U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 5
Seculiere Israëlische Joden zijn meer geneigd dan modern-orthodoxe en ultra-orthodoxe Israëlis om te geloven dat er een conflict is tussen wetenschap en religie, zo concludeerde een Pew Research Center-enquête over Israëliërs.Uit het onderzoek, dat persoonlijk werd uitgevoerd met ...

6 maanden geleden door Eksteroog

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
3
7
LEES MEER OVER

@173 ; Ja, geheel toevallig.
Er valt hooguit nog wat af te dingen op 'morele rem' die er niet is in de vorm van een god, maar zelfs daar zitten vele haken en ogen aan.

Dan zou je nog kunnen kijken naar 'volggedrag' van 'gelovigen' , tegenover 'volggedrag' van niet-gelovigen. Is het logisch, dat vrijer denkende geesten, eerder overgaan tot amorele handelingen?
Ook daar, vele haken en ogen.

Je cijfers zeggen niet zoveel, hooguit dat de enkele atheïst die massamoorden pleegde er gewoon wat beter in was en in een maatschappij leefde die dat 'makkelijker' mogelijk maakte.
Dat is het dan ongeveer wel.
Echter zit de misvatting in dat het atheïsme hier de oorzaak is.
Zieke geesten, die teveel macht vergaard hebben, zijn de oorzaak hiervan.

Maar goed, als ik me niet vergis, is de grootste massamoordenaar in jouw beleving toch echt god zelve. Die heeft immers de mens naar het wat was het 'evenbeeld' geschapen? Vanuit de almacht en alwetendheid? Wetende dus, dat deze mensen dit zouden gaan doen?

Tja.

201 Partijdig    
6 maanden geleden door Partijdig
0
Meld

Evolutietheorie is al vele jaren op zijn retour. De trend is dat het individu veel meer te zeggen heeft over zijn eigen natuur:

Dat een organisme een bepaald gen voor een bepaalde eigenschap heeft, wil nog niet zeggen dat dit gen ook tot expressie komt. Het DNA moet niet zozeer begrepen worden als een computerprogramma dat zichzelf afspeelt, maar veeleer als een database vol recepten voor organische bouwstenen die door het organisme naar behoefte kunnen worden geraadpleegd en gebruikt....
........
Een neodarwinist zou kunnen proberen het belang van die epigenetische overerving te relativeren door erop te wijzen dat de DNA-code ondanks de aanhechting van een extra chemische groep hetzelfde blijft. Maar dat is alleen mogelijk op basis van een platoonse abstractie (‘zuivering’ zo men wil) van de chemische realiteit, aangezien door die aanhechting niet alleen de ruimtelijke structuur van het DNA-molecuul verandert, maar ook de werking ervan. Het is alsof je zou beweren dat de salade niçoise nog steeds dezelfde is nadat je er een hete Chinese peper doorheen hebt geroerd.

Bron: https://www.groene.nl/artikel/genetisch-zuiver-ach

202 Tafka Mike    
6 maanden geleden door Tafka Mike
7
Meld

@197 Dat wilt hij niet zien , want met Communisme komt het allemaal te dicht bij zijn eigen groepje en dan blijkt hij mede verantwoordelijk te zijn.

203 solidsteel    
6 maanden geleden door solidsteel
5
Meld

@191 Eksteroog

Of er nu wel of niet een atheist aan de top staat, alle oorlogen zijn en worden niet gevoerd puur op ideologische of religieuze gronden. Alle oorlogen gaan over macht, bezit en wraak. Proberen aan te tonen dat atheisten een meer kwalijke rol speelden òmdat ze atheisten zijn is dan ook nonsens.
Er is geen oorlog gevoerd om een ideologie/religie er in te rammen anders dan met het onderliggende
Werkelijke doel, macht.

Mensen die een diep gevoel hebben in een ideologie/religie gaan wel gemakkelijker over tot doden.
Ideologie/religie is een prima motor om mensen te mobiliseren, afhankelijk te maken, te onderdrukken, domte houden en uit te buiten. Het werkt ook sussend als je gelooft dat je Gods wil uitvoert of het Vaderland of de mensdheid dient.

Mensen moeten meer zělf nadenken i.p.v. achter allerlei volksmenners aanhobbelen.

204 Hendrianus    
6 maanden geleden door Hendrianus
6
Meld

De bijbel begint met het scheppingsverhaal. De volgorde sluit naadloos aan op de evolutie. Orthodoxe gelovigen houden streng vast aan onze dag van 24 uur. Maar als er een god is die dit gemaakt heeft kan voor hem een dag 100 miljoen jaar zijn. Ben zelf buitenkerkelijk, maar als ik kijk naar het onmetelijke universum met ontelbare galaxieën dan moet er iets zijn dat het gemaakt heeft. Dat is een onvoorstelbare kracht die je god zou kunnen noemen en die de mens nooit zal begrijpen. Daar zijn we te dom voor.

205 Kees van Barneveld    
6 maanden geleden door Kees van Barneveld
5
Meld

@203 Dat wilt hij niet zien , want met Communisme komt het allemaal te dicht bij zijn eigen groepje en dan blijkt hij mede verantwoordelijk te zijn."

Maar je moet dat soort idioten het wel blijven zeggen vind ik

206 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
2
Meld

Ik geloof vooral in ongelimiteerde vrije wil. Vroeger geloofde ik dat wetenschap dat de mens zou gaan brengen op ten duur. Totdat ik eigenlijk doorkreeg mede door darwinisme dat de wetenschap als verlosser van de mensheid zien eigenlijk alleen beoefend wordt door wetenschappers die zelf in grote mate reductionistisch zijn en niet in vrije wil geloven.
Veel religies geloven ook niet in vrije wil. Maar geloof biedt wel de meeste kans om vrije wil te verwezenlijken. denk ik. Tenzij er een technologie komt die onze vrij wil kan versterken in toekomst, waardoor ons denken de overhand krijgt boven causaliteit. Uiteindelijk denk ik dat de grens tussen magie, geloof en wetenschap niet zo groot is als we denken. Zolang het denken maar vrij is.

207 Tafka Mike    
6 maanden geleden door Tafka Mike
3
Meld

@205 "De bijbel begint met het scheppingsverhaal. De volgorde sluit naadloos aan op de evolutie."

Eeehm nee niet echt, totaal niet eigenlijk. Ik vraag me af waar je dat idee vandaan hebt.

"Orthodoxe gelovigen houden streng vast aan onze dag van 24 uur. Maar als er een god is die dit gemaakt heeft kan voor hem een dag 100 miljoen jaar zijn. Ben zelf buitenkerkelijk, maar als ik kijk naar het onmetelijke universum met ontelbare galaxieën dan moet er iets zijn dat het gemaakt heeft."

Nope. Er moet een oorzaak zijn ja. Maar nergens is er reden om in die oorzaak een God te zien.

"Dat is een onvoorstelbare kracht die je god zou kunnen noemen"

Nee, da's niet logisch, en zelfs onfeitelijk. Je stuurt het dan een bepaalde richting op en accepteert onnodig dat het boven onze macht is het te begrijpen.

"en die de mens nooit zal begrijpen. Daar zijn we te dom voor."

Jij misschien, maar wetenschap komt steeds een stapje dichterbij het antwoord

208 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
1
Meld

@207 "Ik geloof vooral in ongelimiteerde vrije wil. "

De wil is enorm begrensd door de staat van de hersenen en zijn capaciteiten. Ook de hersenen evolueren nog steeds. Daarmee is de wil zeer begrensd, maar wordt wel steeds ietsje vrijer. Maar desalniettemin zal de wil altijd begrensd zijn.

"Vroeger geloofde ik dat wetenschap dat de mens zou gaan brengen op ten duur. Totdat ik eigenlijk doorkreeg mede door darwinisme dat de wetenschap als verlosser van de mensheid zien eigenlijk alleen beoefend wordt door wetenschappers die zelf in grote mate reductionistisch zijn en niet in vrije wil geloven."

Realisten zijn dat.

"Veel religies geloven ook niet in vrije wil. Maar geloof biedt wel de meeste kans om vrije wil te verwezenlijken. "

Nope, almachtige en alwetende Goden maken de wil juist onvrij. Er is enkel de wil van de Goden en de dwang naar de mens deze op te volgen.

"denk ik. Tenzij er een technologie komt die onze vrij wil kan versterken in toekomst, waardoor ons denken de overhand krijgt boven causaliteit. Uiteindelijk denk ik dat de grens tussen magie, geloof en wetenschap niet zo groot is als we denken. Zolang het denken maar vrij is."

Die technologie is er allang. De wil van de mens is veel vrijer dan die van de mens 2000 jaar geleden

209 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
4
Meld

@205

- "De bijbel begint met het scheppingsverhaal. De volgorde sluit naadloos aan op de evolutie" -

Niet bepaald, vogels eerder dan landdieren? Gras eerder dan andere wezens?

210 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

Benieuwd naar de aantallen in Gaza of Iran.

211 Mrs. K    
6 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

212 Alt-Wrong    
6 maanden geleden door Alt-Wrong

@209 :

De wil is enorm begrensd door de staat van de hersenen en zijn capaciteiten. Ook de hersenen evolueren nog steeds. Daarmee is de wil zeer begrensd, maar wordt wel steeds ietsje vrijer. Maar desalniettemin zal de wil altijd begrensd zijn.

Bij jou kan ik me dat wel inbeelden jaquestion

213 Tafka Mike    
6 maanden geleden door Tafka Mike
3
Meld

@213 "Bij jou kan ik me dat wel inbeelden ja"

Dankje voor het compliment en de erkenning dat ik in elk geval de vrijheid van een begrensde wil heb in plaats van het onvermogen niet te kunnen denken en blind achter Goden aan te lopen die al alles bedacht hebben voor je

214 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

215 Eksteroog    
6 maanden geleden door Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

216 Eksteroog    
6 maanden geleden door Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

217 Eksteroog    
6 maanden geleden door Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

218 Eksteroog    
6 maanden geleden door Eksteroog

Creationisten en evolutie-ontkenners nemen niet graag kennis van het longitudunaal onderzoek van Lenski. Dit betreft onderzoek aan de genen van bacteriën .

Dit is waarom crea’s balen van dit onderzoek.
Wat toonde Lenski , verifieerbaar voor iedereen met verstand van de materie, aan?
Willekeurige mutaties gevolgd door niet-willekeurige natuurlijke selectie; aanpassing aan dezelfde omgeving via verschillende , onafhankelijke routes; de manier waarop opeenvolgende mutaties op hun voorgangers voortbouwen en zo evolutionaire veranderingen teweegbrengen; de manier waarop genen voor hun functioneren afhankelijk zijn van de aanwezigheid van andere genen.

Het onderzoek laat tevens zien hoe nieuwe informatie het genoom binnenkomt zonder bemoeienis van een ontwerper .
Het onderzoek laat het vermogen zien van natuurlijke selectie om combinaties van genen te vormen die volgens de simplistische berekeningen van creationisten onmogelijk zouden zijn.
Het onderzoek zaagt tevens de poten weg onder het centrale dogma van creationisten: onherleidbare complexiteit.
Dit is maar een van de duizenden bewijzen voor evolutie door natuurlijke selectie.

Nu eerst deze data weerleggen en dan pas roepen dat de ET niet is bewezen.

Ook nog een dingetje voor crea’s.
Geen overgangsvormen?
Als je het dan al hebt over overgangsvormen( er zijn er zo ontzettend veel) is hier een prachtexemplaar, ik heb hem al eens ten tonele gevoerd, maar in de herhaling is hier wederom : TIKTAALIK roseae!

En hoe ziet hij eruit? Het is de kop van een krokodil op de romp van een salamander, verbonden aan het achtereind van een vis, compleet met vissenstaart. Vissen hebben geen nek, Tiktaalik heeft er al wel een : hij kon zijn kop draaien.
Als je het al over een ontbrekende schakel wilt hebben dan is hier het perfecte exemplaar.
Perfect omdat hij het verschil tussen vissen en amfibieën vrijwel precies in tweeën splitst en ook perfect omdat hij niet langer ontbreekt.
Het fossiel is er. Je kunt het bekijken, aanraken, je kunt het voelen.
En nou nooit meer zeggen dat er geen overgangsvorm bestaat.

En dit is ook nog zo wat : de ET loopt als een rode draad door ( bijna) alle wetenschapsgebieden en is daar nauw mee verweven. Evolutie-ontkenners zeggen daarmee dus eigenlijk dat wetenschap grote onzin is…dat is waarschijnlijk ook de reden dat ze nooit met wetenschappelijk onderbouwde argumenten komen voor hun absurde uitspraken….
En zeker op dit forum geldt dat al die ontkenners geen flauw benul hebben van wat de ET nu precies inhoudt en wat die ET nou zo waterdicht verklaart. Laat staan dat ze enig benul van wetenschap hebben…..vinden ze niet erg want dat is dus grote onzin zeggen ze…
Wat doen zulke nitwitsen in deze rubriek?

En zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan maar daar is mijn tijd te kostbaar voor………219 Magister Nivardus    
6 maanden geleden door Magister Nivardus
2
Meld

@219 . Longitudunaal moet zijn longitudinaal, sorry.

220 Magister Nivardus    
6 maanden geleden door Magister Nivardus
1
Meld

@202 : "Een neodarwinist zou kunnen proberen het belang van die epigenetische overerving te relativeren door erop te wijzen dat de DNA-code ondanks de aanhechting van een extra chemische groep hetzelfde blijft. Maar dat is alleen mogelijk op basis van een platoonse abstractie (‘zuivering’ zo men wil) van de chemische realiteit, aangezien door die aanhechting niet alleen de ruimtelijke structuur van het DNA-molecuul verandert, maar ook de werking ervan."

L.O.L. Wilt U het even zo formuleren dat een grotere groep lezers begrijpt wat u hier over ons heen stortte?

221 logikus    
6 maanden geleden door logikus
0
Meld

@42 Hoe zie je zoiets? Bewijs van evolutie door fossielen te bestuderen? Anders gezegd: hoe neem je evolutie waar bij fossielenbestanden? Wil je daar iets over vertellen?

222 Ebbie    
6 maanden geleden door Ebbie
1
Meld

@219 "....zaagt tevens de poten weg onder het centrale dogma van creationisten: onherleidbare complexiteit...."

Je vergeet wat: the flow of information from organism to gene.....!

223 CoolMemories    
6 maanden geleden door CoolMemories
1
Meld

@222

Sorry voor de late reactie, dat is een goede vraag.

Eigenlijk is dit op 2 manieren te bekijken: op grote en op kleine schaal.
Op grote schaal zien we vanaf het prille begin van complex leven dat lochaamsplannen zich langzaam aan ontwikkelen.

Denk bijvoorbeeld aan het idee van 4 ledematen waarbij de ledematen een vast patroon volgen: 1 bot (bovenarm), 2 botten (onderarm), veel botten (pols/hand). Dit patroon zie je bij alle gewervelde landdieren terug. We zien het echter niet bij vissen. Aannemende dat dit specifieke patroon zich niet meerdere malen ontwikkelt kun je vanuit evolutie dan afleiden dat alle gewervelde landdieren een gemeenschappelijke voorvader hebben die ook ditzelfde ledematenpatroon van 1 bot, 2 botten, veel botten had. Die moet dan ergens hebben geleefd nadat de lijn zich van gewervelden zoals vissen heeft afgesplitst.

Men is toen gaan zoeken naar dit fossiel in plaatsen waarvan men wist dat de sedimenten zijn afgezet in ondiep water: de plek waarvan je zou verwachten dat het hebben van ledematen een voordeel zou zijn. Hier vond men na lang zoeken inderdaad een fossiel van een visachtige die inderdaad een oervorm van deze ledematen had: de tiktaalik.224 Pegasus    
6 maanden geleden door Pegasus
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

225 Eksteroog    
6 maanden geleden door Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

226 Eksteroog    
6 maanden geleden door Eksteroog

@221 : lees de bron. Ik heb het letterlijk geciteerd.

227 Tafka Mike    
6 maanden geleden door Tafka Mike
1
Meld

@225 .Zo, zo, u hebt even op Wiki gekeken ?? Dat is pas een echte dijenkletser...….als Wiki door mijn studenten werd genoemd als bron ging hun hele betoog, scriptie enz.l direct in de prullenbak. U hebt echt geen idee waar u over praat..u bent een onwetende charlatan...geen idee van de wetenschappelijke werkelijkheid...en daarom ook de moeite niet waard om verder aandacht aan te schenken...

228 Magister Nivardus    
6 maanden geleden door Magister Nivardus
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

229 Eksteroog    
6 maanden geleden door Eksteroog

@229 "Hoe dan ook, zolang als niemand een verklaring kan geven voor duons, dubbel coderende genen, waarbij codes door de codes heen lopen, iets wat onmogelijk is door toeval, dan is er werkelijk niks om over te discusseren."

Zolang er geen verklaring is voor God, waarom is het dan wel iets dat je serieus neemt?

Waaruit is God voortgekomen? Hij was er altijd al is geen verklaring, aangezien God bedacht is al oorzaak voor het ontstaan van het Universum omdat men zich niet kon bedenken dat iets uit niets kan ontstaan.. Bij God stopt men simpelweg met een oorzaak zoeken en accepteert men JUIST datgene waarom men God bedacht had. Namelijk iets moet het veroorzaakt hebben. Maar men stelt die vraag niet bij God.

230 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
2
Meld

@228 Magister Nivardus

hier wordt met de knokkels op de tafel geklopt. ++++++++++++++++++++

231 Bezorgde Europeaan    
6 maanden geleden door Bezorgde Europeaan
1
Meld

@226 "Hier staart intelligent ontwerp ons recht in het gezicht. En daarmee is er ook een Intelligente Ontwerper.

Einde discussie. "

Het kenmerk van intelligent ontwerp is juist simpliciteit en snelheid. Jij benoemd iets dat verre van simplistisch en erg omslachtig werkt een teken van een intelligente ontwerper.

Je zit er helemaal naast

232 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

233 Eksteroog    
6 maanden geleden door Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

234 E.Meel    
6 maanden geleden door E.Meel

@229 "als niemand een verklaring kan geven voor duons, "

Jouw god moet zich blijkbaar in steeds kleinere gaatjes dwingen om te kunnen blijven bestaan ...

En voor de rest ;
wat zei de bedenker van het antropisch principe ook alweer:
"Het belangrijkste aspect van dit principe is dat het een 'selectie-effect' beschrijft. ...Volgens Carter wordt dit vaak fout begrepen: 'Er zijn mensen die zelfs dit principe op hun kop hebben gezet door te zeggen dat de doelgerichtheid in de schepping het antropisch principe is. Zij zeggen dat het heelal juist voor de mens is geschapen. Sommige theologen gebruiken dit argument. Maar door het selectie-effect kan men de schijn verkrijgen van een doelgerichtheid in de natuur.'"
https://www.nrc.nl/nieuws/1995/03/16/het-antropisch-principe-7260400-a1154696

235 Mevrouw Stemband    
6 maanden geleden door Mevrouw Stemband
1
Meld

@232 Gods wegen zijn ondoorgrondelijk (sarc).

236 Reagurius    
6 maanden geleden door Reagurius
1
Meld

@233 "Dus jij gelooft dat die duons toch het resultaat van toeval zijn?"

Ik zie geen intelligente ontwerper in een universum dat erg omslachtig is en niet heel functioneel.
Een intelligente ontwerper had niet een heel universum nodig gehad om de mens te doen scheppen en geen miljarden jaren nodig gehad om het te laten ontstaan!

237 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
2
Meld

@236 "Gods wegen zijn ondoorgrondelijk (sarc)."

De ondoorgrondelijkheid van iets bewijst eerder het niet bestaan er van

238 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
2
Meld

@238 Ja ze moeten toch eens een betere smoes verzinnen die geleuvigen.

239 Reagurius    
6 maanden geleden door Reagurius
1
Meld

@238 : Zeg nou eens zelf. Het zou toch mooi zijn als we van elk mens exact konden bepalen wat die voelt? Of is dat niet mogelijk volgens jou? Dat is denk waar God en religie voornamelijk over gaan, maar dat hoeft niet perse. En natuurlijk is diegene die claimt te voelen wat de ander voelt diegene die macht over je heeft, (als het niet wederzijds is tenminste.) Maar dat zegt nog niet dat het alleen slecht is.

240 Tafka Mike    
6 maanden geleden door Tafka Mike
0
Meld

@240 "Maar dat zegt nog niet dat het alleen slecht is."

Maar de uitkomst is vaak wel slecht. het is waarom veel mensen hun kinderen niet vaccineren en ze kapot gaan aan polio. Het is waarom met mensen om hun geaardheid haat, het is waarom men niet met dat ene vriendje mag spelen, het is waarom men totaal andere beslissingen gaat nemen(die lang niet altijd goed zijn). en ga zo maar door.

241 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

242 Eksteroog    
6 maanden geleden door Eksteroog

@242 " Dus je gelooft toch dat duons, waarvan in Pubmed duidelijk gezegd wordt dat ze niet door toeval kunnen ontstaan, dat die door toeval ontstaan zijn. "

Nee, dat geloof ik niet, ik beweer dat ook niet. Ik denk ook dat jij eerst eens mag gaan definiieren wat toeval is.

"En dan probeer jij die niet eens één levende cel, niet eens één atoom kan maken, de Maker van het universum de maat te nemen. "

Tsja, dan zul je eerst die "maker" even moeten bewijzen. Want iets verzinnen en daar van alles aan toeschrijven is wel erg goedkoop en gemakkelijk

"Oftewel: Je bent helemaal van het pad af en je bent bijzonder irrationeel bezig.
"


Ik ziet niet op het pad waar jij op zit nee. Gelukkig niet zeg. Anders was ik net zo'n homohatende vuilbek als jij

243 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
1
Meld

@241 : als je zegt te weten wat de ander voelt en daar over oordeelt ben je zeker geneigd daar misbruik van te maken ja. Omdat dit zekere controle geeft bij het bevestigen van de ander dat die inderdaad weet wat je voelt. Dit loopt dan idd vaak verkeerd af.

Maar nogmaals, dat betekent niet automatisch dat het slecht is. Je kan het bevestigde gevoel van een ander ook gebruiken om iemand de juiste kant op te sturen.

244 Tafka Mike    
6 maanden geleden door Tafka Mike
0
Meld

@244 "Maar nogmaals, dat betekent niet automatisch dat het slecht is. Je kan het bevestigde gevoel van een ander ook gebruiken om iemand de juiste kant op te sturen."

Alleen baseer jij de "juiste kant" op de moraliteit van een verzonnen God, die enkel de juiste kant is ALS die God daadwerkelijk bestaat. Als die niet bestaat, dan heb je mensen een pad laten volgen dat zinloos is. Mensen hebben dan die moreel voor niets gevolgd.

Je kinderen heb je wijsgemaakt dat hele veel dingen niet mogen omdat het tegen God is, maar als die God een leugen is heb je ze heel veel menselijkheden ontnomen.

Dan heb je ze voor niks wijsgemaakt dat ze in veel gevallen zichzelf niet mogen zijn.

Ook creeer je heel veel groepjes met Goden. En hoe meer groepjes er zijn hoe meer verdeeldheid.

En als jij niet zeker kunt weten dat die God echt is, dan weet je dus ook niet of het daadwerkelijk het juiste pad is.

I(s het het juiste pad kinderen niet in te enten en ze polio te laten krijgen omdat God tegen inenten is?

245 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
1
Meld

@245 : ik heb het dit keer dan ook niet over een God. Maar hoe fijn het zou zijn als we precies kunnen weten wat iemand voelt. En ongeacht het fout is bij bevestiging gebruikt kan worden om goede dingen mee te doen. Ik geloof niet alleen in God omdat ik het geloof, maar ook om pragmatische redenen. De mens heeft een geloof nodig om in te kunnen leven in ander. Inlevingsvermogen kan je namelijk niet bewijzen, je kan het slechts bevestigd krijgen.

246 Tafka Mike    
6 maanden geleden door Tafka Mike
0
Meld

@246 ": ik heb het dit keer dan ook niet over een God. Maar hoe fijn het zou zijn als we precies kunnen weten wat iemand voelt. En ongeacht het fout is bij bevestiging gebruikt kan worden om goede dingen mee te doen. "

Je vergeet alleen te bedenken dat "goed' onderhevig is aan een moraal. En in de ene moraal kan iets als goed gezien worden, en in de andere moraal wordt het als slecht gezien. Dus iets "goed" noemen, betekend niet dat het absoluut goed is! In naam van Goden doen mensen de walgelijkste dingen omdat ze ervan overtuigd zijn dat het hun God pleziert en dus goed is."Ik geloof niet alleen in God omdat ik het geloof, maar ook om pragmatische redenen. De mens heeft een geloof nodig om in te kunnen leven in ander"

Nee absoluut niet. Jij beweert dus daarmee dat Atheisten geen leven hebben. En dat is simpelweg kolder.

". Inlevingsvermogen kan je namelijk niet bewijzen, je kan het slechts bevestigd krijgen."

Het bevestigd krijgen is toch een vorm van bewijs? Iemand kan prima zijn/haar inlevingsvermogen bewijzen door een situatie van iemand anders genuanceerd en het gedrag verklarend uit te leggen

247 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

248 Eksteroog    
6 maanden geleden door Eksteroog

@248 "Dat heb ik nou al 80 keer gedaan hier.

De Maker is bewezen door de dual coding genes. En een hoop andere dingen:"

Nope, wat je bewijst is je onvermogen tot relativeren. Je plakt een etiket op iets, meer niet.
Ik kan net zo goed het etiket Zeus er op plakken en beweren dat daarmee Zeus bewezen is.

Er zit helemaal geen reden in om een God aanname te doen.

Jouw logica is als volgt. God heeft de aarde gemaakt. O ja, bewijs het dan? De aarde bestaat, dus God moet wel bestaan.


Sorry, maar je bewijst alleen dat je qua logica niet verder gekomen bent dan de kleuterschool.


249 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
1
Meld

@248 "http://tiny.cc/God-wint"

Je hebt Godwindt verkeerd gespeld trouwens

250 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
1
Meld

@247 : Goed en slecht, fout en goed bestaan allemaal niet.

Echt goed is gewoon geen ergenis meer hebben Als ieder mens in staat is plezier te hebben zonder enige last te ervaren van anderen. De vraag is echter of dat mogelijk is en het plezier van de ene het plezier van de andere in de weg zit. Zoiets kan bijv als we elkaars gevoelens echt kennen en daar rekening mee kunnen houden.

251 Tafka Mike    
6 maanden geleden door Tafka Mike
0
Meld

@247 : atheisme bestaat eigenlijk ook niet en is verborgen geloof. Het is geen staat die een mens lang over meerdere generaties volhoud of dat komt omdat God niet bestaat maar een idiologie op basis van gevoel nodig is om mensen dezelfde kant op te laten kijken. Of het is omdat God echt bestaat.

Iemand kan wel zijn gevoel bevestigen maar dan weet je nog niet hoe iemand iets precies voelt en of diegene de waarheid spreek of zelf überhaupt iets van zijn eigen gevoel snapt.

252 Tafka Mike    
6 maanden geleden door Tafka Mike
0
Meld

Wij mogen god danken dat hij ons in al zijn heerlijkheid ook de evolutieleer geschonken heeft.

253 Commodus    
6 maanden geleden door Commodus
1
Meld

@253 : tuurlijk mogen we deze bedanken, alleen is deze niet juist. Lamarckisme is de toekomst. Evolutie van verworven eigenschappen door een individu. Dat wil zeggen een individu kan zijn omgeving bewust kan gebruiken om zijn genen te trainen, net zoals je naar de sportschool kan gaan om spiermassa te trainen. DNA sequenties zijn een farce. Minieme variaties tussen soorten die iets heel anders vertellen. Het is een beetje zeggen dat Windows 8, Windows 10 is geworden omdat die een solid state disk heeft. Hoewel de meeste Windows 10 machines die wel hebben is dat niet vereist.

Alleen kan je getrainde genen doorgeven aan je nakomelingen. Eigenlijk ook heel logisch dat de hersenen inweze een opslag is in backup vorm van de status van je lichaam en deze weer uitpakt bij je nakomelingen.

254 Tafka Mike    
6 maanden geleden door Tafka Mike
0
Meld

@252 ": atheisme bestaat eigenlijk ook niet en is verborgen geloof."

Als je zo al begint, kan ik de rest echt niet meer serieus nemen

255 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
1
Meld

@248 Een link van een obscure website is geen bewijs

256 RonMVV    
6 maanden geleden door RonMVV
0
Meld

@256 " Een link van een obscure website is geen bewijs"

Ach ja, als het maar geschreven staat he? Dat lijkt het enige criterium

257 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
0
Meld

@257 Hans Teeuwen heeft daar een geweldige sketch over

https://youtu.be/PoEDUOTii50?t=133

258 RonMVV    
6 maanden geleden door RonMVV
0
Meld

@258 ja ik ken hem. O da's gek want hier staat .....

En zo simpel is het eigenlijk wel

259 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
0
Meld

@259 Dat ze geloven OK Maar dat opdringen is zo vreselijk

260 RonMVV    
6 maanden geleden door RonMVV
0
Meld

@260 Tsja. Eigenlijk vind ik geloof prima, zolang je ook maar je verstand gebruikt. It's good to have an open mind, but not as open to have your brains fall out.

Als je de hele logica achter God bekijkt, en je denkt een beetje na. Dan moet je toch al snel die Goden laten vallen eigenlijk.

Met name omdat men redeneert dat iets niet uit niets kan voortkomen. Dus IETS moet het veroorzaakt hebben. Ooit was men tegen de oerknal theorie, maar nu redeneert men. Kijk, dat moet God gedaan hebben, want iets moet dat veroorzaakt hebben.

Wie heeft God dan veroorzaakt? Eeeehm, nou. God hoeft geen verklaring, die was er altijd al. Tsja,..........

De meesten spelen ook enkel het toneelstuk mee omdat geloof nog steeds geldt als iets goeds. Onzinnig, maar nog steeds moet je er aan mee doen vaak. Het staat op het geld, bij de eed moet je op Goden zweren, en iedereen moet maar vooral begrip en respect hebben voor religie.

Als je niet mee doet? Dan mag je niet meer mee doen. Maar het wordt wel steeds minder hoor. Meer en meer mensen verlaten religie.

261 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
0
Meld

@261 : als je zo redeneert kan ik de rest ook niet echt serieus meer nemen...

Religie is op zijn retour, wat perse geen goed nieuws is voor atheïsme, spiritualiteit vult die leegt meer in. Atheisme krijgt daar geen speld tussen.

262 Tafka Mike    
6 maanden geleden door Tafka Mike
0
Meld

@262 Papegaai

263 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Forum-leider Baudet eist rectificatie van tv-...
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet e...

19 uur geleden door AD

Doomsday-gletsjer op Antarctica wordt steeds...
Het gaat niet goed met de Thwaitesgletsjer in...

1 dag geleden door Crezee

Trumps presidentiële pardons: Dit is hoe...
Trump zijn presidentiële pardon was misschien...

15 uur geleden door progressiefliberaal

Rinus woest op overvaller: ‘Hoe lang wi...
Eigenaar Rinus Klaassen van snackbar De Saks...

1 dag geleden door AD

Forum klaagt Buitenhof aan na uitlatingen ove...
Forum voor Democratie stapt naar de rechter o...

16 uur geleden door Schildpad


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Smite Gait
Aantal doden in China door coronavirus sterk ...
@6 Je hebt geen [email protected] Ik heb voor 3 m...

1 minuut geleden door Smite Gait

Gezond boerenverstand
'De woede op Lesbos zit hoog, er is iets gekn...
Europa kan wel 1300 miljard regelen voor klim...

2 minuten geleden door Gezond boerenverstand

Billiger
Akkoord over aanpak asbestdaken op losse schr...
@3 Volgens mij wist men toen die tijd niet da...

2 minuten geleden door Billiger

MARCUSAURELIUS
Doomsday-gletsjer op Antarctica wordt steeds ...
@179 Het is koud maar niet zo koud als vroege...

3 minuten geleden door MARCUSAURELIUS

Joepie
Arbeidsmigranten zijn hard nodig, maar waar l...
Stop aub eens met die leugens en onzin dat...

3 minuten geleden door Joepie

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig