Negatieve spaarrente voor rijke Denen (rd.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Febee in Economie  ·  25 Reacties

  • 9
  • 591x gelezen
Reageer met een Emoji
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dus wordt het geld straks over heel veel rekeningnummers verdeelt.

0
1 Een hardwerkende ZZPer

-
Negatieve rente is monetair niet lang houdbaar.
/-
-

0
2 MrCally1

Mensen,weg met die plastic kaartjes, weg met het mobieltje in het betalingsverkeer. Laat je niet langer controleren door bankiers, hebzuchtige politici en topambtenaren met hun netwerken van vriendjes die de gemeenschapsgelden plunderen.

Gewoon weer ouderwets contant betalen. Laat zo min mogelijk geld op de bank staan.
Rutte doet niets anders dan geld verkeerd uitgeven met zijn kabinetten. We betalen ons blauw aan belasting en dan nog maakt Den Haag kunstmatig alles duur, duur, duur: BTW, energiebelasting, zorgpremies, pensioenpremies.
En wat krijg je ervoor terug? Geen defensie, geen onderwijzers voor de klas, geen woningen, geen politie, geen integratie en naar ik merk aan mijn buren: geen medicijnen in de apotheek.


Het bits and bytesgeld van de Haagse mislukkelingen is op langere termijn niet houdbaar en niet bruikbaar Dan heb je misschien zelfs meer aan goud. Dat kan uiteindelijk de combinatie van negatieve eurorentes van de ECB, woekerbelastingen van de Haagse organisaties met crimineel oogmerk en de inflatie gedeeltelijk of geheel bijhouden.

0
3 stanley.staatsman

@3 stanley.staatsman,

negatieve rente over "vermogen", doet "vermogen" vluchten.
Nu ligt de grens bij 1 miljoen euro, over één jaar bij 100.000 € daarna over ieder positief saldo.
(Logisch binnen het gelijkheid beginsel.)

Plastic geld of een giro rekening bij een of enige bank is geen geld, slechts cijfers op papier zonder enige onderliggende waarde slechts een vertrouwen in een € of $ teken.

In "mijn tijd" (jeugd) was een of enig valuta nog gedekt door zilver of goud. (Zelfs op de Nederlandse biljetten van vijf gulden stond nog dat men dit bij "Den Neederlansche" bank in kon leveren tegen zilver ter gelijke waarde.)

Ieder weldenkend mens (met enig vermogen) dekt zich in met goud en of zilver.

1
4 Bezorgde Europeaan

De slaven van Europa hebben zelf op die globalisten dieven gestemd, alleen een Nexit kan ons nog redden.

4
5 DNEUS14

@5
Onzin. De EU heeft een heleboel voordelen en goede zaken gebracht. Het is een monetair-economische unie die veel welvaart bracht. Het besef dat we niet ieder voor zich moesten leven, maar juist binnen een unie moeten samenwerken, heeft veel voordelen en vooruitgang gebracht. Plus het feit dat we al sinds 1945 geen Europese oorlogen meer hebben, binnen de EU.
Dus uit de EU is onzin, zoals de Britten binnenkort gaan ervaren. Zou voor ons als handels- en doorvoerland een heeeele slechte zaak zijn. Alleen tegenstanders van Europa als machtsblok zijn tegen de EU. Ieder normaal, weldenkend mens weet dat samenwerken altijd beter is, voor iedereen.

Niet dat er geen foute dingen spelen; zat. Maar daar zal zeker aan gewerkt worden, de komende decennia. Allemaal nog steeds geen reden om als piepklein landje uit een groot samenwerkingsverband te stappen.

11
6 weerman

Mijn god bij de volgende crisis is er nul ruimte om de economie te stimuleren. Dan gaan de rentes kaboem als een raket omhoog.

9
7 Jaap Oudenaerde

@7 , idd retebelangrijk dat je geen schuld hebt, dan wordt het zeker wel zeuren.

0
8 caso

Als er negatieve rente komt gaan mensen meer beleggen

7
9 rabartels

De Jyske Bank verstrekt sinds kort hypotheken tegen een negatieve rente van 0,5%. Dus je koopt een huis en zonder een rooie cent te investeren is na 200 jaar de hypotheek afbetaald.

Scheelt toch als je tegen die tijd met pensioen wilt.

0
10 Belazerd

@3 "Gewoon weer ouderwets contant betalen. Laat zo min mogelijk geld op de bank staan."

Als veel mensen dat gaan doen zal het omgewisseld moeten worden in de nieuwe biljetten die de overheid dan gaat uitgeven.
Mensen zullen vaak het contante geld niet opgeven bij de belasting. De staat loopt dan belasting mis en zal dat proberen te voorkomen.


" Dan heb je misschien zelfs meer aan goud."
Dat gaat verboden worden.
https://marketupdate.nl/nieuws/goud-en-zilvermarkt/dnb-mag-pensioenfondsen-uit-goud-jagen/

0
11 Rex

Ik ga denk ik maar een handeltje in goeie brandwerende kluizen beginnen. Gouden tijden komen er aan voor mij!
Niemand laat zijn geld op de bank staan als je er voor moet betalen, dan nog liever thuis in de kluis!
Ik ga die kluizen wel verkopen!

0
12 xtremy

@3 mijnreactie
@11 Rex

De politici en de topambtenaren hebben de steun van de burgers nodig. Wij hen niet. Ze zijn inwisselbaar.

Als de overheid te vaak nieuwe biljetten gaat uitgeven, verdwijnt het vertrouwen in het overheidsgeld nog sneller. En dat bespoedigt en moedigt de handel buiten het zicht van de overheid slechtsaan .

Onder Rutte heeft Nederland zich ontwikkeld tot narcostaat. De criminele omzet is 18 mrd en waarschijnlijk meer. Ook de mensenhandel en mensensmokkel hebben , dankzij de regering en overheid, een vaste plek gekregen in Nederland. De criminelen houden een miljardencircuit aan illegale verdiensten in stand. Dat zal de burger ook wel lukken dan. Als maar genoeg mensen het doen.

Goudbezit verbieden? Dan moet de regering zijn eigen oude munten, gouden tientjes, verbieden. En mogen mensen geen gouden kettinkjes meer geven aan hun vrouw. Of trouwringen bezitten. Koop anders engelse of amerikaanse, die blijven vast wel geldig.

Het liefst wil je als burger niets te maken hebben met duikgedrag. Maar waar het het geknoei met ons geld betreft alsmede de belastingen, zijn het de politici en de ministeries die organisaties met crimineel oogmerk hebben gevormd. Dan is het je plicht ertegen in het geweer te komen.

Vergeet niet: de Hoge Raad heeft op 14 juni j.l. uitgesproken dat de vermogensrendementsheffing in box3 al in 2013 een schending van het eigendom van de Nederlanders was en dat de regering, Financiën en de Belastingdienst zeker sinds dat jaar de mensenrechten van de Nederlanders schenden. Het antwoord van Den Haag? Ook al zijn we nu veroordeelde mensenrechtenschenders, we gaan er lekker niets aan doen.
Maar er staat toch echt in het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens dat Den Haag de eigendommen van de burgers beschermen moet. En in tal van andere internationale verdragen.
Daar hebben onze hebzuchtige politici en ambtenaren geen boodschap aan. Het tekent hun minachting voor een echte rechtsstaat.
Maar het eigendomsrecht is wel het fundament van de westerse democratie.

Deze mensen en de uitvoerende belastingambtenaren horen voor de strafrechter. Rutte, Dijsselbloem, Wiebes, Hoekstra en Snel als eersten. De top van de Belastingdienst en de ambtelijke top van Financiën erbij.

0
13 stanley.staatsman

* Verwijderd door de redactie *

14 Imperator

Interessant artikeltje over die negatieve rente:

https://www.fx.nl/blog/negatieve-spaarrente-in-nederland

0
15 weerman

Wacht maar op het moment dat het vertrouwen van het geld deels of gedeeltelijk verdwijnt. Dat is tevens het moment waarop de hele (internationale) economie instort. Onzekerheid is troef. En wat dan gebeurt is afwachten maar je kunt je daarbij van alles bedenken.

0
16 ThWil

Overheid en banken hebben ongetwijfeld al scenario's klaar liggen voor als iedereen in contant geld vlucht.
1. het extra belastingen van transacties met contant geld.
2 Stoppen met de uitgifte van biljetten van 50 Euro of meer.
Hier hebben we dan voor 1x geluk dat we in de EU zitten:
dat moeten ze dan Europees regelen
3 Het verbieden van contant geld met de mogelijkheid het nog 1x in te wisselen
4 Het verbieden van geldopnames bij automaten van meer dan 100 Euro
5 Winkeliers verbieden contant geld aan te nemen - zogenaamd vanwege de veiligheid
etc.

0
17 Conradijntje

@16 de vraag is of de reële economie die gedekt is door arbeid, producten, zilver/goud nog voldoende meetelt. Internationale handel lijkt me vooral iets met aandelen en enen en nullen in een computer.

0
18 Conradijntje

@18 Geld is in de economie naast een ruil- en spaarmiddel ook een rekeneenheid. Als het vertrouwen in het geld verdwijnt zullen de prijzen van producten zoals je die opnoemt tot grote hoogten stijgen. En analyseer dan maar wat er met de economie gebeurt. Moet je straks een krop sla ruilen tegen een half brood. Oke in chargeer. Maar het onbelemmert monetair financieren zoals de ECB doet en het aanhouden van vermogen tegen een negatief rentepercentage zal het vertrouwen in geld niet doen verhogen.

0
19 ThWil

@17
Zover zal het niet komen omdat de Rutte III uit elkaar klapt. Alsmede de euro.

https://tinyurl.com/yyyejyc9

0
20 in holland

mooi krijg je dan ook geld toe als je geld leent?
lenen levert geld op LOL

0
21 psje

@5 Denemarken is niet eens een volwaardig EU lid ze doen wel mee met de interne markt echter zijn voor de rest een soevereine staat! Ze doen niet mee met de euro of zij niet eens aangesloten bij de ECB!

0
22 psje

Negatieve rente is de doodsteek voor de economie.
Spaarders krijgen niets meer aan rente, maar moeten er wel belasting over betalen.
Het komt er dus op neer dat de mensen het echt van hun kale inkomen moeten hebben en er geen rente meer van hun spaargeld als besteedbaar inkomen binnen komt.
Maar volgens Pinokkio Rutte gaat iedereen er op vooruit.

In 2005 had je nog 4% rente over je spaartegoed.
Ga uit van 20.000 euro en dan heb je het over 800 euro minus 30% belasting is 560 euro extra besteedbaar en dat over tig huishoudens.
Geld dat nu niet meer binnen komt en dus ook niet uitgegeven kan worden.
Daar komt nog eens 300 euro energiebelasting bovenop.
Het MKB gaat kapot en de voedselbanken schieten als paddenstoelen uit de grond.

0
23 in holland

In Nederland hebben we binnenkort het zelfde verhaal, helaas is Rutte echt niet van plan om zijn Nederlandse bevolking te helpen zijn speciale vaardigheden zijn uitknijpen

0
24 Joepie

Ja het gaat in nederland ook komen, geld betalen voor je geld waar je belasting over hebt betaald, en waar je nu geen opbrengst mee rvan hebt. De banken komen in de rode cijfers als hun winst een paar miljoen minder is, dan die andere miljarden die ze uit ons zuigen. Misschien moeten we met ons allen het geld van de banken afhalen. Kijk maar eens wat er dan gebeurt. De economie zegt dat als er aan iets te kort is de prijs omhoog gaat... dus, als iedereen zijn geld afhaalt wordt het schaars en gaan ze er misschien meer voor betalen. jaa huizenbezitter dan ben jij de klos, want dan moet je meer betalen. maar ja je hebt ook vele jaren kunnen profiteren van de hele onnatuurlijke lage rentestand. De financiele wereld gaat op zijn kop staan.

0
25 starboy2500

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

@2Het enige wat je als theocratische/dictatoriale overheid nodig hebt, is angst héél veel angst. En dat creëer je door openlijk dermate gr...

zojuist geplaatst door Bleke Betty

veld1866
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

Hé Rutte, die lul noemde de Nederlandse bevolking een paar jaar geleden nog nazi's. Is hij dat weer vergeten?...

2 minuten geleden geplaatst door veld1866

spookrijder
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@9 Uiteraard. 😂...

2 minuten geleden geplaatst door spookrijder

eh
Algeria signs $3.5B deal with Qatari firm to develop world's largest dairy farm

En dan lees je via de link dat Algerije vanwege toenemende droogte steeds meer graan moet invoeren.Terwijl het houden van koeien ook veel wat...

2 minuten geleden geplaatst door eh

JackKropotkin
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@2 Krijg je dan last van de hysterische hoest? @4 Inderdaad :-). ...

2 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@8 "onnozele trol." Volstrekt onnodig beginnen met schelden, beledigen en op de persoon spelen → gemeld. ...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@22Verteld door de (propaganda)monden van Palestijnen.Bewijs daarvoor is nog niet ėcht geleverd.Pas na beëindiging van dit conflict, zal...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bleke Betty
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

Smerig afval wat daar ad macht is. Ik heb enorm respect voor die vrouwen en zelfs enkele mannen die strijden voor vrouwen op het recht om zich...

7 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

spookrijder
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@7 Het gaat mij om hun beleid, onnozele trol....

7 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Benzardi
GeenStijl: 4 & 5 mei comité Amsterdam: "We staan stil bij oorlog en onrecht, met veel nadruk op Gaza"

Het laatste filmpje was het leukst met de docent....

8 minuten geleden geplaatst door Benzardi

NK. App
ChaturbayteAnna Farris NudeFree SxeBus Me Chudai Ki KahaniGooglepornhubKayla Marie PornAdultfriendfindrHentaibbwPlayboy SexHumiliation PovKoel Mallick BfSherlyn Chopra Porn StarBengali Xx Video HdRomantic Aunty Sex VideosXnxx SaniliyanEarly 2000s Porn StarsTamil Home SexAssylumChats De SexoLongmintAnmie AnalErotcDesi Suhagrat Porn VideoThefanbus OnlyfansImpregnation HentaiKaley Cuoco NudaWww Sex ComhdKeezmovieCuming On My MomEbony Sucks BallsHand Job PormDinotube CommXxxhijaFistnightsexReality Kings Money TalksCamila Cortez PornPublic FlashersAdrian SephoraGay JavRefrence SexeBeacky BandiniXnxx Indian HomeTumblr Mom SonSunny Leone Sex Sex VideoBoundgangbangSamantha Prabhu PornFreebrazzers PornHayden Panettiere FeetCaetoon Network PornPenelepe Cruz NudePanty Try On HaulMorritastubrBlack Granny Naked66seksFamous Porn DtarsElitegirl SalvadorTry NottocumSex HdBdsm BondageIndian Porn Video NewSkyla NoveaBlack Granny PornosSimran Kapoor NudePornhub WristwatchSunny Leone Sex SexDana VespoiTeenage Down BlouseSexymodernbullCeleb Pics LeakedFav SwingersHentai ReleasesMiosotisFootjob OilyMoviesporn HdEbony UpskirtsViva LicalComo Usar O Midjourney De GraçaR.1.1111 Sex TapeMissionary AnalAnimeporn ComicsNude Kirsten PriceVoyeur-hpuseAm PornEscorte Lyon TransXxx Com ComKorean Movie XnxxDise X VideoRule 34 AhsokaBrunette GangbangedRubmaps ComPorn Black SquirtingPornbbsFikfalNudes FemininaRachel Leigh Cook NudeGabriella PaltravoMarathi Sex Full HdAsa Akira ThreesomeKendra Lust GymPorn RobinCelebrity BondageDail PornMattress Humper Glory Hole DickdownBrothelsexFemale Orgsm VideoDaphne NudeEvan Lamicella NudesSex Hot Indian VideoBangla ChodachudiMyfreevamsChakka SexEezissWet Dripping PussieChina Ki Sexy BfSuper Sex MovieTelugu Sex Videos StudentsHentaicityHaryana Desi SexHigh Class PornIndian Girl Pussy FuckShy NakedHindi Chudai Porn VideoTamil Aunty Sex WebsiteAlexandra Daddario TitiesSex KeerthiHindi Girl PornHuge Black Boobs PornPaige From Amateur AllureXnxn HindiStep Mom SeducesHermione Granger NudesStripclublistMr LuckypovXbxx TubeAdultqorkQuadrinhos Heroticos HentaiTwitter Sexo AmadorBunnyayumi PornSasur Se ChudaiMarathixvideosJasmin LuvNude MombodXxx Desi VGrowth PorncomicsJharkhand PornWww Indian Sex Tube ComTarzansexKerala New Porn VideosSanileon Sexi91 Porn