren ondanks waarschuwingen en dan doorslaan naar de andere kant om zo snel mogelijk braafste jongetje te lijken....

6 MarkUg    
9 dagen geleden door MarkUg
0
Meld

Hoe zit het met onderzoeken bij western union waar nog steeds veel illegaal, zwart geld wordt verhandeld?

7 gaulette    
9 dagen geleden door gaulette
0
Meld

Ook best grappig dat men dergelijk ingrijpend beleid, ingrijpend op de rechten van IEDEREEN, baseert op een SCHATTING, kortom iets dat ze niet hoeven te bewijzen omdat het niet te bewijzen valt. Handig, wel. Het valt op dat de overheid eigenlijk voor allerlei maatregelen, die onze privacy en ons zelfbeschikkingsrecht met voeten treden, altijd "redenen" aanvoeren die voor ons niet te controleren zijn. Wij zien er niets van, om ons heen, wij moeten ze maar geloven. Dat geloven stimuleren ze door er eerst altijd een MSM-campagne tegenaan te gooien met berichtgeving, in dit geval over wat voor hoeveelheden drugs en bedragen aan geld en dure auto's ze wel niet hebben ingenomen bij invallen. Ook niet te controleren.

8 Wendel    
8 dagen geleden door Wendel
1
Meld

Iedere reden lijkt tegenwoordig goed genoeg om onze privacy en ons zelfbeschikkingsrecht open te breken, men noemt die begrippen niet eens, fietst er overheen alsof ze niet bestaan, niet ter zake doen, bij allerlei maatregelen die iedere burger, of crimineel of niet, treffen.

9 Wendel    
8 dagen geleden door Wendel
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Baudet intimideert journalist, kandidaat-Stat...
Thierry Baudet heeft gisteravond een journali...

1 dag geleden door Vwpeter

Trump regering heeft bewijs dat er collusion...
Zijdelings heeft dit gebeuren te maken met de...

1 dag geleden door Proemevla

Integratie-expert: Nederland is in de greep v...
Nederland is in de greep van islamofobie, mee...

1 dag geleden door Inter

Arnhem stuurt stokoude veteranen weg bij herd...
"Het is ronduit onterend dat ze ons wegs...

1 dag geleden door NOS

Limburg kiest voor traditionele Zwarte Piet:...
In de provincie Limburg kiezen de meeste geme...

1 dag geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Schildpad
LIVE: Max Verstappen jaagt op podiumplek in S...
@35Ok .. niet dus. Meende dat laatst gehoor...

minder dan een minuut geleden door Schildpad

caso
Amsterdam gaat in gesprek met organisaties di...
Sylvana, Sylvana. U bent nooit gediscrimineer...

minder dan een minuut geleden door caso

E.Meel
Vanwege migranten-bestorming op de Balkan: Oo...
@3 Haat, gemeld. ...

1 minuut geleden door E.Meel

GreyB
Trump regering heeft bewijs dat er collusion ...
@377Welke leugen precies?...

1 minuut geleden door GreyB

no mail today
Vanwege migranten-bestorming op de Balkan: Oo...
@4 Sneu & dom off topic gelul. Gemeld....

1 minuut geleden door no mail today

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig