Buma wil nooit meer samenwerken met Wilders (hartvannederland.nl)


Buma wil nooit meer samenwerken met Wilders ...

door Inter in Binnenland  ·  43 Reacties

  • 1
  • 517x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het CDA heeft dan ook weinig op met democratie.
Denk maar aan het referendum van 2005 waar een hele dikke NEE een JA werd

5
1 Nexit

Ja zeg als gedoogsteunende al niet samen door een Haagse deur kunnen waar moet Nederland straks dan nog op stemmen?

0
2 Tjeempie

Het CDA met z'n waarden en normen. Maar wat hebben ze daadwerkelijk gedaan om onze waarden, normen,veiligheid en vrijheid te beschermen tegen de oprukkende harde en zachte jihad. CDA kan wel een grote broek aantrekken, maar wie gaat er stemmen op deze light versie van de PvdA.

4
3 Soare

Het CDA (en elke andere partij) heeft naar mijn mening niets te willen.
De kiezer kiest en dan is het aan de gekozen partijen om consessies te doen waar nodig om een zo groot mogelijke groep kiezers te vertegenwoordigen.

Het gebeurt zelden dat een partij 100% krijgt ongeacht met welke partijen ze samen gaan dus dit zou geen probleem moeten zijn.

Het is geen kindercreche waar "Ik wil niet met hun spelen" gaat.

En daarbij, als ze straks kunnen regeren en het zal met de PVV zijn, doen ze het toch, het CDA kennende.

7
4 RvanR

@2 ,

Gaat nog lachen worden in maart. Niemand wil met de PVV samenwerken. En t zal toch echt niet Geert zijn die als boosdoener uit dit fiasco zal komen.

Al dat gemekker van partijen die niet willen samenwerken zal hij draaien als elitairen die zijn achterban te kakken zetten. En daar heeft ie wat mij betreft gelijk in. Persoonlijk stoor ik me meer aan 'geen cent meer naar Griekenland' of het gebrek aan onderzoeken als een bank 'staatssteun' nodig heeft.

Dat ie een grote bek heeft weet ik wel. Maar zijn politici, als ze geert niet aankunnen moeten ze niet in het parlement gaan zitten.

4
5 Robot

@2 gedoogsteundeN

0
6 Tjeempie

Zoete broodjes worden niet gebakken. Als iedere partij naar eigen inzicht partijen gaat uitsluiten dan zou je wel eens in de situatie kunnen komen dat er geen enkele regering mogelijk is. Ik kan me ook voorstellen dat de VVD bijvoorbeeld liever niet met linkse partijen wil regeren en de SP niet met rechtse partijen.

Als het goed is dan bepaald de kiezer welke partijen er een grote kans maken om in de regering te komen. Meestal zijn dat de grootste partijen eventueel aangevuld met een iets kleinere partij die wat betreft hun programma het beste aansluit. Hoe meer partijen er in de coalitie komen hoe lastiger het wordt om eigen standpunten waar te maken. Zoals het er nu naar uitziet zullen er maar liefst 5 partijen nodig zijn om een regering te vormen als je de PVV uitsluit. Van die partijen zal bovendien heel rechts (VVD) met heel links (SP of GL) moeten gaan samenwerken. Ik voorspel Belgische toestanden als het zover komt.

2
7 RazorBlade

@4 en de kiezer kan dus ook kiezen voor een partij die niet met de pVv wil samenwerken. We hebben niet voor niets normaalgesproken een meerderheid regering. Daardoor zal altijd een meerderheid van het volk gehoord worden. Al heeft op het moment het "volk" deze zaken niet zo goed op een rijtje.

5
8 Utrecht_83

Ik zou niet op een partij stemmen die samenwerking met de pvv niet van te voren uitsluit.

8
9 disclaimer x

Dat zei het CDA destijds ook maar stapte daar onder het mom van 'het landsbelang' opeens vanaf.

Vertrouw NÓÓIT een christenpoliticus

3
10 Slartibartfast

@8 ,

Ach ik vind het best. Ik stem VVD, maar reken op een coalitie met PVV en wellicht CDA/50plus. Als er geen coalitie gevormd kan worden en er wordt een mediacircus van gemaakt, dan komt er vanzelf wel een peiling met '80% CDAers vind dat Buma moet samenwerken met het rechtse kabinet'. Is het zo voorbij met dat Buma gelul.

1
11 Robot

@11 das treurig dan ga je er bij voorbaat al van uit dat de partij waarop je stemt liegt over zoiets belangrijks als de formatie.

2
12 Utrecht_83

@12 ,

Tja dat ligt er maar aan. Mij interesseert Geert niet zoveel, zijn zetels wel. T zijn toch echt the likes als Buma, Pechtold en Klaver die constant aan de microfoon en in de media Wilders groot zitten te maken. Daarom waardeer ik Rutte wel, die bekijkt t gewoon vanuit de pragmatische kant en weet dat als je jezelf in het modderbad met Geert begeeft je het al verloren hebt.

Weet je, het is leuk hoor dat linkse ideologische gemekker over gelijkheid en fatsoen, maar morgen staan zowel links als rechts bij de Primark hun tassen vol te stouwen bij de Primark met kinderarbeid. En de andere buitenlanders als ik, die niet oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteits statistieken interesseren het ook niks, wij zijn te druk bezig met werken.

2
13 Robot

Dan wordt de soep al aardig dun voor Geert, met wie kan Geert, zonder het CDA, een coalitie vormen?

2
14 DaStef

@14

De vraag is: geloven wij Buma?

5
15 WijzeDwaas

@11

80 % van de kiezers (volgens mij was het maar 60%) van het CDA, niet de Leden, en uiteindelijk bepalen die toch echt de koers.

2
16 DaStef

@10

En blijkbaar hebben ze daarvan geleerd, dat blijkt wel uit deze uitspraak van Buma

1
17 DaStef

Buma is vervangbaar

2
18 voetstoots

@18 Wilders ook....

1
19 TedjeR

Dus net zoals in België is geweest, zullen we een lange tijd zonder een regering zitten

1
20 Pluten1

@20 nee, hoor.... zolang blijft Rutte 2 aan. Demissionair, dat wel, maar we zitten niet zonder regering.

2
21 TedjeR

@20

Er is een werkbare coalitie te vormen zonder de PVV hoor.
VVD/CDA/D66/50+ maar ook GL lijkt op redelijke zetelaantallen uit te komen.

6
22 DaStef

@20 a.u.b. Niet. Is niet wat beters te verzinnen. Met 4 Eurofiele partije. Nee dank u.

2
23 Pluten1

@16 ,

De leden bepalen wel de koers, dat is waar. Maar goed, stel je voor dat het VVD, de PVV, 50 plus het CDA nodig gaan hebben voor een coalitie. Dan komt er vanzelf wel een mediacircus. In dat media circus zal het CDA uitvergroot worden.

En je kunt je afvragen of die CDA leden zin hebben om over vier jaar hetzelfde afvoerputje te zijn zoals de PvdA nu is en hun plek in de kamer te verliezen. Maar we gaan het zien. Die 80% van mij was maar hypotetisch overigens.

2
24 Robot

Ach Buma, CDA, democratie is de broemde spreekwoord met die korrel zout.

Balkellende die een stemming van een referendum opzij schoof omdat de burger het niet begreep. Het referendum over het Oekraine verdrag waar Buma zegt Nee is Nee met de wetenschap dat de senatoren van de CDA Rutte zullen steunen. Buma behoord ook tot de catogerie liegen/bedriegen is onbetrouwbaar.

3
25 zoutzuur1

@22 wordt een wat moeizame combinatie, maar het is denkbaar.

Helaas gaan we eerst een aantal weken kwijtraken door onderzoek naar het vormen van een regering met de PVV.

3
26 TedjeR

Heeft hij daar ook gelijk voor getekend ? Anders geloof ik hem niet.

0
27 Espede

Nogal arrogant van Buma.
Het is eerder de vraag of de PVV straks als grootste partij wel wil samenwerken met het CDA.
De vorige keer hebben VVD en CDA ook al de samenwerking gesaboteerd door plotseling tussentijds de afspraken te veranderen. Toen is Wilders opgestapt.

Buma mag blij zijn als hij uberhaupt nog mag meepraten.

3
28 Big Tony

Na 15 maart gaat de Bezem door Nederland. En misschien komt het CDA wel op het stoffer en blik terecht....

3
29 Big Tony

@29 .

De Bezem - Wikipedia
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/De_Bezem

1
30 Vandeprinsgeenkwaad

@23 Nederland is eurofiel! Het volk wil in de EU blijven!

4
31 Utrecht_83

@28 ik kom niet meer bij. Alsof de pVv het voor het kiezen heeft. Ze zullen dik flink op de knietjes door het stof moeten bij het formeren.

3
32 Utrecht_83

@23

Dikke kans dat een stem op de PVV een stem voor de EU is. Grappig eigenlijk

@27
Deze uitspraak is wel gedaan en het CDA zit niet meer te wachten op een afslachting bij de volgende verkiezingen, het CDA maakt zich behoorlijk ongeloofwaardig als ze toch met de PVV in zee gaan. Ik denk dat de PVV/CDA/VVD deur dicht zit.

2
33 DaStef

@29

30 zetels is veel maar het is niet genoeg om te regeren, volgens mij heeft Geurt toch echt een andere partij(en) nodig, wie moet dat dan zijn en waar moet Geert dan wel slijmen om een kansje te maken om een regering te vormen?

2
34 DaStef

En wij willen buma niet meer zien in de kamer

2
35 Jonkofied

@35

Dan moeten "jullie" er niet op stemmen, maar iets zegt me dat "jullie" dat niet echt kunnen voorkomen, tenzij het CDA met de VVD,D66 en 50+ in zee gaat en dan kon Buma wel eens minister worden en dus uit de kamer

0
36 DaStef

@4 Niemand verplicht een partij te gaan samenwerken met een partij waar ze niets voor voelen. De SP bleef op dezelfde manier aan de zijlijn staan: extreme standpunten die niemand verder deelt niet in willen leveren.

0
37 Mrs. K

Buma paradeert stoer op een plusje wat hoofdzakelijk bij wat van z'n collega's wegkomt.
Niet doen overmorgen ben je al vergeten.

1
38 Eastwood

@32 dat hoeven ze dus absoluut niet das het domme eraan.
Na verloochening van de kiezers door PVDA VVD groeit die club alleen maar.
Redden ze het nu weer niet dan zitten ze nog steeds 4 jaar kort bij het vuur, gezien de loze beloftes zal de huidige politieke visie doorgetrokken worden en groeit de onvrede meer en meer.
De huidige politici moeten en zij niet das het grootse verschil

2
39 Eastwood

@4

Jij vond de regering VVD-PVDA dus een goeie zaak, als gevolg van de laatste verkiezingen. Volgens mij is het land met het duale beleid van die partijen echter niet zoveel opgeschoten. Uiteindelijk gaat het er volgens mij vooral om dat een regering effectief kan zijn en daarmee het land verder helpt. Als coalitiegenoten erg van mening verschillen met elkaar, lukt dat niet.

1
40 Balling

Een coalitie VVD-CDA-PVV ligt gezien de onderlinge verhoudingen veel minder voor de hand dan VVD-CDA-D66-50Plus. Vooral omdat die laatste samenstelling op veel steun zou kunnen rekenen van GroenLinks en in mindere mate ChristenUnie. Daarmee ontstaat een grote meerderheid in de Tweede Kamer en de senaat.

0
41 Balling

Zure Buma is van zelfde caliber dan ratje Verhagen indertijd, ik wil wel kopje met u drinken ,maar daar blijft het dan bij tegen Wilders, maar vervolgens ging hij toch, voor jawel het pluche .

0
42 Doordenker

Buma is duidelijk, de Vvd gaat ook niet meedoen aan een coalitie met de Pvv, dus Geert mag zijn geliefde plek in de oppositie gaan bezetten. De kern van een volgende coalitie zal Vvd Cda D66 zijn met 1 a 2 partijen erbij. De Pvv hoort daar niet bij in ieder geval.

0
43 Arno82

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
JackKropotkin
GeenStijl: Hoera islam! Irak maakt homorelaties strafbaar

Lijkt wat op ‘queers for Palestine = chickens for KFC” ...

7 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Zie Hier
Frans Timmermans: antisemitisme is de schuld van rechts

@4 Moet zijn: Valt op dat links altijd naar RECHTS wijst om de schuld te geven van antisemitisme!Maar ze zeggen niet dat het hun achterban...

19 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Daags na neonazistische toespraak Wilders roept Dassen (Volt) VVD en NSC op: 'Doe. Het. Niet.' - Joop - BNNVARA

Over rascisten en terroristen gesproken!!De beroeps raddraaiers laten weer van zich horen!Alleen laten ze duidelijk zien dat de toespraa...

25 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

JackKropotkin
Frans Timmermans: antisemitisme is de schuld van rechts

@3 Ik betwijfel of dat helemaal klopt. Ik zie eigenlijk steeds meer dat ‘islamitische’ mannen van een jaar of 25-30 de organisatie leiden, v...

26 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Zie Hier
Nederland gaf tientallen machthebbers hoge onderscheidingen, ook uit omstreden landen

Nederland heeft een open grenzen beleid voor alle soorten criminelen!...

27 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

Lachen een netwerk van Hilversumse -inwoners!!Moet de kop niet gewoon zijn een steld extremistische rascisten wil bepalen wat er moet gebeur...

29 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Schokkend! Timmermans dreigt door. Waar is de zelfreflectie bij GroenLinks/PvdA? #DDDF

Ach Timmermans is het grote voorbeeld van de club waarbij links lullen en rechts de zakken vullen helemaal tot topsport is verheven!En dat a...

30 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Frans Timmermans: antisemitisme is de schuld van rechts

@2 Valt op dat links altijd naar links wijst om de schuld te geven van antisemitisme!Maar ze zeggen niet dat het hun achterban is die bij de...

33 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

JackKropotkin
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

De antisemitische Hamasfans worden steeds gekker en extremer. Opletten. ...

34 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Zie Hier
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Dan is e vast de waarheid gezegd!...

36 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
Xx Sexy Blue FilmMom Shared Bed With SonAfrica Sexs VideoDoublenylNude Video ChatsOld Movies NudesTrisha Sex VideoDemon Deals PornXhamaster Black.comDiane Morgan NudePorn Bigg AsLesvianas. PornoDesi Sixe VideoTushy Porn HdXxx Full Hd RomanceTight AsspornCandid PussyTube Galore PornNaked Ass PicsNewgrounds.comYouporn CoùBeyone NudeBro SexSkinhCheating Porn ComicsSex Chudai VideoSex Video MpMia Khalifa Xx PornThathoneydip OnlyfansJia Lissa Tori BlackTubeprnstarFansly.leakedRed TubiXx WwwDeshi Xvideo ComLadkon Ki Sexy MovieFat Naked WomeMagdalene St Michaels PornUnhentai. OmSmoking Cigarette PornDeepfake PornografiaTusy ComSruthi Hasan XxxHimiwakoCelebrity Leaked NudesNude ClipsShowingboobsDauter Swap.comAsian Porn VietnamArab TeenpornPorn Video TeenyPorn Hd VefiosMia Khalifa Best VideoStrip Chat XxxFatal ModaNerdballertv PornNext XxxDehati LandGang RapepornMarietemara LeaksVideos De Sexo Sem VirusAngela White TechniqueHot Big Boobs PornGay AsspornPegging GifSoftcore MovieaReaganlushMargo Hemingway NudeHot Maid Sex VideosPorn FluffersBest Hen TaiPrincessberplChudai PicXxx NevSunny Leone Boobs KissFuta 2bJoi BlondeTruthirdarepicsWww.pornogratis.comTktokFaltal ModeAnal Pornoları3d XxxcomicsKafe 104.1Pron Hd VidioSex FilesNude Bhabhi VideoSavita Bhabi Xxx VideoBangla Choda Chudir VideoPorn Animation SeriesKindgitlsOhgeelizzypTelugu Adult StoriesFather And Daughter Xxx MovieWww Xexy VideoMaria HaseAriana Starr AnalTrue Teen BabesMax's PornGensin PornJewel De NyleShradha SexTit Drop GifWhat Is BnwoMckenzie LeeCaroliine_catzzLive Sex XhamsterXxx Video GoaRoom Boy Sex VideosNikindiaPetite SexPuku NakuduAdventure Sex VideoSonileyon XxxXnxx KorianNude In PublicKylie KingstonPorn XdCrackhead BjTittyplayBlack Teenn PornPanu XBrandy And Billy OnlyfansAnal Lesbian MassageShemale Huge CumshotBest Pron FilmHypnhubMaddie Hope NudeAsh XxxGroup Chudai VideoIndian Randi NudeEva Notty MassageNudifyingFapsterNude Ugly WomenXxx Video Mom HotIsekai Hentai MangaDestiny Lane PornSexy Hindi Porn VideoBig Titties CowgirlFemale Rapper PornMother Jerks Off.sonLust Stories Sex ScenesPoppillouizzGirls Removing ClothesMia Khalifa Nude InterviewLeyla FalconHot Step Mom PornSex Bf PornJapanese Xvideos